Op 1 april regent het traditioneel goede en minder goede grappen. Google grossiert net als elk ander jaar in 1 april-grappen met onder andere een 8bit-editie van Google Maps en een zelfrijdende Nascar-raceauto. Ook andere bedrijven doen een poging.
Wie thuis nog een 8bit NES-console heeft staan, kan volgens Google voortaan toegang krijgen tot Google Maps. De zoekgigant heeft een 8bit-versie van zijn populaire kaartdienst uitgebracht op een cartridge. De cartridge beschikt over een dialup-feature, waarna de software een karakteristieke 8bit-versie van Google Maps op het beeldscherm toont. Ook spraakherkenning wordt ondersteund.
Daarnaast heeft Google nog een groot aantal grappen voor april fool's day bedacht. Zo moet Really Advanced Search voortaan antwoord geven op bizarre queries en is er voor de Chrome-browser een multitask-modus ontwikkeld waarbij de gebruiker meer kan doen door twee cursors simultaan te bedienen. Google kondigt ook een overeenkomt met Nascar aan om zijn autonoom rijdende auto's tijdens races in te zetten. The Next Web heeft de overige Google-grappen op een rijtje gezet.
Het Nederlandse TomTom meldt dat uit onderzoek in Project Gaga is gebleken dat de navigatiestem van Darth Vader het geluksgevoel van baby's met 68 procent weet te vergroten. Uit het onderzoek, dat zes maanden liep, bleek verder dat baby's bij het horen van de stem van Yoda juist begonnen te huilen.
Opera weet op 1 april te melden dat zijn datacenters ten onder dreigen te gaan aan het succes van zijn compressietechnologie die het toepast in onder andere Opera Mini. De browserbouwer weet zich geen raad meer met de talloze gigabytes aan bespaarde potentiokinetic data die zich meer en meer ophopen. Daarom heeft het Opera de hulp ingeroepen van zijn gebruikers middels een crowd sourcing-project. Gebruikers kunnen via een e-mailattachment een klein deel van Opera's dataoverschot opvangen, zodat de druk op de uitpuilende datacenters afneemt.
Beveiligingsfirma F-secure laat weten dat er in het wrak van de Titanic mysterieuze usb-sticks zijn opgedoken. Het bedrijf heeft het vermoeden dat de sticks een zero-day exploit bevatten. De malware zou destijds geschreven zijn om de plc-systemen van de stoommachines in het gezonken passagiersschip aan te vallen. Definitieve conclusies kunnen nog niet worden getrokken; het onderzoek loopt nog.
Ook in de opensource-wereld is er aandacht voor 1 april. Zo zal GNU-voorman Richard Stallman zijn eigen kledinglijn onder de naam RMS op de markt brengen. Volgens het gloednieuwe mode-icoon dragen veel programmeurs en geeks maar armzalige kleding en is het daarom de hoogste tijd dat hij met de RMS-lijn zijn onderscheidende kledingstijl aan de man gaat brengen.
Topondernemer Richard Branson meldt tenslotte dat hij een nieuwe startup heeft opgericht: Virgin Volcanic. Geïnspireerd door het werk van Jules Verne wil Branson vijf personen via een actieve vulkaan laten afdalen naar het middelpunt van de aarde.