Microsoft schroeft gratis opslag Skydrive op tot 25GB

Microsoft heeft de capaciteit van zijn online opslagdienst Skydrive vervijfvoudigd naar een totaal van 25GB. Bovendien krijgt Windows Live een opfrisbeurt waarmee de afzonderlijke diensten verder geïntegreerd worden.

Microsoft SkydriveIn februari van dit jaar introduceerde Microsoft Skydrive, een webopslagdienst die de gebruiker de beschikking over 5GB opslagruimte biedt. De capaciteit wordt nu uitgebreid naar 25GB. Met de mogelijkheid om foto's als diavoorstelling te presenteren en afdrukken te bestellen, legt het softwarebedrijf de nadruk op het delen van foto's. Ook het bestandsbeheer van Skydrive is verbeterd, met onder meer de mogelijkheid bestanden tussen mappen te kopiëren of te verplaatsen. Gebruikers van de dienst in de Verenigde Staten, Denemarken en Ierland kunnen bovendien een complete map als zip-bestand downloaden, een feature die ook voor gebruikers in andere landen uitgerold zal worden.

De uitbreidingen van Skydrive staan niet op zichzelf. Microsoft werkt aan de integratie van zijn Windows Live diensten en kondigde een centrale lijst met contactpersonen aan voor gebruik in onder andere Hotmail en Live Messenger. Het delen van informatie, ongeacht of dat in de vorm tekst, foto's of bestanden is, wordt met de updates eveneens makkelijker, net als het beheer van al die informatie. Ook de aggregatie van andere diensten, zoals Flickr, Facebook, Gmail en andere sociale netwerksites of concurrende diensten, is met de vernieuwde Windows Live verbeterd.

Windows Live logoMicrosoft tracht met de updates en verbeteringen Windows Live de centrale spil in het sociale en zakelijke verkeer te laten worden. Zo moeten ook kalenders en e-mail, zowel online als offline, platformonafhankelijk toegankelijk zijn. In de komende tijd zal Windows Live Essentials, een verzameling pc-programma's met onder meer Messenger, Photo Gallery, en Mail, voor de pc uitgerold worden. De online-equivalenten Hotmail, Skydrive en Windows Live Home krijgen eveneens een opfrisbeurt en op de mobiele telefoon zullen de diensten via de browser en deels via sms bereikbaar zijn.

Door Willem de Moor

Redacteur

13-11-2008 • 11:28

59 Linkedin

Reacties (59)

59
56
8
3
0
11
Wijzig sortering
Ik zou graag daar een backup maken van mn mp3`s maar nu durf ik ze niet daar naartoe te uploaden, ik kan nergens vinden wat nu wel en niet mag namelijk. Ik snap dat ik ze niet mag delen vanaf daar maar gezien de aard van het systeem is alles wel erg 'deel achtig' daar.

dus is het wettelijk en practisch gezien slim en legaal als ik daar een back-up maak van mijn mp`3s ?
"De uploadlimiet is 50 MB per bestand. Het kopiëren of delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal is in strijd met de gebruiksrechtovereenkomst van Microsoft."

Hmm wat zouden ze hier mee bedoelen?
Ze hebben wel een mapje "muziek" gemaakt voor je. Dat is het dubieuze
Waarschijnlijk voor je niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal :P
Vermoedelijk mag gerust je MP3 er op zetten, hoe kan MS bewijzen dat jou mp3 illegaal is?
zker niet microsoft mag jouw bestanden niet scannen
want dat is schending van privacy :+

als je een map zipt voorkom je trouwens ook de meeste problemen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 278428 op 13 november 2008 14:48]

Op AES danwel..
Microsoft heeft geen kinderachtige hardware ;)
je zult dingen toch vast wel als 'private' kunnen flaggen?
Kort: NEE, niet slim bij MS. Zet ze gewoon op DVD of een NAS-schijf ofzo, is het ook nog sneller te benaderen. (Wat betreft legaal, ik betwijfel het, aangezien je waarschijnlijk niet bedoelt MP3s die je van je eigen CD's hebt gemaakt... ?)

[Reactie gewijzigd door Escovan op 13 november 2008 11:45]

Als je het als backup zou gebruiken maak dan een file van b.v. TRUECRYPT.JPG , dump daar je MP3's in en zet ze in je fotomap.
Als je ze niet deelt, beschikbaar stelt of whatsoever, zou er geen probleem mogen zijn. Ik vraag me af of je Skydrive als backup moet gebruiken. Het is denk ik meer voor het (zoals al gezegd hierboven) delen van foto's.

Wat je met 25 GB foto's moet is mij nog onduidelijk..
mijn prive archief van vakantie's e.d van de afgelope 5 jaar is al 16 gb...
mooie online backup kan nooit kwaad.
Wat fotobackup aangaat al ooit gehoord van Photobucket, imageshack, flickr, ... ? Deze bieden dat al aan sinds jaaaaaren (niet overdreven). Weet nu wel niets af van een datalimiet...
Ik heb gisteren nog geprobeerd een backup up te loaden (110 mb)...

De limiet op bestandsgrote, géén procentjes voortgang/weergave upload snelheid zijn best wel vervelend op zo een moment.

Verder wel ok, al kan de interface wat gebruiksvriendelijker.
ach, ze schamen zich vast zo voor de uploadsnelheid dat ze dat liever niet laten zien ;-)

Maar serieus, ze zullen toch echt wel aan hun serverpark architectuur moeten werken om redelijke prestaties te krijgen. Google heeft op dat punt, met hun super-gefinetuned linuxsystemen, wel een flink streepje voor.
Ja dat geloof ik wel ja, dat is eigenlijk een tweede punt wat ik had moeten zeggen: 25 GB uploaden duurt natuurlijk eeuwen. Nu snap ik heus wel dat je niet in 1 keer 25 GB upload, maar als je met RAW-bestanden werkt loopt de grootte snel op. Je zit er niet op te wachten dat het uren duurt alvorens je bakcup online staat, imho?
MS Servers traag of het lijntje tussen jou MS?
De consumentenlijnen van MS zijn geknepen inderdaad, de professionele trekken echter je hele verbinding dicht. Gister nog een boze sysadmin langs mijn bureau gehad met de vraag of ik toevallig een grote update van Microsoft aan het downloaden was.
Wordt de schijfruimte voor Mesh hierbij ook vergroot naar 25GB, of dat nog niet?
nee, nog niet, ik zie op mijn scherm: 299 MB of 5120 MB used, dus nog steeds 5 gigabyte.
Ik las net op hun blog dat ze nog even de puntjes op de i aan het zetten zijn. Ik logde net in namelijk op Skydrive en toen had ik ook nog maar 5 gig opslag. Wie weet wordt inderdaad Mesh ook gelijk verhoogd als ze het gaan doorvoeren.
Ik hoop het ja. Ik vind al die Live diensten van hen steeds beter worden. Vooral omdat het allemaal goed aan elkaar gekoppeld is.
Klopt jah, het hele idee van de Live Paspoort wordt eindelijk zichtbaar. Ook mooi om te zien dat niet alle innovatie tegenwoordig alleen maar uit het Google kamp komt :)

[Reactie gewijzigd door Katseviool op 13 november 2008 14:47]

Google innoveert maar in een opzicht: Keihard concureren. ;)
& hun search-engine natuurlijk.. (die mag ik idd. niet vergeten)
Microsoft heeft z'n "krediet crisis" op innovatie/markt-overwicht nu wel gehad, lang genoeg arrogant geweest, tijd voor goed ideetjes jatten/"innoveren".
& dat merk je, Microsoft is op alle fronten hard bezig..
- Os; linux & Mac OS die popi worden. (populair)
- online: Google & andere concurrenten (in velerlei opzichten)
- games: Xdoos & [xbox-]live-service koppelen aan windows & live-services in algemene zin.
- veiligheid: Microsoft merkt de online problematiek erger worden en gaat daar met veel cash tegenin :P
- office/productiviteit on- & off-line: volledige online & offline kantoorsuites worden in record tempo de grond uit gestampt.
- Eigen hardware lines op verschillende fronten (op vooralsnog blijvende/permanente basis) wel bij oems ingekocht, maargoed.
- universeel maken interfaces (ribbon idee)
Al deze dingen kunnen van veel andere bedrijven niet gezegd worden..
dan doel ik o.a op:
- Google
- Apple
- Adobe
..
vergeten.. :X
Mijn mening: Yahoo & Google hadden Yahoo beter kunnen laten overnemen, nu gaat Microsoft met $40Miljard ze er op services uit-concurreren.
Sure Adobe & Google gaan niet in 1x, maar zoveel harde cash als Micrsoosft hebben weinig bedrijven. (zeker nu :+ )

De opfrisbeurt is overigens al - grotendeels - doorgevoerd in mijn live-accounts (behalve dus m'n skydrive groottes) & niet vandaag of gisteren, maar 'n week of 2 terug.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 136223 op 14 november 2008 06:12]

Ik dacht te begrijpen dat ze naar een soortgelijk model als google toe willen: de grootte kan oplopen tot 25GB, maar dit wordt aangepast naarmate de vraag hoger is.
Anoniem: 190996
13 november 2008 12:47
Ik begrijp goed dat het overgrote deel van de bevolking dit tof vindt. Maar... kan iemand me uitleggen hoe je dit bij een redelijk normale bedrijfsvoering gratis kunt aanbieden? Ik zou het namelijk niet kunnen verzinnen.

Aan dit soort diensten van Microsoft, van Google of van anderen kunnen op langere termijn effecten kleven die nadelig zijn voor de economie, de ICT branche en hun gebruikers.

Voor eenieder die z'n brood verdient in de branche zou het goed zijn om daar af en toe over na te denken.
Voor Microsoft is het vermoedelijk interessant om jou aan de Live site te binden zodat je deze mogelijk ook gaat gebruiken voor zoek acties op het internet en kan Microsoft daarmee hun geld verdienen.

Verder kan Microsoft potentieel uit bepaalde dienstverlening informatie betrekken over jou die hen inzicht geeft in welke commerciele benaderingen jij potentieel geinterresseerd bent.
Is er al een tool die skydrive naar je desktop kan halen ?
Ik zou dan naar (zoals hierboven al vermeld) Live Mesh kijken. Geweldig product en nog gratis ook!
Als ik nu een foto op mn mobiele telefoon neem, staat die automatisch online en als ik een dag later mijn laptop aanzet, wordt de foto daar ook naar gesynchroniseerd.

Ook kan je je PC overnemen met een soort van VNC. Echt een aanrader!
is dit al mogelijk dan? op de mesh.com site staat bij mobile Coming Soon
Als je op je mesh ben ingelogd, kan je add device doen en dan een tech-preview downloaden. Althans, zo heb ik het geloof ik gedaan. Het werkt in ieder geval wel :)

EDIT: Als je ingelogd bent, click ADD DEVICE, bij mij staat er dan "Use Live Mesh for mobile devices", kies deze optie en selecteer dan bij "Option 2" voor het downloaden van de Windows Mobile client.

[Reactie gewijzigd door Pwigle op 14 november 2008 00:26]

Bedankt voor je reactie! :D Maar het is me helaas nog niet gelukt. Die optie waar jij het over hebt is bij mij niet zichtbaar. :(

Ik heb mezelf net aangemeld als developer, maar dat had helaas geen zin.

Ik ga nu dit proberen. http://blogs.msdn.com/livemesh/archive/2008/10/30/update-on-installation-of-live-mesh-for-mobile-fixed.aspx

We moeten dus nog even wachten in NL. Maar als ik op de link klik voor US residents, dan zie ik wel de add mobile device. Dat ga ik proberen als ik weer thuis ben. I'll keep you posted.

edit: Het is me gelukt! :D

[Reactie gewijzigd door HenkEisjedies op 15 november 2008 17:03]

Ja leg eens uit graag. Ik heb zojuist een account aangemaakt na het lezen van je post, maar ik zie ook alleen maar coming soon. Ik heb al geprobeerd mijn land te veranderen naar United States (florida zip: 90210 :) ), maar zonder succes.
Das de enige postcode die ik weet. :p
Wel leuk, al dat Windows Live, maar ik vind het erg loos dat Windows XP x64 compleet niet gesupport wordt. Waarom dat is mag Joost weten, aangezien je gehackte setup files waar de windows versie detectie uit is gesloopt prima te installeren zijn. Zo heb ik hier ook een perfect werkende Live Messenger geïnstalleerd staan. Ik vraag me af waarom ze XP x64 gebruikers zo laten vallen...
Waarschijnlijk omdat XP x64 een afgeleide is van Windows Server 2003. Mogelijk redenatie is dat servers dit soort dingen niet nodig hebben en dat er dus geen support op gegeven wordt.
Dikke bull, XP x64 is altijd in de markt gezet als werkstation/desktop OS, dat het toevallig van serverland af komt maakt daarin geen verschil...
Maar wellicht detecteert de installer het systeem als Windows Server 2003.
Ja kom op zeg, wat is dat voor een PHP-buglist redenatie :). Ze geven gewoon geen support op Windows XP x64. Niet omdat er een bug in de installer zit, maar omdat ze het niet willen. Waarom is me echter een raadsel, en ik vind het ronduit onbeschoft tegenover de mensen die dat OS hebben aangeschaft. Zoals Andros al zei, het is namelijk gewoon een desktop OS.
hmm die van mij staat nog steeds op 5 gig,
niet dat ik het ooit gebruik, maar nu je er 25 gig neer kan zetten word het wel interessant.
als er nu ook nog makkelijke manier is om er data heen te pompen.
Cool dit. Ik zat net te kijken of ik een 10 Gig Humyo account zou openen maar dit klint nog beter.

Hoe zit het met "de kleine lettertjes". Ben je echt eigneaar van je foto's en bestanden? Bij Flickr en Picassa Web staat gewwon vrolijk in de kleine lettertjes dat zij het recht hebben om jouw foto's voor elk soort publicatie doeleinde te gebruiken zonder jouw toestemming. Als dit niet zo'n gebruikerspolicy heeft, ga ik hier wel gebruik van maken.

Edit: net even een account aangemaakt: nieuwe accounts krijgen ook "maar" 5Gb. Daarnaast is het uploaden irritant (max 5 bestanden per keer). Gelukkig kun je een ActiveX plugin installeren waarmee je wel hele collectie files in 1 keer kunt uploaden. Wa wel erg langzaam (20 a 30 kb per seconde).

En nu staan er een hele berg foto's op maar nu loop ik weer tegen het probleem aan dat ik de bestand niet in 1 keer kan downloaden.... Dus nu moet je ze stuk voor stuk ophalen als je ze weer lokaal wilt halen. Erg omslachtig allemaal.

@bigbadbull: Ja ze hebben de EULA inderdaad aangepast:

By submitting, posting or displaying Content on or through Picasa Web Albums, you grant Google a worldwide, non-exclusive, royalty-free license to reproduce, adapt, distribute and publish such Content through Picasa Web Albums, including RSS or other content feeds offered through Picasa Web Albums, and other Google services. In addition, by submitting, posting or displaying Content which is intended to be available to the general public, you grant Google a worldwide, non-exclusive, royalty-free license to reproduce, adapt, distribute and publish such Content for the purpose of displaying, distributing and promoting Google services.

Dus je hebt nu inderdaad betere bescherming van je private albums. Blijft nog steeds nadeel dat je max 1600 x 1200 images op kunt slaan en aan JPEG bent gebonden.

[Reactie gewijzigd door sys64738 op 13 november 2008 13:46]

Dat was (van picassa toch ) een oude EULA, en die zouden ze aangepast hebben.
De bedoeling hiervan was om ze overal op hun servers aan jouw en aan wie jij wil ze te kunnen tonen.

Er is daarvan inderdaad een hele commotie geweest en daarna recht getrokken zijn.
Heb dat echter nooit gecontroleerd.
Dus je hebt nu inderdaad betere bescherming van je private albums. Blijft nog steeds nadeel dat je max 1600 x 1200 images op kunt slaan en aan JPEG bent gebonden.
Weet niet waar je dat vandaan hebt, maar Picasa accepteert foto's van m'n 50D, bijv. 3888×2592 pixels – 4614 kB 4752×3168 pixels – 6016 kB, zonder enig probleem.

[Reactie gewijzigd door Toff op 14 november 2008 14:15]

Joh, veel ruimte zeg!

maar dan vind ik dropbox (www.getdropbox.com) toch iets fijner werken. Deze kun je naast de online versie namelijk gewoon downloaden en maakt er een gewone desktopinterface fan. Dat werkt ongelooflijk prettig! Echter, dropbox heeft maar 2 GB gratis.
Schijnbaar is deze verbetering alleen voor een aantal accounts en dus niet voor iedereen, ik kijk net even en zie nog steeds (op veel accounts):
Online storage
5.00 GB available out of 5 GB
Ik hoop dat Microsoft het snel voor de rest van de gebruikers uitrolt het is alleen maar handig als je meer data kwijt kunt. Ik zou dan ook wat minder accounts nodig hebben om tot de zelfde online oplag te kunnen komen. (handig met een script taaltje, en dus meerdere sykdirves tegelijk in gebruik ;) )
Zal wel het zelfde gaan als met de upgrade van de mailboxen (msn, hotmail) indertijd. Niet meteen maar rustigaan iedereen extra ruimte geven...
Anoniem: 136223
@remy00714 november 2008 05:44
Nee hoor, dat gaan ze in 2~4 rukkies doen, ik heb geen limieten op al m'n 5 Livemail boxen meer.. ;)
Misschien heltp het door je accoutn op een ander land te zetten. Net als d hotmail ruimte-uitbreidingen destijds.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee