Torrentsite BTjunkie gooit handdoek in de ring - update

De populaire bittorrentsite BTjunkie heeft zijn deuren vrijwillig gesloten. Hoewel geen duidelijke reden wordt gegeven voor de beslissing, is de toegenomen jacht op internetpiraterij een waarschijnlijke oorzaak. De site was online sinds 2005.

Sinds maandagmorgen, Nederlandse tijd, is op de frontpage van BTjunkie enkel nog een mededeling over de sluiting van de torrentsite te vinden. "De beslissing was niet gemakkelijk, maar we hebben vrijwillig besloten om te sluiten", zo luidt de mededeling. Een reden wordt niet gegeven, al valt wel te lezen dat de beheerders 'jaren hebben gevochten voor ons recht om te communiceren', maar dat het 'tijd is om verder te gaan'.

Waarschijnlijk is de site bang voor juridische problemen. Eerder al ondernamen downloadsites maatregelen nadat MegaUpload op last van de Verenigde Staten offline werd gehaald en medewerkers werden gearresteerd. Zo blokkeert Uploaded.to bezoekers vanuit de Verenigde Staten en staat FileSonic het delen van bestanden niet meer toe.

Hoewel BTjunkie een grote bittorrent-indexer was, met circa 4 miljoen actieve torrents, hebben auteursrechthouders en justitie relatief weinig actie ondernomen tegen de website. Stichting Brein zei in 2007 achter de site aan te willen gaan, en sommeerde de site zijn activiteiten te staken. Toen die dat niet deed, staakte de hostingprovider zijn dienstverlening. De site zelf bleef echter online.

Ook werd de site in Italië op last van de rechter geblokkeerd en censureerde Google links naar de site; via Google Instant en Autocomplete kon niet op BTjunkie worden gezocht.

BTjunkie indexeerde naast publieke bitorrent-trackers ook private trackers; functionaliteit die zelden voorkomt. Gebruikers moesten wel over inloggegevens van een private tracker beschikken om daadwerkelijk torrents te kunnen binnenhalen.

Update, 13:04: Stichting Brein laat weten wel degelijk juridische stappen tegen BTjunkie te hebben ondernomen, in tegenstelling tot wat in dit bericht werd beweerd. De onjuiste informatie is aangepast.

BTJunkie stopt er mee

Door Joost Schellevis

Redacteur

06-02-2012 • 08:25

305

Submitter: Foamy

Reacties (305)

305
293
134
15
0
72
Wijzig sortering
Eigenlijk zouden de torent zoekmachines moeten worden omgevormd tot normale zoekmachines. Als deze zoekmachines zich primair richten op het indexeren van alle content, zijn ze in elk geval in Nederland, en vermoedelijk ook in veel andere landen, niet meer in overtreding.

Bij het verbod van zowel The Piratebay zelf, als het gebod aan xs4all en Ziggo om deze website onbereikbaar te maken speelde het feit dat vrijwel alle content op de torent zoekmachine illegaal was een belangrijke rol. Dit is in feite zelfs nagenoeg het enige dat The Piratebay objectief van Google onderscheid.

Ik denk zelfs dat als een rechtbank op een bepaald moment alle zoekmachines verbied, de tweede- en eerste kamer nog dezelfde dag in spoedzitting bijeen zou komen om de wet aan te passen. Een verbod op zoekmachines zou namelijk grote schade toebrengen aan de economie.

Het allermooiste (maar dat is vooralsnog een droom) lijkt mij eigenlijk een gedistribueerde zoekmachine, die een groot aantal mensen wereldwijd (als daemon) heeft te draaien. Iedereen indexeert een klein deel van het internet, terwijl de database en zoekopdrachten via p2p technologie geheel geannonimiseerd verwerkt worden. Mensen kunnen zelf instellen hoeveel bandbreedte ze beschikbaar willen stellen aan indexeren, aantal requests per tijdseenheid, en de grootte die de database maximaal mag innemen op de hardeschijf. De community kan werken aan het verbeteren van algoritmes, en toezicht houden op de kwaliteit van de broncode. Zo zijn we eindelijk van Google a.k.a. 'the big brother who's watching you' af.
Het allermooiste (maar dat is vooralsnog een droom) lijkt mij eigenlijk een gedistribueerde zoekmachine, die een groot aantal mensen wereldwijd (als daemon) heeft te draaien. Iedereen indexeert een klein deel van het internet, terwijl de database en zoekopdrachten via p2p technologie geheel geannonimiseerd verwerkt worden.
Nu weet ik niet of het aan al je eisen voldoet, maar YaCy is in ieder geval een stap in de juiste richting. :)

Op het gebied van torrents bestaat er al een doorzoekbaar gedistribueerd netwerk, maar er zijn nog niet zo veel mensen die Tribler gebruiken. Al geef ik ze geen ongelijk, gezien Tribler niet altijd de perfecte gebruikerservaring biedt.
Heeft het, naast de jacht op internetpiraterij, ook niet te maken met het feit dat torrents een uitstervend model is?
Het is tegenwoordig toch allemaal usenet enzo geworden?
Uitstervend? Sinds FTD verdwenen is, is Usenet 100x minder aantrekkelijk geworden. Torrents lopen steeds sneller en de meeste torrents downloaden bij mij al even snel als via Usenet zou gaan. Ik hoop niet dat dit af gaat nemen nu TPB verdwenen is.
TPB is niet verdwenen hoor, op zijn hoogst dat die geblocked wordt door jouw provider, maar daar zijn tientallen workarounds voor om er toch op te komen, Usenet werkt ook nog steeds zoals het was, voor FTD is Spotnet in de plaats gekomen en je kan ook nog altijd gewoon zelf de groepen inkijken. De enige die nu verdwenen is is BTjunkie.
Al die workarounds hebben nadelen:
-Proxy / Mafiafire: meestal erg traag, breekt vaak af, en nog vaker helemaal niet werkend (en in 't geval van Mafiafire: alleen voor Firefox).
-TOR: wellicht net iets te ingewikkeld voor de doorsnee user; en die bundle die je daar noemt is - als ik me niet vergis - alleen voor Firefox. En je bent medeplichtig als er illegale dataverkeer van anderen via jouw PC (TOR-knooppunt) gaat.
-Hidemyass / VPN: betaald.
Anoniem: 399679 @CM01026 februari 2012 11:12
Nzbmatrix is nog altijd de beste IMO. ondertitels kan je gewoon van bierdopje/ondertitel.com halen.
Ik zal er geen traan om laten. Vreselijke site. Vond je eindelijk wat je wilde hebben, hadden ze de betreffende torrent gelocked. De registratieprocedure hielp hier niet aan; je kreeg de betreffende file evengoed niet gedownload.

Dit deden ze met de meest gewilde torrent-files; hier kwam dan een slotje op te staan.

Nee, er zijn voldoende andere alternatieven voor BTJunkie.
Ik denk dat je het dan niet helemaal begrepen hebt. Ze indexeerden gewoon alle files, ook die van private trackers. Je kon die .torrent van zo'n torrent wel gewoon downloaden van BTj, maar om hem te gebruiken moest je je aanmelden bij de betreffende private tracker. Het is daarmee een unieke BT search engine, omdat veel mensen bijvoorbeeld bij meerdere private trackers een account hadden; nu hoefde je dus niet meer al die dingen af te gaan, maar kon je gewoon op een centrale plaats zoeken welke private tracker de torrent had die jij graag wilde hebben.

Om eerlijk te zijn gebruikte ik TPB helemaal niet meer; alleen nog BTj, omdat daar de meeste (betrouwbare) resultaten kwamen. Het had het voordeel van een community met reacties op torrents, gecombineerd met een grote community en een gigantisch grote hoeveelheid geindexeerde torrents. Goed, voor mij verandert er sowieso niet zoveel nu, omdat torrent gebruiken in Duitsland érg dom is, maar het is nu wel problematischer geworden voor de mensen die wel nog vaak van torrent gebruik maken. Ik zie niet zo 123 een alternatief voor deze site.
...omdat torrent gebruiken in Duitsland érg dom is..
Bedoel je dat er daar tegenop wordt getreden? En je een rechtszaak aan de broek krijgt?
Nee. Torrents zijn beter geworden. Ik download een goed getrackte torrent meestal met mijn volle snelheid (50mbit).
Anoniem: 399679 @rickyy6 februari 2012 11:10
Hoe zijn torrents ooit beter geworden?

1. Bij goeie top/private sites MOET je delen anders word je er uit gekicked, als je de wet wilt volgen is uploaden nog altijd illegaal. Downloaden zit anders in elkaar.

2. Bij public servers is 99 van de 100x de snelheid gewoon brak. Als je al top snelheid haalt is dit vaak maar voor enkele uren/dagen.

Bij usenet heb je altijd 100% de max van je download speed, je hoeft nix te uploaden, en tegenwoordig is de retentie gewoon unlimited. (tenzij je een brakke provider hebt).

Usernet kost geld, maar dat is ook de enige con in mijn mening - en ja je hebt wat meer kennis nodig, echter zijn wij toch tweakers?
Hoe zijn torrents ooit beter geworden?

1. Bij goeie top/private sites MOET je delen anders word je er uit gekicked, als je de wet wilt volgen is uploaden nog altijd illegaal. Downloaden zit anders in elkaar.
Nee hoor want er zijn voldoende sites die je ook de mogelijkheid geven om te doneren of om bepaalde gratis categorieen te downloaden teneinde je ratio op die site intact te houden. Geen idee wat jij onder top/private sites verstaat maar hoe hoger je in de boom zit, hoe minder moeite je hoeft te doen om lid te blijven.
2. Bij public servers is 99 van de 100x de snelheid gewoon brak. Als je al top snelheid haalt is dit vaak maar voor enkele uren/dagen.
Beetje tegenstrijdig; hoe kan de snelheid brak zijn terwijl toch mogelijk dagenlang topsnelheid haalt? Het is gewoon een kwestie van vraag & aanbod waarbij we rustig kunnen zeggen dat als de vraag hoog is, het aanbod vanzelf hoog wordt en dus snelheden langere tijd hoog blijven liggen.
Bij usenet heb je altijd 100% de max van je download speed, je hoeft nix te uploaden, en tegenwoordig is de retentie gewoon unlimited. (tenzij je een brakke provider hebt).
En bij top sites heb je geen max download? Daarbij vind ik persoonlijk een "retentie" van 2 tot 5 jaar een gemeengoed; of het nou om usenet, torrents of ftp gaat. Er zijn altijd wel mensen/machines die bepaalde data nog op voorraad hebben. Het enige voordeel van usenet is dat je er korter op hoeft te wachten vaak maar als je toch al 3 jaar achterloopt met een bepaalde release, dan lijkt me wachttijd van een paar uur of een paar dagen minder belangrijk?
Usernet kost geld, maar dat is ook de enige con in mijn mening - en ja je hebt wat meer kennis nodig, echter zijn wij toch tweakers?
Alles kost geld; je PC, stroom, ISP en dan eventueel usenet of donaties aan een site. Maar toch is de rekensom snel gemaakt voor veel mensen dat het minder geld kost op jaarbasis dan als je alles zou kopen/aanschaffen via de legale kanalen.

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 23 juli 2024 04:47]

A. Torrents van private sites hebben meestal een aantal leden met seedboxen dus snelheid is 9 van de 10 keer gewoon goed.

B. Uploaden ( ook op de zogenoemde Top Sites ) hoeft niet er zijn andere middelen ( ja ze bestaan alleen ga ze hier niet bespreken ).

C. Op sommige Top Sites heb je wel slot limieten als je onder een bepaalde ratio bent.

En zo zijn er altijd wel voor en nadelen van beide , maar over het algemeen werken zowel torrents als usenet even goed.
Goeie top sites.. a la PirateBay?.. daar moet je niks.

Snelheid te laag??... ik kan me in de afgelopen 3 jaar niet herinneren dat ik niet mijn max snelheid heb gehaald. (vroeger was het anders).


Usenet = betalen .. dit is wat ik echt piraterij noem, concreet geld vragen voor andermans werk en bovendien probeer dat voor een leek uit te leggen hoe je het moet installeren en gebruiken.

Torrent download = utorrent+piratebay magnet link.
Usenet = betalen?? Nee hoor, usenet is gratis, voor toegang tot een server moet je eventueel betalen. Bij Tele2 bijvoorbeeld is het gratis (echter maar 70 kbytes/sec).

Als je al moet betalen is het voor de service, alles wat je er af haalt is je eigen verantwoordelijkheid om daar netjes de rechthebbende te betalen.

Ontopic:

Eeuwige discussie, moeten torrent indexers aangepakt worden?

Ik denk van wel. Maar de manier waarop dat gebeurt is op dit moment kwalijk te noemen: Directe aanpak, ala, moet je je maar niet met duistere zaken bezig houden. Onder de mom van vrijheid van meningsuiting? Doe ff normaal. Wat heeft het indexeren van illegale kopie-en daar nou mee te maken! Dugs dealers of helers moeten tenslotte ook van straat af, dus torrent sites ook.

Aanpak van internet providers: Nee, die zijn niet verantwoordelijk te houden voor wat anderen met internet doen, veel is gewoonweg nuttig en voor velen al een normaal en noodzakelijk commmunicatie middel. Dat er "drugs dealers" op het internet zitten is zaak voor de "internet politie", niet voor de "internet rijkswaterstaat".

Hosting zit dar nog weer tussenin wat mij betreft. Zolang ze zelf niet doorhebben dat een afnemer illegaal bezig is hoeven ze niks te doen, maar zodra ze gewezen worden op illegala activiteit is, na gronding onderzoek en beoordeling uiteraard, het toch normaal dat een site op zwart wordt gezet.

[Reactie gewijzigd door mjl op 23 juli 2024 04:47]

Nee, 70kB/s is lekker snel. Er zijn maar weinig ISPs die gratis goede news-servers + binaries op full-speed, met lange retention bieden bij een consumenten internet-abo. Vrijwel iedereen die ik ken die serieus newsgroepen gebruikt, heeft gewoon een betaalde account.
Snelheid te laag??... ik kan me in de afgelopen 3 jaar niet herinneren dat ik niet mijn max snelheid heb gehaald. (vroeger was het anders).
Dat je bij nieuwe en populaire releases top speed haalt is bekend. Maar wat voor snelheden haal je bij echt zeldzame bestanden? Bij usenet maakt het niet uit of iets heel populair is of heel zeldzaam, de snelheid is hetzelfde.
Ik gebruik gratis usenet dat mijn provider aan me geeft, zit vrij weinig overhead op. Kom met mijn 50mbit verbinding nooit boven de 2MB/sec.
Iedere torrent die ik aanklik op TPB met minimaal 10 seeders haalt gewoon gemakkelijk de volle snelheid, rond de 6MB/sec.
Alle nieuwe materialen (pas uitgekomen films/series) hebben altijd honderden seeds, die halen die snelheid ook gemakkelijk.

Usenet is dan wel handiger voor wat oudere dingen, dat die ook goede snelheiden halen, maar dan zit je weer met retentie. Zal ongetwijfeld beter zijn als ik zou betalen voor een usenet account.

Maar wat betreft torrents, die punten die je aanhaalt, ervaar ik totaal niet. Gebruik gewoon public sites als Demonoid of TPB en de snelheid is 99 van de 100x gewoon op max.

[edit]mb/sec->MB/sec voor de bijdehandjes[/edit]

[Reactie gewijzigd door Zoop op 23 juli 2024 04:47]

Als je verbinding 50mbps is, hoe kun je dan stellen dat 6 mbps de volle snelheid is?

of bedoel je 6 MB/sec?
En dan nog, 50 mbit? Millibit, echt? Ik zou eens van provider wisselen, want dat is best langzaam :P
Welke provider is dat, ben op zoek naar een nieuwe :)
Usenet heeft voor mij maar 2 voordelen.

- Vaak gesloten systemen, dus minder mensen kunnen meekijken.
- Snelheid.

Torrents:

- Anonimiteit. Geen standaard functionaliteit, maar met extra software kan je anoniem blijven. Bij usenet moet je je sowieso al aanmelden, bij torrents hoef je alleen een client te hebben.
- (Meestal) Gratis. Het systeem van torrents is op verspreiden van software, mensen hebben resources over op huin systeem en stellen het beschikbaar aan anderen (processor en bandbreedte). Het systeem van usenet is gebaseerd op kapitalisme, het gaat niet om mensen blij maken het gaat om betalen, downloaden en oprotten.
Ook ISP Usenets zijn niet gratis, ik hoef niet uit te leggen dat het gewoon in de prijs van je abbonement is meegerekent.
- Snelheid. Torrents zijn niet beter geworden, de bandbreedte die mensen over hebben wel. Iedereen is mediageil op de supersnelheids 20 mb/s lijn, uiteindelijk gebruikt iedereen (zonder downloadgedrag) voor applicaties als Facebook/Msn/Firefox helemaal niets daarvan. Torrentz zijn veelal gewoon snel, vooral als de torrent na een tijd minder leechers krijgt (seeders blijven vaak langer over).

torrents duren in vergelijking met usenet attachments wel langer om te downloaden, aangezien je bijna nooit de volledige snelheid van je abbonement binnentrekt, echter wij zijn toch tweakers, die PC staat toch bijna de hele dag aan.

[Reactie gewijzigd door Bilel op 23 juli 2024 04:47]

Usenet heeft voor mij maar 2 voordelen.

- Vaak gesloten systemen, dus minder mensen kunnen meekijken.
Jij vindt dat een voordeel? Ik erger me juist kapot als ik door een nieuwsgroep blader en allerlei cryptische namen zie of bestanden met wachtwoord. Ik snap dat een Brein dan bijvoorbeeld niet mee kan kijken, maar als we als community onszelf zo op gaan splitsen in kleine gesloten private groepjes dan blijft er weinig over van het oude idealisme van alles samen delen. Het komt op mij nogal asociaal over.
Anonimiteit. Geen standaard functionaliteit, maar met extra software kan je anoniem blijven.
Welke software is dat? Een proxy-rotator?
er is niks anoniem aan een torrent dowloaden, ik kwam laatst een site tegen waarbij je IP moest invullen en de site liet vervolgens zowaar zien wat mijn afgelopen 10 downloads waren...
100% off-topic I know, maar toch vraag ik je het:

Kun je dit niet gewoon op een vriendelijke manier duidelijk maken ipv. de wijsneus uit te hangen?

Heb jij nooit spijt van je commentaar?
Ik snap niet dat mensen maar blijven komen met het onzinargument over snelheid. Dan download je dus nooit een torrent en praat je anderen na.
Ik haal 99/100 keer mijn maximale snelheid a 5 MB/s.
Mensen die niet de volledige snelheid halen zullen ook wel geen poort open hebben staan. Wanneer je geen poort forward naar je client dan kan je alleen van gebruikers downloaden die wel een poort geforward hebben.
oplossing = uPnP
Elke modem van tegenwoordig heeft het en ze zijn nagenoeg allemaal van beveiliging voorzien dat alleen clients binnen het DHCP pool toestaat om aanvragen in te dienen.

Oftewel zorgt dat uPnP aanstaat en dat eeuwen oude rot argument kan eindelijk in een graf gelegd worden.
Standaard tele2 ADSL modem heeft geen uPnP. Ook geeft dat modem iedere keer een ander IP adres aan je computer, omdat je je apparaten via een andere volgorde aanzet. :/

Voor die paar keer dat ik nu met torrents download zet ik niet eens mijn poorten goed.
grappig geen uPnP in tele2 modems. (davolink)
Dan zal dat ding ook niet bepaald veilig zijn als firewall als iets als uPnP al wordt weg gelaten.

Dan moet je gewoon in de DHCP instellingen de lease tijd verwijderen en je PC die je gebruikt om mee te downloaden instellen als DMZ host.
Je kan dan altijd nog losse porten forwarden naar individuele apparaten en gewoon op je download PC zorgen dat je een gedegen firewall software heb draaien. (geen windows crap dus)
Dan ben je van alle problemen af en zal je IP ook niet meer veranderen.

Maar voor alle andere providers heb je dus wel gewoon uPnP beschikbaar.
Torrents zelf zijn niet echt beter geworden, wat wel beter is geworden is de upload snelheid van veel mensen.

Waar we jaren terug nog vaak vast zaten aam 1 mbit upload is dat nu wel een stuk beter.
Nee hoor ik denk juist van niet. Torrents zijn eenvoudig te begrijpen. Zeker als je een goeie GUI hebt dan wordt het helemaal makkelijk.
Torrents zijn eenvoudig te begrijpen maar Usenet ook tegenwoordig met programma's als SABnzb. Ik denk dat we in Nederland veel Usenet gebruiken maar ik denk dat dat buiten Nederland een stuk minder is.
Usenet is goed te gebruiken zolang alles goed gaat, Als er echter niets niet gaat zoals het hoort heb je best wat kennis nodig om er nog wat van te maken. Mijn ervaring is dat ik nog redelijk vaak zelf handelingen moest verrichten met Usenet downloads. Nou is dat voor mij geen probleem maar ik ken weinig andere mensen aan wie ik het zou aanraden (zonder dat ze dagelijks bij mij aan de bel trekken)
Even Quickpar installeren en klaar is kees, toch?
Anoniem: 126610 @TimSeve6 februari 2012 10:45
Veel mensen gebruiken spotnet en hebben verder amper een idee van wat er gebeurt. Je drukt op de knop downloaden en de rest gaat automagisch...

Totdat er ergens iets niet helemaal goed gaat en bijvoorbeeld de NZB niet klopt, zelf een nzb maken op binsearch hebben ze dan nog nooit van gehoord. laat staan dat ze weten wat te doen wanneer iemand par2 bestanden nazendt. Quickpar? 'Nooit van gehoord...'

Voor jou en mij allemaal heel simpel, voor mijn moeder een grote enge zwarte doos van pandorra
Offtopic:

Als je dan een uitdrukking gebruikt om aan te geven dat jij het wel snapt maar anderen niet: Het is Pandora en niet pandorra.
(En zwarte dozen heb je in vleigtuigen e.d. die van Pandora is niet per definitie zwart) ;)

Ontopic:

Mijn usenet werkte niet feilloos, misschieniets met instellingen etc. En aangezien gemak de mens dient val ik in zo'n geval toch weer terug op torrents. En ik downlaod altijd met volle snelheid. Dat de torrentsites nu bij bosjes opgedoekt worden vind ik dus wel jammer, want een uitstervend methodiek was het zeker niet. Sterker nog, steedsmeer mensen in mijn omgeveing gebruiken juist torrents.
zwarte dozen heb je in vleigtuigen
Ook die zijn vrijwel altijd rood/oranje ;)
Mijn usenet werkte niet feilloos, misschieniets met instellingen etc. En aangezien gemak de mens dient val ik in zo'n geval toch weer terug op torrents.
Als je echt van gemak houd trek je een dagje uit om alles op en top te configureren, vervolgens kun je genieten van je series die automatisch binnenkomen, je point-and-click downloads, etc. Kijk maar is naar Sickbeard, Sabnzbd+, Couchpotato en Spotweb, eventueel met een NAS, en een mediaspeler/HTPC in de huiskamer.

Een systeem waar de entertainmentindustrie nog mee moet komen..... Netflix-achtig, maar dan met meer content en zonder regiorestricties.

Ik val alleen terug op torrents als het echt niet te vinden is op Usenet.
Kijk maar is naar Sickbeard, Sabnzbd+, Couchpotato en Spotweb, eventueel met een NAS, en een mediaspeler/HTPC in de huiskamer.
Dat is leuk als je de benodigde kennis in huis hebt om dat allemaal te laten werken. Ik heb sick beard wel eens geprobeerd, maar de uitleg erbij is erg summier. Laat staan als ik een NAS eraan moet hangen, dat zou helemaal een ramp worden. Dus ik doe het voorlopig nog gewoon met binsearch, ook al gaat dat wat omslachtiger.
ja klopt, die zijn vrijwel altijd oranje. :P

En ja dat configureren komt nog wel, ik ben n beetje lui soms!

[Reactie gewijzigd door evonck op 23 juli 2024 04:47]

Wat dacht je van spotnet? .. .simpeler kan niet, denk nog simpeler dan een torrent downloaden.

newprovider + login credentials invoeren, searchen... en downloaden maar :)
Torrents zijn vaak actueler en qua snelheid maakt niet niet zoveel meer uit. Dit zat er natuurlijk aan te komen: nu de jacht echt geopend is, zijn er heel wat mensen die de bui al zien hangen. Mensen die niet op een of ander landgoed, voor hun gevoel ver buiten bereik van justitie, hun gang kunnen gaan.

@nicolai80: Het valt me op dat Amerikaanse tv-series vlak na de uitzending al op torrentsites te vinden zijn, terwijl ze op usenet nog niet aanwezig zijn. Ik denk dat de verschillen klein zullen zijn en usenet heeft idd het grote voordeel dat oudere dingen nog goed te vinden zijn (met een retentie van >1 jaar kun je meestal veel meer vinden, wie laat immers een torrent een jaar staan :o).

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 juli 2024 04:47]

Usenet is juist meestal veel actueler, en voor nieuwe downloads maakt het qua snelheid inderdaad niet veel uit, maar voor oudere downloads is usenet gewoon veel sneller, je hebt immers constant dezelfde bandbreedte op usenet en bent dus niet afhankelijk van het aantal seeders en dergelijke. Enige vereiste is een goede usenet provider.

edit: 14 dagen gratis uitproberen: klik hier kies als betalingsmethode zelf overmaken, dan ben je zeker dat ze niet na de 14 dagen toch geld incasseren van je rekening. Ik gebruik zelf Spotnet om te downloaden vanaf usenet.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 23 juli 2024 04:47]

Anoniem: 317799 @i80866 februari 2012 11:14
Public torrent sites worden volgens mij minder gebruikt de laatste jaren. In de topjaren van mininova was echt bijna alles te vinden. Tegenwoordig moet je voor het maximale aanbod gebruikmaken van meerdere private torrents site(private trackers). Aangezien veel private trackers zich specialiseren in een bepaald segment.

Ben benieuwd hoe snel die aangepakt zullen worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 317799 op 23 juli 2024 04:47]

Mijn ervaring is ook dat bestanden eerder op bittorrent staan. Wel logisch ook, voordat (bijvoorbeeld) een film op usenet staat moet het eerst compleet worden geupload. Bij bittorrent hoeft dat niet.
Torrents zijn nog steeds veelgebruikt hoor. En downloadsnelheden zijn nog steeds prima. Ik heb in ieder geval nog totaal geen behoefte aan usenet.

Maargoed, BTJunkie down, 1237687 others to go.
Precies, de een zijn dood is de ander zijn brood verhaal gaat hier weer eens op.
Je struikelt over de torrenst sites en zo goed was deze nou ook weer niet hoor.
Ik gebruik meestal Isohunt die is wat mij betreft een van de betere.
Je realiseert je wel dat usenet een stukkie ouder is dan bittorrent?
Je zou dan beter kunnen zeggen dat iedereen terug gaat naar usenet :-)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Usenet
Nou nee, het is precies de strategie die nu op het moment gaande is. Dreig zoveel mogelijk met rechtzaken e.d. en een deel houdt vanzelf op met bestaan. Dit is natuurlijk koren op de molen van organistatie's zoals Brein he," kijk eens hoe succesvol we zijn ". En het vervelende is idd, het werkt...
Heeft het, naast de jacht op internetpiraterij, ook niet te maken met het feit dat torrents een uitstervend model is?
Het is tegenwoordig toch allemaal usenet enzo geworden?
Het aanbod op torrents is nog steeds erg groot, maar usenet wint de laatste tijd flink aan populariteit. Feit is wel dat Brein momenteel erg actief is tegen torrentsites. Misschien dat het sluiten van deze torrentsite te maken heeft met de rechtzaken tegen The Pirate Bay?
Ik denk dat al zou torrent uitsterven dan er kom waarschijnlijk dan wel weer een slimmer/beter alternatief voor in de plaats.

ED2K was ook veel gebruikt , dan tor, nu meer magnet links en usenet of de mogelijkheden als Mega Upload, rapidshare enz.

Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die een nas hebben.
Onderling accounts aanmaken en je kan ook al ruilhandel doen.
of als het moet kan je bepaalde mappen onderling ook laten synchroniseren.


Er komt vanzelf wel weer een alternatief de zich meer spitst op de huidige omstandig heden.
Het zal nu wel zo zijn dat meer sites zich achter de oren krabben. Als je een site als Mega Upload al plat kunt krijgen dan is de rest bijna kinderspel.

De enige die zich nog steeds overeind weet te houden is The Piratebay.
vandaar dat de industrie druk is om daar maar de connecties naartoe door te knippen omdat het aanpakken van de site zelf nog niet echt wil lukken.

[Reactie gewijzigd door PBloem op 23 juli 2024 04:47]

het is juist usenet dat de kant van uitsterven uit gaat omdat daar nu langzaamaan de pijlen op gericht worden..
Het is tegenwoordig toch allemaal usenet enzo geworden?
Usenet is in de laatste jaren juist enorm achteruit gegaan... de snelheid is dik in orde, maar tegenwoordig is er zoveel van dat zooi met passwords dat je er niet echt goed van wordt. Ik gebruik usenet al een jaar of 17, en vroeger waren er nooit problemen, en relatief weinig spam... wil je nu gewoon ouderwets de headers binnenhalen, dan kun je mooi de paar goede berichten tussen de 100k spamberichten gaan zoeken... en een nieuwere film downloaden betekent vaak ook tig keer proberen voordat je er 1 zonder password vindt. Voor mp3's en anime is usenet gelukkig nog wel goed, en daar gebruik ik het ook voor. Voor de rest, torrents all the way... :)
Nzbmatrix is je oplossing ;)
Pak dan eens een goede usenet-indexer, want volgens mij geven de meesten gewoon aan dat er een wachtwoord op een release staat
En fatsoenlijk een .nfo file meeposten kan er ook al niet meer af tegenwoordig :/
Anoniem: 278274 @anandus6 februari 2012 12:17
Het is niet omdat torrents een concept is dat zeer veel gebruikt wordt voor piraterij dat het enkel voor dat bedoelt is. Torrents is zeer handig als je met een kleine server toch zeer snelle downloads wilt aanbieden aan zeer veel gebruikers tegelijk.

World Of Warcraft gebruikt bijvoorbeeld het torrent principe voor zijn updates door te geven.
het feit dat je voor usenet veelal moet betalen, houd denk een boel mensen van usenet vandaan. Mij in ieder geval wel, ik ga niet betalen voor illegale rotzooi
Ik betaal niet voor die 'rotzooi', ik betaal om gebruik te maken van de servers. Die 'rotzooi' is dus gewoon net zo gratis als een Torrentje (daar heb je een internetabo voor nodig, dus betaal je net zo goed, alleen iets minder).
Dat kun je voor jezelf zo goedpraten, maar de BREIN's enzo van deze wereld zullen dat niet zo met je eens zijn; het is niet zo dat je met "gebruik maken van servers" klaar bent en dat je dan een vrijbrief hebt om maar alles wat los en vast zit te downloaden.
Nee, het zal vast niet lang duren voordat ze ook nieuwsgroepen op de korrel nemen en dan sta je er nog wat lelijker op: in plaats van "gratis" downloaden betaal jij ervoor om (ook) auteursrechtelijk beschermd werk te downloaden.

Ik ga hierbij even uit van services als bijv. Eweka ed., niet het "extraatje" dat providers nog wel eens bieden.
Ik denk dat mensen ook niet betalen voor de illegale 'rotzooi' maar voor het gemak. Persoonlijk zou ik liever 8 euro (per maand!!) betalen dan op torent sites te moeten wachten.
ik betaal liever gewoon 6,20 euro (sunnyusenet) en vanaf 0,1% mijn lijn dicht knijp, dan afhankelijk moet zijn van andere peer's-upload snelheid.
Anoniem: 77640 @anandus6 februari 2012 13:59
Heeft het, naast de jacht op internetpiraterij, ook niet te maken met het feit dat torrents een uitstervend model is?
Inderdaad. Netflix, iTunes, Steam, etc. maken allemaal geen gebruik van torrents.
Anoniem: 55563 6 februari 2012 09:53
Zeer zeer begrijpelijk maar de woorden "It's time to move on" zijn wel wat ongelukkig gekozen. De site komt tot stilstand en dat is m.i. achteruitgang.

Het wordt denk ik tijd voor een website die geen torrents meer deelt maar alleen nog hashes (magnet links). Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een rechter mensen veroordeelt voor het publiceren van korte tekenreeksen en wat platte tekst. En mocht dat wel gebeuren dan ligt de weg naar iedere vorm van censuur wagenwijd open. Als de mensen dan nog steeds niet doorhebben dat hun vrije internet met de dag verder dicht wordt gezet dan is dat simpelweg het verdiende loon. Het volk krijgt altijd de leiders die ze verdient. Als je rechten wilt dan zul je daar zelf voor op moeten komen en niet moeten afwachten hoe je politieke leiders nu weer zullen beslissen. Voor laatstgenoemden is dat namelijk een vrijbrief voor handelen naar believen met alle gevolgen van dien.

@Tuschinski: zoek eens op wat piraterij betekent. De overheden opereren hier op een bijzonder hellend vlak. Er worden constant termen als "intellectueel eigendom" en "gederfde inkomsten" gebruikt terwijl dat laatste toch iets heel anders betekent als diefstal. Laatstgenoemde is goed te bewijzen, die andere verre van. Wat wel bekend is, is dat de film- en muziekindustrie met het jaar meer verdient. Dat daar een hele industrie omheen ontstaat die er een graantje van meepikt, is niet zo vreemd en in mijn ogen de normale gang van zaken. Alleen omdat die randverschijnselen in de hoek van "piraterij" worden gedrukt, lijken steeds meer mensen het handelen van hun eigen overheden goed te keuren. Die goedkeuring vind ik erg gevaarlijk want het betekent een steeds verdere afzwakking van het kritisch beoordelen van die overheden. Een kwalijke zaak, veel kwalijker dan een groep mensen die in een steeds hardere samenleving waarin alles draait om geld en macht dreigen te worden afgeschoten omdat ze op een of andere manier hun geld verdienen die door de mainstream wordt verketterd. De publieke moraal wordt meer en meer door verdienmodellen gevormd en lijkt steeds minder oog te hebben voor de praktische kant. In zo'n maatschappij wens ik niet te leven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 23 juli 2024 04:47]

Zeer zeer begrijpelijk maar de woorden "It's time to move on" zijn wel wat ongelukkig gekozen. De site komt tot stilstand en dat is m.i. achteruitgang.

Het wordt denk ik tijd voor een website die geen torrents meer deelt maar alleen nog hashes (magnet links). Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een rechter mensen veroordeelt voor het publiceren van korte tekenreeksen en wat platte tekst. En mocht dat wel gebeuren dan ligt de weg naar iedere vorm van censuur wagenwijd open. Als de mensen dan nog steeds niet doorhebben dat hun vrije internet met de dag verder dicht wordt gezet dan is dat simpelweg het verdiende loon. Het volk krijgt altijd de leiders die ze verdient. Als je rechten wilt dan zul je daar zelf voor op moeten komen en niet moeten afwachten hoe je politieke leiders nu weer zullen beslissen. Voor laatstgenoemden is dat namelijk een vrijbrief voor handelen naar believen met alle gevolgen van dien.
Vrij internet is niet hetzelfde als toelaten dat piraterij wordt gefaciliteerd. Het enige verband is dat over de as van Anti-piraterij wetgeving de privacy in het gedrang komt.

Ik vrees nu weer de gebruikelijke "snelwegen faciliteren vluchtende criminelen flauwekul" tegen me te krijgen. Dat is jammer want zo is er geen normale discussie te voeren. Een snelweg is er primair voor andere zaken, torrent sites en DDL sites zijn er echt primair voor piraterij (zo als elke keer ook wel blijkt uit interne communicatie).

Dit maakt de verdien-modellen erachter erg krom, ze pakken miljoenen voor ads en subscripties. Dit is geen Robin Hood gedrag.
Jammer dat de piraat in deze dan wel word aangepakt door de faciliteit plat te leggen.
het overige verkeer, zoals linux distro's, maar ook andere zaken, word hiermee ook de grond in geboord, en voor wat?

Als het 'snelweg' principe niet opgaat als argument, moet het ook niet als middel gebruikt worden, en dat gebeurt nu wel. Tuurlijk word het primair gebruikt voor illegale content, maar daar mag het secundaire gebruik toch geen last van hebben?

Ik vind het een absoluut zwaktebod en begin van censuur om het bij de faciliteit aan te pakken ipv bij de bron c.q. de oorzaak. (en dat is imho niet de uploader, maar het brakke businessmodel)

bedrijventerreinen worden 's avonds & 's weekeinds primair gebruikt voor illegale racerij en inbraken... ook maar afsluiten in die periode(s)?

[Reactie gewijzigd door proatjeboksem op 23 juli 2024 04:47]

Jammer dat de piraat in deze dan wel word aangepakt door de faciliteit plat te leggen.
het overige verkeer, zoals linux distro's, maar ook andere zaken, word hiermee ook de grond in geboord, en voor wat?
Flauwekul. Je kan best een linux torrent hosten, daar heb je BT junkies niet voor nodig.
Als het 'snelweg' principe niet opgaat als argument, moet het ook niet als middel gebruikt worden, en dat gebeurt nu wel. Tuurlijk word het primair gebruikt voor illegale content, maar daar mag het secundaire gebruik toch geen last van hebben?
En als het secundaire gebruik nou uitwijkt naar een puur legale torrent site?
Ik vind het een absoluut zwaktebod en begin van censuur om het bij de faciliteit aan te pakken ipv bij de bron c.q. de oorzaak. (en dat is imho niet de uploader, maar het brakke businessmodel)
Sorry, de criminelen die hier kapitalen mee verdienen moeten ook op de vingers worden getikt. En nee, hoezeer ik ook een hekel heb aan platenbonzen, ze zijn geen criminelen omdat ze zoveel verdienen.
bedrijventerreinen worden 's avonds & 's weekeinds primair gebruikt voor illegale racerij en inbraken... ook maar afsluiten in die periode(s)?
Slecht voorbeeld, dit gebeurd inderdaad, soms op last van de gendarmerie^^
bedrijventerreinen worden 's avonds & 's weekeinds primair gebruikt voor illegale racerij en inbraken... ook maar afsluiten in die periode(s)?
Wordt op diverse bedrijventerreinen wel gedaan hoor (afsluiten).
Een .torrent is ook niet meer dan een stukje binaire data. In dat opzicht zit er geen verschil tussen torrent en magnet link.

Een rechter kijkt in het algemeen niet naar de technische samenstelling van de data, maar naar het gebruik. Het belangfrijkste verschil tussen torrent en magnet link is dat de tweede niet verwijst naar de locatie maar naar de inhoud van de data. Dat kan juridisch wel een verschil maken.

Helaas moet je nog steeds ergens een transitie maken van identiteit naar locatie. Dat zal het zwakke punt zijn wat betreft takedowns en censuur.
Oorzaak en gevolg.

Dat de muziek industrie meer verdient bewijst niet dat piraterij geen schade doet.

Een gepirateerd stuk software is zeker niet 1 op 1 een lost sale, maar maakt dat nou echt uit?

Zwart rijden in het OV is toch zeker ook geen toegestane actie? Natuurlijk, de overheid kan het gratis maken (ik ben voor!), maar dan gaan de belastingen omhoog.

En betreft de overheid, misschien moet je het zien als het kip/ei verhaal. Die idiote wetgeving is wel degelijk als reactie op piraterij. Als bezorgt burger ben ik tegen de wetgeving, maar snap ik ook dat de consequentie is dat piraterij echt moet stoppen.
Anoniem: 417438 6 februari 2012 08:53
Downloaden is echt oneerlijk. Muziek luister ik via Spotify en Microsoft office en spellen koop ik ook gewoon in de winkel. Films huur ik Online of koop ik in de winkel. Vind het oneerlijk dat ik de volle mep betaal en de rest dat download hiermee vrij uit gaat. Niet alleen de uploaders aanpakken maar ook de downloaders.
Tja. De meeste mensen downloaden eerst iets om te kijken of het bevalt en kopen het daarna pas.
Waarom?
Omdat de meeste dingen tegenwoordig zo vol met bugs zitten of anderszins van bedroevende kwaliteit zijn dat je liever wil testen of het ook daadwerkelijk werkt voordat je een fors bedrag neertelt om vervolgens met een niet-werkend product opgescheept te zitten.
Denk bijvoorbeeld aan games. De meeste mensen (voornamelijk op PC) downloaden eerst omdat uitgevers er tegenwoordig een handje van hebben om consoleports van belabberde kwaliteit de schappen in te kwakken. Ik zal niet ontkennen dat ik ook regelmatig download. Maar de dingen die ik goed vind koop ik dan tenminste ook.
Zie het als een soort try-before-you-buy, alleen dan net even anders.
Dat jij ervoor kiest om alles meteen te kopen, be my guest. Het risico dat je teleurgesteld wordt met je aankoop is dan alleen wel een stuk groter.
Komt bij dat de prijzen van o.a. muziek, games en films absurd hoog zijn.
Je betaalt doodleuk ~30-50 euro voor een film die je hooguit 2 keer kijkt en daarna de kast in verdwijnt. Spelletjes zijn er ook niet beter op geworden. De meeste spellen speel je in een uurtje of 8 uit.
Vroeger kreeg je voor ongeveer hetzelfde bedrag of minder spellen welke je na 40 uur nog niet had uitgespeeld en ook heel anders waren dan hedendaagse spellen.

En Spotify is echt niet zoveel beter hoor. Je betaalt wel, maar de artiesten zien er zowat niks van terug. Komt bij dat zelfs met die 320kbit van ze de kwaliteit nog foeilelijk is. (Eigen ervaring)
Een licentie van Windows en Office heb ik wel gewoon, al is dat meer omdat ik die gratis of heel goedkoop kreeg.

Tot slot is er ook al meermalen bevestigd dat downloaden niet alleen negatieve effecten heeft zoals de muziekindustrie e.d. je zo graag willen laten geloven. Sterker nog, ze worden er rijker door. Mensen ontdekken bijvoorbeeld bands die ze anders nooit hadden ontdekt en kopen hun muziek. Ze zijn daar gewoon hopeloos verouderd en nog steeds in het tijdperk van voor de cassettebandjes terwijl we hedendaags gewoon een USBstickje van 32GB kunnen geven aan iemand vol met diverse artikelen waar je vroeger nog van de radio zat op te nemen.

Dit is geen poging om downloaden goed te praten, ik wil slechts duidelijk maken dat ze bij die instanties van een mug een olifant maken en een beetje boel huilie doen terwijl ze er juist meer van profiteren dan andersom. En als je die berichten over wat voor vuile streken ze constant uithalen leest dan wil je ze ook niet meer supporten.

Remember MegaUpload? Weet je waarom die werkelijk is platgegooid? Omdat ze een dienst gingen introduceren voor muziek waarbij MegaUpload de artiesten 90% van de winst lieten behouden i.p.v. 95% door te sluizen naar de diverse maatschappijen en 1% naar de artiest zoals gebruikelijk is.
Anoniem: 99190 @Zorian6 februari 2012 09:16
Mensen bedenken altijd wel een excuus om te downloaden. Dingen zoals 'ik wil het spel eerst proberen' bijvoorbeeld. Zijn er tegenwoordig geen demo's meer? En trailers/reviews etc. En als je denkt dat een film 30-50 euro kost dan leef je al helemaal onder een steen ergens.

Al die smoesjes altijd. Geef gewoon toe dat je geen zin hebt om te betalen voor dingen die je makkelijk kunt downloaden.
Demo's? Nee, die zijn er zelden meer op de PC. Dus die vlieger gaat niet op. En een trailer zegt zowat niks. Daar laten ze zo weinig zien, en hetgene wat ze showen zijn de hoogtepuntjes. Je wil toch even weten of je PC het spel trekt bijvoorbeeld.
En bij de winkel hier kost een film wel degelijk 30-50 euro. Niks steen.
En smoesjes? Zoals ik al zei betaal ik wel degelijk, maar alleen de niet-rotzooi krijgt mijn centen.
€30-50? Als ik zo op bol kijkt zijn de films van boven de €30 allemaal combo-packs, hele series, of dergelijke. Een enkele film op blu-ray kost hoogstends €30, niet meer dan dat.

Als de winkel bij jou in de buurt ze voor veel meer probeert te verkopen zou ik het overwegen een andere winkel te proberen...

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 23 juli 2024 04:47]

een film van 30 euro? Het is maar wat de zot ervoor geeft natuurlijk... (of is het een film van 10 uur oid?)
http://www.eci.nl/film/in...J3zlbCbia4CFU2GDgodWQkK3g

is de blu-ray van inception, nou niet bepaald een goedkope film op 22,90 bij BOl.com is hij nu in de aanbieding voor 15 euro, maar nog steeds is dat best duur voor een film waar je 3 keer naar kijkt.

avatar krijgt het zelfs voor elkaar om rond 40 euro te zitten: http://www.google.nl/prod...ed=0CGIQ8wIwAA#ps-sellers
Anoniem: 99190 @Zorian6 februari 2012 10:07
Dat van de Demo's zou wel kloppen, ben zelf geen actieve gamer maar ik dacht dat demo's nog steeds veel bestonden. Ik speel zelf eens in de zoveel tijd iets op Onlive en daar mag je altijd eerst een half uurtje het spel proberen.

Maar dat films in de winkel 30-50 euro kosten is echt onzin. Ik weet niet wat voor winkel dat is maar je gaat mij niet vertellen dat dat de enige winkel is waar ze films verkopen. DVD/Bluray online kopen is ook een optie.

Maar goed, dat er geen demo is is natuurlijk nog geen reden om het maar te gaan downloaden. Als je niet weet of een spel leuk of niet leuk is dan moet je het gewoon niet kopen.
Films kosten - en dan heb je een BluRay 3D versie - over het algemeen 20-30 euro.

2D versies kosten 15-25 euro als ze nieuw zijn en na een tijdje zakt de prijs.
En bij de winkel hier kost een film wel degelijk 30-50 euro. Niks steen.
Steen dus.
Niemand houdt je tegen om naar een andere winkel te gaan. Of online kopen.
Ik heb het idee dat game bedrijven gewoon niet meer durven om een demo uit te geven omdat het mensen afschrikt van de kwaliteit.

Nu moet ik wel zeggen dat er wel meer open beta's licenties worden uitgegeven voor games. Dit zie ik ook wel een beetje als demo. Daarnaast schrikt het minder af als de game nog bugs bevat, want het is een Beta. Of het moet natuurlijk zo dramatisch zijn wat betreft bugs dat het een slechte impressie geeft van wat het nu eigenlijk kan.

Ik download eigenlijk nooit games omdat ik het zo irritant vind om die cracks toe te passen en bij online games heeft het zeker geen zin. Ik denk dat de game industrie minder te vrezen heeft voor illegaliteit dan de film industrie. Ik denk dat dit komt omdat een film in verhouding minder waar voor je geld krijgt dan een game. Met een game kan ik soms een maand mee zoet zijn voor 40 eurie, maar een film is dat maximaal 10 uur (minder zelfs als je geen budget film bekijkt) .

Daar komt nog bij dat ik nog geen goed dlc-systeem voor films kan vinden om snel aan films te komen. Er bestaat dan wel film-on-demand maar daar betaal je toch ook gemiddeld de hoofdprijs voor. Daarnaast worden alleen de nieuwste films getoond, en als ik dus Braveheart uit 1995 wil kijken dan heb ik er dus niks aan. Bij Steam heb je zelfs retro games, indie games, budget games en Top-games. Daarnaast is de prijs goed afgestemd op niveau en nieuwigheid. Ook staat er ook een meta-score bij, wat natuurlijk niet alles zegt maar alles is welkom.

Kortom de filmindustrie en de muziekindustrie moeten onder andere beter nadenken over hun distributie-systeem en misschien hun prijzen wat meer aanpassen.
Inderdaad, er zijn bijna geen demo's meer.
klopt COD 4 was een van de laatste games waar echt een demo van was, die representatief was voor het spel.
Demo's krijg je steeds meer alleen maar als preorder bonus. Daarnaast is er compleet niets uit af te lijden of ze maken het gewoon helemaal niet. Nee, de dagen dat je even goed kan testen aan de hand van shareware zijn al lang voorbij.
Reviews zijn voor geen cent te vertrouwen en niets anders dan gekochte reclame tijd voor publishers. Je kunt er standaard vanuit gaan dat een big budget titel 9's en 10'en krijgt, ongeacht of hij het nou verdient of niet.
Trailers valt al helemaal niets uit af te leiden.

Nee, als ik niet zeker ben van een spel dan download ik hem eerst. Ik koop veel games (waarschijnlijk meer dan de meeste 'legale' mensen). Ik koop ook veel films. Ik koop echter alleen wat waard is te kopen.
Maarja, het is natuurlijk makkelijk om downloaders af te schilderen als kinderetende monsters.
MU werd niet platgegooid om de dienst die ze gingen introduceren. Het werdt platgegooid omdat we witwassen bevorderden (o.a.) Het is spijtig maar het is nu eenmaal zo. Je moet het lot nu niet echt tarten.

Dat de FBI er met de botte bijl doorgegaan is, dat nu weer wel! ze hadden nooit alles mogen inbeslag nemen
Anoniem: 139886 @Zorian6 februari 2012 10:18
Remember MegaUpload? Weet je waarom die werkelijk is platgegooid? Omdat ze een dienst gingen introduceren voor muziek waarbij MegaUpload de artiesten 90% van de winst lieten behouden i.p.v. 95% door te sluizen naar de diverse maatschappijen en 1% naar de artiest zoals gebruikelijk is.
Sorry, daar geloof ik geen reet van. De eigenaar heeft een lijst van fraudezaken zo lang als mijn arm. Hij is o.a. al tien jaar geleden veroordeeld voor aandelen fraude. Ook heeft hij geprobeerd een Madoff achtige site te starten (25% rendement op je investering) terwijl hij niet eens een vergunning had om te handelen in aandelen.

Kim Dotcom is geen Robin Hood. Het is en blijft een zwendelaar. Iemand die zoveel fraude heeft gepleegd vertrouw ik niet om nu opeens "het juiste te doen".
Anoniem: 415735 @Zorian6 februari 2012 11:15
Tot slot is er ook al meermalen bevestigd dat downloaden niet alleen negatieve effecten heeft zoals de muziekindustrie e.d. je zo graag willen laten geloven. Sterker nog, ze worden er rijker door.
Meermalen? Ik ben zeer nieuwsgierig naar die bronnen.

Ik ken alleen Huygen, A. et al (2009), Ups and downs - Economische en culturele gevolgen van file sharing voor muziek, film en games, Delft: TNO. die een dergelijke stelling binnen een bepaalde context aandurven. Maar bij dit rapport zijn kanttekeningen te plaatsen (oa hieper 16-11-2011).
Anoniem: 366581 @Zorian6 februari 2012 13:16
Tot slot is er ook al meermalen bevestigd dat downloaden niet alleen negatieve effecten heeft zoals de muziekindustrie e.d. je zo graag willen laten geloven.
Nog steeds wil dat niks zeggen, als de rechthebbende hun product niet gratis willen verspreiden is dat toch hun goed recht? Als ik zelf een taart bak mag ik ook zelf weten of ik hem verkoop, weggeef, op eet of weg gooi.
Spellen en Office kopen is on eerlijk, vind het oneerlijk dat mensen de volle mep betalen voor iets dat goedkoper kan zodat iedereen het zal kopen.

Als ik een film huur online wil ik langer dan 1 dag zoals je in de videotheek kan, o wacht kon want de videotheek is 20min verder op en dan 20min met de auto.

Vind het oneerlijk dat het grootste gedeelte van het geld dat ik betaal voor een cd niet bij de Artiest terecht komt, vind het oneerlijk dat stichting thuiskopie nog steeds niet kan aantonen of wilt aantonen waar dat geld nu naar toe gaat.

Als die Maatschappijen nu met goede alternatieven komen zal ik er gebruik van maken. Tuurlijk spotify is cool, maar ik wil mijn muziek ook in de auto. De huidige aanbod van online huren vindt ik nog beperkt. Series zijn er nog niet van te krijgen.

Ze leven helaas een beetje te veel in het verleden.

Ben bereid om te betalen, en haal af en toe ook een CD'tje.
Games alleen diablo/wow koop ik, de rest vind ik niet eens waard om te downloaden.
8uur gameplay voor 50 tot 60 euro, beetje jammer.
Spellen en Office kopen is on eerlijk, vind het oneerlijk dat mensen de volle mep betalen voor iets dat goedkoper kan zodat iedereen het zal kopen.
Uhm wat probeer je te zeggen? Dit is wartaal.
Als ik een film huur online wil ik langer dan 1 dag zoals je in de videotheek kan, o wacht kon want de videotheek is 20min verder op en dan 20min met de auto.
Er is een verschil met "ik wil" en "ik heb het recht". Dit praat illegaal gedrag dus niet goed.

[quote[Vind het oneerlijk dat het grootste gedeelte van het geld dat ik betaal voor een cd niet bij de Artiest terecht komt, vind het oneerlijk dat stichting thuiskopie nog steeds niet kan aantonen of wilt aantonen waar dat geld nu naar toe gaat.[/quote]

Dus is piraterij goed? Sorry, de klachten die je hebt hebben niets te maken met de moraliteit van piraterij.
Als die Maatschappijen nu met goede alternatieven komen zal ik er gebruik van maken. Tuurlijk spotify is cool, maar ik wil mijn muziek ook in de auto. De huidige aanbod van online huren vindt ik nog beperkt. Series zijn er nog niet van te krijgen.
Mee eens, maar dit is weer geen excuus om piraterij goed te praten.
Ze leven helaas een beetje te veel in het verleden.

Ben bereid om te betalen, en haal af en toe ook een CD'tje.
Games alleen diablo/wow koop ik, de rest vind ik niet eens waard om te downloaden.
8uur gameplay voor 50 tot 60 euro, beetje jammer.
Ja ze leven in het verleden want [bg]ames kosten evenveel als in 1980 voor de C64[/b]. Pirates!, Gunship, Ultima, allemaal +/- 100 gulden. Dat is +/- 40euro. Als we de inflatie eroverheen trekken (1% per jaar, ik hou het laag) kom je op +/-54 euro. De inflatie is sowieso hoger, dus zo duur is het niet.

En dan moeten we in ogenschouw nemen dat games nu veel hogere productie waarden hebben. Die mensen moeten betaald worden. Niet voor niets dat gamestudio's het zo zwaar hebben en worden opgeslokt. Natuurlijk,je hebt minecraft, maar een echte triple A game maken is nu echt onmogelijk zonder enorme dekking.

Bovendien, 8 uur? Flauwekul. De meeste spellen zijn veel langer (en nogmaals, geen excuus om te pirateren). Gamen is goedkoper dan een avondje stappen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 139886 op 23 juli 2024 04:47]

Videotheek geeft (voor mij persoonlijk een gaf) je het recht om een week lang films te huren, of huren en elder bekijken bij vrienden als het jouw beurt was om voor de film te betalen. Geen zin om 20min te rijden voor een film wat ook nog eens benzine kost en je moet het ook nog eens terug brengen.

Ik praat piraterij niet goed, ik koop dvd's al is het niet zo veel meer dan ik ooit gedaan heb. Heb +150 dvd's (ja legaal) even ter info, ik koop muziek CD's alleen niet zo veel meer.

Bugdet bak en 3 voor 15 euro dvd's is wat ik nog steeds doe als ik in het centrum rondloop. Maar 20 euro aan één blue-ray/dvd uit te geven doe ik gewoon niet meer.

Er zijn zoveel goedkopere alternatieven zoals spotify alleen heb je er niets aan als je het in je auto wilt luisteren. Kan dan natuurlijk je iphone/android connecten met je autoradio. Helaas ondersteun de autoradio deze connectiviteit niet, nieuwe radio in zetten doe ik ook niet want het is de auto van de zaak. Film online huren is leuk maar ja niet als je elders die film wilt kijken. Niet iedereen heeft Net TV met video on demand of computer aan de tv gekoppeld.

Dit alles werkt piraterij gewoon in de hand, je kan het overal bekijken/luisteren waar je maar wilt geen beperkingen op dingen die je download daar waar je vol zit met beperkingen als je koopt.

Games, meeste single player modes ben je in 8 tot 12 uur toch echt wel door heen (mits het online player game is). Als je pech heb kom je bugs tegen die het spel blokkeert om verder te gaan. Productie kosten is inderdaad omhoog gegaan, zo ook de klachten van bugs bij releases. Content wat oorspronkelijk in games aangekondigd werden wordt door tijd gebrek er uit gelaten en wordt opnieuw geintroduceert als DLC tegen extra kosten.

Ik download geen games zoals ik al aangaf, dit omdat ik het niet waard vind om ze te spelen. Vind zelf de kwaliteit van games achteruit gaan, te buggy en te kort. Dit is natuurlijk persoonlijk andere mensen downloaden wel games.

Skyrim is de laaste game die ik gekocht had, is ook weer terug gegaan.
Buggy stuff en daar pas ik tegenwoordig gewoon voor.

Daarnaast, is mijn avond stappen echt niet duurder dan 50,-/60,- hoor en heb ik voor 9uur plezier. Bios rond een uur of 20:00 en de club sluit om 05:00 dat is tussen de 8 a 9 uur plezier, langer als men de kater meerekend. Veel goedkoper is het ook niet meer rond het zelfde bedrag. Daarnaast is het Sociale aspect van uitgaan nog steeds leuker dan een game spelen imo.

En het hele oneerlijk gedoe in mijn post was als reactie bedoeld op Dominicc.
Er is zo veel oneerlijk in de wereld, zoals ik al aangaf de artiest krijg maar weinig van een verkochte cd.

[Reactie gewijzigd door Derr_Hans op 23 juli 2024 04:47]

En het hele oneerlijk gedoe in mijn post was als reactie bedoeld op Dominicc.
Er is zo veel oneerlijk in de wereld, zoals ik al aangaf de artiest krijg maar weinig van een verkochte cd.
En de artiest word gedwongen dat contract te tekenen? Of vind de artiest het makkelijker als hij zelf alleen creatief hoeft te zijn en de rest word geregeld voor hem.

De artiest kan ook zelf alles betalen en daarna alle rechten zelf hebben en alle opbrengsten krijgen.
Videotheek geeft (voor mij persoonlijk een gaf) je het recht om een week lang films te huren, of huren en elder bekijken bij vrienden als het jouw beurt was om voor de film te betalen. Geen zin om 20min te rijden voor een film wat ook nog eens benzine kost en je moet het ook nog eens terug brengen.
Weet je zeker dat het was toegestaan om die film samen met vrienden te bekijken? Vertoning is alleen toegestaan in de huiselijke kring, alhoewel samen met wat vrienden kijken daar wellicht nog net onder valt.

Maar wat in ieder geval niet mocht was een film huren en deze elke dag door een ander gezin laten bekijken. Dat dat niet controleerbaar was is een ander verhaal, maar het is zeker niet toegestaan bij een gehuurde film.
mocht iedereen de muziek kopen, dan gaat hij niet omlaag in prijs hoor. Dan verdienen de mensen er gewoon meer aan. Juist door downloaders is de prijs zo laag. Omdat als iets laag geneog geprijsd is, dan wordt het misschien meer gekocht dan gedownload (buiten de beroepsdownloaders dan, zoiets als beroepsdoppers).

Dat zie je nu al bij platformen zoals steam (weliswaar enkel in de sales periodes)
Ken je het gezegde "nice guys finish last"?
Ik krijg sterk het gevoel dat we op dat punt onderhand al aangekomen zijn.
Doe je alles volgens de regels, wordt je alsnog gepakt.

Hiermee praat ik niets goed (hell, ik ben zelf zo'n nice guy die overal als laatste is ;)), maar het valt me heel erg op.
Ze weten ook heel goed dat het niet te houden is deze vrijheid op inet.
stel het wordt wel toegestaan om alles te downloaden wat illegaal is dan........
tja vul maar in.
10 Miljoen mensen zonder werk???
Ik werk gratis???
hmm?? dat zal hem niet worden.


je zou kunnen zeggen het woord geld verdienen is dan verleden tijd.
wie maakt dan nog een spel of muziek.

Het feit dat deze muziek film games industrie zo groot is geworden is omdat iedereen beroemd wil zijn.en geld wil verdienen

Edit:
. youtube facebook het werkt omdat je bekend wil worden zou je kunnen zeggen, anders zou het niet hebben bestaan.

dus ja het vrijgeven van illegaal downloaden zal nog wel een jaar of 50 op zich laten wachten, of zal nooit komen.

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 23 juli 2024 04:47]

Anoniem: 55563 @Mel336 februari 2012 18:08
je zou kunnen zeggen het woord geld verdienen is dan verleden tijd.
wie maakt dan nog een spel of muziek.
Interessante vraag die veel te weinig gesteld wordt. Alle grote denkers en uitvinders uit de geschiedenis hebben hun brein aan het werk gezet vanuit een soort interne drang naar vooruitgang. Ik vermoed dat daar geen greintje honger naar geld of macht aan te pas kwam. Ik denk dat het gros van de mensen op deze planeet werkt vanuit een soortgelijke overtuiging. We leren dat geld verdienen vooral een noodzaak is. Geld verdienen wordt weliswaar vooral als doel op zich gepropageerd maar met de jaren krijg ik meer twijfel of geld wel noodzakelijk is om de boel aan de gang te houden. Natuurlijk zou het zonder geld allemaal flink verschuiven in de wereld maar een boel problemen zouden ermee opgelost worden waarbij de overblijvende problemen wel eens erg makkelijk op te lossen kunnen blijken. Gebrek aan geld als remmende factor valt immers weg wat de weg opent naar oneindige vooruitgang. Dit valt onder geen enkele politieke noemer onder te brengen. Het heeft net zo min met democratie als met communisme te maken. Alle bestaande politieke systemen zijn gebaseerd op een centrale macht met doorgaans geld als middel.

Terug naar games. Als game-makers ineens geen commerciële druk meer hebben en alle gewenste middelen tot hun beschikking zouden hebben dan kunnen daar wel eens prachtige games uit rollen. Games, muziek, software, alles gemaakt uit pure liefde voor het vak en geen commerciële troep meer. En nog belangrijker, een einde aan het opjagen van uploaders, downloaders, piraten of hoe je ze ook wilt noemen. Geen stress meer en ultieme vrijheid voor iedereen. Natuurlijk is dat alles veel lastiger te realiseren en zitten er genoeg haken en ogen aan, maar haken en ogen hebben het huidige systeem ook niet tegengehouden...

@Tuschinski:

Idealist heb ik vaker gehoord. Ik vind het eigenlijk jammer want een ideale wereld is onbereikbaar en dus het nastreven niet waard. Ik geloof sterk in de praktische kant van het verhaal. Maar ik ben ook wel degelijk realist en zie dat een dergelijke wereld alleen kan functioneren als de hele wereldbevolking eraan meewerkt. En dat kan weer alleen als iedereen onbeperkt toegang heeft tot onderwijs en andere belangrijke voorzieningen. De realiteit is anders en wordt juist door het huidige systeem in stand gehouden. Een wereld zonder geld kan alleen als we een kritieke massa bereiken met voldoende educatie.

Het huidige systeem propageert oneindige groei - de economie moet altijd groeien - in een eindige wereld en kijkt geheel niet naar het verstandig alloceren van grondstoffen. We leven als een virus dat zijn omgeving compleet plundert. Wat dat betreft hebben we een bijzonder a-productief systeem op poten gezet en we houden het ook grif in stand. En wat middelen betreft: het belangrijkste middel van nu, geld, is een compleet verzinsel. De natuurlijke rijkdommen zijn de enige echte middelen op deze planeet en daar kun je wat van bouwen. Als je de noodzaak van geld weghaalt uit het verhaal dan zou het toewijzen van die rijkdommen wel eens veel efficiënter en gebalanceerder kunnen verlopen. De boel plunderen - wat we nu eigenlijk doen - levert je immers geen enkel voordeel meer op. Vind je me nog steeds een idealist? Ik denk dat we gewoon ons gezonde verstand keihard aan het negeren zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 23 juli 2024 04:47]

Terug naar games. Als game-makers ineens geen commerciële druk meer hebben en alle gewenste middelen tot hun beschikking zouden hebben dan kunnen daar wel eens prachtige games uit rollen. Games, muziek, software, alles gemaakt uit pure liefde voor het vak en geen commerciële troep meer. En nog belangrijker, een einde aan het opjagen van uploaders, downloaders, piraten of hoe je ze ook wilt noemen. Geen stress meer en ultieme vrijheid voor iedereen. Natuurlijk is dat alles veel lastiger te realiseren en zitten er genoeg haken en ogen aan, maar haken en ogen hebben het huidige systeem ook niet tegengehouden...
Je bent een idealist en dat waardeer ik.... maar het is niet echt realistisch.

Sowieso zit er een heel lastig probleem in je stelling, ik heb hem benadrukt. Middelen(ofwel resources) betekenen een allocatie van "iets".

Die middelen moeten verdeeld worden over kanker onderzoek, games, films, onderwijs, hockey, schaken, auto's bouwen, auto's slopen, etc. etc.

Die verdeel sleutel moet bepaald worden. Geld is (hoe verschrikkelijk ik het ook vind om te moeten zeggen) overal de gekozen manier om dit te alloceren. Geldloze maatschappijen zijn uiterst zeldzaam en zijn niet verder dan uiterst primitief (autarkisch).

Nee, van geld komen we niet af.
10 Miljoen mensen zonder werk???
Ik werk gratis???
hmm?? dat zal hem niet worden.
Zal wel meevallen, kwaliteit wordt altijd beloond,
vraag en aanbod blijven gelden.
nou voor mij zal een reden zijn om geen USA series te downloaden of af en toe een film. Gewoon goed aanbod op de NLs TV.

NL TV is gewoon triest. En loopt veel achter of zend de meeste series die wij leuk vinden niet eens uit. Wat dan, omdat de NL tv maatschapijen de series niet uit wil zenden moet het ook verboden zijn voro ons om die series te kunnen kijken??

En zoals eerder geopperd. De prijzen laten zakken. te dtriest dat er E60 voor een spel betaald moet worden of E25 voor een blu ray. En een CD zeker niet duurder dan E8. Probleem is dat ze allemaal miljoenen willen verdienen.

Kom nou niet dat voor de meeste ALLEEN hun brood verdienen is een brood+beleg kost echt geen E1000 >_<

En NL TV moet gewoon alle zenders HD ready uitzenden. Moeten de maatschapijen zelf ook wel HD opnemen uf curz :)

En tja de artiesten. Als het een goeie CD is dan koop ik die vanwege de geluids kwaliteit. Of als het hier niet te verkrijgen is.

BTW Kuijk heeft zeker een harde plasser gekregen van het bericht van BT junky :)
NL TV is gewoon triest. En loopt veel achter of zend de meeste series die wij leuk vinden niet eens uit. Wat dan, omdat de NL tv maatschapijen de series niet uit wil zenden moet het ook verboden zijn voro ons om die series te kunnen kijken??
Andersom dus? Omdat de omroepen / commerciële zenders het niet uitzenden heb je het recht om het gratis te mogen downloaden?
Anoniem: 55563 @comecme6 februari 2012 18:25
Als de markt niet voorziet in een bepaalde (grote) vraag dan gaat de koper/kijker/gebruiker ondergronds. Dat is met software zo, met drank en met drugs. Geen wetgeving of maatregel, geen BREIN, geen FBI en geen gerechtshof zal daar ooit verandering in brengen. Je kunt wel stug vasthouden aan bepaalde ideeën, al dan niet zelf bedacht/doordacht, maar het is vechten tegen windmolens als je meent dat de platenbonzen het volste recht hebben om te verdienen aan iedere bit die straks over het net gaat. De geest is uit de fles en krijg je nooit of te nimmer meer terug. Live with it.
Dit is nu precies wat brein wil dat torrent sites nu vrijwillig sluiten
En terecht. Die sites faciliteren crimineel gedrag dus is het niet meer dan logisch dat er tegen opgetreden wordt.
Torrents worden ook gebruikt voor het verspreiden van freeware en andere legale zaken. Het is een makkelijk medium waar je op ten duur geen server voor nodig hebt. Immers de bestanden staan deels of geheel op de computers van mensen.
Prima toch ?

Die torrents gaan toch niet verdwijnen ?
Het enige dat gebeurt is dat de links belanden op sites die alleen nog maar naar freeware en andere legale zaken verwijzen.

Lijkt me iets we alleen maar kunnen toejuichen :X
je kan ook met een kanon op een mug schieten. Dat je daarnaast ook die boom kapotmaakt waarop de mug zit, is maar gewone collateral damage zeker.

Anders moeten we terug angstvallig de grenzen sluiten en enkel producten consumeren die in eigen land gemaakt worden. Oh nee wacht! Dan ga je misschien niet genoeg poen meer kunnen scheppen met je (*insert eender wat je maakt)
Niemand komt op een torrentsite die niet op zoek is naar een product om te downloaden. Dan kan je over straat lopen ook verbieden.
Autowegen Faliciteren vluchtroutes voor criminelen.
Barricaderen die handel, elke hoek van de straat een post voor controle.

Fietspaden wordt gebruikt voor vluchtroutes scooter, slagbomen er op en indentificeren zodra er iemand langs komt !!

Ben helemaal met jouw eens, alles wat maar criminaliteit faciliteerd sluiten of controlleren tot de mensen er helemaal suf van worden.

Privacy who needs it toch !!

[Reactie gewijzigd door Derr_Hans op 23 juli 2024 04:47]

En een crimineel is ook niet 100% van zijn tijd crimineel bezig, dus geen enkele crimineel mag opgepakt worden.
Internet faciliteerd crimineel gedrag, sluiten dan maar? Onee wacht...
Gisteren undercover in nederland gezien? Heel veel fora failleren handel in drugs, dus die hele sites ook maar plat gooien? misschien kunnen we auto's ook verbieden, die worden ook gebruikt voor criminele activiteiten.

Zo kun je alles wel aan gaan pakken.
Ik weet niet hoor maar getback under your rock.Vind downl minder erg dan hackers die mensen oplichten of je bank gegevens proberen te stelen.Als ik jou zo hoor dan kan je beter heel internet er uit gooie want het word gebruikt voor crimineel gedrag.Ja daar proberen ze wat aan te doen maar dat lukt ze ook niet net zo goed dat ze downl ook niet gaan stoppen.

Het gaat me niet zo zeer dat ze proberen de torrents side plat gooie of dat ze zelf sluiten.
Maar wat komt hier na want als ze hier mee klaar zijn wat gaan ze dan doen.

Het zijn namelijk net criminele het is nooit genoeg

[Reactie gewijzigd door p-schoemaker80 op 23 juli 2024 04:47]

Je hebt deels gelijk in dat hackers die de mensen opliichten of mensen die bankgegevens stelen zijn ook verkeerde snuiters zijn.

Maar wacht eens, mensen die Software downloaden en daar een crack of illegale serial voor gebruiken lichten de bedrijven die de software maken op.

Zijn we dus meer eens dan je eerst zou denken. :)
En nog niet te vergeten dat er genoeg keygens te vinden zijn ("the virus your scanner finds is a false positive!" "Really!" "Please believe me!" Please!") die juist die hackers faciliteren in het produceren van complete botnets.
Maargoed, uiteindelijk rijden we bijna allemaal te hard als we weten dat we toch niet gepakt worden. Je hebt er altijd wel iemand tussen zitten die zo'n flitspaal omramt, maar in principe zou vrijwel niemand meer te hard rijden als de pakkans zou stijgen.
Ik gebruik nu sommige software omdat het kan, maar als dat niet meer zou kunnen zou ik het niet meer gebruiken. Ik rijd ook te hard, omdat het kan, en als overal geflitst zou worden zou ik dat niet meer doen. Zo simpel is het.
En juist daarom geef ik je gelijk.
Geef je ook niet overal ongelijk in zeker niet.Maar denk dat je het voorledige plaatje niet ziet wat de meeste hier wel zien en dat is dat dit het begin is van zo veel meer dan alleen torrents blokkeren.Zo als ik al zeg wat is het volgende wat ze gaan doen
als ze hier mee klaar zijn.Je weet net zo goed als ik dat ze zelf ook niet heilig zijn.
Anoniem: 103509 6 februari 2012 09:16
Mensen, om de media en industrie hard te pakken = NIET die MEUK kopen dat ze proberen te slijten tegen woekerwinsten. Vraag je eens af of je die zooi eigenlijk wel nodig bent!!!!! Moet je elke week die nieuwe cd/game kopen? Kun je niet zonder die rommel?
Alleen dan zal je de industrie dwingen naar een ander model te gaan.

Ik download niets illegaal maar koop ook niets wat ik niet nodig ben.
Precies. Als het model je niet aanspreekt boycot het product dan volledig. Maar downloaden is dom, dan geef je de industrie waarmee ze kunnen schieten. Iedere download is een letter in een wet als ACTA.
Maar dat zal toch uiteindelijk toch gewoon het resultaat zijn? Als ik bijvoorbeeld iets interessants zie op het net, dan wil ik dat graag uitproberen en kijk even of ik het ergens vandaan kan trekken. Als dat niet kan, dan gebruik ik het gewoon niet.
Heel veel van die dingen die men nu illegaal gebruikt zullen legaal nooit aangeschaft worden. Denk aan een Adobe Acrobat Suite ofzo. Die zijn dusdanig duur dat geen enkele gangbare student (om maar wat te noemen) die zou aanschaffen.

Uiteindelijk denk ik dat zodra het downloaden echt onmogelijk gemaakt wordt, heel veel producten gewoon niet meer gebruikt worden, of er ontstaat een gratis alternatief.

Daarnaast zijn ook steeds meer softwarehuizen op gratis software voor thuisgebruik overgestapt met alle basisfuncties - voor nog meer functies moet je dan een licentie kopen. Ik denk dat deze ontwikkeling steeds vaker te zien is, en de bodem onder de voeten van zowel de schreeuwlelijks aan de kant van de Brein, als de aantrekkelijkheid van illegaal downloaden wegneemt. Ik bedoel, waarom zou ik een illegale versie van Paragon PartitionManager downloaden met het altijd aanwezige risico dat er iets niet helemaal klopt, als ik ook een simpelere versie van EaseUS gratis en legaal kan gebruiken die eigenlijk alles kan wat ik nodig heb?

Waarschijnlijk, en dat is bewezen volgens mij, geldt tegenwoordig dat het illegaal downloaden fanschares creëert; de illegale gebruikers van vandaag zijn de legale gebruikers van morgen. Om een voorbeeld te noemen: ik gebruik de remove white margins optie in Acrobat bijna dagelijks. Dat is de enige reden waarom ik dat pakket überhaupt gebruik; er is geen gratis of goedkoop alternatief dat precies die optie heeft. Ook de scanfunctie van Acrobat is onovertroffen. Vind daar maar eens een alternatief voor. Als ik dus later op mijn werk veel met een PDF writer of editor moet werken, zal ik dus waarschijnlijk druk uitoefenen op mijn baas om Acrobat aan te schaffen. Zelfde geldt voor Microsoft Visio. Dat gebruik ik dusdanig vaak voor allerlei dingen, dat ik in mijn toekomstige werk niet zonder zou kunnen. Natuurlijk, er zijn goedkope en zelfs gratis alternatieven, maar ik denk dat veel mensen gewoon bij het bekende willen blijven.

tl;dr: deze industrie schiet zichzelf krachtig in de voet. Zodra illegaal downloaden illegaal verkregen dingen downloaden niet meer mogelijk is, zal de industrie vanzelf stuk gaan, omdat niemand hun spul meer gebruikt.
Dan zullen er voldoende gratis alternatieven zijn, die dan ineens goed genoeg zijn omdat ze gratis of goedkoop zijn. Softwarehuizen en muzikanten die met de tijd mee zijn gegaan zullen de vruchten (nog) meer gaan plukken.
Terug naar Crazy Bytes en Twilight. Hoe graag ze het ook willen, ze kunnen het nooit tegen gaan. Ik speel eigenlijk geen spellen meer, ik heb een PS3 en 360 hier doelloos staan. Het enigste wat ik download is mijn wekelijkse amerikaanse series. Maar dat zie ik meer als uitzendinggemist.

"Stichting" Brein zijn de grootste oplichters, ik zou graag namelijk hun boeken willen zien, en dan is kijken hoeveel van het geld nou bij de artiesten komt. Kuik vult lekker zijn zakken.
Anoniem: 271482 @Hom3r6 februari 2012 12:27
CB en twilights verkochten mensen voor geld, en zo werd er dus grof verdiend aan de handel in illegale media. Een gekopieerde twilight doorverkopen deed toch zo'n 25 gulden, en een origineel 50. Het gratis kunnen downloaden ging juist het illegale circuit tegenwerken omdat het niets meer opleverde.

Ik download liever dan dat ik het bij een of andere schuinsmarcheerder moet bestellen die dealt vanuit de kofferbak van zijn Astra station.
En ik zou graag jouw boeken willen zien want volgens mij vul jij aardig je zakken. Waaraan weet ik niet maar goed, dat geldt ook voor jouw bewering.
Jij mag mijn boeken wel in zien hoor, ik heb niks te verbergen.

Er zijn genoeg nieuwsberichten over artiesten die alleen maar problemen hebben met Brein, een Tijger zoals jij googled dat wel even. Ik ben namelijk aan het werk me zakken aan het vullen.
Artiesten hebben geen problemen met BREIN maar met Buma/Stemra die de opgehaalde gelden niet uitkeren danwel met enorme vertraging aan de rechthebbende uitkeren.

Brein wordt door de entertainment-industrie voorzien van financiele middelen om inbreuk op auteursrecht te bestrijden (of dat altijd even netjes gaat laat ik in het midden).
Anoniem: 19339 @Hom3r6 februari 2012 12:10
"Stichting" Brein zijn de grootste oplichters, ik zou graag namelijk hun boeken willen zien
Wat let je? Het is een stichting, en stichtingen zijn verplicht tot het publiceren van jaarverslagen.

Zeg eens eerlijk, heb je ook maar enige moeite ondernomen om dit in te zien?
...en dan is kijken hoeveel van het geld nou bij de artiesten komt. Kuik vult lekker zijn zakken.
Nou, kan ik je nu al vertellen: nul. Is namelijk niet de doelstelling van Brein.

Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van wat Brein doet. Zij innen geen geld om onder artiesten te verdelen. Zij bestrijden piraterij.
Brein = Enterntainment Industrie
Buma/Stemra zou hetzelfde voor de artiesten moeten zijn. Is het helaas niet.
Brein is gewoon een actieclubje van de Columbia's van deze wereld.

Je mening over Buma/Stemra wordt gelukkig ook gedeeld door een groot deel van de politiek. Daar isecht wel wat aan het gebeuren!
Het is idd opmerkelijk te noemen dat BTjunkie offline is. The Pirate bay word alleen geblokt door providers.
BTjunkie is toch het zelfde concept als TPB
waarom doen ze dat? omdat megaupload aangepakt wordt???
Vreemd?
reden dat ze dat doen is omdat ze geen gedoe met Amerikaanse FBI willen hebben.
eigenaar van tpb die zijn verhuisd en die blijven maar van plek veranderen zij hebben een beetje schijt aan de overheid, die gasten hebben zoveel boetes verzameld dat ze het eigenlijk niet kunnen betalen vandaar hebben ze niet echt een keuze.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.