Asus introduceert reeks nieuwe home entertainment-apparaten

Asus heeft op de Computex een aantal home entertainment-producten aangekondigd. Naast een tweetal ultra-slim-monitoren introduceert de hardwarefabrikant ook de O!Play-mediaspeler en een draadloze hdmi-kit.

De monitoren uit de LS- en MS-serie kenmerken zich volgens Asus door hun ranke design, door de full hd-resolutie, een reactietijd van 2ms en een dynamische contrastverhouding van 50.000:1. De schermen zijn voorzien van led-backlights en kunnen volgens Asus eenvoudig worden gekanteld. De LS241H heeft een 24"-paneel, terwijl in de LS-serie vijf modellen met panels van 20" tot en met 24" beschikbaar komen. Het bedrijf komt verder met een display met typenummer 24T1E dat wordt omschreven als 'tv-monitor'. Naast een dvb-t- en analoge tuner heeft het scherm een tweetal hdmi-ingangen en ingebouwde speakers met een vermogen van 7W.

De O!Play HDP-R1-speler van Asus gebruikt naar verluidt een nieuwe, nog onbekende Realtek-chipset. Hoewel de mediaspeler geen ruimte biedt voor een interne harddisk, heeft het naast een usb 2.0-aansluiting ook een esata-poort. Verder kan er media via de ethernetaansluiting worden afgespeeld en is er een hdmi-poort aanwezig. Op audiogebied zijn er stereo rca- en composiet-aansluitingen aanwezig, naast optische s/pdif-uitgangen.

Asus LS241H en MS-serie Asus 24T1E

De O!Play HDP-R1 kan overweg met alle gangbare video- en audio-formaten. Opvallend is verder dat het kastje, in tegenstelling tot de meeste concurrende mediaspelers, DTS-surroundbestanden kan downmixen naar een stereosignaal. Verder noemt Asus de music shuffle-functie, waarmee met een druk op de knop alle beschikbare muziekbestanden door elkaar worden afgespeeld. De speler, die over iets meer dan een maand in de winkels moet liggen, zal rond de 120 euro gaan kosten. Daarmee lijkt de HDP-R1 een directe conurrent te worden van de Western Digital TV-mediaspeler.

Asus Xonar Essence ST ASUS BR-HD3

Er is ook een nieuwe high-end-geluidskaart van Asus in aantocht. De Xonar Essence ST maakt volgens de fabrikant gebruik van precision clock tuning om jittering tegen te gaan. De geluidskaart heeft, net als de STX-variant, een signaal/ruisverhouding van 124dB en een harmonische vervorming van minder dan 0,001 procent. De kaart is uitgerust met 'Fine Gold'-condensators van Nichicon en PCM 1792A-dac's van Burr-Brown. Verder zijn de op-amps verwisselbaar. De adviesprijs voor de Xonar Essence ST heeft Asus nog niet bekend gemaakt.

ASUS Blu-ray Slim External Optical Disk Drive Asus O!Play HDP-R1

Om hd-beelden draadloos te versturen heeft Asus de BR-HD3 op stapel staan. Met behulp van een Analog Devices-chipset worden losse hd-frames naar het jpeg2000-formaat gecomprimeerd en doorgestuurd via 802.11n-wifi. De wireless kit van Asus gebruikt de hdmi-interface en ondersteunt het hdcp-protocol om hd-content te versleutelen. Op de Computex heeft de Taiwanese hardwarefabrikant ook een opvallend vormgegeven externe blu-raydrive naar voren geschoven. Over de specificaties is nog weinig bekend, maar de drive zou voor zijn voeding voldoende hebben aan de usb 2.0-poort.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

08-06-2009 • 15:17

36 Linkedin

Lees meer

Reacties (36)

Wijzig sortering
wow! 120€ is echt niet veel voor een mediaspeler met zulke functies als de O!Play...

Meer afbeeldingen en bespreking: http://www.hardware.info/nl-NL/news/ymiclpqWwpaaapY/ASUS_komt_met_OPlay_mediaspeler/
0Anoniem: 271482
@michi mara8 juni 2009 16:19
Ik heb inmiddels 4 of 5 (p)reviews van dit ding gevonden, maar ondersteund hij gigabit of is dit het zoveelste apparaat wat naast een shitload aan connectivity en features slechts een 100mbit NIC aan boord heeft?
Hoezo? Die discussie is al vaker gevoerd en is geen punt met dit apparaat want het kan immers zelf geen HD aansturen. Een gigabit verbinding is handig omdat eventuele bestandsoverdracht dan sneller gaat, er zit geen hardeschijf in het apparaat dus dat maakt niet uit. 100mbit is meer dan voldoende om Full-HD materiaal te streamen over het netwerk.
Daarnaast is het zo dat het Wifi N ondersteunt dat tot snelheden van 300Mbit kan werken, in de praktijk blijkt daar tussen de 220 en 240 Mbit van over te blijven. Daarnaast is het voordeel van N-ten opzichte van van A/B/G netwerken dat de dekking 75% beter is. Doordat de verbinding door 3 kanalen over een brede frequentie worden opgezet.

Mocht je dus niet genoeg hebben aan je 100Mbit NIC en je wel beschikken over een Wifi N-kaartje dan haal je zo en zo de dubbele snelheid. Zoals door MicGlou reeds aangegeven moet 100Mbit voldoende zijn om HD te streamen ( moet daarnaast niet de rest van je lijntje proberen te vullen met downloads dan wil het nog wel eens wat minder gaan ;), maargoed daar heb je QoS dan weer voor)
Naast deze veelbelovende eerste indruk van de werking, biedt de O!Play nog iets wat op waardering zal kunnen rekenen: een eSATA aansluiting voor aanmerkelijk snellere overdracht vanaf een externe harde schijf.

http://www.hardware.info/...mt_met_OPlay_mediaspeler/
ik ben alleen niet blij met het feit dat er geen hdd in kan worden geplaatst. Dat maakt het voor mij al een no go helaas. Verder klinkt het erg aantrekkelijk mocht hij de taken goed uitvoeren en simpel in gebruik zijn.
Ik vind dit geen vereistte omdat dit de eerste "betaalbare" speler is met Netwerk Aansluiting (de rest is allemaal 220 euro en meer)

Denk dat het een grote concurent word voor de WDTV met vooral het pluspunt netwerk.
Precies, mijn content staat toch op een server. Ideaal apparaatje dus.
DTS?
dat moet nog blijken want op de site van ASUS zelf zie ik het niet staan.

http://www.asus.com/News.aspx?N_ID=wUbKQ3nv6gSQaey2
En voor de duidelijkheid: de Popcornhour A110 en de HDX1000 ondersteunen het nu ook, de HDX1000 sinds de laatste firmware van een paar dagen terug.

Maar die zijn beide met 200+ euro wel wat duurder...
Ja, maar hebben beide wel de mogelijkheid om er een HD in te bouwen tot 1,5TB, wat een ENORM pluspunt is.
Waarom is dat een ENORM pluspunt. Een HD er naast is toch ook prima? Of gewoon je media streamen via het netwerk.
Op deze manier (zonder HD) krijg een mooi compact apparaat waar je vanalles aan kan hangen. USB stick met je vakantie foto's, HD met kinder films en je eigen media via de netwerkaansluiting, enz.

Ik heb een WD HDTV en ik vind het juist prachtig zo. Een WD Pasport disk erop met 500MB aan media. Staat prachtig.
Ik heb zelf een HDX, en dat is ook helemaal geen groot apparaat. Hoe groot is een harddisk nou? Dat valt toch best mee? Nu loop jij met 2 losse apparaten terwijl die HD er ook IN had kunnen zitten ;) Buiten dat heb ik ook nog de mogelijkheid om een harddisk via USB aan te sturen of te streamen via netwerk ...
Omdat WIJ bijvoorbeeld een 1tb interne hdd volgeplempt hebben zitten en geen externe schijf. (ik dan wel maar alleen voor me muziek wat ik echt niet daarmee ga afspelen)
Dus daarom is het voor sommigen wel een pluspunt maar voor anderen niet nodig. Koop je toch lekker deze speler :)
Het zou heel fijn zijn als er een nzb client en music streamer (ala squeezecenter) op komt dan kan mijn server de deur uit :). Aangezien de popcornhour en clonen dit ook al hebben (iig de nzb client).
Behalve dat er geen hdd in kan, dus waar gaat ie het dan op opslaan? Kans is groot dat de externe media die je eraan kunt koppelen alleen als read-only functioneren.
Dan zijn ze gelijk af van een hoop gezeur. Vaak lopen dit soort dingen op een of andere vorm van Linux. En je wilt niet weten hoeveel mensen er met disken lopen de rommelen die dan weer niet leesbaar zijn op hun PC vanwege EXT3 of andersom: Gevuld op hun PC, wel leesbaar op de NMT maar niet meer te deleten omdat de NTFS niet beschreven kan worden door die versie van Linux
Daar heb je wel een goed punt, daar is weinig uitleg over te vinden terwijl dat met een simpel tooltje gewoon is op te lossen.

http://www.fs-driver.org/

installeer deze tool en je linux based NMT wordt gewoon als externe hardeschijf gezien zodra je deze via USB aan je windows bakkie hangt, lezen en schrijven :)

Overigens is dat niet de juiste aanpak, want je hoort de HD door het apparaat zelf te laten formateren en dan dmv Samba transporteer je de bestanden naar het apparaat.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 8 juni 2009 20:26]

Ik ken het tooltje.

Maar de spontane reactie van ongeveer 90% van de mensen is: WAT!!!! Kan dat stomme ding niet eens omgaan met een normale schijf? En waarom kan hij wel mijn PC schijf lezen en er niets van deleten? wat een rot systeem zeg.

En het gaat bij NMT's ook nog wel eens mis omdat mensen er externe USB schijven aan hangen. Die vullen ze dus op hun PC en die zijn NTSF. Dat is VEEL sneller dan via je netwerk. Bovendien kan je dan ook dingen doen als een NMT in de huiskamer en één in de slaapkamer en je verplaatst je disk naar die plek waar je hem nodig hebt.

Je kan daar dus via je NMT niets op schrijven. Maar als je de schijf EXT3 formatteert, dan moet je op iedere PC waar je hem aan hangt dat drivertje weer installeren. Linux is bepaald onhandig bij dit soort dingen. (Het mengen van system dus)

Of EXT3 nu beter is of niet dan NTFS, het blijft een feit dat veruit het grootste deel van de consumenten schijven op NTFS draaien. Een deel draait nog FAT, maar daar kan je geen DVD's op kwijt omdat ze te groot zijn.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 8 juni 2009 22:01]

Die monitor LS241H ziet er retestrak uit. Altijd al tevreden geweest tot nog toe met Asus monitoren. Weet er iemand waar ik nog foto's kan bekijken?
0Anoniem: 298634
@Ororo8 juni 2009 19:20
Inderdaad. De MS reeks ziet er trouwens ook zeer mooi uit qua design.
Ben benieuwd hoeveel deze toestellen gaan kosten...
Een beetje flatscreen kan tegenwoordig zelf HD streamen van het netwerk.
Heb je zo'n kastje niet meer nodig.
Er zijn geen flatscreens die probleemloos alle formaten kunnen streamen. Je moet dan een UPNP server hebben die alles on-the-fly can transcoden naar een ander formaat.
Even off-topic, maar hoe spreek je "Asus" eigenlijk uit? Ik zei het altijd op de Amerikaanse manier: "Eeses", maar ik hoorde laatst in een programma "Azoes". Misschien is dit de Japanse uitspraak wat je eigenlijk hoort te gebruiken? Of zegt iedereen het hier eigenlijk gewoon op z'n plat hollands "Àsus".
0Anoniem: 271482
@satoer8 juni 2009 16:16
"ASOES" volgens mijn Taiwanese oudcollega's.
Dan kom je denk ik in dezelfde discussie als met Nike ;) Nederlanders zeggen vaak vrij vertaald; Naik. De echte uitspraak zal dan weer Naikie moeten zijn.

Maar vond er toevallig een leuke discussie over op een engelstalig forum :)

http://forums.whirlpool.n...s-archive.cfm/373768.html

Er is daar iemand die beweert dat de juiste uitspraak A-soose ofwel A-soes is.
Het is vaak phonetisch vertaald en in het Engels opgeschreven. Dat gaan wij dan weer op zijn Nederlands uitspreken.

Hyundai is ook zo'n leuke. Wij spreken dit ongeveer uit als Hiejundajie. Maar het is officieel Jundéj (Phonetisch Nederlands)

Als een Amerikaan dat hoort schrijft het ongveer op als Hyundai.
Zou een amerikaan dat echt zo schrijven? Het is een koreaanse naam namelijk, er zit een stomme H in, die ook amerikanen niet horen maar wel zullen schrijven? Je gaat er toch vanuit dat men het woord niet eerder gezien heeft. Neuh, lijkt mij niet, sowieso heb ik het op de amerikaanse televisie wel eens gehoord, daar werd het toch meer uitgesproken als Haijun-day. Maar ja, lekker nutteloos, zolang we van elkaar maar begrijpen wat we bedoelen.
Ik heb deze uitleg een keer van een Koreaan gehoord. Hij zei inderdaad zelf iets van HJundee Een soort aangeblazen J dus. Die laatste E is niet echt een lange E maar een soort ae. Ik kan me voorstellen dat Amerikanen (Of Koreanen die Engels spreken) dat proberen te benaderen met Hyundai. Wat wij dus uitspreken door alle letter 'uit elkaar' te trekken terwijl Amerikanen het groeperen in Hyu n dai de laatste ai is dus als van dairy (melkprodukt)

Maar goed puddingpoeder komt ook niet van dokter OETker maar van dokter UTker

De Duitsers spreken immer de O met een umlaut uit als een 'uh' En omdat ze hem als hoofdletter niet met een umlaut schrijven maar er dan een e achter zetten werd het een Oe op de verpakking. Waar wij dan gewoon oe tegen zeggen. Maar dat is het Duits natuurlijk weer een U

Hmmm...zijn we nog on topic eigenlijk?
Aazus zie ik er niet bijstaan? ASOES? hahhaha collega's keken me raar aan hier..
0Anoniem: 271482
@Deurges8 juni 2009 18:22
Als je een demo-filmpje kijkt van ze spreken ze het ook zo uit.

"aasus" (nederlands) en "eesus" (engels), zou mogelijk het mikpunt van zwarte humor en vergelijkingen met kunnen opleveren, zie http://www.anuslaptops.com :+
een u spreek je in mandarijn uit als een oe. Asoes is dus geen slechte gok :)
Maar goed, je hebt dan natuurlijk nog een paar tonen om uit te kiezen.
Ik spreek het uit als
A - sus (dus zus zonder z)

Maar zo heb je een heleboel ICT termen waarvan iedereen maar gokt hoe je het uit zou moeten spreken. Bij voor beeld BSD

Is dat dan op plat nederlands B S D of Bie-S-Die?

[Reactie gewijzigd door mickvdv op 8 juni 2009 17:38]

Dit is niet de eerste HD mediaplayer met netwerk voor rond de 100 euro, vorige week nog is de xtreamer aangekondigd voor 100 euro en daar kan WEL een harddisk in:
nieuws: Compacte Xtreamer-mediaspeler biedt ruimte aan 2,5"-harddisk

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee