Europa krijgt Super Mario Wii-bundel met Wii Remote Plus

Nintendo brengt op 29 oktober het New Super Mario Bros. Wii Pack op de markt, een bundel van een rode Wii en een rode Wii Remote Plus. In de bundel zitten ook de games Wii Sports, New Super Mario Bros. Wii en de originele Donkey Kong.

Nintendo viert dat 25 jaar geleden de eerste versie van Super Mario op de markt verscheen. Het Japanse concern kondigde een week geleden al de gamebundel Super Mario All-Stars – Speciale uitgave: 25 jaar Mario aan en maakt nu bekend dat er ook hardware zal verschijnen om het jubileum van de Italiaanse loodgieter te vieren.

Zo verschijnt op 29 oktober de New Super Mario Bros. Wii Pack. Daarin zit een rode Wii, gebundeld met een rode nunchuck en een rode Wii Remote Plus. De Wii Remote Plus is de nieuwe controller voor de Wii, die in vorm gelijk is aan de standaard-Wii Remote, maar waarbij het opzetstuk Wii Motion Plus is ingebouwd. Naast de rode console en controllers bevat de bundel ook drie games. New Super Mario Bros. Wii en Wii Sports worden meegeleverd, terwijl de originele versie van Donkey Kong op de Wii is geïnstalleerd. Donkey Kong is de game waarin de loodgieter zijn debuut maakte.

Met de bundel maakt ook de nieuwe controller zijn debuut in Europa. Het bestaan van de Wii Remote Plus, die voor de Nederlandstalige markt Wii-afstandsbediening Plus is gedoopt, lekte in september uit via een Amerikaanse webshop. Nintendo Nederland kon tegenover Tweakers.net nog niet aangeven of de Wii Remote Plus ook los op de markt zal verschijnen.

Naast de Wii-bundel verschijnt er ook een rode DSi XL, die in het New Super Mario Bros. Nintendo DSi XL Pack is opgenomen. De bundel verschijnt op 22 oktober en bevat een speciale rode DSi XL, voorzien van Mario-iconen, en het spel New Super Mario Bros.

New Super Mario Bros. Nintendo DSi XL Pack New Super Mario Bros. Wii Pack

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

11-10-2010 • 18:17

39 Linkedin

Reacties (39)

39
39
24
0
0
9
Wijzig sortering
Mooie bundel, ik ben benieuwd of dit de vraag naar Wii's weer doet toenemen.
Rood is wel een mooie kleur voor achter een deurtje trouwens. :P
Ik had eigenlijk verwacht dat Nintendo eens met de opvolger van Wii zou komen.
Ze blijven die Wii maar uitmelken, terwijl de hype al redelijk voorbij is.
Lekkere statement, eerst zeg je dat ze de wii uitmelken en vervolgens dat de hype al voorbij is. Hoe kan je nou iets uitmelken als het nog niet eens voorbij is? ;o

Vaag geblaat, PS3 en XBOX360 worden dan zeker ook uitgemolken? Denk het dus niet.
Vaag geblaat, PS3 en XBOX360 worden dan zeker ook uitgemolken? Denk het dus niet.
Vind je? Ik heb de Wii een maand gehad in den beginne, toen was het apparaat al verouderd. De PS3 is gebouwd om 10 jaar mee te gaan (zie PS2 die ook nog verkocht wordt), de Xbox 360 is ook relatief krachtig. Kijken we naar de PC dan kunnen we over een jaar Tesselation verwachten in de games.
De Wii kan nog niet eens HD aan, dit maakt hem al inferieur gezien je alleen nog maar LCD tv's kan kopen. Met de Move en Kinect die er aan komen zal de Wii geen unique selling point meer hebben.
Dus vaag geblaat?
Anoniem: 256547
@poepkop11 oktober 2010 22:56
verouderd of inferieur tov de concurentie ok. qua gamer doelgroep lijkt de wii me het nog aardig te doen. ik zet me zoon liever achter een wii dan een 360 of ps3. juist omdat het allemaal wat minder realistisch en hard is. en mijn inziens blijft de fun factor van een console persoons gebonden. vind je het niks? move on and dont look back.
groot gelijk, heb zelf ook een wii, speel er niet zo veel op maar het is nog wel tof af en toe.
grafics zijn sowieso wat minder op de wii maar dat kan me echt niet boeien. Het gaat om gameplay en content. En ik vind dat er wel een aantal heel leuke spelletjes zijn op de wii, ook een paar mindere maar dat heb je op elke console.
En de doelgroep van de wii is ook meer gericht op samenspel en leuk maar simpel tijdsverdrijf. Iets dat je kan doen met een paar mensen ookal hebben deze geen echte game ervaring.
PS3 en XboX360 zijn beide ook goede consoles maar mij leek een wii een betere aankoop omdat mijn vriendin daar ook iets aan heeft, en ik denk niet dat ik ze aan een ps3 aan zou kunnen zetten.
Droom verder als je denkt dat de PS3 10 jaar mee gaat. Die consoles zijn er alleen maar om geld aan te verdienen hoor! Er komt over 2 jaar gewoon een nieuwe console generatie, en dat betekent een nieuwe console, voor zowel Nintendo, Sony als Microsoft. Dan worden de graphics nog weer wat verder verbeterd.
Zie de PC: elke game word gemaakt zodat de 360 'm aan kan: alle grafische eisen zijn hetzelfde, of verschillen heel weinig.
Dat de PS2 zo goed verkocht is, ligt aan het feit dat het de goedkoopste DVD speler was in de eerste jaren (hij werd, net als de PS3 onder de maakprijs verkocht) en heeft daardoor een grote userbase kunnen maken, die groter is als 120 miljoen.
Kijk je echter naar de games die er voor uitkomen, alleen nog games als FIFA.

De Wii staat heel anders in de markt, niet in de woonkamer maar op het tv'tje boven. En dat houd hij nog wel een jaar of twee vol. Zeker met dit soort acties.
En Nintendo heeft altijd al een unique selling point gehad: de games.
En de PS3 is de eerste met een Blu-Ray speler...
je snapt duidelijk niet hoe de Wii zich onderscheid als console t.o.v. de andere consoles
Welke hype? Het is een console die al enkele jaren nog steeds goed loopt en waarvoor nog steeds nieuwe spellen en gadgets/controllers worden uitgebracht. Nintendo ziet er in ieder geval nog toekomst in.
Anoniem: 176826
@KiKiA12 oktober 2010 07:06
Daarnaast als ik zie dat andere consoles nu al goede sier proberen te maken met wireless remote controlers die je de mogelijkheid geven om door middel van bewegingen het spel te besturen... (Kortom jaren na de Wii komen ze eindelijk ook met een wiiremote)

Ja, de Wii is al wat ouder, maar kennelijk nog springlevend als andere nu nog met een imitatie komen.

Daarnaast is de doelgroep van de Wii in eerste instantie natuurlijk ook niet de doelgroep die Xbox en PS3's koopt. De Wii is vooral bedoeld om de casual gamer aan te spreken, die in eerste instantie vooral samen een spelletje wil spelen. (Dat er ook ander soortige games zijn uitgebracht, doet daar verder weinig aan af.) Voor die doelgroep is juist het knullige grafische karakter een unique selling point. Kortom voor die doelgroep is de Wii modern zat. Echter deze doelgroep zal heel snel weer afhaken als ze een nieuwe Wii moeten gaan kopen om de nieuwste spellen te spelen.

De kans is dan ook groot dat als er een nieuwe versie van de Wii op de markt komt, dit vooral marktaandeel kost. Niet onder de hard-core gamers, maar die zitten toch vooral op de Xbox en PS3. Wel onder de casual gamers en die markt wordt door de andere bedrijven schromelijk onderschat. (Het lijkt er trouwens op dat ook nogal wat tweakers die markt onderschatten.)
Wat vreemd dat ze niet kunnen vertellen of de Wii Remote Plus ook los op de markt zal verschijnen? Lijkt me nogal klontjes toch, waarom zou je aanvullende functionaliteit gaan ontwikkelen en deze vervolgens alleen maar per stuk gaan bundelen met een Wii??
Er zullen nog genoeg oude onderdelen in het magazijn liggen die eerst op moeten. Als ze nu zeggen dat er een brand new controller aankomt die beter is dan koopt niemand de oude meer natuurlijk.

Reken er maar op dat de nieuwe controller tezijnertijd los verkocht zal worden, maar wanneer dat is...? Overigens is dit natuurlijk niet best van Nintendo: mijns inziens had die plusfunctionaliteit er al vanaf de eerste dag dat de Wii uit was ingebouwd moeten zitten, maar zo werkt de wereld helaas niet.
Zoals je al aangeeft zullen waarschijnlijk eerst (nagenoeg) alle add-ons moeten worden verkocht voordat de Wii+controller los verkocht zal worden.
Dat deze nu bij de bundels zit is totaal geen verassing, ze zullen wel moeten om het verschil met de concurrenten niet te groot te laten worden en zo de verkoop nog verder te zien dalen.
Mensen kopen natuurlijk nog wel gewoon de wii motion plus oph het moment dat ze nog een oude controller hebben.. anders mag je 40/50 euro neer gaan leggen voor een hele nieuwe controller terwijl met 20 euro erbij je het zelfde hebt.
Anoniem: 369660
@DFKT12 oktober 2010 09:27
De Wii Remote Plus is al tijden op de markt en los te verkrijgen en ook al tijden in een bundel met bv. Red Steel 2. Het gaat er bij deze introductie om dat het 1 pack is met een rood kleurtje en wat bestseller games. Er wordt geen enkele nieuwe functionaliteit geboden.
Wat er nu wordt bedoeld met Wii Remote Plus, is dat het Wii+ blokje wat normaliter onderin wordt gestoken, nu geïntegreerd is in de remote zelf. Dát is dus beter/nieuwer, en daarom kondigen ze het nog niet aan voor in de winkels omdat ze zelf eerst af willen van de normale controllers en Wii+ blokjes.
Deze laatste "functionaliteit" bestaat al, maar niet ineen. Het ziet er wel leuk uit zo'n rode Wii, maar idd waar laat je dat ding... Naast je paarse TV?
Nee je zet hem naast je paarse GameCube of je blauwe PS3 :)

http://www.crunchgear.com...nd-gran-turismo-5-bundle/

Je kan hem ook natuurlijk naast je rode 360 zetten :)

http://www.videogamesblog...esident-evil-5-bundle.htm
Doe normaal, die zet je gewoon naast je sakura pink PS2 neer O+

http://www.gamechoiceclub.com/image/ps2_sakura.gif
Bij de lancering van de zwarte Wii waren ook vrijwel direct zwarte accesoires beschikbaar. Ik neem toch aan dat dit in dit geval ook weel zo zal zijn?
Ik weet niet of dit een blijvend pakket wordt, of een limited edition. Als het een blijvend pakket is zullen de accessoires ook komen verwacht ik, bij een limited edition niet.
De zwarte Wii was toen ook limited edition. Toen bleek dat het toch eigenlijk te limited was en hebben ze het limited edition dingetje van de doos gehaald.

Ik denk dat het bij de rode Wii niet zo is dat iedereen deze wil hebben. Zwart / grijs / wit staat netjes in de woonkamer tussen andere grijze / zwarte apparaten. Rood niet lijkt me zo. :)
Altijd weer een aanleiding om de verkoop te stimuleren. ;)
ik zie nergens hoeveel deze rode dingen moeten kosten. Staat wel leuk een rode wii naast me gouden ps3
Anoniem: 178962
11 oktober 2010 20:02
Jammer van de blauwe led, die steekt niet echt mooi af tegen het rood. Het rood ziet er wel echt super uit!
Dit is nog niet het beste nieuws...

We krijgen EINDELIJK Super Mario AllStars in Europa!
http://n-europe.com/news.php?nid=14359
joh echt waar? :+

nieuws: Nintendo brengt bundel van vier klassieke Super Mario-games op de markt

Vind het trouwens vreemd dat nintendo All-Stars niet bundelt met deze mario wii, dat zou hem toch wat completer maken als "special edition"
Die heb ik hier al een jaar of 10 liggen :?
Is er nog wat gepimpt aan de Wii versie eigenlijk?

Ze hadden trouwens ook wel meteen alle Mario's van de SNES mogen toevoegen deze keer. Maarja ik koop hem toch :)
Anoniem: 338511
@9071012 oktober 2010 07:02
Dat is geweldig. Een rom uit 1996 op een schijfje. Typisch weer een uitmelkaktie van Nintendo.

Geen enkele verbetering aan het pakket zoals bij de meeste compilaties.
Hadden makkelijk dingen opgekund als interviews met Miyamoto ofzo. Mario World zal er waarschijnlijk ook niet opzitten, wat bij de latere AllStars voor de Snes wel zo was.

Rippoff.
Bij de heruitgave wordt een boekje geleverd waarin de geschiedenis van Super Mario uit de doeken wordt gedaan. Er zit bovendien een cd bij de bundel, met daarop muziek uit de diverse Super Mario/games die tot nu toe verschenen zijn. Van Super Mario Bros. uit 1985 tot Super Mario Galaxy 2 uit 2010.
Nooit van een collectors item gehoord? Okee, misschien hadden ze de schijf met wat meer (wellicht onzinnige) meuk kunnen vullen maar je hebt al enige meerwaarde door het boekje en de CD.
Bovendien, wat biedt een collectors item meer dan zijn voorgangers? Ik heb thuis een "25 year anniversary Rubik's Cube ", het enige wat hier z.g.n. bijzonder aan was, was de sticker op het doosje en het ene vakje op de Cube waar het nog eens op benadrukt word. Maar het blijt een Rubik's Cube (en een melkkoe)...

Ik zou'm best willen hebben mits hij niet heel te duur word.
koop nu een Nintendo Dsi en koop over 6 maanden maar weer een nieuwe "Nintendo 3DS".
en reken ook maar op een nieuwe Wii.

[Reactie gewijzigd door stewie op 11 oktober 2010 18:38]

Is er al een prijsindicatie bekend? Ik zit een beetje te twijfelen of ik een Wii zal kopen of niet. Altijd gezellig met een zooitje vrienden op de bank, en op de gamecube ben ik wel een beetje uitgekeken inmiddels.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee