'Samsung werkt aan smartphone met 2GHz-dualcoreprocessor'

Samsung heeft vermoedelijk een smartphone in de pijplijn die beschikt over een dualcoreprocessor waarbij beide kernen op 2GHz draaien. Het toestel moet in het komende jaar worden uitgebracht, maar is nog niet officieel aangekondigd.

Volgens de Koreaanse nieuwssite Daum heeft Samsung gezegd dat de prestaties van de smartphone op hetzelfde niveau zitten als die van een desktop-pc, al is het onduidelijk waarmee precies wordt vergeleken. De bewuste processor wordt waarschijnlijk door Samsung zelf ontwikkeld en komt uit in de Exynos-reeks. De Koreaanse fabrikant heeft voor zijn smartphone Galaxy S II al een 1,2GHz-dualcoreprocessor ontwikkeld.

De genoemde dualcoreprocessor komt mogelijk ook beschikbaar voor andere smartphonefabrikanten. Samsung zei tegen Daum nog te overwegen om de cpu ook los te verkopen, naast het eigen gebruik.

Het is nog onbekend wat de overige specificaties van de nieuwe Samsung-smartphone zijn. Het is aannemelijk dat Android wordt gebruikt als besturingssysteem, aangezien de Koreaanse fabrikant zich in de afgelopen tijd voornamelijk op Googles mobiele OS heeft gericht. Afbeeldingen van eventuele prototypes ontbreken vooralsnog.

Door RoD

Admin Mobile

18-04-2011 • 13:02

138 Linkedin

Reacties (138)

138
134
71
3
0
24
Wijzig sortering
los te gebruiken ?
kun je straks zeker je telefoon zelf upgraden met een nieuwe processor :)
maar 2 ghz is volgens mij behoorlijk overkill . zal wel weer flink ten koste gaan van de batterij.
Waarom zou 2GHz ten kosten gaan van de batterij? Als dat in houd dat de processor voor het overgrote deel van de tijd maar 1 kern hoeft te gebruiken en deze maar 20% hoeft te belasten dan kon het wel eens gunstig voor de levensduur van een batterij zijn.
Immers als ik een processor gebruik die een maximaal 200mw verstookt en ik deze vervang door een 4x snellere processor die 2x meer dus 400mw verbruikt dan kom ik dus uit op een systeem dat voor de zelfde hoeveelheid werk de helft van de energie nodig heeft.

Het nadeel is alleen dat de meeste mensen nu heel veel meer van dit systeem vragen en dat ondanks dat ik bij een gelijke belasting de helft aan energie verstook ik door de hogere eisen van de gebruikers uit eindelijk minimaal de zelfde load zie en ik dus uiteindelijk 2x zo veel energie gebruik. Het enige verschil is dat ik niet meer het zelfde doe maar heel veel meer dan hier voor.

Kijk maar eens naar je telefoon die je de afgelopen jaren bij je hebt gehad. Waar gedurende de jaren '90 trots was dat je een telefoon had, was de jaren '00 meer van de kleuren schermen en de eerste internet toegang, later ook een muziek speler. In de laatste 3 jaar zijn daar games, films, navigatie, een veel completer internet toegang een veel betere camera, een compas, boeken en nog een hele was lijst aan andere dingen bij gekomen.
We doen simpel weg veel meer met onze telefoon dan we deden met de telefoon die we in de jaren '90 allemaal op zak hadden. Als we alle functies weg zouden strippen en met een monochroom schermpje zouden gaan werken de geheugen kaartjes er uit weglaten en alleen GSM gebruiken dan kunnen de telefoons van nu makkelijk een week zonder opladen ook als je er met enige regelmaat gebruik van maakt...

Of 2GHz overkill is ik denk het niet. Kijk maar eens naar alle dingen die we nu al doen met de telefoon over een paar jaar heeft niemand meer een PDN nodig iedereen heeft dan gewoon GPS, 4G en het een of andere navigatie pakket op hun telefoon staan. Een iPod zal ook zeer snel sterven omdat alles wat je met zo'n ding kan en meer je ook met een telefoon kunt doen. De draagbare video speler of nog erger de draagbare DVD/Bluray speler, juist ja gewoon op de telefoon. Ook TV zul je gewoon via de telefoon kunnen kijken (kan al maar nog niet echt goed). Betalen zullen we ook voor een groot deel via de telefoon gaan doen. Games en internet verschuiven al steeds meer naar de telefoon en met de alsmaar snellere processoren en betere graphics zal dat alleen maar sneller gaan.
De batterij is het grote probleem en dat is altijd al zo geweest. Het grootste probleem is dat we hele erg slecht zijn in het opslaan van energie. We worden wel langzaam maar zeker beter en kunnen steeds meer energie in een steeds kleinere ruimte proppen maar de snelheid waar mee we nieuwe chips uitbrengen, betere schermen en meer functionaliteit kunnen we niet bijhouden met de batterij technologie.

Ik denk dat het grootste probleem is dat het niet sexy is om een betere batterij te ontwikkelen een nieuwe processor dat is spannend en klinkt leuk maar ik ontwikkel een betere batterij is nu niet echt een leuk iets om te delen op feestjes en partijen. Daar naast lijken we op dit moment tegen een probleem aan te hikken we hebben geen idee hoe we meer energie in een kleinere ruimte kunnen persen zonder dat deze gevaarlijk wordt (denk explosie gevaar dan wel oververhitting of oncontroleerbare ontlading dan wel niet oplaadbaar). De verbeteringen lijken allemaal neer te komen op de in middels eeuwen oude maak het contact oppervlak groter, een leuk idee maar niet echt een innovatie meer een doorontwikkeling van een bestaand concept.
Het geen de batterij business nodig heeft is een nieuwe aanpak om energie veilig op te slaan in een zo klein mogelijke ruimte zonder dat deze opslag onstabiel dan wel niet herbruikbaar is. Tot op heden is er nog niemand die zo'n oplossing heeft weten te vinden.
De rest van de draagbare apparatuur wereld zal altijd maar door blijven draaien en meer en meer mogelijkheden aan de gebruikers bieden en die zullen deze ook gebruiken. En de arme batterij kan hier alleen maar zo hard mogelijk achter aan hollen.

Op dit moment lijkt de beste oplossing het draadloos/contactloos opladen van de batterij door middel van "radio" signalen. Op die manier kunnen mensen hen batterij opladen door simpel weg door een winkel straat te lopen dan wel op kantoor te zitten etc... en zullen mensen minder snel merken dat hun batterij altijd maar leeg is. Ondanks dat er niet echt grote verbeteringen gemaakt worden in het vakgebied van batterijen bakkers. Natuurlijk zullen we hordes met mensen horen die allemaal vreemde tumors krijgen omdat ook deze opgeladen worden hier door dan wel boomkleef krabben en andere exotische beesten die hier een ongelukkig gezicht door trekken en die dus beschermd moeten worden dit soort straling onmiddellijk en zonder enig verdere argumentatie te stoppen net zo als de hoogspanningsmast en de GSM antenne etc... Maar uiteindelijk zal de wetenschap ook hier bij weer tot de conclusie komen dat het allemaal zo'n vaart niet loopt; dat zo wel mensen als de boomkleef krabben hier eigenlijk helemaal geen last van hebben. En dat al die klagende zure mensen meer schade aanrichten aan de leef omgeving van de rest van de bevolking dan de straling in de komende 1000 jaar zal doen. ;)
Ik blijft erbij dat ik op een niet kleiner sherm dan 17"" inch ga gamen, ik vind gamen op telefoons echt gaar behalve een aantal.
Ach op een iPad gaat het anders prima en dan is toch echt geen 17 inch ;)
Gaat prima is wat anders dan fantastisch, het is alleen niet ondenkbaar dat je je telefoon als controller & console kan gebruiken.
Deze vlieger gaat natuurlijk allang niet meer op :)

Al vanaf de eerste hardware is t al duidelijk dat sneller niet meteen minder zuinig betekent. Zo liepen de eeste HTC's op een frequentie van 100-400 mhz en die gingen ook gewoon gemiddeld gezien een dag mee. Op dit moment zijn er al smartphones met dualcores die ook gewoon minimaal een dag meegaan :)
En op welke frequentie draaien die dual core procs? Mijn 1Ghz proc draait namelijk op 2**Mhz wanneer hij niet actief bezig is. Op deze manier gaat hij inderdaad een dag lang mee

Al ga ik dan weer de hele dag internetten en of gamen dan gaat hij ineens veel minder lang mee!
Dan staat toch je scherm aan, dat is de energie vreter :)
Dat zeg ik....... Ik geef daarom ook als voorbeeld dat mijn telefoon idle vrij lang mee gaat :P en je dan weinig tot geen verschil hebt tussen een 400Mhz proc en een 1Ghz proc.

Maar wanneer ik zaken ga doen dan veranderd dat compleet

Dit ligt oa aan:
Het scherm (niet DE energie vreter)
De antenne (dit is DE energie vreter)
De CPU

Ik heb zo'n mooi overzichtje op mijn telefoon waar je kan zien hoeveel % van de resources wordt gebruikt in een bepaalde situatie en daar zie je duidelijk dat de antenne de grootste energie vreter is, met op een afstand van 10%, het scherm op nr 2 staat (dit zal in elk toestel natuurlijk een beetje afwijken.)
wanneer je dit vaker checked onder andere omstandigheden zal je zien dat jou beredenatiemaar weinig op gaat. Wanneer je gewoon normaal of intensief je telefoon gebruikt zal het scherm 9 van de 10 keer DE energie vreter zijn.
Idd, bij mijn HTC Desire HD gebruikt het scherm tot 46% van de energie, voor zover ik dat ooit gezien heb.
Idd, bij mijn HTC Desire HD gebruikt het scherm tot 46% van de energie, voor zover ik dat ooit gezien heb.
Bij mij zelfs standaard 74% O_o
Anoniem: 291781
@HgnX19 april 2011 11:13
helderheid het laagst, toch altijd verbruik boven de 60%, oplopend tot 95%.

is bij alle (nieuwe) android toestellen het geval.
Bij intensief surfen op mijn sgs is de Grootste energie vreter de antenne in combinatie met de rekenmodule. Ik heb helderheid van het display wel op minimaal staan wat meer dan fel genoeg is.

Edit: ik wou er nog bijzetten dat het ding dan gloeiend heet wordt. Met name het glas van het display. Ik was soms bang me vingers te branden aan het scherm nu weet ik dat het net goed gaat. Hij hangt dan ook aan het stroom.

[Reactie gewijzigd door Gallant op 18 april 2011 14:30]

Rekenmodule = CPU :)
Ligt eraan welke rekenmodule natuurlijk :P in je Radio heb je ook een rekenmodule en die heeft volgens mij weinig te maken met je CPU
Het is een SOC, dus er is sowieso niet heel erg duidelijk sprake van verschillende componenten. Natuurlijk binnenin de chip wel, maar dat maakt voor de buitenwereld verder niet uit.
Anoniem: 369660
@ajmwegman18 april 2011 14:23
Ik weet niet wat voor telefoon jij hebt, noch hoe het bij andere merken is, maar op een SGS staat het scherm uit als de telefoon idle is. Dat bespaard een hoop energie.
Daarnaast wordt de software ook steedst complexer, waardoor die nieuwere processors vrijwel evenveel moeten doen en uiteindelijk niet veel zuiniger lijken.
En is de processor niet het probleem maar zijn de beeldschermen van telefoons vaak de gene die de accu doen leeglopen.
Dat klopt helemaal. Op mijn HTC Desire HD is mijn beeldscherm altijd voor minimaal 75% van het batterijverbruik verantwoordelijk.
Ben ik dan de enige die de helderheid altijd meteen terugschroeft tot maximaal 50%?
Nee. Ik denk het niet.
Bij mijn HTC Desire met OLED scherm is het display voor 3% verantwoordelijk. Mijn Cell standby verbuikt 10x zoveel (32%) en Phone idle geeft aan dat dat 21% accu kost. En toch doe ik maximaal 1.5 dag met de accu.
Mijn LG GT540 met cyanogenmod gaat 4 dagen mee als ik 'm niet intensief gebruik..
2 dagen als ik veel muziek aan het luisteren ben...
Om Bluetooth niet te vergeten
Al vanaf de eerste hardware is t al duidelijk dat sneller niet meteen minder zuinig betekent. Zo liepen de eeste HTC's op een frequentie van 100-400 mhz en die gingen ook gewoon gemiddeld gezien een dag mee. Op dit moment zijn er al smartphones met dualcores die ook gewoon minimaal een dag meegaan :)
Ooit al eens gedacht dat batterijen ook groter en beter worden?
Anoniem: 400490
@style2k18 april 2011 13:19
moet ik dan denken aan een laptop op zak formaat dus een laptop die je in je broekzak kan doen
zou relaxt zijn, hang je hem thuis aan je monitor en keyboard om dingen te schrijven en heb je het altijd bij je
Vgl. Motorola Atrix ;-)
alleen deze presteerd nog beter, volgens samsung gelijk met een desktop pc (van 5 jaar oud mischienXD) ik denk dat je het kan vergelijken met een simpele laptop van 400 euries. die hebben ook een dualcore van 2ghz (meestal) en geen losse videokaart. alleen toch zijn die ook nog wel wat sneller, op windows 7 na.
daarom zou deze samsung mis kunnen concureren kwa snelheid. omdat android veel lichter is.

toch lijkt het me leuk als je fatsoenljke 3d spellen kunt spelen
bijvoorbeeld battlefield 2 of battlefield play4fee. maar dan gewoon op je telefoon.
(dan wil ik wel een mobile muis erbij om te gamen + keyboard)
volgens Nvidia hebben ze een processor in de pijplijn die ook gelijkwaardig of zelfs beter is dan een gemiddelde laptop. In een test presteerde de Nvidia chip beter dan de intel core 2 duo T7200 wat 2 a 3 jaar terug toch nog een aardige cpu was. Veel goedkope laptops hebben nog de pentium chips of celeron chips en voor amd vergelijkbare chips, deze zijn allemaal al minder dan die T7200. De chip van Nvidia draait op 1.5 GHZ kijk dus niet raar op wanneer deze claim gewoon blijkt te kloppen over de laptop performance.
Van http://news.softpedia.comhttp://news.softpedia.com...-2-Duo-T7200-185406.shtml

De software was zwaar geoptimailseerd voor Nvidia en zeer slecht voor Intel.

De benchen die ze zelf draaiden kwamen uit op een score die 41% hoger waren dan daarvoor. Daarmee versloeg de Intel de Nvidia ruimschoots.De Nvidia's zijn overigens quadcores.
De software was zwaar geoptimailseerd voor Nvidia en zeer slecht voor Intel.
Je bedoelt dat de software eens niet zwaar voor Intel geoptimaliseerd is.
Dan zitten er verkeerde chips in laptops (als in, die wil ik dan ook in mijn laptop hebben) :)
Mijn pc is 5-6 jaar oud en draait crysis 2 en alle andere spellen nog op MAX

:D
Vermoed meer dat je je telefoon in een docking kan steken om hem te veranderen in een laptop/desktop :P
Ik ben ook bang voor batterijduur, maar zoals bijv. Sandy bridge processoren laten zien kan sneller ook zuiniger. Als 2Ghz een piekbelasting is en het ding enorm omlaag kan klokken valt het wellicht ook mee.

'Vergelijkbaar met desktop' vind ik een vage kreet. Vergelijkbaar met een netbook of zo? Vast niet met een quadcore... En sneller dan m'n pentium 1 zullen de meeste telefoons al zijn.
voor andere smartphonefabrikanten.
Hoe wil je dat doen dan? Het CPU gedeelte van de SoC afbreken ofzo? Het Cpu gedeelte is toch gewoon een licentie van ARM? Snap deze artikel niet.
Dezelfde prestaties als een desktop-pc, right. Dat is natuurlijk pure reclame-praat. Het zal wellicht gaan om 1 onderdeeltje en verder helemaal niets betekenen. De race om de snelste cpu lijkt nu de heilige graal te zijn voor de smartphones ipv de megapixels. Ik vind het op zich prima, tenzij het net zulke slechte resultaten oplevert als de megapixel-race, de accu is er nog steeds niet op vooruit gegaan.
Tweakers heeft het niet zo goed overgenomen, uit de bron haal ik namelijk:
This product will have the data processing capacities of a regular PC.
In het algemeen hoeft het dus niet in de buurt te komen van een desktop-PC, de claim slaat enkel op het verwerken van data.

Daarbij rekent de bron erg simpel, omdat het dualcore is en 2Ghz is het vergelijkbaar met Single Core CPU's van 4Ghz, dat werkt dus echt niet zo.En Mhz zijn binnen de x86 architectuur al niet te vergelijken, laat staan een x86 met een ARM vergelijken :P Zonder benchmarks geen vergelijking mogelijk denk ik zo...
Maar data verwerking kan toch vrijwel alleen maar in de cpu/gpu? Dan staat de claim m.i. er nog steeds en dat lijkt mij nog steeds erg verwonderlijk als dat zo is. Zoals je aangeeft zijn het totaal andere beestjes. Als ze echt bedoelen dat het vanwege de Ghz-en bij een desktop in de buurt komt is het wel een hele domme uitspraak. Overigens wel een die consumenten geloven, net als met de MP-race.
zal vast ten koste gaan van de batterij, extra push om betere accus te ontwikkelen. Dit is de manier van inoveren en ik vind het steeds mooier worden.

Ben ook wel benieuwd hoe het design dan zal worden. Altijd mooi deze verbeteringen. Zo pushen ze elke fabrikant tot verbeteren en dat zorgt voor meer satisfaction onder de klanten en tweakers. Ben benieuwd!
Nee dit komt juist ten GOEDE van de batterij.
Applicaties kunnen sneller werken dus is de smartphone minder lang aan het werk.
Bovendien zijn nieuwe processoren vaak ook nog efficiënter...

Kromme vergelijking van een processor van 1GHz die 5 Watt verbruikt en één van 2GHz die 10 Watt verbruikt:
Berekening op 1GHz duurt 10 seconden * 5 watt
Berekening op 2GHz duurt 5 seconden * 10 watt
In deze berekening maakt het dus niks uit of je op 1 of 2GHz draait.

In de praktijk is het echter ongeveer zo:
Oude 1GHz 10 seconden * 5 Watt
Nieuwe 2GHz 5 seconden * 8 Watt

Verbruik in totaal is iets meer, maar de processor heeft veel minder tijd en daardoor minder energie nodig voor dezelfde berekening.
Het belangrijkste in het verhaal is wat doet je CPU daarna? Wanneer je 2Ghz proc 5 seconden over iets doet maar daarna pas na 1 minuut zijn kloksnelheid aanpast terwijl die 1Ghz dit na 30 seconden doet dan komt die niet ten goede van de batterij

Maar in de praktijk zullen ze beide zich even snel aanpassen vermoed ik of beide vrijwel niet :P

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 18 april 2011 14:03]

Ik ben heel benieuwd welke batterij technologie ze daarnaast ontwikkeld hebben om de smartphone 24 uur lang van juice te voorzien ;)

Ik snap dat de nieuwe processoren steeds zuiniger worden maar ik kan me niet voorstellen dat je met een simpel 1500 MAh accuutje een smartphone met 2 cpu's van 2Ghz meer dan een dag van stroom kan voorzien, vooral niet als daarnaast ook het dataverkeer flink zijn werk doet, om allerlei updates voor apps binnen te halen (weer, facebook, nieuws etc)

[Reactie gewijzigd door p0st op 18 april 2011 14:57]

Met hem ^^

Kan me niet voorstellen dat de batterijtechnologie 'ineens' zo'n sprong heeft gemaakt.

Aan de andere kant; die LG 2x speed heeft processors die altijd allebei op dezelfde kloksnelheid lopen (ook als eentje onbelast is) en daarvan gaat de batterij (zij het krap) een dag mee. Als samsung het voor elkaar krijgt om die cores onafhankelijk van elkaar te laten lopen kunnen ze daarmee flinke winst boeken lijkt me.
LG 2X gaat zelfs met mijn gebruik (en dat is behoorlijk veel) makkelijk een dag mee (40/50% over), me vader of moeder zou het er zeker 2 a 3 dagen mee uit kunnen houden...

De LG 2X kan WEL cores uitzetten als ze onbelast zijn, daarbij als het OS (bijv Android) de load goed genoeg verdeeld heb je niks aan het onafhankelijke schaalbare cores, immers vraagt ie dan aan beide vergelijkbaar veel waardoor ze vrijwel op dezelfde freq. zullen draaien :)

Wacht maar tot de LG 2X Android 2.3/2.4 heeft dan zal je zien dat ie nog langer mee zal gaan.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 april 2011 13:28]

Ik had uit de review van t.net begrepen dat de batterij vrij zwak was, juist omdat beide cores altijd op dezelfde snelheid lopen. Kan zijn dat ze dat hebben aangepast hoor :)
Tweakers kan wel meer zeggen ;) Maarja lees de reacties er maar op na daar staat wat ik zeg door iemand anders vermeld inc bronnen (nvidia product PDF over de Tegra 2), tweakers daarentegen had geen bronnen ;)

Er stond niet dat de batterij slecht was enkel dat het niet z'n vooruitgang is als werd verwacht, oftewel batterijduur is ten opzichte van oude generaties niet slechter maar ook niet beter, ten minste dat begrijp ik er uit...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 april 2011 15:06]

Met batterijen is ook niet zoveel winst te boeken, want in tegenstelling tot computerchips waar de transistoren steeds kleiner worden en de aantallen steeds groter heb je bij batterijen (tot nu toe) altijd massa nodig, het is niet mogelijk om de cellen kleiner te maken maar wel dezelfde energie te laten bevatten.
ALS beide cores gebruikt worden draaien ze altijd op dezelfde snelheid, maar het is wel mogelijk 1 core uit te schakelen.
Ik had uit de review van t.net begrepen dat de batterij vrij zwak was, juist omdat beide cores altijd op dezelfde snelheid lopen. Kan zijn dat ze dat hebben aangepast hoor :)
T.net had het fout.
Dat doet de samsung galaxy S2 ook. De cores kunnne onafhankelijk van elkaar geschaald worden, wat in theorie zelfs een batterij winst zou moeten opleveren.
Ze kunnen de smartphones gewoon dikker maken. Nu doet iedereen zijn best om ze zo smal mogelijk te maken maar ik denk niet dat het zo veel mensen kan schelen dat hun smartphone 2mm dikker is als hij daardoor dubbel zo lang mee gaat.

Sam. Galaxy S II: 8.49mm
LG Optimus 2X: 9.9mm
Motorola Atrix 4G: 10.95mm
HTC Sensation 4G: 11.3mm
LG Optimus 3D: 11.9mm
HTC EVO 3D: 12.1mm
Motorola Droid: 13.3mm

Ook zien we dat de Galaxy S II een stuk dunner is dan de gemiddelde Next Gen Smartphone dus die hebben nog wat ruimte om er wat bij te steken. Met 2mm dikker zouden ze nog altijd de 2de meest dunne zijn.

[Reactie gewijzigd door Zarnikon op 18 april 2011 13:57]

Nu doet iedereen zijn best om ze zo smal mogelijk te maken maar ik denk niet dat het zo veel mensen kan schelen dat hun smartphone 2mm dikker is als hij daardoor dubbel zo lang mee gaat.

Sam. Galaxy S II: 8.49mm
LG Optimus 2X: 9.9mm
Motorola Atrix 4G: 10.95mm
HTC Sensation 4G: 11.3mm
LG Optimus 3D: 11.9mm
HTC EVO 3D: 12.1mm
Motorola Droid: 13.3mm
Je vergeet de Iphone. Trouwens als het echt niet zou uitmaken of een telefoon nu wat dikker zou zijn waarom denk je dat er zo veel moeite wordt gedaan om ze zo dun te krjigen? Omdat dat is wat de consument wil, misschien jij niet maar de meerderheid wel.
iPad 1 en 2 had deze stap toch ook zonder batterijverlies gemaakt?
Betere processoren zijn vaak ook efficiënter in energieverbruik.
Anders zouden ze niet beter zijn ;)
met de stappen omhoog van de laptop cpu's zie je toch ook niet dat een 1.8 2 uur mee gaat en een 2.8 maar 1 uur met de zelfde batterij en beeldscherm. Het is ook nog altijd zo dat een snellere cpu minder tijd gebruikt om dingen uit te voeren waardoor minder lang stroom getrokken wordt.
heel leuk die GHZ race, maaruh de smartphone markt heeft nu meer aan batterij ontwikkeling, maar dat is maar mijn mening :)

zou leuk zijn een toestel op 1,2 ghz geclockt met een batterylife van +48 uur

[Reactie gewijzigd door osmosis op 18 april 2011 13:16]

Ik ben het wel met je eens, meer snelheid is op dit moment niet echt nodig. Met meer snelheid zul je hoogstens complexere spelletjes o.i.d kunnen spelen. Dit biedt niet echt veel meerwaarde voor je smartphone, aangezien je dit hoogstens 2-3 uur volhoudt met de huidige accu duur van smartphones.

Als je de ontwikkelingen van processoren naast die van accu's houdt, krijg je een behoorlijk scheef beeld. De capaciteit van accu's is de laatste jaren nauwelijks verbeterd en fabrikanten stoppen soms zelfs te zwakke accu's in te zware telefoon (1350 Mah voor Desire Z is echt te weinig als je dit vergelijkt met wat er mogelijk is).

Ik zou graag zien dat er een fabrikant een smartphone uitbrengt de voldoende snelheid bied, maar innovatief is met accu duur. Zoiets voegt toch veel meer waarde toe dan een paar Mhz meer!
1350 Mah voor Desire Z is echt te weinig als je dit vergelijkt met wat er mogelijk is
Zo veel is er niet mogelijk, en die 20% verschil heeft geen grote invloed op de keuze van een telefoon. Feit is dat de capaciteit van accu's de laatste jaren niet verbeterd, het is niet dat de fabrikanten dit niet willen. Zie bijvoorbeeld de ontwikkeling van elektrische auto's, de actieradius wordt gewoon niet beter.
Ik wil ook 1001PK in me auto met een verbruik van 1L op 500 km...

Maar ff serieus, wil je lange batterij koop een smartphone met of een hele grote batterij of een slome CPU, en/en zal niet bestaan tenzij we op 10Ghz zitten dan is 1Ghz de aan de low-end kant :)

Je wilt teveel dat kan gewoon niet tenzij ze er een 3600Mah batterij in stoppen, en dan ga je weer zeuren dat ie te dik is.
Raar kheb toch de indruk dat mobieltjes veel meer kunnen en dat de batterij er niet echt groter op geworden is. Dus ik ga er wel vanuit dat ze veel zuiniger zijn geworden
Je moet die indruk niet hebben; je kan dit eenvoudigweg nagaan. Batterijen worden er wel groter op, niet in fysieke dimensies maar wel in capaciteit. 1650mAh batterijen zijn standaard tegenwoordig terwijl de 1420 mAh batterij van de iphone 4 vorig jaar nog revolutionair was.
Tsja, dan moet je bij de zakelijke Blackberries of Nokia's zijn. Qua specs altijd wat lager, maar je krijgt er een aardige batterijduur voor terug.
Hoop dat ze dan gelijk de Mali GPU core ook een schop onder zijn kont geven, want die doet toch behoorlijk onder voor de SGX543MP4+ (Sony's NGP) SGX543MP2 (Apple's iPad2)

/edit typo

[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 18 april 2011 14:25]

Hummingbird heeft toch ook al een SGX gpu core?
Klopt (SGX540) maar de genoemde types zijn wel een stuk sneller, en daardoor stelt de mali-400 niet zo gigantisch veel voor ;)
Waar haal je dat vandaan?
De Mali400 doet met beta-stage drivers nauwelijks onder voor de Tegra2 op een al uitgebracht telefoon. En dat was meer dan 2 maanden geleden. De kans is groot dat hij tegen de tijd dat de SGSII uitkomt een stukje sneller is dan de Tegra2. Al zal die misschien de SGX543MP2 niet halen. Op zich wel jammer want de SGX540 in de SGSI was absoluut top-of-the-line en kan zelfs nog goed op tegen de tegra gpus

Al met al moet ik zeggen dat NV mij erg teleurstelt kwa performance.
Heerlijk al die progressie op dit vlak. Hopelijk vinden ze straks ook iets ingenieus uit dat de batterij ook langer mee kan gaan.

Natuurlijk wordt deze CPU ondergeclocked als je niet aan het gamen bent oid, browsen zal hij ook wel op 1 core kunnen ;)

Ik wacht nu al op dat we snel deze specs kunnen vinden in onze telefoons.
De batterij van de Galaxy S 2 schijnt al bijna twee keer zolang mee te gaan als de meeste huidige batterijen. Stap in de goede richting al.

[Reactie gewijzigd door Sander H op 18 april 2011 13:12]

De batterij van de Galaxy S 2 schijnt al bijna twee keer zolang mee te gaan als de meeste huidige batterijen. Stap in de goede richting al.
S2: 1650 mAh
S: 1500 mAh

Geloof je nu echt dat 150mAh maakt dat je telefoon 2x zolang meegaat?
Marketing ... het werkt blijkbaar.
Natuurlijk wordt deze CPU ondergeclocked als je niet aan het gamen bent oid, browsen zal hij ook wel op 1 core kunnen ;)
Maar dat wil je niet, je wilt niet 1 core op 2Ghz en de ander uit, je wilt beide op 1Ghz, oftewel de load zo eerlijk mogelijk verdelen, dat is een stuk zuiniger...
Er is al iets uitgevonden, heeft zelfs op Tweakers gestaan.
nieuws: Virussen blijken prima grondstof voor accu's
Wauw.. de sgs II is nog niet uit, of nu al een vervolg?:p
dat werkt met alles zo.

Zou mij niets verbazen als er al gedacht wordt over de opvolger van de nog niet genoemde 2Ghz dual core variant.

Als je wcht met bedenken/ontwikkelen totdat je een toestel in de release hebt gegooid loop je continu achter de feiten aan.
Anoniem: 256386
@Sinlath18 april 2011 13:15
Nvidia heeft ook al de komende 5 jaar hun plan klaar voor de tegra chip.
Zoiets heet een road map ;) Je moet wel vooruit plannen. Wat nu aangekondigd is, is intern vaak al achterhaalde techniek die rijp is voor de markt.
Wauw.. de sgs II is nog niet uit, of nu al een vervolg?:p
Wat begrijp je niet aan de uitdrukking 'in het komende jaar'?
Mja al gaat ie 12 uur mee, is nog altijd sterk voor 2 GHz Dual-Core als je het mij vraagt!
Huidige smartphones gaan bij normaal gebruik al niet eens 8 uur mee...
En dan zijn er ook nog eens veel fabrikanten die het zo goed als onmogelijk maken om er grotere batterijen voor te laten ontwikkelen door van die slide-in batterys te maken (zoals de Desire HD bijvoorbeeld)
Dan maar met extra accu rondlopen...
Nounou. De HTCs misschien niet omdat die altijd zo conservatief zijn met de batterijen die ze meeleveren. De Samsungs en Apples halen dat makkelijk. 12-18uur bij normaal gebruik is niet ongehoord.
Anoniem: 351392
@Ororo18 april 2011 13:29
deze processoren klokken zichzelf lager zodra het kan, dit spaart veel batterij.

dus tenzij je te veel achtergrond-processen hebt lopen lijkt het me sterk dat je niet een dag met je batterij kan.

mijn hero (die best aan vervangen toe is) doet toch 3 dagen met de batterij, en dan hebben mail,twitter, aantal rss feeds ed aan staan. dan heb ik was een taskkiller eropstaan die alle overige applicaties uitzet bij het suspenden.
je weet toch dat een task killer je android juist langzamer maakt he? als je een applicate stopt in android wordt dit op zo een manier gedaan dat een taskkiller overbodig is
je weet toch dat een task killer je android juist langzamer maakt he?
Klinkt logisch, wanneer tasks gekilled worden dan wordt je telefoon langzamer ... |:(
Ja en Samsung heeft ook een quadcore 3Ghz telefoon in de pijplijn zitten. Met 64 GB gebeugen en LTE. Komt waarschijnlijk 3e kwartaal 2012 op de markt.

Wat een onzin. Natuurlijk zit dit in de pijplijn, allemaal erg eenvoudig te voorspellen.
inderdaad, elke fabriekant zit nu al te denken aan 2Ghz mobieltjes, dual core, betere resolutie etc etc

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee