Apple waarschuwt voor iPod in combinatie met Vista

Apple heeft een reparatietool voor iTunes-gebruikers uitgebracht die problemen ondervonden na het upgraden naar Windows Vista, en vraagt hen die dat nog niet hebben gedaan om op de volgende iTunes-versie te wachten.

Naar Vista upgraden van Windows 2000 of Windows XP kan tot gevolg hebben dat bij iTunes aangeschafte tracks dienst weigeren. Daarnaast zijn updateproblemen gerapporteerd met iPod-modellen waarbij de 'Enable Disk Use'-functie is ingeschakeld, en tevens met contactlijsten en kalenderinformatie. Een ernstiger probleem is dat gebruikers die hun muziekspeler van de computer ontkoppelen via de 'Safely Remove Hardware'-mogelijkheid in de Vista's system tray, met een corrupte iPod kunnen komen te zitten. Apple wijst erop dat het veilig verwijderen van het apparaat altijd kan met de 'Eject iPod'-opdracht in het iTunes-menu. De iTunes-update zou 'binnen enkele weken' verschijnen. Naar verluidt hebben enkele gebruikers hun liedjes probleemloos onder Windows Vista kunnen spelen door bij de eigenschappen van het iTunes.exe-bestand de optie 'Run this program as an administrator' te selecteren.

Door Mick de Neeve

05-02-2007 • 10:00

151 Linkedin

Bron: Apple

Reacties (151)

151
149
66
27
7
29
Wijzig sortering
Natuurlijk niet fraai van apple. Windows Vista kan echt al een hele tijd getest worden (beta's en RC's). Maar geloof me, niet alleen apple is laat met aanpassen van zijn software.
Vooral met UAC aan gaat heel veel onaangepaste software over zijn nek. Maar wij tweakers hebben natuurlijk allemaal UAC uit staan he.
Ik ben ontwikkelaar, dus ik werk er al weer even mee in productie om toch achter de problemen met onze software te komen.
Aan gewone gebruikers geef ik het advies om toch vooral nog even te wachten, totdat Vista in de rest van softwareland is doorgedrongen.
Anoniem: 189898
@ijmert5 februari 2007 10:47
Zeker als ontwikkelaar zou je UAC -juist- aan moeten laten staan, om helemaal zeker te zijn dat je software zelf niet onnodig om admin-privileges gaat vragen.
de grap is net dat als een programma last krijgt met UAC, dit in wezen gewoon slecht gemaakt is
naar mijn mening werd het dus tijd dat MS eens eisen ging stellen aan de software
euh

Vergeet niet dat Microsoft zelf niet eens de Zune aan de praat kreeg op Vista.
Vergeet ook niet dat Microsoft dat ruim voor de consumenten-release in orde heeft gemaakt.
Je moet hier een geheugen hebben als een Olifant bij Tweakers.net }:O
Vergeet ook niet dat MS wel heel wat dichter op het vuur zit dan Apple.
enne die naam van die olifant is google :P (of natuurlijk tweakers.net search engine zefl (A))
Persoonlijk vind ik het zowieso wat krom, hoeveel mensen hebben een Ipod samen met vista? 2x niets, hetzelfde verhaal als gisteren met Nvidia ook bijna niemand die deze combinatie heeft van een 8800 met vista. Ik heb het idee dat er erg veel mensen tamtam maken terwijl ze het niet eens gebruiken. Och ja niets leukers dan een ochtendje apple... ms.. of wat dan ook bashen. Misschien dat dit dan ook meer iets zegt over de gemiddelde tweaker :|
Anoniem: 189898
@n4m3l3555 februari 2007 10:58
Aangezien de 8800 een DX10 kaart is en DX10 -alleen- onder Vista beschikbaar is, lijkt me juist dat er veel mensen de combinatie 8800/Vista hebben.

En al hebben maar drie mensen dat probleem: die kaarten worden als Vista Ready verkocht. Dan is het wel degelijk terecht om te eisen dat ze ook onder Vista werken.

Voor iTunes vind ik dat weer minder het geval: voor zover ik weet is nooit beweerd dat dat ding onder Vista zou draaien. Dat het netjes zou zijn van Apple om dit voor hun klanten tijdig in orde te maken is een tweede.
@RaJitsu: Dat zeg ik toch ook? :?
Tijdig in orde? Waren de problemen er met de béta's dan niet? Lijkt me wel. Apple heeft tijd genoeg gehad dit in orde te maken. Tevens had men van te voren kunnen voorziet dat een degelijk deel van de iPod-bezitters juist erg op nieuwigheden kickt en dus zodra Vista uitkwam het zouden willen hebben, en dus gebruiken icm iTunes.
Er is niemand met een ipod en vista? Dat zal dan eerder iets over het aantal vista gebruikers zeggen, want de ipod is nog altijd de populairste mp3player op dit moment :+
Windows Vista kan echt al een hele tijd getest worden (beta's en RC's). Maar geloof me, niet alleen apple is laat met aanpassen van zijn software.
Is het niet zo dat Microsoft te vroeg is met het uitbrengen van Vista. Nu werkt maar de helft van de programma's.
Microsoft had gewoon de bedrijven meer tijd moeten geven door Vista later te lanceren. Hierdoor zou het OS ook een veel betere naam door gekregen hebben.
Anoniem: 189898
@Zeror5 februari 2007 12:33
Er was al twee jaar vertraging. Je kan wel eeuwig blijven wachten tot Creative en nVidia hun rommel op orde hebben, maar op een moment moet je wel releasen.
Bedankt voor de informatie maar Tweakers.net moet echt eens wat gaan doen aan de snelheid van hun berichtgeving. Het valt me de laatste tijd op de Tweakers.net steeds trager en trager wordt met hun berichten. Was er voreger maar een verschil van uren is er tegenwoordig een verschil van dagen soms zelfs weken.

Ik vondt het nodig om dit hier te posten omdat 3 dagen geleden op de meuktracker een "repair-tool" voor iTunes werdt gepost.
meuktracker: iTunes Repair Tool for Vista 1.0
Wat veel mensen hier niet melden is dat iTunes comptaible was voor rc2. Daarna hebben ze nog het een en een ander veranderd waardoor dus alles een puinzooi is geworden.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit eigenlijk schandalig vind voor een groot bedrijf als Apple. Er zijn door Microsoft een aantal beta's uitgegeven waar Apple dit soort problemen mee had kunnen oplossen. Maar nu gaat de blaam naar Microsoft, terwijl Apple geen goedfunctionerende software levert.
Waar lees jij dat de blaam naar Microsoft gaat? Dit is toch gewoon een probleem van Apple, wat Apple ook onderkend heeft. Ik zie nergens dat Microsoft de schuld krijgt.
Jij leest dat niet maar als je dit leest als een gebruiker lijkt het alsof dit door Microsoft komt en niet door Apple.

Apple heeft net als andere grotere leveranciers zijn software testen op Vista.
Dat Apple dit niet heeft gedaan zal best met een reden zijn. Zij hebben ook in December of eerder al aan kunnen geven aan de Ipod gebruikers VISTA niet te gebruiken tot zij ITUNES op oore hebben
Anoniem: 145126
@To_Tall6 februari 2007 07:52
Ach.. Apple heeft al zoveel problemen met die ipod achter de rug waarvan sommige nog niet opgelost zijn en andere gewoon keihard ontkent worden.... het begint er steeds meer op te lijken dat het ze gewoon geen donder interesseert, de ipods verkopen toch wel...
Zoals het ook de schuld van alle andere software is die niet onder Vista draait ?

Microsoft mag ook rekening houden met de compatibilliteit met oudere windows, in ieder geval met de voorganger.
Anoniem: 193260
@memphis5 februari 2007 14:26
Microsoft mag ook rekening houden met de compatibilliteit met oudere windows, in ieder geval met de voorganger.
Als Microsoft de compatibiliteit ten allen prijze wil behouden krijgen ze commentaar dat dit de veiligheid in het gedrang brengt.
Als ze compatibiliteit opgeven om naar een efficiënter/veiligere structuur te gaan, krijgen ze alweer commentaar.

Vrij ironisch.
Anoniem: 37526
@memphis5 februari 2007 15:06
Het lukt mij om met een Intel Macbook software te draaien die gemaakt is voor PowerPC processoren. Dat vind ik nog wel een extreme vorm dan wat Vista doet, Apple denkt zeker wel aan compatibiliteit.

Ze hadden eerst zelfs OS Classic, namelijk dat je OS9 binnen OS X (OS10) kon draaien. Een prachtig staaltje compatibiliteit.
Anoniem: 193260
@memphis5 februari 2007 15:13
Ze hadden eerst zelfs OS Classic, namelijk dat je OS9 binnen OS X (OS10) kon draaien. Een prachtig staaltje compatibiliteit.
Nu weet ik niet zoveel van OS X, maar valt dit eigenlijk niet gewoon onder emulatie in plaats van compatibiliteit? Want aan emulatie hangen dan weer andere nadelen (onder andere een onvermijdbare performancehit).
Anoniem: 27537
@memphis6 februari 2007 07:43
Juist, maar als ik het bericht correct lees dan worden de problemen opgelost door ITunes als Administrator te draaien. Dat is een praktijk waartegen Microsoft al jaren adviseert. (Dat zich daar zelf ook niet altijd aan houden is vers twee.) In dit geval is iTunes duidelijk de boosdoener. Dat Apple niets heeft gedaan aan dit probleem lijkt mij een typisch staaltje marketing. Ze hebben immers een concurrerend product in de markt dat eindelijk weer een beetje lijkt te gaan meespelen...
idd, ze hebben al zo weinig werk om drivers en dergelijke te maken omdat ze zo weinig producten moeten ondersteunen, enkel OSX en windows XP

dan hebben ze enkele (6!) maanden de tijd om windows vista te testen om hun toekomstig, grootste iPod clienteel te ondersteunen, en dan laten ze daar (alweer) een steek vallen

ik denk zelfs dat het een beetje bewust is om Vista weer in slecht daglicht te stellen, zodat mensen meer drempelvrees zouden krijgen en dan inspelen op "get a mac, it just works :Z "
Euh..

Als ze nou beta's hadden uitgebracht die ook een beetje in de buurt kwamen van de final..

Zo sprak ik gister iemand die had meerdere beta's gedraaid van Vista waar alles normaal werkte en toen eenmaal de Final versie er was, werkte ruim de helft niet meer :X
Hahaha, alsof ze niets te doen hebben bij Apple :+ Man, denk toch eens na.
heel goed, want het is nog steeds zo : een Apple just works.
Kan van Windows nog steeds niet gezegd worden.

On topic:
Apple heeft duidelijk aangegeven dat het nog niet werkt.
Je hoeft natuurlijk geen iPod te kopen, je kunt ook een Zune halen, die ook nog niet op Vista gecertificeerd is (M$ eigen spul) of iets van de concurrent.
Daarbij zou Vista moeten aangeven als iTunes wordt geinstalleerd dat het niet goed werkt ipv een beetje gaar gedrag te gaan vertonen.
Ow, je bedoelt die beta's van Vista waarbij de features per beta verschillen? Hoe verstandig is het als bedrijf om met een beta aan het ontwikkelen te gaan wanneer het bedrijf dat ze maakt continu features aan het toevoegen en aan het verwijderen is? Totaal niet want dan gaat het je zelf enorm veel ontwikkelkosten opleveren omdat je continu je ontwikkelde spul in de prullenbak moet gooien en weer from scratch moet beginnen.

Het is dus helemaal niet schandalig van Apple, er zijn zat andere bedrijven die exact hetzelfde doen. Als je ook maar enigzins de ontwikkelingen van iedere Windows versie had bekeken dan had je je dat ook kunnen bedenken. Meest recente voorbeeld hiervan is Service Pack 2 voor Windows XP. Grote verschil met voorheen is de enorme wisseling in features omdat Microsoft anders niet de streefdatum kon halen (welke overigens ook al meerdere malen is gewijzigd). Microsoft heeft het nu dus echt aan hun eigen ontwikkelperiode van Vista te danken dat bedrijven nu bij lange na niet zo happig zijn om de software al vroegtijdig Vista compatible te maken. Iets wat inmiddels nog versterkt is door de aankondiging dat ergens halverwege dit jaar al de eerste service pack verwacht wordt waarin naast de nodige fixes ook een aantal nieuwe features in komen te zitten. Men ziet het al weer aankomen: kunnen ze weer alles opnieuw gaan doen. Vista is dus op dit moment nog steeds een enorm risico voor softwarebedrijven. Overigens was het security model nou net 1 van de dingen die continu aan het veranderen was en waardoor je er als bedrijf geen touw meer aan vast kunt knopen. Zoals je in het nieuwsartikel al kunt lezen heeft het e.e.a. aan security te maken met het niet werken van iTunes.

Eindconclusie: door het toevoegen/verwijderen van features tijdens de beta periode en de aankondiging dat SP1 halverwege dit jaar uitkomt heeft Microsoft zichzelf in de voeten geschoten voor wat de support van 3rd parties voor Windows Vista betreft. Microsoft treft hier dus zeker wel de blaam.
De features van Vista die per Beta verschillen worden juist door o.a. fabrikanten gemaakt. Als je je pas op het allerlaatst of helemaal niet in de ontwikkeling mengt kan ik me voorstellen dat je niet de grootste zeggenschap krijgt. Als je het risico al weet en (veel bebruikers hebben in foria de problemen al beschreven) is er een taak weggelegd voor Apple om of de Itunes versies te laten blokkeren in Vista of een juiste versie op tijd uit te brengen.

Er zijn verschillende programma's die niet werken in Vista en je krijgt tijdens de installtie een melding of je het alsnog wil installeren. Is dit het geval bij Itunes dan heeft Apple deze software niet in die lijst laten opnemen. Hier zit nu juist het mechanisme om de gebruiker te informeren over de problemen met deze software en wat er tegen te doen is.

Nee ik denk dat ze bij Apple een beetje te lang hebben zitten cashen ipv een adequate actie om dit probleem te voorkomen.
Fabrikanten die bepalen welke features er in Windows Vista komen te zitten? Dacht het toch echt niet. Er loopt niet voor niets in diverse delen van de wereld rechtszaken tegen Microsoft waarbij men openheid van zaken eist. Zo zijn diverse dingen zoals smb/cifs totaal niet open en moet deze informatie via reverse engineering worden achterhaald. Waar haal jij dat fabeltje uberhaupt vandaan?

Overigens doel ik meer op features m.b.t. networking, security, etc. Die zijn bij praktisch iedere build wel weer ergens gewijzigd. Er heeft hier op tweakers.net notabene nog een artikel gestaan waarin men zich beklaagde hierover! Men kon de changes niet bijhouden en het is imho ook belachelijk om bij iedere build weer het roer om te gooien. Waar wil je nou eigenlijk heen is dan een vraag die naar boven komt.

Het is ook naief om te denken dat Vista wel met een melding komt dat bepaalde software niet werkt. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit hooguit in 50% van de gevallen een keertje gebeurt en dan hebben we het wel over een ideaal beeld. TrueCrypt is een applicatie welke niet bepaald lekker werkt op Vista (vergelijkbaar met iTunes dus) en waarvoor Vista toch echt niet waarschuwd. Het mechanisme waar jij zo aan afhangt werkt dus amper en ik zou daar dus absoluut niet op vertrouwen.

Is het dus uiteindelijk Apple's probleem? Nee, het zit hem toch echt in Vista.
Maar nu gaat de blaam naar Microsoft, terwijl Apple geen goedfunctionerende software levert.
Waaruit blijkt dat? Volgens mij is het een probleem van Apple en wordt dat ook netjes in het bericht naar voren gebracht. Nergens wordt de beschuldigende vinger op Microsoft gericht, niet in het nieuwsbericht, ook niet in het bericht van Apple.
* momelt iets over de nadelen van drm voor de consument
Je hebt gelijk...als je muziek met DRM koopt, en de producent wenst zijn product niet aan te passen aan een nieuw uitgebracht OS (misschien failliet, dienst stopgezet wegens tegenvallende resultaten), kan je fluiten naar je muziekcollectie... In dit geval gaat het dus niet gebeuren, daar Apple een patch uitbrengt, maar hoe veilig is je DRM-beveiligde muziekcollectie binnen 10/20/30 jaar? Ik vrees dat er heel wat eerlijke consumenten in 30 jaar wel eens bedrogen uitkomen als ze nog eens in een nostalgie-moment hun muziek willen beluisteren, en dit niet meer lijkt te werken...
ah joh, cassettebandjes van vroeger is ook niks meer van over. LP's heeft men inmiddels veelal ook op CD gekocht om ze te kunnen luisteren op de speler in de auto. ik noem maar wat.

op de lange termijn zal er altijd iets veranderen waardoor mensen hun muziekcollectie kopieren, dan wel opnieuw aanschaffen (gedeeltelijk of - voor de durfkapitalisten - geheel).

toen men de cd-speler kreeg zette men zelf de collectie over. als je een nieuwe computer krijgt ook, maar je gooit je oude systeem pas weg als je je muziek op de nieuwe aan de praat hebt (anders ben je je muziek wat mij betreft volkomen terecht kwijt, fabrikant mag een redelijk niveau verwachten van de klant), en dus lukt dat ook met via DRM beveiligde muziek wel. daar zijn (desnoods illegale: nood breekt wet) tools voor.

noot: wat me geen voorstander maakt van DRM. Ik ben (ook) van principes. Deze bijdrage slechts ter relativering.
Is niet zozeer een probleem met DRM, maar met closed source software in het algemeen. Je bent afhankelijk van wat de fabrikant van de software voor jou gemaakt heeft. Als iTunes open source was, was dit nooit een probleem geweest, omdat er dan vanuit de community wel iemand met programmeer skills was geweest die dit probleem had gefixt.

Tis t zelfde als met dat bericht over nvidia gisteren. Dat wat vista gebruikers nu hebben, is niet vista-specifiek. Hoe lang hebben we op Linux wel niet zitten wachten op 1 kleine opengl extensie die nodig was voor compiz/beryl, terwijl die meteen beschikbaar was met alle open source drivers die met x.org meegelevert worden (oa intel)?
Sommige mensen zien werkelijk overal aanleiding om open source te pushen.
Anoniem: 174951
5 februari 2007 10:17
Neem me niet kwalijk, maar bij dit soort berichten krijg ik altijd zo'n gevoel dat dit Microsoft in de kaart speelt met z'n Zune... de vraag is dan natuurlijk in hoeverre dit op toeval berust.

Begrijp me niet verkeerd, ben absoluut geen Apple fanboy, andersom zou ik precies hetzelfde denken. Ik vind alleen de timing hiervan weer dusdanig dat het twijfels oproept, zoals al eerder gezegd zou apple theoretisch al lang en breed de tijd gehad moeten hebben om de compatibiliteit te testen!
Dat klinkt als een leuke samenzweringstheorie maar de Zune werkt ook niet uit-de-doos met Vista. Ook daar moet je eerst driftig aan het klooien en updaten voordat je je poepbruine doosje aan de gang hebt.
Nee, Apple is heeeeel lui.

HP/Dell & Gateway kunnen binnen 3 maanden volledig VISTA compatible PC's leveren, en Apple kan niet eens iTunes/QuickTime & iPods (die toch echt voor 60% verkocht worden aan Wintel users) ondersteunen.

Slecht.
(netzoals Vista / OSX pc's elkaar niet meer kunnen zien in werkgroepen)
Even kijken hoor: het werkt allemaal goed, daarna verandert Microsoft iets, en dan is het Apples schuld dat het niet meer werkt. Wat klopt hier niet?
Zo'n situatie is doodnormaal in de IT.

Heel vaak is software en/of hardware op een verkeerde manier in elkaar gezet, maar heb je daar door puur toeval geen last van. En dan zie je die inherente problemen pas als er iets verandert.

Veel software is werkelijk verschrikkelijk slecht geschreven. Dat het op plekken schrijft, waar het eigenlijk niet mag schrijven, etc etc. Tot nu toe ging dat goed, mede omdat iedereeen dan maar op administrator niveau ging werken. Nu MS meer afdwingt dat software zich gewoon netjes gedraagt, dat het correct geprogrammeerd is, zul je zien dat veel software in de problemen komt. En dan is het toch echt de schuld van die software, en niet van het OS! Als de software goed geschreven was, dan had je geen probleem bij de upgrade.

Iets dergelijks zie je ook bij websites. Slechts geschreven code met allerhande bugs, die desondanks toch correct weergegeven wordt door browsers, omdat ze erg fout tolerant zijn. Wanneer er dan een browser komt die gewoon correct syntax vereist, dan is het niet de schuld van de browser dat een pagina niet meer correct afgebeeld wordt. De code had gewoon correct moeten zijn.

Wat betreft hardware, is er het welbekende probleem van de incompatibiliteit tussen Creative geluidskaarten, en VIA chipsets een aantal jaren geleden. Omdat alleen VIA chipsets last hadden, werd VIA er op aan gekeken. Maar het bleek wel degelijk zo te zijn dat Creative de schuldige was, en zich niet aan de PCI specs hield. Min of meer toevallig, hadden de overige chipsets daar niet zo'n problemen mee, maar gaf het bij VIA wel problemen. Creative was daar wel degelijk de schuldige.
Er slingeren al 2 jaar alfa, beta's en RC rond. Een producent als Apple moet zijn zaak zeker op order hebben en al ruim op tijd zorgen dat Itunes Vista-capable is.
Nee, Apple is heeeeel lui.

HP/Dell & Gateway kunnen binnen 3 maanden volledig VISTA compatible PC's leveren
Dus alle op dit moment beschikbare software (muv iTunes) en hardware werkt op die PC's icm Vista?
Een volledig Vista compatible PC heeft nog niks te maken met randapparatuur of softwware van een derde partij.
Jouw vergelijking loopt, ben ik bang, toch een klein beetje mank.
Apple heeft lang en breed genoeg de tijd gehad om dit te testen, maar zelfs als dat niet zo was...
Is het een Fout van ze met hoofdlettter. Iedereen die tegen gesloten standaarden / DRM pleit (ik ook) ziet zijn gelijk bevestigd.

Mensen met 'gewone' (waarschijnlijk illegale) muziekbestanden en een 'gewone' (geen iTunes verplichte) muziekspeler, hebben hier geen last mee...
Nu draaf je door.
Niet gelijk DRM erbij slepen...

Wat heeft DRM met de contactpersonenen of de disk functie te maken?
Er staat toch ook nergen dat iTunes onder Vista werkt.

Beetje dom om het te gebruiken onder Vista!
Haha, die tv-ad's van apple over de Mac v.s. PC zijn echt geweldig :D
edit (draadje): http://www.youtube.com/watch?v=Z7ReS_ur4Kc
Anoniem: 129073
5 februari 2007 13:13
Ik snap het hele probleem niet, vista komt uit (laatste consumer release) en apple vind problemen, en lost het ook op.
What's the problem?
Bij MS moet je wachten op patch tuesday!
Misschien dat Apple dit probleem al in november had kunnen constateren en niet had moeten wachten tot de consumer-release?
Anoniem: 145231
5 februari 2007 10:18
de ipod werkt onder elke versie van windows minder goed dan onder Macos.

Ik gebruik al jaren ipods, en al jaren beide besturingsystemen, maar mijn ipods hebben nog nooit fatsoenlijk gedrag vertoont onder windows.
de problemen varieren van helemaal niet herkent worden als ipod, maar onbekend usb apparaat, tot het compleet vastlopen van zowel ipod als itune, onder macosx geen enkel probleem. het lijkt me dat apple maar eens stevig aan de bak moet met de windows versies van hun ipod/ itunes combi, want de meeste problemen heb ik met de laatste nano ondervonden.
Ik heb --gezien het feit dat er veel en veel meer problemen met USB zijn dan enkel iPods-- dat Microsoft een probleem heeft met USB. Een probleem wat iedere windows-gebruiker zal herkennen is dat je soms drivers opnieuw moet installeren als je je apparaat in een andere USB-poort steekt. Met XP leken ze dat net een beetje op orde te hebben, maar het verbaast me niet als oude bugs nu weer de kop opsteken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee