Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

EA toont eerste gameplaybeelden Crysis 3

24-04-2012 • 16:34

61 Linkedin

Crysis 3 speelt zich net als het tweede deel af in New York, maar die stad is compleet veranderd. De Cell Corporation heeft gigantische Nanodomes geplaatst over 's werelds grootste steden. Binnen de Liberty Dome, zoals de dome boven New York heet, heeft zich in rap tempo een regenwoud ontwikkeld. De setting is daardoor veranderd in wat Crytek omschrijft als een 'urban rainforest'. De bomen, planten, moerassen en rivieren die de speler tegenkomt in Crysis 3 zijn vergroeid met de stad en maken van de spelwereld van Crysis 3 een surrealistische omgeving. Binnen die surrealistische gegevens hebben de aliens en de troepen van Cell Corp. het met elkaar aan de stok, waardoor het hoofdpersonage in Crysis 3 zich vaak ongezien kan voortbewegen om op beide partijen jacht te maken.

Dat hoofdpersonage is Prophet. Voor Crysis 3 is Prophet voorzien van een aantal nieuwe wapens, waaronder de Composite Bow. Deze boog kan diverse pijlen afschieten. Prophet gebruikt bijvoorbeeld normale pijlen als hij vijanden geruisloos wil uitschakelen, maar kan ook kiezen voor pijlen met een explosieve tip. Die richten meer schade aan, maar geven ook een flinke knal en trekken dus weer nieuwe vijanden aan. Daarnaast hanteert Prophet ook een nieuw machinegeweer, genaamd Typhoon, dat tot 500 kogels per seconde kan afvuren. Uiteraard zijn er meer nieuwe wapens te vinden in Crysis 3, maar vooralsnog geeft EA de informatie nog maar mondjesmaats vrij. Rond de E3, die begin juni in Los Angeles plaatsvindt, wordt meer informatie over Crysis 3 verwacht. De volledige trailer van de game kun je overigens hier bekijken.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (61)

Wijzig sortering
Wat ik vooral jammer vind aan de crysis serie is dat het verhaal niet echt goed verweven zit in de games. Ik bedoel elke game heeft een beetje zijn eigen verhaal in en deze zijn dan ook wel aan elkaar gekoppeld, maar ik had liever gewilt dat het allemaal gewoon een beetje beter en vooral meer in elkaar stak. Jammer, jammer.... (maar ik hoop dat ze in crysis 3 wel alles van het verhaal vertellen; dus over Nomad, de hoofdrolspeler op het einde, en ook over Alcatraz de hoofdrolspeler van het tweede deel).

Bovendien vind ik het raar dat crysis 3 weer met Prophet is, want ik dacht dat hij zichzelf in het tweede deel had neergeschoten, omdat hij geinfecteerd was.
Bij brek aan inspiratie weer die prophet, hatelijk.

Beter komen ze eens met een verhaal zoals Call of Juarez : Bound in Blood

[Reactie gewijzigd door A87 op 25 april 2012 12:54]

Prophet is tot nu toe nooit de hoofdpersoon geweest (zeg maar de player character). In het eerste deel was het Nomad, in het tweede deel Alcatraz.

Maar hoe het komt dat hij terug is, is aan het eind van crysis 2 al uitgelegd.
Ik vond het vooral jammer aan Crysis 2 dat de graphics niet optimaal waren. Daarom hoop ik dat deze Crysis het vooral gaat maken met de betere graphics, en dat ze de gameplay wel verbeteren die ik in Crysis 2 niet echt goed vond.
Ik vind Crysis 2 misschien wel het mooiste spel op de PC, in ieder geval de mooiste FPS, dus ik denk eerder dat het een kwestie is dat je de stijl niet kon waarderen.
Heb je de originele Crysis wel eens gespeeld?
Sorry, maar Crysis vond ik grafisch niet echt heel bijzonder. Crysis 1 was juist zo zwaar omdat het slecht geprogrammeerd was, na enkele updates was deze foute code eruit gehaald en kon ik het spel makkelijk spelen op een pc die toen al 3 jaar oud was.

Ik snap niet dat mensen elke keer een een flinke verbetering willen zien qua gfx. Het is leuker, want het oog wilt ook wat, maar volgens mij draaien games voornamelijk om de zogenoemde 'fun factor' (anyone ring a bell?)

BF 3 ziet er prachtig uit, maar qua gameplay is het echt een gedrocht, waardoor ik die game niet speel.
Crysis 1 mocht misschien niet perfect zijn geprogrammeerd maar het was een visueel kunstwerk om een jungle zo mooi te renderen dat je er helemaal in opging.
Bij Crysis 1 had ik het gevoel mijn "prooi" op verschillende manieren te kunnen "benaderen". In deel 2 voelde dit kunstmatig aan, niet echt natuurlijk zoals deel 1.

In crysis 1 was je de jager, dit gevoel heb ik totaal niet gehad in deel 2.

En zo vaak wordt het voorbeeld opgehaald ....

"Ja wat praat je gast?... crysis 2 met [insert update/texture packs] ziet er beter uit dan..."

Vergelijk deel 1 en 2 zonder texture-packs e.d. dan zie je zelf dat deel 1 nog STEEDS mee kan. En die texture packs e.d. voor deel 2 zijn niet ZOOO geweldig, meer een pleister om de PC community tevreden te houden. (Maar ik heb niet alle texture packs gezien van Crysis 2, maar de belangrijkste texture packs van deel 2 heb ik voor zover ik weet wel geprobeerd).

En voor crysis 1 zijn er ook texture packs e.d. die kunnen het spel zo mooi maken dat je menig huidige pc op z'n knieen krijgt.

En deel 2 is ook niet optimaal geprogrammeerd / ontwikkeld:

http://techreport.com/articles.x/21404

- water dat ONDER het land wordt meegerenderd.
- objecten die overdreven zijn gerenderd zonder dat je daar iets van mee krijgt (concrete slabs).

Ik heb BF3 niet gespeeld, maar ik kan het omgekeerde voor crysis 1 zeggen, het ziet er allemaal zo verdomd goed uit dat je er helemaal in meegezogen wordt.
Ik kan de voorkeur naar consoles wel begrijpen (met alle positieve en negatieve gevolgen).

Maar GFX zijn wel degelijk belangrijk en de vraag/hunkering ernaar is zeker wel te begrijpen. En ik begrijp het ook wel, je moet een spel niet zodanig maken dat je een elite pc nodig hebt.

Laat het nooit vergeten worden dat Crysis 2 oa dankzij Crysis 1 populair heeft kunnen worden onder de consoles.

Verdomme wat mis ik die jungle uit Crysis 1 zeg...

[Reactie gewijzigd door guardian-spirit op 24 april 2012 23:38]

Wat jij zegt is dat crysis 2 gewoon n00b is :D.. And so be it. ;). Amen.

Maar crysis 1 is ook al gedateerd.. jammer dat er waarschijnlijk nooit meer zon originele game komt.
Crysis 2 is wel leuk met 3dvision..... (torens kijken, :D nee, niet Torres)

[Reactie gewijzigd door A87 op 25 april 2012 12:43]

Sorry, maar Crysis vond ik grafisch niet echt heel bijzonder. Crysis 1 was juist zo zwaar omdat het slecht geprogrammeerd was, na enkele updates was deze foute code eruit gehaald en kon ik het spel makkelijk spelen op een pc die toen al 3 jaar oud was.
je hebt het overduidelijk nooit gespeeld. Dat crysis 1 ongelofelijk knap was grafisch, is geen mening maar een feit. Lees de cryengine website maar eens door, de hoeveelheid technologie die daarvoor alleen met raytracers te bereiken was (subsurface scattering, ambient occlusion) is een enorme stap voorwaarts. Ik bedoel je kunt ook zeggen dat Einstein niets heeft bijgedragen aan de natuurkunde maar dat is ook niet echt serieus te nemen toch?

en dat mensen graphics belangrijk vinden lijkt me ook niet zo vreemd, anders waren we nu nog met zn allen commander keen aan het spelen.
Crysis legde de lat wel degelijk een stuk hoger. Vergelijk Crysis screenshots maar eens met screens van games uit hetzelfde jaar. Ik denk dat één van de mooiste spellen die datzelfde jaar uit kwam Bioshock was, en die ziet er nog lang niet zo gelikt uit als Crysis.
Reactie op UpAndDown85: Zeker! Van a tot z met een hele hoop uurtjes getweak en Crysis Warhead ook! Geweldige games, en de setting en sfeer vond ik stukken beter dan in Crysis 2, maar je kan niet ontkennen dat Crysis 2 er prachtig uit ziet.

[Reactie gewijzigd door PrimeTinus op 24 april 2012 22:46]

Misschien komt het omdat ik het op de XBOX heb gespeeld, en omdat ik nu BF3 op de pc speel. Dat verschil vind ik wel heel groot moet ik eerlijk zeggen.
Heb beide op pc gespeeld en moet zeggen dat BF3 echt wel mooier is dan Crysis 2 (incl dx11 patch, wat een tijdje heeft geduurd), daarnaast vind ik The Witcher 2 ook mooier dan Crysis 2.

Crysis 3 ziet er dan wel weer spectaculair uit, vraag me af hoever deze voor de pc zal worden gecustomized.
Vind crysis erg mooi uitzien maar heb altijd het gevoel alsof het een redelijk statische omgeving is. Ook al bewegen plantjes mee en vallen bomen om. Terwijl ik dit gevoel bij veel andere spellen niet heb.
Daar ben ik het niet mee eens, de physics in Crysis zijn geniaal, check youtube maar met mooie voorbeelden.

Dat gevoel had ik nou juist bij BF3, mooie lichteffecten hoor, maar alles gedraagt zich als een stuk beton. Hoe lang ik bij BF3 op een auto heb staan knallen die gewoon niet wilde ontploffen! ;) Als je een boom omknalt in Crysis valt ie tenminste om, en een auto gedraagt zich als een auto.
Ik vind BF3 toch nog heel wat console trekjes hebben.
Ze moeten ook eens een keer met een strafe move komen en geen controller joystick troep!

Ik wil net als Quake of unreal oid een strafe kunnen maken!! Dat is toch realistisch!

[Reactie gewijzigd door A87 op 25 april 2012 12:35]

Niks customised, het spel wordt ontwikkeld voor alle drie platforms tegelijkertijd, een spel gemaakt in de CryENGINE is dus NOOIT een port, maar een game die optimaal draait op alle platforms tegelijkertijd
Vraag me echt af hoe de systeemspecificaties zijn, en of ze dit keer wel een pc-game zullen maken in plaats van een consoleport als Crysis 2.
Vraag me echt af hoe de systeemspecificaties zijn, en of ze dit keer wel een pc-game zullen maken in plaats van een consoleport als Crysis 2.
Ik weet niet wat je nou klets want Crysis 2 met DirectX 11 Ultra Upgrade & High Resolution Textures Pack ziet de spel er erg goed uit, een STUK beter dan zijn XBOX 360 of Playstation 3 Crysis 2.


Ontopic: kan niet wachten op deze spel, gaat weer richting Crysis 1 met dat oerwoud in de stad, ziet er zeker goed uit, ben benieuwt.
Dat ze die pack maanden na de gamerelease pas uitbrengen is al schandalig en daar is ook uit op te maken dat het wel degelijk een port is die ze daarna hebben doorontwikkeld en dus DX11 en betere textures hebben toegevoegd.
Dat is ook een van de rede dat ik een spel pas maanden later koop, zo dat ze alles gefixt hebben met Patches en Textures Packs, en dat ze een normale prijs hebben.
Zoals je in deze video kan horen, wordt dit gewoon weer een port game. Hopelijk stellen ze ons dit keer niet teleur. Maar ben er bang voor...
Want mensen die cracked versies voor de pc downloaden, kopen allemaal legale spellen voor de xbox en playstation?
Ik ben helemaal met je eens Haas_nl, je kan gewoon de illegale Xbox 360 en Playstation 3 spellen van Torrent sites af halen of newsgroups, En ook Crysis 2.

Dus wat jij zegt oliviervdp gaat nergens over, tegenwoordig worden er ook miljoenen Xbox 360 en Playstation 3 spellen illegaal gedownload.
Ach, zolang hij het maar doet op mijn PC. Belangrijker vind ik de gameplay, hopen dat ie weer zo heerlijk sandbox word als deel 1.
Een console port met goede gameplay op de pc?
Nog nooit gezien of gespeelt.
Ik kan je vertellen dat deze game gewoon ontwikkeld wordt op een pc met 1 gpu en uit deze tijd, en aangezien het multiplatform is vallen de specificaties reuze mee.

Over een jaar is de hardware die nu bij Crytek gebruikt wordt al verouderd, wat ik wil zeggen is dat je C3 waarschijnlijk prima kunt spelen op een high-end pc van nu.

[Reactie gewijzigd door littlebitpwnsu op 24 april 2012 19:30]

Ziet er mooi uit, ze weten hun eigen engine goed te gebruiken. Enkele dagen geleden kwam ook al een filmpje naar buiten van de nieuwe versie van de Cryengine 3.4.0: http://www.youtube.com/watch?v=6KuNw8bjDwc :9~
Heeft ook op Tweakers.net gestaan:
http://tweakers.net/video/5279/cryengine-34.html
idd zeer mooie beelden. vraag me steeds af hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen om nog betere engines en nog betere graphics weten te krijgen. :)
Uiteraard een mooie ontwikkeling!

[Reactie gewijzigd door Paul-G op 24 april 2012 17:04]

+1Anoniem: 225842
24 april 2012 16:45
Ah mooie omgeving! Hou ik wel van, vond ik in Portal 2 ook al mooi, die urban jungle :9
+1Anoniem: 208766
24 april 2012 16:54
@wwwhizz; cool filmpje! dank voor de link!

Maar idd, ik ben ook beetje bang dat het weer een console game word, was al erg teleurgesteld in crysis 2, "hou mn hart vast" voor deel 3
deze game zal er bijna hetzelfde uitzien als 2 mensen.. angezien er weinig nieuw is bij de engine 3.0 naar 3.4.. of ze moeten in 1 jaar nog vanales aanpassen
Tuurlijk niet. De graphics programmers hebben echt niet die hele tijd op hun kont gezeten. Er zitten waarschijnlijk zat nieuwe features in en is natuurlijk beter geoptimaliseerd.
Ziet er goed uit. Die pijl en boog doen me erg denken aan Turok :P. Ipv dino's zijn het nu Aliens en Cyborg's. Ben benieuwd :).
na deze video gezien te hebben moet ik zeggen dat ik het jammer vind dat sommige animaties nog het zelfde zijn (bijvoorbeeld, het sneak killen van de alien van achter) Verder vind ik het ook minder dat er niks is veranderd aan de scar en zoals ik tot nu toe zie hebben ze niet heel erg veel nieuwe wapens toegevoegd aan het spel, wel vind ik de boog een hele leuke toevoeging, eerst vond ik het heel jammer toen ik hoorde dat ze weer de New york setting gaan gebruiken, maar toen ik net dus hoorde dat deze helemaal bebost en helemaal begroeit is vond ik het helemaal niet erg en zelfs nog beter als de setting van crysis 1, ik ben heel erg benieuwd want sommige mensen vinden van niet, maar ik vind er een geweldig verhaal in zitten!
Echt jammer dat het hele korte flashy beelden zijn met veel explosies en vuur etc. Hierdoor is het niet echt goed in te schatten of de graphics goed zijn. En nee, van screenshots kan je niet uitgaan, die kan je makkelijk mooier maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee