'Sony gaat PS2-games verkopen in PlayStation Network Store'

Sega heeft een document gelekt waaruit blijkt dat Sony PS2-games wil verkopen in de PSN Store. Sony zou daarvoor aan een emulator voor de PlayStation 3 werken. Ook Dreamcast-games zouden in de PSN Store moeten verschijnen.

Sega heeft, al dan niet per ongeluk, vertrouwelijke notulen van een vergadering met Sony gelekt. Het document was te downloaden van de ftp-server van Sega America, maar is inmiddels verwijderd. Uit het document blijkt dat Sony plannen heeft om PlayStation 2-games te emuleren voor de PS3 om ze in de PlayStation Network Store te kunnen verkopen; dat gebeurt nu al met veel PS1-titels. De hele PS2-catalogus zou in de nabije toekomst weer op de PS3 speelbaar moeten zijn.

De eerste PS3-modellen hadden nog hardwarematige PS2-emulatie ingebouwd. Deze hardware-oplossing werd in latere modellen vervangen door softwarematige emulatie - die echter niet met alle spellen werkte - en sinds vorig jaar is de PS2-emulatie voor alle nieuwe modellen compleet geschrapt. Het is onduidelijk of de geplande emulator PS3's die nu niet compatibel zijn met PS2-games weer in staat zal stellen om PS2-schijfjes af te spelen, of dat deze alleen het afspelen van PS2-downloads uit de PSN Store mogelijk maakt.

Uit het document kan ook worden afgeleid dat er Dreamcast-titels zullen worden verkocht in de PSN-winkel. Wellicht zijn deze titels ook speelbaar op de PSP, aangezien de notulen niet specifiek melding maken van exclusieve ondersteuning voor de PS3. Dat geldt ook voor Japanse importgames die blijkens de notulen 'kunnen worden verkocht in een speciale sectie', met een prijs van tussen de 10 en 40 dollar.

Tot slot blijkt dat de Motion Controller vanaf maart volgend jaar in Japan verkrijgbaar is. Het was al bekend dat de wereldwijde release van de bewegingsgevoelige controller voor het tweede kwartaal op de planning staat.

Door Joost Schellevis

Redacteur

23-09-2009 • 11:52

72 Linkedin

Submitter: Farscape2

Lees meer

'PlayStation 4 krijgt IBM Power7-chip' Nieuws van 2 december 2009
Sony schrapt umd-omruilprogramma Nieuws van 28 september 2009
Sony verlaagt prijs PlayStation 2 Nieuws van 1 april 2009
Verkopen Playstation 2 halveren Nieuws van 29 januari 2009
Disgaea 2 komt naar Playstation Portable Nieuws van 31 december 2008
Sega blijft PS2 tot 2010 ondersteunen Nieuws van 25 september 2007

Reacties (72)

Wijzig sortering
Jammer dat men niet gewoon 'écht' backward compatibiliteit heeft gekozen. Nu moet je een game nog een keer kopen, terwijl je deze al in het bezit hebt. Gelukkig komen de PSN-scratch cards EINDELIJK naar EU. De PS2 games die verschijnen worden waarschijnlijk geport naar de PS3 (dus niet de backward comptabiliteit waar men op hoopt)

Deze geruchten wordt kracht bij gezet door het verschijnen van een PR document op een ftp server van sega; ftp://segapr.segaamerica.com/

Meer over het gelekte document vind je hier

Ook staat er onder andere in het document te lezen dat de bewegingsgevoelige controllers van Sony in de lente uit zouden komen buiten Japan. De games Virtua Tennis en London Olympics worden genoemd als geschikte titels voor de motion controller. In het document wordt tevens gesproken over Alpha Protocol. Volgens een productevaluatie zou de game in het begin te moeilijk zijn en te weinig RPG-elementen bevatten. De game wordt vergeleken met Mass Effect, die volgens het document meer op een RPG lijkt dan Alpha Protocol. [bron]

Tijden de Sonic Anniversary is er nog een leuke uitspraak gedaan;
"Could put out collectors edition with all old sonic games on one BD disc. “Best of Sonic” for around $99. SCEA would love PSN exclusive power ups/different game modes (like Castlevania’s flip it over/backwards)"

Ook wordt er gesproken over een downloadbare emulator voor de Dreamcast, zie ik wel zitten gezien ik nog 40 games heb :P - al met al veel onduidelijkheden en veel geruchten. Maar dat de DC/PS2 games gespeeld gaan worden op de PS3 lijkt toch wel zeer zeker te gaan komen.

//edit - kleine offtopic; de game God Of War, gaan waarschijnlijk de eerdere 2 delen ook verschijnen op de PSN (of voor meerprijs te koop bij gow3) die wil ik, die wil ik, die wil ik, die wil ik

[bron]

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 23 september 2009 12:19]

Waar staat dat er niet voor 'echt' backwards combatibility gekozen is? Er staat in het artikel uitsluitend dat er ps2 games in de Ps-store komen te staan.
Nou dat staat niet in de tekst hierboven, maar wel in de notulen.. ff doorlezen dus..
PS2 emulator for PS3 (confidential)
SCEA wants to sell all PS2 titles on PSN (GTA Vice City/Sonic/etc)

En emuleren is leuk maar niet interessant voor mijn huidige PS2 spellen die ik heb liggen..

[Idee]
Van mijn part maken ze een losse (USB?) insteekmodule waarmee de PS2 spellen gespeeld kunnen worden.[/Idee] _/-\o_
lijkt mij puur software verhaaldje; waarom zou een huidige (krachtigere) console nieuwe hardware vereisen voor het draaien van oude games?
Nou om de simpele reden dat je de spellen nog wel moet kunnen inlezen via de drive.. ik denk dat het via alleen software nl niet kan (vwb de oude spellen dus) het BC principe.

De nieuwe download je via het PSN als module voor je emulator.. net zoals je die zegmaar hebt voor de PC om al die oude gokkast spellen te kunnen spelen.. ;) Dat zijn ook hele modules.

Nu ken ik ook de kreet "met software kan je alles doen wat met hardware ook kan, en omgekeerd"... maaaar als het werkelijk zo eenvoudig was, dan hadden ze het bij Sony waarschijnlijk al gedaan... en waren de wachters (zoals ik), allang overgestapt op een PS3!
Dat betekent nog steeds niet dat ze het spelen via CD niet gaan ondersteunen.
Die geremasterde 720p God of War collection is geen gerucht maar realiteit, rond november in amerika in de winkels en pas begin 2010 in de eu

voor degene die niet kunnen wachten zou ik hier checken

http://www.videogamesplus...370_474&products_id=16217
Tijden de Sonic Anniversary is er nog een leuke uitspraak gedaan;
"Could put out collectors edition with all old sonic games on one BD disc. “Best of Sonic” for around $99.
hmm...oude megadrive spellen zijn al te krijgen voor de PS3....
http://www.play.com/Games...e-Collection/Product.html
Een downloadbare emulator voor de Dreamcast zal leuk zijn, ware het niet dat originele schijfjes (GD-ROM formaat) alleen op dat apparaat leesbaar zijn, een aantal gemodde DVD drives daargelaten. Persoonlijk hoop ik dat Shenmue nieuw leven wordt ingeblazen. Dat zal wel wat ruimte gaan kosten, gezien het feit ze beiden 4x 1.2 GB zijn.

Ik kan dit alleen maar toejuichen, al is het alleen maar omdat de Dreamcasts langzaam aan toch tekenen van ouderdom beginnen te tonen en ze niet makkelijk meer verkrijgbaar zijn.
Het is al gebleken dat veel mensen oude spellen via bijvoorbeeld XBox live of PSN willen downloaden voor een zacht prijsje. Ik denk dat ook dat microtransacties een grote toekomst hebben: immers, een paar euro kan iedereen missen en die geef je dan ook zo uit. Sony heeft al een enorme catalogus PS2 spellen, waar juweeltjes tussen zitten. Tja, dat kan je uitmelken noemen, in ieder geval is het marketingtechnisch hardstikke slim. En daarbij krijgen de mensen die geen PS2 hebben de kans om bepaalde goeie PS2 spellen te spelen. MITS de emulator goed is natuurlijk. De PS3 zou er snel genoeg voor moeten zijn. Maar het succes hangt echt af van de prijs.

Vergelijk het met oude spellen waar mensen voor betalen voor hun mobiel, zoals Wolf3D, Worms etc. Das ergens toch ook gek? En ik heb laatst voor € 4,49 Dark Forces 2: Jedi Knight (uit 1998 ofzo) gekocht. Jeugdsentiment namelijk ;) En dat is precies wat ik zeg: een paar euro (in dit geval 4,49) geef je nogal makkelijk uit.
Anoniem: 136223
23 september 2009 12:21
Sony is slim bezig zie ik al, Dreamcast games wegkapen voor de neus van Microsoft is inderdaad geen domme zet.
De wii kan niet dreamcast games emuleren; de xdoos360 & ps3 natuurlijk wél.
Ik ben benieuwd wat de volgende stappen van Sony zullen zijn.

Ik vindt echter dat 'project natal' van Microsoft wel 'n betere/stijlvolere approach is tot motion-control dan datgene wat ik totzover van Sony heb gezien.
Jammerlijke van de ps3 blijf ik vinden dat de hdd niet meer vervangbaar is, maargoed daarvoor..naast hebben we zaken als NAS nog altijd. O-)
[small]thanx@'cheeks' for de correctie[/small]

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 136223 op 23 september 2009 13:05]

De hdd in de PS3 is gewoon te verwisselen hoor, kan ook gewoon met de slim.
Natal is best indrukwekkend inderdaad, maar toch vraag ik me ernstig af of het gebrek aan een tastbare controller niet veel afbreuk zal doen aan de speelervaring.

Bij de wii, in tennis, voel je je wiimote een kleine feedback geven als je de bal een mep geeft, bij Natal niet, en ik denk dat dat echt een mindere ervaring is. Ik zie mezelf geen denkbeeldig stuurtje hanteren ook.

Dus ja, Natal is indrukwekkend, maar ik vraag me af of Nintendo en Sony dat toch niet beter bedacht hebben. (hetzij iets minder indrukwekkend - het gaat om de speelbeleving)
wel goed dat ze ook ps2 spellen in psn gaan. (ff off topic kan je geen ps2 games in ps3 doen of hoe zit dat?)
maarja die ps2 spellen in psn is wel een rede voor mij op een ps3 te kopen want ik zat er al een tijdje over na te denken :p wegens de slim versie
Zoals al in het artikel stond, de eerdere modellen in Japan en Amerika hadden zogeheten emotion chip (als ik me niet vergis over de naam) in de PS3, daarmee kon je alle PS2 spellen. In Europa kwam de 60GB toen met software om PS2 spellen te spelen, inmiddels kan je al ruim 1,5 jaar niet meer een PS3 kopen die PS2 spellen speelt.

Ik vind het werkelijk de meest asociale zet ooit van Sony, ik kan het chip verhaal nog wel begrijpen, maar software die al ontwikkelt is kost je niets meer, behalve natuurlijk dat mensen dan PS2 spellen blijven spelen, maarja dat kunnen ze anders ook wel (vrijwel iedere PS3 bezitter die PS2 spellen wilde spelen daarop had ook nog een PS2) alleen dan op minder kwaliteit.

Sony zei destijds nog trots dat zij wel volledige support zouden geven op de oudere spellen, als steek natuurlijk naar Microsoft. Intussen heeft Microsoft enorme veel titels in de support lijst staan dat geheel gratis wordt gedaan, terwijl Sony de consument laat kapot vallen.

Ik ben dan ook heel simpel, de PS3 komt er bij mij niet in tenzij ik er PS2 spellen op kan spelen, tot die tijd heb ik totaal geen trek in die console.
In Europa kwam de 60GB toen met software om PS2 spellen te spelen
vergis je niet, ook de 60GB had nog 1 chip van de PS2 in zich (terwijl de amerikaanse versie dus 2 had), de andere was vervangen door emulatie, latere versies hadden dus helemaal geen chip meer..
Nooit geweten dat er nog een chip inzat. Maargoed, ik vind het heel triest dat ze PS2 spellen niet meer ondersteunen, vroeger accepteerde je dat allemaal nog, de technology was anders en duur, nu kunnen ze voor vrijwel niets het ons weer aanbieden maar ze hebben het verwijderd om de verkoop te stimuleren voor PS3 spellen.
Ik ben dan ook heel simpel, de PS3 komt er bij mij niet in tenzij ik er PS2 spellen op kan spelen, tot die tijd heb ik totaal geen trek in die console.
En ik maar denken dat mensen vooral de PS3 kopen vanwege ... de PS3-games. :?

Ik mag toch aannemen dat als je in 2009 PS2-games wilt spelen, dat je bij je gamesverzameling toch ook een PS2-console hebt gekocht. Dus wat let je om PS2-games gewoon met 100% compatibiliteit te spelen op een originele PS2 en daarnaast een PS3 te kopen voor de PS3-games, Blu-Ray-films en mediaservermogelijkheden. :)
En ik maar denken dat mensen vooral de PS3 kopen vanwege ... de PS3-games. :?
Voornamelijk wel ja. Maar de PS3 zou nog meer waar voor zijn geld geven als ze de PS2 compatibility er wel in zouden bouwen. Zeker aangezien het nogal debiel, frustrerend en onklantvriendelijk overkomt dat in de eerste twee PS3-moddelen wél zat, en ze het daarna ineens geschrapt hebben.
Ik mag toch aannemen dat als je in 2009 PS2-games wilt spelen, dat je bij je gamesverzameling toch ook een PS2-console hebt gekocht.
Dat mag je aannemen ja. Maar het is NIET zo. Lang niet bij iedereen in elk geval. De PS3 is mijn eerste console. En nee, ik ga niet alsnog een PS2 kopen om PS2 games te kunnen spelen, maar als er backwards compatibiliteit was geweest had ik best nog wel een keer een spel uit de kortingsbak willen vissen. Dat is dus een gemiste kans, zowel voor mij, voor Sony, als voor de winkel met de kortingsbakken.
Trouwens, het is toch niet zo gek dat mensen geen zin hebben om 2, 3 of meer verschillende consoles in hun kamer te hebben staan?

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 23 september 2009 20:19]

Daarom heb ik thuis ook 10 PC's staan. Zo kan ik al mijn software nog draaien. Voor elke paar apps heb ik een aparte PC staan. Die trekt dan 350 watt om hetzelfde te bereiken als een nieuwe PC idle doet...

Komop! Het is toch wel duidelijk waarom je je oude obsolete hardware wil vervangen en dan de software wil gebruiken op je nieuwe hardware?!? Al is het maar om de ruimte die al die rotzooi inneemt in je woonkamer. Nee, Sony is gewoon zeer teleurstellend bezig hier, zeker wanneer je bedenkt dat zij juist de eerste waren met BC voor de consoles.

PS1: Sony wist dat het een moeilijke strijd zou gaan worden, deed heel hard haar best
PS2: Sony wilde zeker meeliften op het succes vand e PS1, dus BC (hoera!)
PS3: Sony is arrogant geworden en denkt dat ze hoe dan ook toch wel winnen, dus laten BC maar weer varen (aaargh!)
Daarom heb ik thuis ook 10 PC's staan. Zo kan ik al mijn software nog draaien. Voor elke paar apps heb ik een aparte PC staan. Die trekt dan 350 watt om hetzelfde te bereiken als een nieuwe PC idle doet...
Appels en peren. Consoles zijn geen PCs.
PS3: Sony is arrogant geworden en denkt dat ze hoe dan ook toch wel winnen, dus laten BC maar weer varen (aaargh!)
BC is verdwenen omdat het te duur was. In de allereerste PS3s die in de VS en Japan zijn uitgebracht zaten de CPU en GPU van de PS2 op het moederbord. In de eerste Europese PS3s werd de CPU voor het eerst softwarematig geemuleerd maar zat nog steeds de PS2-GPU op het moederbord. Om het PS3-moederbordontwerp te versimpelen en de 40GB PS3 goedkoper te krijgen is ook die chip verdwenen. Daarmee kon Sony de prijs van de PS3 van 599 euro naar 399 verlagen. De PS2-BC is gesneuveld niet omdat Sony arrogant was, maar omdat de prijs van de PS3 absoluut lager moest en ze op dat moment simpelweg geen emulator hadden die zowel de CPU als de GPU softwarematig kon emuleren.

Noem dan ook MS arrogant. Die hebben anderhalf jaar moeite gedaan om Xbox games op de 360 te emuleren en daarna zijn die er ook mee gekapt. De enige fabrikant die 100% compatibiliteit met de vorige consolegeneratie aanbiedt is Nintendo, maar dat komt omdat de Wii een opgevoerde Gamecube is in een wit kastje met een andere controller.
In andere woorden, je bent een beetje pissig dat je de boot gemist hebt bij de eerste generaties PS3? ;)
Aan de ene kant zou ik zeggen: eindelijk!

Aan de andere kant: als het werkelijk zo is dat PS2-schijfjes nog steeds niet werken, maar je de spellen alleen via PSN online kan kopen, is dat wel schandalig.
Voor mij zelf maakt het niet zo heel veel uit, aangezien ik nooit een PS2 heb gehad of PS2-spellen gekocht heb. Voor mij maakt het dus niet heel veel uit of ik PS2-spellen uit de kortingsbakken moet vissen, of dat ik ze online koop via PSN.

Maar voor alle mensen die wel PS2-spellen hebben liggen is het wel gruwelijk asociaal. En ik vind het ook een enorme arrogantie en asocialiteit van Sony naar iedereen die met de verkoop van games te maken heeft. Denk aan alle PS2-games die nog in de schappen liggen bij winkels en webshops, of die nog ergens in een magazijn rondzwerven. Op deze manier komt er dus nog stééds geen manier waarop ze ooit van die spellen afkomen, terwijl er wél een potentiële markt voor is.

Maar nee, Sony wil zo graag dat je hun eigen service PSN gebruikt en via daar de games koopt... dikke schijt er aan dat er nog anderen zijn die graag van hun voorraad PS2 games af willen! Heel lang was er geen PS2-compatibiliteit terwijl iedereen dat wel graag wilde; nu gaan we het wel alsnog invoeren maar dan wel zo dat jullie (winkels) er nog steeds niks aan verdienen. Zou Sony er via PSN ook meer aan verdienen dan wanneer een PS-game via een normale winkel verkocht wordt vraag ik me af? Vast wel...

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 23 september 2009 14:10]

Wel raar om het 'arrogant' en 'asociaal' te noemen wat Sony doet. De mensen die PS2-spellen thuis hebben liggen zullen ook wel een reden hebben gehad om ze te kopen -> die hebben dus een PS2 thuis staan.
Die kunnen ze dan toch gewoon op de PS2 spelen? Voor de PS3 bezitters maakt het niet uit, want die hebben een PS3 gekocht terwijl ze wisten dat ze er geen PS2 spellen op konden spelen.
Bovendien zijn er nog steeds miljoenen mensen die een PS2 hebben dus ik zie niet in waarom winkels zouden worden benadeeld? Er zijn nog genoeg mensen die geen PS3 maar wel een PS2 hebben die de budgetbakken leeggraaien.

Ik denk dat jij maar de PS2 en PS3 als aparte consoles moet gaan zien, ze zijn beide van Sony en 'PlayStation' zit toevallig in de naam van beide maar feitelijk zijn het concurrenten.
Je zou deze actie van Sony dus juist moeten zien als een leuk extraatje voor PS3 bezitters die geen PS2 bezitten, die kunnen ineens veel oude(re) maar daarom niet minder goede games kopen/spelen. De consument wordt er dus beter van.

Oh en dat sony meer verdiend aan een PSN verkoop dan een retail verkoop is eigenlijk best logisch.
Wel raar om het 'arrogant' en 'asociaal' te noemen wat Sony doet. De mensen die PS2-spellen thuis hebben liggen zullen ook wel een reden hebben gehad om ze te kopen -> die hebben dus een PS2 thuis staan.
Ja maar er zijn ook nog mensen zoals ik die géén PS2 hebben, maar eventueel wel PS2 spellen met korting in de winkel zouden willen kopen. Maar omdat Sony het monopoly op de verkoop van oude PS2-spellen aan PS3-eigenaren voor zichzelf houdt (via PSN dus), kun je er als PS3-eigenaar niet voor kiezen om gewoon een ouderwets schijfje in een winkel te kopen, waar die oude spellen mogelijk nog goedkoper zijn dan via PSN. En dat terwijl ze de techniek om oude schijfjes te laten werken wel gewoon in huis hebben (die EE chip die ook in de eerste 2 PS3-modellen zat) maar er bewust voor kiezen die niet meer in te bouwen. Dat vind ik vrij asociaal ja. Ik houd namelijk niet van monopoly's en van beslissingen die de markt en (potentiële) klandizie om kansloze redenen in hun vrije doen beperken.

En dat terwijl Sony van elke game die via de normale winkel verkocht wordt ook gewoon een gedeelte verdient. Bij nieuwe PS3-games mag je ook gewoon zelf kiezen of je het in de winkel (op een schijfje) koopt of online via PSN (als download dus). Dus waarom bij oude PS2-games dan ineens wel dwingend voor gaan schrijven dat het alleen maar via PSN mag?
Bovendien zijn er nog steeds miljoenen mensen die een PS2 hebben dus ik zie niet in waarom winkels zouden worden benadeeld? Er zijn nog genoeg mensen die geen PS3 maar wel een PS2 hebben die de budgetbakken leeggraaien.
Ja alleen het spreekt voor zich dat die markt een stuk groter was geweest als PS3-eigenaren die geen PS2 hebben óók in die budgetbakken zouden kunnen graaien.
Ik denk dat jij maar de PS2 en PS3 als aparte consoles moet gaan zien, ze zijn beide van Sony en 'PlayStation' zit toevallig in de naam van beide maar feitelijk zijn het concurrenten. Je zou deze actie van Sony dus juist moeten zien als een leuk extraatje voor PS3 bezitters die geen PS2 bezitten, die kunnen ineens veel oude(re) maar daarom niet minder goede games kopen/spelen. De consument wordt er dus beter van.
Nou ja, ik vind het eigenlijk niet meer als normaal dat als je een opvolger uitbrengt dat je het dan als het enigzins kan zo maakt dat spellen van de voorganger (PS2) er ook nog gewoon op draaien. Aangezien die techniek al bestaat en zich waarschijnlijk al lang terug heeft verdiend. En blijkbaar ben ik niet de enige die dat een aardig idee vindt, want Sony heeft het op de eerste 2 modellen van de PS3 ook gewoon geimplementeerd. Maar blijkbaar vonden ze het logisch om het daarna te schrappen. Ik lees her en der speculatie over dat dat een bezuinigsmaatregel zou zijn geweest omdat de eerste PS3's niet winstgevend waren. Maar ik vraag me ten eerste af hoeveel het nou kost om ff een EE-chipje te bakken en die er in te bouwen; ik bedoel de techniek om PS2-games te spelen bestaat al langer en heeft zich met de verkoop van alle PS2's toch zo onderhand wel terugverdiend mag ik aannemen? :) Dan gaat het toch voornamelijk nog om de kosten van het bakken + inbouwen?
Ten tweede vraag ik me af of dat allemaal niet een erg kortzichtige bezuinigingsmaatregel is geweest. Want zeker aangezien de 2 eerste modellen het wel hadden kweek je als merk Sony niet echt goodwill bij je (potentiële) klanten op deze manier. Als het al niet zo is dat er daardoor mensen zijn die zeggen, ja fuck Sony, ik ga dus echt geen PS3 kopen op deze manier, ik koop wel een console van de concurrent!
Ook vraag ik me af hoe ze nou bepalen dat die eerste PS3's niet winstgevend waren. Is het niet altijd zo dat de eerste exemplaren nog niet winstgevend zijn omdat je dan nog lang de ontwikkelingskosten niet terugverdiend hebt? :X Dat zal toch niet puur aan het wel of niet bakken en inbouwen van een EE chip gelegen hebben?

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 23 september 2009 22:33]

de oude PS2 chipset is vrij duur om te fabriceren, het probleem is ook energie verbruik en gewicht.
en gewicht kost ook geld aka transport.

en het heeft ook met garantie te maken, hoe meer chips je toevoegt hoe hoger de kans is dat er iets stuk gaat.
het gaat dus niet alleen maar om de kosten van de console, maar ook om de kosten van garantie (aangezien garantie voor sony ook niet gratis is).
en de PS3 is een nieuw product, de PS2 kun je voor ongeveer 79euro kopen (als je dat echt wilt).
en de PS3 is een nieuw product, de PS2 kun je voor ongeveer 79euro kopen (als je dat echt wilt).
Mjah. Voor 79 Euro valt erover na te denken. Maar ja; dan is het risico weer; hoe vaak ga je er daadwerkelijk gebruik van maken. En je hebt een tweede apparaat in je kamer staan... dus de kans dat ik dat ga doen acht ik bij nader inzien toch niet zo heel groot. :)
Alleen nu dan nog de vraag: Wanneer? Ik zie het wel zitten als ik dan ook PS2 disc spellen kan spelen, want alleen downloadbare van de PSN interesseert me niet, ik wil gewoon een disc.. Maar aangezien je bij PS1 spellen ook gewoon de discversies kan spelen (wat dus wel op alle huidige PS3's kan in tegenstelling wat sommige denken van niet) terwijl ze die ook aanbieden via de PSN lijkt mij dat dit ook gaat gelden voor PS2..
als hij in de winkel komt kun je ook het spel los spelen, behalve als het een remake is.
lijkt mij nogal logisch.

[Reactie gewijzigd door stewie op 23 september 2009 13:46]

Word steeds leuker, voor de vele bedrijfjes die zich gespecialiseert hebben in het verkopen van games. Straks kun je geen game meer kopen in de winkel en gaat alles via psn/ xboxlive/ steam netwerken.

Geen budget games meer/ geen hoesjes/boekjes voor de liefhebbers meer.

Ik voorzie dat over 10 jaar bijna geen gamestores meer over zijn als dit zo doorgaat, en ja dit is een gevoelsmatige voorspelling :)
Daar zit waarheid in, maar daarintegen is het voor de consument weer gemakkelijker.
In plaats van 15 winkels aflopen in de ijdele hoop dat ze daar de door jou gezochte klassieker nog verkopen(welke vaak ook nog 2dehands is mochten ze hem wel verkopen), gewoon even inloggen op de PSS, en binnen no-time ben je aan het spelen.

Daarbij geeft een accountgebonden game (zoals bij steam en het PSN dus) ook zoveel meer gemak. Waar je ook bent, zolang je een pc of ps3 met internet hebt, kun je je games spelen.
In mijn opinie zit in online kopen & downloaden de toekomst.
mag hopen dat die games dan niet meer dan een tientje gaan kosten...anders heb ik er echt geen behoefte aan
Hij zou wel mooi zijn als je dan je toch gewoon het schijfje van je oude PS2 games er in kunt doen, heb niet echt zin om nogmaals te betalen voor games die ik al heb gekocht.

Of dat ze een soort systeem maken dat je gratis of goedkoper mag downloaden als je het schijfje in bezit hebt.
Of je verkoopt nu je PS2 en al de games erbij.
Met het geld dat je daarvoor krijgt, kan je weer games kopen die je nog veel speelt. Daarnaast heb je dan meer plaats in je TV kast, minder overbodige rommel en vooral slechts één systeem om ALLES te doen :-).
Dreamcastgames is altijd een plus. Sega heeft daar genoeg toppers voor gemaakt die veel gamers niet gespeeld hebben.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee