Google stopt verkoop Nexus One via webwinkel

Android-maker Google gaat stoppen met het zelf verkopen van zijn eigen Android-smartphone, de Nexus One. Wanneer de laatste batch toestellen verkocht is, dan kan de Nexus One niet langer rechtstreeks bij Google gekocht worden.

Als de online verkoop door Google zelf stopgezet is, dan kan de Nexus One alleen nog maar gekocht worden via de providers die de Google-telefoon leveren. In Nederland is dat Vodafone. Wel blijft de klantenservice bestaan voor consumenten die de Nexus One via Google hebben gekocht, zo laat de zoekgigant op zijn weblog weten. Ontwikkelaars kunnen de smartphone wel online blijven kopen: Google neemt een partner in de arm die de verkoop af gaat handelen.

Eerder liet Google al weten dat de internetverkoop van de Nexus One geen succes had opgeleverd. Alleen 'early adopters' zouden geïnteresseerd zijn om de Android-smartphone bij Google zelf te kopen. De zoekgigant was van plan om met het online aanbieden van de Nexus One de traditionele verkoop via providers te doorbreken.

Er komt geen vervolg op de Nexus One. Eerder waren er geruchten over een opvolger, maar Google heeft aangegeven het niet nodig te vinden een Nexus Two te maken.

Door RoD

Admin Mobile

17-07-2010 • 16:41

48 Linkedin

Submitter: jeroenathome

Reacties (48)

48
48
31
0
0
1
Wijzig sortering
Logisch toch? Want de doorsnee consument weet de weg naar Google niet te vinden. Sterker nog, de doorsnee consument denkt dat Google alleen een zoekmachine is / heeft ...
De doorsnee consument hier in nederland koopt hem of gewoon in een nederlandse webwinkel, of gewoon in de winkel..
Ik denk dat je de doorsnee consument onderschat. Vrienden en familie van mij kan ik vrijwel allemaal onder de noemer doorsnee consument plaatsen maar degenen met een Smartphone weten echt wel welk OS hierop draait en wie het gemaakt heeft en letten daar ook op tijdens de aankoop.

De doorsnee consument waar jij het over hebt koopt gewoon een Nokia met een simpel symbian OS erop voor een paar tientjes en geen smartphone.

Dat de Nexus geen succes is ligt niet aan Google maar aan de Nexus zelf. Heel dat toestel heeft mij nog nooit kunnen boeien, het is een vrij simpel design en eigenlijk niks nieuws. Dan doet Samsung het toch een stuk beter met zijn Wave.
Het uiterlijk, maar vooral de binnenkant lijkt erg op de HTC Desire. De Nexus kwam eerder uit dan de Desire (In de VS dan) en was toen wel wat nieuws, het was de snelste Android-telefoon op de makt, en hoort nu nog steeds bij de toptoestellen.
Ik vind het wel jammer dat er geen nieuwe Nexus op de markt komt. (Bijna) alle fabrikanten bouwen beveiligingen in tegen het het rooten en het draaien van custom roms. Ze beginnen nu zelf met speciale chips tegen het rooten in hun toestellen te zetten. Bij de Nexus One vond Google dat geen enkel probleem, en daarom zijn er nu heel veel custom roms en andere mods voor vinden. Jammer dat vanaf nu bij alle toptoestellen eerst langs de beveiliging gekomen moet worden, voordat er war leuks mee gedaan kan worden.

[Reactie gewijzigd door Vihaio op 17 juli 2010 21:04]

Sorry maar wat is dit voor propoganda :P Omdat Motorola het onmogelijk probeert te maken wil zeker niet zeggen dat de rest dat ook doet. De vraag is er (naar een telefoon die desnoods met hacks geroot/customized kan worden) er zal dus altijd aanbod blijven voor die personen ;)

HTC is tot nu toe altijd hackbaar geweest, dus daar maak ik me niet z'n zorgen over, daarbij moet er altijd wel 1 developer telefoon zijn dus als geen 1 fabrikant die meer maakt dan zal google dat zelf weer doen ;)
Hoezo is dit propaganda? (het gaat het niet over een ideologie ofzo)
Ik zeg toch helemaal niet dat de HTC telefoons niet geroot kunnen worden? De fabrikant maakt het alleen wel moeilijker, waardoor het langer duurt voordat er Custom roms komen. Ook Sony Ericsson bouwt een bescherming tegen het rooten in haar telefoons. En voordat Moterola met de chip kwam hadden ze hun telefoons ook al tegen Rooten bechermd.
Ik vind het erg relaxt dat Google zegt dat je gewoon met je toestel kan doen wat je wil. Volgens mij zijn er nu alleen nog Android-telfoon-bouwers die je vrijheden daarin willen inperken.
Tenzij ik iets over het hoofd zie en jij nog een fabrikant op kan nomen die dat niet doet? (en top of the line toestellen maakt)
En daarbij weet de doorsnee consument waarschijnlijk niet eens dat het OS dat op de telefoon draait Android heet en dat van Google is... en dat interesseert de doorsnee consument ook niet. De doorsnee consument koopt een telefoon meestal op basis van 1 van de 3 volgende redennen: 1) op basis van uiterlijk 2) een familielid/vriend(in)/collega heeft hem ook 3) wordt aangepraat door de verkoper.
Anoniem: 361746
@HerrPino17 juli 2010 17:37
4) hij/zij willen stoefen met zijn/haar gsm bij zijn/haar collega's met hun gsm's van 50€,terwijl hij/zij zelf alleen de functies in de smartphone gebruikt (bellen&sms) die de 50€ gsm ook kan

ik persoonlijk haat die mensen omdat het gewoon een mooi stuk technologie is die verkwist word aan idioten :(
Die mensen dragen er echter wel toe bij dat zulke mooie technologie überhaupt gemaakt wordt, als al die mensen immers af zouden vallen zou het koperspubliek een stuk kleiner zijn en er, als gevolg daarvan, minder geld beschikbaar zijn voor R&D.

Dat gezegd hebbende, ik vind dat soort mensen ook irritant.
ik persoonlijk haat die mensen omdat het gewoon een mooi stuk technologie is die verkwist word aan idioten :(
Als je mensen al haat omdat ze hun telefoon niet ten volle benutten, zul jij echt een verschrikkelijk leven moeten hebben :P. Wat kan jou het nou schelen man.
wat dacht je van al die rijkelui met een Ferrari, Porsche,... die nog nooit voorbij de 200km/u zijn geraakt?
toen de gsm een statussymbool werd, werd dit het gevolg :)
wees blij: door die domme mensen is jouw smartphone goedkoper geworden
Anoniem: 119722
@ChrissieOne18 juli 2010 02:34
De doorsnee consument hier in nederland koopt hem of gewoon in een nederlandse webwinkel, of gewoon in de winkel..
Zoveel winkels/webshops zijn er niet die de Nexus verkopen.
Een aantal adverteert ermee. Maar slechts enkele kunnen ook daadwerkelijk leveren.
pricewatch: Google Nexus One US Grijs

Maar inderdaad. De gemiddelde Internetter weet dat google een zoekmachine is en verder niets.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 18 juli 2010 02:34]

Hmm ik denk dat je daar de plank misslaat, Google Earth/Docs/Mail/Calendar is vrij bekend. Dan vergeet ik Android opzich nog.

Tuurlijk zijn er genoeg mensen die alleen aan de search engine Google denken, maar velen weten ook dat ze achter meerderen dingen zijn.

Verder is het onlogisch dat Google hiermee stopt, waarom zou je? Neem aan dat het vrijwel geen geld kost en alleen maar geld kan opbrengen maarja that's me..
Dat is dus een verkeerde aanname, een webshop hebben en onderhouden kost ook gewoon geld.
Onderhouden? Als t zo rustig is lijkt me dat 1 persoon genoeg is en een bedrijf als Google kan dat makkelijk betalen. Het is ook een soort service richting je klanten.
Als het een kleine kostenpost is waren ze er vast wel mee doorgegaan.

Ik neem aan dat Google min of meer noodgedwongen met de nexus one stopt. HTC verkoop momenteel enorm veel toestellen en groeien elk kwartaal weer in marktaandeel. Ergens moet die productie vandaan komen. Als de Nexus daneen productie lijn in beslag neemt...

En daar het al weer even geleden is dat HTC met nieuwe toestellen in de highend lijn (voor Europa) heeft uitgebracht, lijkt het me niet onmogelijk dat HTC de Nexus geschrapt heeft ten faveure van een Desire 2 of een highend slider toestel (nog ontbrekend voor Android)

Google heeft Nexus eigenlijk niet meer nodig. Android is misschien een groter succes geworden dan ze zelf hadden gehoopt. Daar de Nexus eigenlijk bedoeld was om Android momentum te geven, heeft de industrie en concurrentie dat goed opgepakt.

Vergeet ook niet dat Google zijn Chrome OS zal onthullen (GUI ala BumpTop?) op de netbook/slate markt, misschien dat ze die wel onder hun eigen naam gaan verkopen.

De Nexus2Padd...
Een big fail voor Google, hun eigen telefoon werd niet goed verkocht.
Jammer dat HTC nu eigenlijk de enige Android telefoon maker is die de strijd moet aanbinden met de Blackbarry's en de Iphone.
Welke strijd? De strijd tussen de fabrikanten of de strijd tussen het OS? HTC is namelijk niet de enige fabrikant die Android-toestellen maakt, ook LG, Sony Ericsson en Samsung maken Android-toestellen.
Samsung, LG, Motorola, SE (e.a.) maken anders ook android telefoons hoor ;)

en soms zelfs nog betere ook.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 17 juli 2010 21:40]

Wat dacht je van de SE X10, Acer Liquid (de nieuwste met de CPU op 1Ghz) de motorola x720 oid die ook deze kant op komt binnenkort, de samsung wave... Lijkt me genoeg keuze en concurrentie!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 juli 2010 10:42]

aan zij post te zien weet hij ook wel dat er andere zijn alleen zegd hij dat het erop lijkt alsof htc de enige is waar android echt op aanslaat ...

zeg heermee niet dat ik het eens ben maar gewoon voor de duidelijkheid.
Dat gaat dus betekenen dat er binnenkort geen US versies meer te koop zijn van de Nexus One? Of begrijp ik het nu verkeerd?
Daar lijkt het wel op.
http://googlenexusoneboar...nexus-one-changes-in.html
Earlier this year, we announced that we will be closing the Nexus One web store. This week we received our last shipment of Nexus One phones. Once we sell these devices, the Nexus One will no longer be available online from Google. Customer support will still be available for current Nexus One customers. And Nexus One will continue to be sold by partners including Vodafone in Europe, KT in Korea, and possibly others based on local market conditions.
Al zou het natuurlijk kunnen dat Google een partner in de US zoekt.
Anoniem: 363670
17 juli 2010 19:10
"Google neemt een partner in de arm die de verkoop af gaat handelen."

Steve Jobs?

Wel jammer dat de Nexus One heeft gefaald voor de mensen die 'm al hebben. Die zitten met een 'brick' opgescheept omdat een minder populaire telefoon ook betekent dat er minder voor wordt ontwikkeld en er minder accessories voor te vinden zijn.
Geloof mij dat Google nog wel updates e.d. voor de Nexus gaat uitbrengen, het is tenslotte een developer phone. Zo is FroYo al een tijdje beschikbaar voor de Nexus en ik verwacht dat Gingerbread ook als eerste voor de Nexus beschikbaar zal zijn.

[Reactie gewijzigd door FooLsKi op 17 juli 2010 19:42]

Gelijk heb je, het zou sterk zijn als Google zijn eigen telefoon niet uitrust met de nieuwste software :+
Is het niet zo dat Google zijn Android updates naar niet-branded toestellen gewoon on the air update? Juist op t moment dat de Nexus One van HTC ofzo geweest was, zouden die kunnen beslissen hem geen update te geven toch? Maar omdat deze gewoon de 'standaard' Android draait gaat dat hiervoor niet op.
Euhm, voor zover ik weet ontwikkeld Google op de Nexus One. De nieuwste versies van Android zullen altijd het eerst beschikbaar zijn op de Nexus.

Vind het jammer dat Google geen succes had met dit toestel, maar ze hebben het iig geprobeerd. Misschien hadden ze de verkoop door HTC moeten laten doen ofzo.
Dat zal wel mee vallen, op de volgende android versie kan ik zeker nog rekenen,. Daarbij koop je 9/10 keer een Nexus omdat je wel van wat kloten houd met curom roms en dergelijke, oftewel hij zal nog heel lang ondersteund worden, eerst door google daarna de community nog is ;)
Ja ja we weten nu wel dat je Apple en met name Jobs inmiddels als heilige ziet. Alleen is duidelijk dat Android al een flinke speler aan het worden is: http://www.computeridee.nl/nieuws.jsp?id=2593845
Wat betreft accessoires, inderdaad daar zijn voor iOS veel voor te krijgen, er is namelijk maar 1 toestel in qua vormgeving nu 2 varianten.
We spreken elkaar wel over een jaar.
Alleen heeft de android app store zo een ontiegelijk slechte beveligingssysteem. Alles wordt overgelaten aan de gebruiker. In de tweaker-wereld kan dit makkelijk.
Maar zoals apple het heeft opgelost door alle apps (lees: de meeste) te testen kan de gemiddelde "een dozijn is toch 8-consument" er prettig mee werken.

Aan de andere kant, de appstore van android is prut, echt prut... Op een enkeling aan goede apps (die even goed zijn als de top10 apps op de appstore van apple) na.

"de letters 'app' zijn verwarrend vaak gebruikt nu" :+
Heb je ooit zelf gebruik gemaakt van de Market? Want het is echt de grootste onzin die jij hier verkoopt. De beveiliging is prima, je kan een programma niet installeren zonder dat je eerst naar alle permissies moet kijken die een programma krijgt. Zo zie je bijv. meteen wanneer een programma bij je contacten kan komen, of je GPS locatie kan verkrijgen. Alles liever dan dat een fabrikant voor mij gaat bepalen wat ik er wel en niet er op wil hebben! Verder zijn er enorm veel goede programma's te downloaden, en ook heel veel bedrijven zien het nut van Android in, zoals Albert Heijn. Je opmerking dat de apps prut zijn slaat echt helemaal nergens op.
Het probleem zit hem meer (hier in nl dan) dat volgensmij de merendeel van de bevolking een telefoon koopt met abonnement.... (en zo de "telefoon gratis" krijgt)
Anoniem: 243511
17 juli 2010 17:31
Google Android is tot nu toe een redelijk succes gebleken, de overwinning die Eric Schmidt op Apple beloofde, laat wel op zich wachten.

Maar net zoals met de Nexus One, kan Schmidt er natuurlijk behoorlijk naast zitten.
Ik zoek er nog 1 voor een degelijke prijs simlock en branded vrij :(
Anoniem: 140398
17 juli 2010 17:00
In Nederland is ie alleen als veel te dure import te krijgen. 1 webshop levert hem wel voor zo'n 400 als los toestel maar dan met vodaphone simlock. Dan kun je toch echt beter een Desire halen.
welke webshop is dat dan, ik ben namelijk op zoek naar een nexus.
belsimpel.nl 494,- trouwens
Mijn ewas voor 420 euro geimporteerd :) toen de Desire ngo even veel koste... En ik had liever een Nexus dan een Desire... Veel mooier :D
Of een Galaxy S, heb zelf een Legend, maar vind die telefoon ook erg mooi (itt tot de Desire). Genoeg aanbod dus, een Nexus is niet echt meer nodig dus (ook omdat het andere fabrikanten in de weg zou kunnen zitten.
Aan de andere kant is een soort Flagship-Phone ook weer goed voor Android, ik durf zelfs te beweren dat de Nexus 1 beter kan concurreren tegen de iPhone dan de Desire of Galaxy S puur omdat deze duurder is/was (een hogere patsfactor heeft).
Anoniem: 168805
17 juli 2010 17:01
Google is iig verstandiger dan Microsoft, die komen over een half jaar nog met mosterd na de maaltijd, en ze noemen 't Windows Phone 7. De roll-out van Android en beschikbare toestellen die dit ondersteunen wordt steeds groter, evenals de tablet-achtigen met en zonder 3G ondersteuning die op Android draaien.
Er komt vast nog wel meer hardware van Google, zodra ze weer een mooie kans zien liggen, waarschijnlijk als die tablets echt breed in de markt aanslaan.
En wat is de relevantie tussen MS en het besluit van google om te stoppen met de verkoop van telefoons? :/
Ik vind het sowieso een overpriced toestel. Voor (veel) minder geld koop je een HTC Desire, wat in feite exact hetzelfde toestel is als de Nexus One..
Zijn even duur hoor..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee