Nieuwe Popcorn Hour A-410 Pro richt zich op audiofiel

Op de IFA heeft Cloud Media de Popcorn A-410 Pro-mediaspeler aangekondigd. De fabrikant richt zich met de A-410 Pro op kritische audioliefhebbers door onder andere een analoge voorversterker in het apparaat te integreren, evenals een dualcoreprocessor van Sigma Designs.

In de behuizing van de Popcorn A-410 Pro is een SMP 8911-processor van Sigma Designs geplaatst met een kloksnelheid van 800MHz. Ook heeft Cloud Media de mediaspeler voorzien van een analoge voorversterker. Daarnaast heeft de A-410 Pro 7.1-geluidsoutput, xlr-audiouitgangen en een high-end 24bit/192kHz dac. De fabrikant claimt dat de twee voedingen zo zijn ontworpen dat deze geen negatieve invloed hebben op de geluidskwaliteit.

Cloud Media claimt dat bij de A-410 Pro de nodige aandacht is gegeven aan beeldverwerkingsmogelijkheden, zoals adaptive film cadence detection en verbeterde contrasten. Op audiogebied kan de A-410 Pro volgens de fabrikant een groot aantal formaten en containers afspelen, waaronder het dsd-audioformaat.

Via de Cloud Media Apps Market zijn apps beschikbaar. Voor audioliefhebbers wordt Qobuz met name genoemd, een webwinkel waarin audio in cd- en studiokwaliteit kan worden gekocht. Qobuz is beschikbaar in onder andere Nederland en België. Verder biedt de A-410 Pro een automatische downloadmogelijkheid voor ondertitelbestanden.

De A-410 Pro is voorzien van een gigabit-ethernetaansluiting, al kan ook een optionele wifi-dongle in het apparaat geprikt worden. Verder biedt de mediaspeler usb 2.0-aansluitingen, evenals een esata-ingang en een sd-kaartlezer. Intern kan een 2,5"- of 3,5"-harddisk geplaatst worden. De prijs van de Popcorn A-410 zal volgens Cloud Media onder de 1000 euro gaan liggen.

Popcorn A-410 Pro Popcorn A-410 Pro Popcorn A-410 Pro Popcorn A-410 Pro

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

05-09-2013 • 17:11

67

Submitter: GRUMBLER

Reacties (67)

67
66
38
2
0
21
Wijzig sortering
Terechte twijfels lees in de reacties hier boven. Met simpelweg een ringkern trafo en een goede DAC-chip heb je nog geen audiofiel apparaat gemaakt. De implementatie van de DAC-chip, de output stage, maar ook de software speelt een cruciale rol in het verkrijgen van goede klankprestaties. En dat laatste hebben ze kennelijk nog niet echt op orde. Eerst maar eens testen dus of ze hun claims waar kunnen maken.
Ik begrijp eigenlijk niet waarom een goede versterker nou zo duur moet zijn.

In principe kun je toch gewoon met een hoge kloksnelheid (gigahertzen) een energievat vullen (condensator), die dan je output aanstuurt. En de spanning over die condensator kun je dan weer terugkoppelen. Wat is daar nou zo moeilijk aan?

En waarom zijn computers de laatste jaren een factor 10 tot 100 goedkoper geworden, terwijl goeie versterkers niet eens zoveel zijn verbeterd (aldus audiofielen), en nog steeds even duur zijn?

Hier klopt toch iets niet?!?
Hopelijk wordt dit een topper en kan ik eindelijk mijn HDX1000 gaan inruilen.
Tot nu toe draait de HDX1000 met de laatste Popcorn firmware nog steeds alle 1080p, 7.1 bestanden vlekkeloos af.
Echter geen mooi dashboard, geen koppeling met movie db's en geen 3d.
7.1 krijg je bij de meeste andere mediaspelers ook door de HDMI output op je 7.1 receiver aan te sluiten en die door te lussen naar je tv, snap niet dat ze dit als verkoop argument gaan inzetten.
Betere DAC ? Gewoon doorlussen en je DAC van je top receiver gebruiken.
Alle 1080p bestanden? Ook de BD-Remuxen? Daar geloof ik niets van (ik kon ze iig niet vloeiend afspelen op mijn crossflashed HDX1000).

Inzake het dashboard moet je even kijken naar Oversight of YAMJ. Verder heeft niet iedereen een topreceiver. Nee, ook niet mensen die zoveel uitgeven als de A-410 moet kosten (hoewel het natuurlijk wel raar zou zijn).

Over dit apparaat, vraag ik me af of ze dit apparaat dan wel goed gaan ondersteunen? Ze brengen ieder jaar wel één of twee apparaten uit, maar sinds de A110 is er eigenlijk geen enkel apparaat meer geweest dat probleemloos werkt. Persoonlijk ben ik er ook wel klaar mee na een A200 en A300 (mijn huidige speler) te hebben geprobeerd, het zijn immers geen goedkope apparaten. Het lijkt wel alsof Cloud Media de vroege kopers als een soort vroege beta-testers gebruikt waarbij men aan de hand van klachten verbeteringen aanbrengt. Het is echter niet zo dat deze problemen binnen een paar maanden allemaal opgelost zijn. Vervolgens staat er weer een nieuw apparaat op het programma dat de eerste prioriteit geniet bij het updaten van firmware en het olossen van problemen.

Verder vraag ik me af wat in deze prijsklasse in godsnaam nog de meerwaarde van dit soort spelers is tov een dikke HTPC. Rond de 300 Euro kun je het nog hebben over de mogelijkheid om materiaal met hoge bitrates op een goede manier af te spelen. Maar zit je een paar honderd Euro erboven dan is een HTPC toch prima in staat om dit allemaal te doen, inclusief het uitgeven van hoogwaardig geluid?

En dat dan met een mooiere interface, plus de mogelijkheid om vanalles met je browser aan videocontent weer te geven (BBC iPlayer, alle 'gemist'-sites, etc. etc.), uiteraard gewoon te browsen en te gamen (dat komt met deze prijs makkelijk binnen bereik) en natuurlijk de mogelijkheid om van alles aan accessoires aan te sluiten.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 23 juli 2024 20:54]

Anoniem: 329520 @Kenju5 september 2013 23:10
Ik heb een A110 en dat ding kan niet eens een .mkv-bestand terugspoelen .....
Een paar keren drukken op de FF toets en dat ding loopt vast (gebeurt in 33% van de gevallen).
Ik wacht nog steeds op een goede final firmware.
De terugspoelfunctie werkt volgens mij op geen enkel apparaat goed. Ook niet op PC's. Je moet gewoon kiezen voor de optie om 15 seconden terug te gaan. Evt. stel je deze in op 10 of 5 seconden.
Heb net de MK809IIIT Quad-Core Android 4.2.2 Mini PC Google TV Player w/ Air Mouse / 2GB RAM / 8GB ROM - Black bestelt, en die kan gewoon zo goed als alles en meer wat de Popcorn Hour A-410 kan maar dan is hij VEEL goedkoper.

Ik kan gewoon alle films in 1080P afspelen, er zit HDMI 1.4, en DTS audio is ook geen probleem en zelfs 3D films is geen probleem.

En het mooie omdat er Android 4.2.2 op zit kan ik gewoon Google Play Store gebruiken, en gewoon spellen spelen, zo als 3D spellen en strategie, en ook Emulators zo als Nes, Super Nintendo, N64, Wii, Sega, en ga maar zo door, het is werkelijk een Mini PC waar je alles op kan doen, sluit gewoon mijn losse Harde schijf aan en kan all mijn series of films kijken, al heb ik dat niet nodig want met VideoMixPro kan ik alles zien zonder het te hoeven downloaden XBMC werkt ook heerlijk, kan er lekker mee internetten, heb daar mij desktop niet meer voor nodig, dus scheelt me ook een hoop geld qua stroom, hij gebruikt maar max 5 watt, en kan gewoon mijn Bluetooth keyboard en muis aan sluiten als ik dat zou willen.

En hij is maar €78,31 met erg handige Air Mouse/keyboard.

En hij past in een van de HDMI porten van je TV als je zou willen, scheelt ook erg veel ruimte.


Ontopic: Sorry voor all de teksten maar ik zie geen toekomt/nut meer in van die mediaspelers, zo als deze Popcorn Hour, wanneer je eentje kan kopen die net zo groot is als een USB Stick en VEEL goedkoper is, en meer mee kan doen dan alleen Films/Series mee kijken.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 juli 2024 20:54]

Heb je deze stick al binnen ? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd hoe je daar zonder haperingen 1080p films op afspeelt ? Ik heb nl. de CX-919 en die heeft soortgelijke hardware en die speelt alleen met een custom XBMC en MXPlayer redelijk goed 1080p af maar komt niet eens in de buurt van mijn paar jaar oude Dune HD. En begrijp met niet verkeerd, zo'n Android stick is leuk speelgoed maar om films af te spelen gebruik ik toch echt liever een dedicated mediaplayer. Die kan ik tenminste zonder extra hardware en usb hubjes besturen met een harmony one.
Dus die stick heeft ook analoge 7.1 uitgangen met gescheide voeding?

Soory, maar hij kan dus niet veel meer;) Het is een heel andere toepassing dan dat ze hier aanbieden.

Maar die remote ziet er wel chiq uit, maar ik ben benieuwd of hij alles zo vloeiend afspeelt. Ik hou het nog bijn m'n HTPC, die heeft in iedergeval genoeg power om alles fatsoenlijk af te spelen en staat mooi achter een deurtje.
Hallo ik heb het ook over media players over het algeheel, zo als de Popcorn Hour A-300 of A-400, niet deze grote apparaat.

Vreemd dat jij problemen heb met 1080P films, ik heb HEEL wat gelezen en gezien over de Rockchip RK3188 en die hoort met gemak 1080P MKV video's af te spellen.

Heb je de 1GB versie of 2GB versie, dat kan ook het probleem wezen, dat je geheugen vol raakt, dan gaat hij ook storten in films en zo, snap toch niet dat mensen niet 10 a 20 euro meer uit geven voor de 2GB versie.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 juli 2024 20:54]

weggehaald

[Reactie gewijzigd door oef! op 23 juli 2024 20:54]

Waar sommige mensen waarde aanhechten is:
- Gebruikersgemak en eenvoud, wat een HTPC niet altijd even goed biedt
- Een kleiner kastje
- Minder lawaai (en stroomverbruik?)

Voor het uitgeven van hoogwaardig geluid uit een PC zul je toch al wel een 150 euro uit moeten geven aan een geluidskaart lijkt me.

Daarnaast zie ik hierboven staan dat iemand commentaar geeft op 7.1 analoge output. Laat iemand zoals ik nu net een Denon 2807 reciever hebben die net te oud is om via HDMI 7.1 te ondersteunen. Echter, kan ik wel 7.1 aansluiten en door laten stromen naar mijn speakers. Hierbij hoop ik gelijk de vraag beantwoord te hebben van het nut ervan.


Het is niet dat ik snel een dergelijk apparaat zou kopen van richting de 1000 euro, maar als je het geld er voor over hebt zou ik het probleem er niet van in zien.
Gebruikersgemak is gewoon Windows. Ik zou niet weten waarom de NMJ-GUI gebruiksvriendelijker zou zijn. Of waarom YAMJ of Eversion of de standaard jukebox gebruiksvriendelijker zou zijn dan XBMC, dat werkelijk alles automatisch doet.

Een kleiner kastje, ok. Hoewel dat ook niet veel hoeft te schelen. Bedenk je dat de A410 ook niet bepaald klein is. Een Silverstone Grandia GD06 is maar iets hoger, en iets als een MS Tech MC-1200 is ongeveer net zo groot.

Kwa lawaai, vind ik het een non-argument. Met dit budget is het prima mogelijk om passief gekoeld krachtig systeem samen te stellen. Kwa stroomverbruik is het wel een ding. Maar als je deze bedragen uitgeeft, heb ik het idee dat het niet echt uitmaakt. Tenzij je een groene jongen bent voor wie iedere Watt iets uitmaakt.
Anoniem: 444097 5 september 2013 17:22
Ik denk niet dat het bij het audiofiele publiek zal aanslaan. Gewoon omdat 1000 euro te goedkoop is om 'audiofiel' te zijn. Audiofiele versterkers gaan vanaf 2000 euro of meer, en als je internetfora leest dan speelt de prijs écht wel een rol.

Neem nu dat dit product een middenklasse versterker bevat (geschat ter waarde van 600 euro gezien de ringkerntransformator) en een goeie middenklasse DAC (de resterende 400 euro). Je krijgt dan nog de 'pc-componenten' voor het resterende bedrag dat uitgespaard werd door een all-in-one te creeeren, dan heb je een zeer goeie middenklasser, maar geen audiofiel materiaal.

Ook opvallend zijn de relatief kleine heatsinks. Ik ben zelf zeer voorstander van moderne, efficiënte versterkers zoals klasse D, maar audiofielen zweren nog steeds bij A en dergelijke. Die verbruiken véél meer energie en hebben dus grotere heatsinks nodig.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 444097 op 23 juli 2024 20:54]

"Omdat 1000eur te goedkoop is om audiofiel te zijn"
Toch vreemd dat je tegenwoordig veel audiofielen zoals ik zelf
Oude buizenbakken opkopen en herbouwen met hededaagse kwaliteits componenten.

Resultaat?
Een single ended klasse A bak met als stuurbuizen KT77
Voor onder de 400. Tevens loop ik alles voorbij in de audiozaken lachend.
Verwar audiofiel niet noodzakelijkerwijs met absolute kwaliteitsbeleving.
Buizen versterkers worden verkocht, soms tegen belachelijke prijzen met mooi verchroomde elementen als chassis en trafoblik, omdat het geluid "anders" klinkt dan een transistor versterker. Veel oud materiaal is opgenomen/ afgeluisterd met buizen apparatuur.
Door het klassieke (digitaal gerestaureerde) materiaal af te spelen met een buizen versterker krijg je het geluid zoals dat destijds door maker/ opname technici was bedoeld.

Dit is in tegenstelling tot het verkrijgen van absoluut top kwaliteit waarbij een exacte reproductie van het originele geluid voorop staat zonder verdere kleuring en vervorming.
Wil je dan de absolute top dan is het eenvoudig om vermogens uit te geven.

Voor diegenen die dus al een topklasse receiver hebben (bijv topmodellen Denon - maken ze helaas niet meer) die hebben aan dit apparaat niets.
Pics or didn't happen
je weet dat dit geen versterker is? Er hoeft dus ook geen vermogen gedissipeerd te worden!
Zelfs een Oppo is goedkoper met zeer goede dac's

Denk dat de prijs te hoog is.
Audiofielen claimen ook veel meer verschillen te horen dan dat ze in werkelijkheid doen. Anders kun je dat idiote bedrag dat je hebt neergeteld niet rechtvaardigen natuurlijk.

Boven een bepaalde prijs/kwaliteit verhouding is het gewoon een hoop gekmakerij van jezelf. Het extra beetje kwaliteit doet de prijs x keren stijgen.
Ik denk ook sowieso niet dat deze echt audiofiel is...
De ringkern trafo ligt zonder afscherming langs het moederbord. Metalen plaatje ter afscherming is toch wel het minste als je je product als 'audiofiel' betiteld.

P.S. de HDX1000 was en is absoluut een mooi en goed product voor het afspelen van video! In die tijd was er geen alternatief (behalve een 150+ watt slurpende, zoemende, brommende volwaardige PC die ook nog eens al je hobbytijd opslurpte omdat XBMC weer eens een keer een update verkeerd had of windows weer eens besloot dat er iets veranderd moest worden)

[Reactie gewijzigd door [Yellow] op 23 juli 2024 20:54]

Kijk eens naar Pioneer's receivers class D, ze presteren nog steeds niet in de top 5 beste receivers in de duurdere vergelijkbare prijsklassen.

Geef mij dan nog steeds maar een Denon een Onkyo of Marantz.
Tja de ene shit is nog niet af en ze beginnen al aan iets nieuws....

Wat dachten ze ervan, als ze eerst eens de bestaande apparaten in orde te maken |:(

Ze krijgen het nog niet eens voor elkaar, video hakkelvrij op het scherm te tonen, laat staan dat ze dat met geluid wel voor elkaar krijgen.
Maar misschien hebben ze zich bedacht en stappen nu in het audiosegment in, misschien lukt hun dat wel !

[Reactie gewijzigd door Mystery1976 op 23 juli 2024 20:54]

Je word omlaag gemod, maar helaas heb je wel gelijk. Als ze eens wat tijd steken in het stabieler, sneller er gebruiksvriendelijker maken van de soft-/firmware dan zou het beter zijn. Ik denk dat al veel van hun userbase is afgehaakt door steeds weer die half-af apparaten die ze lanceren. Steeds weer is het hopen op firmwareupdates om problemen opgelost te krijgen.
Exact daarom ben ik dus ook overgestapt op een XBMC kastje. Ze maken echt prima hardware. En leuk dat ze nu ook aan de 'audiofiel' denken, maar voor mij is de software minstens zo belangrijk.

Ik denk dat als ze overstappen op (aanpasbare) XBMC installaties voor deze kastjes dat ze dan behoorlijk wat klanten extra danwel terug kunnen krijgen.
Inderdaad, ik heb een c-200 en nu een a-300 gehad. Maar echt af zijn ze nooit geweest, voor mij niks meer van deze club.
Als je een normale 3 a 400 euro versterker ( receiver) neemt, en je gaat SPDIF of optisch uit naar die versterker, heb je dit helemaal niet nodig. Je gaat het nu enkel maar alleen meer converteren.
Ik was eerder benieuwd of men die gigabit lan al een beetje op snelheid heeft, want dat is een zwak punt.

[Reactie gewijzigd door DIKKEHENK op 23 juli 2024 20:54]

Onjuist.
Via dit apparaat analoog aangesloten zul je krijgen: Popcorn converteert, verstuurt en reciever versterkt.
Via digitaal aansluiten krijg je: popcorn verstuurt, reciever converteert en versterkt.

Waar kán de extra kwaliteit zitten, in het converteren. De DAC, dat wat de digitale bron naar een analoog signaal converteert, is hier dus van belang. De vraag is in welke van de twee apparaten deze beter is. Het nadeel echter van analoog versturen van een signaal is dat er kwaliteitsverlies kan optreden wat niet of nagenoeg niet mogelijk is bij een digitaal signaal.
Of je neemt actieve speakers met eigen DAC, scheelt een hoop crossover problemen.
Als een versterker in staan is digitale signalen te ontvangen spreekt men van een Receiver.
Al worden receivers nog wel eens versterkers genoemd.
nee, receiver is een versterker + tuner.

(of een losse TV tuner (voor bv satteliet TV).)
Ben ik nou gek, of wil je gewoon je digitale media zo snel mogelijk naar een high end versterker sturen als je een zogenaamde "audiofiel" bent.
Ik dacht exact hetzelfde, ik heb er geen verstand van maar indien je digitale pass-trough gebruikt doet de mediaplayer toch helemaal niets en de versterker en de rest van je verzameling dure apparaten alles? Wat heeft dit dan voor voordeel?
Het is een voorversterker dus 1000 euro is niet echt middenklasse. Ik lees niks over 4K.. Niet futureproof dus?
Het is een voorversterker dus 1000 euro is niet echt middenklasse.
wel als je bedenkt dat je voor bijvoorbeeld een Marantz NA-11S1 al 4x zoveel betaald.
En die doet dan alleen nog maar audio, geen video.
Het enige wat mij interessant lijkt aan dit apparaat zijn de XLR outputs. Professioneel gebruik dus, maar als ik de posts hierboven lees is de firmware weer belabberd over het algemeen wat dat voor mij weer onmogelijk maakt... Blijft dus beter een htpc met een mieters goede geluidskaart.
Waarom verbaasd me dit nou niet , Sybas gaat door met de nieuwe terwijl oude niet eens 'klaar' is.
Bij release van het product mogen de klanten eerst maanden "betá" tester spelen eigenlijk.

En dan als ze merken dat verkoop niet hard genoeg gaat oid , focussen weer op op nieuwe product.
De C200 altijd met plezier gebruikt, paar kleine dingen waar ik mee kon leven.
Heb daarna de C300 gekocht, maar heb spijt deze ooit te hebben gekocht, bagger ding is dat.

En dan komen ze met een nieuw product..en wat voeren ze weer Usb 2.0, ja we lopen echt mee met de tijd/ techniek. (achter de feite aan, net als hun firmwares)
Zal me niks verbazen dat het "giganetwerk"wederom een flop is....en niet harder gaat als 20 MB/sec.
omdat ze dat na jaren nog steeds niet werkend hebben gekregen naar de snelheid die ze beloofde.

Zal me benieuwen , of ze met dit Product wel de juiste support bieden met dit prijs kaartje.

[Reactie gewijzigd door Roberto538 op 23 juli 2024 20:54]

100% mee eens zo werken ze !
Ik wil al een tijden een nieuwe voor in de woonkamer dan kan ik m'n oude her inzetten. Maar ik wacht totdat ze er
Een uit brengen waarbij de gebruikers tevreden zijn. Het laatste goede model was wat mij betreft de A-110.
analoge voorversterker... voor audioliedhebbers?! Liefhebbers die in jaren 80 zijn blijven hangen?!
Analoog heeft een warmer geluid, daarom zijn buizenversterkers nog populair.
ja platenspelers ook toch?
Platenspelers hebben geen goed geluid wil je zeggen? Tuurlijk zit je met de slijtbaarheid. Maar analoog geluid is altijd beter dan digitaal. Het is immers de enige manier waarmee je het echte geluid kan weergeven.

Denk aan een vloeiende amplitude die het geluid weergeeft. Dat is analoog. Probeer nu die amplitude voor te stellen met 2 bits Atari 2600 graphics. Dat is zeer hoogwaardig CD-geluid (eigenlijk niet weer te geven op CD, dus eerder audio-DVD's (DVD-A) die amper doorgebroken zijn). Audio-CD's (en lossless audio-bestanden), wat generaal het beste is dat nu te krijgen is, zijn nog grover, waarbij een 'trilling' met acht halen (rechts, boven, rechts beneden, rechts, beneden, rechts boven, etc.) gecoverd wordt.
Precies en vergeet vooral niet te vermelden dat de CD's van tegenwoordig niet meer de CD's van vroegah zijn. Misschien qua materiaal wel maar qua opname niet. Eveneens met MP3's maar deze mag ik hier eigenlijk niet noemen, alhoewel....:
http://www.youtube.com/watch?v=BhA7Vy3OPbc
http://www.youtube.com/watch?v=3TlQo9k827c

[Reactie gewijzigd door codebeat op 23 juli 2024 20:54]

De productie is inderdaad over het algemeen maar matig gedaan. Is ook wel eigen aan het gegeven dat digitale componenten in muziek die momenteel in is, de overhand hebben. Vroeger ging het meer om instrumenten en de stem, tegenwoordig meer computereffecten, waardoor een degelijke geluidsweergave minder belangrijk is.

Het was in de '00's echter ook al te merken tussen CD's die goed geproduceerd waren, bijv. die van Michael Jackson in vergelijking met de meeste anderen waar allerlei distorties in merkzaam bleven.
''Tuurlijk zit je met de slijtbaarheid''. Dat wil dus zeggen dat enkel in de meest perfecte conditie met de aller beste platenspeler en kwaliteits-verlies-loze kabels je theoretisch boven de kwaliteit zit van de een digitaal component. Maar voordat je zo'n bewering maakt, hoe worden LP's dan gefabriceert? Foutloos?

Bovendien is hierboven ''analoog heeft een warmer geluid'' niet echt een zinvolle betekenis. Het analoog uit dit apparaat is altijd nog digitaal geweest. Net als een analoge FM radio, een platenspeler echter wordt gewoon versterkt en wordt nooit digitaal geconverteerd en gaat daarom wel op in een potentiele mening over 'warmer geluid'.
Dat zeg ik helemaal niet. Ik zeg alleen dat de slijtbaarheid een probleem is. Neemt niet weg dat ook LP's waar de kraakjes in zitten, nog steeds beter geluid geven dan CD's.
bereik van lp's is lager. Wat jij beweert is een fabeltje. zie onder meer topic op tweakers forum 'kabels gesmeed van zilver door elfen in volle maanlicht klinken beter' of zoiets.
Een 192KHz gesampled 24 bits signaal omgezet in de DAC van een professionele luidspreker klinkt minder goed dan een LP op een pick-upje?
Het probleem begint al met de onmogelijkheden om een goede bas te reproduceren of zeer hoge tonen (harmonischen) weer te geven door de fysieke beperkingen van de plaatgroef en het element.

Studio's zijn massaal overgestapt op digitale opname niet alleen om meer dan 24 opnamekanalen te verkrijgen of evenzovele meersporen recorders, maar ook doordat de geluidskwaliteit veel beter was. Natuurlijk zijn er puristen die zweren bij analoge meerkanaals recorders maar dat is meer uit nostalgie dan iets anders.
Als je ooit in het verleden de kans hebt gehad om een mastertape (stereo mix van de meerkanaals opname) te beluisteren en daarna wat daar van overbleef op een LP dan zou je versteld staan van het kwaliteitsverlies.
Ik vind het toch prettiger om naar muziek te luisteren dan naar static noise. Dus het lijkt me wel welkom om het digitale signaal ergens analoog te maken....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.