EA kondigt Crysis 3 aan

Uitgever Electronic Arts heeft Crysis 3 aangekondigd. Het schietspel, dat net als de vorige delen wordt ontwikkeld door de Duitse ontwikkelstudio Crytek, verschijnt in de lente van 2013 in de winkels voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360.

In Crysis 3 neemt de speler de rol aan van Prophet, die terugkeert naar New York City, zo maakte Electronic Arts maandag bekend. Over het New York dat hij aantreft is echter een 'Nanodome' geplaatst. In de New York City Liberty Dome is de stad veranderd in een mix van door planten en bomen overwoekerde gebouwen, moerassen en wilde rivieren. De dome is opgedeeld in zeven districten, die bekend staan als de Seven Wonders. Elk district gaat gepaard met een uniek thema en bijbehorend uiterlijk.

Prophet is in Crysis 3 uit op wraak, nadat hij achter de functie van de Nanodomes is gekomen. De louche Cell Corporation claimde er de mensheid mee te willen beschermen, maar is in werkelijkheid uit op ultieme macht over de wereld. Prophet zal op zijn zoektocht naar wraak geconfronteerd worden met aliens, maar ook met mensen die in opstand zijn gekomen, maar Prophet zeker niet als bondgenoot zullen zien. Prophet zal geholpen worden door een nieuwe versie van het voor de serie kenmerkende Nanosuit, en zal een nieuwe, futuristische pijl en boog kunnen gebruiken om vijanden mee uit te schakelen.

Electronic Arts maakte verder bekend dat de voorverkoop van Crysis 3 meteen begint. Gamers kunnen de Crysis 3: Hunter Edition vooraf bestellen en dat levert enkele extraatjes op, zoals een speciaal 'Hunter Nanosuit', dat extra krachtig is, en een XP-bonus waarmee op level 5 begonnen mag worden. De Crysis 3: Hunted Edition wordt niet door specifieke winkels aangeboden en kan kan dus overal besteld worden.

Daarnaast zullen specifieke winkels echter nog aparte versies van de Hunted Edition gaan aanbieden, met daarbij een speciaal Stalker Pack, Overkill Pack of Survival Pack. Die voegen op hun beurt respectievelijk een shotgun met een silencer, een krachtige assault rifle of een submachine gun toe aan het multiplayer-wapenarsenaal van de speler. De wapens zijn voor andere spelers overigens ook vrij te spelen. Electronic Arts liet aan Tweakers.net weten dat de pakketten ook in de Benelux beschikbaar zullen zijn, maar dat details over waar de speciale versies verkocht zullen worden pas later zullen volgen.

Het bestaan van Crysis 3 werd vorige week al onthuld doordat er een cover van een Zweeds gameblad uitlekte. Daarop werd gesproken van een exclusief artikel en de cover art leek te duiden op een Crysis-game. Daarnaast lekte de box art van Crysis 3 zelf ook uit; die beelden konden vorige week gevonden worden via Google Images.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Een video van CryEngine 3.4.0, waarin Crytek de features van de nieuwste versie van zijn engine demonstreert. De beelden zijn niet van Crysis 3, maar het spel wordt wel met die engine gemaakt.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

16-04-2012 • 14:00

140 Linkedin

Reacties (140)

Wijzig sortering
Uitgelekte screenshot met pijl en boog: http://www.incrysis.com/i...task=view&id=973&Itemid=1

Hoop dat Crysis 3 weer de echte vrijheid geeft als in deel 1 en warhead. Ondanks dat Crysis 2 een prima spel was, miste ik het wel.
Is niet bepaald uitgelekt als het op de Timeline cover staat van de Crysis Facebook-pagina... Op die pagina staat het er ook in hogere kwaliteit en zonder tekst erdoorheen.
Hier de officiële boxart en nog wat extra screenshots/artwork.

http://gamersyde.com/news...ly_unveiled-12735_en.html
Bedoelen ze met Prophet niet Alcatraz want in het begin van Crysis 2 maakt Prophet zich zelf van kant en geeft hij de Nanosuit aan Alcatraz.

[Reactie gewijzigd door Gurty op 16 april 2012 14:13]

Ja en nee.
Alcatraz hernoemt zichzelf aan het eind van de game naar Prophet.
Mogelijk fuseerden de twee zelfs. Prophet bleef in feite in leven doordat de suit bleef bestaan.
http://www.youtube.com/watch?v=sPCKQ46abJg
Inderdaad, begrijp ik ook zo goed niet.
Had Phrophet zichzelf in Crysis 2 niet door het hoofd geschoten?
Inderdaad, maar hij is nu één met het pak en die marinier (ben z'n naam kwijt).
De naam van de marinier is Alcatraz meen ik.
Geeft maar aan hoe groot de band was met je soldaat in deel 2 ... je kent zn naam niet eens ...
ja maar zijn nanosuite was toen al doorgedrongen in zijn lichaam en daardoor regenerate hij zonder pak dus hij werd zeg maar gerepareerd :D
http://www.youtube.com/watch?v=sPCKQ46abJg
Prophet is in zekere zin nog in leven. Hoewel misschien gefuseerd met Alcatraz een betere bewoording zou zijn, of hoe je het ook wil interpreteren.
Is prophet niet doodgegaan is deeltje 2 ?

OT: Ziet er erg erg strak uit weer. Ben benieuwd of deze net zo goed is als deeltje 1 en 2 :) .
Volgens mij ook jah. Dat was die zwarte kerel in het begin? Die zichzelf vervolgens door het hoofd schoot?
Ja dat klopt inderdaad. Je speelt zelf een marinier die daar wordt gevonden door prophet. Hij is gewond en kan niet meer verder waarna jij zijn plaats inneemt. Strange....
Prophet was geinfecteerd, door wat weet ik niet meer, maar hierdoor kon hij zelf niet verder vechten. Hij vond jou, Alcatraz, bijna dood. Om het nanosuit aan jou te geven zodat jij niet zou sterfen en zijn missie af kon maken moest hij zichzelf vermoorden zodat de link tussen hem en het nanosuit verbroken zou worden.

Maar Prophet was nooit echt weg, hij zat nog in het nanosuit. Aan het einde neemt hij het lichaam van Alcatraz weer over.

Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=-5T19v3zliY
Hij is er geestelijk idd nog wel in het lichaam van Alcatraz + nanosuit combi :)
Electronic Arts maakte verder bekend dat de voorverkoop van Crysis 3 meteen begint. Gamers kunnen de Crysis 3: Hunter Edition vooraf bestellen en dat levert enkele extraatjes op, zoals een speciaal 'Hunter Nanosuit', dat extra krachtig is, en een XP-bonus waarmee op level 5 begonnen mag worden.
De wapens die je krijgt door Stalker Pack, Overkill Pack of Survival Pack aan te schaffen kan je met de normale editie dus ook gewoon vrij spelen. Hoe zit het dan met de ''hunter nanosuit'' ? Ben bang dat je dan in multiplayer toch wel een scheve verhouding gaat krijgen als er mensen lopen met een krachtiger nanosuit.
Een video van CryEngine 3.4.0, waarin Crytek de features van de nieuwste versie van zijn engine demonstreert. De beelden zijn niet van Crysis 3, maar het spel wordt wel met die engine gemaakt.
Is dit ook door EA aangegeven of is dit een aanname ? Wellicht dat het tegen die tijd wel heel anders heet bijv. CryEngine 4.0 ?

Verder zie ik erg uit naar deze game, vond zelf deel twee erg leuk om te spelen!

Wie is prophet in dit deel nu eigenlijk, de echte prophet of zijn ''vervanger''?

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 16 april 2012 14:05]

To be fair: aanname. In het persbericht gaat het over 'de nieuwste versie van de CryEngine' en deze video is vrijdag vrijgegeven. Dat maakt dat wij er van uit gaan dat die twee met elkaar verbonden zijn.

Wij verwachten dat CryEngine 4.0, mocht die er komen, voor de next-gens wordt bewaard. 3.4.0 is de meest verse doorontwikkeling van de huidige engine. Maar goed: we hebben zeer binnenkort een event van EA waar we ook Crysis 3 zullen gaan zien. Dat lijkt mee een uitstekende vraag om even te bewaren voor dat evenement.
Ik denk dat je in Crysis 3 multiplayer kunt kiezen uit verschillende nanosuits die je unlockt naarmate je een hoger level bereikt. De hunter edition laat je dan waarschijnlijk vanaf level 1 al een wat sterkere nanosuit hebben, maar er vallen nog sterkere te unlocken naarmate het spel vorderd. Althans dit lijkt mij de meest logische verklaring.
Ik vind al die preorder goodies en winkel specifieke extra's maar irritant. Meestal is die content niet beschikbaar elders of tegen extra betaling. Dan moet je dus gaan kijken waar je het spel gaat kopen om een versie te krijgen die je graag wilt. Iets wat vaak ook helemaal niet word aangeboden in europa.

Ik koop het spel toch, waarom krijg ik dan niet al die content gewoon?

In dit geval lijkt het inderdaad erop dat het meete wel te krijgen is, maar wat is er leuk aan als je stuff gewoon krijgt zonder het vrij te spelen? Dat is dan toch juist een van de doelen van het spel?
Crysis 1 was voor mij de beste shooter sinds jaren toen het uitkwam, heb dat spel ononderbroken uitgespeeld zo dik dat het was. Warhead was ook erg vet, net ietsje minder mischien. Crysis 2 stelde me zwaar teleur, ben na een paar levels gestopt en heb het nooit meer opgestart, wat een waardeloos spel zeg!

Ik hoop dat ze hier weer terugkeren naar de Crysis 1 stijl, maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren. Vind het ook erg jammer dat het verhaal nooit verder is gegaan precies na het moment dat Crysis 1 ophield, waarschijnlijk hebben ze het hele verhaal volledig omgegooid omdat er nu eenmaal een heel ander spel gemaakt moest worden voor het console publiek.
Ik vind dan juist het tegenovergestelde. Ik had eerst Crysis 2 gekocht en ik genoot van dat spel :) Echt een mooie wereld en ik vond het een goed verhaal (Ben blijkbaar één van de enigste). Daarna Crysis 1 eens geprobeerd ik vond het wel leuk maar ik moest te hard wennen na Crysis 2. De controls en het suit reageerde gewoon anders. Ik moet toegeven dat Crysis 1 gras ziet er zo fantastisch mooi uit het hele eiland ziet er eigenlijk fantastisch uit! Maar Crysis 1 verhaal heeft me maar tot de helft kunnen boeien.
Ik moet zeggen dat dit me een beetje teleurstelt: toen New York 'gered' was aan het eind van Crysis II dacht ik: yes, en nu naar de kern van het kwaad: de alien planeet en voor eens voor altijd de aliens stoppen om de Aarde te veroveren.

Sowieso is de Crysis reeks een vreemde reeks als je er een beetje overnadenkt (begrijp me niet verkeerd, ik vindt het geweldige spellen): in Crysis I vecht je tegen blauwe wezens, in Crysis II zijn het opeens rood met zwarte wezens. In I zijn het vooral vliegende wezens, in 2 bijna geen (alleen droppings) en veel infantry (light en heavy).

Ik kijk naar deze game uit, maar ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Sowieso had vertrekken naar de alien planeet een hoge spektakel factor kunnen opleveren, maar Crytek kennende zal deze setting dat ook wel hebben
Waarschijnlijk zijn ze hiermee weggekomen omdat veel console players Deel 1 nog gespeeld hebben.

Ik vond de switch van aliens ook erg irritant.
Van vliegende aliens met freezerays (best lekker bedacht!)
Naar lopende aliens met normale wapens.... (Over achteruitgang gesproken...)

En natuurlijk hebben ze de hele omgeving opgegeven, waar ze juist zo goed in waren sinds Farcry! Urban is gewoon niet mooi te maken, want het is altijd grauw en grijs en dus saai. Erg jammer dat ze met het concept "urban jungle" aankwamen om Crysis 2 te beschrijven, want erg veel vrijheid zat er niet in.
0Anoniem: 450849
16 april 2012 14:00
Ziet er geweldig uit, net als Crysis 1 en 2, kijk hier zeer naar uit! Het idee van een New York Jungle is ook erg leuk. Vraag me af hoe ze de pijl en boog implementeren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 450849 op 16 april 2012 14:02]

Ik keek ook uit naar Crysis 2, maar die stelde me echt teleur. Grafisch was de game marginaal beter dan Crysis 1. En Crysis 1 is qua verhaal, qua sfeer en qua vrijheid (sandbox) beter.
Crysis 2 is weer zo'n game die voor de console is gemaakt zodat die daar op te draaien is. Die filmpjes van de engine zijn schitterend, maar dat waren die van CryEngine 3.0 ook. Crysis 2 zag er echt grafisch een heel stuk minder uit dan de CryEngine 3.0 demo filmpjes.
Ik heb echt het idee dat Crysis 2 de gebruikte engine maar voor 75% gebruikt, terwijl dit bij Crysis 1 wel 100% is, zonde.

Ik wil weer eens een game zoals Crysis 1, die de videokaart echt op de proef stelt en waarvoor je dus NASA-Computers nodig hebt :P.
Als Crysis 3 er ook echt uit gaat zien als de CryEngine demo filmpjes dan zit het wel goed, want in tegenstelling tot Crysis 2 wordt ik door deze filmpjes wél weggeblazen.

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 16 april 2012 15:07]

Crysis 2 was echt om te huilen, Crysis 1 was echt spannend en had een leuk/goed verhaal + grote ruimtes.
Mijn laptop met een HD5670 kon Crysis 2 op high draaien :X Maar ben nu echt benieuwd naar Crysis 3 :9~ moet waarschijnlijk m'n grafische kaart gaan upgraden dan...
0Anoniem: 276318
@ArcticWolf16 april 2012 14:34
Proobeer eens op ultra te spelen met de DX11 en high res textures upgrades. Dat trekt je HD 5670 echt niet.
Ik weet niet waarom hij een downmod krijgt voor zijn mening, maar hij heeft het toch ook over High niet over Ultra en DX 11.
Punt is, Crysis 2 is zo vet dat je geen "low" graphics hebt, het begint pas bij high :+

Ik kijk opzich wel uit naar crysis 3. Crysis 2 mag dan misschien wat meer een console game zijn dan crysis 1, maar je krijg wel een wat duidelijkere structuur.
Tactiek zit er nog steeds in, iets wat mensen beweren dat niet zo is.
videokaart op de proef stellen?

dus dan moeten we weer 4 generaties graka's wachten eer we de game met volledige eye-candy gaan kunnen spelen?
Ik ben het eens met Bramillo. Prima dat je mooie spellen kan maken, maar economisch gezien pakt dat niet altijd even goed uit als mensen minstens 500 euro aan grafische kaarten moeten gaan uitgeven voor een spel van 50 eurie :)

Laat maar komen! maar pijl en boog? dat weet ik dan net zo weer niet :P
Tactiek?

Je bedoelt dat je nu een visor kunt gebruiken om duidelijk predefined routes te gebruiken?
Je bedoelt dat je kunt uncloaken. schieten en weer kunt cloaken?
Je bedoelt dat de vijanden dom als stront zijn?

Tactiek... laat me niet lachen.
Grappig genoeg is dat een tactiek ja...
Je kan ook gewoon rambo stijl van een dak af springen en al het gespuis neerknallen, geen probleem.

Dat je nanosuit meehelpt om te kijken wat je kan doen vind ik prima.

Vijanden dom? wellicht...
Ben eigenlijk alleen maar blij dat ze niet zoals bij BF3 iedere tegenstander een aimbot geven op de hoogste moeilijkheidsgraad. Een aimbot die exclusief op jouw hoofd staat...
Het zelfde bij al die call of duty games. Nee, dan vind ik de AI best redelijk in crysis.
+1Anoniem: 276318
@Fleximex16 april 2012 15:47
Hij zei zo'n beetje: die graphics van Crysis 2 stellen niets voor want als ik twee niveau's onder de hoogste instellingen ga zitten kan een HD 5670 het spel op een laptop resolutie draaien. Waarop ik antwoordde dat je een spel natuurlijk wel op de hoogste instellingen moet draaien om te zien wat de graphics voorstellen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 276318 op 16 april 2012 15:47]

videokaart op de proef stellen?

dus dan moeten we weer 4 generaties graka's wachten eer we de game met volledige eye-candy gaan kunnen spelen?
Niet met je eens. grafisch was crysis 2 zeker wel beter. Alleen de pracht van een tropisch eiland miste je gewoon. alleen maar gebouwen en auto's daar liep ook ik niet warm van. maar de zon door de bomen en vooral de oceaan was echt heel mooi gemaakt. zeker als je de HD texture pack hebt geinstalleerd zag het er belachelijk strak uit allemaal.

Crysis 3 ga ik wel kopen waarschijnlijk. maar niet voor online... ze hebben deel 1 nooit cheater vrij gekregen en hielden er na een maand al mee op om het te proberen. crysis 2 was minstens net zo erg dan al niet erger dan deel 1 met cheaters... ik verwacht niet dat deel 3 beter zal worden online. weer een hoop buggers, hackers en cheaters in het vooruit zicht. JIPPIE!!!
Ik heb Crysis 1 en 2 beiden twee keer helemaal doorlopen op zowel de normale moeilijkheidsgraad en de hoogste moeilijkheidsgraad. Een heerlijke game: de AI-gestuurde vijand is zeer goed in elkaar gezet, grafisch is het prachtig (in mijn ogen de beste engine op dit gebied) en er zit ook nog een redelijk verhaal in (dat ontbreekt tegenwoordig vaak). In andere woorden: ik kan niet wachten om die eyecandy van Crysis 3 zelf te renderen ;-).
Ik sta hier echt helemaal versteld, ik vond Crysis 2 echt geweldig om te spelen, maar dat kan dan aan mij liggen. Vond het grafisch ook erg mooi en zeker mooier dan 1. Verder vond ik de realtime stuff dat gebeurde instortende gebouwen en weet ik wat neit echt ge-wel-dig.
Ik wil weer eens een game zoals Crysis 1, die de videokaart echt op de proef stelt en waarvoor je dus NASA-Computers nodig hebt :P..
Ik kan het helaas niet vinden, maar ik heb ooit eens een review gezien van een gamemagezine (PU?GameKings?) en daar kwam naar voren dat ze toentertijd het spel slecht hadden geprogrammeerd, waardoor je zulke absurde eisen nodig had. Na een patch of 3 schijnt dit uiteindelijk verholpen te zijn.
Als je dat basseert op basis van het filmpje kan je wel eens bedrogen uitkomen. Het filmpje showt wat mogelijk is met cryengine 3, op hardware die het aankan. Niet hoe crysis 3 er gaat uitzien.

Aangezien crysis 3 ook verschijnt op de xbox 360, vrees ik ervoor dat je niet veel meer zal krijgen dan crysis 2. Hetzij ze ontwikkelen voor de PC en er het maximale uithalen en nadien verminderen voor de consoles.
of OP TIJD een HD patch optioneel beschikbaar maken :) crysis 2 met hd patch in dx11 was wel behoorlijk idioot mooi en echt wel zwaar zelfs voor goede pc's, dit alles ondanks dat het spel matig was. Het probleem was dat de patch een dik half jaar ofzo later kwam dan de release van de pc versie. Iedereen was al lang en breed klaar met de sp en de mp gaat niemand op een enkele pc eigenaar met beste van het beste erin op hoogste spelen voor betere fps.
Een HD patch is per definitie ALTIJD te laat.
Dat wil zeggen dat ze een console versie gemaakt hebben die ze achteraf proberen een beetje recht te trekken voor de PC. Als ze dan zelf niet de moeite willen doen om het standaard met HD patch af te leveren voelt het al helemaal aan als 'oplapwerk'.
Prachtige graphics. Ben benieuwd hoe de consoles het uithouden met deze nieuwe engine.

Toch zit me iets dwars ... Ik heb het al vaker gezegd, maar .... alweer NEW YORK ?

Die developers hebben allemaal oogkleppen op. Kom op zeg ... alsof de hele wereld om New York draait. Er zijn zo veel andere plekken ter wereld waar het verhaal veel beter tot haar recht zou kunnen komen.

Wat denk je over Brazilië ? Of de heilige wouden in Japan of Afrika. Voor mijn part Nieuw Zeeland of het paaseiland ...

Is het soms een vuistregel dat er in iedere game een minimale portie New York moet zitten ? Geen wonder dat de huidige generatie FPS-games allemaal tot de 13-in-een-dozijn categorie behoren ...
Het ziet er inderdaad ongelooflijk uit maar ik ben benieuwd in hoeverre New York goed is nagemaakt. Veel games hebben NY als setting maar maken het half na; ze gooien een paar bekende plekken er in zoals Times Square en het Empire State building maar voor de rest zijn het slechts verzonnen straten en plekken. Dat maakt niet zoveel uit tenzij je er woont of er bent geweest. Dan voelt de stad gelijk 'nep' aan en dat doet het spel geen goed. Dan heb ik liever dat een fictieve stad gebruikt wordt.

Artikel is trouwens duidelijk en goed geschreven en leest lekker weg. Ga zo door Tweakers.net redactie!
ik vind crysis 2 echt een vet spel zeker nadat ik de high textures en dx11 patches had geinstalleerd .ga me zeker vermaken met deel 3 :D
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee