Faillissement iCentre is definitief

De bekende reseller van Apple-hardware iCentre is definitief failliet. Maandag sprak de rechtbank het faillissement uit, nadat vorige week al duidelijk werd dat het concern aan de rand van de afgrond balanceerde. Met het faillissement zijn 34 winkels gemoeid.

De rechtbank van Noord-Holland zette maandag het uitstel van betaling voor de 34 winkels om in een faillissement. De zaakwaarnemer van iCentre was op het moment van schrijven nog niet bereikbaar om te reageren op vragen over het ontslag van personeel. De winkels van iCentre zijn gesloten, maar de website van het concern was dinsdagochtend nog online. Bij iCentre werken ongeveer 400 mensen, waarmee het de grootste Apple Premium Reseller van Nederland is.

Het faillissement komt niet als een verrassing. Het bedrijf verkeert al een tijd in financiële moeilijkheden en eerder in juni vroeg het concern al uitstel van betaling aan. Een belangrijke reden voor het faillissement zou zijn dat de bank van iCentre een lening van het bedrijf niet wil verlengen en zijn geld terug wil. De resultaten van iCentre zouden flink onder druk zijn komen te staan door toegenomen concurrentie, onder andere van Apples eigen Apple Store in Amsterdam.

BAS Group, eigenaar van onder meer Dixons en MyCom, heeft interesse om 24 van de 34 vestigingen van iCentre over te nemen. Niet bekend is wat de status van deze overnameplannen is.

iCentre

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

18-06-2013 • 12:01

137 Linkedin

Reacties (137)

137
129
86
15
5
4
Wijzig sortering
Iets meer duidelijkheid! Het volgende staat nu op hun website:

Voor de volgende afspraken met iCentre klanten is NIETS veranderd:

Ingeleverde reparaties
Lopende verzekeringen of andere contracten
Bestellingen
Garantie afspraken

Klantvragen:

Er staat op de deur van iCentre dat deze gesloten is en er staat niet op wanneer deze weer open gaat. Waar moet ik nu naartoe? Je kunt je wenden naar je dichtstbijzijnde dixons filiaal. Deze is op de hoogte van de gesloten iCentre en kan je helpen met al je vragen voor je Apple producten of lopende zaken.

Tot hoe lang kan ik nog terecht op de website van iCentre?
Deze blijft in de lucht en zal niet sluiten.

Kan ik met mijn vragen (nu) ook bij dixons terecht?
Ja, dit kon in principe altijd al.

Verandert er iets door de overname?
Nee, er verandert niets aan de iCentres.
Jammer genoeg, je hebt hier helemaal niets aan.

Elk bedrijf kan voorwaarden opstellen, verwijzingen op websites aanbrengen, maar zodra je nog geen koopovereenkomst hebt zegt dit allemaal niets.

Iemand die recht heeft zijn spullen, door bijvoorbeeld een aanbetaling, koopovereenkomst of garantie kwestie moet zich gewoon melden bij de curator. Het is mooi dat iCenter andere dingen op hun website gaat zetten, maar zolang het faillissement nog niet is afgerond (wat nog niet het geval is, omdat het net is uitgesproken) heeft een bedrijf als BAS (tenzij de overname echt een feit is) niet zo veel te zeggen.
Beetje voorbaring eigenlijk om Dixons te noemen, volgens mij de verkoop nog helemaal niet rond.
Dat zal dan wel in overleg zijn gegaan.
Meer info over garantie over recente producten kunnen hier vinden, ook meer info over het faillissement :

http://www.iphoneclub.nl/...e-alles-wat-je-wil-weten/
Laatste Nieuws omtrent overname

di 18 jun 2013, 18:34 | 0 reacties
Toestemming voor overname iCentre
van onze redactie
AMSTERDAM -

BAS Group mag van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onder voorbehoud Apple-verkoper iCentre overnemen. Met dit spoedbesluit wordt de continuïteit van de iCentre-winkels gegarandeerd.

Link
http://www.telegraaf.nl/d...r_overname_iCentre__.html
Anoniem: 181786
@zap818 juni 2013 19:20
Goed om te horen. Zowel voor werknemers als klanten.
Werknemers worden NIET overgenomen! Dus vet jammer voor ze!
Vandaag zijn de winkels van iCentre failliet verklaard. BAS wil namelijk niet het personeel en de schulden overnemen. De winkels blijven dicht voor boekenonderzoek.
http://www.emerce.nl/nieuws/acm-bas-mag-icentre-overnemen
Wat mij opviel op de website van iCentre een paar pagina's al naar die van BAS Computers leiden:

Link: http://www.icentre.nl/ (footer)
- Werken bij iCentre & vacatures -> http://www.basgroup.nl/werkenbij (was al genoemd)
- Telefonische ondersteuning -> Contact Pagina = adres van BAS Computers
- Algemene voorwaarden -> Adres van BAS Computers

Dus die overname komt er... want je gaat geen verplichtingen aan als je het niet zeker weet..

[Reactie gewijzigd door rorydeleur op 18 juni 2013 12:48]

Misschien ligt het aan mij, maar gaat die doorstart niet wat snel? En moeten de schuldeisers van icentre daar niet ook mee instemmen? Ik weet niet hoeveel BAS betaalt voor de overname, maar een snelle doorstart is lang niet altijd de beste oplossing voor de crediteuren. Een overname regelen en dan nog terloops even de boel failliet laten gaan om makkelijk van personeel en schuldeisers af te komen riekt naar faillissementsfraude. Mij lijkt dat de curator hier toch wat uit te leggen heeft.
Je moet dingen goed gescheiden en in volgorde zien :)
 • BAS heeft interesse, maar nog geen overname gedaan.
 • BAS wil toch niet alles overnemen maar een deel. Dat kan niet zomaar, dus wachten ze op faillissement.
 • De toko gaat failliet en een curator wordt aangesteld. Taak: zoveel mogelijk resultaat uit de boedel. Schuldeisers melden zich aan zoals bij ieder faillissement, maar hebben geen bevoegdheid.
 • Iedereen kan de curator benaderen met voorstellen voor het overnemen van kleine of grote zaken, van fysieke of andere waarde.
 • BAS dient een voorstel in om 24 winkels over te nemen. Onderhandelingen over voorwaarden volgen.
 • Curator zal kijken naar het bod, eventuele andere gegadigden, en dan een besluit nemen.
Daar is niets frauduleus aan, het is hoe een faillissement werkt.

Had BAS de zaak overgenomen voor faillissement, dan hadden ze een hoop verantwoordelijkheden mee overgenomen. Nu wachten ze tot na faillissement, maar dat betekent wel dat er een risico ligt op andere kapers op de kust. Het staat iedereen vrij met een beter bod te komen.

Het zou kunnen dat er inmiddels afspraken met de curator liggen, maar het is zijn taak het maximale resultaat te halen uit het overgeblevene. Hij heeft geen belangen bij de failliet of bij een eventuele overnamepartij.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 18 juni 2013 23:52]

Dat bedoel ik ook. Maar door de communicatie in de media en de (kennelijke; ik heb het niet gecheckt) verwijzingen naar Dixons op de site krijg ik de indruk dat de overname al geregeld is. En dat lijkt me onwaarschijnlijk snel.
Ik baal hier wel flink van, want waar moet ik nu terecht als ik met een probleem aan m'n MacBook zit die valt onder de garantie van iCentre? Bij Apple kan je namelijk niet terecht voor zulke zaken.
Onzin. Fabrikant is verantwoordelijk voor garantie, niet de retailer. Jouw serienummer is bij koop gewoon bij apple geregistreerd en dus bekend.
Apple is gewoon gehouden aan Europese regelgeving, in de praktijk is dit twee jaar. Dus als je macbook kapot gaat wandel je gewoon de AppleStore binnen.
Onzin. Fabrikant is verantwoordelijk voor garantie, niet de retailer.
Niet in Europa. Hier is de verkoper verantwoordelijk voor de producten die hij verkoopt. De reden is nogal logisch ook. Als ik een artikel koop bij Winkel X, en er gaat iets stuk, wat heb ik dan in vredesnaam te maken met Fabrikant Y in Shenzen of Timbuktu? De winkel kan je niet zomaar afwimpelen met "Bel maar naar China." Het is voor mij waarschijnlijk onmogelijk om daarmee contact op te nemen.

Als de winkel faiilet gaat, heb je per definitie pech.
"als de winkel failliet gaat heb je per definitie pech. "

Dit behoeft dus niet te kloppen. Ook apple heeft nog zoiets als fabrieksgarantie. Dit recht bestaat naast de garantie die de winkel afgeeft. In de regel is het wel zo dat de standaard fabrieksgarantie van Apple 1 jaar , maar de wet is daarin afwijkend.
Daarover is genoeg te vinden.


Overigens is meer te vinden op:
http://www.iphoneclub.nl/...e-alles-wat-je-wil-weten/


Wie recentelijk iets bij iCentre heeft gekocht, zal waarschijnlijk willen weten hoe het met de garantie zit. Normaal gesproken is het bij een faillissement zo dat de garantie vervalt. In dat geval ben je aangewezen op de fabrieksgarantie. Wel zal het waarschijnlijk verschil maken om welk product het gaat. Voor Apple-spullen kun je sowieso terecht bij de officiële Apple Store. Het lijkt erop dat BAS Group de garantie overneemt als iCentre wordt ingelijfd. Hoewel de winkels van Dixons en MyCom 3 jaar garantie bieden, is niet duidelijk of de termijn van huidige overeenkomsten daarmee ook verlengd wordt.

Zo zwart/wit als "je hebt per definitie pech" klopt dus niet
Juist niet. Dit is de grootste fout die mensen maken. Je hebt een koopcontract met de verkoper en deze is verantwoordelijk voor de garantie. Vaak sturen de verkopers je door naar de fabrikant, maar op het moment dat je dus zelf daar contact mee opneemt verlies je eigenlijk al je rechten als consument. Met de fabrikant heb je namelijk geen koopcontract, dus zij zijn jouw niks verplicht.
Gelukkig zijn er fabrikanten die er wel goed mee omgaan (en goodwill met de klant opbouwen).

Zo ben ik enorm gecharmeerd van Club3d/Seagate/LG, de keren dat ik problemen heb gehad zij het altijd enorm goed opgelost.

Andere bedrijven staan dan weer op een "faal" lijstje, zoals Creative, IBM, Vodafone.

Magoed zo heeft iedereen zijn/haar ervaringen :)
Logitech mag je ook nog aan dat eerste lijstje toevoegen. :)

ot: jammer dat iCentre failliet is, ik zou zo even geen filiaal uit m'n hoofd weten maar zat er niet 1 bij de Bijenkorf in rotterdam inpandig? valt dat hier dan ook onder of is dat onder het beheer van Bijenkorf ?
Retailer is juist verantwoordelijk voor de garantie en niet de fabrikant, binnen de fabrieksgarantie kan je wel terecht bij apple.
Je kan met je Apple product gewoon elke Apple Store binnen stappen hoor, ik heb ze nog nooit horen zeggen ga maar naar de retailer.
Je kan met je Apple product gewoon elke Apple Store binnen stappen hoor, ik heb ze nog nooit horen zeggen ga maar naar de retailer.
Wel als je geen AppleCare hebt. (Het 1e jaar na aankoop heb je altijd AppleCare.)
Apple Care? en het jaar daarna moet je dokken terwijl je volgens de EU nog gewoon garantie hebt? Ik zou dat 2de jaar niet betalen en als me imac dan toch stuk gaat gewoon me garantie claimen bij apple, weigeren ze, dan is het een enkeltje rechtbank voor hun.
Je moet dan wel aan kunnen tonen dat het defect al in het eerste half jaar aanwezig zijn (helaas maar dat zijn de kleine letters in onze prachtige wetgeving).

Apple Care is meer dan uitbreiding van garantie maar dan zou je eens keer dienen te verdiepen in de materie en lezen wat Apple Care werkelijk inhoudt. Anders kan je wel van alles gaan roepen terwijl je het zelf niet snapt.
Feit is wel dat als je na het eerste jaar problemen hebt Apple heel moeilijk loopt te doen als je niet eerst Applecare aanschaft. Daar zijn veel andere fabrikanten een stuk makkelijker in is mijn ervaring.
Heb nog nooit mee gemaakt men moeilijk deed.
Papiertje invullen en aankoop bewijs erbij.

Kan me indenken als ik de computer in dusdanig slechte staat inlever dat het er van geen kant meer uitziet men het afwijst. En dan is het ook meer van niet zuinig op je spullen zijn geweest.
Wat jij wilt, maar daar heeft Apple 0,0 mee te maken. Die kunnen jou gewoon kosten in rekening brengen, en die heb jij te slikken. Jij hebt namelijk niets bij Apple gekocht (direct), maar bij een retailer (indirect), en die is verantwoordelijk voor jouw (2 jaar) garantie.

Dus waar Zeg het over heeft, zijn garantie, is zeker terecht. Apple zal misschien coulant zijn, maar na een jaar zou Apple bijvoorbeeld kosten in rekening kunnen brengen, iets wat bij iCentre wettelijk gezien niet zou mogen.

/edit: Zie hier voor verschil tussen garantie/fabrieksgarantie en eventuele beperkingen.

[Reactie gewijzigd door Ypho op 18 juni 2013 14:33]

Dat klopt, maar neemt niet weg dat de retailer wettelijk gezien verantwoordelijk is.
Dat klopt, en doordat veel mensen dit niet weten ervaren ze vaak slechte service. Vaak sturen retailers je door naar de fabrikant. Niet doen. Waar je het produkt gekocht hebt is in eerste instantie verantwoordelijkheid, het is hun probleem, niet jouw probleem.
Volgens mij is er maar 1 Apple Store in Nederland op het Leidscheplein in Amsterdam, de rest zijn Apple Premium Resellers. Toch?
Vorige week is in een aantal Europeese landen de Apple (fabrieks)garantie tot 2 jaar verlengd

http://9to5mac.com/2013/0...fer-two-years-protection/

Zover ik weet is dit nog niet doorgevoerd in Nld.
Je hebt langer garantie. Elk product heeft een garantie periode gelijk aan de economische levensduur, uitgezonderd de slijtage gevoelige onderdelen. Apple kan wel meer zeggen, maar als een iphone kapot gaat na 2,5 jaar, zonder dat het slijtage betreft en/of te wijten is aan de consument, mag Apple je nog mooi een reparatie verschaffen en die (deels) vergoeden, ongeacht wat ze zelf pretenderen in hun voorwaarden.
Recht hebben is één, recht krijgen is twee.
En recht halen is drie.
Je hebt altijd 2 jaar garantie dat is wettelijk verplicht. Alleen Apple is niet verplicht om dit aan te passen.
Snap de downmod niet op deze post, hij heeft gelijk.

Je hebt 2 jaar garantie op je electronica. ook al zegt de winkel of de fabrikant maar 1 jaar te geven, dat doen ze enkel in de hoop dat je gaat betalen voor extra jaren.

Je hebt gewoon 2 jaar garantie, ga naar de fabrikant er mee en ze maken het.
Weigeren ze dat? Dan vraag je maar even doorgezet te worden met iemand op een hogere functie daar en het word geregeld. een rechtzaak zou je sowieso winnen, en daar willen ze echt geen tijd aan verspillen.

Er zijn vast bedrijven die het proberen te omzeilen, maar uit mijn ervaring is het in de meeste gevallen geen enkel probleem. je bent ook veel sneller af als je direct naar de fabrikant gaat ipv. een retailer.
Ja ik bedoel zolang er niemand wat van zegt gaan ze gewoon vrolijk door.
Waar ze vervolgens geen moer aan je laptop doen, omdat die niet bij hun is gekocht.
je vraagt je af waar je garantie moet claimen voor een Apple product, want je kan niet terecht bij Apple ?!?!?! Je hebt nog altijd iets dat fabrieksgarantie heet.
En we gaan het weer over garantie hebben, net als de vorige 5 berichten over iCentre.

als je de vorige bericht had gelezen wordt daar gesproken dat je alleen garantie hebt van de persoon bij wie je het gekocht hebt. Ondanks deze garantie zijn er veel fabrikanten die als service voor een korte periode fabrieksgarantie geven, ze zijn hier alleen niet in verplicht.

Dat is op zich logisch want als ik een product inkoop uit China waar ze geen garantie hoeven te geven en ik ga het hier in Nederland verkopen, dan kan je moeilijk de Chinese fabrikant lastig vallen. Als verkoper kan ik er zelfs voor hebben gekozen om een slechte batch te verkopen die ik heel goedkoop heb ingekocht, alle garanties hierover vallen dan bij de verkoper.
Maar wat als de fabrikant is vertegenwoordigd in de EU? Ik heb het vermoeden dat als een fabrikant in de EU een bepaald product wil verkopen ook bepaalde plichten heeft wat betreft de garantie.

Als je zelf iets importeert van een ander continent ligt dat anders maar voor producten die hier officieel op de markt worden gebracht gelden er (gelukkig) regels m.b.t. de garantie. Je hebt als consument in de EU ook bepaalde rechten.

Juist de commotie rond Apple m.b.t. de garantiekwestie laat zien dat Apple wel de eindverantwoordelijke is: nieuws: Apple geeft Europeanen twee jaar garantie - update

[Reactie gewijzigd door cc12 op 18 juni 2013 12:30]

Niet specifiek naar jou, maar als ik zo door de reacties heenloop, dan verbaas ik me hoeveel mensen met stelligheid zeggen dat de fabrikant eindverantwoordelijk is, er altijd nog fabrieksgarantie is, of dat het wel anders zal zijn als de fabrikant ook een vestiging heeft.

Dat alles is geheel niet relevant.
Over: (Veilig) online winkelen / faillissementen / garantie

En het is eigenlijk heel simpel, want het is in alle gevallen hetzelfde; het gaat allemaal om overeenkomsten. Met wie sluit jij een overeenkomst als je iets koopt? De winkelier. De winkelier is dan weer degene die een overeenkomst heeft met de fabrikant (of distributeur), en kan daar weer zijn garantie halen - en dát is de fabrieksgarantie.
Meer is het niet kwa overeenkomst, en allerlei andere factoren erbij verzinnen heeft geen zin.

Wat misschien voor verwarring zorgt hier, is dat als jij bij een winkel van Apple zélf koopt, de fabrikant ook de winkelier is. Koop je het elders, dan is Apple enkel en alleen fabrikant als ieder ander.

Los van deze route, zijn er fabrikanten die zelf wel garantie-afhandeling doen, of aanvullende garanties verlenen. Uiteraard mogen ze dat doen, en als ze daarmee adverteren, dan schept dat uiteraard verplichtingen.

Zorg wel altijd dat je eerst blijft melden bij de winkelier, want die is middels de wet / overeenkomst gebonden. De fabrikant kan maar zo afwijkende voorwaarden hanteren dan wat een winkelier zou mogen. Direct naar de fabrikant zonder de winkelier een kans te geven betekent dat je mogelijk met nare kosten komt te zitten als de fabrikant kosten rekent.

Het aangehaalde topic is doorlopen door meerdere advocaten met specialisatie in consumentenrecht. Ik hoop dat mensen het nu eindelijk duidelijk krijgen, want als er iets niet handig is, dan is het dat mensen dingen roepen die niet blijken te kloppen en vervolgens met kosten zitten.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 18 juni 2013 14:01]

Voor fabrieksgarantie inderdaad, voor spullen die ze in hun eigen winkels verkopen ook.

Maar wanneer jij een product koopt bij iemand dan heb je daarmee een koopovereenkomst. Indien het product dan niet deugdelijk is zonder toedoen van de koper dient de verkoper hier iets mee te doen. (bewijslast verschuift na verloop van tijd van verkoper naar koper) .
En waarom zou je niet bij Apple terecht kunnen? iCentre was immers een reseller voor Apple
Eerst moet je voor je garantie zijn bij de verkopende partij. Als die failliet is, is de fabrikant het volgende aanspreekpunt.

---

Neemt de BAS-Group pas na het faillissement de resterende 24 winkels over omdat ze dat dan tegen een lager bedrag over kunnen nemen?
Natuurlijk doen ze dat, een bedrijf is naar faillissement goedkoper om over te nemen, bovendien kan je dan een vrij gemakkelijke keuze maken uit de boedel die wel rendabel is. Daarom heeft BAS ook al kenbaar gemaakt om niet met alle winkels door te willen gaan.


Het is heel simpel, zou BAS voor faillissement de iCenters hebben willen overnemen dan krijgen ze meer dan anders te maken met de bedrijven/personen die de surseance op iCentere hebben gelegd. m.a.w. het is veelal veel gunstiger om na faillissement een bedrijf over te nemen, ook omdat je dan niet meer gebonden bent aan personeelscontracten e.d. Je kan simpelweg gaan onderhandelen met alleen de goede mensen en die bied je een baan aan bij het "nieuwe" bedrijf.
Anoniem: 160587
@Zeg18 juni 2013 12:08
Ik zou eerst de overname plannen afwachten voordat je in paniek raakt.

En qua garantie, fabrikant is altijd eind verantwoordelijk. Kunnen ze vrolijk weigeren maar wettelijk heb je dan een (erg) sterke zaak.

Apple heeft er ook een handje van om bijvoorbeeld met hoog en laag te beweren dat er maar één jaar garantie is. Terwijl dit in Nederland en zelfs Europees toch echt niet zo is, mijn ervaring uit de omgeving leert dat Apple vaak dit alsnog accepteert als je ze hier vriendelijk op wijst.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 160587 op 18 juni 2013 12:10]

Dat doet er dus niks aan af dat het allemaal een stuk lastiger voor hem wordt.

Recht hebben en krijgen is ook niet helemaal hetzelfde he :)
De fabrikant is alleen verantwoordelijk voor de fabrieksgarantie (niet wettelijk verplicht, maar meestal 1 tot 5 jaar afhankelijk van het product). Alle overige garantie- en coulanceregelingen zijn uitsluitend de verantwoordelijkheid en plicht van de verkoper, wat altijd jouw eerste aanspreekpunt is omdat je met hem een contract hebt. Wettelijk gezien moet de verkoper als tussenpersoon ook de fabrieksgarantie afhandelen, maar de meeste fabrikanten doe dit ook rechtstreeks of verwijzen door naar een andere verkoper met wie zij afspraken hebben.

Verder zijn er garantieverzekeringen "uitgebreide of verlengde garantie", die door de verkoper vaak uitbesteed worden bij derde partijen. In zo'n geval moet je je rechtstreeks tot de derde partij wenden.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 18 juni 2013 15:46]

Normaliter is het zo als de fabrieksgarantie verlopen is dat je naar je aankoop punt moet.
Gaat die failliet dan stopt de garantie, kortom je hebt pech.
Worden ze (deels) overgenomen dan kan je bij de nieuwe eigenaar terecht.

Heb je Apple Care kan je hoe dan ook bij Apple zelf terecht.
"Normaliter" bestaat er niet zoiets als fabrieksgarantie. De verkoper is wettelijk verantwoordelijk voor de garantie, de fabrikant niet.
Als jij bijvoorbeeld een harde schijf koopt kan je veelal rechtstreeks bij de fabrikant terecht. Serienummer invoeren, warranty check en opsturen. En waarom ook niet? elimineer de tussen kanalen en je wint weer een stukje snelheid.
Lezen. Wat Zer0 zegt klopt. Dat een leverancier omdat ze het waarschijnlijk zelf ook handiger vinden een dienst bieden zoals jij noemt is alleen maar service, geen verplichting.
Exactly. Apple heeft er helaas een handje van om de ethiek wat dit betreft te laten varen, en dus heb je inderdaad geen garantie meer als je leverancier failliet gaat.

Dat geldt zélfs wanneer je je product koopt bij een Apple Store en die gaan failliet, want het betreft niet dezelfde rechtspersoon.
Is niet waar. Ik heb mijn iMac bij de Dixons gekocht, en ben daar al twee keer ook gewoon mee naar de A-mac kunnen gaan. Dus gewoon even een andere Apple reseller zoeken.
Anoniem: 499360
@Zeg18 juni 2013 13:41
Je kan een Apple product overal ter wereld kopen en Apple biedt je wel garantie. Dus gewoon naar Apple als je een probleem hebt tijdens de garantie.
Apple kan je niet weigeren en als ze dat wel doen dan is het slechte reclame voor Apple. Lastig blijft het echter wel, ik heb zelf geen ervaring met Apple als bezitter van Apple producten maar weet van vrienden dat dit niet altijd even gemakkelijk is bij gevallen als een faillissement.
Een andere APR, met Apple care kan je bij alle APRs terecht, ongeacht waar je je product gekocht hebt. Voor normale garantie ben je inderdaad van de verkoper afhankelijk.
Wat een onzin weer. Een van de voordelen van Apple producten(waar je ook wel voor betaald) is juist dat je retailer onafhankelijke garantie hebt. Je mag gewoon met je iCentre bonnetje bij de Apple store binnen lopen. Heb dat zelf al 2 keer gedaan.
Op je Macbook zit fabrieksgarantie. Normaal gesproken ga je als je problemen hebt altijd naar het verkooppunt, echter dit kan nu niet meer. Je kan dus gewoon Apple aanspreken.

Overigens kan je het ook gewoon proberen in 1 van de Apple stores. Hoewel ik dit alleen van horen zeggen hebt, kan je daar ook geholpen worden. Zelfs als je het product niet daar hebt aangeschaft.
A-mac doet het ook gewoon voor je!
Balen.....ik heb 2 weken geleden een Macbook besteld (en stom genoeg volledig betaald) in de iCentre van de Bijenkorf in Rotterdam.....
Nu maar flink wat kaarsjes branden zodat ik 'm nog steeds uitgeleverd krijg..... :'( Ik vrees het ergste.
Zoals ik eerder heb geschreven, niet afwachten maar melden bij de curator. Jij bent op dit moment gewoon een schuldeiser bij iCenter. Brief met een kopie aankoopbewijs als bijlage mee sturen.

Doe je niets, dan is de kans groot dat je gewoon naar je centen kunt fluiten.....


Echt, in dit soort zaken is het heel belangrijk om je kenbaar te maken als belanghebbende/rechthebbende c.q. schuldeiser.
Zoals ik eerder heb geschreven, niet afwachten maar melden bij de curator. Jij bent op dit moment gewoon een schuldeiser bij iCenter. Brief met een kopie aankoopbewijs als bijlage mee sturen.

Doe je niets, dan is de kans groot dat je gewoon naar je centen kunt fluiten.....


Echt, in dit soort zaken is het heel belangrijk om je kenbaar te maken als belanghebbende/rechthebbende c.q. schuldeiser.
Thnks voor de tip. Ga ik meteen mee aan de slag.
Wat is eigenlijk de gedachte geweeste om vooruit te betalen? Ik wil geen extra zout in je wonden wrijven maar de enige reden om vooruit te betalen is als ik een fikse extra korting krijg. Hoop dat je die dan ook gehad hebt.
Ik hoop voor je dat je hem nog krijgt.
Zo vat ik het ook niet op hoor ;)

De macbook heb ik gekocht tijdens de iCentre dagen. Je kreeg € 150 korting bij aanschaf van een MacBook. Aangezien ik meer geheugen wilde, moest de MacBook besteld worden. De iCentre had 'm namelijk niet op voorraad.

Men gaf vervolgens wel aan dat ze i.v.m. de kortingsactie wel het volledige bedrag wilde hebben...... Op geen enkel moment kreeg ik het gevoel dat het niet goed zou zitten, vandaar dat ik alvast het bedrag betaalde.
Die iDays actie goldt ook bij een aantal andere apr's (o.a. Amac), dus het was geen truukje van iCentre om nog snel geld binnen te halen. Ik heb ook overwogen om een nieuwe mac mini te bestellen tijdens die actie, maar ik ben afgehaakt vanwege de twee tot drie weken levertijd. Vooruitbetalen in een fysieke winkel doe ik sowieso niet meer, dat heeft me de afgelopen jaren al een keer eerder geld gekost i.v.m. een faillissement.
Vrij stom als al in juni bekend was dat het bedrijf uitstel van betaling gedaan heeft, dan zou ik of langs gaan in de winkel om te kopen of gewoon via apple zelf
Bestelling was gedaan voordat het nieuws bekend werd dat zij uitstel van betaling hadden aangevraagd........
Volgens mij was dit pas vorige week (10 juni jl.) bekend.

Zou dus eerder zeggen dat het jammer is dat het filzmoos moet overkomen en idd hopen dat filzmoos nog wat geleverd gaat krijgen. Ik ken toevallig iemand die in dezelfde situatie zit.
Met je creditcard afgerekend? Dan ben je daartegen verzekerd....
Kan je ook aangeven op basis van welke gronden ik hier tegen verzekerd ben? Volgens mij ben je uitsluitend verzekerde tegen de gevolgen van schade, verlies en/of diefstal.

Faillisement valt volgens mij niet onder de gedekte oorzaken... |:(
Artikel 19 van de algemene voorwaarden (Bij ICS)

Artikel 19. Aflever- en Internetgarantie 19.1. Aflevergarantie: als een met uw Card betaald product niet op de afgesproken leverdatum is geleverd, betalen wij het aankoopbedrag aan u terug als aan de volgende twee voorwaarden is voldaan: (a) u heeft zelf eerst zonder resultaat de Acceptant gevraagd om het product te leveren; en (b) u heeft ons binnen drie maanden na de afgesproken leverdatum om terugbetaling van het aankoopbedrag gevraagd. Wij betalen het bedrag binnen 30 dagen na ontvangst van uw verzoek terug behalve als de Acceptant binnen die periode toch nog het product levert of zelf het aankoopbedrag aan u terugbetaalt. U kunt tot 1 jaar na de datum waarop u de betaling heeft gedaan een beroep doen op de aflevergarantie. 19.2. Internetgarantie: als met uw Card een betaling is gedaan via internet waarvoor u geen toestemming heeft gegeven of als er een onjuist bedrag in rekening is gebracht, dan betalen wij het betreffende bedrag aan u terug. Uw Card moet wel in uw bezit zijn geweest toen er betaald werd en u moet de betaling betwisten zoals beschreven in artikel 16.

[Reactie gewijzigd door Alcmaria op 18 juni 2013 15:42]

Super!
Dank voor het nakijken....ik ben al iets meer gerust gesteld :)
Je hebt hem dus bij de Bijenkorf gekocht. Die is niet failliet.
Ik vraag me af wanneer ik mijn iPod Nano weer mag ophalen van reparatie :/. Dat zal nog wel even duren ben ik bang... ALS ik hem nog terug krijg...
Die krijg je nog terug, want die is namelijk van jou en niet van iCentre. Alleen kan het wel een paar weekjes extra zijn en moet je kunnen aantonen dat het product van jou is.
Je moet je daarom ook zo snel mogelijk (schriftelijk) melden bij de curator, stuur daarbij ook een kopie van je afgiftebewijs/reparatie bon mee als bewijs dat ze een product van jou in huis hebben.
Enig idee bij wie je dit moet doen? Ik heb daar allemaal geen kaas van gegeten namelijk, maar wil er wel alles aan doen dat mijn iPod weer in handen komt. Gerepareerd of niet. Ze zijn niet goedkoop ;)
Dat is zo inderdaad :). Website bevestigd het ook gelukkig. Als ik hem maar terug heb voor mijn vakantie naar Florida, vind ik het prima ;).
Gelukkig Mijn Macbook ligt er ook
Dat kan idd nog wel eens een uitdaging worden.
"Gevolgen faillissement voor consument
Garantie van de fabriek blijft bestaan, maar die van de gefailleerde vervalt. Eventuele aanbetalingen of voor reparatie afgegeven goederen vallen in de boedel van het faillissement."

Bron: http://zakelijk.infonu.nl...-betekent-dat-voor-u.html
Vreemd dat andere Apple resellers hier dan geen last van hebben, vergelijkbare ketens als Amac en iFactors draaien prima voor zover ik weet. Of hanteren die een ander businessmodel als iCentre?
Ik denk persoonlijk dat iCentre de laatste tijd misschien te hard heeft willen groeien. Hier in Oss is namelijk een paar maanden geleden een iCentre opengegaan waar alvorens eerst het hele pand gerenoveerd en verbouwd is. Ik moet toegeven; het ziet er erg mooi uit, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je dat met meer winkels doet, het misschien toch iets teveel van het goede is.
Die hebben niet zoals iCentre twee ketens overgenomen en zichzelf daarmee een beetje overschat en in de vingers gesneden (want teveel personeel, niet aansluitende financiële administratie enz. enz enz.). Zij zijn nu de spreekwoordelijke lachende derde, vraag is alleen voor hoelang
Daarbij zullen zij waarschijnlijk geen dividend van 5miljoen uitgekeerd hebben naar de eigenaars:
http://www.wijnoordhollan...ering-5-mln/#.UcAz8pySI5A
Apple is ontzettend duur luxeproduct. Logisch dat er in die hoek klappen vallen.

Om voorbeeld te geven. Deze macbookpro, daar gaat regelmatig de lithium-ion batterij van stuk.
Eerste keer dat dat gebeurt ga je naar dichtstbijzijnde store met een appeltje erop. Of dat dan i-store is of wat dan ook.

Kosten: enorm duur.

Afgelopen keer eerst online gezocht. Prijs accu: Nieuw 25 dollar op ebay. Plus 25 dollar verzendkosten.

In de store hier: hoppa 135 euro voor hetzelfde.

Dat was dus simpele keuze.
Iemand die weet of mailamac.nl ook in het faillisement van iCentre wordt meegetrokken?
Iemand die weet of mailamac.nl ook in het faillisement van iCentre wordt meegetrokken?
Ik vermoed van wel. Zie ook het persbericht op van een paar dagen geleden op hun website:
"Tijdens de voorlopige surseance van betaling blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek." http://www.mailamac.nl/persbericht-icentre-bv

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 18 juni 2013 12:34]

Ja dat is onderdeel van hetzelfde bedrijf.
Zie ook kvk:
https://www.kvk.nl/handel...SWS001@?BUTT=350271480000

[Reactie gewijzigd door DaMayan op 18 juni 2013 13:32]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee