Samsung kondigt vier nieuwe Android-toestellen aan

Samsung heeft vier nieuwe Android-smartphones aangekondigd. De duurste van de vier is de Galaxy W, die lijkt op een kleinere versie van de Galaxy S Plus. De overige toestellen zijn allemaal gericht op de markt voor goedkopere smartphones.

De Galaxy W i8150 heeft volgens Samsung een 3,7"-lcd met een resolutie van 800x480 pixels en draait op een processor met een snelheid van 1,4GHz. Vermoedelijk gaat het om een Qualcomm MSM8255, een processor die Samsung eerder heeft gebruikt en die inmiddels in veel midrange-smartphones te vinden is.

De Galaxy M Pro beschikt over een qwerty-toetsenbord, die verticaal onder het scherm geplaatst is: een form-factor die onder meer bekend is van BlackBerry's, de Nokia E71 en Samsungs eigen Windows Mobile-toestellen. Het scherm heeft een diagonaal van 2,66" en een resolutie van 480x320 pixels. De M Pro is gericht op de zakelijke markt, iets dat blijkt uit ondersteuning voor zakelijke apps als Cisco Mobile, Webex en Sybase Afaria.

De goedkoopste modellen zijn de Galaxy Y en Y Pro. De Y heeft een onbekende processor met een kloksnelheid van 832MHz en beschikt over een 3"-touchscreen met een resolutie van 320x240 pixels. Van de Y Pro is bijna niets bekend, maar die zou net als de M Pro beschikken over een touchscreen met daaronder een qwerty-toetsenbord.

De nieuwe toestellen hebben namen gekregen volgens Samsungs nieuwe wijze van aanduiden: toptoestellen krijgen de toevoeging S voor Supersmart, in de categorie eronder wordt de letter R van Royal gebruikt. Vervolgens komen smartphones met W van Wonder, M van Magical en Y van Young Minded. De toevoeging Plus is voor een opgevoerde versie van een bestaand model, terwijl Pro aanduidt dat een toestel een qwerty-toetsenbord heeft.

Samsung Galaxy M Pro Samsung Galaxy W Samsung Galaxy Y Samsung Galaxy Y Samsung Galaxy naamgeving

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-08-2011 • 09:24

51 Linkedin

Reacties (51)

51
48
24
0
0
14
Wijzig sortering
Ben blij dat fabrikanten ook steeds meer toestellen met fysieke keyboards op de markt brengen. Voor zakelijk gebruik zie ik alleen maar voordelen. Ben benieuwd naar prijzen en specs.
Inderdaad als de Galaxy M Pro nu beschikbaar zou zijn had ik hem direct gekocht. Enig alternatief is nu de HTC ChaCha en voor zakelijk gebruik voegt een Facebook button niet veel toe.
Klopt die Facebook knop was de enige reden de ChaCha in eerste instantie niet te kopen. Ik heb hem onlangs toch gekocht voor mijn vrouw die echt toe pas aan een ander toestel. Ik was op zoek naar iets dat leek op een BlackBerry en de ChaCha was de enige die voldeed en achteraf een hele goeie keus. Een goed toestel, veel mogelijkheden, goeie accu. De Facebook knop neem ik dan voor lief. Het nodige wel uit tot een Facebook account die ze vooraf waarschijnlijk nooit had aangemaakt, maar och ja, zolang ik er niks mee dan doen heb ;-)

Ik ben dus zeer benieuwd wat deze Samsung op tafel brengt om te concurreren.
Ik meen al softwaremods gezien te hebben die de betreffende knop een 'eigen' functie gaven.
wat dacht je van de SE xperia mini pro?
zelfs 3" ipv 2,66 "
Het is mij te doen om BlackBerry type form factors, dus een keyboard waarbij niet naar landscape gegaan hoeft te worden en bij voorbaat dus meteen beschikbaar is. Dat hebben de ChaCha en deze komende Samsung dus.
Ik heb nu de gewone Galaxy pro (De B7510) dit toestel heeft dezelfde formfactor en ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Ik veronderstel dat de Specs ongeveer identiek zullen zijn als de nieuwe PRO Y.

Het toetsenbord is inderdaad zeer goed en werkt extreem aangenaam. . Batterijduur is zelfs zeer goed (door het kleine scherm) Dit brengt me onmiddellijk naar het probleem van deze toestellen. Het (brakke) scherm. Heel veel Android Apps moeten in landscape mode werken of worden gecropped of zijn door de lage resolutie gewoon niet bruikbaar. Dit is niet altijd optimaal. Maar gezien ik het toestel voornamelijk proffesioneel gebruik is dit geen issue.

Let wel op, qua firmwareupgrades kan de Pro series zeker wat love gebruiken.... :'(
Waarom maken ze niet ook nog eens een goed Android-toestel mét uitschuifbaar qwerty-toetsenbord? Dat mist een beetje in hun line-up... voor Windows Mobile hebben (hadden) ze het wel.
Precies, daar zit ik nu juist op te wachten. En een groot scherm en een groot toestenbord, niet dat half, half compromis. Waarbij allebei dus te klein zijn.
Net zoiets als de sony ericsson xperia mini pro. Er zijn maar weinig alternatieven daarvoor.
deze zijn al lange tijd beschikbaar kijk naar de lijn van Motorola alleen Motorola heeft nog geen support in Nederland vandaar dat ze ook niet verkrijgbaar zijn. Als je graag zo'n toestel wil hebben kan je er gewoon naar googlen en met een Nederlands abbo verkrijgen.
Ik heb zelf de milestone 1, en deze is zelfs na verlenging van de levensduur door gebruik van custom mods wel aan vervanging toe.

Al kijk ik dan naar de nieuwe modellen zijn deze niet zoveel beter dan het model wat ik al heb liggen.

De grote producten hebben nu gewoon geen topmodel met uitschuifbaar qwerty toetsenbord (en met topmodel bedoel ik hoge resolutie, groot scherm, goede proc en genoeg geheugen), iets waar volgens mij echt wel vraag naar is.
Het is voor een producent lastig om een toestel te maken met een groot scherm, leuke camera, genoeg geheugen enz enz en dan ook nog is een toetsenbord in te bouwen. Dat toetsenbord vergt gewoon heel veel ruimte intern waardoor er geen ruimte is voor betere hardware specs. Anders krijg je een heel dik toestel waar eigenlijk helemaal niemand meer naar opzoek zijn.

Waar je altijd naar opzoek kan gaan is een bleutooth toetsenbordje dan is je probleem per directr voor je opgelost en heb je een veel bredere markt open.
de desire-z, milestone 1,2 en 3 en de htc mytouch 4g voldoen volgens mij wel aan deze eisen. met de mytouch en milestone3 incl dualcore processor en de mytouch4g staat juist bekend als zeer goede cameraphone.
alleen komen ze in europa niet uit.

en samsung doet niet mee aan dit soort toestellen lijkt het.

helaas
Bij de FCC in Amerika heeft Samsung wel een versie van de Galaxy II ingediend met een QWERTY slide-out keyboard. Of hij daadwerkelijk ook uitgebracht gaat worden is natuurlijk een tweede, maar ze zijn er blijkbaar wel mee bezig.
DAt is nou precies wat ik zoek. Een opvolger voor mijn, nog steeds prima funcionerende, N97 mini. Ik kan echt niet zonder een fatsoenlijk toetsenbord. Voor de rest boeien mij de specs niet zo, mijn huidige toestel voldoet nog prima.

Ik vind die touchscreen toetsenborden toch maar vervelend, alleen met cijfers vind ik het nog prettig werken, maar verder....

Ga denk ik wel voor een samsung, ondermeer vanwege AllShare. En deze zijn te gebruiken als afstandsbediening van mijn nieuwe Samsung TV's met SMART en internet, maar zonder toetsenbord :(

Misschien zelfs nog een tab 10.1 mits deze ook als AB te gebruiken is voor de TV.
Dat hebben ze best snel voor elkaar gekregen dan. Nog niet al te lang geleden (nahjah, Februari) kwam hun vorige lading entry level (zeg maar Y, M en W) serie uit. (Galaxy mini, Gio, Fit, Ace)

Zouden ze dat vol houden, iedere ~ 6 maanden de hele line-up verversen? Afgaande op de stukjes specs die ik nu lees, is het nog best een aardige upgrade, ze bieden toch net weer wat meer dan HTC met ieder opvolgend model. De pro toestellen lijken deze keer alleen wel heel erg op Blackberries. Nou snap ik ook wel dat dat onontkomelijk is, maar HTC en Nokia heeft toch hetzelfde gedaan en meer afstand gedaan van hoe RIM de toestellen vormgeeft.
Waarom blijven ze toch die 320x24b schermen gebruiken? Dat is voor mij een reden om naar wat anders uit te kijken. 480x320 vind ik toch echt de ondergrens.
Ben toch benieuwd of al deze Toestellen ook naar Europa (/ NL) komen en of deze Android: Qwerty markt ooit nog aan gaat slaan.

De Motorola (Droid) Pro is hier nooit uitgekomen en de ChaCha wordt ook maar mondjesmaat ontvangen. Zelf vind ik dat Android niet echt rekening houd met deze Qwerty FormFactor. Vele Apps launchen toch in Portret mode en dat is bij een FormFactor als deze wat onwennig.

Ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat het misschien niet zo slim was een BlackBerry abonnement voor 2 jaar af te sluiten maar aan de andere kant heb ik ook het gevoel dat dit soort toestellen over 1 jaar nog steeds niet over Top Range Hardware beschikken en het toch de Instapmodellen voor Jongeren blijven.
Die Galaxy W lijkt me wel wat. Ik ben een beetje rond aan het kijken voor mijn eerste smartphone en de huidige Samsung Galaxy Ace en HTC Wildfire S vind ik niet indrukwekkend genoeg kwa specs. De Galaxy S Plus vind ik dan weet net wat te veel van het goede voor mij.
Mij lijkt die W ook wat. Moet binnenkort mijn HTC Hero vervangen en wil niet zo'n groot toestel (moet in mijn broekzak passen). De Sensation en de Galaxy S II vind ik veel te groot. De W heeft volgens mij fijne dimensies en een snelle processor (ik kan mij voorstellen dat voor bepaalde zaken een single core 1.4 ghz proc sneller is dan een dualcore op 1.2 ghz.: speculatie :) ).
Anoniem: 420083
24 augustus 2011 12:10
zie door de sterren de galaxy niet meer
Anoniem: 265350
24 augustus 2011 09:38
Op diverse doorgaans goed ingelichte techforums wordt gemeld dat je beter niet de eerste lichting van deze toestellen kunt kopen. Blijkbaar heeft Samsung nog een hele stapel onverkochte Galaxy i5500 toestellen liggen.Het schijnt dat ze deze toestellen opnieuw op de markt gaan brengen in het jasje van deze toestellen, om ze zo alsnog te slijten. Pas daarna worden de daadwerkelijke nieuwe toestellen op de markt gezet. Wat mij betreft schandalig dat zoiets gebeurt!!
gemiddelde eindgebruiker zal hier waarschijnlijk niks van merken hoor.
het is niet netjes maar als alles goed werkt zie ik niet echt het probleem.

Behalve voor de wat gevorderde andriod gebruiker die mischien last gaan krijgen met custom roms, deze moeten dan voor de zelfde mobiel steeds aangepast worden omdat de hardware anders is.(als ik jou post goed begrijp)
Behalve voor de wat gevorderde andriod gebruiker die mischien last gaan krijgen met custom roms, deze moeten dan voor de zelfde mobiel steeds aangepast worden omdat de hardware anders is.(als ik jou post goed begrijp)
Nee juist precies andersom, die krijgen het makkelijker omdat alles budget-modellen vrijwel dezelfde hardware draaien :) En dan is de basis dus overal hetzelfe hooguit andere camera/wifi driver maar als de SoC gelijk blijft is dat een zegen voor custom rom develoeprs :)
Anoniem: 366402
24 augustus 2011 09:58
Leuk allemaal, die nieuwe toestellen van Samsung, maar wanneer komt er eens een firmware update voor mijn Ace? Ik zit nog met een heel irritante WiFi bug opgescheept.
welke firmware gebruik je dan?
ik zie dat 13 july (dus niet heel lang geleden) een android 2.3.3 de laatste was:
http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-s5830.htm
Waarom brengt samsung zo ongelooflijk veel galaxy modellen uit? Naast de galaxy s, galaxy s plus, galaxy ace en galaxy s 2 komen er nu nog meer bij. Is de galaxy W niet gewoon een galaxy Ace met licht geupdate hardware?

De m en y pro kan ik nog wel inkomen omdat die allebei een fysiek toetsenbordje krijgen. Maar ook voor de gewone consument lijkt mij dit ongelooflijk verwarrend. Daarnaast is het ,lijkt mij, nog aardig lastig om al die toestellen up-to-date te houden..

[Reactie gewijzigd door Electromonkey op 24 augustus 2011 10:02]

De Galaxy is nu de lijn hier voor ze geworden. Waarbij de S, W en Y etc andere telefoons en/of iteraties zijn. Ik vind het wel een mooie zet. Om de Samsung telefoons die op android draaien zo onder onze Galaxy te hangen. Weet je zeker van het onderscheid met een W7 telefoon en dergelijk op een manier dat het niet alleen een sticker is.
Ik zit met dezelfde vraag als Electromonkey. Dat ze het succes van de Galaxy naam gebruiken begrijp ik, maar dei toevoegingen maken het niet gemakkelijker. Mocht het plaatje van de SRWMY er in de winkel bijhangen dan geen probleem, maar die hangt er vast niet. Dan zou ik het zelf handiger vinden als er enige logica in zat. BV iets in alfabetische volgorde. Nu is het niet zo dat andere merken het beter doen, maar ik zelf zou dan wel sneller naar een Samsung gaan kijken omdat het dan minder tijd kost om te kijken naar een geschikt model.
Dat plaatje helpt op dit moment inderdaad heel erg.
Maar wanneer Samsung slim is, passen ze deze lijn niet meer aan, misschien er nog 1 bij. Maar daarbij een beetje laten. Dan kunnen de consumenten er ook aan wennen. En dat kost gewoon tijd. Dat kan je niet in 1 klap forceren. (Dan wel de telefoons met de tijd mee laten gaan, maar niet meer letters introduceren.)

Maar ook zoals in het artikel te achterhalen is. Gaat het hier echt om een complete androïde telefoon lijn. Van het vlaggenschip hetzijnde een high-end smartphone tot aan een mid/lor-range telefoon die een stuk beter betaalbaar is voor consumenten die het minder breed hebben.

Ik hoop dan ook echt dat de komende 2-3jaar deze lijn wordt aangehouden, dan kan de consument er lekker aan wennen en tegen de 2 jaar aan eens kijken of een andere benaming of lijn of zo iets dergelijk de verkoopcijfers nog kan opdrijven.
Naast dat mag Samsung best wel ieder half jaar nieuwe telefoons introduceren, als ze maar de belettering aanhouden en niet dat het gehele alfabet uiteindelijk de verschillende modellen aan geeft. Genoeg keuze is leuk maar als je door de bomen het bos niet meer zien is het niet fijn meer om een telefoon bij Samsung uit te kiezen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 399803 op 24 augustus 2011 11:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee