Muziekstreamingdienst Google kost 10 dollar per maand

Google heeft aangekondigd dat zijn muziekdienst Google Music een streamingmogelijkheid krijgt. Voorheen konden gebruikers uitsluitend muziek kopen, of hun eigen muziek uploaden en vervolgens streamen. Met All Access gaat Google de concurrentie aan met Spotify en Rdio.

Google Music, een dienst die momenteel beschikbaar is in dertien landen, heeft zijn All Access-dienst op zijn eigen I/O-conferentie openbaar gemaakt. De nieuwe dienst biedt streaming muziek aan. All Access biedt de optie om een radiokanaal te starten om zo tracks in de achtergrond af te spelen. Ook kunnen tracks in de playlist via een swipe worden gewist of verplaatst, en Google belooft dat de eigen muziekcollectie in de interface nauw zal aansluiten op het streaming muziekaanbod.

All Access zal niet alleen op smartphones werken, maar ook in webbrowsers. Google spreekt over een bibliotheek van 'miljoenen' tracks. De dienst kost 9,99 dollar per maand en is aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar. Een proefperiode van 30 dagen is mogelijk.

Google Music All Access zal geen gratis optie krijgen. Bij marktleider Spotify is die er wel: gebruikers kunnen een bepaald aantal uur per maand gratis luisteren, en krijgen daarbij advertenties te horen. Met welke platenlabels Google een deal heeft gesloten, is nog niet bekend gemaakt.

Google Music is op dit moment nog niet toegankelijk in Nederland; onduidelijk is of daar met de introductie van de muziekstreamingdienst verandering in komt. Eerder op woensdag deden al geruchten de ronde dat Google met de aankondiging zou komen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

15-05-2013 • 18:59

60 Linkedin

Reacties (60)

60
56
43
6
0
7
Wijzig sortering
Ik heb de app van Google Music zoals hij nu is op mijn telefoon staan (tripje Italië), en ik moet zeggen dat het nog wel buggy is.

Bijvoorbeeld doorspelen als ik mijn headset loskoppel, en het is toch echt ingesteld dat hij dat niet doet. Best genant af en toe.

Ook kan de interface me niet echt bekoren. Daarbij komt dat er geen mogelijkheid is de muziek in .flac, of een andere lossless codec te streamen/beschikbaar te maken.

Ik denk dat de echte audiofielen (De mensen die veel winst opleveren!) toch liever bij CD's rippen en Neutron/Poweramp blijven. Waaronder ik dus.

[Reactie gewijzigd door .ScorpionSquad op 15 mei 2013 22:07]

Ik snap al die diensten niet.
Ik heb gewoon alle CD's, die ik mooi vind, gekocht en op mijn iPhone gezet.
Ik kan mijn muziek over BT naar mijn autostereo streamen, ook in het buitenland, zonder buiten mijn internetbundel te komen of buitenland tarieven te moeten betalen.
Ik heb altijd mijn muziek bij me, ook op het strand in Spanje, in het vliegtuig etc.
Zo duur zijn CD's nou ook weer niet, en deze diensten bieden niet alle muziek aan, dus als jouw favoriete band er niet bij zit, dan kun je daar niet naar luisteren.
Wat mij aanspreekt, tov CD's (wat ook mijn voorkeur is mn vanwege de geluidskwaliteit), is dat je allerlei muziek kunt proberen. Ik vind het best leuk om eens bv een jazz plaat te horen, maar ik er geen mesjogge van, dus gewoon ff in dat genre rond snuffelen. Dat is wat mij betreft toch wel echt een meerwaarde tov cd's/files.

Edit; waarom is ASS-Ware hierboven -1 gemod?! WTf is er de laatste tijd aan hand met dat gemod op tweakers...

[Reactie gewijzigd door crappy op 15 mei 2013 20:05]

Anoniem: 382732
@crappy16 mei 2013 08:36
Ik denk dat ASS-Ware -1 gemod is omdat hij zegt dat hij gewoon betaalt voor muziek. Daar raken veel Tweakers van in de war want de norm is dat je andermans werk moet jatten....
Het is allemaal een kwestie van gemak, een cd moet je kopen, rippen, converteren en kopiëren. Met een tripje naar de stad, een perfecte rip maken, converteren en kopiëren naar al je apparaten ben je al snel 3 kwartier bezig.

Ik ben 1 seconde bezig doordat ik alleen maar een appje op een van mijn gizmo's hoef te starten. En wat betreft databundels, op de meeste plekken waar ik als toerist kom is een WiFi verbinding dichtbij en kan ik via Spotify nummers offline beschikbaar maken.

En tenslotte qua beschikbaarheid, Spotify heeft iets van 18 miljoen tracks. Een grotere collectie dan een particulier ooit zal bezitten. Als ik zie wat ik aan gruwelijk obscure 10 jaar oude black metal cd's kan vinden. Er is een grote kans dat jouw muziek er ook tussen zit.

Er zit maar een echt nadeel aan muziekdiensten, je muziek is weg als je stopt met betalen.
Anoniem: 342185
@ASS-Ware16 mei 2013 03:05
Je maakt een denk fout, de meeste mensen kopen geen muziek ;)
Voor eind juni activeren is 8 dollar per maand, dacht ik opgevangen te hebben.

Edit: The Verge bevestigt

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 411873 op 15 mei 2013 19:21]

De site van google music zelf ook!
Anoniem: 411873
@StewieDog15 mei 2013 19:43
Daar had ik nog niet gekeken :9 De interface is al vernieuwd (helaas visueel een achteruitgang imo), dus dat All Access naar België komt lijkt me heel waarschijnlijk.
Als google ons land waardig acht voor een service als deze, dan ben ik een van de eerste die een abonnement afsluit. Voor 10 euro (dollar is vaak euro) ongelimiteerd muziek luisteren kan ik geen CD's tegenop kopen.

Daarentegen zal het waarschijnlijk nimmer in ons land verschijnen omdat google teveel aan de VS denkt en de rest van de wereld(*) vergeet.

(*) het aantal landen met meer dan alleen apps in de store is al sterk gelimiteerd, laat staan extra services..
De reden dat Google veel diensten hier nog niet heel uitgerold heeft vooral te maken met licenties. Spotify betaalt in Nederland een godsvermogen aan organisaties als BUMA om hun dienst hier te mogen aanbieden.

De organisaties in Nederland die belangen behartigen van o.a. de muziek- en filmindustrie staan niet bekend om hun flexibiliteit.

edit:
-1 omdat ik aangeef waarom Google's diensten hier achterblijven? Het ligt echt niet aan hoe groot/klein de markt hier is, want België is kleiner en daar hebben ze ook meerdere Play diensten.

[Reactie gewijzigd door Framoes op 15 mei 2013 20:16]

misschien doet sabam voor 1 keertje minder moeilijk dan Buma/stemra ??

google music hebben we hier al (toch al een paar weken beschikbaar in mijn play store, handig trouwens dat je de liedjes vaak meer dan de eerste 30 seconden kan beluisteren in preview)
@flyguy
Heb je nu geen Spotify dan?
Jazeker, maar eerlijk gezegd spreekt de google versie me meer aan. Waarschijnlijk komt het aanbod vrij overeen, maar het idee dat google aan de hand van mijn voorkeuren en veel gespeelde muziek zelf playlists maakt en dat ik aanbevelingen in de app krijg wederom gebaseerd op mijn voorkeuren lijkt me wel handig.

Ik gebruik spotify eigenlijk alleen op mijn mobiele apparaten, dus qua prijs verandert er niets.
Dit doet Spotify ook allang hoor...

Inclusief Facebook-integratie waardoor je ook aanbevelingen van vrienden kan krijgen of die kan versturen.

Je hebt de vrije keus natuurlijk, maar tot nu toe heeft Google Music niks meer dan Spotify.
Facebook integratie is voor mij een reden om het links te laten liggen...
Waarom denk je dat? De markt voor dergelijke aanbieders groeit snel! Ik ben zelf zeer tevreden gebruiker van Spotify voor een tientje per maand. Vraag me af of Google het ook voor dat geld op alle mobiele devices laat afspelen maar ik vermoed van wel.

Ik zou niet snel over stappen, gewoon omdat ik tevreden ben over Spotify. Maar ik kan me goed voorstellen dat het andere mensen wel aanspreekt.
Ze zeggen van wel, over alle devices. Je betaalt voor 1 service die je dan over alle devices (tablet, phone, laptop) kan gebruiken.
Niet alle devices hoor. Google blijft weigeren om een aantal platforms te ondersteunen. Dat maakt dit soort diensten die niet alle systemen wilt ondersteunen, gewoon waardeloos.

Persoonlijk zie ik liever 1 dienst die of door alle grote spelers wordt opgezet, of compleet onafhankelijk. Daar wil ik gewoon alle muziek in terugkomen en opties hebben voor streaming, abo en kopen, dit dan op werkelijk alle systemen (open source speler?)
Hanteer daar gewoon maximum prijzen en maak het dat muziek over tijd (van mij part min 10 jaar oud) steeds omlaag gaat in max prijs. Prijzen kunnen ook verlaagd worden door de platenlabels enz.

Ja ik weet het, het gaat niet gebeuren, maar ik ga ook niet op deze manier aan een muziekcollectie beginnen.
Hoppa! Gelijk mijn huidige Google Music account geupgrade naar de nieuwe versie en de trial geactiveerd.

Streamen gaat op het eerste gezicht erg soepel en de interface werkt ook snel, soepel en is overzichtelijk.

Btw via een US proxy geroggeld zo. Wel even je CC gegevens invullen.
Werkt het streamen ook op je smartphone via de Google Music app?
Nope, dat lijkt niet te werken. Krijg de boel daar niet op geactiveerd omdat ik daar niet via proxy in kan loggen. Ook al is het met hetzelfde account als op de desktop.

Weet niet of er android proxy apps zijn. Zo ja, dan zou je het misschien wel zo aan de praat kunnen krijgen.
Hmm, heel jammer. Ik heb de webinterface inderdaad geüpdated naar de nieuwe versie en zou graag de streaming service willen uitproberen op m'n Nexus. Maar als dat niet blijkt te werken, dan geef ik het wel op. Hopelijk komt Google in de keynote nog met de aankondiging dat de Play-services in Nederland beschikbaar komen.

Anyways, bedankt voor het kijken!
Graag gedaan.

Heb net geprobeerd om de trial ook op de mobiele telefoon te activeren maar dit werkt inderdaad niet. Ook niet met een proxy app op de achtergrond draaiende.

@Hopjesvla en Gutanoth hieronder. Wij hebben het niet over Google Music alleen maar ook over het activeren van de trial (en daarmee ook de mogelijkheid om te streamen a la spotify) op de mobiele telefoon. Dit lukt dus niet. Althans, mij niet. Krijg de melding dat ik dit product niet aan kan schaffen.

Het zelf uploaden van content op music.google.com werkt al maanden in NL. Nadat je eenmalig bent ingelogd via een proxy op de desktop. Mobiel is dus blijkbaar andere koek/jelly bean ;)

[Reactie gewijzigd door JKratos op 15 mei 2013 23:05]

Dat snap ik niet, werkt bij mij als een tierelier!

heb 1 keer met tunnelbear play music geactiveerd en daarna kon ik gewoon inloggen op de android app
werkt bij mij perfect, zonder proxy oid. Gewoon geïnstalleerd vanuit de play store. Ideaal, altijd overal mijn muziek
Hoi JKratos,

Ik heb ook meerdere keren geprobeert met een US proxy op de music.google.com te registreren voor een streaming abbo maar ik krijg daar toch echt weer te horen dat het in mijn land niet is uitgerold. Zowel met een HTTP als SOCKS proxy. Ook over TOR met een exitnode op US krijg ik geen toegang, welke proxy methode heb jij gebruikt als ik vragen mag?

Alvast bedankt
Ik heb Tunnelbear geïnstalleerd op de pc, daar gekozen voor de US proxy (logisch ;)) en toen de trial geactiveerd en de stappen doorlopen. Creditcard en adresgegevens invullen etc.

PM me maar als je er niet uitkomt.
Toch apart dat die diensten hetzelfde kostenplaatje hebben.
Spotify is gratis (met reclame) of 5 euro zonder reclame, of 10 euro voor mobiel gebruik & hogere bitrate.
Ik denk niet dat je veel lager kan in prijs. Spotify heeft een tijd gehad dat ze verlies leden. De prijs is niet opgehoogd, dus mogelijk dat dit nog zo is.
Anoniem: 469356
15 mei 2013 19:03
Krijgen we dan straks ook Google Ads op basis van me muziekkeuze O-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 469356 op 15 mei 2013 19:05]

Ik hoop het wel, ik heb liever advertenties voor muziek die (waarschijnlijk) in mijn smaak vallen, dan nutteloze advertenties.
Ik heb liever helemaal geen ads! Heb ik bij spotify ook niet!
Jawel hoor. Tenzij je betaald voor een maandelijks Spotify abonnement. Om deze ook te gebruiken op je smartphone / tablet / andere apparaten heb je de premium variant à €10 p/m nodig.

Google adverteerd, net als Spotify, enkel bij gebruikers die gratis gebruik maken van haar diensten. Dit geldt in elk geval voor haar bestaande diensten, ik zie niet waarom dit bij deze dienst anders zou zijn.
Als ik de desktop variant van Spotify opstart krijg ik toch allemaal reclame voor apps/bands te zien waar ik totaal geen behoefte aan heb. En dat is ook met de duurste versie.
Als ik de desktop variant van Spotify opstart krijg ik toch allemaal reclame voor apps/bands te zien waar ik totaal geen behoefte aan heb. En dat is ook met de duurste versie.
onzin! ik heb premium geen enkele ad.

Je doet wat fout denk ik of je gebruikt de webversie?
PrismSub7 bedoelt waarschijnlijk de 'What's New' pagina.

Maar dan wil hij geen enkele dienst gebruiken die aanbevelingen doet, want ja, reclame :/
Unlimited- en Premium-klanten krijgen nochtans geen reclame te zien... :|
@Daejji
Ik heb liever helemaal geen ads! Heb ik bij spotify ook niet!
Dan moet je toch beter gaan leren lezen, want dat is wel zo / en het staat er nog eens ook!
Google Music All Access zal geen gratis optie krijgen. Bij marktleider Spotify is die er wel: gebruikers kunnen een bepaald aantal uur per maand gratis luisteren, en krijgen daarbij advertenties te horen. Met welke platenlabels Google een deal heeft gesloten, is nog niet bekend gemaakt.
Andere bril kopen misschien?
Anoniem: 382732
@Fly-guy16 mei 2013 08:34
Het nadeel is dan dat je qua muziek wel in hetzelfde cirkeltje blijft zitten.
Deze app is er allang en is helemaal gratis met offline muziek, heet mp3tube. Slaat gewoon de nummers op als mp3. Alleen de kwaliteit is iets minder.

Waarom zou ik gaan betalen voor iets wat al gratis is :P
zoals je zelf zegt... de kwaliteit... <256 Kbs is gewoon hoorbaar op mijn MM1 speakers..
Wordt het dan een dienst met ook een applicatie? Sony's Music Unlimited werkt wel netjes, maar kan enkel binnen een website draaien.
Anoniem: 411873
@SinergyX15 mei 2013 19:10
Wordt geïntegreerd in de reeds bestaande Play Music app.
Tja, voor mij heeft Music Unlimited of XBOX Music veel meer meerwaarde, Music Unlimited kun je op alle Sony devices gebruiken (PS3, PSP, PS VITA, BRAVIA, XPERIA, etc), alle Android en iOS apparaten en alle apparaten met een goede browser. XBOX Music is vooral interessant als je een XBOX hebt en Windows 8/WP8.

Spotify/Google Music kunnen volgens mij nooit ondersteuning bieden op sommige speciale devices zoals PlayStation/XBOX en verder is de ondersteuning vrijwel gelijk. Spotify was dan wel de eerste grote aanbieder en heeft een goedkopere optie en een grote naam. Google is als één van de laatste op de markt en ik zie ze met zulke prijzen niet snel de boel veroveren.

Ik gebruik overigens geen van allen, ik luister net zo lief naar Radio 538 :P
Ben benieuwd. Als dit vaste voet aan de grond krijgt is er een hopelijk een mooi verdien model voor dit soort diensten. Ben benieuwd welke de leidende muziekdienst wordt.

Wel zullen de muziek maatschappijen zullen zich nog verder moeten ontwikkelen en de digitale tijdperk met muziekdistributie in een passend commercieel model moeten gieten. Ze hebben alles uit angst steeds tegengewerkt terwijl ze langzamerhand ontdekken dat dit eigenlijk een prachtig verdienmodel is.

Sinds ik Spotify heb moet ik zeggen dat ik erg lui ben geworden in het bijhouden. Alles wat ik wil staat in Spotify lijsten en als ik wat wil luisteren off-line download is snel wat muziek.

Een winkel in om een CD te kopen heeft voor mij geen noodzaak meer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee