Power Pack 3 voor Windows Home Server op 24 november beschikbaar

Power Pack 3 voor Windows Home Server komt op 24 november uit. In juli kwam al een bètaversie van de Power Pack uit, die volgens Microsoft onder meer betere ondersteuning voor Windows 7, netbooks en Windows Media Center moet bieden.

Windows Home ServerDe releasedatum werd bekendgemaakt door het Home Server-team op het Windowsblog. Servers waarop Windows Update is ingeschakeld zullen het pakket automatisch binnenhengelen en installeren. Om de pack te kunnen installeren, moet een gebruiker Power Pack 2 al hebben geïnstalleerd. In juli kwam al een bètaversie van de update uit.

De update moet de compabiliteit tussen Windows Home Server en Windows 7 verbeteren; zo kan het backup-proces worden geautomatiseerd en kan content op de server worden getoond in de libraries van Windows 7. Verder is de serverconsole nu ook te gebruiken op een resolutie van 1024x600, die bijvoorbeeld door netbooks wordt gebruikt.

Ook de samenwerking met Windows Media Center is volgens Microsoft verbeterd. Zo kunnen bijvoorbeeld opgenomen tv-uitzendingen automatisch worden gearchiveerd in een formaat naar keuze. Daarnaast is de serverconsole nu ook in de Media Center-omgeving te gebruiken. Verder is de zoekfunctie verbeterd; deze zou stabieler zijn en sneller zoeken en indexeren. Het streven van Microsoft was om Power Pack 3 vóór de release van Windows 7 uit te geven; dat is niet gelukt.

Door Joost Schellevis

Redacteur

20-11-2009 • 11:41

53

Reacties (53)

53
50
31
4
0
9
Wijzig sortering
Ik blijf erbij dat je meer aan een Ubuntu Server hebt dan aan een Windows home server, Ubuntu server is gratis, je kunt het exact dezelfde functionaliteit als Windows home server geven, alleen met iets meer moeite, het is een stuk veiliger, en je kunt er een stuk meer mee, natuurlijk moeten de GUI leken dan even wennen aan de terminal en de unix structuur, maar dat heb je zo aangeleerd.
Mja, je kan er meer mee. En daar geef je gelijk aan wat de gemiddelde IT-er weet van gebruikersgemak. De kracht van Windows Home Server zit hem in zijn eenvoud. Het is niet eens zo duur, als je nagaat wat er aan ondersteuning achter zit. In feite is het een file server die met een 2-click interface integreerd in een P-LAN. Beveiliging is in feite geen punt door de 'basis' aanpak, het ding praat in principe niet eens naar buiten, en daarnaast: zo onveilig is Windows nou ook weer niet...

De eenvoud zit hem daarnaast ook in het bestandssysteem, het 'spanned' gewoon, er is niet eens meer zozeer sprake van een C-drive, het hele partitie systeem is transparant gemaakt. Dit vertaald zich naar libraries, waar je weer mee kan connecten vanaf elke Windows versie. In W7 is dit met PP3 zelfs nog makkelijker door het homegroup/library systeem. Daarnaast koppelt het feilloos aan andere MS producten (en met een klein beetje moeite ook aan dingen als XBMC). Het gemak en de interface hiervan, gekoppeld aan het feit dat HP, Dell en andere OEM's schattige bakjes verkopen waar dit op staat (voor niet eens al te veel geld), zorgt er voor dat dit voor Jan met de Pet niet kan tippen aan een volle Linux-server, of zelfs een Ubuntu server.

Dit is zelfs zo simpel dat een ouwe vent die meer dan 1 PC heeft zo'n kastje kan kopen, en zonder problemen zijn printer in de libraries van de overige PC's in het netwerk kan krijgen. Je kan er standaard inderdaad niet veel mee, maar het is een home server, en dat doet het ook! Standaard draait dit trouwens headless met hotpluggable S-ATA drives, en er is weinig aan te configureren (behalve misschien workgroup en/of homegroup wachtwoord). Ik geef je gelijk dat voor een keldernerd als jij en ik een Linux server mogelijk meer kan en meer naar onze mouw is, sterker nog: mijn NAS is een op FreeBSD gebaseerd bakje met UPnP ondersteuning erbij geïnstalleerd, maar Home Server dien je zeker niet af te schrijven. Het is een product wat voor veel mensen dingen makkelijk maakt waar ze anders GoT mee vol zouden spammen: 2000 topics 'kan netwerk niet sharen' (homegroup ftw), 1000 topics 'hoe werk ik met WoL om te kunnen printen vanaf een andere computer', en een dozijn 'help geef boodschappenlijstje voor NAS plix kthx bai'.
Klopt. Maar mensen die zichzelf wel kunnen redeen die hebben aan FreeBSD wel een OS dat in alle opzichten superieur is aan Windows Home Server.
Anoniem: 196662 @SvMp20 november 2009 15:11
Dat is ook niet waar. Veel tweakers zouden een Linux kunnen opzetten maar dan duurt het uren voor je diezelfde functionaliteiten klaar hebt. En dan heb je eens nog geen GUI zoals WHS op de clients geeft, iets wat huisgenoten wel nodig hebben om het te gebruiken wanneer we er niet zijn.

Het enige verschil is het ene is gratis en het andere komt klaar met wizards, geen remote sessie nodig om te beheren en je hebt meteen website/domeinnaam/remote toegang tot je bestanden. Elke thuisgebruiker zal dus WHS kiezen en elke tweaker die iets leuker te doen heeft in z'n vrije tijd ook.
Dit is echt volslagen onzin. Als je zegt dat het enige verschil i dat het ene gratis is en het andere met wizards dan ga je aan vele factoren voorbij. Ten eerste blijkt daar al uit dat je het idee achter 'vrije software' niet begrijpt, wat veel verder gaat dan dat het alleen 'gratis' is. Daarnaast kan een simpele FreeBSD/Linux installatie al hetzelfde als wat je met de meest dure server versie van Windows kunt doen. Verder is Apache technisch superieur aan IIS, en prefereren veel developers PHP boven ASP (al is de keuze tussen een serverside scripttaal dat erg persoonlijk). Ik kan nog vele argumenten noemen, maar dan wordt het een lang verhaal. Tot slot: Het is ook onzin dat het langer duurt om een FreeBSD/Linux machine draaiende te krijgen. Het kan net zo snel, sterker nog een FreeBSD install met packages is sneller klaar dan een Windows install. Ik vind het prima dat mensen hun voorkeur voor Windows hebben, maar onderbouw het wel met waarheden.
Anoniem: 196662 @SvMp22 november 2009 02:35
Je hebt nog geen WHS gebruikt neem ik aan?

Daarbij zijn Apache en IIS technisch al lang elkaars gelijke. PHP of ASP is ook gewoon een voorkeur waar je de laatste jaren eerder naar ASP gaat als je niets tegen Ms hebt. En het is complete waarheid dat het veel langer duurt om een Linuxbakje op te zetten gelijk aan WHS (zelfs onmogelijk als je niet zelf sommige stukken gaat programmeren) maar je weet blijkbaar niet wat WHS inhoudt en waarom het voor zoveel mensen €80 waard is. En zelfs veel minder als je een prefab bakje koopt maar ik had iets strengere eisen voor een thuisserver.

edit:
Tip: Je kan een gratis versie van 120maanden gewoon downloaden. Menig tweaker hier is zo van argwaan naar een dom product tot enthousiasme gegroeid ;)
Op het einde moet je ook niet herinstalleren of dergelijke om een aangekochte licentie te activeren. Zou nogal idioot zijn voor een backup os :D

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 196662 op 24 juli 2024 08:22]

Je krijgt bij Windows Home Server ook een domein toegewezen in de vorm van eigenkeuze.homeserver.com EN een ssl certificaat (van GoDaddy) zodat je via https je server kan bereiken. Ook de Drive Extender technologie is een welkome vervanger van raid aangezien je veel vrijer bent in het bijpluggen van harde schijven en toch redelijk verzekerd bent van het overleven van je data bij een harde schijf crash.
De kern van WHS is dat het mogelijk moet zijn, en is, voor een leek om de server de bedienen. Daar schiet Ubuntu/Welke Linux variant dan ook in te kort...
Dat geloof ik pas als iemand een linux variant van het backupsysteem van WHS kan laten zien, met hetzelfde gebruikersgemak, alleen al voor dat stuk is WHS al erg handig, vandaar dat zowel MS als bijvoorbeeld HP het ook gaan inzetten voor bedrijfsmatig gebruik binnen kleine bedrijven.
Uhm... volgens mij ben je niet echt bekend in de linux wereld. Pakketten genoeg beschibaar hoor, neem bv Back in Time of SBackup. Het is nog geen Apple Time Machine, maar zeker even gebruiksvriendelijk als WHS Backup, en bovendien gratis.
.... waar zijn de one-click install and forget clients voor windows van beide pakketten?
Volgens mij ben jij niet echt bekend met de functionaliteit van WHS :P
Daarnaast zijn beide oplossingen file-based backups, terwijl de backup voorziening van WHS block-based is waarbij deduplication op block niveau plaats vind, waardoor het verschrikkelijk efficiënt met ruimte omgaat.
Verder mis ik centraal management van de backups, wake-on lan en nog wat andere leuke dingen...

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 24 juli 2024 08:22]

Anoniem: 196662 @Zer022 november 2009 02:29
Inderdaad zeer aangenaam wanneer je enkele Windows machines hebt, dat hij maar eenmalig al die windowsfiles moet backuppen. Spaart een hoop tijd en ook plaats op je server.
.... waar zijn de one-click install and forget clients voor windows van beide pakketten?
Volgens mij ben jij niet echt bekend met de functionaliteit van WHS :P
Daarnaast zijn beide oplossingen file-based backups, terwijl de backup voorziening van WHS block-based is waarbij deduplication op block niveau plaats vind, waardoor het verschrikkelijk efficiënt met ruimte omgaat.
Verder mis ik centraal management van de backups, wake-on lan en nog wat andere leuke dingen...
Je verkondigt onzin, volgens mij ben jij niet bekend met Linux. Zowel Back in Time als SBackup gebruiken het rSync protocol, en doen dus replicatie op blocklevel. Voor WHS mag dit misschien een "feature" zijn, op iedere Linux distro is dit al een decennium de standaard. Daarnaast zijn beide pakketten wel degelijk "one click install and forget" clients. Dat is nou juist ook de meerwaarde, voor de rest zijn beide niet meer dan een grafische schil rondom rSync, diff en cron.
Technisch inderdaad een goed idee maar als je een preinstalled windows home server koopt van bijvoorbeeld HP of Acer dan is de gebruikerservaring erg goed. Het werkt zeer goed als je een aantal Windows machines in huis hebt, en dat out of the box dus ook geschikt voor non-techies.

De gemiddelde tweaker zal wellicht eerder zelf bouwen en dan met een linux variant.
ubuntu server - net als de vele andere heeft alleen 1 huge probleem, het is NIET gebruisvriendelijk..

er is nog steeds geen WEBMIN 4 dummies pakket dat het aanaken van share's users, en dat soort dingen netjes regelt (niet dat het niet kan met ebox of webmin) maar die zijn te uitgebreid of beter gezegt te veel gericht op professional gebruik..

dan heb je nog wel clarkconnect (heet het geloof ik) - maar das niet iets dat ik erg vertrouw (om een of andere reden), en je hem zoiets als SME server (soort sbs - maar met veel te weinig devs, te weinig community efforts, om het ook voor home-use geschikt te maken...

dan heb je amahi - maar dat is nog LANG niet af kortom - kom met een compete oplossing die met een goede managment console te bedienen is.
Gedeeltelijk met je eens, het " heb je zo aangeleerd" bedoel je niet 1 avondje mee, bijna niemand heeft meer tijd......... (vul maar in)
Ik heb WHS even geprobeert, beviel maar wilde geen licentie kopen, ik ben toen met Ubuntu aan de slag gegaan en liep vast met NZB files automatisch verwerken (ja ik ben een noob in Linux) en heb na 3 dagen klooien de handoek in de ring gegooid (waren meer kleine probleempjes waar ik tegen aan liep)
Nu heb ik XP pro (had ik nog een Licentie van) en wat 3rd party software en doet wat hij moet doen.
Nu nog ondersteuning voor DVB kaarten en dan word het eindelijk een product waar je wat aan hebt.

Zie ook veel mensen WHS kopen en denken dat het al hun problemen op lossen, special als het in zo een lief klein doosje zit.
Een mediacenter van je homeserver maken, heel logisch 8)7

De gemiddelde systeembeheerder zal ook niet blij zijn met een tv kaart in z'n fileserver? Elk ding z'n eigen functie. En sowieso, mensen met een storage probleem kopen een usb/network drive, mensen die meer willen kopen eventueel whs.
Een TV-server is wel mogelijk, een centrale plek waar TV binnen komt (zei het door meer tuners), en met kleine client kastjes zoals media center extenders, popcorn hours, en HTPC's TV kijken via het netwerk. Alles centraal, waardoor je desnoods zelfs met je telefoon over WiFi naar TV kan kijken en een EPG bediening hebt.

Met mediaportal is dit al mogelijk (zei het dat het een geklooi is van hier tot tokio), TV server met meerdere DVB-C kaarten en één USB smartcard reader en een stukje software wat met die smartcard Ziggo decode. Vervolgens kun je net zo veel TV sessies over het netwerk streamen als dat je tuners hebt.

Als een bedrijf als Microsoft dit echter doet, hebben we kans dat ze deals maken met kabelaars (Ziggo, UPC), en dat we een gebruikersvriendelijke oplossing krijgen (vriendelijker dan mediaportal), die ook nog eens door elk MS platform word ondersteunt (telefoons, xboxen, media center, media center extender), en dan vanzelf ook wel via een plugin in popcorn kastjes te krijgen is.
Uhm.. jah cker heel logisch.. Mensen willen 1 apparaat dat alles thuis regelt --> een home server.

Is het dan niet ook heel handig als hij ook meteen de tv programma's opneemt. Weer een apparaat minder.
Ik ben zelf ook van mening dat je voor ieder ding een apparaat moet hebben (WHS is inderdaad geen Media Center). Maar ik begrijp ook heel goed dat de consument een alles-in-1 apparaat wil en die tevens niet veel kost.

Ik heb in de afgelopen jaren ook getracht om van alles te bundelen maar kwam zo veel problemen tegen dat ik weer terug ben gegaan naar het principe; Ieder ding een eigen apparaat.

Een apparaat met "beperkte" mogelijkheden is over het algemeen eenvoudiger te bedienen voor de niet-tweakers dan een alles-in-1 oplossing. Hier zitten over het algemeen te veel menu's en submenu's in.
Dus jij hebt een pc voor tekstverwerken, een pc voor email, een pc om mee te browsen, een pc om mee te gamen, een pc om foto's op te bewerken, een pc om op te coden, een pc om media op te bekijken......
Ik heb een notebook waarop ik mijn mail bekijk, browse over het internet, torrents/NZB zoeken en meer niet zware dingen. Deze staat in de woonkamer

Op zolder heb ik een PC waarmee Blu-ray omzet naar MKV, sub in een MKV mux, etc.

Op mijn WHS staan mijn films/muziek etc en download alles (24 uur online)

Als laatste heb ik een E8400 met een 9600GT als media center om de HD films af te spelen om een Full-HD projector.
Misschien dat de HTPC vervangen gaat worden door Conceptronic Yuixx (als deze ooit op de markt komt)

TV kijk ik met een 32" LCD met een Samsung PVR (ziggo).

Dus ja ieder ding een eigen apparaat.

Ik zelfs eerst voor het downloaden een aparte PC omdat voor het PP1 tijdperk van WHS dit niet betrouwbaar ging op de WHS computer.
Ik zie geen enkele reden om de tuner backend van media center te scheiden van WHS.

Wat is het voordeel van dat scheiden? Dat ik het niet zie betekend niet dat er geen voordeel is, maar ik hoor het graag.

Ik zie alleen maar nadelen in het scheiden van die systemen. 2 systemen is 2x stroom en dat kan per jaar flink in de papieren lopen bij systemen die 24uur per dag aanstaan. Ook de aanschaf is een stuk duurder. (2 windows licenties + 2x hardware) De tuner backend zal in veel gevallen als nog zijn data opslaan op de WHS. Die wordt dus dan ook belast + al het (onnodige verkeer over je router of AP)

Een laptop voor browsen + mail enz en een workstation voor zwaar render werk is heel andere koek. Je werkstation staat op een aparte kamer waar je je kan concentreren op het werk dat je doet. Het systeem moet hier ook zeer krachtig voor zijn. Je laptop is ook fysiek anders, die sleep je achter je aan, kan je gebruiken om nog half sociaal mee op de bank te zitten, is dus ook locatie gebonden, een WHS of render backend is dat niet, die benader je toch altijd remote.
ik vraag me wel af of het gemiddelde WHS wel krachtig genoeg is om dit allemaal te doen. Bij de samenstelling bij die van mij heb ik vooral gelet op het verbruik. Voor mij is dat een Geode 1750 processor geworden op een socket 462. Ik geloof niet dat dat voldoende zal zijn. In veel kant en klare oplossingen zitten Celeron's rond de 1,2 Ghz.
Anoniem: 16225 @Athome20 november 2009 13:46
Juist zoveel mogelijk functionaliteit stoppen in een appraat wat de hele dag aanstaat.
Met WHS geen problemen hoor je kan er vanalles op laten draaien dat is juist het handige ervan. Bij mij staat hij ook de hele dag te downloaden, doet hij ook nog eens wat nuttigs als ik geen files nodig heb van mijn server. De ondersteuning van TV tuners zou ideaal zijn.
De volgende versie van WHS zal naar alle waarschijnlijkheid tv tuners ondersteunen...laten we hopen dat dit ook DVB-C kaarten gaan zijn!

Overigens is PowerPack 3 een echte aanvulling als je Windows 7 gebruikt....je shares hangen mooi in je libraries en ook die tv archiveringsmethode werkt erg goed!
Nou ik draai nog powerpack 2 maar mijn music en videos shares staan al gelijk gelinkt in me libaries.
Losse veel gebruikte shares heb ik zelf daarin toegevoegd. Maar misschien dat het met Powerpack 3 beter is :?
Niks mis met de huidige opties hoor. Voor 95% is het een prima huis-, tuin & keuken server voor mensen die gewoon backups ed. willen hebben.

Ik heb laats een volledige server restore (systeem schijf vervangen) gedaan met behoud van alle data die opgeslagen was, werkelijk super!
Ik heb laats een volledige server restore (systeem schijf vervangen) gedaan met behoud van alle data die opgeslagen was, werkelijk super!
Het is werkelijk opmerkelijk dat je dit meedeelt.

Het klinkt als: Ik heb een auto die kan rijden, werkelijk super!
Lol, heb je enig idee hoeveel mensen eigenlijk backups hebben maar nog nooit hebben getest of hij wel werkt? WHS heeft hier nog nooit gefaald en heb er nog geen klachten over gezien op dat vlak. Ervan uitgaan dat je backup perfect werkt zou je denken maar het gaat hier wel over ICT waar alles kan fout gaan.
Maar een auto met ijzeren wielen, zonder stuurbekrachtiging en zonder verwarming is toch een stuk minder prettig.

Het systeem werkt gewoon erg prettig en eenvoudig. Er zijn meerdere backup oplossingen die in de buurt komen, maar WHS is echt voor het windows platform een van de allerbeste.

Zelf zit ik echt op de tuner backend van media center te wachten, ik heb nu wel een Win7 installatie die mn mce gebeuren afhandeld, maar WHS zou toch net wat beter op zijn plek zijn.
in tegenstelling tot anderen in dit forum, ben ik zeer geinteresseerd in hoe je dit in WHS moet doen, ik ben nieuw met whs en begrijp dat je data kan dupliceren (soort raid van WHS), maar wat ik nog niet weet is hoe je een crash van je systeem schijf (die voor 20GB door whs wordt gebruikt, en de overige 480 GB een data partitie is) kan oplossen zonder dat je je data van de datapartitie kwijt raakt??
opnieuw whs installeren zorgt er voor dat alle data van deze datapartitie weg is.

kan iemand dit uitleggen? evt in het volgende draadje: http://gathering.tweakers...ist_messages/1200769/last
eigenlijk heel simpel. Alle gedupliceerde data is veilig. Het enige wat er kan gebeuren is dat je data die niet dubbel geplaats is, en op de primaire data partitie staat, kwijt bent. Dit kunnen evt. ook computer backups zijn (Als je geen backup duplicatie aan hebt staan) en de config files van je add-ins.

Alle andere data blijft gewoon intact, en de tombstones worden opnieuw opgebouwd met een server restore.

@SimonKroller: Leuke vergelijking, maar je slaat de plank volledig mis. Het is duidelijk dat je geen ervaring hebt met WHS.

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 24 juli 2024 08:22]

Al hun problemen oplost? Welke problemen hebben ze dan?
En ondersteuning voor HomeGroup? Dat lijkt me best nuttig voor een thuisserver, nu Win7 uit is.
Het doel van WHS is voornamelijk het centraal opslaan van alle data, HomeGroups zijn juist bedoeld voor het delen van data tussen pc's onderling. Als je alle data op de homeserver hebt staan hoeft dat niet meer. Daarnaast integreert WHS met PP3 al in de bibliotheken, dus eenvoudige toegang tot de shares is al geregeld.
Opzich maak ik niet gebruik van alle features van WHS, maar ik maak elke avond zonder problemen automatisch backups van mijn Windows 7 machines (3). Ook heb ik laatst m'n laptop gerestored zonder enige problemen, welke ook Windows 7 draait.

En dit alles dus zonder PP3.

[Reactie gewijzigd door brederodekater op 24 juli 2024 08:22]

Very nice, alleen zouden ze wat mij betreft de restore mogelijkheid wel wat mogen vereenvoudigen. Je zou gewoon op de server moeten aan kunnen geven welke client je wilt restoren en na een restart zou dan restoreprocess automatisch moeten gebeuren. Nou moet ik achter mijn HTPC kruipen om een stick met de benodigde drivers erin te proppen en moet ik een nieuwe versie van de restore CD branden om het restoreprocess te starten. Overigens zou het ook mogelijk moeten zijn om clients te restoren zonder DVD speler, die heb je voor een HTCP client helemaal niet meer nodig want die haalt alle media van de server. Geen zin om dat soort zaken met losse media te doen terwijl er een netwerk ligt.
Wat ik ook nog zou willen dat je als client kan connecten aan een Audio/video stream op je server zodat je op al je clients(als je dat wil) dezelfde video/audio ziet/hoort zonder vertragingen. Als ik nu ga eten terwijl ik een film zat te kijken moet ik de video stoppen in de woonkamer en moet ik de video in mijn eetkamer naar het juiste punt spoelen en kan ik daar weer verder kijken. Als ik nou gewoon kon connecten aan een stream van mijn Homeserver dan loopt alles synchroon met elkaar en kan ik ook door het hele huis dezelfde muziek horen zonder vertragingen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16225 op 24 juli 2024 08:22]

Het zal dan wel niet veel vernieuwen aan het os zelf maar de extra applicaties die het een home server maken vandaar misschien power pack in plaats van service pack
Anoniem: 253945 21 november 2009 01:49
Hoe zit het eigenlijk als je WHS systeemschijf knetter vast loopt. Volgens mij krijg je het systeem dan niet zo 1,2,3 terug in de benen!
Dus leuk als back-up maar hoe "redunant" is WHS zelf.
Ik doel dus niet op de mogelijkheid bestanden over meerdere schijven "redunant" op te slaan maar de systeem partitie zelf (waar volgens mij ook essentieele info oer de redunantie van bestanden op andere partieties op staat !

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 253945 op 24 juli 2024 08:22]

Je kan gewoon een nieuwe schijf erin doen en WHS installeren, de andere schijven worden dan weer gewoon gekoppeld en alles is weer zoals het was.. alleen addons en andere software ontrbeken dan.
Bij de installatie krijgt je schijf een partitie van 20GB voor het OS, al de rest wordt een partitie Data voor de backups en usefiles. De informatie van Data kan je dubbel laten opslaan waardoor je die niet kwijt raakt.
Bij een herinstallatie kan je ook gewoon selecteren om de Data niet aan te passen en alles automatisch terug laten over te nemen naar je nieuwe installatie. Bij herinstallatie moet je dus wel je Windows opnieuw configureren tenzij je natuurlijk slim genoeg was om even backup van je os te nemen :)
Dat laatste is lastig als je een OS partitie hebt op een schijf waar ook data opstaat.

Als dan deze schijf problemen geeft kun je hem niet makkelijk vervangen. Je kunt deze disk ook niet zomaar clonen.
Anoniem: 196662 @SvMp22 november 2009 02:41
Lol. WHS heeft gewoon een vorm van softwarematige raid1 die zelfs de simpelste gebruiker begrijpt want je hebt enkel een vinkje aan te zetten. Daarbuiten kan je nog steeds softwarematige raids bouwen zoals in andere Windowsversies. En je kan ook nog steeds hardwarematige raid gebruiken.
Anoniem: 196662 @mstam23 november 2009 02:30
Je ziet toch aan de berichten hieronder hoeveel plezier een WHS restore is? Setup es doorlopen, optie aanlaten om de dataschijf met rust te laten en je bent klaar.
Heeft *nix gratis kaboutertjes die 's nachts de cd insteken en de setup even voor je aanklikken? Dat zou zowat de enige verbetering kunnen zijn.

En geen idee over welke OScrash je praat. Ik heb nog nooit een OScrash meegemaakt sinds DOS. Tenzij je hebt hebt over een harde schijf die kapot gaat of een virus die een OS onherstelbaar maakt, daar kan je OS niks aan doen. Servers gebruik je raid om hardwareproblemen op te vangen en virussen voorkom je door incompetente netwerkbeheerders naar huis te sturen.
Lijkt me een zinvolle update, ik zal eens uitvogelen wat er nog meer veranderd, en dan mijn home server updaten als pp3 uit is...
Powerpack? Waarom heet het niet gewoon servicepack?
Omdat het meer een verzameling features is dan een verzameling updates.
Belangrijk voordeel aan WHS is toch echt dat moeder de vrouw en de kinders er ook mee overweg kunnen, inderdaad is de gebruiksvriendelijkheid op de lange duur doorslaggevend.

Nu nog de 3.0 Update van HP voor mijn vorig jaar al geimporteerde HP Mediasmart server en ik ben helemaal het heertje :)

[Reactie gewijzigd door gielius op 24 juli 2024 08:22]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.