Uitbreiding EVE Online laat spelers planeten exploiteren

CCP Games heeft de nieuwste uitbreiding voor de mmo EVE Online aangekondigd. De uitbreiding zal Tyrannis heten en spelers de kans geven planeten te verkennen en de infrastructuur aan te leggen om mineralen te delven.

Het IJslandse CCP voorzag de planeten in de laatst uitgebrachte uitbreiding, Dominion, al van een grafische upgrade. In Tyrannis zullen spelers op verschillende soorten planeten de infrastructuur aan kunnen leggen om de kostbare mineralen te delven. De planeten variëren van weelderige paradijzen tot vijandige omgevingen met lava of ijs. De ontwikkelaar hint dat het onderhoud op laatstgenoemde planeten meer tijd en energie zal kosten maar dat dit ook een grotere beloning oplevert.

Tyrannis geeft de spelers van EVE Online alleen de kans om planeten te ontdekken en te benutten. Oorlogen tussen verschillende facties van spelers hebben een belangrijke rol binnen EVE, maar gamers zullen geduld moeten hebben tot het verschijnen van de shooter Dust 514 om planetaire installaties van andere gamers aan te vallen.

De nieuwe uitbreiding stelt spelers ook in staat te communiceren met de spelwereld door middel van de browser. Spelers kunnen straks dus ook communiceren met andere karakters als ze EVE niet draaien en zowel binnen als buiten het spel wordt een kalendersysteem toegevoegd. Een specifieke releasedatum kon CCP nog niet geven voor de dertiende EVE-uitbreiding, voorlopig wordt uitgegaan van een release halverwege de zomer.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

22-02-2010 • 10:51

58 Linkedin

Reacties (58)

58
57
47
1
0
2
Wijzig sortering
Eve een tijdje (maand) gespeeld, maar mij toch teveel grind en het lijkt op werk. Het systeem, de economie en de vele mogelijkheden spreken mij meer aan dan bijvoorbeeld WoW, maar als je een hele avond besteedt aan het heen en weer slepen van spul wordt het toch snel oud.
In je eentje is daar geen bal aan natuurlijk, maar in een leuke corp is het gewoon leuk om te doen, lekker chatten ondertussen, market bekijken, je orders in de gaten houden etc, zat te doen ;)
Dat doe ik al genoeg op m'n werk :) Verdien ik er ook wat mee :p
Anoniem: 63628
@YopY22 februari 2010 13:27
Klopt, het begin is ook erg vervelend en het is dan ook slim om een speler corporation te joinen en ze je te laten helpen.

Mooi filmpje vanuit newbie oogpunt is dan ook; http://www.youtube.com/watch?v=lMSjd6HNQdY
Ben ik met je eens, ik heb het spel een 6-12 maanden gespeeld, maar elke keer als ik weer even een maandje probeer loop ik tegen het idee aan dat ik alleen maar online aan het werken ben. Heb niet het gevoel dat ik speel, maar gewoon online mijn werk voortzet.
Vind het juist leuk om de hele tijd spullen van A naar B te slepen, daarnaast heb ik ook al een spelersnetwerk verzameld voor het aanschaffen van de spullen X, Y en Z. Is best gezellig en hoeft echt niet avonden aaneen te kosten.
geweldig !! Hopenlijk kunnen dan ook skillz vanuit de browser aangezet worden ?
Ga er maar niet van uit. Skills trainen is altijd al een gevoellig punt geweest en heeft altijd al via de client gemoeten. Dit omdat CCP van mening was dat de spelers ook daadwerkelijk actief moesten zijn ipv even via een app skill veranderen en weer verder gaan.
Misschien dat het veranderd maar zoals ik het nu zie is het alleen nog maar basic functionaliteit zoals het lezen van updates en plannen.
Er is een tijd geweest dat je met de Full API Key je skills kon veranderen en trainen. Dit hebben ze echter terug gedraaid omdat het teveel exploits zou bevatten. Overigens zouden ze dit volgens mij wel weer terug willen brengen.
Nee, ze hebben liever dat mensen blijven inloggen.. plus, met de 24 uurs skill planner ben ik eigenlijk nooit meer in skill problemen, 1 keer per dag inloggen lukt wel en anders aan het eind gewoon een lange skill..

Overigens kan je al erg veel met de api, leuk dat ze zelf blijven werken aan de community en dat ook de mensen zonder de alliance/corps die interne devs hebben die voor de kewle api tools zorgen, er mee in aanraking kunnen komen.

De zomer expansion is niet echt voor mij, er kan nog niet om de planeten gevochten worden en waarschijnlijk wordt het net als moon mining ook niet echt beschikbaar in high sec, dus zelfs m'n carebear kan er niks mee. Wat mij betreft mogen ze eerst de lag tijdens large combat op lossen, dus meer Mass Testing en hopen dat ze het probleem vinden!
Anoniem: 117866
22 februari 2010 11:33
CCP blijft maar nieuwe expansions aankondigen, terwijl de vorige vol met bugs zit en niet af is.

Ik noem maar eventjes de ellende van de afgelopen jaren:
* Empyrean Age (faction warfare nog steeds vol bugs en exploits)
* Quantum Rise (geen van de aangekondigde features zoals storefronts kwamen er in)
* Apocrypha (not-so-epic-mission-arcs, nog steeds missende subsystems van de customizable schepen, nieuwe probing system is nog steeds niet gefixed, wederom een kut-userinterface)
* Dominion (vrijwel geen van de aangekondigde features kwam erin zoals de sociale netwerk functionaliteit, de rest is in een buggy state geimplementeerd, zoals super capships, het voegt vrij weinig toe aan 0.0 ondanks alle beloften nauwelijks verandering te zien)

Het hele beleid van CCP is gewoon een nieuwe expansion aankondigen nog geen maand na de vorige expansion, zodat men al snel het debacle van de vorige expansion vergeet en nog braaf een half jaartje subscription betaalt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 117866 op 22 februari 2010 11:34]

True, ik zou ook liever zien dat CCP even een momentje rust neemt, kijkt waar het mis gaat en daar aan gaat passen zodat het systeem major bug free is om een nieuwe expansion te introduceren die weer bugs met zich mee zal gaan brengen.
Feit is wel dat CCP natuurlijk een doelstelling te halen heeft en dat iedere nieuwe expansion zorgt voor een influx van nieuwe spelers en dus nieuwe geldstromen.
Daarnaast hebben ze ooit gezegd dat er ieder jaar 2 expansions uit komen waar ze zich waarschijnlijk aan willen houden, alhoewel de laatste paar idd niet echt expansions genoemd kunnen worden ivm ontbrekende features e.d.
Ik weet niet of jij een andere EVE speelt dan ik, maar het scannen werkt gewoon goed tegenwoordig, de epic mission arcs zijn er nu ook en zijn ook echt epic, behalve de eerste, maar die is bedoeld als vervolg op de tutorials.

De Tech III scheepjes doen 't goed zat, is niets mis mee. Faction schepen zijn beter gebalanceerd en Dominion bracht genoeg nieuws om 't een uitbreiding te noemen. En zolang de uitbreidingen allemaal toch gratis zijn, ben ik blij met iedere feature die ze toevoegen. Super capships hebben ze Niet geïmplementeerd in 1.0 van dominion maar later in een patch uitgewerkt en daar is voor zover ik weet weinig mee mis gegaan.

Ook alle wijzigingen in dominion aan 0.0 hebben de zooi flink veranderd, want de grootste alliance in EVE online is er volledig aan onderdoor gegaan, dat noem ik verandering. Ook hebben vele kleine allianties hun slag geslagen en eigen ruimte in handen gekregen, want de grote groepen zijn véél meer kleinere delen aan het verhuren voor kleine bedragen, om de kosten te dekken.

Voor Dominion was er apocrypha, en dat wormhole systeem mag zich gerust een uitbreiding noemen, want da's toch een gigantische toevoeging aan het spel. Zelfde geld voor de sovereignity veranderingen in dominion. Vergeet daar ook niet de nieuwe schepen bij, zoals de typhoon, dominix, scorpion en armageddon fleet/navy/whatever issues.
CCP is, net als Blizzard, erg goed in het maken van filmpjes om spelers het spel in te lokken, en ook deze ziet er er weer erg lekker uit. Helaas gaat die vlieger niet op voor het spel zelf - heb het zelf 4 jaar gespeeld, zag de komst van outposts, capitals, supercapitals, sovereignity update, grafische update, etc etc. Het komt er altijd op neer dat je voor een gevecht tussen 2 vloten ontzettend lang moet wachten voordat er iets gebeurd, of dat het voorbij is met 1 schot van een titan's doomsday en je weer 50 jumps terug kunt dobberen in je pod zonder enige pew pew.

Ik vrees ook dat planetary control alleen een feature gaat worden voor de grote allianties die deel uitmaken van een powerblock - kleinere groepen krijgen waarschijnlijk de keuze uit planeten met grondstoffen die niet belangrijk/waardevol zijn of verliezen een planeet zodra deze ontdekt wordt door een groep met een paar honderd dreadnoughts

In ieder geval, een erg stoer filmpje. */me download HD versie* :9~
Dat is juist stevig aangepakt in Dominion. Trouwens, ligt ook aan de speelstijl van jezelf en het groepje spelers waar je mee optrekt. Wolfpacks, brawler battlecruisers, een klein groepje recon's, etc.
Denk trouwens dat deze optie speelbreed wordt; ook hier biedt de komst van Dominion devies; daar is genoeg gedaan voor 0.0; des te meer omdat er met de prijzen zoveel geklooid is dat je nu wel iets nieuws moet hebben om het allemaal een beetje redelijk te houden. Ik denk zelf dat de goedkoopste manen nu genegeerd worden, ook al was dat niet de bedoeling, dus zul je waarschijnlijk nu zelf een veel kleinere hoeveelheid kunnen verzamelen met een soort van mini-game op een willekeurige planeet.
Anoniem: 14038
@Zodiac22 februari 2010 20:37
Bij het maken gebruiken ze een extra high-res client en bakken vol post processing om het nog mooier te laten lijken. Behoorlijk misleidend dus want in het echt ziet het er veel minder uit en die veldslagen zijn lang niet zo indrukwekkend als ze doen geloven.

Zowieso is het geen spel voor watjes want als je niet goed oplet kan je je werk van jaren lang verliezen aan een of andere sociopaat die het leuk vind om je te belazeren. Gaan huilen op de fora is er dan ook niet bij want dan wordt je hard uitgelachen en nog vaak gekilled ook als je pech hebt.

Ook ik ken mensen voor een paar lousy Eve internetpixels hun baan en huwelijk voor op het spel hebben gezet en alleen al omdat als je veel wilt bereiken je er extreem veel tijd in MOET stoppen.
Je kan worden uitgescholden omdat je toevallig niet online was en dat toch 'verplicht' was. Dan gaat er de lol snel vanaf.
Ik heb altijd al gedacht dat ze meer planetside features integreren, ze zijn toch ook een game aan het maken waarvan mensen denken dat het gelinkt kan worden met eve-online ??

Maar ik heb vroeger veel Eve gespeeld, het is een zeer goede mmorpg voor degene die daar echt van houden.
Staat ook in de nieuws post: Dust514 is de FPS die aan EvE gelinked gaat worden. Dust514 gaat om planetary assault waar EvE zich in de ruimte af speelt. "The fleet does the flying while the marines do the dying".
het 'grote' nadeel van dit soort spellen zijn voor mij de kosen,

eenmalig 40 euro neertellen voor een redelijk spel vind ik nog wel kunnen (als het spel ook echt de moeite waard is natuurlijk),

probleem met die mmo's is dat je er maandelijks aan vast zit, - het idee van een georganiseerde groep mede spelers lijkt me best cool, en zeker als er strax een shooter bij-in komt

alleen op het moment dat je na een jaar spelen al meer kwijt bent dan bij een gewoon spel . is imho gewoon jammer,
Tjah je kan ook de eerste paar maanden spelen voor geld en als je dan goed je best hebt gedaan kun je leven van gametimecards (zogenaamde plex, Pilot License EXtension) in game te kopen voor isk. Duizenden mensen doen het op deze manier. Kost geen irl geld meer en als je een beetje weet waar je mee bezig bent hou je nog meer dan genoeg isk over om fun mee te hebben...

Is mij overigens in de bijna 5 jaar dat ik speel nooit gelukt hoor ^^.
Een keer per maand een dagje in Jita gaan zitten. Werkt het beste als je vrijdagmiddag/-avond begint en in de loop van zaterdag je lijstje met orders een paar keer bijwerkt. Het wordt ook alleen maar makkelijker; PLEX'es blijven goedkoper worden; komt omdat al die Chinezen stevig zijn aangepakt de afgelopen maanden. Het is ook een mooi cirkeltje; omdat al die Chinezen pleite zijn, stijgen de prijzen van veelvoorkomende grondstoffen ook aardig. Laat ik daar nou net een flinke voorraad van hebben :-)
heb 4 jaar eve gespeeld. het is een mooi spel maar de tijd die erin gaat zitten kan je leven kapot maken. Ik kende een aantal corpmates die door Eve in scheiding met hun vrouw gingen.

Ook ken ik iemand die er zo in opging dat zijn vrouw hem verliet en hij tenslotte zelfmoord heeft gepleegd.

Denk goed na voordat je aan een on-line game begint. Als je goed wilt zijn, gaat het je heel wat uur per week kosten. Met die tijd kan je ook een opleiding volgen of vrijwillgerswerk doen.

enjoy maar speel met mate :)
Ik ben het helemaal met madhapee eens, wel grappig ook want madhapee heeft een tijd in dezelfde corporatie gezeten en is volgens mij een jaar of 2 geleden gestopt.

Ik speel het nu al vanaf 2005 en het blijft een geweldig spel, maar je moet het met mate spelen anders komt het al snel in botsing met het "echte leven" :)

Je leert er een hoop mensen kennen en hoe meer je samenwerkt, des te leuker het spel is.
*even een andere boxer aantrekken*

Dit is echt gigantisch goed nieuws, ben zelf een ontzettende fan van minen en dit voegt gewoon zoveel meer realisme toe, ik hoop alleen dat dit niet weer alleen een low-sec feature wordt maar dat ook high-sec planeten zijn te exploiteren dan wel met minder waardevolle grondstoffen en natuurlijk met de leuke kans dat je planeet explodeerd :D
Ben er mee gestopt vanwege te veel tijd enzo, maar als ik dit filmpje zie, krijg ik toch terug zin om terug te beginnen :)
Zal zeker nog eens een keer inloggen om eens naar de nieuwe expansie te kijken!
@ shakkara ik ben het helemaal met je eens dat ccp vaak in gebrekke blijft, aan de andere kant hebben ze wel een prachtig product door ontwikkelt. Weinig ontwikkelaars/ producers hebben de lange adem

Op een of andere manier check ik elke keer weer mijn oude account. al is het maar met zo een 5 dagen gratis actie. (Even wat skills trainen) Kan ik weer eens kijken hoe mijn oude corp het doet en het blijft verleidelijk om weer een tijdje te gaan spelen. Ik weet zeker dat ik de volgende uitbreiding weer ga checken. Met name omdat mijn main character een mining specialist is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee