Facebook komt met WhatsApp-concurrent

Sociale-netwerksite Facebook heeft een WhatsApp-achtige applicatie ontwikkeld waarmee gebruikers berichten kunnen uitwisselen. De applicatie is een uitbreiding van Facebooks eigen chatdienst, maar kan berichten ook via sms versturen.

De applicatie heeft qua functies gelijkenissen met de populaire chatapplicatie WhatsApp. Bij Facebooks Messenger-app is het niet noodzakelijk om vrienden te zijn op Facebook om onderling berichten te kunnen sturen; de app werkt ook met de contactpersonen die in de telefoon zijn opgeslagen. Volgens Facebook kan de app berichten versturen met zijn eigen chatdienst, maar ook via sms. Overigens is het mogelijk om het ontvangen en versturen van berichten via sms stop te zetten.

Naast het versturen van berichten is het mogelijk om foto's uit te wisselen en om een locatie op een kaart door te geven. Ook is het mogelijk om met verschillende personen tegelijk te chatten. Gebruikers die hun locatie niet door willen geven, kunnen dit uitzetten. De uitgewisselde berichten zijn terug te vinden via de Facebook-website als de gebruiker is ingelogd.

De chatapplicatie is geschikt voor iOS en Android en zou per direct beschikbaar zijn, al lijkt hij nu nog niet te downloaden. Gebruikers kunnen de app downloaden uit de applicatiewinkels van beide mobiele besturingssystemen, zo liet het bedrijf achter de sociale-netwerksite weten.

Facebook Messenger Facebook Messenger Facebook Messenger Facebook Messenger

Door RoD

Admin Mobile

10-08-2011 • 08:32

130 Linkedin

Submitter: Muchachooo

Reacties (130)

130
126
71
5
0
23
Wijzig sortering
Facebook Messenger, Whatsapp, Pingchat etc etc....wanneer komt er een app die al die apps samenvoegt tot één app? Scheelt een hoop apps op je telefoon.... :)
IM+ for android... zoek maar eens, deze heeft Skype, MSN, Facebook, Google talk, Yahoo, ICQ, AOL, VKontakte, Yandex IM, Jabber en MYspace in 1! Heb het sinds gisteren geinstalleerd en werkt perfect! Gebruikte hiervoor ebuddy maar vergeleken met IM+ is die ontzettend traag en minder multifunctioneel...

Het schijnt ook zo te zijn dat IM+ nog whatsapp support gaat krijgen..
Klopt! Een aanrader!

Ik gebruik IM+ op iPhone en het is echt handig. Niet altijd meer dat switchen tussen verschillende apps. Nee, gewoon makkelijk in 1 lijst met onderverdelingen zoals het hoort :)

Best een stabiele app ook, met push notification & status etc aan te passen.
Doet me denken aan Trillian.
Deed ICQ. MSN, Jabber en als die andere pakketten in een. Erg handig.
Is er nog steeds voor android en werkt prettig, ook im+ en ebuddy waarvan ik de laatste tijd alleen de laatste gebruik eigenlijk.
En nu maar wachten hoelang het duurt voor de Nederlandse telco's deze dienst gaan blokkeren :/
Het is overigens onduidelijk of je ook via de website berichten / statussen van contacten kunt zien. Dat zou dan wel weer een voordeel zijn tov WhatsApp.

Edit; @hieronder: Spel- en tikfoutjes - en dus *geen* andere foutjes - deel 41

[Reactie gewijzigd door Matis op 10 augustus 2011 08:35]

Ze mogen niet bepaalde diensten blokkeren, als je het nieuws een beetje gevolgd had dan had je dat geweten.
Totdat netneutraliteit in de Telecomwet is verankerd, 1 januari 2013, mogen ze dat wel degelijk doen volgens Arnold Wokke.
De richtdatum (met voorbehoud dat de wetswijziging ongeschonden en op tijd door de Eerste Kamer komt) voor inwerkingtreding van artikel 7.4a van de Telecommunicatiewet is 1 januari 2012. Overeenkomsten gesloten vanaf die datum moeten meteen aan die regeling voldoen. Enkel voor bestaande overeenkomsten bestaat een hardheidsclausules.

Zie de Nota van Toelichting bij Amendement van het lid Verhoeven C.S., Kamerstukken II 2010-2011, 32549, nr 29:

"In artikel VIb wordt overgangsrecht voorgesteld voor artikel 7.4a. Artikel 7.4a zoals dat komt te luiden vanaf de datum van inwerkingtreding zal gelden voor alle overeenkomsten tot levering van een internettoegangsdienst. In het belang van de rechtszekerheid en om de aanbieders een redelijke termijn te geven aan deze verplichting te voldoen, wordt voorgesteld om bestaande overeenkomsten vrij te stellen van artikel 7.4a. Deze overgangssituatie geldt gedurende een jaar na de datum van inwerkingtreding. De verplichting om te handelen overeenkomstig artikel 7.4a geldt wel voor alle overeenkomsten tot levering van een internettoegangsdienst die na de datum van inwerkingtreding van artikel 7.4a worden gesloten en voor overeenkomsten die na deze datum (stilzwijgend) worden verlengd of vernieuwd. Uiteraard staat het aanbieders vrij om ook vóór inwerkingtreding van artikel 7.4a overeenkomsten aan te bieden en af te sluiten die, vooruitlopend op de inwerkingtreding, voldoen aan artikel 7.4a."
Maar of het verstandig is een business model er omheen te bouwen...
dat mag niet meer. En tevens komt die toch niet van de grond, whatsapp is te groot. :)
Daarbij is deze dienst gratis :+ geen 2,95 per jaar!!
voordat whatsapp er was stuurde je toch ook weleens 30 smsjes per jaar?

kom op zeg, wanneer iemand iets moois maakt mogen ze er best een beetje geld voor hebben.

@topic, laat ze eerst de normale facebook app maar even stabiel maken, lees veel comments in de market dat deze nog genoeg gebreken heeft.
Dat mag ook, maar als ik iets gratis kan gebruiken doe ik dat liever dan iets van 2.95 per jaar :) Als het net zo goed (of eigenlijk slecht want ik vind whatsapp de laatste tijd nogal sloom in versturen/ontvangen) als whatsapp is dit gewoon een waardige concurrent.
dat zal dan vooral aan jouw internet verbinding liggen.
Ebuddy XMS is gratis, snel en beveiligde verbinding (als je dit aanzet en prefereert). Ook kan je gesprekken via het web doen.
In België toch niet... Van heel mijn contactenlijst gebruiker niemand het..
Mogelijks omdat velen hier gratis smsen en omdat smartphones hier minder populair zijn?
Smartphones zijn hier zover ik weet niet minder populair hoor, behalve dat ze in nederland misschien een voorsprong hadden omdat hier de wet tegen koppelverkoop telco's verhinderde om phones te bundelen met hun abbo's.

Maar inderdaad, ik ken ook niemand die whatsapp gebruikt.
Misschien komt dat wel omdat whatsapp op mijn phone niet beschikbaar is (n900).
Zowat alle andere chat mogelijkheden dan weer wel, en alhoewel ik de facebook website niet gebruik, behalve om friend requests te aanvaarden, is mijn phone wel steeds online op facebook chat.
Ik kan uit ondervinding zeggen dat dat ding niet betrouwbaar is (was?), niet omdat berichten laat aankomen zoals ik hierboven lees over whatsapp maar omdat sommige berichten gewoon niet aankwamen.
Ik hoop dat ze dit dan ook verbeterd hebben met deze nieuwe ontwikkeling.
Ik heb gemerkt dat het recent ook mogelijk geworden is offline berichten te versturen op facebook chat, dus dat zou wel eens kunnen.
Met wat ReCreator zegt, 100% van mijn WhatsApp vrienden hebben ook Facebook, en als dit op meerdere merken en sorten telefoons en met name ook op pads/tablets wordt ondersteund, gaat dat zeker wel van de grond komen :)
Met wat ReCreator zegt, 100% van mijn WhatsApp vrienden hebben ook Facebook,
Tja, dat zegt meer over het verschil tussen jouw vrienden en de mijne dan over het feit wie er Faceboek gebruiken. Ik ken geloof ik 5 mensen die Facebook hebben/gebruiken. Die hebben ook Whatsapp en de contacten die ik heb zonder Facebook hebben ook allemaal Whatsapp. Mijn netwerk bevindt zich op LinkedIn en heeft een totaal ander doel. Het gebruik van Faceboek wordt, in sommige proffesionele kringen, ten sterkste afgeraden, ook privé. Het risico dat potentiele opdrachtgevers dingen lezen/zien die ze doen besluiten af te haken is veel te groot. En afschermen is niet goed mogelijk. Jij kan het wel doen, maar als je vrienden dat niet doen, of openlijk over je schrijven liggen jouw activiteiten in het weekend op straat.
Ze zullen het vast niet allemaal doen, maar als maar 10% van de opdrachtgevers dat wel doet, dan ben je dus 10% opdrachten kwijt. Als je je dat kan permiteren, prima, ga vooral je gang. Maar als de klanten niet in de rij voor je deur staan, dan is het vrij onverstandig risico te nemen.

Faceboek wordt wel gebruikt, maar dan keurig gemanaged door de PR afdeling.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 10 augustus 2011 09:38]

Als jij zulke gekke dingen doet dat je klanten ervan wegrennen, zegt dat volgens mij meer over jouw acties in het weekend dan over Facebook :).
OT: Klinkt als een interessante dienst, zie in de screens dat ze het ook koppelen aan locatiegegevens. Ik ben er zelf te paranoïde voor, maar ik voorzie een grote markt voor deze dienst (gezien de Facebookverslaafden in mijn omgeving). Vraag me wel af: wie betaald die uitgaande SMSjes indien een user geen Facebook heeft? En wat is het gevolg voor de privacy aangezien Facebook nu weet welke berichten er bij een gegeven Telefoonnummer horen, en in hoeverre mogen zij die data gebruiken voor commerciële doeleinden (dat waar Facebook en Google hun grootste inkomsten uit halen)? Ik als niet-Facebooker heb daar namelijk nooit mee ingestemd en/of toestemming voor gegeven. En vallen deze berichten ook onder de telecommunicatiewet mbt. (brief)geheim (geldt ook voor WhatsApp)?

[Reactie gewijzigd door TDeK op 10 augustus 2011 10:14]

Ben ik nou écht de enige die minder waarde hecht aan een reactie als er over "Faceboek" gepraat wordt in plaats van gewoon over Facebook (idem voor alle andere 'grappige' namen)? Het komt zo kinderachtig over. Zonde, want verder is het een prima reactie die ook nog wat toevoegt..

[Reactie gewijzigd door Patriot op 10 augustus 2011 12:13]

Whatsapp? Met berichten die 10 uur laten aankomen als ze al aankomen?

En jij bent gigantisch in de minderheid, dus totaal niet interessant voor de doelgroep van Facebook!
En jij bent gigantisch in de minderheid, dus totaal niet interessant voor de doelgroep van Facebook!
Het is juist andersom: Facebook wil zijn doelgroep juist zo groot mogelijk maken, dus ook de mensen die niet aan Facebook meedoen zijn interessant, vandaar ook dit soort initiatieven (verzamelen van telefoonnummers van niet-leden) en het automatisch laten uitlezen van je e-mailadresboek t.b.v. het opbouwen van profielen van niet-leden. Dit gebeurt overigens echt, vandaar dat ze altijd kloppende suggesties van bekenden onder uitnodigingsmailtjes hebben staan.
99% van de mensen die ik ken met een smartphone doen er veel mee WhatsApp-en, maar ze hebben veelal ook Facebook! Dus dat het niet groot wordt weet ik zo net nog niet. Als het ook met push werkt, en in dezelfde app zit als Facebook. Dat lijkt me best handig. En Whatsapp is de laatste tijd vaak instabiel / onbetrouwbaar.
Het is een aparte app, maar alsnog werkt het geweldig. Het grote probleem is dat je met WhatsApp je conversaties niet kunt voortzetten op de computer en met Facebook Messenger wel :)
Inderdaad. Omdat WhatsApp geen 'pc-client' heeft zou dit wel eens de killer van WhatsApp kunnen worden.
Dat zeiden ze ook over myspace en kijk eens hoe het nu er bij staat. Vroeger was CU2 te groot, kijk eens hoe het nu is met die site. Zeg nooit nooit :)
Hopelijk komt het idd niet van de grond .. heeft eindelijk iedereen whats app (een eenheid als t ware) en dan gaat weer een malloot rommel maken en kan straks niemand meer met elkaar communiceren omdat iedereen een ander programma'tje heeft voor zijn gratis smsjes.
En nu maar wachten hoelang het duurt voor de Nederlandse telco's deze dienst gaan blokkeren :/
Mag niet meer zoals boven al staat en je kunt nu de goedkoopste voor jouw kiezen, lijkt me wel handig:
"Volgens Facebook kan de app berichten versturen met zijn eigen chatdienst, maar ook via sms."

[Reactie gewijzigd door Xubby op 10 augustus 2011 08:48]

snap ook niet dat ze dit uberhaupt zouden mogen blokkeren. whatsapp is gewoon hetzelfde als email. je zit alleen niet meer vast aan een emailadres maar je gebruikt je mobiele nummer...
kunnen ze hiervoor niet een gestandariseerd mail 2.0 platform maken ofzo dat door alle fabrikanten van mobiele apparaten wordt ondersteunt? want ik zit niet te wachten op een 2e whatsapp of een facebook app met nog meer bloatware. (zit sowieso niet te wachten op facebook in welke manier dan ook)
De chatapplicatie is geschikt voor iOS en Android en is per beschikbaar

per wanneer dus?
Per direct. "Gebruikers kunnen de app downloaden uit de applicatiewinkels van beide mobiele-besturingssystemen"
Anoniem: 116947
@paragon10 augustus 2011 09:23
Ik vind die app niet terug in de app store..

EDIT: Op andere website volgende gevonden:

De instant messaging-dienst Facebook Messenger is vanaf woensdag te gebruiken in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De komende weken zal de app in meer landen uitgebracht worden, ook in Nederland.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 116947 op 10 augustus 2011 09:27]

Nou niet in de appstore van NL. daar heb ik net naar gekeken..
In de VS is het per direct beschikbaar. In NL maar weer wachten :(
Per direct... gebruik je US-iTunes account ;)
Men slaat Windows Mobile over? Straks met het zicht op W7..
Buiten Tweakers.net zit niemand te wachten op WP7.
Binnen Tweakers.net ook niet, ik lees toch echt steeds iOS en Android nieuwsitems :)
Voordat er geflamed wordt... het is ECHT stil rond WP7!
Dat zou ik nu ook weer niet zeggen. Er is minder nieuws rond, dat is waar, maar hoe komt het ook? Officieel is WP7 hier nog niet uitgebracht, dus het zijn vooral nieuwsitems over de komende Mango-update en daar zijn er toch een aantal van. Ik herinner me ook een review van WP7 en Mango, artikel over de komende WP7 Whatsapp, artikelen in verband met het rooten van WP7, nieuwe toestel-aankondigingen ... Ik vind dat het behoorlijk goed gaat ermee. En daarnaast is WP7 een prachtig OS, eens je het in je handen hebt en zelf hebt gebruikt :p Uit het weinige nieuws dat er is, kan je toch al opmaken dat het een behoorlijk innovatief OS is. Ik ben er zeker van dat eens het officieel gereleased wordt door Microsoft, er wel een behoorlijke campagne zal gevoerd worden die succes zal hebben ook...

Ik weet zelfs niet wat het laatste artikel over iOS was, apple-gerelateerd nieuws is tegenwoordig enkel over Lion gegaan. En over android is het ook niet echt 'vet'; we kijgen aankondigingen van nieuwe toestellen, maar daar gaat het voornamelijk om phone-specs of patenten-oorlogen. Daarnaast is er soms iets over custom-roms, maar een nog niet gereleased OS kan moeilijk al veel custom roms hebben ... En tenslotte voor mij het meest de moeite waard zijn de updates over Google Maps.

Over de OS'en zelf is het dus maar komkommertijd, de features zijn al gekend en zitten er al in, en af en toe een update-item over gebrekkige support van telefoonbouwers is nu ook weer niet zo'n groot nieuws...
Volgens mij zal er snel genoeg ook een W7 variant komen. Hoewel dit ook wel een beetje kan aantonen hoe Facebook tegenover W7 staat.
WP7 mango update heeft ingebouwde facebook chat op besturingssysteem niveau.

ik zie dit wel verschijnen als update in de WP7 core.
ja klopt maar het zegt wel iets over de intentie van microsoft en facebook integratie. daarom verwacht ik dat dit in de core van WP7 zal komen uiteindelijk.

WP7 heeft nu al iets soortgelijks. je kunt een bericht typen en dan kiezen of je hem via facebook chat, live messenger of sms verstuurd. zoek maar eens op "wp7 Threads"
anders als? Wat betekent dat?
Wat ik jammer vindt aan Whatsapp en eigenlijk hier ook dat er geen versie is voor Windows Mobile. Ook mis ik hier de BlackBerry versie.

Volgens mij de eerste client die zowel iOS, Andriod, WMB en BB uitkomt lijkt mij een goede winnaar!
Whatsapp is er wel degelijk voor Blackberry.
Whatsapp heeft er in ieder geval 3 vd 4 gecovered. Volgens mij waren ze zelfs bezig voor WMB.
sorry maar kan iemand mij vertellen waar dit "duidelijk" vermeld staat in whatsapp dat je er na een jaar voor moet gaan betalen? ben namelijk alle menus langs geweest en ik zie het nergens staan (iphone).
ook lees ik er niks over op internet, enige wat ik tegen kom zijn berichten over hoax mailtjes waar instaat dat je vanaf 1 juni 5ct per bericht moet betalen, die datum zijn we allang verstreken.

wat ik nu begrijp op de site van whatsapp is dat het alleen in de applicatie van android staat?
omdat die in het begin gratis te gebruiken is en ik er voor de iphone al voor heb betaald en daar dus niet het volgende jaar weer extra voor hoef te betalen?

[Reactie gewijzigd door X0X Chevy X0X op 10 augustus 2011 09:23]

Iphone betaal je alleen de app en daarna is het gratis. Bij android is de app gratis maar moet je na een jaar dus $1.99 betalen.

Aangezien jij een iphone hebt hoef je je dus nergens druk over te maken.
het is dus lood om oud ijzer als ik het goed begrijp,
iphone gebruikers betalen dus voor ze de app kunnen gebruiken voor whatsapp.
en android gebruikers zijn bevoorrecht het eerst een jaar te kunnen gebruiken en daarna eenmalig hetzelfde bedrag betalen.
staat namelijk niet dat het elk jaar terug komt het bedrag.
lijkt me in dat geval niet meer dan logisch.
Jawel, dat staat er wel:

http://www.whatsapp.com/android/

"During, or after free trial period you can purchase service for $1.99 USD/year."

http://itunes.apple.com/a...essenger/id310633997?mt=8

De iPhone-versie kost slechts 0.99 USD voor aanschaf, dus ik snap niet waarom jij vindt dat Android gebruikers bevoorrechts zijn, integendeel ...
....fijn straks 10 apps om te communiceren omdat iedereen weer wat anders heeft :X
Dat is dus het voordeel van Whatsapp, het maakt niet uit of je wel of niet Facebook, Google+, LinkedIn, Hyves, Twitter of weet ik wat volgend jaar de hype is hebt. Het werkt gewoon. Ik heb geen Facebook en ik ga ook geen accoiunt nemen alleen omdat ergens op de wereld een van mijn vage contacten dat wel heeft.
lol het werkt gewoon? het werkt natuurlijk alleen als je vrienden ook whatsapp hebben. dus het maakt precies net zoveel uit als alle andere hypes.
Neen, juist niet. Het verschil zit hem erin dat je een telefoon hebt, en geen verdere account nodig hebt. Je account bestaat uit je telefoonnummer, wat iedereen sowieso heeft, ongeacht hij lid is van een of andere social network site. Je hoeft dus nergens aan te melden bij de zoveelste extra service / account. Installeren, en done ...
Dat kan ook juist een probleem zijn. Tegenwoordig heeft men (ik) ook vrienden in het buitenland waardoor zo'n Facebook messenger ineens heel erg interessant wordt. Heb je van die mensen geen Telefoonnummer of wil je communiceren met een PC, dan is whatsapp geen optie.

Ik denk, dat mensen zelfs speciaal hiervoor een Facebook account aan gaan maken om te communiceren, maar we zullen het zien.
Dit was wel te verwachten en ik denk dat het zeer populair gaat worden omdat het zo dichter bij de mensen staat (via Facebook). Jammer dat ze Whatsapp moeten kopiëren maar dit is een sterke troef van Facebook in de laan naar "gratis" communicatie. Nu ook via de veelgebruikte - vooralsnog betalende - GSM.
Ik vind het juist niet jammer dat ze whatsapp kopiëren. whatsapp is een leuke app/dienst maar ligt er imho te vaak uit waardoor je even niets kan verzenden of ontvangen. Misschien doet deze Facebook variant het beter.
Op zich niet, echter ben ik niet actief op facebook (wat ze natuurlijk wel graag willen) waardoor ik ineens iedereen toe moet voegen. Met tel nummer is het veel makkelijker.
Leuk dat facebook er een officiële applicatie van maakt, maar ik kan dit al tijden met Palringo.
Alsnog een mooie zet voor facebook, als het gratis en praktisch is, denk ik dat het makkelijk even groot als Whatsapp kan worden.
Er zijn zat chat applicaties, maar weinig die push notifications ondersteunen. Ondersteund Parlingo dat ook? Lijkt me sterk als het ook voor Windows (PC) en Mac bestaat.

Dat is evenmin onduidelijk van deze app van FB. Dat is m.i. wel een must willen ze echt concurreren met WhatsApp.
IM+ is een interessante!

Push notifications en alle grote netwerken onder 1 app.
Ebuddy (facebook chat, hyves chat, MSN, ICQ ) werkt behoorlijk goed en gebruikt nauwelijks accu door goed geimplementeerde push notificaties. IM+ en trillian trouwens ook, het is maar welke je zelf het prettigst vind ze zijn allemaal erg zuinig voor je accu. En Ebuddy XMS is het antwoord op whatsapp. (Je hebt ook nog liveprofile, kik messenger en nog een paar enzo)

[Reactie gewijzigd door ToFast op 11 augustus 2011 00:32]

'You can use Messenger to reach all of your friends -- whether they're on Facebook or in your phone contacts. All you have to do is type the person's name'

Dit geeft mij het idee dat je er niet specifiek een facebook account voor nodig hebt.

Daarnaast staat op de facebook pagina van facebook het volgende over de messenger
' Not using a smart phone? You can still reply to messages sent using Messenger by confirming your mobile number.'

Als je geen smartphone hebt, maar wel internet kan je dus kennelijk ook gebruik maken deze dienst. Het is dan niet platform gebonden lijkt mij, maar eerlijk gezegd, echt duidelijk is het niet geformuleerd
Je hebt wel een facebook account nodig, je moet inloggen met je facebook username & password namelijk.

Je hoeft echter geen vrienden van elkaar te zijn op facebook om elkaar berichten te kunnen sturen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee