Xperia X10-toestellen krijgen eind dit jaar Android 2.1-update

De Android-toestellen Sony Ericsson Xperia X10, X10 Mini en X10 Mini Pro krijgen in het vierde kwartaal een update naar Android 2.1. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Op dit moment lopen de toestellen op Android 1.6.

Sony Ericssson Xperia X10Naast een nieuwe Android-versie kan de Xperia X10 met de update ook video's in 720p-kwaliteit opnemen, schrijft een medewerker van de fabrikant op een eigen blog. Ook wordt dlna-ondersteuning aan het toestel toegevoegd, waardoor de X10 draadloos kan communiceren met andere elektronica die over dlna beschikt.

Google bracht versie 2.1 van Android in januari uit, maar tot nu toe kreeg alleen de Motorola Milestone in Nederland een update naar de nieuwe versie van het OS. Een update voor de HTC Hero is uitgesteld van maart tot juni. HTC bracht met de Legend en Desire wel twee toestellen uit met Android 2.1. Vermoedelijk kondigt Google binnen een paar weken Android 2.2 aan.

De Xperia X10 kwam vorige maand in Nederland uit. Het toestel heeft een capacitief touchscreen van 4" en draait op een 1GHz Snapdragon-processor van Qualcomm. Een van de redenen voor de verlate update zou zijn dat de X10 over een eigen interface over Android heen beschikt. Deze interface moet aan de nieuwe versie van Googles mobiele OS worden aangepast.

Naast de X10 krijgen ook de X10 Mini en X10 Mini Pro in het vierde kwartaal een update naar Android 2.1. De Mini-toestellen, die een 2,55"-touchscreen en 600MHz-ARM11-processor van Qualcomm aan boord hebben, zijn nog niet uit in Nederland. De release wordt ergens in de komende maanden verwacht.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-05-2010 • 10:17

50 Linkedin

Lees meer

Reacties (50)

50
49
34
3
0
11
Wijzig sortering
Hoewel een update naar 2.1 niet perse nodig is, vind ik de 720p opname functie en verbeteringen voor met name timescape, mooie aanvullingen. D'r staat echter niet bij dat er in de tussentijd nog meerdere kleinere updates komen waarin o.a. de accuduur verbetert wordt, mediascape aanpassingen krijgt en er een nieuw programmaatje bij op komt te staan.
Anoniem: 261542
@Fitz6 mei 2010 10:32
ongelooflijk! update naar 2.1 niet persee nodig? er zijn allerhande android applicaties die 2.1 vereisen omdat developers oude versies van android niet meer ondersteunen. "hippe" nieuwe applicaties werken alleen op 2.1. neem bijvoorbeeld de officiele twitter applicatie. deze wordt door de toenemende fragmentatie van het android platform door slechts 1/3 deel van de verkochte (en nog te verkopen!) android mobieltjes ondersteund.

dat mensen het pikken om meer dan een half jaar te wachten op een software update is werkelijk beyond me! het feit dat je nieuwe android telefoons kunt kopen die niet compatible zijn met nieuwe android apps (want android os < 2.1) is feitelijk misleiding. deze verouderde telefoons zouden uit de handel genomen moeten worden.

New Twitter Client Highlights Android's Fragmentation
The Twitter application only works on version 2.1 of the Android OS or higher. According to eWeek, that restricts the application to three mobile devices: the Motorola Droid, Google Nexus One, and the HTC Incredible.
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2363326,00.asp

zie ook hier voor een actueel beeld van de android fragmentatie :

http://developer.android....rd/platform-versions.html

en de fragmentatie neemt alleen maar toe want er worden nog zat nieuwe android telefoons met verouderd android os verkocht!

edit@fitz/watercoolertje

ik vind dat deze issue onderbelicht is op tweakers.net. het is belangrijk genoeg om er wat aandacht aan te besteden. veel mensen realiseren zich de fragmentatie van android platform niet; daar mag best wel wat meer ruchtbaarheid aan gegeven worden. dat houdt google ook scherp :)

edit@watercoolertje

ik denk dat je het android fragmentatieprobleem toch flink onderschat. als je een telefoon root/kraakt verlies je de garantie. maar argeloze klanten kopen een android telefoon en kunnen geen 2.1 apps draaien (waaronder dus de officiele twitter applicatie). dat wordt er niet bij verteld dan heb je dus gewoon een probleem met je produkt en kun je verwachten dat bijvoorbeeld consumentenorganisaties hier tegen gaan optreden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 261542 op 6 mei 2010 11:57]

Jouw probleem kun je redelijk eenvoudig op te lossen door een ander toestel te kopen, de klacht bij de app-ontwikkelaar te kopen of een custom-ROM op je foon te gooien.

Ik heb een Xperia X10 en ben er dik tevreden mee. Toegegeven, Exchange-integratie is belabberd, op dat punt hadden ze beter naar HTC kunnen kijken.

En verder, dat er vandaag de dag PC's verkocht worden waarop niet de laatste games kunnen spelen vind je ook oplichting en moeten derhalve ook uit de handel genomen worden? Geldt dat ook voor Home Theatre Systems die geen BR afspelen?

Overigens betwijfel ik het of de Motorola Droid, Google Nexus One en de HTC Incredible daadwerkelijk samen 1/3e deel van het aantal verkochte Android-mobieltjes vormt.

Edit: Kleine toevoeging

[Reactie gewijzigd door tERRiON op 6 mei 2010 12:06]

Ja zeker, de Droid deed het erg goed in de US, de Milestone hier in de EU een stuk minder, maar daar is het bijna normaal dat elke phone een toetsenbord heeft, hier niet echt ;)

Precies wat ik zeg, een probleem is zo groot als je het zelf maakt, jij hebt er duidelijk geen problemen mee :) Alleen jammer dat je exchange ondersteuning zo belabberd is, naja heb je iig een rede om uit te kijken naar deze update (buiten dat het allemaal wel wat vlotter gaat draaien nog met 2.1) ;)

Van Wikipedia (vergeleken met de eerste iphone):
Analytics firm Flurry estimated that 250,000 Motorola Droid phones were sold in the United States during the phone's first week in stores. Flurry also estimated that 1.05 million Motorola Droids were sold in first 74 days of the launch. This number is greater than that of the original iPhone which sold one million units through day 74.
In hoeverre zijn de verkoopcijfers in de VS representatief voor de wereldwijde verkoopcijfers? Zoals je zelf al zegt is de markt in de VS anders dan bijvoorbeeld in Europa.
Klopt inderdaad maar in de US is Android ook al verder dan hier (in de zin dat Android daar het meeste marktaandeel heeft vergeleken met andere werelddelen) ;)

Droid is iig de telefoon die verreweg de meeste requests op vraagt bij admob:
http://metrics.admob.com/
http://metrics.admob.com/...2010/04/Android-Hset1.jpg (dit is een wereldwijd overzicht, met Droid dik op #1, Hero op #2 en G1 op #3, de milestone is voglens mij de 0 lijn :P)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2010 15:02]

Vreemde statistieken. Als de Droid 30% van het aantal requests doet terwijl het toestel alleen in de VS verkrijgbaar is dan zou er toch iets heel bijzonders moeten zijn om dat te verklaren. Een verklaring zou kunnen zijn dat van de 16,7mln Admob-requests er 7,7mln uit de VS komen, wat het beeld toch behoorlijk vertekent.

Helaas kan ik zo even geen statistieken vinden van wereldwijd verkochte toestellen. ;)
Daar heb je wel gelijk in, bij gebrek aan betere/duidelijkere stats heb ik deze dan ook maar gepakt ;)
Er zijn slechts twee (bekende) applicatie alleen voor 2.1
1. Twitter (er is ook geen enkele vervanging daarvoor te vinden in de market)
2. Google Earth (niet echt een meerwaarde t.o.v. Google Maps)

En ja, straks flash nog, maar dat duurt ook nog wel ff....
3D gallery (ook gehackt naar 2.01)
Animated Backgrounds
Helixlauncher2
..
waslijst aan andere market applicaties die wat minder bekend zijn.
JIJ maakt er een probleem van, hij niet, en daar maak je ook nog is een probleem van... WTF is je probleem nou, dat andere geen problemen hebben waar jij ze wel mee hebt? :P Een probleem is zo groot als je hem zelf maakt als je dat maar weet!

Oh wat zitten we allemaal te huilen omdat we Twitter niet kunnen gebruiken, ik heb 2.1 en ik gebruik het niet eens... En als je op Twitter zoekt met een 1.5 of 1.6 build zijn er +- 4 a 5 apps waar hetzelfde mee kan, dus je mist ook niet echt wat enkel de officiele Twitter client!

En ga je dit nu serieus in elk artikel posten want dit is al de 3de of 4de keer dat ik het (van jouw) lees in 3 dagen... Maargoed motiveert Android 'fans' weer om precies hetzelfde te doen bij elk Apple artikel, dat heb je helemaal zelf in de hand ;) Zo blijft het oneindig kinderachtig ge-heen-en-weer om iets wat de een een probleem vind en de ander niet ;)

Edit: Nee want het is helemaal geen echt probleem, en dat probeer je het wel te maken, ik heb nog niemand er over horen zeuren, misschien komt dat omdat vrienden van me vrienden ook weer op 1.6 zitten en dus never nooit zullen weten/zien WAT er nou niet te zien is ;) En daarbij Google is duidelijk al met de oplossing bezig (hun zien het terecht wel als een probleem).

Maarja me collega heeft bijv. 1.6 en ik 2.1, nu heb ik live wallpapers en vind me collega het wel jammer dat ie die niet heeft, maarja dat soort fratsen, tja daar betaal ik ook voor zegmaar, mijn telefoon was 500 euro die van hem heeft ie voor 250 euro gekocht, waar zit dat verschil hem toch in ;) Maar ik heb meer dingen die ik wel kan en hij niet maar dat is voornamelijk doordat ik me toestel geroot heb waardoor sommige dingen even wat makkelijker gaan en ik iets meer apps kan gebruiken (als je in de market op root zoekt bijv. vind ik 10-tallen apps die het bij hem niet zouden doen) ;)

Dus ja die root/non-root versplintering heeft Apple ook, dus in die zin is het iPhone OS dus ook gewoon versplinterd ;) (ja als we gaan mierenneuker gaat dat 2 kanten op he)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2010 11:39]

Een van de redenen voor de verlate update zou zijn dat de X10 over een eigen interface over Android heen beschikt. Deze interface moet aan de nieuwe versie van Googles mobiele OS worden aangepast.
Waarmee dus meteen het voordeel van een standaard OS teniet wordt gedaan. Het is mooi dat Google met Android een redelijk open opzet heeft gekozen. Maar je ziet hier dus dat dit voor de consument ook negatieve kanten heeft!
Zo open is android anders niet.
Google trekt aan alle touwtjes en er is bar weinig inspraak mogelijk. Verder lijkt het erop dat sommige partners meer "gelijk" zijn (HTC) als anderen (oa sony ericson).
nieuws: 'Samenwerkingsverband achter Android staat onder druk'

En wat is er mis met met een andere front-end? Je zult je als telefoonmaker toch moeten onderscheiden, anders kun je net zogoed de nexus van google zelf kopen.
Beetje keus en concurrentie is voor ons consumenten niet verkeerd.
Raar dat die link zegt "nieuws:" hadden ze beter "gerucht:" van kunnen maken, woorden van een oud Apple medewerkster over Google, betrouwbaar is anders....

Anyway, dat Google het hardste aan de touwtjes trekt is trouwens logisch, maar dat maakt het niet meer of minder open, dat heeft echt 0,0 met elkaar te maken... Dat het open is geeft juist alle partijen de mogelijkheid om het aan te passen, ook die volgens dat aangehaalde artikel minder inbreng hebben als andere partijen...

Maar goed beetje apart ik kan in bijna elk artikel over android wel weer uit gaan leggen dat Android zelf gewoon helemaal OS is (omdat mensen beweren van niet), dacht dat we hier op tweakers zaten met slimme koppen!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2010 10:40]

Jij hebt duidelijk geen affiniteit met Android, totaal zinloze opmerking. Echter is het ook compleet logisch. Ik zal maar praktijken van Intel achterwege laten hoe het met verschillende "partners" omgaat etc.

Android is open in de zin van open source en je kunt het flink customize (Zie HTC met zijn eigen Sense interface. Wat ik begrepen heb is dit al afgelopen voor Windows Phone 7). iPhone OS is helemaal niet te krijgen op een ander mobiel.

Google heeft vast een bepaalde visie en gaat die kant op. Maar zo gaat dat toch ook met Symbian etc?
Jij hebt duidelijk geen affiniteit met Android, totaal zinloze opmerking
Daar heb je gelijk in totaal zinloze opmerking.
Wat betreft Intel en "partners", ze hebben niet voor niks een zak geld richting AMD geschoven en vind dat ook geen vergelijk voor deze samenwerking.
Iphone OS is inderdaad niet voor een andere telefoon te krijgen aangezien hij in tegenstelling tot android specifiek voor 1 lijn toestellen word gemaakt. (Wat je al wel uit de naam kunt halen, de Iphone bestaat wel, de Android niet).
Windows phone 7 schijnt inderdaad niet te custumizen te zijn, en dat zal ook het grootste probleem voor dat OS worden. Alle mobile windows OS`en die ervoor zitten blinken namelijk uit in 1 ding, je kunt er alles mee doen wat je wilt. Die flexibiliteit gaan ze volledig opgeven om Apple na te kunnen doen. Helaas voor MS zijn zij in tegenstelling tot Apple voor het grootste gedeelte afhankelijk van externe hardwarefabrikanten.
Voor android als platform kan windows phone 7 weleens een geschenk uit de hemel worden.
Zoals het er nu uitziet word mijn volgende telefoon geen windows machiente aangezien alle voordelen die hij had teniet worden gedaan. en als ps3 gamer heb ik ook verdacht weinig aan XBOX live op mn telefoon ;)
Maar anders is er voor bedrijven ook nog maar zo weinig om zich mee te onderscheiden. Afwijkende ideeën over hoe de interface het beste kan zijn en dergelijke maakt toch juist elk toestel van elke fabrikant uniek?
mooi te zien mijn eerste smartphone was een sony ericsson weet nog wel dat deze kwa specs erg voorliep op de rest en ook nog dik een jaar na de release beter was dan de gemiddelde smartphone. mooi te zien dat SE nu ook een update naar android 2.1 krijgt al is het wel wat vreemd dat het nu pas is nu 2.2 er bijna aan komt maar misschien is de stap van 2.1 naar 2.2 kleiner voor SE.
lijkt me zeker mooi, android voor telefoons ontwikkelt zich snel en lijkt me veel belovend :)
Weet het niet hoor maar laatste kwartaal is oktober of later, zeker niet nu. Tegen die tijd zal Android al verder zijn dan de aangekondigde 2.2
Dus SE blijft achter de feiten aanlopen.
Niet alleen dat, het zou er al bij de release inzitten: niet gelukt. Daarna werd het eind 2e kwartaal en nu alweer 4e kwartaal.
Anoniem: 34296
@mOTiVe6 mei 2010 12:46
Jammer genoeg dat mensen in zoveel discussies de open deur in trappen zonder zelf te willen nadenken wat er nou feitelijk achter zit. Zo dom zijn ze bij Sony Erikson niet dat ze niet snappen dat mensen in een highend phone ook de nieuwste OS verwachten.

Denken dat wij tweaters ziende zijn in een wereld van blinden en ons opwinden dat de , ingenieurs en marketeers van bedrijven blind zijn, is niet meer dan een oefening in egocentrisch denken. Laten we anderen ook eens een beetje krediet geven. Dit zijn vast hele intelligente mensen die aan deze producten werken.

Dus waarom loopt Sony Erikson zo achter met de os versie. Ik denk dat het komt omdat Sony Erikso erg veel energie gestopt hebben om het toestel een eigen interface te geven. Ze willen een duur toestel in de markt zetten dat zich in voldoende mate kon onderscheiden en een luxere uitstraling heeft.

Het doel van zulke bedrijven is een eigen stijl te ontwikkelen die over langere tijd mee kan en een aantrekkingskracht en directe herkenning oproept bij het publiek. Dat is best een lastige zaak. Daarvoor moet je designers hebben die je met ontwerpen laat komen aan de hand van doelgroep kenmerken en ideeen, daarvan worden mockups gemaakt. Dan begint er een proces van discussie en bijstellen, het wordt getest op waardering bij de doelgroep. Er wordt prototypes gebouwd enz. Dat is een proces dat je niet strak kan plannen, het kan best zijn dat je een aantal keren opnieuw moet beginnen. Veranderingen in het technische ontwerp kunnen de design weer te niet doen enz.

En ondertussen tikt de klok maar door, want dat toestel moet ook nog op de markt komen voor het verouderd is. Als je dan uiteindelijk vastgelegd hebt op een bepaald ontwerp, dan zit je nog met de taak om het te optimaliseren. En dan kan het zijn doordat het hele proces wat meer tijd in beslag heeft genomen dan voorzien, dat er inmiddels al weer nieuwe versies zijn uitgekomen, die een deel van het werk weer teniet zouden doen. Dan wordt het op een bepaald moment gewoon een kwestie van knopen doorhakken. We wachten niet langer maar brengen het product nu op de markt en doen de update later wel.

Want als je een high-end toestel n de markt brengt moet het in ieder geval vlot, zonder haperingen en bugs werken. En juist het perfectioneren van de details kost de nodige tijd. Dit is een extra groot probleem voor fabrikanten die moeite hebben om het tempo bij te houden. Want als je niet zelf de innovator bent dan loopt je altijd achter in je pogingen om ook zo iets te brengen. Daarom proberen alle fabrikanten ook nog innovaties in het ontwerp te stoppen, maar slagen daar vaak maar ten dele in.

Het is niet simpel even een toestel nabouwen. Want imitatie kan nimmer een high-end toestel opleveren. Imitatie voelt altijd goedkoop aan. Waar het om gaat is een eigen stijl te ontwikkelen die mensen echt aanspreekt en die over wat lange tijd houdbaar is. Een aantal bedrijven zijn daar uiterst succesvol in: Apple, Blackberry, HTC. De anderen worstelen er mee of streven geen consistente design na.

Sony Erikson probeert opnieuw aansluiting te vinden in deze markt met een high-end toestel met een uitgesproken design. Of ze daar in geslaagd zijn zijn de meningen verdeeld. Uiteindelijk wordt dat bepaald door de verkopen. Ik denk dat het ergens tussen mislukking en succes ligt. Het is een mooi toestel en goede specs, maar heeft waarschijnlijk niet de wow-factor waar ze op hadden gehoopt. Ik denk ook niet dat de interface even succesvol is als HTC sense interface. HTC is er duidelijk wel in geslaagd om herkenbare high-end phones te maken.

Ik denk dat bij Sony Erikson risico management het belangrijkste is op dit moment. Ze willen in ieder geval kost wat kost voorkomen dat het toestel niet perfect draait, want het toestel is toch bedoeld om het enigszins beschadigde imago te herstellen. Vandaar dat ze ook niet snel even een nieuwe update uitgeven, hoe graag tweakers daar ook om zitten te springen. Ze zullen hem eerst goed willen optimaliseren.
Welke smartphone had jij dan echt van hun die zo geweldig was (of was ie allen qua specs geweldig?)
Anoniem: 181786
@SRI6 mei 2010 10:57
Dat moet dan haast de R380s zijn, of de P800, ook best zijn tijd vooruit.
Nu alleen nu multitouch ...
Anoniem: 24394
@Juje6 mei 2010 10:52
en het mooie is dat dit toch weer ter discussie staat. Men is het er intern SE ook nog niet over eens, sterker nog het is nog NOOIT bevestigd dat hij het hardware matig niet kan.

Specs type scherm zijn nooit vrij gegeven.
Ik heb er zelf geen X10 maar wel een (android) tablet zonder multitouch, en om nou te zeggen dat ik het mis... Het is een leuke toevoeging (op me telefoon heb ik het wel) maar daar is het echt wel mee gezegd ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2010 11:18]

Wat voor tablet heb je dan?
SmartQ V5 maar dat is toch niet relevant, het feit dat ik het niet meer vind dan een extratje is de kern van mijn bericht ;)
Alleen maar goed nieuws dus.

Ik ben vooral erg benieuwd naar de X10 mini pro. \compact en een qwerty toetsenbord! Allen twijfel ik of het toetsenbord niet te klein is om relaxed te kunnen typen.
Ik heb de SE W890i, deze heeft ook kleine toetsen. Eerste maand is het wennen, maar daarna kun je net zo snel typen als een gewone.
Anoniem: 108823
6 mei 2010 10:27
Deze blogpost op engadged zegt iets ander over de HTC Hero
http://www.engadget.com/2...-finally-coming-on-may-7/
Ja dat is de Sprint Hero die krijgt ze release zowiezo op andere datums als dat onze Hero het krijgt...
Best wel lame, pas in Q4.. Goedkopere modellen van nu komen met Android 2.1 en SE gebruikers moeten maar wachten tot Q4, tegen die tijd is 2.2 waarschijnlijk al uit met volledige Flash support en loop je weer 'achter'
Ja maar je kan ook zeggen dat het goed is van SE om uberhaupt een update te geven, niet elke smartphone krijgt een update.
Mmm... Eerder dan de HTC Hero dus...

Maar buiten dat: Mooi!! Al moet ik wel zeggen dat door al die speciale interfaces een groot voordeel van een Open OS flink teniet gedaan wordt. Ik hoop dat we ooit gaan zien dat een kernel update en function update (Een update van Android dus ) los komt te staan van de UI. Een klein beetje zoals nu dat bij linux gebeurd. Je kunt zo een ieiuwere kernel installeren zonder dat je je Gnome/XFCE of KDE moet herinstalleren of dat je ineens merkt dat het allemaal niet meer werkt.

Of is dat nu juist wat Google van plan is met de afzonderlijk te installeren onderdelen bij Froyo?
Tsjah, heb wel gespeeld met de X10, erg traag reagerend vergeleken met bijvoorbeeld de Legend.

Misschien dat de update deze telefoon wel interessant maakt. Vooralsnog geen aanrader imho.
Beter laat dan nooit. Ergens had je zoiets al wel kunnen zien aankomen, SE is nooit het snelste met updates/firmwares. Verder heb ik zelf het idee dat met name tweakers georienteerde mensen zich meer druk maken opdat op een android smartphone 2.1 of 2.2 iig de nieuwste versie te vinden is. Logisch ook, maar ik heb niet echt een idee dat het voor tig andere consumenten echt een issue is of ze nu een android smartphone kopen met versie 1.6, 2.1 of 2.2.

Dus ja, SE zal achterlopen op HTC qua doorvoersnelheid. Bovendien brengt HTC toestellen ook sneller de markt op. Daarentegen komt (vind ik persoonlijk) SE met leukere designs. HTC is sneller, brengt tenminste een totaalpakket met de Desire/Legend maar qua design is het kiezen voor de veilige weg. Niks wat er echt uit springt, enkel met de Legend wel door het uit 1 stuk aluminiumbehuizing op dit moment. Maar qua design is het recht toe, recht aan. Niks mis mee natuurlijk, maar het mooie is dus dat je keus hebt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? ;) Snap dondersgoed dat tig kiezen voor HTC want eerlijk is eerlijk, die kondigen tenminste de toestellen aan en brengen ze vervolgens snel op de markt.

Zelf wacht ik af tot de X10 mini pro in het winkelschap ligt. Mooi compact, met toetsenbord, android en ja ergens moet je op ingeven en dat is de grootte van het scherm. Vind ik niet erg, want een minder groot scherm trekt ook minder snel de accu leeg. Bovendien kun je prima er mee toe met 2,55" al is meer natuurlijk altijd fijner.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee