Amazon Duitsland zet LG Optimus 7 op website voor 499 euro

LG's eerste Windows Phone 7-smartphone, de Optimus 7, is verschenen op de Duitse site van Amazon. De telefoon is nog niet leverbaar, maar volgens de site moet er bijna 500 euro voor worden neergelegd.

Hoewel het toestel nog niet wordt uitgeleverd, kunnen klanten de Optimus 7 wel al bestellen op de website. Het is echter onbekend wanneer de smartphone te verkrijgen is; Amazon geeft geen leverdatum. Ook LG heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Optimus 7 wordt uitgebracht. Doordat het toestel in Duitsland uitkomt, is het aannemelijk dat LG zijn Windows Phone 7-smartphone ook binnenkort in Nederland uitbrengt.

Volgens Amazon beschikt de Optimus 7 over een 5-megapixelcamera en een 3,5"-scherm. Eerder bleek al dat er in de behuizing een Snapdragon-processor draait, die zijn werk op 1GHz doet. Ook dook een video van het toestel op.

Eerder werd al bekend dat er nog voor het einde van dit jaar Windows Phone 7-toestellen in Nederland te krijgen moeten zijn, waaronder die van LG.

LG Optimus 7 bij Amazon

Door RoD

Admin Mobile

27-09-2010 • 16:40

61 Linkedin

Reacties (61)

61
59
37
1
0
0
Wijzig sortering
Potverdorie, da's 1100 gulden... Wel erg duur hoor.
Niet meer terugrekenen opa! ;)

De Euro is inmiddels alweer bijna 9 jaar geleden ingevoerd. In die tijd bedroeg de inflatie ca 25% (~2,5% per jaar). Dus *als* je al terugrekent, dan wel naar het prijspeil van toen: €500 nu zou toen Fl 880 geweest zijn :)
2.5% lijkt me nogal ruim gerekend voor een gemiddelde, maar daat staat tegenover dat inflatie-op-inflatie zeker geen 10x 2.5 = 25 is. 10 jaar 2.5 procent is 1.025^10 = 28%.

Ik kan nergens een tabel vinden met inflatiecorrectie getallen verder, alleen maar maand-op-maand per-jaar-gerekende inflatiecijfers, dat is niet zo interessant verder hiervoor.

Toch lijkt 15-20 procent me meer te passen gezien de veel lagere getallen dan 2.5% die we in het grootste deel van die tien jaar gehad hebben.
Volgens mij wordt inflatie prima gedekt door inkomensstijging...
Dus eigenlijk onzin.

Overigens kostte een mobiel belletje in die tijd tegen een gulden aan,
tegen 20 fl-cent nu.
En buitendien kostte alleen je vaste PTT-telefoonabo toen nog 30/40 gulden per maand,
zonder "tikken"

Nu loop ik naar de winkel, koop een leuk smart-phonedje (x10 mini oid),
met bellen en internet en de hele reut erbij, voor pak hem beet 20 gulden per maand.
koopie toch?

Dus alles is relatief
Tamelijk offtopic maar deze "opa" weet zich nog te herinneren dat een KPN abonnement voor vaste telefonie vanaf zo'n kleine hfl 20,- per maand beschikbaar was. ;)

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 28 september 2010 02:46]

Inflatie is niets anders dan een verborgen belasting om mensen vooral maar niet te laten sparen en zo het publiek arm te houden. Vooral in Nederland zijn ze daar goed in (het ook nog eens heffen van vermogensbelasting).

De rente is tegenwoordig nl. minder dan de inflatie.
De rente is altijd minder dan de inflatie. De rest toont alleen maar aan dat je werkelijk NIETS snapt van economie. Inflatie is geldontwaarding en wordt juist zoveel mogelijk tegengegaan door overheden. Niemand wordt er beter van.
Ze hebben in 2008 iets van 8.5% geld uit het niets gemaakt, dus je inflatiecijfer zit veel hoger in werkelijkheid.

Aangezien de VS en Euro een wisselkoers hebben kan het nog hoger zijn, omdat het totaal aantal dollars niet gepubliceerd meer wordt sinds een aantal jaar.
De prijs ligt gewoon in de buurt van andere smartphones met een 1GHz processor. Dat het duur is kijk ik niet raar van op. Alle nieuwe technieken zijn in het begin duur. Het is voor MS te hopen dat WP7 aanslaat, anders zie ik MS niet gauw overstappen op een andere OS.
Ik heb in een media markt in duitsland wat lopen spelen met een htc met wp7. Maar ik betwijfel of het een blijvertje gaat worden. Er zullen genoeg mensen zijn die een wp7 telefoon kiezen om het uit te proberen. Vervolgens zullen ze bij hun volgende telefoon overstappen naar android.
Omg, het is meer dan 250.000 Zimbabwaanse dollar :o 8)7

Zo'n vergelijking is natuurlijk onzinnig. Over het algemeen is Amazon niet de goedkoopste leverancier van elektronica. Dit is waarschijnlijk de adviesprijs, dus prijs zal nog wel wat lager zijn bij andere leveranciers. Het is zeker niet goedkoop als je het vergelijkt met vergelijkbare telefoons (qua specs). Maar LG moet natuurlijk iets betalen voor WM aan Microsoft. Dus dat maakt WM7-telefoons altijd al iets duurder dan Android-telefoons. Tot slot lijkt LG een van de eerste fabrikanten te zijn met een WM7 telefoon, dus kun je nog wat meer vragen. WM7 is nog exclusief.
In tegenstelling tot de menigte waardeer ik de grap, ookal is het misschien een goedkope FiPo. :+
Volgens mij is dat gewoon een normale prijs voor smartphones hoor, alleen krijg je die bij veel abonnementen, dan valt de echte prijs misschien niet zo op.
offtopic:
Sorry, maar met guldens vergelijken? 8)7 Het is al ruim 8 jaar geleden dat de guldens niet meer bestaan, het heeft echt totaal geen nut meer om nu nog om te gaan rekenen naar guldens. Al is het alleen maar door de inflatie en dergelijken. 1100 Gulden was toen meer waard dan nu het nu zou zijn....

Maar daarnaast zou je nu toch onderhand wel gewend moeten zijn aan de euro en is het echt onzin om nog naar guldens om te gaan rekenen...
Hij is inderdaad duur, maar in vergelijking tot een iPhone waarbij je geeneens een geheugenupgrade kunt doen |:( vind ik het een koopje.
Kun je dat bij deze telefoon dan wel? Volgens Dehnus en atticus182 kun je niet zomaar vervangen zonder alles kwijt te raken. 'Even wisselen' om foto's te importeren is er dus ook niet bij...
Tevens: Het is microSD, dus maximaal 32 GB. De iPhone 32 GB is... 32 GB.
En je stopt de telefoon natuurlijk gelijk helemaal vol met geheugen, want anders kun je er niet voldoende media op kwijt. Oftewel: Upgraden van geheugen is een non-argument.
(Als je het prijsverschil tussen een kleinere en de 32 GB geheugenkaart ziet, ben je ook stom om niet gelijk de 32 GB te nemen...)

Dit is ook bij andere OSen, zoals Android. Al je data staat op de kaart, nu tevens de applicaties, dus even wisselen voor import is onzin.
Vergeet niet dat je als Nederlandse WP7 klant ook nog eens zonder fatsoenlijke app-market zal moeten doen... Sorry hoor, maar voor bedragen royaal onder de 500 euro koop je ook een fatsoenlijke Android-gsm.
Hij is inderdaad duur, maar in vergelijking tot een iPhone waarbij je geeneens een geheugenupgrade kunt doen |:( vind ik het een koopje.
En je kan op deze smartphone niet eens ('geeneens') het geheugen uitbreiden to meer dan de iPhone nu heeft. Blij dat je het een koopje vind maar hoop ook dat je wat betere argumenten hebt.
Er zit standaard waarschijnlijk al 4 of 8gb (of max 16Gb) in dus uitbreiden met 32Gb kom je toch echt op 36 tot 48Gb :) HTC krijgt ook wel door dat dat fijn is voor apps op te installeren en dan je SD voor Media te gebruiken (Samsung doet dat nu ook zo, 8/16Gb + MicroSD slot)
Zo rond 1987 kocht ik een commodore 64 met toebehoren voor welgeteld 1100 gulden. In dat opzicht zijn we er toch best op vooruit gegaan.. ;)

[Reactie gewijzigd door emiel74 op 27 september 2010 17:43]

Offtopic:
"Good" old times en ik al eerder met de Sony HitBit MSX1.
Maar ik betaalde via werk aflossing een complete IBM 8086 dat ik nog steeds heb :S

Ontopic;
499euro voor een toestel alsjeblieft zeg. Kun je nog beter een laptop kopen met Skype.
Waarschijnlijk ook nog sneller dan een 1Ghz + inclusief Win7 of Vista64.
En die laptop is ook zo makkelijk tegen je oor te houden... :+

500 euro is best veel geld, maar naar mijn gevoel niet overdreven duur. Verder neem ik aan dat het zonder abo is, dus met abo zal hij waarschijnlijk veel goedkoper zijn. De link werkt nu niet meer, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.

Persoonlijk denk ik wel dat het met deze prijs een niche produkt zal blijven. Naar mijn idee zijn er genoeg toestellen voor 500 euro die makkelijk de concurrentie kunnen aangaan met dit toestel.
Anoniem: 310408
@XRayXI27 september 2010 20:17
499euro voor een toestel alsjeblieft zeg. Kun je nog beter een laptop kopen met Skype.
Waarschijnlijk ook nog sneller dan een 1Ghz + inclusief Win7 of Vista64.
Als jij die in je broekzak kan stoppen heb je een punt. Als dat niet kan is de vergelijking tussen een laptop en een smartphone natuurlijk vrij stompzinnig. 500 Euro voor een smartphone is gewoon wat het kost op dit moment. Blijkbaar veel voor jouw budget, geen probleem.

Laat ik nu een iPhone (of een MS phone) willen die gewoon kan telefoneren. Kan ik jouw niet bellen, maar daar kom ik wel overheen denk ik.
Ik denk niet dat het zin heeft om bij dit soort telefoons in guldens terug te rekenen. Waarom? Smartphones had je nog maar amper destijds (zover ik weet alleen een paar Nokia modellen en de SPV serie) en toen was er nog geen distinctie tussen 'high end' en 'midrange'. Dus je hebt simpelweg geen referentie, behalve als je het vergelijkt met concurrerende modellen. Ik denk dat de HD2 (hoewel het scherm veel groter is) in aanmerking komt en die was tijdens zijn release veel duurder. Maar goed.

OT: meh, I'm underwhelmed. Specs klinken 13 in een dozijn en ben zelf helemaal klaar met Windows Phones. De HD2 was/is nog steeds veel boeiender en tevens veel langer uit (hoewel WM6.5).
in het guldentijdperk had je ook mobiele telefoons van 300 tot 1000 gulden. Als je vergelijkt wat je toen voor 1000 gulden kreeg, en nu, dan is er toch weldelijk verchil.

Nu zijn de specificaties echt vele malen beter als een 100 euro model. Destijds betaalde je alleen extra voor een kleinere/luxere telefoon.
Ik zal je wat zeggen niet duur veel duurder als nu, ik kocht destijds toen die uitkwam het topmodel van nokia de 8850 voor 1950,- gulden dat was toen een fortuin.
http://www.nokia.nl/support/productsupport/nokia-8850
deze lg is meer lg topmodel maar dit is geen top... eigenlijk meer een subtopper en wel voor de massa. en 1100 gulden (inflatie corrected 860 gulden) is veel geld voor een massa telefoon. minimumloon in 2000 ligt rond de 2500 bruto per maand en daarvan mag je misschien iets meer dan 2000 gulden houden. dan moet een minimum loner bijna 2 weken werken voor een telefoon en dan kan ie zijn huur betalen. voor de rest van de maand hoeft ie niet meer te eten.
dat is nog steeds niet veel veranderd. huidige minimum loon ligt zo rond 1400 euro. daarvan mag iets meer dan 1100 euro houden. een minimum loner moet nog steeds bijna 2 weken werken voor deze lg.
huh? en je was aan het sparen voor een MSX?

update! je bent vanochtend wakker geworden in 2010. Accepteer het nou maar.
Tsja dat is relatief he.. Als je iets moois wilt dan betaal je daar veel geld voor. Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone 4, 700-800 euro, zo zie je maar dat er altijd baas boven baas is! Als je minder hoge eisen hebt kun je bijvoorbeeld voor een Samsung Hello Kitty gaan, voor maar 58 eurie!
Anoniem: 150918
@p0st28 september 2010 10:56
LOL +10 @Samsung Hello Kitty voorstel
Is Windows Phone 7 het zelfde als de Nokia's in de toekomst met Windows 7?

LG staat trouwens niet in beeld als een snelle update verschaffer.

Gaan de updates via Microsoft of LG?

Verder is de Windows versie gewoon echt Windows of met een LG smaakje?
Updates gaan doorgaans via de leverancier, hier LG dus. Microsoft maakt de nieuwe builds van het OS en het is aan de leverancier van de telefoon om hiervan een nieuwe ROM te maken en als update aan te bieden aan de consument :)
Nope.

"Software updates

According to Microsoft documentation, software updates will be delivered to Windows Phone users via Microsoft Update, as is the case with other Windows operating systems.[45] Microsoft has the intention to directly update any phone running Windows Phone 7 instead of relying on OEMs or wireless carriers.[46] "

Bron: Wikipedia
Dankjewel voor de correctie. Ik ging er van uit dat ze door zouden gaan met de huidige manier (WM 6.5.x) maar dit klinkt inderdaad ook veel logischer, nieuwe tijden :)
Dat was dan ook een van de grootste failures in WM6.x: ik heb in twee jaar gebruik nooit een update gehad via de windows update app - daar had ik XDA Developers voor nodig :)
En hoe gaat dat dan straks als HTC Sense op WP7 wil gaan zetten?
Krijg je de update daarvan dan ook via Microsoft?
En hardware ondersteuning? Of worden alle WP7 telefoons hardwarematig kompleet hetzelfde?
Microsoft heeft vrij strikte eisen aan de software die fabrikanten er op mogen donderen: HTC mag dan ook geen TouchFlo / Sense er op gooien. Wel mogen ze bijvoorbeeld een 'Sense hub' toevoegen, zolang die door de gebruiker te deinstaleren is.

Verder is er een maximum van x tiles die toegevoegt worden door OEM's/Carriers, volgens mij 6 stuks.
Volgens mij is dat met Windows Phone dus niet zo. Updates kunnen door Microsoft direct naar telefoons gestuurd worden, zonder tussenkomst van fabrikant of telecomprovider.
Ik hoorde laatst dat WP7-foons geen geheugenkaartslot mogen hebben.
Dus als je een geheugenupgrade wilt doen moet je een nieuwe telefoon kopen.
(Net zoals bij de iPhone/iPod/iPad)
Zoals HIER te lezen is, ondersteunt WP7 weldegelijk geheugenkaarten (in de vorm van MicroSD) en is het dus niet zo dat je vast zit aan het geheugen van de telefoon zelf.

Echter, deze kaartjes worden niet hot-swappable zoals bij huidige WM toestellen. Het kaartje vormt een deel van je OS. Op het moment dat je deze wilt vervangen is het dus noodzakelijk dat je een Hard Reset uitvoert waardoor je telefoon weer in de beginstaat teruggebracht wordt.

Je kunt het dus vergelijken met het vervangen van je HD uit je computer ;)
Ook idioot.

Een van *de* grote voordelen van het hebben van removable storage is genomen foto's (bijv) even snel met kaartje overzetten, of een installatiebestandje met een app overzetten (al zal dat hopelijk met een appstore nooit meer hoeven).
Maar dat doe je bij (bijvoorbeeld) Android ook niet. Al je data, inclusief je fotoprogramma staan op de externe kaart. Tevens is het interne non-volatile geheugen van de telefoon te klein om er iets mee te kunnen en daar staat het OS en die apps op die je niet op de kaart kunt parkeren. Er kunnen dus (bijna) geen foto's bij...
Nope... je geheugen kaart word gewoon onderdeel van het gezamelijke geheugen. Dus je kan hem er niet zo maar even uithalen of instoppen. Maar je kan hem wel vervangen hoor geen proleem ;).
Ik kan niet wachten op die LG Optimus 7. Deze staat zeker op de nominatielijst voor wat mijn nieuwe toestel gaat worden 8-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 40426 op 28 september 2010 00:59]

ik zat ff te denken aan dat toetsenbord 'optimus".. dat zou wel een leuk prijsje zijn voor 499 :p
Anoniem: 177357
27 september 2010 16:49
is ook 83.027 Peseta´s, nog duurder!

Ik vind het nogal veel geld voor een telefoon die minder bied dan een concurerend model van HTC met Android. Zeker in Nederland met het missen van de Marketplace.
linkje doet het niet meer :+
Waarom maken ze er niet een leuk introductie prijsje van? Dan willen veel mensen het OS nog wel uitproberen. Teminste, ik zou niet snel 500 euro uitgeven aan een toestel met een nieuw OS, zonder marketplace (voorlopig).

Daar komt bij dat het een LG is, en de meeste toestellen van LG zijn nou niet bepaald, solide. En dan is 500 euro ineens wel heel veel. Dan zou ik eerder op een HTC model wachten. voornamelijk omdat:
 • De software wordt nog redelijk vaak geupdate ( met android dan, dus ik denk ook wel bij WP7)
 • Een beetje imago voor 500 euro kan geen kwaad :+
 • Het toestel doet het nog na 8 maanden

[Reactie gewijzigd door evanraalte op 27 september 2010 22:43]

Mijn toetstellen van LG doen het nog na 2 jaar : )
Mijn koelkast doet 't al zeker 3 jaar. Ik denk zelfs al meer dan 4.
Dat is inderdaad veel voor een LG. Heb jij even mazzel! :)

Hopelijk krijgen de kopers van de LG Optimus 7 ook een toestel voor die 500 euro die minstens 2 jaar meegaat.
dit wordt er 1 van mij!
http://news.cnet.com/8301...bj=news&tag=2547-1_3-0-20

Telefoonmakers hoeven géén licentiegelden te betalen aan Google voor het gebruik van Android:
Even though Google doesn't get revenue from Android itself, Schmidt said Google loves the success of Android because it means more people have phones capable of doing lots of Web searches for which it does get paid.
OT: Leuk dingetje van LG, jammer dat de reperatieservice van LG belabberd is (in het verleden zeer slechte ervaringen mee gehad..)
Is eigenlijk een beetje misleiding van google:
Zonder te betalen krijgen OEM's een kale versie van android.

Zónder GMail. Zonder Maps. Zonder docs. Zonder anything.

Pas als ze betalen (Hey!) mag dit toegevoegt worden.

Bij microsoft zit dit alles in de licentie kosten, dus heb je direct het volledige pakket.
Kan veel zeggen, maar dit is een stuk transparanter dan Google's aanpak. (het feit dat er een discussie loopt of over android gratis is of niet geeft al aan dat dat voor velen niet glashelder is).
Dus wat je eigenlijk zegt is dat Android wel degelijk gratis is, maar dat de fabrikant (ofwel, uiteindelijk jijzelf als gebruiker/koper) de losse apps betaald zoals Gmail, Android Market e.d.?
Precies.

En een feit is dat de overgrote meerderheid dus wel degelijk licenties betaald voor hun android telefoons, voor onderdelen die bij WP7 al gewoon een onderdeel zijn van het pakket.

Het is dus maar net wat je zelf beter vindt:
Het OS gratis maken, maar voor een aantal essentiele apps licentiekosten innen (Android)
- of -
Één licentieprijs voor het gehele OS

in praktijk kost het hetzelfde.

En het 'Android is gratis' argument klopt dan wel, maar gratis is android dus een stuk minder uitgebreid dan WP7. Je zou haast kunnen zeggen dat je een trial vergelijkt met een premium versie (android zonder kosten / android met standaard en essentiele apps).

[Reactie gewijzigd door cPT.cAPSLOCK op 29 september 2010 00:08]

Maar wel voor de Android market en andere Google apps.
Geen licentiegelden nee, maar ze moeten wel betalen.
O.a voor HTC is Android ondertussen niet meer gratis, ze hebben al royalties betaald aan Microsoft omdat hun toestellen met Android een aantal patenten schend van hun. (Ze hoefden die royalties niet over hun WinMo toestellen te betalen).

Ook Apple heeft een soortgelijke case tegen HTC.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee