Samsung presenteert variant Galaxy S met 1,4GHz-cpu - update

Samsung heeft in Rusland een variant op de Galaxy S-smartphone gepresenteerd. De nieuwe versie, de Galaxy S Plus i9001, heeft een grotere accu en een metalen achterkant, en beschikt over een singlecoreprocessor van 1,4GHz.

Ondanks zijn naam beschikt de Galaxy S Plus niet over een Super Amoled Plus-scherm, maar over hetzelfde Super Amoled-scherm dat in de originele Galaxy S zit. Het scherm heeft een diagonaal van 4". Het toestel gaat vanaf volgende maand in de verkoop, meldt Marat Rakaev, het hoofd van Samsungs Russische pr-afdeling, op het bedrijfsblog.

De smartphone draait op Android 2.3 Gingerbread en heeft ten opzichte van de vorige Galaxy S enkele wijzigingen. Zo is de achterkant niet gemaakt van buigbaar kunststof, maar van metaal. Daarnaast is de accu vergroot, van 1500 naar 1650mAh. De Galaxy S Plus is uitgerust met een singlecore 1,4GHz-processor, vermoedelijk een Hummingbird-processor van Samsung zelf.

Van de Galaxy S waren er wereldwijd al tientallen varianten, onder diverse namen. De Galaxy S Plus i9001 wordt echter samen uitgebracht met de Galaxy SL i9003, die een Super Clear LCD heeft in plaats van een Super Amoled. Bovendien brengt Samsung dit voorjaar een opvolger uit, de Galaxy S II, die een groter Super Amoled Plus-scherm heeft en beschikt over een dualcoreprocessor. De S II i9100 heeft een Samsung Exynos 4210, terwijl de i9103 een Nvidia Tegra 2-processor aan boord heeft.

Update 13:25: De gebruikte cpu zou een Qualcomm MSM8255 zijn, volgens deze Russische afbeelding die eveneens afkomstig zou zijn van Samsung. Dat klinkt aannemelijk: de Koreaanse fabrikant gebruikt Qualcomm-chips in veel recente toestellen. HTC heeft de MSM8255 overgeklokt naar 1,5GHz voor zijn tablet Flyer. Ook de Russische blogger en hoofdredacteur van Mobile-Review Eldar Murtazin maakt melding van het toestel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-03-2011 • 11:38

57 Linkedin

Reacties (57)

57
53
27
0
0
4
Wijzig sortering
Touch, touch touch.

wanneer kondigt men nou eens een smartphone aan op android met een normaal fysiek toetsenbord?
Die zijn er wel van Motorola en HTC, bv de Desire Z.
Dan wacht ik maar even met een Samsung Galaxy S... Eind dit jaar ga ik wel voor de Samsung Galaxy S II hopen dat het uiterlijk van dit toestel lekker strak is.


Verder even beetje ontopic:

Ik vind het maar wazig om zoveel varianten van 1 toestel uit te brengen. Ik snap aan de ene kant wel dat er misschien wat geld uit te halen is maar aan de anderen kant ook weer niet je hebt namelijk verschillende producties lopen...

Verder is het ook niet waar dat alle Samsung Galaxy S een Super Amoled hebben gekregen zoals hier in Nederland zijn de meesten met een normaal Amoled geleverd. Dus wil nog wel eens zien hoe ze dat gaan doen met de Samsung Galaxy S II of ze het dat keer wel waar maken dat er overal een Super Amoled Plus beeldscherm op komt. Ik betwijfel het.
Verder is het ook niet waar dat alle Samsung Galaxy S een Super Amoled hebben gekregen zoals hier in Nederland zijn de meesten met een normaal Amoled geleverd. Dus wil nog wel eens zien hoe ze dat gaan doen met de Samsung Galaxy S II of ze het dat keer wel waar maken dat er overal een Super Amoled Plus beeldscherm op komt. Ik betwijfel het.
Nee joh er bestaan geen SGSen met AMOLED enkel met SAMOLED of SLCD, anders zi eik heel graag een bron (1 die ook nog weet waar ze over praten, een spelfout naar AMOLED is gauw gemaakt, en SAMOLED is immers ook een AMOLED scherm, andersom niet) :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 maart 2011 12:23]

als ik het goed begrijp komt hij dus alleen uit in rusland en niet in nederland?
Wat ik me afvraag is of die accu ook in de normale galaxy-s past. Moet iedere dag (soms 2x) bijladen nu...Heb nog geen (significant) grotere accu dan de standaard 1500mAh kunnen vinden helaas...
Die specs lijken indrukwekkend, maar dat is dankzij android in de praktijk jammer genoeg niet zo.

Android op telefoons gebruikt nog steeds geen hardware gpu acceleratie voor de interface. Dit wil zeggen dat wanneer je bijvoorbeeld in de browser naar beneden scrollt, dat het beeld (zeker in vergelijking met een iPhone 3GS of 4) dan erg schokkerig gaat. Bijkomend nadeel is dat 100% CPU belasting veel meer energie kost dan het (relatief licht) belasten van de GPU, welke voor deze taak ontwikkeld is, en het dus veel efficiënter af kan handelen. Hierdoor blijft de batterylife ook achter (wederom in vergelijking met de iP4, die eenzelfde batterij gebruikt).
Het is bijna een schande dat de Galaxy S wat vloeiendheid betreft zoveel achterloopt op de iPhone4, zeker wanneer je bedenkt dat de GPU van de Galaxy S, tot wel 3 keer krachtiger is.

Nu zal in de interface de Galaxy S 1.4 Ghz precies 40% sneller zijn. Waar de S 1Ghz met 28 fps door een site heen scrollt daar zal de 1.4 Ghz versie bijna 40 fps doen. Dit is bijna even vloeiend als de iPhone4 welke op 60fps gecapped is, maar het kost dus veel meer stroom, voor minder prestaties/ en bedienplezier in dit geval.

Beter zou het zijn wanneer samsung een Galaxy S zou uitbrengen die wel overal GPU acceleratie in het OS heeft. Deze Galaxy S zou dus een stuk vloeiendere beelden weergeven, en daarnaast ook nog eens stukken langer meegaan wat batterijduur betreft.
Sterker nog, je zou deze hypothetische Galaxy S makkelijk op 600Mhz kunnen laten lopen en nog steeds zou hij sneller aanvoelen dan de 1.4Ghz versie, die in deze versie nog steeds zowel de rol van cpu als gpu vervult.

In mijn ogen zijn al die nieuwe snellere processors dan ook aan het Android OS verspild zolang het OS het niet fatsoenlijk gebruikt.
Je gaat immers ook geen dikke pc met dito videokaart bouwen om vervolgens in windows met software rendering te scrollen. Ik ben dan ook niet onder de ondruk van deze 'upgrade'
Hmm, ik vraag me af of een MSM8255 overgeklokt naar 1,5GHz sneller is dan een Tegra 2 of een ARM Cortex A9 – Exynos 4210 zoals in de Galaxy S II komt. (welke je misschien ook kan overklokken.

En wat doet het overklokken met de batterij?
WTF... allemaal dezelfde naam maar een ander type voor verschillende binnenwerken/schermen. Lekker overzichtelijk allemaal. |:(
Het is best overzichtelijk hoor. HTC doet hetzelfde met de Desire ;)

Galaxy S i9000 = Super Amoled en 1 GHz
Galaxy S Plus i9001 = Super Amoled en 1,4GHz
Galaxy SL i9003 = Super Clear LCD
Galaxy S II i9100 = Super Amoled Plus

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 31 maart 2011 12:07]

Galaxy S i9000 = Super Amoled en 1 GHz
Galaxy S Plus i9001 = Super Amoled en 1,4GHz
Galaxy SL i9003 = Super Clear LCD
Galaxy S II i9100 = Super Amoled Plus + Exynos (dualcore)
Galaxy S II i9103 = Super Clear LCD +Tegra2 (dualcore)

Zijn er nog meer toevoegingen? :*)

edit: fixed

[Reactie gewijzigd door AtlAntA op 31 maart 2011 14:10]

Galaxy S Giorgio Armani i9010 = Super Amoled en Hummingbird, iets gewijzigd uiterlijk
Nexus S i9020 = Super Amoled en Hummingbird, iets gewijzigd uiterlijk en Google-branded
Nexus S i9023 = Super Clear LCD en Hummingbird, iets gewijzigd uiterlijk en Google-branding.

En dan natuurlijk nog de ongeveer 15-25 providerversies, zoals Fascinate, Captivate, Epic 4G, Vibrant, Galaxy K, Galaxy U, SC-02B, Infuse 4G, Continuum; allemaal met andere typenummers, iets ander uiterlijk of andere specs enz :)
de SII's zijn 1GHz met dualcores best belangrijk denk ik.
Het scherm van de Arc is nog niet getipt :) Ik heb een Arc zowel als een Samsung met Super Amoled scherm, en de Arc vreet het echt op hoor geloof me als je ze naast elkaar zet :)

Die Amoled schermen vind ik zo overdreven hype zooi eerlijk gezegd.
volledig mee eens!!!
Anoniem: 401561
31 maart 2011 11:49
Wel leuk dat het met 0.4 Ghz geupgrade wordt, maar een dual core processor is technisch gezien sneller (misschien even snel) en zuiniger. Dus ga ik liever voor de Samsung Galaxy S2.
Niet sneller, maar wel beter in multitasking ;)

Dus je slaat echt de plank ernaast.
Zoveel scheelt het ook weer niet.

Niet zo overdrijven met dat Dualcore gedoe.
Het is pas nieuw en moet nog echt worden uitgebalanceerd worden qua prestatie.

LG en Samsung hebben daar echt een handje van om te vroeg in te plaatsen.
Niet zo overdrijven met dat Dualcore gedoe.
Het is pas nieuw en moet nog echt worden uitgebalanceerd worden qua prestatie.
Ik ben het met je eens over je comment, behalve het gequote deel. Dual-core/multi-core is helemaal niet nieuw! Kennis van desktop en server cpu's kan gerust gebruikt worden in ARM's. En Linux ondersteunt SMP al sinds 2.0 werd gereleased in juni 1996.

[Reactie gewijzigd door MrSnowflake op 31 maart 2011 13:12]

Dat is erg fijn dat de achterkant van metaal wordt(zeker voor mij want ik laat hem altijd vallen)
EN super amoled dat is ook wel fijn
Als je hem altijd laat vallen, dan is metaal juist iets wat je niet wil hebben. De plastic die op de SGS zit is flexibel en gaat moeilijk kapot na een paar keer op de grond (mijn ervaring).
Inderdaad, metaal is behoorlijk krasgevoelig en geeft een stuk minder mee dan plastic waardoor veel sneller kleine deukjes kunnen ontstaan, plastic is wat dat betreft toch een handiger materiaal. Echter omdat metaal vaak luxer aanvoelt en luxer oogt wordt dat natuurlijk liever gebruikt als het mogelijk is.
Metaal voelt juist wel een stuk steviger aan en ziek er luxueuzer uit en dat is denk ik voor de meeste mensen al voldoende om te geloven dat deze telefoon beter is dan de gewone Galaxy S. Of het in de praktijk handig is is een tweede.

De vergrote batterij is een goede feature van deze telefoon, bij de smartphones is de batterij vaak het probleem omdat die het vaak niet eens 24 uur vol houdt.

De processor is misschien niet top-of-the-line maar is meer dan voldoende.

Al met al een mooie nieuwe Android Phone.
Al die nieuwe HTCs in de S-lijn worden door deze processor nog steeds heel hard in de pan gehakt (trouwens bij 1Ghz ook al het geval). Alleen de Optimus 2X Speed zal op dit moment een superieure processor hebben totdat al die aangekondigde dual-core smartphones ook daadwerkelijk verschijnen.
Dualcore superieur?

Dat hoeft niet perse he, die LG Optimusx2 is gewoon traag, zie maar eens met de filmpjes echt lag erin als je op 1080p gaat opnemen, belabberd kleur en noem op.

Dus, waar heb je het nou over?

Zelf de Arc vreet de LG Optimus x2 op, heb dat zelf gezien, hogere hardware specificatie hoeft niet perse beter te zijn ;)

Dualcore moet eerst eens langer worden ontwikkeld, het wordt gewoon te vlug erin gebouwd, Samsung en LG hebben daar echt een handje van.
Dat hoeft niet perse he, die LG Optimusx2 is gewoon traag, zie maar eens met de filmpjes echt lag erin als je op 1080p gaat opnemen, belabberd kleur en noem op.
Weten we ook weer dat een filmpje opnemen/afspelen iets zegt over de totale belevenis van een toestel 8)7 Zelfs 'verkeerde kleuren' maken volgens jouw het toestel traag |:(

Dualcore is inderdaad superieur, ook al is het platform (android 2.2.2) er nog niet eens 100% op berekend, ik kom zelf van de SGS (@1.2Ghz) wat ik een superfijn toestel vind/vond. En de LG 2X is zeker sneller ook al draait ie 'maar' (2 cores op) 1Ghz...

Die SGS Plus is evengoed een supertoestel daar niet van, de hummingbird SoC is gewoon heel sterk en ondertussen ingehaald maar niet met een grote te marge!

Dit is dus niks anders dan een veredelde SGS, ik denk zelfs dat als ik de achterkant van de SGS Plus koop en de batterij van de SGS Armani (die is 1650Mah en past gewoon in de SGS), en die in me vaders SGS stop en de CPU snelheid op 1.4Ghz zet dat ie identiek is aan de SGS Plus :)
Is dat zo, op papier wel namelijk in praktijk is dat nog even niet.

Dat is ook wat ik probeer te zeggen, het moet nog worden optimaliseert worden, dat geld ook voor de Single core CPU's.

Je moet niet zo plank voor je ogen hebben en alleen naar de specificatie lezen, het moet ook kunnen draaien namelijk en daar komt de chipset in voor en de OS.

"Weten we ook weer dat een filmpje opnemen/afspelen iets zegt over de totale belevenis van een toestel 8)7 Zelfs 'verkeerde kleuren' maken volgens jouw het toestel traag |:( "

Voordat je met smiley gaat smijten, moet je eens beter lezen ;)

De Optimus is gewoon traag op DIT moment, wel even lezen en dat heb ik ook uitgelegd.
Ze pleuren gewoon gelijk de nieuwe CPU en GPU erin die niet optimaal worden gebruikt.

Het kan een tijdje duren voordat het volledig benut kan worden, en dan pas kan je zeggen superieur ;)
De Optimus is gewoon traag op DIT moment, wel even lezen en dat heb ik ook uitgelegd.
Ze pleuren gewoon gelijk de nieuwe CPU en GPU erin die niet optimaal worden gebruikt.

Het kan een tijdje duren voordat het volledig benut kan worden, en dan pas kan je zeggen superieur ;)
Uhm ik weet dat ie superieur is uit de praktijk :) Ik heb dat ding zelf en het oude superieure model (de SGS) had ik er 2 weken naast omdat ik het scherm daarvan zo ontzettend fijn vind en me 2X is weer supersnel dus dat moest ik tegen elkaar afwegen, als er geen extra snelheid was was ik absoluut bij me lichtere, kleinere, mooiere SGS gebleven hoor en die 150 euro dat ik extra kwijt was (sgs verkoop + 150 euro = LG 2x) had ik dan veel liever in me zak gehouden.

Leuk Arc zus en zo maar dat ding is er nog helemaal niet, valt er weinig superieur aan te zijn!

edit:
Voordat je met smiley gaat smijten, moet je eens beter lezen ;)
Of je moet het beter verwoorden, anyways ik snap nu na 4x lezen wel wat je bedoelt te zeggen, maar lagg is echt nergens te bekennen onder het opnemen/afspelen van 1080p, weet niet welke review je hebt gezien en hoe oud die ondertussen is (waarschijnlijk een pre-release filmpje, dan is het logisch dat niet alles werkt zoals het nu is namelijk).

Review van NA de releases zijn vrijwel allemaal behoorlijk positief over de algemene snelheid (elke telefoon heeft minpuntjes):
http://www.androidplanet....-optimus-2x-speed-review/
Tweakers zelf vond het volgende:
Pluspunten:
+ Dualcore-processor
+ Snel in gebruik (huh jij zei toch traag?)
+ Complete featureset

Minpunten:
- Tegra 2 lijkt nog niet optimaal benut
- Software nog niet helemaal stabiel

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 maart 2011 12:54]

check de benchmarks in de final release maar eens, dan zul je zien dat hij zeker wel sneller is dan de SGS en de Desire HD.

http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/14247/p2

Als de software voor dual-cores wordt geoptimaliseerd is hij in ieder geval helemaal niet meer bij te houden. Dus niet zo raar praten ajb.
Ik snap die hype w.b.t. dual-core processors ook niet helemal. Ik heb een Desire HD maar die is zó snel dat ik mij niet kan indenken dat mensen persé een dual-core processor nodig hebben. Al zal de fanatieke Tweaker hier zeer waarschijnlijk anders tegenaan kijken..

Maar goed, dan nog.. De meeste applicaties kunnen er volgens mij (nog) niet eens mee overweg, dus mij kan het in elk geval niet boeien op dit moment.
Anoniem: 396488
@JunkO31 maart 2011 12:22
Precies, HTC is ook een fijn merk en ook nog eens snel.

Mensen denken echt dat een Tegra 2 en een Dualcore beter is, maar vergeet niet dat deze nieuwe hardware wel even moeten doorontwikkelen.

De Adreno 205 GPU is echt niet zo groot verschil met de Tegra 2.
En als kik het goed hebt, dan komt deze jaar een Adreno GPU 220 op de markt, die zal weer de Tegra 2 voor zijn zo kunnen we steeds verder kletsen :)

Krachtige hardware moet je ook namelijk optimaliseren ;)

LG en Samsung hebben daar geen flauw idee van, ze willen gewoon als eerste zijn meer niet.
Dat gaat vaak ten koste van de kwaliteit en performense.
die LG Optimusx2 is gewoon traag, zie maar eens met de filmpjes echt lag erin als je op 1080p gaat opnemen
Decoden / encoden van video draait niet op de CPU bij 'moderne' smartphones. Die hebben speciale van de CPU onafhankelijke 'blokken' die dat doen, en die zijn mogelijk niet optimaal.

Net zoals je op een desktop een snelle CPU met een trage grafische kaart kan combineren, kan dat bij het samenstellen van een 'systeem op chip' ook, kennelijk heeft LG dat gedaan.
Anoniem: 396488
@SquareOne31 maart 2011 12:10
Je zegt het goed............."Metaal voelt juist wel een stuk steviger aan"

Maar zegt totaal niets over de kwaliteit namelijk, als het eenmaal valt dan valt het ook wat harder dan een toestel die met goed kwalitatief plastic heeft.

Geef mij maar een kwalitatief plastic in-plaats van aluminium, plastics heeft vele maal meer voordelen ten opzichte dan aluminium.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 396488 op 31 maart 2011 12:32]

Het hangt er echter nogal vanaf welk staal / aluminium / plastic je hebt (of het pisbakken-aluminium is of niet, gelegeerd / ongelegeerd staal enz.), en in geval van metaal wat voor oppervlaktebehandeling die heeft gehad.

Zowel met plastic, aluminium als staal kan je dingen ontwerpen die goedkoop zijn en zo kapot gaan, of beter ontwerpen maar dan kost het meer.
Anoniem: 225842
@zoepersooi31 maart 2011 11:44
Ik heb een metale batterij cover op me Desire Z, en die zit vol met krassen... Van op de tafel liggen...
natuurlijk... je wilt deuken in je telefoon ipv putjes.. Plastic is veel beter als je hem vaal laat vallen.. misschien moet je die gewoonte afleren
Anoniem: 246467
31 maart 2011 11:48
Ik wacht wel op de Samsung Galaxy S 2 8-) Ik hoop dat ie eind april of begin mei in de winkel komt, dan kan ik abbo verlengen met de toestel. Dan kan ik afscheid nemen van Nokia N97 :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 246467 op 31 maart 2011 11:48]

Ben bang dat je dan pech gaat hebben. Laatste berichten zijn dat de S2 pas in juni beschikbaar gaat komen. Dit in verband met de vervelende toestand in Japan.

Ben zelf ook aan het wachten totdat deze uitkomt. Mijn huidige Nokia e71 heeft echt zijn beste tijd gehad maar ik hoop dat hij het nog een paar maanden volhoudt. Jij succes met je N97. Mijn ervaring is namelijk dat de N97 een van Nokia's grootste prullen is.
Waarom neem je geen Arc?

Dat ding is echt een juweeltje, heb hem zelf ook alles is gewoon goed uitgewerkt.
Sterker nog, het is een ware multimedia monster.

En straks krijgen we android 3.0 op de Arc :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee