Amazon wil 'afhaalkluisjes' in Europese winkelstraten installeren

Amazon is van plan om in Europese winkelstraten kluisjes te installeren waarin klanten hun bestellingen kunnen afhalen. De eerste 'afhaalkluisjes' worden in Londen geïnstalleerd. Of het systeem ook naar Nederland komt, is onduidelijk.

Amazon logoOm een bestelling uit een kluisje te kunnen halen, is een afhaalcode nodig die Amazon met de online-bestelling meestuurt. Hierdoor hoeft de klant niet te wachten totdat een koeriersdienst zijn pakketje komt brengen, zo meldt Emerce.

De eerste kluisjes zullen in Londen worden geplaatst. Amazon zou van plan zijn om in meer Europese winkelstraten dergelijke afhaalpunten te plaatsen. In de VS is Amazon al bezig met een proefopstelling in de stad Seattle. Of de kluisjes ook in Nederland zullen opduiken is echter twijfelachtig; de webwinkel heeft geen Nederlandse website waardoor klanten moeten winkelen bij Amazon UK of de Duitse webwinkel.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-09-2011 • 14:08

138 Linkedin

Lees meer

Amazon opent eigen Mac App Store Nieuws van 27 mei 2011

Reacties (138)

138
135
80
8
0
29
Wijzig sortering
Ja klopt in duitsland staan ze gewoon op sommige stations. Ik zag hem vanuit de trein in Bitburg op het station staan. Moet als je het mij vraagt gewoon lukken.

Ze gaan overigens ook wel eens stuk. http://www.volksfreund.de...ngen-fest;art1129,2236023

[Reactie gewijzigd door Meelworm op 11 september 2011 14:49]

Dan zullen die dingen wel permanent bewaakt moeten worden tegen vandalisme en criminaliteit.
Ik verwacht dat het misbruik met name zal plaats vinden zonder het actief openbreken. Dit is een goudmijn voor creditcard fraude. Een van de lastigste aspecten daarin tegenwoordig is het afleveren van de goederen. Als je die nu zelf kan ophalen bij een onbemand station waar camera's je enigste zorg zijn verwijder je een hoop risico. Laten afleveren in een kluisje onder een valse naam en 's nachts even oppikken zonder in de camera te kijken. Niemand die je kan identificeren en geen vals adres of po box dat meteen onder toezicht staat.

Ik hoop ten zeerste dat hier aan gedacht is en dat ze daar een oplossing voor zoeken. Al dan niet door middel van biometrische identificatie (vingerafdruk of iris-scan) de kluisjes laten openen. Hoewel mensen er waarschijnlijk niet op zitten te wachten om dergelijke persoonlijke zaken aan een commercieel bedrijf af te staan.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer op 11 september 2011 15:39]

Je zou natuurlijk ook 'payment on pickup' doen bij zoiets - eerst je pinpas en even je bestelling pinnen, en klaar. Waarschijnlijk zul je ook wel persoonlijke gegevens moeten afstaan om zo'n bestelling te kunnen doen, zoals een geverifieerd adres of iets dergelijks.
Dat maakt het een stuk vrijblijvender, en dan zullen er veel pakjes in de automaat blijven zitten, lijkt me. Bij cash on delivery aan de deur kun je ook nee zeggen, maar daar is de drempel om de bezorger weg te sturen naar mijn idee hoger dan bij een automaat.
Je zou het ook anders kunnen zien, dat je nogmaals terplekke moet 'legitimeren' door je creditcard of pinpas nogmaals uit te laten lezen.

Dan kan er van te voren allang betaald zijn. Zo'n systeem wordt gebruikt bij F1-hotels om bijv je reservering op te halen bij een automaat. Dit ipv een reserveringsnummer.
Ik persoonlijk voel er weinig voor om Amazon mijn biometrische gegevens te geven... Ik vind het wel een goed idee, de beveiliging moeten ze eens bekijken, maar het praktisch nut is behoorlijk groot. In plaats van een hele dag thuis te blijven, soms vruchteloos, om te wachten op een levering, gewoon zelf je pakketje gaan halen eens je bericht hebt dat het er ligt.
Het probleem is de fraudegevoeligheid van de creditcards, niet het post-systeem.

Biometrische identificatie?? Hoe wil je dat gaan doen? Eerst je vinger/oog laten scannen op een of andere lokatie voordat je een bestelling mag plaatsen?? Dat is overkill en zeer omslachtig.

Een bar-/qr-code is veilig genoeg (en je zou nog gewoon je mobieltje met het afhaalbericht voor de scanner kunnen houden). En als iemand een lijst met miljoenen barcodes één voor één voor de scanner houdt, is hij 10 jaar bezig en bij de 10e foute barcode is amazon op de hoogte dat iemand barcodes staat te proberen en kunnen ze de automaat sluiten.

Het grootste probleem zal zijn dat je je pakketje ophaalt en de persoon achter je een mes heeft en je pakketje wil hebben.

Gewoon bemande, 24/7 ophaalpunten zeg ik.
Een barcode is niet van een beeldscherm te scannen ;)
Mijn telefoon kan 't anders gewoon
Ik heb zelfs een foto gemaakt van een reguliere barcode op mijn telefoon, en vervolgens probleemloos van het scherm gescand met een (moderne) scanner die ze bij kassa's gebruiken. Dus dat kan wel degelijk.
Veel postbus locaties zijn ook alleen maar met een camera beveiligd hoor. Voor de Rabo-kluisjes die op sommige stranden tijdens de zomer te vinden zijn geldt eigenlijk hetzelfde. Aan de andere kant is dit wel grappig, want vroeger hadden veel huizen een deurtje in de muur waar oa de kruidenier zijn spullen kon plaatsen.

Het is wel begrijpelijk dat ze niet meer investeren in winkels, want voor veel van hun goederen is het een aflopende zaak. Ze verkopen al meer boeken digitaal dan in dode bomen vorm. De CD en DVD zijn ook met hun afbouw begonnen, maar dat zal iets langer duren. Geef het drie tot vijf jaar en het punt van no-return is ook voor die media gekomen.

Het enige jammeren is eigenlijk dat het huidige PostNL hier nooit op in is gesprongen, want een postbus hebben is best handig. Het enige nadeel is dat ze altijd zover weg zitten/zaten. Daarbij de gehele postmarkt is sterk aan het veranderen waarbij je postbezorgers steeds vaker reclame ziet verspreiden dan daadwerkelijke post. Een mooie nee-nee-sticker doet echt wonderen. Je ziet hier sommige winkelbedrijven op inspelen door aanbiedingen in hun app aan te bieden.

Wat me wel zorgen baart bij dit plan van Amazon is oa de A-locatie. Dus parkeren is meestal een ramp en het ander is tot hoe groot de pakketjes kunnen zijn. Wat ook een aardige gaat zijn is misschien dat we zo meteen ook kluisjes van Albert gaan zien en van Bol.com?
Je kunt soms ook direct je bestelling naar een postkantoor laten sturen met postnl. Vrijwel hetzelfde idee, wordt alleen bar weinig als optie aangeboden bij de Nederlandse webshops (salland.eu doet het b.v. wel).
Je kan ook gewoon het adres van het postkantoor opgeven. Daarvoor hoeft geen speciale optie beschikbaar te zijn op de site van de webshop. Ik woon vlakbij in België vlakbij de NL grens. Als ik iets in NL wil bestellen, geef ik gewoon het adres van het postkantoor op en ga het pakje daar ophalen.
Postkantoor? Dat bestaat niet meer. Je kunt nu terecht bij een postagentschap in een Bruna, met beperkte openingstijden, lokaties in voetgangersgebieden, lange rijen en betaald parkeren.

Met ups kun je tenminsten nog terecht bij videotheken (ook een uitstervend iets) die tenminste nog buiten kantoortijden open zijn.
Bwa, ik werk momenteel zelf voor een winkel die deze optie aanbiedt. Zolang je niet in het centrum van een stad woont valt dat best mee. Veel supermarkten, sigarenwinkels en boekenzaken bieden verspreid over het land deze service die TNT dan weer "PakjeGemak" noemt. De naam vind ik afschuwelijk maar klanten vinden het toch vaak handig om hun bestelling met de boodschappen mee te nemen.

In een gemiddelde buitenwijk van een stad kun je prima parkeren bij het plaatselijke winkelcentrum. In dorpen bestaat dit probleem veel minder of ze moeten net zo'n parkeerschijfsysteem hebben wat je verder ook niets kost. De openingstijden kunnen wisselen al zijn veel supermarkten tot 20.00 of 21.00 open. Dus het gaat steeds beter en van mij mogen veel webwinkels deze service gaan bieden :)
Bwa, ik werk momenteel zelf voor een winkel die deze optie aanbiedt. Zolang je niet in het centrum van een stad woont valt dat best mee. Veel supermarkten, sigarenwinkels en boekenzaken bieden verspreid over het land deze service die TNT dan weer "PakjeGemak" noemt.
Daar wil ik dan wel een grote kanttekening bijzetten, die winkels die nu ook steunpunten voor PostNL zijn, hebben vaak maar beperkte voorraad van de andere diensten die zo'n steunpunt normaal gesproken biedt. Het grote probleem hierin is dat de eigenaar van de winkel de producten (behalve de post producten) zelf moet bekostigen... busabonnementen etc. Het is bijvoorbeeld bij mij in de buurt, dan spreek ik over een omtrek van 10km, geen 3-sterren maandabonnement te krijgen... zijn duur om in te kopen en daarom hebben die zaken ze niet liggen.
Dan moet je dus wel in het centrum wonen, anders zit je altijd met parkeren opgescheept. En tuurlijk zal het in sommige centra makkelijker gaan, toch zou het handig zijn als het eerder bij tankstations of parkeerplaatsen zou worden gezet, want dan is het probleem er gewoon niet meer.
Hier in Amersfoort-Noord is de het postagentschap gevestigd in de lokale C1000 winkel, en wordt ook bemand (bevrouwd eigenlijk) door C1000 medewerkers...en aangezien de winkel tot 21u geopend is, is het agentschap dat ook. En zo gaat het volgens mij bij vrij veel postagentschappen.

Dus die postkantoren...ik mis ze niet!
Wacht maar totdat je een iets diepgaandere vraag hebt voor dat C1000 grut, dan wordt je over het algemeen afgedaan met "bel maar naar de klantenservice"..

De voorsprong die PostNL in de jaren van monopolie heeft opgebouwd wordt in rap tempo de deur uit gegooid door alle ervaren werknemers te vervangen door onwetend winkelpersoneel en parttime postbezorgers.
Dat ze de kennis niet hebben, is wel te verwachten, maar wat is er mis met eventjes bellen?
Precies, hier hebben we zo'n ding in de Albert Heijn, en het is doffe ellende. Raken shit kwijt, weten niets :(
Je kan het als volgt adresseren:

Jouw Naam
Poste Restante
0000AA Plaats

Waar de postcode en plaats die van het postkantoor zijn. Je moet je dan wel kunnen legitimeren bij afhalen.

Dit werkte een jaar terug nog.
Wat vooral het probleem was/is aan postbussen is de vaste eigenaar. Als het mij geld kost om zo'n postbus te huren ga ik dat zeker niet doen. Met een scanbaar afleveringsbewijs zou je prima kunnen zorgen dat een postbus voor een enkele keer door iemand wordt gebruikt, zonder extra toeslag.
De meeste postbussen zit dan ook alleen waardeloze (zakelijke) post in. In deze kluisjes is het duidelijker wat erin zit.
Een paar goede camera's erop, dat moet wel genoeg zijn. En dan HD camera's en niet van die ouderwetse dingen waar je niks op kan zien...
Het deed mij denken aan het postbus idee.. en daar gebeurde ook niet veel van dat soort dingen mee.

En het lijkt me dat ze ook in winkels worden geplaatst en niet dag en nacht toegankelijk aan een straat.
In duitsland heb je ook DHL afhaal kluisjes.
Als de klant niet thuis is, of als hij/zij dat heeft aangegeven word de bestelling in zo'n kluisje gestopt.

Ik heb er een paar in Berlijn gezien, en ze zagen er allemaal splinterniew uit. volgens mij zijn die dingen ook best stevig :)
foto: http://www.irish-shop.inf...zepte/packstation-380.jpg
Anoniem: 154887
@wootah11 september 2011 15:54
Niet alleen dhl, de Duitse post heeft gewoon overal van die grote ronde kiosken staan waar je paketten kan versturen en ontvangen. Ik gebruik het al jaren in Bochum.
DHL is van Deutsche Post, vandaar dat ze ook al enige tijd DP-DHL heten.
Het betreft hier de packstation's, je kan er niet alleen je pakket afhalen, maar ook wegbrengen.

http://www.dhl.de/en/paket/privatkunden/packstation.html
Die dingen vielen mij ook op.
Het is ook mogelijk om direct (tegen lager tarief) naar zo'n package station toe te sturen.
Dit is ook handig wanneer je geen vaste verblijfplaatst hebt (vakantie).
Zou een mooie oplossing zijn voor pakketbezorgersterreur die hun pakketjes koste wat het kost maar ergens kwijt willen.

Woon toevallig op nr1 in een appartementengebouw en dagelijks heb je dan minimaal 5 verschillende pakketdiensten die aanbellen voor pakketjes voor het hele gebouw. Echt niet erg voor een keertje hoor maar op deze manier wordt je het wel snel beu. Gelukkig zo'n mooi spionnetje in de deur zodat als je niks verwacht en je ziet zo'n bezorger staan, je 'm mooi laat staan ook.

Zelf wil ik ook niet dat mijn pakketjes maar ergens in het gebouw gaan zwerven want ze gaan vaak alle bellen af bij niet thuis. Als ik er niet ben dan haal ik ze liever op een ophaalpunt op, meestal toch dichtbij. Blijft jammer dat je dat vaak bij een bestelling niet beter kunt aangeven qua bezorging.

[Reactie gewijzigd door sambalbaj op 12 september 2011 10:02]

Langzaam maar zeker wordt dat ook al gebruikt door webwinkels in NL: http://www.postnl.nl/zakelijk/pakket/pakje-gemak/

Een paar maanden terug iets bij Norrod besteld. Ik wist dat ik de dag dat het waarschijnlijk bezorgd zou worden, overdag niet thuis zou zijn. In de avond naar de supermarkt gehobbeld en die avond er nog mee kunnen spelen.
Camera's zijn overrated. Tuurlijk, je kan meekijken hoe er iets gesloopt wordt/er ingebroken wordt. En je hebt een beeld van de dader.

Maar zie 'em dan maar eens te vinden met alleen een beeld. Dat is waarom veel inbrekers zich niet storen aan camera's en vaak niet eens moeite doen om niet gefilmd te worden.
Je bent volgens mij wel even bezig om zo 'n kluis te slopen, ze zien er redelijk robuust uit. In ieder geval zal het lang genoeg duren om degene die de beelden bekijkt de gelegenheid te geven om de politie langs te sturen.

Dan is er ook de kans op buit: in vergelijking met de moeite die het kost kan de buit heel klein zijn - misschien is het kluisje zelfs leeg. Dan kun je beter op een parking gaan zoeken naar auto's met wat waardevols op de achterbank, lijkt me.
Bewaking, heeft Amazon aan gedacht, kennelijk:
Hier een voorbeeld van "platte pet" bewaking in de praktijk ... :)
Toegevoegd: zie ik wel wat in, als de kluisjes maar per auto bereikbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door Xubby op 11 september 2011 14:32]

Camera's helpen diefstal en criminaliteit niet te voorkomen. Tuurlijk, ze hebben een afschrikeffect, maar dat wil nog niet zeggen dat je daardoor niet in kunt breken. Het is wel handig bij de opsporing van de criminelen, maar op het moment van diefstal redelijk nutteloos dan het opslaan van bewijs.
Ja, dat lost alle criminaliteit op.... 8)7
Droom maar lekker fijn verder.
Dan zullen die dingen wel permanent bewaakt moeten worden tegen vandalisme en criminaliteit.
als ik Amazon was, zou ik een gebouw kopen, en de kluizen daarbinnen installeren.
en op afstand het gebouw en de kluizen laten bewaken.

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 11 september 2011 15:00]

Dat zal ook wel het principe zijn. Hier in Parijs heeft de post ook zo een systeem. JJe krijgt een smsje van zodra een pakketje voor je is aangekomen. Met de code uit het smsje kan je dan binnen in een gebouw waar een tiental kluisjes staan. Nog eens je code ingeven en er gaat een kluisje open waar je spullen inzitten.
Waarom?

Als zon grote "muur" van kluisjes gewoon in een grote supermarkt of gemeentehuis word geplaatst is er al toch genoeg bewaking?
Ik denk dat een gemiddeld kluisje op een station of postbus interessanter is dan een amazon kluisje. Gezien de inhouden de verkoop van Amazon
Dat is wel geniaal bedacht, maar of het ook daadwerkelijk uit te voeren is vraag ik me af. Als de vraag ernaar groeit, zijn er meer kluisjes nodig en resulteert dit in 1) Een winkelstraat voor alleen de kluisjes of 2) het idee wordt afgeblazen door onhaalbaarheid... Al met al, ik heb er mijn twijfels bij.
Je kan er vanuit gaan dat een pakketje hooguit een paar dagen af te halen is. Combineer dit met een gelimiteerde radius waarin mensen wonen die er gebruik van willen maken (als je te ver moet reizen kun je beter gewoon het pakketje laten bezorgen) en je komt op een vrij normaal getal uit; ik ga er niet vanuit dat er duizenden pakketjes per dag bezorgd worden in een enkele wijk en dat iedereen zijn pakketje in zo'n kluisje wil.

Daar zit overigens ook het knelpunt: zoiets werkt alleen leuk als je een kluisje bij jou in de buurt hebt. Als ze die dingen op stations plaatsen kom je al een heel eind (zeker in steden met veel OV-forenzen) maar dan nog moet je er wel net langs komen wil dit nuttig zijn. Veel liever zou ik zien dat online retailers je meer keuze geven in bezorg-moment. Gebeurt soms al en kun je bijvoorbeeld aangeven of je iets in de ochtend of middag wilt laten bezorgen, maar vaak is 's avonds weer net geen optie. Regel dat eerst, dan voorkom je volgens mij al een hoop frustratie.
Als je naar Den Haag kijkt met veel ambtenaren die per OV komen dan zie je een uitdaging ja. Veel middenstand heeft zich bv ingesteld op de werktijden van ambtenaren om bv hun hemden te wassen en te strijken. Dus de trein uit, je was afgeven, werken en als je naar huis gaat haal je weer je stapel overhemden op.

Maar wat je aangeeft de aflevermomenten zijn vaak een probleem. Net zoals de ophaalmomenten trouwens, want je hebt hier plekken die je post kunnen opvangen. Helaas zijn die plekken alleen open als je werkt en hiermee worden de last mile problemen in het distributieproces wel duidelijk.
Zendingen via DHL/UPS/ TNT Express kun je ook gewoon laten ophalen op een gewenst adres, dus dat moet voor de werkende medemens niet zo'n probleem zijn, tenzij je op een vrachtwagen rijd oid.

Verder uiteraard een perfect idee, al zou een dedicated afhaalbalie in veel gevallen even handig werken, en daar heb je iets meer controle m.b.t. eventuele fraudeurs.
Veel liever zou ik zien dat online retailers je meer keuze geven in bezorg-moment. Gebeurt soms al en kun je bijvoorbeeld aangeven of je iets in de ochtend of middag wilt laten bezorgen, maar vaak is 's avonds weer net geen optie. Regel dat eerst, dan voorkom je volgens mij al een hoop frustratie.
Als jij nu eens 's avonds ging werken, dan kan de postbode gewoon overdag als je thuis bent de pakketjes aflevern :P
Waarschijnlijk wil je dat niet, want je zit liever 's avonds voor de tv of in de kroeg... het "vreemde" is dat dat voor veel dienstverleners zoals postbezorgers ook geldt.
Anoniem: 307286
@Zer011 september 2011 19:21
Nou ja als men de postbode een fatsoenlijk salaris aanbood zou hij of zij vast wel bereid zijn om rare uurtjes te gaan werken maar het manageriele volk wil een nieuwe Jaguar en de aandeelhouders een vakantiehuis dus de postbode mag blij zijn dat 'ie als een van de weinigen nog niet vervangen is door een stuk of drie broekies tegen minimumloon in flexslavernij.
ik neem aan dat de gedachte erachter is dat je een "kluis" hebt met daarachter een soort magazijntje waarin de spullen staan. Als jij inlogt met je code wordt het juiste pakketje gehaald en geserveerd in de "kluis".
Je moet meer denken in de richting van een kluisje van de middelbare school en later, niet zo'n ding in de bank. het zal meer een portaal zijn om mensen tegen te houden (idd dat vandaalbestendige) dan daadwerkelijk een kluis.
Denk niet aan de kroketten-automat waar elke kroket zijn eigen vakje heeft, maar aan de frisdrank-automaat waar het blikje van je keuze naar de uitgang wordt gedumpt.
De snoepautomaat op een station alleen dan met je Kindle DX+ Alpha Tournament Edition die net achter het spiraaltje blijft hangen in plaats van een Snickers?
inderdaad, zoiets als dit. iPods uit de muur!
Anoniem: 212607
11 september 2011 14:14
Je bestelt meestal net online omdat je dan niet naar de winkel moet gaan. De betere prijs is natuurlijk ook nog steeds een punt dat doorweegt, maar in hoeverre gaan ze de kluisjes doorrekenen aan de klant? Want zo worden ze bijna een winkel uiteraard waar je eerst vooraf iets moet bestellen voor je het kan gaan "kopen".
Veel mensen bestellen online omdat het goedkoper is, het aanbod is groter en je kan rustig op onderzoek gaan naar de specificaties, reviews, prijsvergelijkingen en ga zo maar door. Als je in de winkel staat, is dat ietsje moeilijker.

Bij het online bestellen heb je trouwens wel meerdere problemen: je moet thuis zijn gedurende enkele dagen of je moet toch weer naar een depot/postkantoor gaan om het te gaan ontvangen (wat hetzelfde werk is als naar zo'n kluisje lopen). Het feit dat sommige expeditors kleine winkeltjes hebben waar je kan gaan afhalen of bv. het Kialasysteem waarbij je niet thuis geleverd krijgt maar in bv. tankstations, winkels, ..., wilt zeggen dat er vraag is naar dergelijke diensten. Ook voor de leverancier veel makkelijker: in plaats van overal rond te moeten rijden (en aan de deur staan wachten), rijden ze één keer naar die locatie om alles af te leveren zonder oponthoud. Goedkoper en beter voor het milieu, als je dat wat slim aanpakt, kan het goed zijn dat je als klant helemaal niets hoeft te betalen voor die kluisjes (als de initiële investering terugverdiend is) of zelfs dat het goedkoper is om naar dergelijke kluisjes te laten verzenden. Voor de gebruiker bovendien het voordeel dat je zelf kan kiezen wanneer je gaat ophalen, dat kan ook in het weekend bv. terwijl klassieke vervoersbedrijven daar mogelijk extra voor aanrekenen als ze die dienst al aanbieden.
Je vergeet nog een optie... een hele makkelijke. Zal uiteraard niet voor iedereen werken, maar voor velen wel: laat je pakket op je werk bezorgen, of een ander adres... De meeste webshops bieden allemaal de optie voor een alternatief afleveradres. Ik laat het altijd op mijn werk bezorgen, of heel soms bij die ouwe van mij.
Nee, de meeste mensen bestellen online omdat het goedkoper is.
Iets dergelijks is hier al mogelijk met DHLforyou. Bij het verzenden van een pakje kan je aangeven dat het afgeleverd moet worden bij een DHL servicepoint, meestal in een winkel of benzinestation. Daar kan de ontvanger het dan afhalen wanneer het hem/haar uitkomt.

Ook met Kiala kan iets dergelijks. Het is dus niet nieuw.

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 11 september 2011 15:50]

Dan ben je echter weer afhankelijk van anderen. Het grootste voordeel hiervan is dat je je pakket kunt krijgen op het moment dat het jou uitkomt, en niet wanneer het iemand anders uitkomt, of dat nou de pakketjesbode is, een winkelier of een bank (die al helemaal nooit open zijn als je ze nodig hebt).
Vooral bij die pakket'services' die geen locatienetwerk hebben zoals de TNT zou dit zo ongeveer de zevende hemel zijn. Zodra ik zie dat een webwinkel met bijvoorbeeld dat Silverdinges werkt, of UPS of GLS, dan koop ik daar al niet meer. Heb al te vaak meegemaakt dat ik er net niet ben als zij langskomen (welk genie heeft dat überhaupt bedacht, dat je pakketjes op normale werktijden langs komt brengen? Je weet toch dat er niemand thuis is, met de kinderen naar school en de ouders naar hun werk?). Als ze al langskomen.
Laat mij mijn pakketje maar ophalen als het mij uitkomt. Ook als dat om vijf uur snachts na het uitgaan zou zijn. Dat is pas service.

[goed idee modus]
Enige waar ik nog aan zou kunnen denken is een politiebureau. Die zijn wijdverbreid, 24/7 open en (goed) camera bewaakt. Kan de politie ook nog eens een zakcentje bijverdienen. Lijkt me een prima idee!
[/goed idee modus]

[Reactie gewijzigd door Buggle op 11 september 2011 16:55]

Wat is het verschil met een postbus?
Die kost je € 140 ex btw per jaar... beetje veel geld voor een handvol pakjes per jaar. Ik neem aan dat het gebruik van die kluisjes voor rekening van Amazon komt.

Als er nou eens bedrijven komen die van alle koeriers de spullen voor je aannemen (kan dus niet met een postbus!) zodat ik het aan het begin van de avond na gewerkt te hebben op kan halen? Die service zit ik meer op te wachten. UPS, DHL, FedEx etc. hebben helaas niet de mogelijkheid welke PostNL wel heeft. Dus altijd wachten, 40-90 km verderop iets ophalen of anderen met mijn pakjes lastigvallen.
Misschien moet ik gewoon een "grotere brievenpakjesbus bij de deur. Met het deurtje niet op slot, dat "op slot knopje" mag de bezorger indrukken, nadat ie het pakje er in heeft gedaan. Dan ben je er ook ...
totdat je twee pakketjes wil laten bezorgen, of de bezorger vergeet het knopje in te drukken...
dan krijg je je geld terug omdat het de fout is van de bezorger? :P
Amazon betaalt het jaarlijkse geld en niet jij? (Of eigenlijk alle klanten van amazon ipv enkel jij)

Postbus is jaarlijks betalen of je er wel of geen gebruik van maakt. Kluisje is enkel betalen als je er gebruik van maakt.
Ahh ok, ik ging er vanuit dat je hiervoor bij Amazon ook gewoon maandelijks zou moeten betalen.
Een postbus is aan een persoon of bedrijf gekoppeld, en daar komt dus alleen post in voor die geadresseerde. Daarom moet je er ook maandelijks voor betalen.
In Nederland lijkt mij dat overbodig.
Daarvoor is er het Kiala punt.
Precies wat ik ging zeggen. Ze kunnen dan toch veel beter gaan samenwerken met bestaande initiatieven, zoals Kiala?

Het is een stuk veiliger/prettiger om in een winkel je pakket af te halen, dan bij een of ander kluisje.
Kiala-punt? Volgens mij hebben we die niet eens hier in de stad...
Ja lekker, een afhaalpunt die ook alleen maar op werktijden open zijn.
Daar heeft de full-time werkende mens geen ene fluit aan.

Hetzelfde met de TNT afhaalpunten in winkels, ook net zo waardeloos.
Een Albert Heijn die tot 22:00 open is, maar het TNT afhaalpunt is mooi om 18:00 gesloten. Terwijl dat allemaal geregeld wordt door het AH personeel bij de info/peuken balie. Echt belachelijk gewoon omdat je er wel gewoon peuken kan kopen en er nota bene 2 man/vrouw staat. Die even met een sleutel de kast met pakjes open kan maken, je pakje opzoekt en scant, overhandigt, tekenen indien nodig en klaar. Maar nee, sorry meneer het is 18:10 dus geen pakjes meer. 8)7

Het is ook al meerdere keren voorgekomen dat ze mijn pakje kwijt waren, komt u morgen maar terug. Veiliger vind ik het nu ook niet bepaald ondanks dat het toch allemaal goed is gekomen uiteindelijk. Ik heb alleen maar geneuzel met die afhaal punten in winkels sinds er geen postkantoren meer zijn.

Ik zou er best wel wat geld ervoor over hebben om een afhaal kluis voor pakjes te hebben die je gewoon op ruime openingstijden kan leeghalen. Zoals hier wordt voorgesteld bijvoorbeeld. Dan hoeft de postbode ook niet meer voor Jan Joker aan de deur te komen omdat ik als full-time werkende mens op het werk zit. Volledig geautomatiseerd rechtstreeks naar mijn voor die order toegewezen kluis bij een pakjes afhaalpunt dicht bij huis.

Dus nee, totaal niet overbodig imo.
In Brunssum kan je gewoon ook na 18:00 terecht! Ligt dus een beetje aan de locatie.

Misschien goed om zelf via een site ook eens een punt de zoeken die ook na 1800 uur open is! http://www.postnl.nl/zake...btnZoek.x=25&btnZoek.y=23

[Reactie gewijzigd door Antarloka op 11 september 2011 20:09]

Ik kan ook prima tegen 20:00 nog terecht voor pakjes, is wel een andere supermarkt dan de AH, maar dan nog?
Dat is dan nog steeds erg afhankelijk van waar je woont, het doet niets af aan mijn verhaal. Ik ken je aangedragen site. Jij hebt dan toevallig geluk dat je een winkeltje hebt die ook na 18:00 open is.

Maar ik en vele anderen hebben dat geluk niet omdat de dichtstbijzijnde afhaalpunten allemaal winkeltjes zijn die hun deuren rond 17:30~18:00 sluiten. Vooral voor een AH dat bij mij in de buurt tot 22:00 open is, is het gewoonweg belachelijk om je pakjes afhaalpunt om 18:00 te sluiten.

Het is daarom verre van ideaal om afhankelijk te zijn van winkeliers die het pakketten opvangen er naast bij doen. Het is niet hun core business en in mijn ervaring is dan ook de service er ook naar, bagger dus. Het is sinds het verdwijnen van de postkantoren er alleen maar op achteruit gegaan.

Het moet in deze moderne tijd gewoon beter geregeld worden, zonder dat je afhankelijk bent van de openingstijden en grillen van winkeliers. Daar komt een geautomatiseerd afhaal station heel goed van pas zoals er al meerdere keren in dit topic aangedragen wordt. Waar je met een aangeleverde code of iets dergelijks je pakje kan ophalen uit een kluisje wanneer het je schikt en niet zolang de winkels beslissen open te zijn.

[Reactie gewijzigd door MaxiTitan op 11 september 2011 23:47]

Het idee van kiala is leuk, maar de ondersteuning is slecht...
Dat "pakje gemak" initiatief van PostNL/TNT express (of wat het ook is tegenwoordig) kan wel een goede optie zijn. Er zijn veel plaatsen in het land waar je kan afhalen dan.
Een kluis in een tochtig steegje geeft nog veel minder ondersteuning.
Daarom zullen ze de kluisjes niet in een tochtig steegje zetten, maar, zoals hier in Denemarken, op een parkeerplaats bij een McDonald's en Blockbuster (de Mc is 24/7 open).

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 11 september 2011 16:47]

In Nederlandse steden (waar de meeste winkelstraten zich bevinden) die ik ken, is geen enkele McDrek's of videotheek met een parkeerplaats. Die bevinden zich juist buiten de stad.
Dat wordt dus toch een steegje ergens.
Of denk je werkelijk dat een winkelier die zich zuur betaald aan huur en belasting nog graag zijn etalage wilt delen met kluisjes.

[Reactie gewijzigd door cornfed99111 op 11 september 2011 21:30]

Pakket"jes" kunnen nogal verschillen in grootte. In een DHL afhaalshop ligt alles naast elkaar, geen probleem. Maar je wilt niet dat een bezorger (TNTpost?) een gitaar dubbelvouwt en in een kluisje propt.
Kluisjes kunnen ook verschillen in grootte...
Ik heb nochtans verhalen gehoord van iemand die een LP dubbelgekrakt in z'n bus vond. Het pastte er niet in volgens de bezorger. Bleek nog een zeldzaam exemplaar te zijn ook :P
Goh, daar zullen ze vast niet aan denken. ehm ?
Of de kluisjes ook in Nederland zullen opduiken is echter twijfelachtig; de webwinkel heeft geen Nederlandse website waardoor klanten moeten winkelen bij Amazon UK of de Duitse webwinkel.
Dit lijkt me nu juist een argument om kluisje wel in Nederland te gaan gebruiken!
De locatie van een website doet toch niet ter zake?
Als je maar (online) kunt betalen en daar zijn goede oplossingen voor.
De investering doet wel ter zake.

Als er niet genoeg klanten zijn om een website voor op te zetten is het twijfelachtig of er wel genoeg klanten zijn om een grootschalige kluisjesuitrol te doen (enkel kluisjes in A'dam heb je niets aan als je in Den Haag woont etc)
Amazon verstuurt gewoon vanuit een depot in Amsterdam hoor. Alleen dingen die hier niet op voorraad zijn worden los verscheept of voor weinig met de volgende zeecontainer.
Het feit dat ze 'supersaver free delivery' ook in nederland hebben, zegt mij dat ze goed verdienen aan de nederlanders. enuh, ik maak bv meer gebruik van amazon.co.uk dan van welke nederlandse webshop dan ook (zelfs al komen er bij resellers verzendkosten bij), puur omdat ze gewoon zoveel goedkoper zijn..
Dit klinkt echt als een goede uitvinding, wie heeft immers niet meegemaakt dat verzorgdiensten alleen willen komen als je werkt, poept of even boodschappen aan het doen bent?
De TNT heeft hier al 'afhaal punten' welke door elke online winkel te gebruiken zijn in plaats van enkel door Amazon?
Heeft UPS, Royal mail, TNT Express of Deutsche post die lokaal ?

Lang niet alle pakketten gaan via TNT post PostNL hoor |:(
Veel wel en de concurrenten bouwen ook een netwerk van winkels op. Heb laatst iets gekregen via GLS. Was niet thuis en kon het pakketje gaan ophalen. Wel aan de andere kant van de gemeente maar ben er gewoon binnen gewandeld op weg van m'n werk naar huis. Dit soort dingen heb gewoon tijd nodig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee