Spotify-concurrent van Google komt naar België

Google heeft zijn All Access-dienst, een muziekstreamingdienst die een concurrent van het populaire Spotify moet worden, ook in België beschikbaar gemaakt. Over beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

GoogleUit een pagina waarop Google details over internationale beschikbaarheid van zijn diensten uit de doeken doet, blijkt dat de All Access-muziekstreamingdienst nu ook in België en Luxemburg beschikbaar is. De wijziging werd als eerste opgemerkt door Android Police. Tweaker Dentette bevestigt dat de dienst werkt in België.

Het is nog niet bekend of en wanneer All Access ook naar Nederland komt; een woordvoerder van Google was niet direct bereikbaar voor een reactie. Normaliter doet het bedrijf geen uitspraken over toekomstige beschikbaarheid van diensten. Eerder was Google Books al in België te gebruiken voordat de dienst naar Nederland kwam.

De muziekstreamingdienst van Google, waarmee volgens de zoekgigant 'miljoenen nummers' kunnen worden beluisterd, kost waarschijnlijk 10 euro per maand. Wie zich echter voor 15 september aanmeldt, betaalt 8 euro per maand gedurende de looptijd van zijn abonnement. In tegenstelling tot Spotify heeft de muziekstreamingdienst van Google geen gratis abonnementsvorm, maar er kan wel een gratis trial van dertig dagen worden afgesloten. Muziek kan via een Android of iOS-app worden beluisterd en is tevens vanuit de webbrowser te gebruiken.

Door Joost Schellevis

Redacteur

08-08-2013 • 10:50

80 Linkedin

Submitter: Dentette

Reacties (80)

80
78
58
7
0
9
Wijzig sortering
Het wordt straks nog lastig kiezen met alle aanbieders van online streaming diensten.

- Spotify heeft een erg fijne dienst, vooral doordat playlisten automatisch (kunnen) worden bijgewerkt, zoals bijvoorbeeld nummers van SlamFM in een lijst worden bijgewerkt.
- Xbox Music heeft een erg mooi design met album-art en kan offline audio beter synchroniseren in tegenstelling Spotify.
- Zelfs Nokia Music (Windows Phone en Windows 8 ) heeft een eigen streaming dienst die lekker werkt!

En nu komt Google met een eigen dienst..Als Google het mooie design van Xbox Music combineert met het gebruikersgemak van Spotify, ben ik over de streep

[Reactie gewijzigd door Karel17 op 8 augustus 2013 10:58]

Ik heb geen ervaring met Xbox Music dus zou je de betere offline synchronisatie tov Spotify kunnen toelichten? Snap het oprecht niet, lijkt me een ja/nee iets :)
Wanneer je muziek toevoegt aan de Xbox music library, wordt deze over meerdere computers gesynchroniseerd. Dus een nummer wat je daar niet kan vinden, kun je alsnog op meerdere apparaten luisteren doordat het in de cloud beschikbaar wordt gesteld.

Spotify kan geen lokale content afspelen op meerdere apparaten. Dit is iets wat, mijns inziens, nu toch wel opgelost kan worden mbv persoonlijke cloud-diensten (Dropbox / SkyDrive). Eigen muziek toevoegen wat overal beschikbaar is zou Spotify nog aantrekkelijker maken.
Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar het onderstaande kan al een tijdje met Spotify.

http://pansentient.com/20...usic-with-spotify-mobile/

Dus je stelling: "Spotify kan geen lokale content afspelen op meerdere apparaten" is niet waar.
Ja, maar kan je die lokale muziek dan ook op andere apparaten afspelen waar je Spotify op gebruikt?
Ja, zodra je ze hebt toegevoegd aan een afspeellijst kun je de lokale bestanden synchroniseren met andere apparaten
Werkt hier jammer genoeg niet.
En dan hebben we Deezer nog. En iedereen heeft straks weer net een iets ander aanbod van bands en artiesten en gaan vast stunten met exclusive content en wie van muziek houdt van verschillende bands/artiesten kan danwel voor alle diensten een abonnement afsluiten of kiezen voor 1 dienst en vervolgens ???...

- kopen? (CD of digitaal (7digital, iTunes, Amazon (komt dat nog naar de Benelux?), bandcamp/direct bij label)
- ongewenst downloaden zonder te betalen van de rest? (spotify-abbo geeft me het 'recht')
- stoppen met luisteren naar muziek van die bands?

[Reactie gewijzigd door :murb: op 8 augustus 2013 11:12]

Anoniem: 499360
@:murb:8 augustus 2013 21:29
Om nog maar te zwijgen van iTunes Radio dat binnenkort wordt uitgerold
Je vergeet Deezer en Sony's streaming dienst (One Unlimited heet het geloof ik).

En Grooveshark nog...
Eigenlijk ken ik in mijn omgeving niemand die een Spotify abonnement heeft. Iedereen maakt gebruik van de gratis versie en neemt de reclame voor lief.
En als Google niets gratis beschikbaar stelt denk ik dat Spotify wel meer gebruikt zal blijven worden.

Het zijn wellicht de premium betalers die gaan switchen, en dat voelt Spotify natuurlijk wel.
Ik weet niet of veel premium users gaan switchen. Het scheelt wel 2 euro in de maand (mooi meegenomen), maar ik heb in spotify duizenden nummers in tientalle playlists en dat zet je ook niet zomaar over.

Nu is Portify wel online gekomen om dit te regelen, zal het zeker gaan testen een maand als het in Nederland komt.

Spotify is goed, maar de app ondersteuning is echt matig. Bepaalde functies zoals landscape mode zijn er gewoon uitgesloopt opeens en de community blijft daarom vragen en spotify wil niet eens reageren. Tja, dan maak je ook geen vrienden.

Als google dit beter aanpakt is het meer dan terecht dat mensen overstappen. Spotify's dienst is prima, maar de software ervoor is minder gebruiksvriendelijk dan mogelijk moet zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 8 augustus 2013 11:19]

belangrijke reden voor een betaalde spotify account is dat je kan streamen naar je smartphone.. Dat is namelijk mijn main device voor het luisteren van muziek.

Ik gebruik nu google play music, zonder all acces, maar met mijn eigen online library
Ik ben eigenlijk alleen maar benieuwd naar het aanbod.
Spotify heeft een zeer ruim aanbod aan nummer (niet alles weliswaar) .. Wat brengt Google All Access wat Spotify niet heeft.

I think I stick with Spotify ..
Het aanbod is spijtig genoeg niet zo uitgebreid als dat van Spotify.
Google verwacht blijkbaar dat je een pak muziek koopt via de Google Play store waar wel zo goed als alles beschikbaar is.

Wat Google nog meer kan aanbieden is dat je metadata kan bewerken van tracks en albums die je aan je library toevoegt. Dit is wel leuk, maar brengt wel wat overhead met zich mee als je het echt goed wil doen. Genre staat echter nooit aangegeven, dat moet je zelf doen. -> Ondertussen kan je het aanbevolen genre en jaar overnemen door een druk op de knop. Dit maakt alles natuurlijk wel makkelijker terwijl het toch flexibel blijft.

Het hangt allemaal een beetje van je voorkeur af.

Ik overweeg nog steeds om het te gebruiken en de tracks die niet beschikbaar zijn te uploaden van andere 'bronnen' in plaats van ze te kopen.

[Reactie gewijzigd door karel3s op 8 augustus 2013 14:59]

Vind het wel erg vreemd dat Nederland niet in dat dat lijstje staat. Qua internetsnelheden en aantal inwoners lijkt NL mij minstens zo interessant. Wellicht is Spotify hier al te verzadigd of iets dergelijks?
Alsof Google zich iets aantrekt van een verzadigde markt:
  • Search
  • Android
  • Docs
Dat waren bepaald niet onontgonnen terreinen dacht ik zo. :)
Dit vind ik de mooiste feature van Google All Access Music:
Store your existing collection, free

Bring up to 20,000 songs from your computer to Google Play for free with Music Manager. It's a simple desktop application that scans your iTunes® library or any music folder on your computer and matches your collection with what’s on Google Play, instantly adding the matched tracks to your music library. If you have music that’s not available on Google Play, Music Manager will upload it too. Once you've added your collection, you can listen instantly on Android and the web.
Kan ook met gratis account. Weet alleen niet of die 20K limiet hoog genoeg is voor mijn huidige collectie. En of Ogg Vorbis wordt ondersteund, heb veel albums in FLAC op me harddisk en in Ogg Vorbis op me telefoon. Hoe is de kwaliteit als ik dat upload naar Google? Ik neem aan dat Google en dan gaat transcoderen naar AAC met alle gevolgen van dien ..
Anoniem: 338693
@Jazco2nd8 augustus 2013 17:09
https://support.google.co...2?hl=en&ref_topic=2450455
FLAC en ogg worden ondersteund, maar omgezet naar 320kbps mp3.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 338693 op 8 augustus 2013 17:11]

Kan je bij Google All Music ook muziek van je library cachen? Zodat je deze offline ook kunt gebruiken in de auto bijvoorbeeld?
Alle nummers die je zelf geupload hebt in de cloud kun je op iedere telefoon (of computer) offline beschikbaar maken. Streaming music van All Access niet.
Je kunt wel degelijk playlists offline beschikbaar maken. De nummers uit de playlist staan dan beveiligd op je telefoon/tablet en kunnen zonder een internet verbinding d.m.v. de Play Music app worden afgespeeld.
Klopt niet, je kan ook de muziek die je niet zelf geupload hebt offline beschikbaar maken!
https://support.google.com/googleplay/answer/3139564?hl=nl
Correctie, ik heb een 30dagen abo afgesloten en bij mijn abonnementen in Google staat dat Google All Access 6,50euro per maand kost. Geen 8 dus.
6,5 is zonder btw. Google laat deze niet zien in de wallet
Is bij de bedragen van Google Drive ook zo.
Ik heb hetzelfde voor. Er staat ook 6,50 ipv 7,99 klaar op mijn Wallet :)
Heeft Google de optie om nummers te kopen? Ik mis dat echt in Spotify dat ze dat weggehaald hebben :-(. Een reden om te switchen voor mij...

[Reactie gewijzigd door Delgul op 8 augustus 2013 11:03]

Waarom zou je nummers willen kopen als je ze ontbeperkt kunt streamen en zelfs offline cachen? (is een oprechte vraag, ik heb in het verleden die koop optie in spotify wel gezien, maar eigenlijk het nut ervan nooit zo begrepen - ook nooit gemist toen ze het weghaalden dus :) )
Omdat je dan niet aan een abonnement vast hoeft te zitten...

Als je de muziek van tegenwoordig niet om aan te horen vindt en dus vooral naar muziek luisterd wat er al lang is, waarom zou je dan een abonnement willen? Als je ook 1malig kunt betalen voor die nummers/albums en er dan onbeperkt naar kan luisteren?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 augustus 2013 11:40]

Als je een nummer koopt, kan je het ook nog zonder abbonement "eeuwig" blijven beluisteren zonder reclame. Als je dus bvb maar 100 liedjes goed vindt, kan het voordeliger zijn om enkel die liedjes te kopen en te beluisteren dan jarenlang een abbonement te betalen en enkel naar die 100 liedjes te luisteren.
Een van de redenen dat je muziek zou willen kopen is dat je nooit weet hoe lang die streaming optie doorduurt, of hoe lang de platencontracten doorgaan van bepaalde nummers. Er zijn een bijvoorbeeld een flink aantal nummers in de trance scene die ouder dan 10 jaar zijn en waarvan het contract nooit is verlengd. Die nummers zijn dan gewoon niet meer legaal te verkrijgen (behalve tweedehands). Dan is het natuurlijk wel fijn als je het al gekocht hebt ;)
Anoniem: 499360
@anboni8 augustus 2013 21:32
Omdat nummers kunnen verdwijnen uit het aanbod. Bij Spotify gebeurt het regelmatig dat een artiest plots niet meer beschikbaar is.
Er van uitgaande dat toegang tot Google All Access ook toegang betekent tot Google Music, dan wel ja.
Hmm, eigenlijk gun ik het Spotify meer dan Google. Zij waren de eerste die het aanboden (in die vorm). Ze verdienen het niet om door Google verdrongen te worden vind ik... en toch ben ik bang dat Spotify flink zal moeten inleveren als Google voet aan de grond krijgt hiermee.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer8472 op 8 augustus 2013 11:03]

Juist omdat ze de eerste zijn zal dat wel meevallen denk ik. Ik zou zelf graag overstappen naar een Google dienst omdat ik geen fan ben van de Spotify applicatie, en het naadlozer je eigen muziek integreert, maar het is niet onwaarschijnlijk dat ik als puntje bij paaltje kom toch bij Spotify blijf, simpelweg omdat al mijn vrienden waar ik muziek mee deel daar ook zitten.
Wat zouden de strategische redenen zijn dat Google eerst in België lanceert en niet in Nederland?
Vergis je niet, ik ben er blij om (zelf Belg), maar het verbaast me.

Muziek en licenties zijn volgens mij moeilijker overeen te komen in België (Sabbam is hier nog erger dan jullie BREIN).
Omdat Google vestigingen heeft in België. Of heeft Nederland dat ook? Sowieso ligt in België het hoofd van Europa, en is het daarom een belangrijk land.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee