Amazon UK gaat gratis verzenden naar Nederland en België

De Britse versie van Amazon maakte maandag bekend dat het geen verzendkosten meer berekent voor zendingen naar dertien Europese landen, waaronder Nederland. Enige voorwaarde is dat de bestelling meer dan 25 pond bedraagt.

De webwinkel wil aantrekkelijker worden voor Europese gebruikers en denkt dit te kunnen realiseren door bestelde producten vanaf maandag zonder verzendkosten naar Nederland en twaalf andere landen te versturen. Het totale aantal landen waarnaar gratis wordt verzonden komt daarmee op zeventien. In Ierland en het Verenigd Koninkrijk was de verzending al gratis. Behalve voor Nederland zijn de verzendkosten voor bestellingen boven de 25 pond ook opgeheven voor Italië, Spanje, Polen, Portugal, Griekenland, België, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Luxemburg en San Marino.

Vorig jaar breidde Amazon zijn diensten al uit. Behalve boeken, muziek, dvd's en speelgoed, kunnen Europese gebruikers van de site ook onder andere elektronica, babyspullen en kleding kopen. Deze bestellingen gingen tot dusver wel gepaard met verzendkosten.

Europese gebruikers die gebruikmaken van Visa of Mastercard kunnen niet alleen profiteren van de kosteloze verzending, maar ook van de Amazon Currency Converter. Daarmee kan, zoals de naam al aangeeft, de huidige wisselkoers op een factuur worden toegepast. Begin dit jaar startte Amazon Duitsland al met de gratis verzending naar Nederland en België, onder bepaalde voorwaarden.

Door Elke Ross

Stagiair

12-10-2010 • 08:21

150 Linkedin

Submitter: Cafe Del Mar

Reacties (150)

Wijzig sortering
Eigenlijk nog nooit iets gekocht bij Amazon, misschien toch eens een keertje doen. Hoor er eigenlijk ook nooit negatieve dingen over (correct me if I'm wrong)
Heb zelf al best wat besteld bij Amazon USA, mede vanwege de lage Dollarkoers, maar misschien wordt de UK nu ook interessant. Tip: ga nooit akkoord met de currency converter. Heb bij mijn laatste bestelling geken welke currency zij boden, en de currency die ik later aan mijn cc maatschappij moest betalen (ik had dus geen gebruik gemaakt van de currency converter) en dat scheelde bijna 5 cent per Euro. Is eigenlijk dezelfde smerige truuk die PayPal bij elke currency overschreidende betaling uithaald. Dus: niet doen (tenzij je een hele slechte cc maatschappij hebt, dan wel).
Anoniem: 273123
@TDeK12 oktober 2010 17:10
Ja, maar welke koers gebruikt de kredietkaartmaatschappij dan? De koers zoals die stond op het moment van aankoop of de koers zoals die staat wanneer zij hun maandelijks overzicht opmaken? De koersen schommelen de laatste tijd nogal, dus het is best mogelijk dat een munt op een paar weken meerdere procenten zakt of stijgt.
Mijn ervaring is erg goed. Na jaren bij Play.com besteld te hebben (en daar mee gestopt omdat bestelling ineens niet meer aankwamen) overgestapt op amazon.co.uk. Versturen duurt op z'n hoogst 2 dagen na verzendmelding. Erg netjes. Buiten dat zijn de prijzen vrij scherp en heb zelf al eens geld teruggehad vanwege prijsgaranties.

Ik vond ditzelfde artikel op de site van de Telegraaf. Helaas maken ze daar de grote fout door over de .com site van amazon te praten, die deze regeling dus niet kent in dezelfde vorm.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 12 oktober 2010 08:28]

Anoniem: 215005
@Gunner12 oktober 2010 08:35
en Amazon.com verzend bijna niks naar Europa... heb al meerdere malen iets geprobeerd te kopen daar maar ik kom altijd op het zelfde antwoord..
en Amazon.com verzend bijna niks naar Europa...
Boeken zijn geen probleem, maar computerspellen mogen niet (zal wel met concurrentiebeding te maken hebben). DVDs en BRs zijn sowieso minder handig vanwege de regiobeveiliging. Dat gaat dan weer wel prima vanuit het VK, wij zitten in dezelfde regio als zij.
Anoniem: 323539
@piderman12 oktober 2010 12:01
Komt toch door het verschil in PAL en NTSC dat het gewoon niet werkt, die games uit de USA?
Dat is nog pre-LCD tvs. Inderdaad, op oude beeldschermen kan je daar last van hebben, maar HD/HD-ready TVs kennen dit probleem niet meer.
Gelukkig zijn er ook heel veel 'third parties', die via Amazon verkopen. Die sturen veelal wel degelijk ook spellen op naar Europa. Ik heb dat al zo'n 25 maal gedaan met PS3 spellen (want die zijn regio-vrij!)

Je moet alleen erg oppassen met de verzendkosten, sommige third parties rekenen vrolijk $99 verzendkosten.
Boeken zijn geen probleem, maar computerspellen mogen niet (zal wel met concurrentiebeding te maken hebben)
Amazon.com levert via Amazon Export Sales gewoon in Europa, ook computerspellen. Afgelopen week nog een spel besteld en met 2 dagen binnengekregen.
Waarschijnlijk zullen ze niet ieder spel mogen leveren, dat zal wel afhankelijk zijn of de uitgever wel of geen gelokaliseerde versie aanbiedt.
Anoniem: 154887
@piderman12 oktober 2010 11:55
Heeft echt helemaal niets met concurrentiebeding te maken, zoek die betekenis maar eens op.
Dat doen ze toch zeker wel, erg vaak iets besteld reeds bij de .com. Veel nieuwe maar ook 2e hands Engelse boeken bv.
Van heel veel producten verkoopt Amazon.com de US versie die (ik denk van de fabrikant) waarschijnlijk niet in de EU verkocht mag worden. Zal wel iets te maken hebben met prijsverschillen, model verschillen etc.

Zo wilde ik eens een fotocamera kopen bij Amazon.com omdat deze 100(!) Euro goedkoper was dan de goedkoopste webwinkel in NL. Maar dat mocht dus niet :(
Klopt, er zijn flinke restricties vanuit de VS (amazon. com).
Dit bericht gaat over de UK based amazon (amazon. co.uk), daar is de handel wat vrijer.

Ben zelf een paar jaar geleden overgestapt van play.com naar amazon, omdat Play een nogal aparte pond-euro wisselkoers aan hield, terwijl je bij amazon kon kiezen in Ponden af te rekenen en dus gebruik kon maken van de normale wisselkoers die de Credit Card maatschappij hanteerde.

bestel zelf voornamelijk games en blu-rays omdat deze bij Amazon over het algemeen een stuk voordeliger zijn dan in Nederland. Zeker als de pond-euro koers goed is :)
Aangezien je spreekt over €100 goedkoper, mag ik er van uitgaan dat het duurder is dan €150 en dan komt er btw (19% voor NL) + import taksen (afhankelijk van producten en land van herkomst) en een kleine administratieve vergoeding van de koerierdienst voor het opmaken van de douane documenten er nog bij. Mogelijk doe je er dan nog steeds wel je voordeel bij, maar een stuk minder en zonder de consumentenvoordelen die je als Europeaan geniet. Dus altijd 2 keer narekenen of het echt wel zo goedkoper is als dat het lijkt.
Overigens werd dat meestal omzeild door de factuur en de aflever adres anders te maken.
Anoniem: 364852
@gwayne12 oktober 2010 13:20
Zodat iemand anders je pakje kreeg?
Ik kocht vroeger (tot 5 jaar geleden) maandelijks een doos boeken van Amazon USA totdat ze de zeepost afschaften. De boeken zijn daar half zo duur als in Europa, maar toen werden de postkosten zo hoog dat het niet meer loonde.

Amazon UK doet echter mee met de europese boekenkartel prijsafspraken, dus ik denk niet dat het goedkoper is dan Bol.Com.

Zelf heb ik al weer 4 jaar een eboek, en Amazon verkoopt geen eboeken behalve voor hun eigen Kindle, dus ik ben geen klant meer..
Same here, dat is de reden dat ik toen ook gestopt ben met amazon.com.

Maar zojuist toch even gekeken op amazon.co.uk en die prijzen vallen me nu vergeleken met amazon.com wel mee. In mijn selectie van wat boeken nauwelijks duurder. Dus maar meteen even een associate id aangevraagd voor op mijn website en een bestelling van 3 boeken geplaatst bij amazon.co.uk. Inderdaad gratis shipping nu. So far so good. :)
Ik neem aan dat er genoeg slechte verhalen over zijn:P

Nu is het inderdaad wel interessant om daar te kijken naar studieboeken etc.
Behalve dan die ene keer dat ze remote George Orwell's 1984 (ironisch genoeg) van hun Kindle's af haalden zonder de gebruikers op de hoogte te stellen.

Verder hoor ik ook weinig negatiefs over Amazon.
Ik bestel met enige regelmaat via Amazon, en ben eigenlijk altijd wel tevreden geweest over de afhandeling. Pakketjes komen altijd aan, soms is er vertraging, maar dan zie je dat duidelijk op de site.
Ik koop er regelmatig iets (vooral boeken). Onlangs "Risk Management in Banking" (Joël Bessis) gekocht voor 36 euro. Op een Belgische site 135 euro, not kidding!

Een paar dagen later zit het in de bus, nooit klachten over gehad.
Voor goedkope boeken zoeken gebruik ik altijd http://www.bookfinder.com/
In jouw geval: http://www.bookfinder.com...nking&lang=en&st=xl&ac=qr

En dan loopt de prijs uiteen van 12 euro (inc verz) 2e hands tot 31 euro nieuw via Amazon.com .
Bedankt voor de link!
Maar moet je geen invoerbelasting betalen. Of ben ik hier iets door elkaar aan het halen?
Neen, Amazon.co.uk verzend van het vastenland van de UK, wat bij de EU hoort, dus geen invoerrechten. Winkels zoals PLAY.com verzenden echter van eilandjes rond de UK welke NIET tot de EU behoren en waar dus wel invoerrechten van toepassing zijn.
Anoniem: 19339
@timofp12 oktober 2010 09:17
Maar play.com verstuurt alles altijd apart (dus 10 dvd's is 10 losse enveloppen), waardoor de waarde per zending laag blijft, en de kans groter is dat je geen invoerrechten hoeft te betalen.

Kan me van de vele tientallen bestellingen die ik bij play.com heb geplaatst, maar 1 keer herinneren dat ik invoerrechten moest betalen. Dat was bij amazon wel anders.
Daar trappen ze niet meer in hoor: heb al een aantal keren een paar van die tegelijkertijd verzonden lossen pakketjes met een elastiek gebundeld en rekening erbij binnen zien komen. Ze zijn niet helemaal gek bij de Douane.
Dan bestel je toch in tussenpozes. Het mooie is dat je bij play.com helemaal nooit verzendkosten betaald! Dus cd's van 6.49 kan je dan bijvoorbeeld gewoon los bestellen en de volgende dag weer wat enz. enz. Ideaal, Heb nog nooit invoerrechten hoeven te betalen, maar ik weet eerlijk gezegd ook niet vanaf welk bedrag dat tegenwoordig is, er staat mij iets van bij van 140+ euro??
Dat van geen verzendkosten is gewoon niet waar. Vroeger toen je bij Play nog in ponden kon betalen was het top, maar nu je in euro moet betalen met daarbij die belachelijke pond-euro koers van hun, is het gewoon een verkapte vorm van verzendkosten. Plus het feit dat alles zo traag aankomt ( vergeleken met andere UK shops) of zelfs helemaal niet.
Kan allemaal wel zo wezen, maar de prijzen van bijna alle producten zijn ondanks de "belachelijke pond-euro koers" nog steeds zeer goedkoop! Nagenoeg altijd goedkoper dan bij bijvoorbeeld bol.com en bij bol.com moet je nog 2,- verzendkosten betalen! Dus play.com blijft bij mij nog steeds favoriet!
Iedereen die bij Bol.com verzendkosten betaalt doet toch per definitie iets verkeerd: Er is altijd wel een code te vinden..

Daardoor is mijn ervaring dat qua kosten nauwelijks verschil is tussen Bol en Play. Gezien de verzendtijd geniet Bol dan bij de voorkeur.
Sorry hoor maar de prijzen bij Bol.com en FRS liggen vele malen hoger gemiddeld genomen dan Play.com. Om nog maar te zwijgen over de verzendkosten die je ook nog bij Bol.com moet betalen. Dan kan Bol.com wel snel leveren daar betaal je ook voor!

Ik bestel vrijwel al mijn cd's,dvd's bij play.com (UK) en cdwow.nl en mijn Engelse boeken bij Bookdepository.co.uk (UK) die allemaal geen verzendkosten rekenen en vaak echt veel euro's schelen met de Nederlandse Bol, FRS of Selexyz. En ja de verzending bij die 3 bedrijven is veelal 1 week in tegenstelling tot Bol.com 1,2 dagen maar de financiele besparing die het scheelt is enorm.

Ik ga Amazon ook weer eens opnieuw ontdekken maar ik vrees dat het duurder uit zal blijven vallen dan play,cdwow of bookdepository.
Goedkoop vergeleken met Nederlandse shops ja, want zo goedkoop, uitgezonderd af en toe leuke aanbiedingen, zijn ze al lang niet meer. Games en boeken zijn op Amazon vaak nog goedkoper. Amazon.uk heeft sowieso pricematching met Play (en Engelse supermarkten, waardoor bv. Fifa 11 en PES 2011 30 pond waren/zijn).

Maar het belangrijkste is dat Amazon gebruik maakt van TNT, dat betekent 2 dagen van verzending tot ontvangst, bij Play moet je nog hopen dat het aankomt en niet dat je eerst 3 weken moet wachten voordat ze een nieuwe gaan verzenden. Soms als je geluk hebt bij Play dan gebruiken ze een speedboot en dan komt het binnen een week, maar meestal komt er iemand uit Jersey aanroeien of hij zinkt zelfs, tja dan is het jammer voor jou. Nu alleen kijken hoe snel Amazon levert met dat gratis verzenden ;)
Mijn pakjes van play.com zijn meestal verzonden vanuit Zaventem (BE) naar mij thuis (BE). Ik denk dat ze zelf importeren en dan lokaal van daaruit voor België verzenden. Zo zijn er zeker geen douanekosten, die moet play.com zelf op de één of andere manier omzeild hebben.
Volgens mij is dat alleen buiten de EU.
Bestel nooit iets bij Amazon omdat het met verzend kosten niet de goedkoopste is. Maar daar brengen ze nu dus verandering in. _/-\o_
Binnen de EU is er vrij verkeer van goederen. Maar er zijn uitzonderingen, vooral als je auto's koopt, en zeer grote hoeveelheden drank en tabak.
Zelfs voor drank en tabak is er geen harde limiet, als je kan aantonen dat het voor eigen gebruik is. Zonet nog met 190 flessen champagne door de doaune gegaan zonder extra taksen omdat ik volhield dat het voor eigen gebruik was
Dat doen ze zelf voor je.
Ik bestel ook wel eens wat bij Amazon maar het is wel onhandig dat Amazon.co.uk in ponden afrekent. Als ze zich op Europa willen richten moeten ze ook prijzen in euro gaan noemen. Daarom ga ik eerder nog naar Amazon.de.
uhh.. amazon.co.uk scheelt vaak een hoop met .de qua prijzen, dus als dat de enige reden is om bij .de te bestellen dan ben je toch weer een diefje van je eigen portemonee.. en zoals tehsojiro zegt, gewoon even een xchange rate siteje gebruiken zoals bv GWK.. let wel als je rechtstreeks via amazon besteld (en dus niet via een reseller) dan komt er vaak nog 2 a 3% extra bij..
Gebruik gewoon google. Copy paste prijs van amazon in en plaats er "in euro=" achter, voila je hebt de euro prijs.

Voobeeld:
http://www.google.com/sea...&q=%C2%A359.99+in+euro%3D
ik pak liever snel een convertertje erbij dan dat ik meer moeite moet doen om dat Duits te gaan lezen 8)7
Anoniem: 65474
12 oktober 2010 09:16
Als ik naar de site ga van Amazon.uk en je probeert de Kindle Epub reader te bestellen staat er: for shipment outside the UK visit the Kindle international page on Amazon.com.
Dus je kan blijkbaar niet alle producten daar bestellen voor b.v. Nederland.
Dat geldt voor heel veel electronische apparaten bij alle UK webwinkels..
Grappig, dat was ook het eerste wat ik probeerde. Valt toch onder electronica lijkt me. Ik verdwaal altijd in de algemene voorwaarden van Amazon. Volstrekt onduidelijke wat ze nu wel of niet naar Nederland versturen en wat daarbij de inclarings en verzendkosten zijn.
We kochten daar vaak Blu Ray films. Verzend kosten waren al ok. Vooral, omdat we met 3 of 4 man tegelijk bestelde. En dan zijn de verzend kosten €2 pp. Amazon is een stuk goedkoper dan al die webwinkels in NL.
huh? verzendkosten zijn altijd per item en dus of je nu 1 dvd besteld of 2, je betaald gewoon per stuk..
De kosten worden hoger per item, maar als je bij Amazon zelf koopt dan worden verzendkosten niet 2x zo veel omdat je 2x zo veel items bestelt. De verhoging is niet evenredig aan het aantal items.

Bij de market place is dat wel zo. Elk item heeft een vast bedrag aan verzendkosten, ook al bestel je meerdere items bij dezelfde verkoper.
Àmazon verzendkosten zijn merendeels per item, maar ook gedeeltelijk per zending.
dit is wel fijn. ik bestel mijn tenchiek collegeboeken vaker op amazon, maar vanwege die verzendkosten moest je vaak voor meer man bestellen
Dat was ook 1 van de redenen dat ik bij amazon ben weggebleven. Als het engelstalige boeken zijn, is bookdepository een dikke aanrader, geen verzendkosten, en de boeken zijn meestal op zen minst even goedkoop als amazon. En bestelde boeken altijd binnen een week na betaling binnengekregen.
Mee eens, nu 4x wat besteld, werkt prima die site.
Klinkt interessant, ik ben een enorme fan van all in one pc's, echter velen bereiken nooit de nederlandse markt. Zo is als voorbeeld een 24 aio pc van Sony nu eindelijk voor de consument bereikbaar. Op de Sony.nl website is echter alleen nog maar de 21.5 inch variant te vinden.
Enige nadeel die je dan zal ondervinden is de toetsenbord indeling en geen nederlandse taal.
Wat ik me wel weer afvraag is: hoe wikkel je de garantie af?
Heb je 2 jaar bij Amazon of 1 jaar bij Amazon en 1 jaar bij Sony? Als het de laatstgenoemde optie is dan ben je flink zuur want Sony zal zeggen dat het geen Nederlands product is.
Garantie van Sony zou niet uit moeten maken aangezien het een EU product is. Zelfs Apple heeft de garantievoorwaarden hierop moeten aanpassen.

Garantie bij Amazon kan wel eens tot hoge verzendkosten kunnen leiden bij een RMA...
Maar de U.K. heeft toch meestal 1 jaar garantie? Hoe verklaar je dit?

Andere Europese landen is de garantie 2 jaar bij mijn weten.
De laatste keer dat ik een boek bij Amazon.co.uk bestelde bleek het verzendadres een magazijn ergens in Noord-Holland te zijn. Dus die verzendkosten vallen voor Amazon ook wel mee.
Postorder bedrijven die in Nederland leveren zijn verplicht een nederlands (verzend-) adres te hebben. Je zending komt wel degelijk uit de UK (of Duitsland of Frankrijk).
Ze hebben wel een soort deal met TNT volgens mij. Maar de producten komen inderdaad gewoon uit de UK.
Hej! Nu kan ik eindelijk makkelijk mijn Kindle WiFi bestellen voor maar €125,- Daar kunnen een hoop eReaders nog een puntje aan zuigen. En het aanbod van (engelse) boeken is groot (510.000) tegen die paar boeken van Bol of Bruna. En de prijzen van de ebooks zijn ook goed te doen. Om maar te zwijgen over het GRATIS leesplezier van alle klassiekers als Dracula, Alice in Wonderland, Brothers Grimm, Oliver Twist etc. etc.
Amazon.co.uk levert geen kindles en ebooks buiten GB.
Dat gaat inderdaad via .com helaas.
Gewoon een Brits adres invullen bij je Amazon account, eventueel kun je voor je Kindle boeken hiervoor een aparte account aanmaken. Qua prijs is het de moeite zeer waard, want de GB prijzen voor ebooks zijn behoorlijk veel lager dan die in de USA store.
Behalve dan de gratis boeken enzo.

Als je voor de VS store een VS adres invult en voor de UK store een UK adres denk ik dat het prijsverschil wel meevalt (en overigens zijn er in de vs stukken meer boeken beschikbaar).
Anoniem: 32279
12 oktober 2010 08:39
Amazon.co.uk zit echter qua prijs nog wel wat hoger dan bookdepository.co.uk , een boekwinkel die al jaar en dag gratis naar Nederland vezond. Verder zijn er weinig voordelen ten opzichte van de bookdepository winkel als je in het Engelse taalgebied zoekt, denk dat de slag te laat is om veel mensen nog te laten overstappen. Het aantal klanten van amazon zal wel afnemen en naar bookdepository gaan, betere marketing, betere klantenmailtjes, snellere leverering, dus tja...

Voor games e.d. is amazon natuurlijk wel ideaal, zonder verzendkosten komen ze onder de prijs van veel Engelse webwinkels.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 12 oktober 2010 08:40]

Betere marketing? Waarom zouden klanten overstappen voor 'betere marketing'?

En ik denk dat je de kansen van bookdepository.co.uk ten opzichte van Amazon iets te positief inschat, maar dat kan aan mij liggen.
Volgensmij staat de bookdepository ook vaak tussen de resellers op amazon, heb namelijk nog nooit rechtstreeks bij hun besteld maar weet bijna zeker dat ik enkele boeken via amazon bij hun heb besteld.. maar dan wel gewoon met verzendkosten..
waarom via Amazon kopen terwijl je het goedkoper kan krijgen bij Bookdepository? Ik heb al regelmatig besteld bij Bookdepository. Voordeligste voor Engelse boeken die ik kon vinden en betrouwbaar. De verzending is altijd gratis ongeacht het bedrag (ook naar NL). Alleen is levertijd gemiddeld 1 week.
Misschien omdat ik niet wist dat ze ook een losse site hebben, naast het feit dat ik het toch makkelijker vindt om via 1 site mijn aankopen te doen dan via 100den losse sites.
Bedankt voor de tip! Eindelijk een alternatief. Je had ooit 1stbookstreet.com, die specialiseerden in ramsj, maar die is ook ten onder, En als je goed uitkijkt zijn boeken uit de VS stukken goedkoper: Ik spaarde bij Amazon altijd een setje op, zodat de verzendkosten opwogen tegen de bestelling, maar als je teveel koopt moet je toch weer invoerrechten en BTW gaan betalen (ook over de verzendkosten), en dat valt het toch weer tegen. (Uit mijn hoofd is de regeling als volgt: over minder dan 25 euro betaal je geen BTW, en over het meerdere wordt de eerste 7 euro niet geheven in verband met administratie/opbrengst. Bij boeken tegen een tarief van 6% kwam je dan in de beurt van de 90-100 euro ex bestelkosten (afhankelijk van de koers van de dollar natuurlijk)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee