'Apple werkt aan hdtv met ingebouwde Apple TV-functionaliteit'

Apple zou momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen hdtv-productlijn met ingebouwde Apple TV-functionaliteit. De bewering is afkomstig van Jason Calacanis, medeoprichter van onder meer Weblogs, Inc.

De lcd-hdtv's zouden voorzien zijn van een lan- en wifi-verbinding en zouden de mogelijkheid hebben om iTunes-content van een Mac of pc te streamen naar de hdtv, zonder dat hiervoor een apart kastje nodig is.

Hoewel het gerucht nog nergens wordt bevestigd, is de stap niet ondenkbaar. Zo heeft Apple al een 30"-monitor in zijn programma, kan de iPod Touch en de iPhone met de Remote App-software fungeren als afstandsbediening en is productdifferentiatie nodig om nieuwe markten aan te boren. Een eigen hdtv-lijn zou mooi bij de ambities passen van het bedrijf. Tevens zou de ingebouwde Apple TV-functionaliteit de hdtv-lijn van Apple, ten opzichte van andere lcd-fabrikanten, minder gevoelig maken voor de huidige prijserosie van hdtv's.

De Apple TV-settopbox is niet echt het daverende succes geweest waarop Apple had gehoopt. Eind 2007 concludeerden analisten dat gebruikers het apparaat links lieten liggen. Dit is niet verwonderlijk, want in Europa kampte de iTunes Store met een tekort aan videocontent, terwijl er in Amerika vooral kritiek was op het ontbreken van dvr-functionaliteit.

Door Pieter Molenaar

12-10-2008 • 17:20

62 Linkedin

Submitter: Anoniem: 69767

Reacties (62)

62
59
13
8
0
0
Wijzig sortering
Probleem voor Apple is dat er geen HDTV-standaard is. Naast de 720p/1080i 50/60Hz verschillen zit je ook nog eens met een verschillend gebruik van DVB-S/C/T door de verschillende bedrijven.

Door de open structuur is dit met MCE nog enigszins op te lossen, hoewel je een redelijk gevorderde PC gebruiker moet zijn om alles draaiende te krijgen (en te houden). Ik spreek uit ervaring, ik gebruik DVB-C op m'n Vista MCE. Prachtig beeld, werkt fantastisch met m'n xbox 360 als extenders. Maar eens in de zoveel tijd (dit weekend ook weer :( ) geeft het systeem er de brui aan en moet ik alle zenders opnieuw zoeken, sorteren en aan het juiste EPG kanaal koppelen. Al met al toch een karweitje van een uur of 2.

Maar terug naar het onderwerp: het zal Apple nooit van z'n leven lukken om een product op de markt te brengen dat HDTV (waarvoor je DVB nodigt hebt) overal ter wereld vanuit de doos laat werken.
DVB-S/C/T/S2 zijn idd wel standaarden, maar waar het vooral misgaat is met encryptie...
Maar terug naar het onderwerp: het zal Apple nooit van z'n leven lukken om een product op de markt te brengen dat HDTV (waarvoor je DVB nodigt hebt) overal ter wereld vanuit de doos laat werken.
Misschien is het ook niet de bedoeling om een universeel HDTV-platform te ontwerpen? De iPhone begon immers ook 'langzaam' in weinig landen. Misschien moet Apple eerst wat tv providers moeten aanspreken om een alomvattend apparaat te maken.

't Klinkt zeker wel interessant, een apparaat dat al de apparatuur uit de tv-meubel kan vervangen. Zoveel mogelijk draadloos (802.11n) en een (enkele) stroomkabel en ik zie mezelf het apparaatje al aanschaffen :)
Anoniem: 87066
12 oktober 2008 17:46
De Apple TV-settopbox is niet echt het daverende succes geweest waarop Apple had gehoopt. Eind 2007 concludeerden analisten dat gebruikers het apparaat links lieten liggen. Dit is niet verwonderlijk, want in Europa kampte de iTunes Store met een tekort aan videocontent, terwijl er in Amerika vooral kritiek was op het ontbreken van dvr-functionaliteit.
En toch, ik ben blij dat ik er een hebt gehaald uit de VS. Het streamen van content naar de AppleTV gaat bijv. erg smooth. Het omzetten van films via Handbrake en Visualhub kost even werk, maar daarna kun je vanaf je luie stoel zo uit 131 films (althans, mijn collectie) kiezen.

En er zijn natuurlijk ook manieren om vanuit Europa een US iTunes-account aan te maken en HD materiaal te scoren. Zeker de recente deal met NBC heeft mooie content opgeleverd.

En daarnaast zijn er ook manieren om via Usenet HD-films te scoren en die op je AppleTV te zetten.
Goed voor je dat het zo leuk werkt. Echter je moet je wel goed inzien dat al tijden betere netwerk streamers beschikbaar zijn in iedere vorm, smaak en kleur. Meeste mensen die AppleTV gekocht hebben, is omdat er een appeltje op staat.

No offence :) Ben blij dat het goed voor jou werkt. Er is alleen echter een reden waarom het een falend product is.
Zoals..?

Ik hang hier op een 802.11n netwerk en HD-content gaat, zoals gezegd, erg smooth. En hier is een review van amper twee weken terug waar de AppleTV een mooie tweede plek inneemt.
The good:
Provides access to a variety of free and premium media content--including movie rentals, TV shows, music, photos, podcasts, and YouTube videos--on your living room TV; streams media from networked Mac or Windows PCs; purchases and rentals can be done directly through iTunes Store on your TV; movie rentals from all major studios include some in HD and surround sound; sleek external design and elegant user interface; simple, streamlined setup; includes state-of-the-art 802.11n wireless networking; smooth, hiccup-free streaming.

The bottom line:
With its enhanced iTunes video offerings, PC-free operation, and a lower price tag, the updated Apple TV is a compelling Internet-enabled entertainment device for the living room.

4 stars
Excellent
En dit is een 40Gb, die wel 's bekritiseerd is vanwege beperkte streaming, maar desondanks erg goed is ontvangen.
If you have a moderate-to-large iTunes library, you’ll find the Apple TV’s hard drive too cramped to hold much of your content. (See Chris Breen’s video on Exploring Apple TV.) This would be a serious drawback if the device’s streaming capabilities weren’t as good as they are.

With its simple setup, superb streaming, ease of use, and quality output, it’s a great piece of gear
.
En met de mededeling 'mensen kopen hem omdat er een Apple op staat' ga je wel erg ver. Met simpel zoekwerk kom je erachter dat een device van 2 jaar oud behoorlijk geroemd wordt om zijn streaming capaciteiten.

Onbegrijpelijk dat hier op Tweakers een niet-onderbouwde post van zes zinnen als +1 gemod wordt en dat je hier wegkomt met argumentaties als 'men koopt het omdat er een Apple op staat'.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 87066 op 12 oktober 2008 18:42]

Anoniem: 253945
12 oktober 2008 17:36
Hele dikke concurrentie voor MicroSoft haar Media Center strategie dus!
Het onbreken van DVR functionaliteit en het buiten US ontbreken van mogelijkheid tot kopen/huren video is volgens mij de enige reden die de grote doorbraak van Apple haar strategie in de weg staat (hoewel ze het al verdomd goed doen).
Zou erg leuk zijn als ze gelijk 3D tv gaan implementeren, en natuurlijk 3D foto's en homevideo.... een iPhone met 2 ingebouwde camera's (met tikkeltje betere specs) zou hier ook een stap (sprong) in de goede richting zijn ! ( :) )
Let's try it, OK?

"Hele dikke concurrentie voor MicroSoft haar Media Center strategie dus"

Wat is Microsoft (niet MicroSoft) zijn strategie dan? Kun je me dat precies in max. 10 zinnen uitleggen? Niet? .. Dat komt omdat Microsoft een software bedrijf is en geen hardware bedrijf. Microsoft heeft geen plannen voor physieke hardware buiten wat ze nu al hebben en gaan al helemaal niet TVs maken. Daar hebben ze partners voor .. case-in-point: HP.

HP heeft al een jaar of 2 jaar een software update voor zijn LCD TV's welke MCE extender techniek naar de TVs brengt. Is al een tijdje dus.

"Het onbreken van DVR functionaliteit en het buiten US ontbreken van mogelijkheid tot kopen/huren video is volgens mij de enige reden die de grote doorbraak van Apple haar strategie in de weg staat"
Je hebt nog wel meer nodig om te slagen hoor. Zo is er geen aansluiting voor derde apparaten, geen mogelijkheid tot softwarematige uitbreidingen (legaal, niet-hack), er is geen TV input op dit moment en nog maar te zwijgen over 3rd party hardware voor in de computer/tv. Het feit dat ze nog in VS blijven is niet zo vreemd en zie je in vrijwel iedere online dienst. Dat is een probleem met de studios. Echter dit is geen driving-factor. Op moment dat de EU ook mag, zie je Xbox360 en videowebsites overal gratis en betaalde content stream. Zeker niet Apple-exclusief.

"(hoewel ze het al verdomd goed doen)"
Goed doen in wat? Apple TV sales? Die vallen juist extreem tegen. Het klopt dat desktop sales in de lift staan maar ook niet spectaculair hoog. Het is nog steeds een zeer kleine speler op de computer markt. Ipods zijn reuze populair ja klopt.

"Zou erg leuk zijn als ze gelijk 3D tv gaan implementeren, en natuurlijk 3D foto's en homevideo"
Hmm en hoe zie jij 3D tv voor je? Er is niet eens een universele 3d standaard om film op te nemen. Laat staan apparaten die het kunnen opnemen.. Dream on...

"een iPhone met 2 ingebouwde camera's"
Hoe kan dat 3D opnemen? Think again...

"(met tikkeltje betere specs)"
Wat is er mis met huidige specs?

Zoals T-Town ook al zegt .. wil je ook niet meteen het medicijn tegen aids en kanker erbij? Als een leuk extratje.

Sorry maar je post is zwaar in dromenland.
Met dat zeer kleine speler op de computermarkt valt het reuze mee, zie:

nieuws: Dell en Apple weten marktaandeel in pc-markt te vergroten

Ik meen me te herrineren dat ze Acer inmiddels voorbij zijn maar kan het bericht niet zo snel vinden.
En wereldvrede gemaakt door apple zou ook wel mooi zijn he?
Komaan zeg, apple gaat geen tv van een half miljoen maken hè.
Ik hoop nog steeds op het patent van Apple waarbij je je MB(P) in de monitor kan schuiven op het moment dat je thuiskomt. Ideaal, ben je gelijk je notebook kwijt en heb je al je bestanden gemakkelijk bij elkaar.

Is wel gemakkelijk nu alle poorten van de nieuwe MB(P)'s allemaal aan dezelfde kant zitten ;)

EDIT:

Deze dus: klik

[Reactie gewijzigd door hexagram op 12 oktober 2008 17:36]

Klinkt erg leuk, maar ik vraag mij af of er ook een ingebouwde Decoder inzit, voor het ontvangen van Digitale TV/HDTV. Zou jammer zijn als er bij zo'n strak apparaat van apple nog een appart kastje moet komen te staan.. :)
Hoewel ik het erg onwaarschijnlijk vindt dat Apple dit gaat doen, mag je van ze verwachten dat áls ze het doen, het een alles in één product is, zonder kabels, kastjes of andere 'ingewikkelde' of lelijke dingen eromheen.
Hoewel ik het erg onwaarschijnlijk vindt dat Apple dit gaat doen, mag je van ze verwachten dat áls ze het doen, het een alles in één product is, zonder kabels, kastjes of andere 'ingewikkelde' of lelijke dingen eromheen.
dat valt vies tegen vrees ik. De AppleTV op dit moment stelt zwaar teleur. Het is een 'extra', in plaats van iets vervangends. Dat zijn we niet van Apple gewend. Immers, de iPod was niet nieuw, maar is een grote verbetering op andere MP3 spelers. De Touch is zelfs een waardige vervanger (voor veel mensen) van een PSP of DS. De iPhone kán zelfs 5-6 apparaten vervangen (afhankelijk van hoe veeleisend je bent), een telefoon, een pda, TomTom, camera, media speler, PSP, zelfs een gitaarstemmertje. Voor mij als fotograaf vervangt het de camera niet, maar afijn, Apple apparaten hebben de potentie om bepaalde apparaten te vervangen. En de Mac is, zeker nu een Mac óók "I'm a PC" kan zeggen een waardige vervanger van een pc(-only).

De huidige AppleTV heeft dat niet. Het blijft een extra apparaat in je toch al drukke tv meubel. Er blijft een DVD speler, straks Blu-Ray speler, HDTV decoder/receiver, HD DVD recorder bij staan. Sommige mensen hebben er nog een console bij. Al met al een hoop kabels en een handjevol afstandsbedieningen. Reden genoeg om een €170 ab van Logitech te kopen die ze allemaal vervangt. Dure grappen.

Apple moet hierop inspelen. De interface is geweldig, een kind kan de was doen. Waarom niet live TV erin bouwen (gewoon zo'n Miglia of Elgato USB tuner zodat alle soorten televisie worden ondersteund, met een software plugin voor de interface), en opnamemogelijkheden (er zit immers al een harddisk in). En een optisch station erin voor cd/dvd/blu-ray. En als ik een dergelijk apparaat, wat best het formaat mag hebben van 5 AppleTV's als écht alles erin zit, op mn HDTV kan aansluiten haal ik er gelijk eentje op. De juiste uitgangen voor geluid, en klaar.

Integratie met het tv toestel ben ik geen fan van. Hoewel Apple het moet kunnen om het bovenstaande apparaat te bouwen zal een console als de PlayStation 3 niet zo snel door Apple te overtreffen zijn. Een beetje lullig wordt het als je je hele HDTV moet wegbrengen omdat de optische schijf of de hdd stuk is. En als het goed is kan je op zo'n HDTV altijd nog gewone kabel kijken, als je receiver voor digital HDTV stuk is.
blijft een DVD speler, straks Blu-Ray speler, HDTV decoder/receiver, HD DVD recorder bij staan. Sommige mensen hebben er nog een console bij.
De DVD speler, blu-ray speler (wat straks? nu!) en de console bestaat nu toch al lang? Dat heet een PS3 ;) Heb je ook nog eens een mooie media extender om media van je Mac te streamen of om je h264/divx/ts etc files mee af te spelen.

In feite doet Sony met de PS3 al heel erg veel wat je ook met de Apple TV zou moeten doen, alleen kan de PS3 -ook- blu-rays en dvds afspelen en als je het leuk vind als extra'tje ook nog eens behoorlijk goed games draaien.

Zelfs technisch gezien heeft de PS3 ook al de online store voor media distributie. Het hele systeem van downloaden, gratis downloads, betaalde downloads, demo versies etc bestaat allemaal al voor de PS3. Het grote verschil is natuurlijk dat er in de PSN shop alleen een handjevol trailers te krijgen is, terwijl de iTunes shop van Apple boordevol staat met media die je af en toe niet eens (meer) via P2P netwerken kunt krijgen.
[...]
In feite doet Sony met de PS3 al heel erg veel wat je ook met de Apple TV zou moeten doen, alleen kan de PS3 -ook- blu-rays en dvds afspelen en als je het leuk vind als extra'tje ook nog eens behoorlijk goed games draaien.

Zelfs technisch gezien heeft de PS3 ook al de online store voor media distributie. Het hele systeem van downloaden, gratis downloads, betaalde downloads, demo versies etc bestaat allemaal al voor de PS3. Het grote verschil is natuurlijk dat er in de PSN shop alleen een handjevol trailers te krijgen is, terwijl de iTunes shop van Apple boordevol staat met media die je af en toe niet eens (meer) via P2P netwerken kunt krijgen.
Het gaat om software. Dat de PS3 ook als mediacenter kan dienen en dat je er een kleine muziekwinkel bij krijgt geloof ik wel. Echter, het is weer een extra systeem. Om die media op je portable mp3speler te krijgen zijn weer veel handelingen nodig en ook om het op je pc/mac te krijgen zal wel niet zo makkelijk gaan als via iTunes.

Als je kijkt naar wat er aan hardware en software in het tv meubel voorkomt dan concludeer je al snel (vanuit Apple gebruikers perspectief) dat de hardware voor alle functies wel goed en aanwezig zijn, maar de software nog veel te wensen over laat.

Net als Apple met smartphones heeft gedaan wordt het nu tijd om de huiskamer aan te pakken. En dus dat ene apparaat te maken wat ze allemaal (behalve de gameconsole voor games only) vervangt. En juist Apple, omdat alleen hun mediacenter geschikt is voor universeel gebruik, om autmatisch je content constant overal te hebben, op je iPod/iPhone onderweg, op je pc/mac, en in de huiskamer met de AppleTV. En zo lang de iPod 65% marktaandeel heeft en de iTunes Store marktleider is in alle muziek en videoverkopen is Apple eigenlijk de enige kandidaat om dit systeem aan de man te brengen zonder dat mensen meerdere systemen naast elkaar moeten gebruiken.
Juist het inlocken van Apple hardware met iTunes is handig voor veel mensen omdat de doorsnee content zich altijd zal bevinden op de iTunes. Apples succes is uiteindelijk afhankelijk om de massa te kunnen leveren wat ze willen. Echter voor mensen die net iets meer willen, anime, niet engelse films/series, alternatieve muziek is iTunes eerder juist een probleem en heeft de PS3 juist hier een voordeel omdat je simpel een eigen server op kan zetten waar de PS3 zijn content vanaf trekt en jij bepaalt wat er afgespeelt wordt. Dit zou voor mij reden te meer zijn om juist een PS3 te kopen ipv een Apple product. Zeker gezien dat Sony de PS3 steeds meer begint te verweven in je thuis situatie. Sony is immers er net zo goed op uit zoals Apple maar ook MS om je woonkamer te veroveren aangezien iedereen verwacht dat daar uiteindelijk bepaalt zal worden wat er in de rest van het huis aanwezig zal zijn. Maar ook wat iemand verder mee naar buiten zal nemen wat betreft mediadragers. Ik zie meer concurrentie in mijn woonkamer dan ook graag tegenmoet, ik hoop wel dat Apple iets doet aan beta-Tunes.
Inderdaad, zoals ik al zei, de hardware en ook de setup is bij Sony beter dan bij Apple, maar waaaaar is de content?

Kijk eens voor de grap in de iTunes store wat je kan krijgen aan TV series. Lopende series zijn er per aflevering te downloaden net nadat ze zijn uitgezonden en steeds meer daarvan in HD. Als straks b.v. ook Prison Break season 2 in HD via de iTunes store te krijgen is, dan heb je content die geen enkel P2P netwerk meer kan leveren.

Vergelijk dat met de PSN store. Een paar lamme trailers... That's it.

-Waarom- is die store van Sony nagenoeg leeg, terwijl Apple zoveel series aanbied dat zelfs als je 24/7 ze allemaal gaat kijken je de komende 50 jaar nog wel zoet er mee bent?
"En een optisch station erin voor cd/dvd/blu-ray. En als ik een dergelijk apparaat, wat best het formaat mag hebben van 5 AppleTV's als écht alles erin zit, op mn HDTV kan aansluiten haal ik er gelijk eentje op. De juiste uitgangen voor geluid, en klaar. "
het dat geen mediacenter pc?
het dat geen mediacenter pc?
Nee, een MediaCenter is niet wat ik bedoel. Ik wil een Mediacenter Mac. Omdat dat samenwerkt met systemen die ik al heb (iPod+iTunes, AirTunes, iTunes Store)

Ik wil één kastje bij de televisie die daar met HDMI op wordt aangesloten waarmee ik
- high-def tv kan kijken (ingebouwde of USB TV Tuner)
- ondersteuning voor teletekst (pagina 819 is tegenwoordig erg interessant)
- opnemen op de ingebouwde harddisk (gewoon 500Gb erin)
- blu-ray en DVD video op kan kijken
- CD's afspelen (track informatie via internet)
- muziek/films/tv shows/podcasts over wifi kan afspelen vanaf iedere Mac/pc in huis
- foto slideshows vanuit Aperture op de Mac elders in huis afspelen
- YouTube video's & Flickr foto's afspelen
- via iTunes muziek/films op kan bewaren (voor als de mac/pc uit staat)
- films kan huren uit de iTunes Store (zodat ik die ook op mn iPod/iPhone kan syncen)
- geluid via AirTunes kan streamen naar op een AirPort Express aangesloten set speakers

En een nieuwe Apple Remote, met numerieke toetsen om wat sneller te kunnen zappen/typen. Bovendien is de iPod Touch of iPhone geniaal te gebruiken als afstandsbediening, door Apple's eigen Remote app. Als ik die ook kan gebruiken om op de AppleTV snel wat in te typen (de iPhone kan immers gewoon een toetsenbordje weergeven) wil ik daar nog best wat extra voor betalen.

Op die manier kan gewoon alles via hetzelfde systeem. Het is kinderspel om media met iTunes op een iPod of AppleTV te zetten. En die iPod (of iPhone) hebben heel veel mensen wel.

Ondersteuning voor .avi is niet nodig. Dat het systeem niet ideaal is voor mensen die illegaal downloaden of hun films/series via andere betaalde diensten halen geeft niet. Door in iTunes Store de content te kopen (een Amerikaanse account aanmaken is een eitje) kan je (bijna) alles naar je huiskamer halen wat je wilt. Geniaal om op vrijdagochtend de échte AppleTV aan te zetten en direct de nieuwe (reeds automatisch gedownloadde) nieuwe aflevering van The Office te kijken na drie klikjes op de ab.

Dan nog even een console (ik twijfel tussen PS3 en Wii) op de TV aansluiten en de huiskamer is klaar. Met slechts twee apparaten en een mooi groot scherm.

[Reactie gewijzigd door t-h op 12 oktober 2008 22:02]

"Als ik die ook kan gebruiken om op de AppleTV snel wat in te typen (de iPhone kan immers gewoon een toetsenbordje weergeven) wil ik daar nog best wat extra voor betalen."

Sterker nog, dat kan al, als je de Remote App synct met een Apple TV krijg je ook een toetsenbordje te zien.
"Als ik die ook kan gebruiken om op de AppleTV snel wat in te typen (de iPhone kan immers gewoon een toetsenbordje weergeven) wil ik daar nog best wat extra voor betalen."

Sterker nog, dat kan al, als je de Remote App synct met een Apple TV krijg je ook een toetsenbordje te zien.
Cool. Dat wist ik niet. Zoals je uit mijn posts wel begrijpt heb ik (nog) geen AppleTV. Maar erg fijn om te zien dat de remote er dus al is. Nu nog een echte AppleTV :)
mac mini + plex kan al veel van de dingen die jij wilt.
Dat is er al. Een htPC :)
Dat is er al. Een htPC :)
nope. nou ja, voor sommigen. voor mij niet. Ik heb een iPod, iPhone, AirTunes speakers en een behoorlijke account bij de iTunes Store (US en NL). Ik wil het dus van Apple, zodat alles samen blijft werken. En ik kan me zo voorstellen, met een 65% martkaandeel in MP3-spelers, en een 17% marktaandeel in smartphones met de iPhone en de marktleiderspositie in muziekverkopen en digitale tv/film verkoop/verhuur, dat er meer mensen zijn die hun tv settopbox ook daarmee willen laten samenwerken.
De AppleTV is zeker niet perfect. Het is geen DVR en HD doet hij ook al niet. Maar wat hij wel doet, doet hij op zich goed en beter dan veel andere streaming media apparaten. Probleem is een beetje dat mensen van Apple teveel verwachten. Apple doet niet mee aan de feature race. De meeste concurrenten bieden veel meer mogelijkheden dan de iPhone of de iPod, maar Apple doet de dingen die het doet gewoon een stuk gebruikersvriendelijk. Met de AppleTV lijkt men echter te veel features geschrapt te hebben. Helaas is Apple dus ook niet perfect en zit er ook wel eens een minder geslaagd idee tussen.

Of dit automatisch betekent dat een scherm met ingebouwde AppleTV geen meerwaarde heeft. Je zegt zelf al:
Het blijft een extra apparaat in je toch al drukke tv meubel
Integratie is bij veel mensen gewenst en je argument
Een beetje lullig wordt het als je je hele HDTV moet wegbrengen omdat de optische schijf of de hdd stuk is.
is natuurlijk correct, maar dat weerhoudt een hoop mensen er niet van een iMac te kopen en geen los scherm en losse computer. Er zijn twee tegengestelde belangen. Integratie voor het gemak en losse componenten voor de keuzevrijheid en bij reparaties. Het blijft een afweging en het kan best zijn dat voor een hoop mensen de keuze uitvalt richting een scherm met ingebouwde AppleTV.

Apple zal ongetwijfeld een goed marktonderzoek doen voordat men met een product op de markt komt. En als het niet aanslaat is het pech voor Apple, maar geen wereldramp. We zien het wel.
Ik hoop het, want het ontbreken van dat en opnamefuncties is de voornaamste reden waarom Apple TV faalde.

Hoe dan ook is dit voor Belgie onbelangrijk, gezien Teleslet zn eigen onstabiele trage platform heeft, zodat je wel een van hun lelijke zelfineengestoken brolbakken moet kopen... (als die opmerking een boze ondertoon heeft jegens Telenet is dat omdat ik heirover ook boos ben :p)
Apple mikt met de apple TV 100% op internet TV. In Amerika neemt dit al aardige vormen aan: series kun je voor weinig kopen op itunes andere zijn nu zelfs gratis te bekijken via internet. Het gebrek aan content in europa is voor mij de reden dat ik er nog geen eentje heb. Qua muziek player en foto player is hij namelijk erg goed
Daarvoor zijn we ook nogal afhankelijk van de UPC's en Essents van deze wereld. Decoder inbouwen zal het probleem niet zijn, het laten werken ervan wel degelijk.
Apple maakt altijd wel mooie dingen. Zeer gebruiksvriendelijk en zeer mooi van design. Jammer dat ze zo duur zijn, anders had ik hier een macbook, imac, ipod (of iphone) en dus binnenkort deze tv.
Ok, je berichtje is een bait...

Als je nou zegt dat je het geld niet hebt voor Apple apparatuur, dan klinkt het heel anders. Ik heb zelf de stap genomen om een rib uit mijn lijf te trekken en een MBP te kopen. De uiteindelijke cost of ownership is een fractie van die van mijn eerdere windows laptops. De eerste aanschaf kost inderdaad wat meer maar ik vind dat je mag betalen voor deze kwaliteit al is het nog geen perfectie: die wil ik ook niet want dan kan ik het ook niet meer betalen.

Zo'n tv... hmmzzz.. ik wacht de 14e ff af. Ik wil eigenlijk een iMac kopen voor onze woonkamer, als vervanger van onze windows bak.
Man praat ff normaal... hij vind Apple producten duur en dat zijn ze ook. Dat jij nou een rib uit je lijf hebt getrokken betekend dat nog niet dat elk ander weldenkend mens dat ook doet. De meeste mensen hebben ook nog andere kosten in hun leven wat de aanschaf van dergelijke gadgets redelijk bemoeilijkt.

Desalniettemin vind ik het fijn voor je dat je een product heb gevonden waarbij jij je helemaal thuis voelt :) oordeel alleen niet te snel over de keuzes die andere maken.
Duur, dat wel, maar ik moet toch zeggen dat de producten hier in huis allemaal heerlijk werken. Eindelijk een niet haperend wifi netwerk bijv. Dat met de ervaringen daarvoor en ik wil wel iets meer spenderen. Een uitgave als een tv doe je ook maar eens in de 5-10 jaar, dus mocht deze bestaan, en hij is vooral goed in beeld, wellicht iets duurder... dat merk je op die 5-10 jaar toch niet en je krijgt er iets voor terug wat toch erg mooi in je netwerk past, inderdaad zonder extra kastje. Ben heel benieuwd, de nieuwe laptop wordt zowiezo m'n eerste echte Mac in huis, toeval wil dat m'n tv ook begint te haperen. :)
Ik hoop op Softcam support ;) Aangezien het op OSX draait zou zo'n tooltje niet veel werkt moeten zijn... Ik ben benieuwd.
Probleem met de huidige AppleTV is ook dat het ding alleen iTunes content speelt. Voor de iPod is dat niet zo'n probleem omdat iTunes prima werkt met MP3's, maar iTunes vreet geen DivX, dus je kan alleen je legaal gekochte films afspelen. Aangezien die er in .nl niet zijn heb je er niet zo veel aan.
Probleem met de huidige AppleTV is ook dat het ding alleen iTunes content speelt. Voor de iPod is dat niet zo'n probleem omdat iTunes prima werkt met MP3's, maar iTunes vreet geen DivX, dus je kan alleen je legaal gekochte films afspelen. Aangezien die er in .nl niet zijn heb je er niet zo veel aan.
hoewel ik het met je eens ben dat dit in Nederland de verkoop een beetje remt moet ik erbij zeggen dat het een goede zet is van Apple. Het draait namelijk om kwaliteit.

De meeste DivX films die je illegaal downloadt zijn niet geschikt voor het kijken op een HDTV. De iTunes content wel. Met mijn Amerikaanse iTunes Store account download ik de laatste TV series en huur ik af en toe een filmpje. De kwaliteit is gewoon super. De Standard Definition content is subliem op de iPhone. Haarscherm, goeie framerates. Tegelijkertijd is de HD content van fijne kwaliteit op grote schermen. Op mijn 20" Apple Display (wat een resolutie haalt vergelijkbaar met de meeste HDTV's) ziet het er goed uit.

Om content van dergelijke kwaliteit te vinden op een torrent site moet je goed zoeken. Dat is toch allemaal net wat lastiger. Je kan niet in iTunes snel klikken op The Office, Buy Episode, en direct beginnen met kijken.

De ondersteuning voor formaten die vooral voor illegaal kijken worden gebruikt weglaten is daarom imo een goede zet. Echter, daar moet Apple wel content in Nederland tegenover gaan zetten.
Anoniem: 196662
@t-h12 oktober 2008 19:21
Je hebt ook 1080p divx films maar aangezien je 'de meeste" zegt: iTunes speelt geen mkv bestanden waarvan de meeste 1080p en 720p zijn...
HDTV rips zijn er anders in overvloed van alle nieuwe TV -series, sterker nog je kunt ze bijna niet meer missen.

Dit is dan wel geen 1080p maar toch prima te kijken op een 42" Full HD tv.
Ik zou persoonlijk meer heil zien in het uitbreiden van de apple tv. Een optische drive er in zodat je dvd's/bluray af kan spelen, een opname functie inbouwen, grotere harde schijf en een optie om eigen apps te instaleren en wat te internetten. Dan heb je het geen waar de meeste mensen een htpc voor kopen. Maar dat kan altijd goedkoper en makkelijker. Alleen een beetje spul streamen willen de meeste mensen niet.
Vraag me af of er een dashboard of iets dergelijks in AppleTV zit... Werkt namelijk op de Mac en iPhone/iPod Touch prima en zou ook makkelijk geintroduceerd kunnen worden op AppleTV! Dat zou de functionaliteiten al aardig uit kunnen breiden natuurlijk.
Ipv eerst Apple TV's te bouwen met TV ondersteuning :).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee