Konami suggereert aankondiging Metal Gear Solid 5

Een teaser-website van uitgever Konami lijkt te verwijzen naar de mogelijke aankondiging van Metal Gear Solid 5. Op de site is het cijfer 5 te zien, met daarbij een countdown die vrijdagochtend afloopt.

De website, die gebukt lijkt te gaan onder een forse bezoekersstroom, toont behalve de 5 die af en toe in beeld verschijnt, een grasvlakte waarboven een storm woedt. Naast de 5, die zou kunnen duiden op een vijfde deel in de Metal Gear-serie, en de logo's van Kojima Productions zijn er geen duidelijke verwijzingen naar de stealth-action serie van Konami zichtbaar. In de bron van de webpagina zijn echter wel de termen 'MGS' en 'Metal Gear' te vinden. Wanneer de timer afloopt, op vrijdag 22 mei om drie uur 's morgens, wordt er waarschijnlijk meer duidelijk.

Met de E3-gamesbeurs over twee weken in Los Angeles in het verschiet, komen de geruchten rond mogelijke aankondigingen op gang. Volgens twitteraar GameFork zal Microsoft op de E3 'Metal Gear Solid +Oxide' aankondigen, een Metal Gear-game exclusief voor de Xbox 360. Ook deze titel is nog niet door Konami bevestigd.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

18-05-2009 • 14:44

45 Linkedin

Reacties (45)

45
41
3
2
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 124334
18 mei 2009 15:04
<meta name="copyright" content="©2009 Konami Digital Entertainment" />
<meta name="keywords" content="Hideo Kojima, MGS,METAL GEAR, NEXT, game, konami, kojima game, KJP, Kojima Production ">

Aldus de source...! :9

Lijkt me duidelijk... maar goed, niet officeel nog dus

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 124334 op 18 mei 2009 15:07]

Eerlijk is eerlijk, als ik een teaser site voor een nieuw spel zou maken, zou ik er ook meta tags voor m'n beroemdste titel instoppen. Gewoon als red herring, om mensen op een dwaalspoor te brengen.
Lijkt me duidelijk... maar goed, niet officeel nog dus
dat zou natuurlijk ook een simpele verwijzing naar hun best verkopende spel kunnen zijn zodat de wat minder slimme zoekmachine dat ook kan vinden ;)

het zou natuurlijk ook nog eens geplaatst kunnen zijn om ons op het verkeerde pad te brengen ;)

we merken 't vrijdag wel :)

[Reactie gewijzigd door Carino op 18 mei 2009 16:36]

Is geen MGS5 teller.
Is een teller die aftelt tot de dag dat er nog 5 dagen gewacht moet worden ;)
Anoniem: 69767
18 mei 2009 14:55
Misschien is het wel een 'S' en geen '5' ?

Zie: http://xs539.xs.to/xs539/09200/untitled-2880.gif

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 18 mei 2009 14:59]

Een nieuwe Snatcher zou ook heel goed kunnen.
http://www.joystiq.com/20...-snatcher-radio-drama-an/
het zou een project S referentie kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Sentry23 op 18 mei 2009 16:19]

Afgaande op de tags die aan de site hangen, kan dat niet. Hangt een tag als MGS, Metal Gear en NEXT aan.
Oeh een nieuwe Snatcher zou te mooi zijn. Ik heb de sega cd versie al zeker 5 keer uitgespeeld, fantastisch spel was dat. _/-\o_
Zat ik ook aan te denken. Een jaar na deel 4 is een Sub---- versie van deel 4 niet geheel ondenkelijk. Trainings missies, trophies, extra hoofdstukje met betrekking tot Raiden/Sunny. We zien t wel op E3

[Reactie gewijzigd door chimnino op 18 mei 2009 15:00]

MGS4 REsistance of ASSistance met nieuwe VR missies en van Alle DELEN een cutscene theater (zat ook al bij 3 maar niet alles)

maar wil toch liever MGS5
En PLEASE laten ze een remake van METAL GEAR maken

@ alienstormz

heb idd het artikel HELEMAAL gelezen............dus
Maar als mgs fan van het eerste uur
ben begonnen MG op de MSX hou ik mij aan de hoofdlijn en niet naar geldgraaierij zoals spelletjes voor nintendo & microsoft die niks toevoegen aan het verhaal

[Reactie gewijzigd door The-End587 op 18 mei 2009 16:58]

volgens het artikel zou het mogelijk om een xbox 360 exclusive game kunnen gaan, en dus zonder trophies, ps3 dingen of vervolg op mgs4 (immers 360 gamers hebben mss mgs nooit gespeeld)

"Volgens twitteraar GameFork zal Microsoft op de E3 'Metal Gear Solid +Oxide' aankondigen, een Metal Gear-game exclusief voor de Xbox 360. Ook deze titel is nog niet door Konami bevestigd."

[Reactie gewijzigd door Ali3nSt0rmz op 18 mei 2009 16:31]

Okee, dus er zijn 4 MGS-delen en ze worden altijd door Kojima+Konami gemaakt/gepubliceerd. Nu staat er op de Konami-site een grote 5 samen met een logo van Kojima en iedereen vraagt zich af wat er aangekondigd gaat worden?
Metal Gear Solid 4 was solid. Zowel verhaal als gameplay was toegankelijk voor nieuwelingen. Er was veel verhaal net als MGS2: Sons of the Patriots, er werd vaak verwezen naar voorgaande delen en sommige delen waren mogelijk via gun & run in de makkelijkere moeilijkheidsmodi.

Maar was dat dan zo erg? Mensen die alle games hebben gespeeld, vinden over het algemeen niet erg. Een Kojima game is een unieke ervaring, dus kan je ze ook niet zomaar vergelijken met een andere titel. Ik vond het enkel jammer dat de eindbazen niet memorabel waren. Zeker niet in vergelijking met voorgaande delen.

SPOILER
4 was helemaal niet het einde, Snake leeft nog en ook Raiden is gezond en wel. Er is al speculatie dat Raiden de ster zal zijn in de 5de titel. Wat goed mogelijk is, want Raiden heeft een mooie comeback gemaakt in MGS4. Waar hij in MGS2 een mak lammetje was, is hij in MGS4 een stoere cyborg ninja.

Het is eerder de vraag van hoe zal hij de gameplay veranderen. Want hoe Cyborg vecht, is toch een heel stuk anders dan Snake. Ook is het nog maar de vraag of hij komt als Cyborg of als hij een gewone sterveling zal zijn zoals op het einde van MGS4. Veel mogelijke vragen die nog beantwoord moeten worden.
END SPOILER
Ik denk dat je een heel eind in de richting zit. Op de afgelopen GDC (Game Developers Conference) mocht Hideo Kojima de keynote doen. Daar kondigde hij in de presentatie aan dat het verhaal voor snake is afgelopen, maaaaaar wat stond daar aan het eind van de presentatie bij het volgende MGS deel..... een klein poppetje met funky haar, een zwaard en een speciaal pak....

looks like Raiden to me :D
Okee, dus er zijn 4 MGS-delen en ze worden altijd door Kojima+Konami gemaakt/gepubliceerd. Nu staat er op de Konami-site een grote 5 samen met een logo van Kojima en iedereen vraagt zich af wat er aangekondigd gaat worden?
niet te vergeten staat er in de broncode:
meta name="keywords" content="Hideo Kojima, MGS,METAL GEAR, NEXT, game, konami, kojima game, KJP, Kojima Production "

verder is Hideo Kojima ook de ontwerper van de rest van de MGS games. echter werkt hij momenteel ook aan een project: "project S". misschien is het dus geen MGS aankondiging...


bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hideo_Kojima

[Reactie gewijzigd door appel437 op 18 mei 2009 17:15]

Misschien is project S wel een pseudo? Wie weet is dát juist MSG5...
Anoniem: 247379
18 mei 2009 14:51
Waarom worden random Twitteraars toch steeds als belangrijke nieuwsbron gezien? Eerst met die Zune aankondiging die onzin bleek te zijn, nu dit weer... waarom heeft willekeurige geruchten spuien op Twitter meer geloofwaardigheid dan willekeurige geruchten spuien op een of ander forum?
@ JeroenB: Niet echt, maar met name in Japan en mindere mate de VS is de MGS serie het summum van gaming en een mysterieuze aankondiging van een dergelijke titel is gewoon een mooie kans om de hypemachine goed aan te zwengelen.
MGS is populair in Japan maar niet zo;n enorme blockbuster als mensen hier soms denken, MGS is altijd het populairst geweest in Europa
Ik zat eigelijk vol smart te hopen dat het Zone of the Enders 3 werd. :(
Zone of the Enders 3 zou echt geweldig zijn. Ik heb erg genoten van deel 2. Het was altijd jammer dat de duals erg simpel waren. Beperkte karacters waren ook erg jammer met duals.

Als Zone of the Enders 3 uitkomt, is het een instant buy voor mij!
Konami weet dat heeft veel mensen al tijden zeuren om een nieuwe Zone of the Enders. Ik zie liever op dit moment ook een Zone of the Enders 3 dan een nieuwe MGS game. MGS4 zit naar mijn mening nog te vers in het geheugen!
Ik ben met een tweede ronde MGS4 bezig, alleen met het verdovingsgeweer.

Maar ik moet wel zeggen, grafisch is MGS4 in mijn beleving niet echt veel beter dan MGS3. En ook verhaaltechnisch pakte MGS3 me veel meer dan MGS4, ik had meer met Big Boss te doen dan met Old Snake.

En ja, MGS5, met Snake zou dat iets van Wheelchair Gear of zo worden?

En Raiden/Jack, die is op het einde van MGS4 al zijn bionische extra's kwijt.

Misschien maken ze wel een twist en wordt Sunny de held in MGS-S...
haha idd. MGS-Sunny staat het vast voor ^_^

Maarree, MGS is het spel met naar mijn mening het mooiste verhaallijn. Tot nu toe alleen maar ++++ voor de serie gehad. En hoe graag ik het ook wil spelen, en hoe mooi ik het ook vindt. Als ze nu stoppen, blijft het voor altijd goed.

Gaan ze nu door, met een nieuw verhaallijn, dan moeten ze het ook een nieuwe naam geven en het een spin off noemen. Maar niet op MGS doorborduren als ze met Raiden verder gaan. Doen ze maar MGR - > Metal Gear Ray ofzo =p .. MGCN -> Metal Gear Cyborg Ninja. MGZOE -> ... u know
Anoniem: 96284
19 mei 2009 15:12
MGS5 zal naar mijns inziens een opvolger van MGS3 worden. Met Big Boss (Naked Snake) dus. Kojima moet wel gek zijn om een heel deel aan Raiden op te offeren, aangezien Raiden nou niet bepaald populair is sinds MGS2. Er zit tussen MGS3 en MGS1 nog een heel lang stuk tijd waarin genoeg te vertellen valt, en er werd al eerder gesuggereerd dat er meerdere Big Boss delen kwamen. Daarbij als je goed naar de sfeer van de teller kijkt ademt dat dezelfde grijs-grauwe sfeer van MGS3 uit.

Ik zeg MGS5 met Big Boss vlak voor Metal Gear 1 op de MSX.
Big Boss/Naked Snake was ook de hoofdfiguur in de PSP versie, portable opps. Dat speelde na MGS-3.

Raiden is toch wel flink omhoog geschroefd qua status met wat hij in MGS4 laat zien. Al komt zijn manier van vechten in MGS4 meer overeen met Mortal Kombat dan met een Tactical Espionage Game.

Misschien wordt het wel een soort van Mario Party game... Lekker jammen en zo met Big Boss, Ultra Box, Kessler, Kio Marv, Meryll en al die anderen haha. :+
Anoniem: 197980
22 mei 2009 22:04
nou lekker vaag die nieuwe update op de site nog meer letters en cijfers...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee