Dsl-klanten Telfort kampen met storing - update

Veel klanten die vast internet van Telfort afnemen, kampen met een storing. Vooral in het oosten van het land lijken de klanten sinds donderdagochtend geen verbinding met het internet te kunnen maken, na werkzaamheden in Arnhem.

De modem geeft aan dat er wel een dsl-connectie is, maar het internetlampje blijft rood, melden diverse klanten op Gathering of Tweakers. De meldingen komen onder andere uit Almelo, Waalwijk, Eindhoven, Oss en Zwolle. De storingen lijken te zijn begonnen om 06.00 uur vanochtend.

Juist op dat tijdstip zou Telfort nachtelijke werkzaamheden aan het adsl-netwerk in Arnhem hebben afgerond. Niet bekend is of die werkzaamheden verband houden met de storing in overige gebieden. Bij de melding van die werkzaamheden laten nog eens klanten uit Emmen, Sittard, Den Bosch en Hengelo weten geen verbinding met het internet te hebben. Meldingen van storingen in het westen van het land lijken er niet te zijn. Niet bekend is wanneer de problemen zijn opgelost.

Update, 11:00: Telfort meldt via Twitter dat de storing is opgelost: "Heeft u nog geen verbinding? Zet uw modem dan uit/aan, een reset is niet nodig." Ook diverse gebruikers laten weten inmiddels weer verbinding te kunnen maken.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-04-2012 • 08:31

124 Linkedin

Submitter: himlims_

Reacties (124)

124
111
28
1
0
46
Wijzig sortering
Groningen hier ook! Overigens verder nooit last gehad van storingen bij Telfort, dik tevreden over de service. Wat dat betreft is een beetje downtime dus naar mijn mening niet zo'n ramp, kan de beste overkomen.

[Reactie gewijzigd door swriezebos op 19 april 2012 10:46]

Ik heb hier in Groningen met een VDSL verbinding nergens last van. Ik dus wel benieuwd welke klanten (als in welke eigenschappen bepalend zijn, locatie dus niet) hier last van hebben. Zijn het misschien bepaalde ip-ranges?
Het zou kunnen zijn dat het te maken heeft met een single node en dat de klanten hier gewoon verspreid over zitten, aangezien er wel DSL signaal is zal het ook niet in de wijkcentrale liggen.

Mijn vermoeden is dat het of een storing is op een backbone node waarop de pvc's worden afgemonteerd of misschien een authenticatie server in die regio die eruit ligt.

[Reactie gewijzigd door ShadowBumble op 19 april 2012 09:37]

Alle storingen die ik bij ADSL van Telfort had kwamen altijd voort uit DHCP problemen. De lijn is meestal wel netjes up, maar hij krijgt gewoon geen IP. Is overigens toen maar paar keer voorgekomen.

Nu ik VDSL van hen heb is het al helemaal niet meer voorgekomen.
Ha medeGroninger!

Roerend met je eens.

ik moet zeggen, ik heb zelf ook 2 jaar Telfort Gehad. en 1 keer een grote storing gehad.
blijft toch leuk om zelf een beetje uit te vogelen waar t em in zit voor dat ik begin te bellen.

meestal heeft dat ook geen zin omdat de meeste klanten via de telefoon proberen te achterhalen waarom ze verdorie geen internet hebben.
Uitvogelen waar het hem in zit doe ik al lang niet meer. Ff op twitter zoeken op telfort en je weet meteen dat je niet de enige bent.
Ik woon ook in Groningen en heb ook Telfort.
Wij hadden gisterochtend geen internet. Er was wel een verbinding met de provider, maar we konden internet niet gebruiken.
Tweakers.net weer sneller dan een ISP z'n eigen storingspagina. :P
Ik kan begrijpen dat ze het niet a la minute kunnen melden, maar de pagina is nu (09:41) nog steeds niet bijgewerkt. Jammer :) http://www.telfort.nl/mededelingen/internet/
Nu staat het er wel bij (10:00) link. En dan de tijd terugzetten naar 09:00 in het bericht, jammer.
Duh....als je internet eruit ligt kun je ook niet zomaar ff naar telfort.nl om dat te lezen! Dus waarom dit op je website zetten...
Anoniem: 382732
@Pmf197119 april 2012 10:55
De meeste mensen hebben tegenwoordig toch wel meerdere opties voor internet access?
Gelukkig heb ik altijd nog m'n htc-legend die ook als wifi accesspoint kan werken voor het vodafone (3g/hspda) netwerk :) VPN werkt dan ook dus ik kan dan ook nog thuis werken.

Gisteravond hier in z-w Friesland opeens geen verbinding meer.. met m'n telefoon de telfort storing pagina opgevraagd maar daar was geen melding behalve iets over werkzaamheden in regio-Arnhem maar had zelf niet het idee dat dat er mee te maken had.
Het modem maar een paar keer uit en aan wat niets hielp (had wel dsl maar geen internet).
Vanochtend nog eens gekeken of er iets anders stond en geen nieuws.. modem weer eens uit een aan, ook niets natuurlijk en na een uur of 10:00 was er weer verbinding.

De afgelopen 4 jaar heb ik maar een paar keer iets van een storing gemerkt en dan was het geen lokaal probleem, snelheid is goed (oke onlangs pas vdsl in dit gehucht maar wel de maximale snelheid van 25mbit down en 3 up), dus wat dat betreft ben ik wel tevreden over de dienst.

[Reactie gewijzigd door bite op 19 april 2012 11:41]

In Tilburg vannacht om 02.00 uur al geen verbinding. En er stond alleen een melding van onderhoud in Arnhem. Beetje onduidelijk al met al.
In Eindhoven viel hij om 1:29 uit en vanochtend om 9:45 was hij er weer. Geen enkele melding op de site. ja, iets van werkzaamheden in regio Arnhem, maae daar reken ik Eindhoven toch echt niet toe, dan zou Amsterdam ook in regio Rotterdam vallen.

En gisteren van 0:25 tot 6:10 ook al geen internet telefoon en tv.

Verder toch elke week wel een klein storingkje van een minuut of 20. Toch erg vervelend als je zonder tv en zonder internet zit.

[Reactie gewijzigd door Roland684 op 19 april 2012 13:06]

"Meldingen van storingen in het westen van het land lijken er niet te zijn. "

Dan ben ik de eerste denk ik. Ik woon toch echt in hartje Randstad en ik heb ook geen Telfort internet. Wel DSL, geen IP...
Het lijkt er ook meer op dat het een KPN storing is in plaats van Telfort specifiek. Ik krijg op mijn TweakDSL accountje (Tiscali netwerk, dus KPN) ook geen IP uitgedeeld.
Als je op het Tiscali netwerk (BabyXL) zit zit je dus *niet* op het KPN netwerk (WBA). Telfort levert via drie netwerken, BabyXL/Tiscali, WBA-A, en WBA-E. De storing is op het WBA netwerk, voor zo ver ik weet.

BabyXL/Tiscali netwerk is weliswaar eigendom van KPN, maar niet geintegreerd. Wat wel kan is dat TweakDSL tegenwoordig via het Tiscali/BabyXL systeem ook WBA lijnen levert.

[Reactie gewijzigd door Jasper Janssen op 19 april 2012 11:41]

Hier in Helmond ook geen internet...
Al vanaf 3:30 vanmorgen...
Als je de helpdesk belt wordt gelijk de verbinding verbroken.. (9:05)
Helpdesk heeft geen zin om te bellen als dit landelijk / lokaal is. Ze kunnen je niet helpen omdat zij weer afhankelijk zijn van de technici, die naar alle waarschijnlijkheid druk bezig zijn om het probleem te verhelpen. Denk je dat dit hier niks mee te maken heeft dan zou ik zeker bellen voor een probleem oplossende begeleiding.
Leeuwarden hier ook!!

Gelukkig stappen we binnen 2 dagen over naar een andere snellere provider. Telfort is ook betreurend qua service en snelheid, we halen max 9.2 mbit! en up 0.25mbit! Wat de klantenservice dan aangeeft echt om te huilen: het modem is niet gemaakt voor het grote data verkeer wat u probeert te halen. Kortom we hebben internet maar mogen het niet gebruiken want dat kan het modem niet aan. ( we zijn alleen s'avonds thuis en downloaden/syncen alle grote dingen op ons werk waar we glasvezel hebben.)

Goede zaak dat ze es in het nieuws komen met veel klachten :)

In reactie op hierboven van TLW077,

Het zijn idd slechte modems, zelf ben ik storings monteur bij een andere partij. En ik kan je vertellen dat daar de opgegeven 150mbit draadloos netjes word gehaald ook als er maar 2/5 streepjes verbinding is. Ook bekabelt word de 1gbit netjes gehaald binnen de 7.5%. Dat telfort ding bij mij staat in de vensterbank en als ik 3 meter verderop met mijn laptop waar een bigfoot adapter in zit die biigggfooottt bereikt heeft (letterlijk!), mag ik blij zijn als ik 40mbit haal draadloos, en op de kabel kom ik niet verder dan de 80mbit. Dit is al het 3de modem wat we van telfort hebben in 1 jaar! na 2 monteurs van mijn eigen opdrachtgever haha.

[Reactie gewijzigd door MaltWisky op 19 april 2012 09:27]

Dat is exact wat Telfort ook bij mij zegt.

"De oorzaak van het probleem ligt bij het hoge dataverkeer welke dagelijks over uw modem gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een torrent of nieuwsgroepen programma . Door het hoge dataverkeer welke via deze diensten wordt gegenereerd, raakt het modem overbelast en begint de verbinding onderbrekingen te krijgen."

Maar goed, ik heb hier dus gewoon internet, voor zolang het nog werkt. :p
Er is een verschil tussen veel dataverkeer en veel connecties opzetten. Ik werd gisteren gebeld door een klant waarbij de VPN was uitgevallen vanwege 65% packetloss. Zei dat ie maar bij zijn brakke provider moest zijn (Nextgentel, Noorse klant), maar achteraf bleek dat ie gewoon zat te downloaden met bittorrent en daarbij zijn speedtouch modempje over de zeik hielp.
Er zijn maar weinig routers die goed om kunnen gaan met de standaard instelling van bittorrent programma's. De connectietabellen lopen vol en vervolgens worden er verbindingen of packets gedropt.
Ja, maar ho, wacht eens even, het probleem is juist dat hier geen gebruikt gemaakt word van torrent-clients, en als het gebruikt word, is het zéér zeldzaam. Mag toch aannemen dat die luttele 8 verbindingen van Usenet toch wel prima mogen werken (vs. standaard 300 verbindingen(?) in sommige Torrent-clients)
KIJK!!!!

Ik dacht al dat ze dachten dat ik gek was met hun utorrent verprutst onze modem-routers..
Want ik heb dat dus ook gehad, vanaf alle zyxsel troep, zodra ik ging downloaden vloog de modem-router uit en kon gewoon niks, of ik kon heeeel traag verder - ook al stond utorrent weer uit.. Ik heb inmiddels 10-15 routers toen der tijd van hun ontvangen omdat ik zei dat ze kapot waren.. Deze heb ik wel gratis gekregen, maar goed nu zit ik met een half magazijn aan telfort modem-routers... En de verbinding heeft hetn og nooit goed gedaan -.-

Nee ik ben lekker tevreden met ziggo, heerlijke stabiele verbinding voor weinig geld.
:9 :9 :9 :9 :9


Ik heb er hier ook een stuk of wat liggen, sommige al minstens 2 jaar.
Dat zijn overigens routers die dus niet jouw eigendom zijn, omdat ze in bruikleen waren. Daarnaast zeg je hier ook nog eens dat je ze frauduleus verkregen hebt door "te zeggen dat ze kapot waren".

Stuur die dingen eens gewoon terug zoals de bedoeling is in plaats van dat je iedere Telfort klant op kosten jaagt om jou te voorzien van gratis dingen die je toch niet gebruikt.
Hah nou zeg ik niet dat de modems perfect zijn natuurlijk. Geef alleen maar aan wat consumentenbond vind als best geteste. Het is alleen jammer en daar ben ik het met je eens de klantenservice is soms om te huilen en dat kan ik zeggen als Telfort medewerker. Er zitten goeie tussen maar soms..Er wordt al een tijd hard aan gewerkt om dit te verbeteren!

Offtopic:
Ik gebruik zelf glasvezel van kpn 100/100 waar ik netjes bekabeld download met vaak meer dan 10mb per seconden 11400 kb/s max via nieuwsgroepen. Het enige wat bedroevend is is mijn draadloos internet boven. beneden volle 5 streepjes boven max 1-2 streepjes..ben van plan om een apple airport te halen om het signaal wat te versterken boven. Kan amper via mijn i-devices internetten.
Je realiseert je wel dat het WiFi vermogen in Nederland wettelijk is gelimiteerd tot 100mw? Koop gerust een Apple Airport, het vermogen wordt er niet groter op, dus het bereik ook niet.

Wat wel zo is, is dat bepaalde apparatuur een stabielere verbinding weet te behouden bij slechte ontvangst. Die Zyxel zooi blinkt daar niet bepaald in uit. Wil je echt lekker internetten boven koop dan een WiFI Router welke geleverd wordt met 100mw ouput, maar in de settings naar 1 Watt is te brengen. Dat is toch 3x meer bereik! (let op: omnidirectioneel, dus 10x meer vermogen != 10x meer bereik) :).

[Reactie gewijzigd door kjast op 19 april 2012 10:16]

Het bereik wordt er wel degelijk groter op hoor.. Die Airport zet je namelijk *op een andere plek* dan je andere wifi AP.

Revolutionair idee he?
Offtopic:
ja zoiets had ik dus ook gelezen , en uit reviews van mensen te lezen blijkt dit ook te zijn..dat zij inplaats van 2 streepjes naar 5 gingen..apple adverteert ook met dat de verbinding tot wel 5 x sneller gaat en het bereik tot 2x groter. Haha ik koop dat ding niet omdat er een apple logo opstaat, maar om de kwaliteit die het mij levert. Aangezien er meerdere mensen tevreden zijn over de werking + de gemakkelijke installatie is het voor mij als non-techneut / enige technische inzicht vrij gemakkelijk :)
ik vroeg me al af, wanneer ik ooit een storing zou hebben. Dit is al de 2e keer in bijna 3 jaar dat ik een storing heb via telfort en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. (in prijsverhouding met andere isp's)
Of je kijkt niet vaak genoeg op je pc? :+
Zover ik weet was er vorige maand, en ergens in jan/feb ook een dag storing.
Al met al valt het mee, natuurlijk ligt het er ook aan waar je precies zit en of je een beetje geluk hebt.
Ik heb op zich niets te klagen over telfort, al zullen er weer andere mensen zijn die wel slechtere ervaringen hebben.
Telfort heeft idd vrij vaak storing. Meestal is het de DNS die op z'n rug gaat liggen. Het instellen van een backup DNS scheelt dan ook een hoop downtime.
Hier in Arnhem heb ik ook niks. Was net bezig met googelen en ging ervan uit dat de onderhoudswerkzaamheden langer duren dan gepland.
Heerenveen meldt zich...balen! Internet is tegenwoordig bijna een primaire levensvoorziening lijkt wel :S
Hier werkt het weer sinds een paar seconden, het lijkt er dus op dat de storing is verholpen.
Ik heb met Telfort gebeld. Daar is mij verteld dat er storingen zijn in de wijkcentrales en dat monteurs er inmiddels mee bezig zijn.
"dsl groen internet rood" als storing betekent dat je wel DSL verbinding hebt (dus tot de wijkcentrale), maar dat je geen IP krijgt. Bij dit soort storingen over meerdere wijkcentrales betekent dat dan dat er een stuk van de backbone uitgevallen is waardoor de betreffende wijkcentrales geen verbinding meer hebben naar de core en dus er ook een onderbreking is tussen de DHCP server waar jouw IP vandaan komt en de wijkcentrale.
Ik ben benieuwd of er een verband is met de nachtelijke werkzaamheden? Erg vervelend weer een storing. Het is de laatste weken wel raak met storingen zeg.

Waar ik me persoonlijk nog het meeste aan stoor, is dat ook Telfort zijn storingspagina erg laat bijwerkt. Op die manier heeft zo'n pagina niet heel veel zin.

Met dat ik weer even kijk op de betreffende pagina zie ik het volgende staan;
Update 09.00 uur:
Door complicaties zijn de werkzaamheden uitgelopen. We werken hard aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Het had dus inderdaad verband met de nachtelijke werkzaamheden. ;)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee