Wel raar om het 'arrogant' en 'asociaal' te noemen wat Sony doet. De mensen die PS2-spellen thuis hebben liggen zullen ook wel een reden hebben gehad om ze te kopen -> die hebben dus een PS2 thuis staan.
Ja maar er zijn ook nog mensen zoals ik die géén PS2 hebben, maar eventueel wel PS2 spellen met korting in de winkel zouden willen kopen. Maar omdat Sony het monopoly op de verkoop van oude PS2-spellen aan PS3-eigenaren voor zichzelf houdt (via PSN dus), kun je er als PS3-eigenaar niet voor kiezen om gewoon een ouderwets schijfje in een winkel te kopen, waar die oude spellen mogelijk nog goedkoper zijn dan via PSN. En dat terwijl ze de techniek om oude schijfjes te laten werken wel gewoon in huis hebben (die EE chip die ook in de eerste 2 PS3-modellen zat) maar er bewust voor kiezen die niet meer in te bouwen. Dat vind ik vrij asociaal ja. Ik houd namelijk niet van monopoly's en van beslissingen die de markt en (potentiële) klandizie om kansloze redenen in hun vrije doen beperken.
En dat terwijl Sony van elke game die via de normale winkel verkocht wordt ook gewoon een gedeelte verdient. Bij nieuwe PS3-games mag je ook gewoon zelf kiezen of je het in de winkel (op een schijfje) koopt of online via PSN (als download dus). Dus waarom bij oude PS2-games dan ineens wel dwingend voor gaan schrijven dat het alleen maar via PSN mag?
Bovendien zijn er nog steeds miljoenen mensen die een PS2 hebben dus ik zie niet in waarom winkels zouden worden benadeeld? Er zijn nog genoeg mensen die geen PS3 maar wel een PS2 hebben die de budgetbakken leeggraaien.
Ja alleen het spreekt voor zich dat die markt een stuk groter was geweest als PS3-eigenaren die geen PS2 hebben óók in die budgetbakken zouden kunnen graaien.
Ik denk dat jij maar de PS2 en PS3 als aparte consoles moet gaan zien, ze zijn beide van Sony en 'PlayStation' zit toevallig in de naam van beide maar feitelijk zijn het concurrenten. Je zou deze actie van Sony dus juist moeten zien als een leuk extraatje voor PS3 bezitters die geen PS2 bezitten, die kunnen ineens veel oude(re) maar daarom niet minder goede games kopen/spelen. De consument wordt er dus beter van.
Nou ja, ik vind het eigenlijk niet meer als normaal dat als je een opvolger uitbrengt dat je het dan als het enigzins kan zo maakt dat spellen van de voorganger (PS2) er ook nog gewoon op draaien. Aangezien die techniek al bestaat en zich waarschijnlijk al lang terug heeft verdiend. En blijkbaar ben ik niet de enige die dat een aardig idee vindt, want Sony heeft het op de eerste 2 modellen van de PS3 ook gewoon geimplementeerd. Maar blijkbaar vonden ze het logisch om het daarna te schrappen. Ik lees her en der speculatie over dat dat een bezuinigsmaatregel zou zijn geweest omdat de eerste PS3's niet winstgevend waren. Maar ik vraag me ten eerste af hoeveel het nou kost om ff een EE-chipje te bakken en die er in te bouwen; ik bedoel de techniek om PS2-games te spelen bestaat al langer en heeft zich met de verkoop van alle PS2's toch zo onderhand wel terugverdiend mag ik aannemen?

Dan gaat het toch voornamelijk nog om de kosten van het bakken + inbouwen?
Ten tweede vraag ik me af of dat allemaal niet een erg kortzichtige bezuinigingsmaatregel is geweest. Want zeker aangezien de 2 eerste modellen het wel hadden kweek je als merk Sony niet echt goodwill bij je (potentiële) klanten op deze manier. Als het al niet zo is dat er daardoor mensen zijn die zeggen, ja fuck Sony, ik ga dus echt geen PS3 kopen op deze manier, ik koop wel een console van de concurrent!
Ook vraag ik me af hoe ze nou bepalen dat die eerste PS3's niet winstgevend waren. Is het niet altijd zo dat de eerste exemplaren nog niet winstgevend zijn omdat je dan nog lang de ontwikkelingskosten niet terugverdiend hebt?

Dat zal toch niet puur aan het wel of niet bakken en inbouwen van een EE chip gelegen hebben?
[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 22 juli 2024 16:13]