Uitbreiding EVE Online laat spelers rondlopen in ruimtestations

CCP heeft op het EVE Fanfest de nieuwe functionaliteit van de Incarna-uitbreiding getoond. De meest opvallende verandering is dat spelers hun schip kunnen verlaten om in ruimtestations rond te lopen. De uitbreiding verschijnt deze zomer.

Incarna geeft EVE Online-spelers in eerste instantie toegang tot een eigen kamer op ruimtestations, waar gamers toegang hebben tot de faciliteiten van het station. In latere uitbreidingen worden ook de gemeenschappelijke ruimtes op stations beschikbaar, waar piloten met elkaar in aanraking kunnen komen. CCP bracht in januari de Incursion-update uit met een nieuwe character creation-tool als voorbereiding op Incarna.

CCP heeft nog meer veranderingen in petto voor inwoners van EVE Online. Zo zal het aantrekkelijker worden om oorlog te voeren in de wetteloze regionen van het spel door de aanwezige lucratieve mogelijkheden zeldzamer te maken. Ook agents, npc's die missies aan spelers geven, zullen meer divers worden, om te voorkomen dat spelers blijven plakken bij de beste agent in een regio.

De user-interface krijgt diverse verbeteringen, waaronder een beter leesbaar lettertype en een minder omslachtige scanner. Ook zal het duidelijker zijn op welk schip spelers een target lock hebben. Op grafisch gebied worden de kanonnen op schepen en ruimtenevels mooier gemaakt. Wel zal Incarna een videokaart vereisen met ondersteuning voor minimaal Shader Model 3. Tot slot heeft CCP nieuwe serverhardware aangeschaft om het groeiend aantal spelers van de mmog te accommoderen en lag tegen te gaan.

Over Dust 514 heeft CCP geen nieuwe details losgelaten. Het schietspel laat consolegamers vechten om controle over de planeten van het EVE-universum. Wel heeft de IJslandse ontwikkelaar een nieuwe trailer uitgebracht om te laten zien hoe de interactie tussen beide spellen er uit zou kunnen zien.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

27-03-2011 • 14:36

82 Linkedin

Reacties (82)

82
81
55
3
0
7
Wijzig sortering
of je bekijkt gewoon deze demo video's voor het walking in stations, dit geeft ook wat informatie over wat mogelijk is in de stations. Dit is van de Fanfest van 2008. Maar dan nog altijd leuk om te zien voor de gene die het gemist hebben :D (het zit nog vol met bugs wat je denk ik wel zult zien hehe....)

Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=r7R6AxoO8yY
Part 2 http://www.youtube.com/wa...ImKxLgWaM&feature=related
Part 3 http://www.youtube.com/wa...Z5-n-bmG4&feature=related

P.S.

Mensen die een EvE trail voor 21Dagen(normaal 14) stuur mij een mailtje op tweakers, en ik zal je een 21daagse trail sturen, dit is dus bijna een maand gratis! :D
Anoniem: 380551
27 maart 2011 14:44
Ik snap niet echt wat de bedoeling is van dit spel, bij andere games wel maar niet bij deze.
Toch leuk deze uitbreiding.
EVE is een 'sandbox' of 'zandbak' spel, je kan er zelf van maken wat je wilt met de mogelijkheden binnen het spel. Ik gebruik het momenteel als sci-fi handels simulator (koop voor x bedrag in en verkoop voor x+y bedrag) en productie simulator (ontgin basis stoffen en produceer daar eindproducten van). Het draait natuurlijk allemaal om de ruimte scheepjes die je bestuurd dmv. een point & klick interface (dus geen sci-fi flight simulator).

Maar er is eigenlijk geen 'end-game' zoals bij WoW level 70 worden en de beste set pantser en wapens verzamelen. Zelfs het grootste/krachtigste/duurste schip (een Titan) is niet 'all powerfull', iedere schip heeft zijn rol en kan overmeesterd worden door andere schepen. Vaardigheid in het spel is dan ook belangrijk als je pvp speelt.

Het is niet de eerste keer dat ik met een beter schip/wapens/skills ben opgeblazen door mensen die meer vaardigheid hadden met hun scheepje (ik ben geen pvper).

Het mooiste van het spel vind ik dat je met 300.000+ accounts op een enkele server cluster zit en wat je doet blijvend impact heeft op de rest van het EVE universum.
Anoniem: 14038
@Cergorach27 maart 2011 23:14
EVE is geen 'sandbox' game omdat de spelers in game currency omruilen (of vice versa) tegen RL currency. Dit oa mede de reden waarom je via RL methodes het spel zelf teveel kan beinvloeden en dit ook herhaaldelijk gebeurt. In het spel zelf is het doornormaal dat je bestolen wordt van al je bezittingen door spionage. Maar door de link met RL geld is er een mogelijkheid om RL geld te verdienen door in het spel op elke mogelijke manier geld te verzamelen.

Een andere reden is dat ondanks een van de meest geavanceerde MMO omgevingen je als speler nog steeds tegen de beperkingen van de MMO zelf aanloopt. Het is mogelijk om 1000 vs 1000 gevechten te houden maar door de gameplay is het streven om nog grotere legers te verzamelen zodat het elke keer de gevechten blijft laggen.

IMHO is EVE als single-sharded MMO gefaald omdat het simpelweg het slechte in de mens naar boven brengt. Dat is alles behalve vermakelijk. (Tenminste ben ik tot die conclusie gekomen na ruim 5 jaar.)

Incarna ziet er indrukwekkend uit zelfs al hebben ze er jaren aan gewerkt. Looks is altijd al belangrijk geweest voor CCP maar de gameplay is nog altijd redelijk gevoelig voor fouten. Zij hebben hun Q&A nog steeds niet goed op de rit dus zullen er nog heel wat patches volgen.
Zou jij mij uit kunnen leggen hoe je in EVE harde euro's kan verdienen? Je kan je subscription inderdaad besparen als je genoeg isk (ingame geld) verzameld hebt om een PLEX(Pilot License Extension, 30 dagen spelen) te kopen. Maar hoe wil je hier echt geld mee verdienen? Enige manier die ik kan verzinnen is het doorverkopen van die PLEX's aan je 'echte' vrienden die het spel ook spelen tegen verminderde kosten. Wat volgens mij niet wordt toegestaan door de EULA.

Jouw opmerkingen over dat het doodnormaal is dat je bestolen wordt vind ik wel ietwat overdreven. Het is inderdaad mogelijk en het is niet vreemd, maar om nou te zeggen dat je van al je bezittingen wordt beroofd en dat dit zo vaak voorkomt. Dan moet je wel al je eigendommen in de corp hangar divisie stoppen waar de verkeerde mensen toegang tot hebben.

Het stelen en spionage vind ik zelf een belangrijk onderdeel dat uitmaakt van het spel. Je moet uitkijken wie je vertrouwt en dat geeft wel een extra dimensie. Dit is net zoals in het echte leven.

Ontopic: Ik ben zelf erg benieuwd hoe de combinatie tussen Dust en EVE daadwerkelijk gaat verlopen. Hiernaast zit ik al erg uit te kijken om met m'n corpmates een potje poker in een station te doen. :)
(Even ietwat OT maar ter verduidelijking)

Of het waar is weet ik niet maar ik heb een poosje geleden op Kugutsumen gelezen dat een Italiaan een aanbetaling op z'n huis had gedaan mbv het geld wat hij met Eve had verdiend. Of dit puur opschepperij is of niet weet ik niet maar ik heb wel via IRC een GM horen zeggen dat ze iemand hadden betrapt die 6000$ uitgegeven had aan ingame currency. En ik ken zelf ook mensen die op teamspeak toegegeven hadden om tientallen dollars uitgegeven hadden aan ingame currency en een maand gebanned waren. Er gaat dus gewoon grof RL geld om in het spel.

Het is overigens ook algemeen bekend dat er zwaar gebot wordt door niet allen goldsellers maar ook gewone spelers die omwille van PvP zo geld verdienen om hun hobby bij te houden. Hele oorlogen tussen allianties worden uitgevochten om wie waar mag (laten) botten en uiteindelijk wie hier RL geld mee verdiend. Sommige personen zijn er relatief open over maar er zijn er ook die misbruik van hun vrienden maken om er zelf RL rijker van te worden. (Dat is dan wel weer in de lijn van Eve zelf)

Het enige wat CCP gelukt is met PLEX is een illegale markt ietwat grijzer te maken in die zin dat ze zelf er nu ook aan verdienen. Aanpakken van goldsellers doen ze halfslachtig en misbruik van de economie en/of markt manipulatie op grote schaal met al dan niet inside kennis van GM zelf wordt nauwelijks of niet aangepakt. Qua PR ligt dat nogal gevoelig.
Je doet het lijken alsof RMT alleen in EvE gebeurt. Dat gebeurt overal. Geloof dat de Chinezen aardig wat geld verdienen aan mensen die in WoW snel geld nodig hebben. ik vind het initiatief van CCP om door middel van geld iets te kopen wat je ingame kan verkopen voor ingame geld dan ook een goed idee! (plex) Waar blizzard niks doet wat er maar op lijkt behalve af en toen een accountje bannen)
Dus wat je hier beschrijft is in elke andere MMO ook zo. (dat er grof geld wordt verdient aan ingame geld verzamelen met bots en dit verkopen.)

Geld verdienen zoals jij hier schrijft kan niet als je je aan de user agreement houdt. Dat mag net als in de meeste andere spellen niet!

Voor de rest sluit ik me aan bij Majetta. Ik weet niet welk spel jij gespeeld heb. Maar lijkt niet op het eve wat ik speel
jesus man ik weet niet welke spel jij speelt, maar dat is niet de eve online dat ik al 7 jaren speel.
Klopt anders wel, een tijdje geleden is dit hier verschenen in de reacties van toen het nieuws van Incursion langskwam.
Er zijn ook zat mensen die vals spelen met poker en daar goud geld aan verdienen, betekent dit dat poker geen kaart spelletje is? Zelfde geld voor EVE, er zijn mensen die zwaar geld verdienen met het verkopen van ingame geld (isk), als zij gepakt worden worden ze gebanned van het spel (met al hun accounts). Beide zijn tegen de regels en worden zwaar gestraft door uit het spel te worden gegooid.

Daar komt nog eens bij dat flink geld verdienen met EVE best heel pittig is. Gold seller vragen nog geen $30 per 1 miljard isk en daar moeten zij ook nog redelijk op verdienen. Dus voor die $6000 moet je toch al vlot 30+ miljard isk bij elkaar vergaren, dat doe je niet 'even' elke maand en $6000 is in Nederland geen aanbetaling voor een huis. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die dergelijke zooi wel maandelijks kunnen doen (en met veel meer $), maar dat is eerder de uitzondering dan de regel.

Dat je binnen het spel opgelicht, bestolen, bedrogen en vermoord kan worden is voor mij één van de attracties van EVE Online. Niet dat ik deze dingen zelf doe, maar de risico's die deze naar het spel brengen geeft die extra 'edge' aan deze MMO. De kick om die 1 Miljard isk aan Datacores door de piraten blokade te smokkelen is velen malen groter dan dat je via PVE een paar battleships weet te veslaan/ontwijken. Menselijke tegenstanders zijn nog altijd onvoorspelbaarder dan de AI. Ook op de eve handels markt is de competitie met echte spelers veel leuker dan enige computerspel AI.

Er zijn mensen die al proberen vals te spelen met boter-kaas-en-eieren, kijk eens naar FPS games, de anti-cheat business is daar enorm, dat zelfde geld ook voor MMOs. Dat ligt niet aan de singel shardness van EVE, maar aan mensen zelf. Meta gamen is niet uniek bij EVE, alle (online) games hebben hier last van. Als je het niet vermakelijk vind dan moet je het zeker ook niet spelen.

Natuurlijk is 'looks' altijd belangrijk geweest voor EVE, het is altijd belangrijk geweest voor de spelers. Dat gameplay gevoelig is voor fouten is imho niet meer of minder dan voor andere computer spellen, maar ik ben eerlijk nog geen andere complexe computerspellen tegen gekomen waar geen patches voor nodig zijn. Wat betreft Q&A, je kan software ook maar in zoverre testen als het door 60.000+ mensen tegelijkertijd gebruikt wordt.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat EVE Online geen fouten heeft, maar noem mij maar eens een MMO die dat niet heeft?
Wat ik mooi vind is dat ook pure beginners al een belangrijke rol kunnen spelen in een gevecht, je hoeft niet per se in de buurt van de veteranen te zitten qua skills. Een hoop corporations (de 'guilds' in EVE) hebben bijvoorbeeld een hele stapel goedkope frigates die ze vrij uitdelen aan nieuwe spelers. Zoals de Rifter, een van de beste standaard PvP frigates.

Gooi er projectile guns op en een warp scrambler (om iemand vast te houden tot de cavalerie arriveert }> ) en een karakter van een week oud kan al iemand het leven zuur maken en soms een significante invloed hebben op de uitkomst van een gevecht.

Zelf speel ik vooral de 'healer' in PvP gevechten met logistics cruisers, oftewel: andere mensen hun armor of shield teruggeven als ze onder vuur liggen. Inclusief je andere logistics maatjes, want wij vangen vaak de eerste klappen op :')

Nu ben ik helaas even wat drukker met afstuderen, dus liggen m'n EVE activiteiten even in de ijskast. Als dat voorbij is, ga ik er zeker weer mee aan de gang :)
De bedoeling is dat je je eigen pad uitstippelt, het spel geeft slechts de tools om dat te doen. Je kan de hele dag asteroïden minen en de ruwe erts verkopen, of de ruwe erts refinen naar mineralen en die verkopen, of deze mineralen omzetten naar een product d.m.v. een fabriek en een blueprint, deze blueprints researchen, uiteindelijk schepen produceren, of bepaalde soorten drugs, of wapentuig. En dat is dan slechts een deel van de industriële kant van het spel, want je kan bv. ook stoffen delven uit manen en planeten met de juiste connecties en gereedschappen.

Zelf heb ik nauwelijks skill in dat gebied, ik verdien mijn geld bijvoorbeeld voornamelijk met het scannen van verborgen combat locaties in de ruimte waar soms vrij dure items te halen vallen. En het is zo duur omdat andere spelers het ervoor willen betalen, het is een erg vrije economie met bijbehorende marktwerking. Alleen al weten wat bepaalde gebeurtenissen voor uitwerking gaan hebben op de prijzen kan je heel veel geld opleveren als je de juiste dingen koopt en verkoopt, zommige mensen doen alleen dat: trading.

En veel mensen doen bijna alleen PvP (player versus player), en beperken hun geldverdien-activiteiten tot wat ze nodig hebben om hun verliezen te compenseren. Omdat je je schip + fitting echt kwijt bent als je een gevecht verliest, kan je ook niet altijd de duurste modules gebruiken... overal moet je de risk vs. reward afweging maken.

Deel van die open wereld is ook dat PvP overal mogelijk is, geen speciale gebieden waar het is toegestaan o.i.d... het enige is dat je in het veiligere centrum van de spelwereld een war declaration nodig hebt omdat de politie je anders overhoop knalt als je iemand aanvalt :D
Het lezen van deze verhalen hier begin ik plots interesse te krijgen in EVE. Het klinkt bijna als "ontspanning". Ik zou mezelf denk ik ook focussen op handel. Hoe zit het eigenlijk qua veiligheid als je de computer uit zet? Kan dan alles gestolen worden?
Op zich is alles te stelen met uitzondering van de items/schepen in je eigen hangar.
Dus zelfs de Corp/Alliance hanger is niet echt veilig (ligt eraan wie er toegang heeft).

Als je de computer uitzet gaat het spel uiteraard gewoon door, dus ook dan kun je van alles kwijtraken of verkopen op de markt als trader.
Er kan alleen van je gestolen worden in eve als jij mensen toestaat te stelen van je. Dat klinkt een beetje suf, ik weet het, maar alle corp/alliance thefts zijn door insiders gedaan, dus mensen die in de wallet sections / hangar section rechten hadden gekregen, of zelfs door de CEO (guild bosses) zelf.

Hetzelfde geldt voor scams, die legaal zijn in eve, zodra jij zelf op het accept knopje drukt kan je gescammed worden, je geeft het geld altijd zelf weg.

Handel in eve is redelijk hard, maar wel leuk en het hoeft niet veel tijd te kosten. Player driven economy zorgt voor het 'net echt' gevoel. De echte handelaren die er miljarden iskies per week mee verdienen zijn echt wel de margin trading 'ik ben 8 uur per dag online' mensen.. maar je kan leuk verdienen met 2x per week een uurtje handel.
Anoniem: 337085
@RoyK28 maart 2011 13:40
Eve is geen ontspanning, Eve is geoptimaliseerd om de gebruiker zoveel mogelijk tijd te laten spenderen aan het uitvoeren van opdrachten (Klikken) om het als 'verslavend' te kunnen verkopen. Denk aan X zonder directe controle over jouw ruimteschip.

Ook zijn de missies zeer saai: De verhaallijn is overduidelijk geschreven om het eindeloze grinden dat je aan het doen bent om ISK te krijgen te rechtvaardigen. Je bent een 'onsterfelijke' ruimte piloot en je kan ook niet sterven. Wel kan je een hele hoop werk kwijt raken door een schip te verliezen. Schepen kan je verliezen doordat iemand het leuk vindt om je aan te vallen in een 'veilige' zone of doordat je door een verkeerd stuk ruimte vliegt waar anderen piraatje aan het spelen zijn. Het overgrote gedeelte van de Eve spelers zijn piraten, ook aangemoedigd door de developers. Grote vissen vallen kleine vissen aan zodra zij de kans krijgen maar zijn vaak te laf om grote groepen aan te vallen.

De enige manier om Eve goed te spelen is door je op te laten nemen in een gigantisch collectief. Hiervoor moet je veel contact leggen. En er bestaat dan een goede kans dat je genaaid wordt doordat iemand jouw alliantie verkoopt aan de vijand of alle items uit het warenhuis jat.

Het wordt aangemoedigd om spullen te stelen van anderen door je bij een alliantie te voegen en deze te verraden. Dit is onderdeel van het spel, geven de makers zelf aan. Laatst was er een promotiefilmpje waar één persoon de grootste alliantie onderuit had gehaald die er in Eve was.

Dus ja, als je een flinke matennaaier bent, eindeloos wil klikken en er van houdt om lang te staren naar een gitzwarte achtergrond met af en toe wat ruimtestenen en wolken dan is Eve 'ontspannend'.

Ook leuk is het feit dat mensen -echt- geld kunnen gebruiken om flink te verdienen in Eve. Je koopt een 'time-card' voor 30 dagen Eve, verkoopt deze, en je maakt meer geld dan iemand in 15 dagen bij één kan sparen als hij er een normale levensstijl op nahoudt. Als je dus één alliantie vol met ruikelui hebt en één alliantie met mensen die te weinig verdienen om EN Eve time-cards voor zichzelf te kopen en Eve time-cards om te verkopen in het spel, de rijkelui alliantie zichzelf een inkomen kan verschaffen zonder daar wat voor te doen in het spel zelf. Je hebt alleen maar geld nodig.

Het feit dat je Eve niet hoeft te spelen om überhaupt verder te komen komt daar bovenop. Alle 'skills' worden getraind in een echte tijdsframe. 24 uur in het spel is 24 uur in het echte leven.

Combiener dat met het feit dat je echt geld kan investeren om rijk te worden in het spel en je hebt iets dat niet echt een spel is maar meer een soort vrijwillige Matrix.

Daarbij werkt de interface alleen goed op zeer grote monitoren. En dan wordt de tekst weer zeer klein. Op een 19" monitor moet je flink knijpen met de oogleden wil je de onduidelijk tekst kunnen lezen.

Daarbij komt dat veel wiskundige formules niet eens worden uitgelegd in het spel. Achter ieder wapenfeit zit een wiskundige formule die je alleen kan vinden door de Wiki er op na te slaan. En vaak is dit geschreven door vrijwilligers dus vaak incompleet.

Als je een tweede baan of studie zoekt, dan is Eve voor jou. Let wel dat jij CCP er voor betaalt om te mogen werken en te studeren.

Een betere freeform space game is Evochron Mercenary. Directe controle over jouw schip betekent betere gevechten. En je hoeft niet maandelijks te betalen.
Kortom, EVE is niks voor jou. Ga lekker WoW spelen dan.
Inderdaad, EVE is moeilijk maar jouw gejank gaat op niks af.
Dat 'matennaaien' komt inderdaad voor, maar het voorbeeld dat CCP geeft in hun trailer is ter verduidelijking van het 'sandbox-effect'. Vandaar.

Maar toegegeven dat het een druk scherm opleverd. Dat is ook de reden dat ik 2 23" monitoren gebruik en nog een 19" om alles van beide accounts kwijt te kunnen. :P
Ook leuk is het feit dat mensen -echt- geld kunnen gebruiken om flink te verdienen in Eve. Je koopt een 'time-card' voor 30 dagen Eve, verkoopt deze, en je maakt meer geld dan iemand in 15 dagen bij één kan sparen als hij er een normale levensstijl op nahoudt.
Als jij in 15 dagen niet 350 miljoen ISK (de prijs voor 30-dagen gametime schommelt een beetje rond dat bedrag) in het spel kan verdienen, dan valt er nog een hoop te leren :D

Ik verdien dat met een paar uurtjes exploration op een gemiddeld geluksniveau (met een paar middelmatige loot drops), en het veelvoudige als ik een beetje mazzel heb (dread guristas invulnerability field hier, crystal omega daar, oh hee een pithum a-type medium shield booster, wat leuk... :P). Of je ragt gewoon een avondje door cosmic anomalies heen en dan heb je het ook (vind ik zelf te saai)

Ok dat is wel 0.0 security space. Hoe lang moet je daar level 4 missies voor runnen In high security space? Vast geen 15 dagen. En als je een beetje weet wat je doet, kan jet het met handel ook in no time verdienen.

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 28 maart 2011 19:01]

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen schiet door EVE heen op dezelfde snelheid. Ik ben eind 2005 begonnen en heb 2,5 jaar lang betaald voor mijn main. Mijn secondaire account is een jaar later begonnen en heb ik 1,5 jaar lang voor betaald. Sinds die tijd niet meer, ik heb momenteel vier accounts actief met af en toe een uitschieter naar nog eens vier plus accounts.

Isk verzamelen is altijd een tijd kwestie, of dat nu grinden in missies/rats/mining, socializen en contacten leggen met corps/alliances, of nieuwe geld verdien methodes onderzoeken. Tijd = isk.
Ik heb de nodige kritiek op EVE maar toch ook weer niet zo.
Jij loopt overduidelijk te bashen.

Toen ik het voor het eerst speelde dacht ik een spel te hebben met meer de interface en/of speelstijl van X3 of Nexus: The Jupiter Incident. Ik had het best mis.
Verder kost het in het begin een paar uur om door te krijgen maar dat was het ook wel.
Ik denk dat ik met 3 a 4 uur en een paar vragen het meeste wel goed doorhad. Verder is het leuke juist dat je karakter doorleert terwijl je zelf niet bezig ben.

Verder zijn alle berovingen gedaan met hulp van binnenuit of geheel gepleegd van binnenuit. Er was een heel interessant artikel over de Black Hand. Zij investeren soms wel 6 maanden tot een jaar om een groot bedrijf te infiltreren in opdracht van anderen, en stelen dan de hele zooi leeg en delen dat met de opdrachtgever, die ze natuurlijk van allerlei info voorzag en hielp van binnenin. Dan zou je juist denken dat ze zelf een enorm doel vormen voor sloten wraakzuchtige lui. Ja, maar bestolen worden ze niet. Waarom? Gedeelde bezittingen zijn er (bijna) niet, dus valt er ook bijna niets te stelen. Deel je teveel? Word je er gelijk uitgemikt en neem je niets mee van wat je gedeeld had, dat is gejat, dat is de regel.
Zou je in het echt je garage met een stel BMW's met sleutel delen met een stel figuren die je nooit in het echt heb gezien? Als je dat zou doen, word je bestolen ook in EVE.
Ik vond het minen van rotsen altijd wel grappig om te doen. Na een tijdje dacht ik 'wat ben ik aan het doen?'. Niet echt een spel voor mij dus. Maar tof dat ze 2 games aan elkaar gaan verbinden. Zover ik weet is dit nog nooit eerder gebeurd? Althans op zo'n grote schaal.
Het is ook wat je er van maakt, in je eentje minen zou mij ook niet aantrekken. Maar wat er getoond wordt in de trailers The Butterfly Effect en Causality zijn prima mogelijk als dingen die je mee kan maken in het spel.
Minen vind ik zelf 1 van de eentonigste activiteiten in het spel, maar sommige mensen doen niets anders en hebben daar ook de beste skills voor met de beste schepen en gereedschappen. En als je dat vervolgens in een groep doet waarin de leider bepaalde leiderskwaliteiten heeft (mining foreman e.d.), dan gaat het nog efficiënter.

Maar dat is 1 van de vele dingen die je kan doen... ik zou mensen wel aanraden om te proberen iets van PvP te proeven in hun trial periode.. bijvoorbeeld met factional warfare, of door bij een spelersgroep als EVE University te kijken.
Het spel is eigenlijk te uitgebreid om alles te kunnen proberen in de trial periode, dat is wel jammer :P
Sja, gelukkig is het niet verplicht om te doen, x). Het is ietsje leuker als je het in een groep doet. Ik heb niet zo heel veel Eve gespeeld, maar één van de meer memorabele momenten was dat we met de hele ploeg (een stuk of 8 mensen? niet eens zoveel) een ijsveld aan het plunderen waren, een paar aan het minen (waarvan ook een paar gewoon op twee accounts zaten), en een paar die niks anders deden dan zooi heen en weer slepen.

Maar ja, da's best wel saai. Je kunt het beste wat afwisselen, en vooral bij een corporation (=guild) gaan die van alles wat doet.

[Reactie gewijzigd door YopY op 27 maart 2011 18:01]

Zodra je ook door je eigen ruimteschip kan lopen en deze met meerdere mensen kan besturen ben ik wel in voor een abbo. :)
zou vet zijn idd, net als de millenium falcon :9~
piloot, copiloot, monteur(s) en gunners 8-)

verder lijkt het me een erg leuke game om flink wat tijd in te steken, maar het hele "hier begin je, suc6 verder!" idee schrikt mij toch wel af 8)7
al klinkt de rest enorm goed :)
Het mooiste lijkt mij als je dat met zo'n 10 man kan doen. Dan zou goed teamwork een schip al vele malen effectiever maken. Voor de mensen die 'Halo - The Fall of Reach' hebben gelezen: wat zou epischer zijn dan een Keys-achtige situatie waarin een schip met tactisch manouvreren het toch kan winnen van 2 vijandelijke schepen van gelijke kracht? :) Zelf vind ik dat op het moment de cijfertjes die je ship heeft teveel bepalen wie er wint.

[Reactie gewijzigd door Crazy-Mazy op 27 maart 2011 17:43]

Helaas zal het 'met meerdere mensen besturen' niet in een MMO passen. Immers, dan verwacht je dat je achter een turrent kunt kruipen, en, net als in een shooter, van alles kapot kunt schieten. Maar om dat te kunnen doen moet alles overhoop gegooid worden.

Veel MMO's werken op eenzelfde manier - je 'lockt' op een doelwit en je vuurt je spells af (of in dit geval je kanonnen). Dat is qua netwerkverkeer het eenvoudigst - in plaats van dat je systeem elke beweging van je muis door moet geven naar de server, krijgt de server alleen de commando's 'lock daarop' en 'vuur' door, en kan het van daaruit de besturing overnemen.

Ook de andere spelers krijgen dan minder info door, ipv een X aantal updates per seconde per speler.
Het zou opzich een vooruitgang kunnen zijn?
Stel je voor dat je ten eerste EVE Online hebt, als MMORPG.
En daar vinden dus gevechten plaats.

Dat er automatisch spelers toegewezen worden, die een ander spel spelen (een instance binnen EVE) in weze, en worden geladen binnen het ruimteschip om de wapens te besturen.
En dat je bijvoorbeeld kan kiezen voor dure en goedkope huurlingen.
En die prijs bepaald wordt door de reputatie die zij opbouwen.
Dus eigenlijk dat het een soort MMO shooter is.

Dat zou goed uitgedacht moeten worden, om die shooter een compleet spel te maken.
Maar dit zou alleen op ruimteschepen zijn, misschien kan dit ook gedaan worden op planeten / manen en dergelijke (misschien ook stations). Dat zij deze kunnen verdedigen. Het zou misschien wel grappig zijn als je mensen kunt vervoeren (wat ook kan) en ze dan daar dropt, en je bij EVE weer geld krijgt en noem het maar op.

Niet te vergeten dat je als EVE Online spelende ook je dingen moet kunnen doen als nu. Dus niet puur een 'captain' bent die het schip navigeert en de mensnen op plekken zet.

Het lijkt me wel supermooi, als daar een concept gebracht wordt die EVE Online in stand houdt, en tevens deze shooter mmo zou kunnen toevoegen.

Ken de details van Dust niet precies trouwens.

Maar goed:
- Een online shooter ervaring, dat echt EVE is.
- Cinematics op basis van jou schepen en corp en dergelijke, binnen deze shooter
- Mensen die geen reputatie hebben of willen verbeteren, kunnen altijd meedoen aan massa opdrachten, zoals planeten verdedigen of overvallen
- Ook kan je dood gaan, als het schip kapot geschoten wordt, dat moet er gewoon uitzien als chaos
- Een rpg opbouw van je mannetje, dat je bereikt door eigen initiatief.
Dus je bouwt xp op en kunt wellicht hogerop komen zo. En dit gebeuren moet erg lang duren, als het trainen van skills.
- En meer, maar daar heb ik nog niet over nagedacht. In ieder geval moet het de verslavings factor hebben van EVE en het universum vertaald naar first person.

[Reactie gewijzigd door Luxicon op 27 maart 2011 18:24]

Ook zonder dat, is het spel het abbo helemaal waard.
Ben er nu mee gestopt, omdat het echt heel veel tijd inneemt.
Als ik er eenmaal aan begin wel in ieder geval.
"De user-interface krijgt diverse verbeteringen, waaronder een beter leesbaar lettertype en een minder omslachtige scanner."

Dat is denk ik sinds het spel jaren geleden uit kwam mijn grootste ergernis geweest, het is niet eens zo zeer de grootte van het lettertype maar ik heb de lettervormen altijd erg akelig gevonden en kreeg er altijd snel vermoeide ogen van. Jammer dat ik geen tijd meer heb om aan EVE verslaafd te zijn :/
idd, de user interface was werkbaar, maar vondt ik altijd veel te priegelig, zeker als je wat meer schermen open hebt. Beetje het Windows idee, veel open schermen die je tegelijk open probeert te hebben.
Anoniem: 196662
@Aphax28 maart 2011 10:27
Ondertussen is het al lange tijd de onmogelijke pingtijden die het spel ondraaglijk maken. De lag is nog onaangenamer dan fps multiplayers op consoles spelen :/
Leuk dat ze eindelijk de wapens op de schepen mooier gaan maken. Ik vind het persoonlijk altijd leuk om naar de verschillende schepen te kijken tijdens gevechten. Ik vind het dan altijd storend dat je niet verschil tussen alle wapens ziet, omdat ze bijna allemaal hetzelfde geanimeerd zijn.

Hopelijk maken ze ook echte 'rocket bays'. nu starten de raketten uit een loos punt rond het schip.

Het zou ook gaaf zijn als je straks, met de komst van het lopen in stations, rond je eigen schip kan lopen, dat je dan ziet hoe groot ze nu echt werkelijk zijn.

Voor de rest, top game!

[Reactie gewijzigd door bullitnl op 27 maart 2011 15:37]

Eens! Dat de missiles nu vanaf één punt gelanceerd worden terwijl je 8 turrents op je schip hebt is best wel teleurstellend. Het zou erg mooi zijn als dit wordt gefixed.
Dat is inderdaad wel ernstig, zelfs Homeworld heeft dat niet.
Inderdaad, ik hoop ook dat de omvang van de wapens wat realistischer wordt. Vlieg ik rond met zo'n bakbeest van een schip en dan zitten er wat van die zwarte rietjes op die zoveel schade zouden moeten veroorzaken.

Hiernaast ben ik benieuwd of nu ook de tracking van de wapens wordt gesimuleerd. Je moet nu maar een beetje afgaan op de afstand/snelheid van je doelwit en of je wel schade doet. Als je dit visueel kan zien zal je misschien ook minder ammunitie verspillen.

Edit: Je krijgt bij je captains quarters ook een soort van balkon waarmee je het schip waar je op dat moment in vliegt in de hangar kan zien zitten. Dus de omvang van de schepen bewonderen zit er wel in. Alhoewel het er maar net afhangt hoever je zelf van het schip af zal zijn.

[Reactie gewijzigd door MasteRoDisastr op 28 maart 2011 00:11]

Paar keer de trial gedaan, maar ik vond de leercurve van het spel erg moeilijk! Binnen 7 dagen is het onmogelijk om te beslissen of ik verder wil gaan met het spel of niet, echter blijft het spel me wel bijzonder veel intresseren! Misschien toch maar eens aanschaffen dan...
Er is in de laatste uitbreiding heel veel gedaan om de leercurve gemakkelijker te maken. Het blijft lastiger dan een WoW, want het is ook onvergelijkbaar en veel complexer, maar met de huidige beginners storyline en guides, is het allemaal net een tikkie makkelijker geworden. Ook helpt het door in een corporation te zitten die je dingen uit kan leggen en je door de basis heen werkt.
7 dagen? Je kan zonder problemen een 21 dagen trial regelen.
Na al die uitbereidingen zou ik als newbie niet eens weten waar te beginnen? Is er een origineel met een verhaallijn, en is het dan een kwestie van add-ons installeren, of wat?
Anoniem: 286576
@Erwin_Br27 maart 2011 15:19
Verhaallijn?

Eve is meer iets als: Wij droppen u in de ruimte en u maakt maar wat van uw leven :)
Er is wel een verhaallijn, maar dat dient meer als verklaring waarom het universum is zoals het is. Naast events zorgt de politiek tussen (door spelers gerunde) alliances voor het nodige drama ;)
Je moet een goede corporation (wat in WoW een Guild is) vinden. Als je een leuke corp hebt (ideaal is een wat kleinere corp, groot lijkt me verschrikkelijk om in te beginnen) dan leren ze je alles over wat zij doen. Toen ik nog EVE speelde begon ik in een mining corp met +- 40 leden, wat in de +- 2 jaar dat ik het speelde is uitgegroeid tot een grote Alliance (een soort van "super corporation", waar weer corporations lid van kunnen worden). We hadden toen groepen mensen die van alles deden, PvP, minen, handelen, etc. Als je dan iets wilde dan stapte je gewoon naar die groep toe.

Een beetje offtopic dit, maar ben er helaas achtergekomen dat de hele alliance een paar maanden nadat ik stopte in elkaar is gestort }:O.
Anoniem: 63628
@Thomas27 maart 2011 20:57
Ik heb er ook een hoop om zeep geholpen. Corporations en alliances bedoel ik dan. Infiltreren en van binnenuit slopen en de waardevolle handel jatten is een goede manier om geld te verdienen in het spel. Maak je geen vriendjes mee, maar, die kun je toch wel kopen met genoeg ingame geld.

Ook leuk dat je je maandelijkse bijdrage kunt voldoen van geld wat je in het spel verdient. Zo kost het spel mij al vele jaren niets meer, want geld is vrij gemakkelijk te verdienen als je een beetje nadenkt.

EVE is ook geen spel voor de simpele zielen.
EVE is ook geen spel voor de simpele zielen.
Waarom kom ik er dan zoveel tegen in het spel ;-)
De add-ons zijn geïntegreerd in de game client, dus je kan niet kiezen om zaken niet te installeren.

Er is wel een verhaal lijn maar die is een beetje moeilijk terug te vinden in het spel. Er zijn wel een aantal mission arcs die dan een verhaal lijn volgen, een gulden draad door het hele spel is er echter niet.
Anoniem: 63628
@Cergorach27 maart 2011 21:01
Je kunt de incursions, 0.0 politiek, wormhole/exploration als losse verhaallijnen zien, maar de grootste en epische verhalen zijn door spelers geschreven. Denk het hele zuiden van EVE (50.000man) die een hekel hebben aan het noorden (ook 50.000 man) en een maandenlange assault uitvoeren op het noorden. Dat dit wat epische gevechten met zich mee brengt, van 1000vs1000 man, mag wel interessant wezen, want geen enkel spel weet zo veel mensen tegelijk met elkaar te laten werken of tegen elkaar te laten werken. Lag was wel degelijk een klein probleem, maar tegenwoordig niet echt meer. De techniek achter EVE Online gaat zo veel verder dan andere MMO's, dat het gewoon eng is.
Lag een klein probleem? Lolz.. de vijand (ik kwam uit het zuiden :P ) liet de node (server waar het systeem in draait) crashed door even 2500 mensen in 1 station te laten zitten.. lol.. was meteen het begin van het einde van de samenwerking in het zuiden..
Anoniem: 63628
@maniak28 maart 2011 14:45
Dat was jaren geleden. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer.
Ik ben nu zo'n 5 maanden bezig. Niet altijd even druk, maar toch. Ik ben al een elite soldaat in een corporatie en we hebben net ons eerste ruimtestation gebouwd. Ik speel hoofdzakelijk missies voor onze factie, en verdien daarmee veel geld, al ben ik nu ook al een paar erg dure battleschepen kwijt geraakt. Als we dan straks ook nog kunnen rondlopen in de ruimtestations, de bordelen :P en de andere faciliteiten, en met onze militia op planeten kunnen komen, dan is het ook nog een bijzondere FPS aan het worden. dat gaat weer veel tijd kosten. :+
Maar goed dat ik inmiddels gescheiden ben......
+1 zwarte humor :P

ik heb eve even geprobeerd, maar idd, het heeft toch een aardige leercurve, zeker als je nog nooit mmorpgs hebt gespeeld. vind het wel een tof idee dat je in schepen kunt rondlopen, dat is een stuk meer 'immersive'. maar voor mij wordt het hem helaas niet ;)
In stations, niet schepen, dat zou wel heel ver gaan. Maar, als je de "agents" van de tutorial hebt gehad, is het een goed plan om eens te praten met wat volk en je te laten begeleiden door wat figuren in het spel.
Your €14.95 a month dual EVE account perfectly strikes MARRIAGE, wrecking for €1,495.00 monthly in alimony.
Zo zal het aantrekkelijker worden om oorlog te voeren in de wetteloze regionen van het spel door de aanwezige lucratieve mogelijkheden zeldzamer te maken.
Het grappige is dat ze bij CCP het nog steeds niet snappen hoe je meer conflict krijgt. Als er meer reden is om op iemand te schieten zijn er ook maar redenen waarom andere op jouw schieten, resultaat is nog grotere coalities om zichzelf te verdedigen, precies het tegenovergestelde van wat de bedoeling is.
Mijn vermoeden is dat hierover het laatste woord voorlopig niet gezegd wordt.

Aan de andere kant denk ik dat alliances in het algmeen niet veel belang hechten aan wat de losse spelertjes wel of niet kunnen doen. Maantjes, outposts en de nabijgelegen NAP'jes is waar het om draait, truesec zal hier niet veel impact op hebben. Misschien wel, maar dan nog zullen de meeste spelers voor L4 missies kiezen (die wel een boost krijgen), en blijft er maar weinig gelegenheid over voor solo of kleine roaming gangs (persoonlijk mijn enige reden om er met wat mensen op uit te gaan en sukkels te grijpen die in carriers sanctums doen oid, iets wat nu in elk geval overal kan).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee