Disney biedt Pirates of the Caribbean-mmo ter download aan

De mmo Pirates of the Caribbean Online is per direct te downloaden. Uitgeverij Disney wil de drempel voor geïnteresseerden laag leggen door zowel een gratis als een betaald abonnement aan te bieden en de systeemeisen laag te houden.

De software van Pirates of the Caribbean Online is gratis te downloaden, maar om het spel te spelen is wel een abonnement nodig. Wie maandelijks tien dollar voor zijn abonnement betaalt, krijgt toegang tot alle wapens, queesten en spelgebieden, terwijl niet-betalende spelers worden geconfronteerd met advertenties. Gamers wordt aangeraden om minimaal een pc met een 800MHz-cpu en 512MB ram te gebruiken, met daarbij een grafische kaart met tenminste 32MB aan boord. Het spel is ontwikkeld door VR Studio, onderdeel van de Walt Disney Internet Group.

Spelers kunnen een piratenkarakter aanmaken, waarmee ze op en om veertien Caraïbische eilanden op avontuur gaan. De verhouding tussen land- en zeemissies is ongeveer gelijk. Er kan gevochten worden met zeven verschillende wapens waaronder een sabel, bommen en een voodoopoppetje. Spelers kunnen niet sterven in het spel. In plaats daarvan worden ze bewusteloos geslagen en in het gevang gegooid, waarna ze moeten proberen om uit te breken. Er kan overigens niet gespeeld worden met figuren zoals Captain Jack Sparrow en Elizabeth Swann, die echter wel in de game figureren.

pirates of the caribbean online

Door Tom Rosens

Redacteur

01-11-2007 • 17:44

51 Linkedin

Reacties (51)

51
47
7
2
0
17
Wijzig sortering
Wauw een 32Mb videokaart :/ lang geleden dat ik die systeemeis zag.

het zal wel te maken hebben met de lage instapdrempel, maar ik denk dat veel MMO spelers tegenwoordig toch zitten te wachten op wat mooiere graphics. Zeker als ik naar de screenshots kijk moet ik toch even slikken. Wat een vlakke kleurenpallet!

Noem me een graphicswhore, maar ik denk toch dat het een drempel zal zijn voor menig gamer.

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 1 november 2007 17:59]

WOW is er groot door geworden. Vergeet niet dat de systeemeisen van WoW gelijk zijn aan die van dit spel. Ook een 32mb videokaart. En vergeet dan ook niet dat we in Nederland redelijk vermogend zijn en dus beschikken over voldoende pecunia om stevige hardware aan te schaffen. Hele grote (Aziatische bijvoorbeeld) markten hebben met gemiddeld fix lagere systeemeisen te maken.

De opmerking van hieronder dat Morrowwind er beter uitziet kan ik niet helemaal plaatsen. Het gaat hier om een MMO, die door het online spelen met andere spelers andere systeemeisen heeft dan een singleplayer game als Morrowwind.
Doet me denken aan morrowind. Inderdaad een MMO hoeft geen top graphics te hebben maar dit is wel erg "back to the past"!
Anoniem: 174149
@swampy1 november 2007 19:42
Zelfs Morrowind (van meer dan 5 jaar geleden) had al betere graphics dan dit.
Zie bijvoorbeeld twee enigszins vergelijkbare scenes:
Pirates:
http://www.game-reviews.c...line/pirates-online-1.jpg

Morrowind:
http://zalthor.sitesled.com/morrowind_gnisis.jpg

De Morrowind gfx zien er beter en professioneler uit dan die van het net gereleaste spel Pirates Online.. tragisch :P
Inderdaad Tragisch, ze moeten een beter team samen stellen om het niveau van WoW te bereiken. Een game die ook niet mooi is maar geesh voor 2004 was het goed genoeg.

Deze MMO mist gewoon duidelijk de drive om iets moois ervan te maken.

[Reactie gewijzigd door swampy op 1 november 2007 20:15]

nou toen was het ook al lelijk....
WoW redt het met sfeer. de game zijn textures en models zijn zo ongedetailleerd dat is echt neit normaal.
ik geef toe ik ben een graphics whore. maar Wow is voor mij ( sinds de launch ) gewoon te onaantrekkelijk geweest.
Inderdaad, dat viel me al eerder op toen ik een tijdje terug de trailer zag van dit spel. Dit zijn echt graphics van een jaar of 5-10 geleden. Een beetje kwaliteit in de gfx is zelfs in MMOs wel belangrijk, al is het maar om de immersie te verbeteren.
Gamen met ads 8)7 wordt steeds vaker toegepast, maar toch vind ik het vervelend. Hierdoor kun je je niet meer echt inleven in een spel , als opeens zo een ad verschijnt.

[Reactie gewijzigd door ieperlingetje op 1 november 2007 17:51]

TV-programma's met ads 8)7 wordt steeds vaker toegepast, maar toch vind ik het vervelend. Hierdoor kun je je niet meer echt inleven in een film, als opeens zo een ad verschijnt.
Webpaginas uitsturingen met ads 8)7 wordt steeds vaker toegepast, maar toch vind ik het vervelend. Hierdoor kun je je niet meer echt inleven in een website, als opeens zo een ad verschijnt.
mja, het punt wat ik probeer te maken is dat 'dit soort dingen' al langer voorkomt in een andere mediatak. Je kunt naar de bios gaan en voor 7,50 een film kijken, of je kunt wachten tot 'ie op TV komt, kun je hem gratis kijken maar dan heb je om het half uur een blokkie reclame. Is ongeveer precies hetzelfde, toch?
Ik snap je wel, maar de vergelijking is wat krom. Ik betaal centjes om naar de bioscoop te gaan en nog steeds krijg ik reclame voor me kiezen: Voor de film en tijdens de pauze. Moet ik wel toegeven op tv krijg je iets wat meer reclame en de reclame in de Bios is tenminste nog in Surround Sound :+
reclame tijdens de pauze in de bioscoop?
ik weet niet naar welke bioscoop jij gaat, maar ik heb nog NOOIT reclame in de pauze gezien. wel als hij nog moet beginnen.
maar die reclame is ook mooi als je met pech wat later bent :P
Daarom kun jij ook een abonnement nemen.

Ik zie niet in wat er verkeerd aan is(zolang er geen privacy geschonden wordt).
Ik ben het hier helemaal mee eens. Je suspense of disbelieve(inleving in de situatie)is hier helemaal door weg. Ook als ik burnout of Need for speed speel, zie ik opeens ads. Ben ik helemaal uit me gevoel van dat het een game is waar ik in een wereld ben waar je zo vet kan racen. Net als de nieuwe simpsons game demo. Zie ik overal reclame borden als je omhoog kijkt, honderd keer EA. Oke het is de uitgever, maar het is niet wat je wil zien in je game, en zeker EA niet (iig ik niet ;)).

Ik vind het dus ook erg jammer om soms games te zien waarbij ik opeens uit me game word gehaald door reclame van AXE of Pringles.

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 1 november 2007 17:58]

Bij NFS is er nu al reclame, Mazda, Toyo, ... langs de kanten van de weg als (ja je raad het waarschijnlijk al) RECLAME borden :)
Wat een onzin, kom op.
er staat nu al reclame op de bill-boards in het spel.
of er nu merk X of Coca Cola op staat, maakt niks uit.
dit is gewoon typisch, klagen om te klagen.
ik rij geen race anders door reclame, ik heb het veels te druk concentreren op het circuit.

en mensen willen toch realistische spellen?
nou daar hoort echte reclame ook bij.
eigenlijk vind het veel mooier om Coca Cola, Pepsi, Fanta, AMD, Intel op billboards te zien staan dan een of ander niet bestaand merk zoals in GTA.
Kijk in BF2 highway tampa staat het wel raar, midden in een oorlog/woestijn zie je intel reclame :S

Reclame in spellen is echt niet zoals op internet dat er opeens een banner open springt met ' download nu beltoon x'

als het een spel gratis of goedkoper maakt, stem ik voor.
@Mic2000:
Helemaal mee eens. Zeker in een mmo wil je geen ads zien, dan ben je gelijk "uit" het spel in plaats van je helemaal in te kunnen leven. Een betere manier om mensen over te halen een abo te nemen zou zijn om de gratis variant beperkte content te geven. Dit wordt ook al gedaan, maar helaas met daar bovenop nog eens ads. Misschien kunnen ze ook proberen een trial versie voor bijvoorbeeld een maand uit te brengen, gratis en zonder ads en eventueel met beperkte content.
Prima actie juist. Zonder die gratis versie met ads zou ik het spel nooit uitproberen. Als je geen ads wil betaal je gewoon lekker.
Ik kan nouwlijks blij worden met een rekening van een maandelijks abbonoment die op de deurmat valt, ik vindt dit wel een goede oplossing. Je kan altijd kiezen om zonder de reclame te spelen mocht je het geld er voor hebben. :)
Hangt er vanaf, als je een neonbord tegen komt in de caribben van 1700 is dat storend, maar als dat in de vorm van een aanplakbiljet aan de muur gaat of een stuk perkament....
yup. Maar ja als het dan reclame is voor Dell.. :)
af te dekken door : 'the fortuneteller says:'

;)
Abbo nemen, of, zoals ik deed, op zoek gaan naar gratis alternatieven
Als je geen ads wilt, betaal je gewoon 10 dollar in de maand. Dit is een mooie ontwikkeling vind ik toch. Nu kan je zelf beslissen of je gratis wil spelen, met de advertenties dan, of betalend, zonder advertenties. Er zijn reeds meerdere sites die dit principe gebruiken (waaronder ook tweakers.net). Het is dus gewoon voor jezelf uitmaken of je met die advertenties kan leven of niet.
Goed plan, laten we dat allemaal doen. Dan haken adverteerders vanzelf af, en hebben we geen last meer van advertenties. Natuurlijk verliest T.net dan ook inkomsten en verdwijnt de site vanzelf, maar wie dan leeft, wie dan zorgt.
Anoniem: 178057
1 november 2007 18:00
Geen fullscreen optie als je geen subscription heb. En je ziet die ads niet in game, zijn geen pop-ups, maar gewoon geimplementeerd in the 'dashboard' van eht scherm zoals dat met MSN, ICQ, AIM is
Gamen met ads ingame zou ik niet echt vervelend vinden, als het maar in de context van het spel past. Als ik in City Of Heroes bijvoorbeeld een reclamebord voor Coca Cola tegen zou komen dan zou ik daar helemaal geen problemen mee hebben.
Maar een ad voor het allernieuwste mobieltje in bijvoorbeeld Lord Of The Rings Online of World Of Warcraft, dat zou ik toch wel zwaar irritant vinden.

Het probleem is dat je dan alleen in een bepaald genre op die manier ads kan toepassen :P
jij coca cola fanboy :9

on topic:
ik denk dat ik het ook irritant zou vinden als ik de coca cola reclame in lord of the rings online/world of warcraft zou tegenkomen. Zowiezo spellen met een setting die zich in een verder verleden afspeelt of in een fantasy wereld is het vervelend als je dan ineens reclame krijgt van een hedendaags product. Het lijkt me wel leuk als je het bij games ziet die zich in de toekomst afspelen ziet, zoals een coca cola ad op een half kapot billboard in een vernielde stad :)
Anoniem: 201824
@Solarion1 november 2007 18:30
Context van het spel, èn grappig moet de reclame zijn. Reclame die je maar opgedrongen wordt, is in mijn ogen gewoon negatieve reclame.
die blijft overigens volgens onderzoek wel beter hangen, en derhalve willen ze nog wel eens het risico nemen met irritante reclame.

Kan iemand zich nog: "Ik ben Ben" herinneren? Bloednerveus werd ik van die reclame, maar hij bleef hangen, en heel nederland liep er varianten op te bouwen. Heeft Ben zeker geen kwaad gedaan in haar begin dagen.
In Battlefield 2142 zie je op bepaalde maps ook grote billboards geïntegreerd in de map met "Intel Processors: 147 years going strong" o.i.d.

Zo'n reclame vind ik zelfs een pluspunt van het spel: ik zie ze meestal niet eens (moet op andere dingen letten :P ) maar als ik er een zie moet ik onbewust toch weer lachen :+
Die registratie werkt ook niet vlekkeloos... zodra je een backspace gebruik om een tiepvout weg te halen ga je weer een pagina terug
Ik vind 10 dollar voor een maand aan de dure kant. Stel dat je dat een maand of 10 speelt. Dit is een manier om het online gamen flink duurder te maken.
Één voorbeeld hiervan is WOW, het enige verschil is dat je dat spel ook nog eens moet kopen. Dubbel zo duur dus.
Dan kun je in mijn ogen beter een spel van een Euro of 60 kopen en daarmee "gratis" online spelen.
Het is maar net wat je liever wilt: een spel kopen van 50 euro (ofzo) en hem na een maand uithebben en aan de kant smijten, of een spel kopen (wat iets minder kost) en 10 euro per maand uitgeven en sowieso 5 maanden (waarschijnlijk meer) lol eraan hebben.

Ik geef liever 100 euro uit voor een spel die ik 10 maanden kan spelen zonder me te vervelen, dan 50 voor een die je in een week of maand uit hebt.
Het is maar hoe je het bekijkt.

Ik speel al 2,5 jaar WoW, heeft me dus 30x13=390 euro gekost, maar ik vermaak me al zooooo lang met dat spel, dat ik dat er wel voor over heb. Met 6 andere games (ongeveer hetzelfde geld) had ik me niet zo lang vermaakt.

En de aanschafkosten van WoW vallen redelijk in het niet vergeleken met het abonnementsgeld. ;)

(En nee, ik speel niet "verplicht" omdat ik ervoor betaald heb.)
Anoniem: 114477
@Feelbest2 november 2007 08:52
Zie die 12 euro per maand voor WoW als een puber-filter. Speelt een stuk relaxter als er geen eikels misbruik maken van gratis accounts om "lekker bijdehand" te doen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 114477 op 2 november 2007 08:53]

Anoniem: 211458
1 november 2007 19:10
Ik hoor niemand zeggen of het spel leuk is of niet....... :P
ik ga 'm zo binnen halen, zodra ik het weet laat ik een krabbel achter :)

Wat ik in elk geval vanaf de get-go erg positief vind: zowel PC als Mac.
Ik vind hem wel leuk, maar merk dat veel mensen het uitlachen vanwege de grafische uitstraling en de nog af en toe laggy server.
Het is geen serieuse MMO contender maar het is wel een grappige.
Ik vind het best een leuk spel, qua graphics is het iets minder, maar 't verhaal vind ik wel leuk, sluit erg goed aan op de film imo. Jammer is wel dat je moet betalen om het full screen te spelen, maar gelukkig is het spelen in een venster niet super frustrerend...
ik ben voor gratis, reclame kan geen kwaad als iets gratis is.
als het geld kost met reclame ben ik daar tegen, zoals bij EA.
Ik zie hier iedereen zeuren van "reclame in context", wat verwacht je?

"Aye, Have at thyne enemy, Gleaming Bronsmans Swords for ye!" ? Wat in hemelsnaam moet ik met zwaarden in deze tijd :/ In context kan, maar dan is het compleet inherent aan het spel. En dan niet in huidige tijden bruikbaar, dat zijn alles behalve realistische inkomsten.

"Ye Olde Pepsi Cola to parch thyne thirsty mouth?"

Dit is toch hartstikke krom. Gewoon normale reclame, mijn oog valt er wel even op en klaar. Je concentreert je automatisch toch meer op het spel.

Wat betreft het spel zelf. Het voelt aan als alles behalve "af." Ik ervaar een ernstige "PotC"-uitmelkerij en meeliften op de MMO-hetze die er op dit moment is. Laggy server, slome graphics. Het "lage drempel"-gehalte voelt voor meer dan de helft aan als een excuus. Aangezien het overduidelijk voor de rijkere Westerse wereld bedoeld is, dan had men zonder ernstige nadelen de kwaliteit van het spel wel 3x zo hoog kunnen zetten. Jammer.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 2 november 2007 09:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee