De Electronic Frontier Foundation heeft een aanklacht ingediend tegen Uri Geller. Deze helderziende had YouTube met de DMCA in de hand gesommeerd een filmpje offline te halen, maar had zelf de auteursrechten op dat filmpje niet.
In een filmpje op YouTube werden de paranormale begaafdheden van Uri Geller ernstig in twijfel getrokken. Het auteursrecht op het beeldmateriaal lag niet bij Geller zelf, maar onder andere bij de makers van de Amerikaanse reeks Nova uit 1993, waaruit het filmpje een fragment was. Dat verhinderde Geller echter niet om met de Digital Millennium Copyright Act in de hand ten strijde te trekken in een poging het filmpje offline te laten halen. In zijn brief aan YouTube claimde Geller de 'eigenaar, of een vertegenwoordiger die op last van de eigenaar handelt' te zijn, wat tot gevolg had dat YouTube het filmpje prompt offline haalde en meteen ook de account van de uploader op non-actief zette. Uploader Brian Sapient - actief in een groepering die bezitters van paranormale krachten kritisch onder de loep neemt - reageerde hierop en kreeg zijn account terug, maar het filmpje bleef offline.
De Electronic Frontier Foundation, die opkomt voor de rechten van de internetter, heeft nu besloten Geller een koekje van eigen deeg te geven door hem voor de rechter te slepen. De helderziende zou volgens de EFF slechts de auteursrechten hebben op drie seconden van het dertien minuten durende filmpje en dat valt volgens de club onder de noemer 'fair use voor kritische doeleinden'. In 1993 was er nog geen DMCA en dus had Geller moeten bewijzen dat hij de eigenaar was van het filmpje, iets wat volgens de EFF onmogelijk was. Het is niet de eerste keer dat iemand de DMCA wil gebruiken om materiaal dat niet aan hem toebehoort, offline te laten halen en met de rechtszaak hoopt de EFF tenminste het onterechte gebruik van de auteursrechtenwet terug te dringen. Geller kon of wilde nog niet laten weten wat de uitkomst van de rechtszaak zal zijn.