Samsung introduceert gebogen Galaxy Round-smartphone

Samsung heeft de Galaxy Round gepresenteerd, een smartphone met een gebogen scherm waarvan het bestaan eerder al aan het licht kwam. Door de telefoon, als hij op zijn rug ligt, een kant op te rollen, kan bijvoorbeeld de tijd en gemiste oproepen worden gezien.

Het bestaan van de gebogen Galaxy Round kwam maandag al aan het licht en woensdag is de smartphone officieel aangekondigd door Samsung. Het precieze nut van het gebogen 5,7"-oled-scherm is niet geheel duidelijk, al heeft Samsung wel een feature ingebouwd waarbij gebruikers door de telefoon een kant op te rollen informatie zien over de resterende accucapaciteit, de tijd en gemiste oproepen.

De telefoon wordt deze week al verkocht door een Zuid-Koraanse telecomprovider; over een release buiten Samsungs thuisland Zuid-Korea is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van Samsung is het toestel voorlopig enkel in Zuid-Korea te koop. De 'luxury brown'-versie van het toestel gaat ruim een miljoen won kosten, omgerekend circa 750 euro. Over de prijzen van andere versies is nog niets bekend.

Naast het gebogen scherm is de Round goeddeels gelijk aan de Note 3. Het patroon met fsk-leer op de achterkant komt overeen, het scherm heeft dezelfde diagonaal en verdere specs tonen ook veel gelijkenissen. De processor is een quadcore die op 2,3GHz is geklokt gekoppeld aan 3GB aan intern geheugen. Waarschijnlijk gaat het om een Snapdragon 800 van Qualcomm, met vier Krait-processorkernen en een Adreno 330-gpu. Daarnaast is het toestel 7,9mm dik, 154 gram zwaar en voorzien van een accu met een capaciteit van 2800mAh. De camera heeft een resolutie van 13 megapixels.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Joost Schellevis

Redacteur

09-10-2013 • 07:26

124 Linkedin

Reacties (124)

Wijzig sortering
Normaal klaagt iedereen hier dat alle smartphones zo op elkaar lijken (zeker die van Samsung). Brengen ze iets uit met een duidelijk afwijkende eigenschap, klaagt iedereen over het nut van die afwijking....

Ik vind het er wel cool uit zien! En in princiepe wordt het glas ook sterker door de ronding. (een brug zonder pijlers wordt ook altijd iets gebogen gemaakt).
Wat is het nut van een gebogen telefoon?!

Het past, gezien de schermmaat nog moeilijker in je zak, en de kans dat hij breek is alleen maar groter door de gebogen scherm.

1 grote gimmick dus, omhuld door de welbekende Samsung plastic.

Trouwens, zo erg gebogen is hij ook weer niet gezien de foto.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 9 oktober 2013 07:29]

[quote]Het past, gezien de schermmaat nog moeilijker in je zak, en de kans dat hij breek is alleen maar groter door de gebogen scherm. [/qoute]

Ik zou denken dat het makkelijker en aangenamer in ja broekzak zou passen, gezien je been niet balkvormig is, maar eerder rond.

Tevens is de kans dat hij breekT niet groter dan een andere smartphone. Ik zou zelfs durven zeggen dat je glas een kleinere kans heeft om te breken, een ronde structuur is doorgaans sterker dan een vlakke.
Dit zit denk net iets fijner in de zak zit dan een reguliere smartphone die waterpas is aan alle kanten. Gezien de ronding van het scherm je been volgt.
Ook is het makkelijker om met je duim het hele scherm te bedienen als die een beetje gebogen is lijkt mij.

met die grote schermen van Samsung is dat wel nodig omdat je niet met een hand je hele telefoon kunt bedienen (als gemiddelde handbezitter)
Als je de telefoon met 1 hand bedient lijkt het me inderdaad een stuk fijner en zijn de hoeken beter te bereiken. Ikzelf heb kleine handen en met mijn HTC One is het toch wel lastig om linksboven aan te raken.
Maar of het ook zo fijn is om met 2 handen te typen, dat weet ik nog niet zo zeker.
En wat als je voornamelijk in landscape-mode typt? Dan lijkt dit me ook niet bijster fijn vasthouden.
Ook is het makkelijker om met je duim het hele scherm te bedienen als die een beetje gebogen is lijkt mij.
Ben bang dat dat nogal tegenvalt. Neem aan breedte scherm 100mm, "diepte" scherm 5 mm, dan is het verschil in breedte doordat het scherm gekromd is 0,67mm :)

Zelf uitrekenen: http://www.1728.org/circsect.htm (vul Chord AB & Segment Height ED in).
exact, dat dacht ik dus ook. volgens mij past het veel beter in je broekzak :)
tenzij je kont zo plat is als een dubbeltje zal de ronding juist prettiger aanvoelen in je kontzak ;)

daarnaast zijn de schermen een stuk minder gevoelig voor schade, dus dat is een ENORM GROOT NUT.
Totdat je gaat zitten en je alsnog krak hoort... Telefoon in achterzak is niet echt slim...

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 9 oktober 2013 11:17]

Ik ben het wel met je eens. Dit ziet er zo natuurlijk uit dat ik verwacht dat dit de nieuwe norm gaat worden en wel over een paar jaar platte telefoons als achterhaalde pannekoeken zullen betrachten.
Er is niks mis met de kunststof behuizing, de s3 hier is nog steeds krasvrij zonder hoes en red toch aardig wat klappen, daarnaast is het een eitje om de batterij te vervangen ;)


Over het gebogen scherm zit ik ook met vragen, maar het idee genoemd in het artikel..dat je de accustatus en andere dingen kan zien door hem een kant op te rollen heeft wel iets, klein maar ergonomisch gezien wel erg handig dat je niet perse de telefoon hoeft op te pakken maar gewoon een tikje geeft.

Daarnaast zou het net als een ouder nokia model (die dan ook gebogen is) best wel lekker meegaan in je broekzak? De s3 hier zit tijdens het fietsen soms erg ongemakkelijk.

[Reactie gewijzigd door MelvinV2 op 9 oktober 2013 07:34]

Vouw een a4tje 2 of 3x dubbel stop die een hele dag in je zak wedden dat er aan het einde van de dag een holling/bolling in zit. Je been is niet vlak maar rond. Deze telefoon zou dus comfortabeler moeten zitten in je broekzak...

En over het plastic, hoop dat ze dat houden, tenzij ik seks met telefoons zou willen hebben doet 'gevoel' me niet zo veel bij een telefoontje...

Uit ervaring weet ik dat het gewoon oerdegelijke telefoons zijn, 4 jaar Samsung nu en 1 keer gebroken glas omdat hij uit me zak was gevallen en dat op een moment dat ik net me voet naar voren deed en de telefoon 2 meter door de lucht schopte. Met het plastic was bij a niks mis, enkele krasjes...
Ik zou haast denken dat zo'n telefoon beter in je broek past, aangezien hij de ronding aanneemt van je been, wat dus alleen maar gemakkelijker lijkt naar mijn idee :)
Anoniem: 382732
@Mizgala289 oktober 2013 12:57
Het voordeel van een gebogen scherm is dat je met je duim een groter bereik krijgt. Of de kromming daarvoor groot genoeg is kan ik niet zeggen.
Ik dacht dat eerst ook bij gebogen tv-schermen. Echter heeft het wel een voordeel; de kijkhoek blijft overal hetzelfde, van de ogen tot het scherm (aldus de fabrikanten).

Zelfde is bij een IMAX scherm (die ook lichtgebogen is), waardoor er minder vervorming zou moeten optreden. Al lijkt het mij op een klein scherm verwaarloosbaar.
Waarom is een heupfles gebogen? Zodat hij makkelijk in je zak past en geen rare uitstulping op je kleding veroorzaakt.
I.m.o. heeft deze telefoon juist de ideale vorm om rechtop in je broekzak te stoppen. Met het scherm naar je toe is hij meteen ook goed beschermd tegen tafelpunten etc. die je scherm zouden kunnen breken.
Met het samsung plastic is op zich niets mis, ik kan er wel mee overweg.

Het enige ding is inderdaad, wat is het nut van een gebogen scherm?
Ik vind de leerachtige achterkant wel mooi. Dit toestel ziet er op de foto wel hoogwaardig uit ( maar dat doet de GS4 ook). Maar ik ziet de meerwaarde van deze techniek nog niet echt.
Ik zie zeker potentie in een naar binnen gebogen scherm bij dergelijke afmetingen, comfort dat je been volgt in je broek is volgens mij best handig. Misschien ook wel goed voor het behoud van je jeans daar hier nu ook minder "blokvorming" optreed.
Ik stop mijn telefoon bijna altijd in mijn kontzak, dat gebogen scherm volgt dan mooi de 'ronding' van mijn achterwerk. Ik zie (of voel) het voordeel wel.
Wat is het nut ervan ? Zo kan je wel doorgaan.

Wat is het nut van een full hd scherm?
Wat is het nut van een 13 mp camera
Wat is het nut van een quad core ?

Ga zo maar door. Consumenten willen nou eenmaal deze dingen in de telefoons en bedrijven bouwen deze in om verkopen te scoren. Ikzelf heb niks met zo'n gebogen scherm maar als het aanslaat en meer fabrikanten bouwen het in, wie zijn wij tweakers dan om te zeggen wat moet je ermee ?
Ik heb nog van niemand gehoord dat hij een gebogen scherm wil.. De vraag is, hoe maakt dit de gebruikservaring beter? Een full HD scherm maakt het beeld scherper, wat mooier en prettiger te lezen is; een 13 MP camera maakt grotere foto's waar je meer mogelijkheden mee hebt; een quad core maakt een telefoon sneller waardoor je minder lag hebt en mooiere/betere games kan spelen..

Maar wat is het nu van een gebogen scherm? Het enige wat ik kan bedenken (maar wat gewoon een gedachte is) is dat het ergonomisch misschien beter/fijner is. Maar Samsung kennende zou de reden dat ze het op de markt brengen ook kunnen zijn "omdat het kan"
Ik ken ook niemand die heeft gevraag om een quad-core, mensen weten vaak pas wat ze willen als ze het kunnen kopen.

Wat voordelen die ik kan bedenken:
 • Minder makkelijk meelezen door medereizigers in de trein
 • Meer ergonomisch vasthouden, je hand is rond niet vlak.
 • Minder weerspiegeling?
 • Minder kans dat de telefoon op het scherm valt
 • Minder krassen als je de telefoon met het scherm naar beneden legt
 • Een opvallende/andere vorm, als je houdt van 'iets anders dan de massa'
Ik zou het wel willen proberen,
1 omdat ik verwacht dat hij fijner in de broekzak past
2 omdat ik verwacht dat het scherm minder snel beschadigd, omdat alleen de randen het oppervlak raken wanneer hij omgekeerd op tafel ligt
3 bij vallen is het glas hopelijk meer beschermd (heb bij twee schermen al barsten door het laten vallen)
4 minder reflecties (lijkt me)
1 en 2 ben ik mee eens, maar bij 3 en 4 heb ik mijn twijfels. Je moet denken aan een schotel die is hol en vangt dus meer signalen op bij reflectie is dat (denk ik) hetzelfde en krijg je alleen maar meer reflecties te zien.
Het is niet zozeer de vraag of het nut heeft, het is de vraag of het aanslaat.
Fabrikanten proberen allerlei functionele en design elementen, en als het aanslaat zal het blijven en anderen zullen volgen. Je kunt altijd wel een 'nuttige' reden verzinnen voor elke verandering, maar dat wil niet per definitie zeggen of dat het de verandering een verbetering is.
Je haalt al een paar goede voorbeelden aan:
- Wat is het nut van een hd scherm: een scherper beeld.
- Wat is het nut van een 13mp camera: een scherpere foto waarbij je achteraf verder in kunt zoomen zonder in te boeten aan kwaliteit.
- Wat is het nut van een quad core: software instructies kunnen sneller verwerkt worden, waardoor met name spelletjes complexer/realistischer kunnen worden gemaakt.
Een verandering hoeft maar een enkel nut te vertegenwoordigen om het een valide verandering te maken (en of het aanslaat staat hier los van).
Vervolgens is het nut van een gekromd scherm, de kans op krassen als je de telefoon of z'n kop legt is verminderd.
Ik kan er nog wel een paar verzinnen, maar dit is deels afhankelijk van de grootte en hoe sterk het scherm gebogen is:
- Prettiger in een broekzak.
- Eenvoudiger te bedienen met een hand.
Van de andere kant een gebogen scherm heeft natuurlijk ook negatieve punten:
- Op een gebogen scherm is het lastiger om te schetsen.
- Als je met meerdere personen naar een foto of filmpje op je scherm wilt kijken is een gebogen scherm niet perse praktisch.
Anoniem: 247612
@RenaldoN9 oktober 2013 12:09
Nut van full hd scherm? 1080p resolutie
Nut van een 13mp camera? foto's van 13 megapixels
Nut van een quad core? zeer snelle multi tasking CPU

En nu nogmaals de vraag: wat is het nut van een gebogen scherm?
Nut van full hd -1080p resolutie
Nut gebogen scherm - geen recht scherm

Ja sorry hoor nut full hd en dan zeggen 1080p zelfde verhaal van 13 mp

Zo kan ik ook nog wel effe doorgaan
Een bedrijf komt een keer met wat nieuws wees blij man. Als bedrijven niet gaan innoveren zaten we nu nog met een telraam onze berekeningen uit te voeren.
Toen we 720p schermen hadden hoorde je constant wat moet je met 1080p je ziet toch geen verschil blablabla. En nu hebben we 1080 en is het gelijk de bom.
Wie weet over een paar jaar hebben wel allemaal gebogen schermen, dan denk je bij jezelf terug dammm waarom heb ik zolang een recht scherm gehad. Maar voor hetzelfde geld slaat het niet aan de tijd zal het leren
Was het niet zo dat een gebogen oppervlakte meer spanning kan verdragen? Dat dit een van de redenen is dat heel veel mensen een rauw ei niet eens kapot krijgen door met de wijsvinger en duim het ei te pletten terwijl de wijsvinger op de bovenkant van het ei ligt en de duim op de onderkant?

Zou het toestel en het scherm in het bijzonder daarom, misschien (want het is maar giswerk hoor), als het toestel valt niet minder snel breken. Immers de kracht die uitgeoefend wordt wordt veel beter verdeeld?

Als dat zo is.. dan is een gebogen scherm in deze best wel een goed idee... maar... dit is natuurlijk theoretisch he :)
Met het "Samsung plastic" is inderdaad niets mis. Mijn Galaxy S3 is ook deels uit kunststof. Wel moet ik erbij zeggen dat ik pas weer voor een nieuw toestel ga kijken zodra Samsung ook aluminium e.d. gaat gebruiken voor de behuizing. Het oogt esthetisch mooier. Tenminste, dat vind ik dan.

Over de gebogen vorm kan ik kort zijn; ik zie de meerwaarde eerlijk gezegd nog niet. Wat mij ook niet helemaal duidelijk wordt is het materiaal waar het scherm van wordt gemaakt. Bij de meeste toestellen wordt Gorilla-glass gebruikt dat behoorlijk krasbestendig is. De Galaxy Round lijkt over een kunststof scherm te beschikken, waar krasjes snel zichtbaar zullen worden.

Als je dit toestel met de holle ronding richting je been in je broekzak doet, zal het mogelijk beter passen omdat je been ook rond is. Het zou kunnen dat het dan comfortabeler is om mee te nemen, hoewel ik niet kan zeggen dat ik last heb van mijn "rechte" S3.

Lijkt me nogal gênant om met zo'n bobbel in je broekzak rond te lopen mocht het toestel toch niet zo goed in je zak passen. Je krijgt dan opmerkingen zoals "Is dat een Galaxy Round in je broekzak of ben je gewoon blij om mij te zien ?" :P

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 9 oktober 2013 13:15]

het scherm is weldegelijk gebogen. het is een gebogen 1080P OLED scherm:
http://reviews.cnet.com/c...4505-6454_7-35828614.html

lijkt me op zich wel fijner in mijn broekzak zitten, vraag me alleen af hoe dat zit met reflecties,
normaliter reflecteer je met een recht oppervlak maar en heel klein segment vna de omgeving, met een gebogen oppervlak zie je veel meer reflecties...

voordeel is wel dat als hij valt de kans dat hij het "glas" raakt veel kleiner is, hopelijk breekt/krast het scherm dus een stuk minder snel dan bij conventionele smartphones.

[Reactie gewijzigd door freaq op 9 oktober 2013 08:35]

lijkt me op zich wel fijner in mijn broekzak zitten, vraag me alleen af hoe dat zit met reflecties,
normaliter reflecteer je met een recht oppervlak maar en heel klein segment vna de omgeving, met een gebogen oppervlak zie je veel meer reflecties...
Dat is mogelijk een issue, maar als ze het slim ontworpen hebben (kromtestraal ongeveer gelijk aan typische afstand tot gezicht) blokkeer je juist alle lichtbronnen omdat het scherm alleen je gezicht reflecteert.
voordeel is wel dat als hij valt de kans dat hij het "glas" raakt veel kleiner is, hopelijk breekt/krast het scherm dus een stuk minder snel dan bij conventionele smartphones.
Hmm. Van de andere kant, wellicht zijn de randen zijn nu extra kwetsbaar en er zijn ongetwijfeld meer spanningen aanwezig in het materiaal.

Uiteindelijk zijn er denk ik maar twee argumenten:
* Feature list padding / gimmick
* Betere vorm voor in broekzak
Anoniem: 499360
@Zpottr9 oktober 2013 10:52
betere vorm in de broekzak? Ik snap het niet goed hoor. Je hebt maar één manier om het in je broekzak te steken, steek je het er andersom in zit het net minder fijn in je broekzak. Kan zijn dat het een reflex wordt om er hem er steeds langs de juiste zijde in te steken maar dat betwijfel ik. Eens je zit kan ik me niet voorstellen dat het nog steeds lekker zit. Betere vorm in de broekzak mag je toch wel schrappen denk ik.
Ken jij mensen die hun telefoon met het scherm naar buiten gekeerd in hun zak steken dan? Serieuze vraag want ik kan me niet voorstellen dat mensen dat doen.

Het is natuurlijk ook alleen een echt voordeel bij (in mijn ogen te) grote telefoons. Bij wat bescheidener formaten is de mismatch tussen de vorm van je been en een vlakke telefoon zowel absoluut als relatief kleiner.
Anoniem: 499360
@Zpottr9 oktober 2013 11:34
Ik zou totaal niet weten hoe mijn telefoon in mijn broekzak steekt. Ik steek hem er gewoon in. Ik let er helemaal niet op welke kant er naar voren steekt.

Ik wist echt niet dat er mensen zijn die er een manier op nahouden om hun telefoon in hun zak te steken. Ik denk dat het dan veelal van de kwaliteit van de telefoon moet afhangen. De mijne is even sterk van voor als van achter als het op mijn broekzak aankomt.

Enkel als er een hoofdtelefoon insteekt weet ik dat hij er ondersteboven in zit maar welke kant (voor of achterkant) naar waar steekt weet ik dan nog niet en doet er toch echt niet toe hoor.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 9 oktober 2013 11:37]

wat heeft dit met de kwaliteit van je telefoon te maken? Dit is gewoon ergonomie. Als je je telefoon vast hebt is de natuurlijke beweging toch om 'm met het scherm tegen je been in je zak te stoppen? en als je 'm er uit haalt heb je 'm meteen gebruiksklaar vast. Ik kan me niet voorstellen dat je het anders doet.
Anoniem: 499360
@Zpottr9 oktober 2013 12:27
Tja als ik GameR! hoor beweren dat 1 stootje tegen een tafelrand je scherm kan breken dan kan ik enkel besluiten dat bij een toestel van mindere kwaliteit dit wel zal voorvallen zeker? Mijn telefoon zijn scherm is gewoon sterk genoeg om niet te breken bij zo'n stootje.

Wat het ergonomische deel betreft kan ik enkel zeggen dat ik hem er in steek zoals ik hem het laatst vasthad maar dat hoeft niet te betekenen dat de voorkant tegen mijn been zit dan want ik draai soms ook wel eens gewoon wat rond met mijn telefoon voor ik hem wegsteek. Net zoals mensen met een balpen kunnen spelen, speel ik ook wel met mijn telefoon. Dus wss zal dat het merendeel van de tijd wel met het glas tegen mijn been zijn maar dat hoeft echt niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 9 oktober 2013 12:29]

Tja als ik GameR! hoor beweren dat 1 stootje tegen een tafelrand je scherm kan breken dan kan ik enkel besluiten dat bij een toestel van mindere kwaliteit dit wel zal voorvallen zeker? Mijn telefoon zijn scherm is gewoon sterk genoeg om niet te breken bij zo'n stootje.
Tja, ik moet 'm wel gelijk geven dat het risico op breuk kleiner is. Maar de echte reden is toch dat het totaal onpraktisch is om het anders te doen.
Then again, mijn vorige telefoon was van voor en van achter van glas, en mijn huidige heeft een nogal kwetsbare alu achterkant dus misschien moet ik 'm wel omdraaien ;)
Net zoals mensen met een balpen kunnen spelen, speel ik ook wel met mijn telefoon. Dus wss zal dat het merendeel van de tijd wel met het glas tegen mijn been zijn maar dat hoeft echt niet.
Haha. Nu wordt het helemaal een mooi verhaal.
Helemaal gelijk. Wie steekt er nou een telefoon met het naar buiten gekeerd. 1 stootje tegen je telefoon(tafelrand bijv.) en er zit een barst/scheur in je scherm...
Euh, ik kan je ten sterkste aanraden om je telefoon ALTIJD met je scherm naar je lichaam in je zak te steken. Ik heb het namelijk voorgehad dat ik gehaast een winkel buitenliep en om de hoek tegen een bankje liep ... krak ... scherm kapot. Dit was wel bij één van de eerste smartphones (QTEK 9100) dus daar was de kwaliteit van het scherm nog een pak minder. Sinds dat voorval steek ik echter altijd mijn telefoon in m'n broek -of borstzak met het scherm naar mij gericht (zit ook nog eens in een hoesje uit extra voorzorg).

Ik denk dat dit toestel dus inderdaad aangenamer in je zak kan zitten, voor zover een 5,7" nog in je broekzak past. Langs de andere kant is het dan weer lastiger om op je toestel te werken als het op een tafel ligt.
Ik heb al sinds 2007 smartphones van hetzelfde merk en die dingen zijn zo stevig als het maar kan zijn. Niet nodig om me druk te maken over hoe ik hem in mijn zak steek. Ooit was dat wel anders, heb al genoeg dumbphone Nokia's het scherm kapot gemaakt door ze in mijn achterzak te steken maar ook dat is nu geen probleem meer, zelfs dat kan met mijn huidige smartphone.
Een naar buiten gebogen scherm, ja, maar een naar binnen gebogen scherm, ik denk dat dat eerder minder reflecteerd....
Of het glas wel/niet breekt hangt ook voor een groot deel van de behuizing af. Bij een HTC One X zit het scherm strak in het frame, geen materiaal om klappen op te vangen. 1x laten stuiteren op één van de zij-kanten en het glas springt. Gezien het glas van dit nieuwe toestel nu ronder is lijkt het mij dat dit juist sneller kapot gaat door de klap alleen al onafhankelijk van hoe die land.
freaq je link is stuk.
Ik vind het niet bepaald sneller, als ik in het filmpje zie hoe lang het duurt voordat er ook maar enigzins wat op het scherm staat. Ik ben sneller om de power knop in te drukken hoor.
Dat misschien wel, maar op deze manier hoef je maar 1 vinger te gebruiken terwijl je bij het indrukken van de powerknop je telefoon eerst moet oppakken of de telefoon met de andere hand moet tegenhouden.
Dat is niet waar, als hij op een tafel ligt kun je ook gewoon de powerbutton indrukken.
Als ik de foto's mag geloven heeft deze telefoon wel degelijk een gebogen scherm. Wat het nut ervan precies is ontgaat mij ook even, maar het is natuurlijk een stap in de richting van compleet flexibele consumenten telefoons.
Wat is het 'nut' van een mooi design, tsja... Bij de Galaxy Nexus vond ik het ook erg gaaf om te zien. We leven in een wereld waar simpelweg niet alles 'nut' hoeft te hebben. Wat is het nut van een 2cm dikke TV?... Ik kan zo wel even doorgaan..

Ik vind een gebogen scherm nou eenmaal er mooi, daarnaast zou hij misschien ietsje prettiger in je broekzak zitten omdat hij wat meer naar je been vormt.
Het nut van een 2cm dikke tv?

Vanuit optisch opzicht ziet het er veel beter uit i.t.t. zo'n grote beeldbuis. Daarnaast bespaart het de nodige ruimte (op tv meubel) als je hem ophangt.

Probeer maar eens zo'n jaren '90 beeldbuis aan de muur te hangen ;)
Naar mijn idee is in deze versie er weinig nut aan een gebogen smartphone. Wellicht wil Samsung laten zien dat ze het kunnen en dat ze op weg zijn naar volledig te buigen smartphones. Waarom ze het niet gewoon bij een prototype houden is volgens mij meer vanuit commercieel oogpunt, want er kunnen natuurlijk mensen zijn die een gebogen smartphone leuk vinden en kopen en dus heeft ook Samsung daar weer een stukje markt in handen.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 9 oktober 2013 14:28]

Het is wel een gebogen scherm, duidelijk zichtbaar op de foto's en nota bene besproken in het artikel.
Het is wel een gebogen scherm, maar de achterkant van de telefoon is veel sterker gebogen.
Alleen snel kan je achterwege laten. In het filmpje kan je zien dat het een tijdje duurt voordat de informatie te zien is..
Nutteloos dus... Een druk op de home knop is veel sneller.
Hahahahaha, ik denk nou komt het! Krijgen we een telefoon met een bolle achterkant te zienxd

Wel leuk dit trukje, dat kan ik ook wanneer mijn htc one op tafel ligt. Balanceren met je vingers..

Is dit filmpje nou serieus te nemen of? Na alle artikelen over gebogen schermen krijg ik nu dit te zien -.-
Met veel smartphones heb je vaak veel ophef over een technologische ontwikkeling die soms wel kan meevallen..daarnaast vind ik dit filmpje ook wel erg vaag allemaal, alsof er nog veel meer achter zit.
Ik zie ook niet het nut van een gebogen scherm (in iedergeval niet op zo'n klein scherm, op een groot imax/projectie scherm zie ik er wel het nut van in)..
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn been heeft ook wel een aardig ronde vorm, ik denk dat het met zo'n groter toestel juist fijner in mn broekzak gaat zitten dan een plat toestel!
Nou wat een ''innovatie'' zeg!

Als je het filmpje bekijkt en dan de moeite ziet waarmee dat balanceren gaat.. Dan ben je gewoon sneller af met even de lock-button op je Android of iPhone indrukken, die je vervolgens precies dezelfde informatie geeft.

Dit is gewoon een show-off ontwikkeling, maar draagt mijns inziens eigenlijk niks bij aan het gebruiksgemak van een telefoon.
Ik denk toch dat we moeten afwachten, bij de Notes zaten we ook erg zo neerbuigend erover te denken terwijl bijna elke fabrikant er nu een wilt produceren.

Wie weet kan het wel een flinke doelgroep inslaan, of komen er nog functies/gebruiken boven water.
Of het nou nut heeft of niet. Technisch gezien is het wel degelijk een innovatie.
komen ze weer met iets nieuws, gaat iedereen moeilijk doen..

wat verwacht men hier nog voor innovatiefs? Alles zit toch al zo'n beetje in een moderne telefoon?
Wat is er nieuw dan?

Een gebogen scherm? Niet nieuw, de Galaxy Nexus en Galaxy S Advance hebben ook een gebogen scherm.
Dat de telefoon iets doet als je hem beweegt? Ook dat is niet nieuw.

Kortom, leuke telefoon, met nieuwe toepassingen voor bestaande techniek.
Maar waren die niet op een andere manier/kant gebogen? En natuurlijk zijn er al technieken dat als je een telefoon beweegt deze iets doet, maar deze toepassing is wel nieuw.

Kortom, als je zo denkt komt er nooit iets nieuws meer.
Ho wacht effe... ik zeg niet dat er niks nieuws mag komen, maar om nu hosanna te gaan roepen over dit toestel vind ik wel wat ver gaan. Of je een scherm horizontaal of vertikaal buigt is natuurlijk niet echt anders. Dat je een andere toepassing vind voor een bewegingsdetector en/of accellometer is mooi, maar om daar nou een headline van te maken... als we daar elke keer aandacht aan gaan besteden dan sneeuwen de échte vernieuwingen dus gewoon onder!
Op zich zie ik op dit moment nog niet het praktische nut van een gebogen scherm. Dit product zie ik meer in de categorie "because we can do it". Het filmpje vind ik trouwens niet echt verhelderend; zo spectaculair ziet het er niet uit.
Het filmpje is heel helder, als hij kanteling detecteerd laat hij info zien. Dat is inderdaad niet spectaculair, maar kan in sommige gevallen een handige feature zijn (op het werk bijv. ligt op je bureau even tilten en je hebt wat info), je hebt maar een vinger nogig ipv heel de telefoon oppakken om genoeg druk te zetten op de aan uit knop.

Ook hefet het gebogen scherm wel nut en er zijn al genoeg redenen genoemd hierboven.

Maar het is natuurlijk Samsung die er mee komt, dus het zal wel alleen een gimmick zijn.. 8)7
Mijn galaxy Nexus heeft ook een gebogen scherm. Dat zie ik hier niet terug, ik zie een gebogen achterkant. Destijds werd hierbij aangegeven dat dit de lichtinval zou breken. In de praktijk niks van te merken.

edit: foto's werden niet geladen bij mij die zie ik nu wel. Scherm is ook gebogen.

[Reactie gewijzigd door Revres op 9 oktober 2013 07:42]

Ik typ dit nu zelf op de Gnex maar die heeft volgens mij geen gebogen AMOLED... Wel een gebogen behuizing. En hierboven beweer je dus doodleuk het omgekeerde, apart. De grootste reden die ik toen heb gehoord is dat als je de telefoon met het scherm naar beneden op tafel legt je moeilijker krassen zou krijgen op het scherm.
Ik zie hier het nut wel van in! Telefoon zit altijd met het scherm naar me toe in de broekzak. Als dat gebogen is denk ik dat dit het comfort wel zeer ten goede komt :).
Lijkt mij inderdaad ook veel fijner, ook wel fijner vasthouden (en bedienen) met 1 hand. Hou je telefoon maar in je hand 9 vd 10 keer zit er ruimte ertussen, dat word nou opgevuld door de kromming. En je kan lijkt mij ook beter met je duim naar de anderekant van het scherm.
Ik ben benieuwd hoe dat typt... Lijkt me echt heel raar typen... Beetje als zo'n Microsoft Natural keyboard idee krijg je dan, hehe.
Swipen en typen zal weer even wennen zijn...

Persoonlijk zie ik het niet zitten, omdat de bolling in het scherm weer anders is wanneer je de telefoon draait.. Kan me niet voorstellen daar aan te kunnen wennen.

Maar ga het toch ff proberen als die in de winkel ligt..

[Reactie gewijzigd door sschalkwijk op 9 oktober 2013 08:07]

Een Note zonder stafje dus. Geinig, alleen zie ik niet zo snel waar dat gebogen scherm toe leidt. Mijn Note zit prima in mijn zak en dat gebogen zou alleen beter zitten in je achterzak; in een andere zak is het misschien juist lastiger.
En ik kan ook prima de dingen met één hand doen. Doorgaan wil je je foon met één hand bedienen als je loopt ofzo, en dat lukt prima (ik heb echt geen kolenschoppen). Het is ook niet zo dat iedereen altijd elke telefoon met één hand bedient en dat dat ineens onmogelijk is geworden met iets als de Note.

Ik ben benieuwd of Samsun nog gaat onthullen waarom de wereld hierop zit te wachten, want ik zie het niet zo. Afgezien van de conversation starter gimmick.
Is natuurlijk een mening maar in mijn achterzak lijkt me dit juist niet fijn, ik draag trouwens alleen mijn portemonnee in me achterzak. Broekzak voor zit tegen je been aan wat ook gebogen is daarom lijkt mij dir juist veel beter dan een grote platte telefoon.

Trouwens wat voor effect heeft dit op de lichtval op het scherm?
Was het niet zo dat een flexibel scherm minder breekbaar Was dan een 'normaal' scherm? Of zit hier geen flexibel scherm in?
Nee, dit is geen flexibel scherm, alleen gebogen en met een normale (gebogen) glaslaag ervoor.
Ik lees net in het achtergrond artikel; "een nieuw tijdperk: smartphones met gebogen scherm" staat; "Omdat het substraat van plastic is en de oleds zelf dus niet meer door glas omgeven worden, zijn de schermen bijna onbreekbaar". Dat betreft toch deze schermen? Of wordt er nog een glaslaag overheen gelegd voor ze in de telefoon gaan?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee