Samsung introduceert monitor met power-over-ethernet-aansluiting

Samsung heeft met de NC220-display een monitor uitgebracht die min of meer zelfstandig kan functioneren. De display staat via een netwerkverbinding in contact met een server, waardoor werkplekken eenvoudig ingericht kunnen worden.

De SyncMaster NC220-display is voorzien van Universal Power Over Ethernet- of Upoe-technologie, die door Cisco is ontwikkeld. Met de techniek kunnen werkplekken ingericht worden die uit enkel een monitor en invoerapparatuur bestaan. Een centrale server neemt het rekenwerk voor zijn rekening. Bovendien kan via de Upoe-techniek voldoende stroom aan de display worden geleverd; de netwerkkabel kan 60W aan de NC220 leveren.

De display wordt door Samsung aangeprezen als 'zero client'-monitor en is naast de netwerkverbinding voorzien van Samsungs Led Blu-technologie. De 22"-display met led-backlight moet een breed kleurenspectrum kunnen weergeven, maar behalve de ethernet-aansluiting zijn weinig specificaties bekend. Ook een prijs en introductiedatum ontbreken vooralsnog.

Update 11.05: de NC220 is voorzien van een 22"-panel met een beeldverhouding van 16:10 en een contrastverhouding van 1000:1. De helderheid bedraagt 250cd/m² en het maximale opgenomen vermogen is 51W. De aansluitingen omvatten, naast een gigabit-netwerkpoort, een D-sub-aansluiting, vier usb 1.1-poorten, audio-aansluitingen en een dvi-uitgang om een tweede display aan te kunnen sturen.

Samsung SyncMaster NC220

Door Willem de Moor

Redacteur

19-07-2011 • 10:40

77

Reacties (77)

77
77
62
4
0
5
Wijzig sortering
Wat ik begreep van een presentatie laatst van VMware is dat deze monitoren prima kunnen samenwerken met VMware View. (Hun virtuele desktop software.)

Wat je dan dus krijgt is een virtuele pc op een ESX(i) host die via het netwerk een Null client aanstuurt (Deze monitor dus.)

En in de presentatie hadden ze het erover dat je ook prima kon photoshoppen, 3dwerk of HD video's kon bekijken.

[Reactie gewijzigd door r_kluft op 23 juli 2024 13:33]

Hoe moet ik dit zien? Is dit een Citrix variant van Samsung of?
Inderdaad, het is een dumb terminal. HEt enige dat dit ding doet is het beeld weergeven en een muis/toetsenbord aansluitign bieden. De rest staat in het server hok...

Je kunt dus makkelijk een paar racks met blade servers neer zetten en iedereen fijn een standaard image bieden. De gebruikers zetten s'ochtens hun scherm aan en logen in, werken de hele dag op hun eigen systeem. De tafel heeft alleen een scherm een toetsenbord en een muis en er is dus lekker veel ruimte over, geen herrie van een systeem dat hard staat te werken (handig als je bijvoorbeeld veel workstations hebt staan). En voor de beheerders is een update upgrade heel erg simpel gewoon even die ene image updaten.
Daar naast als je een groot kantoor hebt met bijvoorbeeld 200 mensen dan is er altijd wel een paar ziek op vakantie dan wel lui en niet aan het werk, in een vergadering etc... deze mensen kunnen dus worden over geprovisioned op de blade servers, iedere gebruiker heeft een virtual quad core systeem, en voor iedere 10 gebruikers heb je in totaal 8 fysieke quad core processoren beschikbaar. Dat is dus een flinke kosten besparing niet zo zeer in de aanschaf maar voor namelijk in het energie gebruik.

De gedaalde beheers en energie kosten kunnen zorgen voor een flinke beperking van de kosten. Ook het feit dat ik alleen een scherm koop en geen fysieke machine meer nodig heb betekent dat de kans op een gebruiker die toevallig zijn melk morst dan wel een desktop mee neemt is een stuk kleiner. Onderhoud is makkelijker omdat alle hardware op een locatie te vinden is. En als klap op de vuurpijl kan ik ook nog eens veel makkelijker een systeem upgraden en bijvoorbeeld een belangrijke manager wel dedicated processoren geven dan wel wat extra geheugen in zijn systeem steken zonder dat ik uit mijn luie stoel hoef te komen.

Dit soort oplossingen zijn de toekomst voor vele kantoor tuinen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die een eigen systeem nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld ook thuis moeten kunnen werken en dus door middel van een laptop of tablet wekren maar dat is maar een relatief klein aantal mensen. En ook hier zie je steeds vaker dat ze een Citrix acthige oplossing krijgen aangeboden waar bij veel zo niet alle applicaties centraal in de server ruimte draaien en de simpele lichte en goedkope laptop alleen een client is.
Oftewel - mainframe en terminals. Back to the sixties, baby!
Dit is voor Virtualization Experience Infrastructure (VXI): Je virtuele desktop tonen op je monitor zonder dat je PC nodig hebt. Die virtuele desktop kan van Citrix, VMWare View, Wyse,... zijn. Deze monitor heeft de VDI client ingebouwd. Er zijn ook andere VDI clients die standalone werken, samen met je IPPhone (Integrated VDI client ) of via the tablet (Cisco Cius)

Meer info: http://www.cisco.com/en/U...t_a_glance_c45-676333.pdf
Soort van Thin-client.
Werkplek waarbij je fysieke kast ergens anders staat. Heb iets vergelijkbaars met een heel klein tussenkastje gezien. Werkstation staat ergens verderop in de gang in een serverkast. In de kamer zelf met iets van 5 van de stations naast elkaar staan dan alleen de schermen.
Monitor, muis en keyboard gaan over het netwerk naar die pc toe dan, en je hebt geen herrie, en warmte van die bakken.
Ideaal voor in mijn studio :)
En waar sluit je het toetsenbord en de muis op aan?
Samsung’s low power LED panel with NC220 consumes a maximum of 51 watts of power with a much lower typical power consumed during the normal course of operation. When NC220 is used in conjunction with Cisco EnergyWise technology, users can set policies to power down the device when it is not being used to further enable an additional 50 percent energy savings.
RGB-IN (15 pin D-SUB)
LAN (RJ45, Giga, x2EA)
USB (1.1 x4EA)
HeadPhone Out
Audio IN
MIC IN
RS-232C (9pin D-SUB)
Signal Input/Output
DVI OUT (for Dual)
http://www.cisco.com/en/U...n_overview_c22_676338.pdf
Je hebt wel de Cisco Catalyst 4500 series chassis switches nodig en de bijbehorende linecard WS-X4748-UPOE+E (prijs nog niet bekend). Dus goedkoop is het niet: je moet een redelijk kantoor hebben wil dit interessant zijn.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 23 juli 2024 13:33]

LOL Die Catalyst hebben we hier net de deur uitgedaan...

Het idee van een thin/zero client in een scherm is trouwens wel een goed idee.
Voor zover ik weet is dat er verder ook nog niet..

Stroom mag van mij dan wel gewoon via lichtnet lopen.

[Reactie gewijzigd door maceddy2004 op 23 juli 2024 13:33]

Stroom via het lichtnet op de werkplek kan weer aardlusproblemen opleveren, nu komt echt alle stroom vanaf hetzelfde punt. Minder kans op storingen dus.
Ik vind het juist erg slim om UPoE te gebruiken.
Onder de vloer wel weer een probleem, als je laten we zeggen 50 CAT6 kabels gebundeld hebt waar ineens dus zo'n 50 watt per monitor door heen moet...dat levert aardig wat warmte ontwikkeling op.

Vraag me af of dat wel met bestaande kabels kan en mag ivm brandgevaar.
Uh, die kabels genereren geen 50W aan warmte hoor :)
Stroom via het lichtnet op de werkplek kan weer aardlusproblemen opleveren, nu komt echt alle stroom vanaf hetzelfde punt. Minder kans op storingen dus.
Ik vind het juist erg slim om UPoE te gebruiken.
Volgensmij maakt dat niet uit, daar je newerk al galvanische gescheiden is middels trafo's bij je netwerk aansluiting. Anders zou je daar in normaal ook last van moeten hebben omdat de servers meestal wel op een andere groep zitten dan de clients.
Het thin/zeroclient idee is niet nieuw, je ziet tegenwoordig wel steeds vaker van die thinclients in winkels staan bijvoorbeeld. Dan staat de server op het hoofdkantoor, en dan maakt het internetmodem een vpn tunnel aan waardoor je je thinclient fopt, en zegt: je hangt in hetzelfde lokale netwerk als de server.
In de winkel heb je dus alleen een netwerkprinter, een ip-telefoon en een thinclient staan. Totale waarde van 1000€ zoiets, terwijl een losse pc met software al gauw over de 2500€ gaat kosten per winkel.
Stroom vanuit de switch is handig, want je kan centraal vanuit de switch het stroomverbruik bepalen. Op de 4500 kan je een scripje draaien waarmee je alle PoE / UPoE apparaten na kantoortijden uit kan schakelen. Dit is bij Cisco o.a. het Energywise initiatief.
Er zullen zeker wel Upoe switches zijn van B-merken die er ook mee werken, maar dat zal dan wel niet ondersteund worden.
Hetzelfde als HP zegt dat hun printers niet op externe printservers van andere merken werken..
Nee, want die leveren meestal maar 15W per aansluiting. En dan is nog de vraag wat je VXI server er mee doet...
Jammer, dus het is niet voor de thuisgebruiker?
Ik denk dan op de monitor.
Via USB aan de monitor zelf waarschijnlijk.
lol, een kennis van mij in de ICT voorspelde mij dit soort apparatuur al 2 jaar geleden :p
Volgens hem is dit over 3 jaar in huishoudens en moet je een soort pc abbonement kopen voor een virituele pc die altijd up to date is.
Voor de huis, tuin en keukengebruiker zou zoiets makkelijk kunnen. Voor de fanatieke gamer of power-user verwacht ik dat er de komende jaren nog wel een pc in huis staat, rauwe kracht virtualiseren wordt nog een aardig karweitje...

Zeker met (multiplayer-)games kom je dus redelijk in de problemen qua rendering en reactietijden lijkt mij...
Nee, dat valt best mee. Je hebt nu tobo+muis -> CPU -> ISP -> game server. Het maakt voor je lag weinig uit of je de CPU iets dichter naar je ISP verschuift. Het latency verlies tussen je muis en je CPU wordt goedgemaakt omdat de CPU dichter bij de gameserver zit.
Dat valt reuze mee hoor, je moet dan wel een fatsoenlijk netwerkkabeltje gebruiken, en eventueel een thinclient die een gigabitaansluiting heeft aanschaffen, maar die latency valt echt hartstikke mee.

Het is er in de eerste instantie niet voor gemaakt, maar ik voorzie over een aantal jaren een lichte verschuiving van koperen netwerkkabels naar glasvezelkabeltjes waarover je dus veel meer data in veel minder tijd kan versturen.

PS: ping maar eens naar je router, dat is meestal al 1ms of minder....
Een paar jaar geleden leken dit soort thin client oplossingen de toekomst te zijn. Maar ondertussen is de computer veel draagbaarder geworden, denk aan de tablets: je wil op de bank gewoon je gids hebben, aan tafel even snel je bankzaken doornemen, op het terras met een biertje erbij je mail lezen en wat chatten met familie etc. Een computer als deze Samsung bind je weer aan een vaste werkplek. En ja, daar is ook zeker markt voor, met name in combinatie met cloud computing of citrix achtige omgevingen. Ik zou in de keuken best zo'n scherm willen hebben als het ding ook touch heeft: lijkt me erg makkelijk met het koken, zo'n scherm op een keukenkastje. Najah, als mijn iPad1 wordt afgedankt, zal die vast in de keuken worden opgehangen :-)
DIt is dan ook voor de zakelijke markt lijkt me. Heel fijn als inrichting voor flexibele werkplekken. Niet zozeer voor thuis gebruik.
Als je nou eens bijvoorbeeld op je stevige pc een remote desktop mogelijk maakt, kun je vanaf je mobiel apparaat op je remote desktop werken.

PS. probeer teamviewer maar eens ;)
Een tablet is in feite de consumenten versie van het thin client concept. In het Apple ecosysteem is een iPad, iPhone of AppleTV de client, een Mac/PC met iTunes/iPhoto de server.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 juli 2024 13:33]

2 jaar geleden zou ik hem inderdaad gelijk geven, maar met de huidige stroomversnelling waar mobiele apparatuur in geraakt is, denk ik dat we eerder onze telefoon/tablet in een dock stoppen die dan als pc fungeert, dan dat alles gecentraliseerd gaat worden.
Dat is inderdaad een goed systeem, om je tablet of smartphone als pc te gebruiken.

Hierbij voorzie ik alleen het probleem dat deze systemen niet krachtig genoeg zijn, (het simpele kantoorwerk uitgezonderd).

Kan de 60W over de ethernetkabel zonder dat andere apparatuur in het netwerk kapot gaat? of moeten gebruikers van deze systemen aparte bekabeling aanleggen?

Ik zie aardig wat mensen de laptop aansluiten op deze netwerkkabel (als het een RJ45 is) dan blaas je volgensmij op zn minst de netwerkkaart op!
John Carmack (Quake, Doom,...) voorspelt nochtans dat mobiele apparaten over 2 jaar de PS3/Xbox 360 inhalen ... of dat waar is, is uiteraard een andere zaak :)

De graphics die een iPhone 4 of Galaxy S2 kan toveren is eigenlijk ook al erg indrukwekkend.
Da's leuk en aardig, maar dan zeg je dus "Over 2 jaar gaan ze een systeem inhalen dat we 6 jaar geleden al hadden".

Oftewel, "over 2 jaar lopen we 8 jaar achter".

Als ik een moderne Desktop PC gewend ben ga ik niet terugstappen naar een mobieltje-in-dock dat me 8 jaar terug in de tijd gooit.
Ze willen de PC juist NIET in de monitor hebben, dus heel aardig dat dat binnenkort met low-end/power chips wel kan maar dat sluit totaal niet aan op het doel van deze monitor...

Een thin-client doet juist NIKS zelf, en zijn al helemaal niet bedoelt om te gamen (wat wel kan).
Kan de 60W over de ethernetkabel zonder dat andere apparatuur in het netwerk kapot gaat? of moeten gebruikers van deze systemen aparte bekabeling aanleggen?
Ethernet is point to point, tegenwoordig. De 60 W loopt van de switch naar de monitor, en er zitten geen andere apparaten op die kabel. Als die monitor niet aangesloten is, dan loopt er geen 6o W.

Vergelijk het met je wasmaschine: die kan makkelijk 1000W uit het stopcontact trekken, maar je 300W PC gaat niet kapot als je'm aan hetzelfde stopcontact aansluit.
Anoniem: 299256 @MSalters19 juli 2011 20:06
Het PoE-protocol negotieert eerst met de client of die wel degelijk stroomtoevoer aankan. Zo niet, wordt enkel het Ethernetsignaal doorgestuurd. Zo wordt voorkomen dat het de netwerkpoort kapot gaat.
Misschien optioneel bij je internet verbinding :-) Voor de rest denk ik dat Magic helemaal gelijk heeft!

Echter zal ik altijd een fysieke schijf thuis willen houden (nas). Alles op mijn telefoon, en dan telefoon kwijt? Of toch alles in de cloud? Nee, doe mij maar lekker thuis!
Klassieke gedachte die nog nergens aan de werkelijkheid getoetst is. Meeste verlies van data komt door verlies van fysieke dragers of diestal.

Mijn stelling: De cloud is veiliger.
Riem en bretels: cloud storage gecombineerd met lokale backups.
Waarom zou je de default ver weg en langzaam willen hebben? Lokale storage met cloud backup is een stuk sneller.
Alles thuis en je huis afgebrand of leeggeroofd? Er zijn best argumenten te bedenken om dingen thuis te willen hebben, bijvoorbeeld dat je niet wilt dat derden toegang hebben tot je gegevens, maar dit argument vind ik niet erg sterk.
Dit soort apparaten (maar dan met een kastje achterop bij oudere versies) bestaat dan ook al meer dan 4 jaar bij kantoren.
Heb juist een Chromebook gekocht. Lijkt erop he ;)
Ik mag hopen dat dat een vrijwillige optie blijft voor digibeten die geen zware fratsen uithalen met hun computer, maar zo'n constructie komt er bij mij niet in :')
ja maar dat haalt toch heel het idee van de tweaker er uit.
waarschijnlijk mag je dan niks meer.brrrr boze gedachte.
maar ze draaien het tegenwoordig wel om he eerst ethernet over het stroomnet en nu stroom over ethernet.
verder wel een goede ontwikkeling voor bedrijven
Ik vind het persoonlijk een beetje jammer dat ze USB 1.1 gebruiken. Ze maken een statement met hun techniek, en dan ploffen ze er een oude USB poort in.. Dan ga je toch niet echt mee met de technologie lijkt mij? Als iemand een goed argument heeft die het tegendeel beweert, go ahead, ik vind het een aparte keuze en wil best weten waarom ze deze keuze precies gemaakt hebben.
Het enige dat ik me kan bedenken is dat de bandbreedte te beperkt is om er ook USB2.0 mee aan te sturen. Maar dan nog zou ik er een stel USB2.0 poorten inzetten. In het ergste geval halen ze hun max bandbreedte niet, maar het zal vast sneller zijn dan de 12Mbit die USB1.1 je geeft.
Zal ook bedoeld zijn om het stroomgebruik te beperken.
Een toetsenbord en muis hebben maar weinig nodig en werken prima onder USB1.1.

Een USB stick verbruikt wat meer en een externe HDD nog meer. Maar die wil je dus niet op de USB aansluiten.
Hoe snel kun je tiepen?
Die USB poort is alleen voor toetsenbord of muis bedoeld. De poort is verbonden met de lokale terminal en is dus geen remote device van de server die zich elders bevindt en waar je hele desktop op draait.

Bovendien kun je verwachten dat het bedrijf dat deze apparatuur gebruikt een policy heeft die het inpluggen van je eigen usb stik niet toestaat.
60 Watt over een netwerkkabel en dan een kabelboom van 40 meter met 100 kabels, hmm wordt lekker warm hiervoor zijn de meeste netwerken niet geschikt, hoop dat je dan een goede brandverzekering hebt.
60W / 230V is maar 0.26A
UTP heeft een draad oppervlak van 0.205 mm² (dus een diameter van 0.45mm)

Volgens http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm mag een draad van 0.45mm max 0.457A dragen.
Daar zit dit dus dik onder.
Ze sturen echt geen 220V over een netwerk kabel, daar is cat5/6 niet voor geschikt.

Ik vermoed dat ze 802.3at Type 2 toepassen waarbij ze alle 4 de aderparen gebruiken.
http://en.wikipedia.org/w...t#Standard_implementation
Je krijgt dan 600mA x 50V x 2 modes = 60W
En vooral geen wisselspanning! Ik denk dat men 1 aderpaar gebruikt voor de zogenaamde + en 1 paar voor de -. Dan heb je ineens een dubbel zo dikke draad die wel een stroom van dik 3 ampere kan hebben op 24V.
Volgens mij is PoE 48V. Dat betekent bij 60W dus 1,25A.
Dit maakt jouw berekening iets anders.

Ik kan zo snel nergens vinden dat U-PoE een ander voltage voert.
Anoniem: 19339 19 juli 2011 10:58
Holy sh*t, 60W over een netwerkkabel. Waar haal je dat vandaan? Ik denk niet dat er 48 poorts switches gaan komen die op alle poorten 60W kunnen leveren, dan zou het bijna 3 kilowatt per switch vergen. Ik lees net dat een 4500E-chassis maar maximaal 120 poorten van 60W kan voorzien. Dan wordt UPOE wel een erg duur geintje.

Wel strak, ik zat me een paar jaar geleden al af te vragen of we ooit laptops zouden kunnen opladen via PoE, maar toen was het maximum 15,4W, waarmee je niet veel meer dan een accesspoint of telefoon kon voeden (en zelfs toen konden 3750's niet op alle poorten het maximale vermogen leveren). Maar de PoE-standaard kan steeds meer leveren terwijl laptops steeds minder stroom verbruiken, dus we zitten niet ver meer van dat punt af.
Mijn notebook verbruikt iets van 30W max als hij wordt opgeladen, dus die zou ik er makkelijk aan kunnen knopen in theorie.

Ik denk alleen wel dat je voor dat soort dingen toch beter gewoon het stroomnet kan blijven gebruiken. Immers, als iedereen alles eraan gaat hangen belast je netwerkkabels wel heel erg. En van die dunne adertjes worden toch aardig wat warmer dan gewoon normale stroomkabel.
Een normale stroomkabel kan dan ook een veel groter vermogen aan. 60 watt over 4 aders van een netwerkkabel verdeelt lijkt mij prima zonder hitte problemen kunnen werken.

[Reactie gewijzigd door Ch3cker op 23 juli 2024 13:33]

PoE heeft als voordeel dat je dit centraal over de UPS kan voeden, bovendien scheelt het kabels en aanleg van stopcontacten op de werkplek.

Stopcontacten die via de UPS gevoed worden wil je niet op de werkplek. De ervaring leert dat gebruikers daar hun 2200W waterkoker inpluggen en zo de UPS frituren.

De complete afwezigheid van stopcontacten kan ook een voordeel zijn als je niet wilt dat mensen hun eigen apparaten inpluggen, met oog op brandveiligheid enzo.
Nieuw productidee: waterkoker met 8 Ethernetpoorten, zodat je tenminste nog 480W hebt om binnen een redelijke tijd thee te kunnen maken :+
Ik snap niet dat dit weggemod wordt. Hetzelfde concept werd al in de jaren 70 gebruikt. Toen hadden we alleen geen power-over-ethernet maar RS232 voor de data en een losse stroomkabel. Met de opkomst van virtualisatie en steeds krachtiger CPU's wordt de domme terminal weer interessant. Op een enkele CPU kunnen best meerdere mensen tegelijk een Office pakket of andere lichte applicatie gebruiken.
Het hele idee van dit artikel is dat je power en data combineert (PoE) tot het punt dat je genoeg power hebt voor een domme terminal. De renaissance van de domme terminal an sich is alweer een paar jaar oud. Dus ja, VT220 is off-topic want alleen data.
Mooie en logische ontwikkeling voor bedrijven.
Naar de private sector toe zie ik het minder toegepast.
Vooral die 60 Watt door een UTP kabel gaat nog leuk worden.
Het is nu al met VoIP en 24/48 poorts switchen al problemen als je wat geavanceerde telefoons erop hebt hangen met kleurendisplay en al. Kan je maar de helft van de switch uitrusten met zo'n VOIP telefoon of de switch trekt plat.
Of je moet weer op elke werkplek een Power Injector voorzien, wat dan weer het "1 kabel" principe teniet doet.
En ik denk dat je dit verhaal ook als zoiets moet gaan zien : dat de UTP aansluiting vooral zal dienen voor de data, en dat het merendeel van de stroom niet zal getrokken worden door die kabel maar een extra voeding aan de werkpost zelf.
In elk geval ideaal voor virtuele machines op te draaien. Zal de werkingskosten naar eind gebruikers in bedrijven sterk doen dalen, want de onderhoudscontracten tellen alleen nog maar een soort "scherm" ipv een ganse PC waar een boel onderdelen inzitten die stuk kunnen, dus ook daar weer kosten besparing. Enkel op server en netwerkniveau ga je even moeten investeren.
Daarvoor moet je natuurlijk de speciaal voor PoE geoptimaliseerde switch hebben die ff 4 aders van spanning voorziet.
Dit moet je zien in het licht van ROI en het omlaag brengen van de werkplek kosten. Is idd weer een andere variant van Citrix maar denk zelf meer in de richting van domme terminals. Enige voordeel is dat er geen stroom aansluiting nodig is, alleen en netwerk aansluiting. Al is dat in oudere gebouwen dan weer wel een probleem, wel stroom en geen of te weinig netwerk aansluitingen...

Vraag me alleen af hoe ze dat brede kleuren spectrum tevoorschijn gaan halen en met welke videokaart?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.