'Apple TV'-settop verbindt televisie met computer

Naast een nieuwe naam en de aankondiging van de iPhone lanceerde Apple Inc. tijdens Macworld 2007 ook de Apple TV. Met deze settopbox kan media die zich op de interne harde schijf of op een computer bevindt op een televisie worden afgespeeld.

Steve Jobs liet vorig jaar in september al een prototype zien van de Apple TV, die toen nog naar de codenaam iTV luisterde en nog niet voorzien was van alle functionaliteit. Bovendien lagen de definitieve specificaties nog niet vast. Deze zijn nu dus bekend en het meest opvallende is dat het Apple TV-kastje is uitgerust met een Intel-processor en een 40GB grote harde schijf. De media op de harde schijf kan via een ethernet- of WiFi-verbinding worden gesynchroniseerd met een computer waarop iTunes moet draaien. Deze kan daarna worden afgespeeld op een televisie die met behulp van een hdmi- of componentenverbinding moet worden aangesloten. Een geluidsinstallatie kan via een digitale optische uitgang of gewoon analoog met tulpstekkers op de Apple TV worden aangesloten. Apple TV is vanaf februari in Nederland leverbaar voor 299 euro.

Apple TV

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

11-01-2007 • 19:59

107 Linkedin

Bron: Apple

Reacties (107)

107
106
51
29
10
34
Wijzig sortering
40 gbyte is wel erg weinig, zelfs als er van een 2.5" HDD gebruik wordt gemaakt. Waarom zo weinig?
By the way: Als je dat zou willen kan je er altijd nog via USB2 een externe drive aanhangen. Hierbij zit je alleen wel altijd weer te klooien met de file systems:
Als je een Windows PC hebt staan met een leuke DVD kan je die op de externe hardeschijf zetten. Er is echter geen universeel file system waarme bestanden groter als 4GB kunnen worden opgeslagen. :(
De enige optie die onder Windows, OS X en Linux werkt is FAT32. Die kan alleen geen grote bestanden aan.
NTFS kan wel gelezen worden onder OS X, maar niet beschreven. De filesystems van Apple werken volgens mij al helemaal niet onder Windows.
USB zit er op voor 'maintenance and service', niet om zelf apparaten op aan te sluiten.
Het lijkt me dat een iPod aansluiten ook een optie is?
Precies om die reden wordt een DVD altijd opgesplitst in segmenten van 1GB. Anders zou geen een DVD speler er iets mee kunnen..
TV out heeft draadjes nodig en vergt enigszins configureren. HDMI is plug en play standaard de goede resolutie. Verder is het draadloos dus maakt het niet waar jouw pc / mac staat.

En als je content over verschillende pc's is verdeeld kan je vanaf verschillende computers streamen ipv ompluggen van de boel. En de bediening is top, 6 knoppen op de afstandsbediening ipv 40 > . Uiteraard zijn knoppen altijd handig voor extra functionaliteit maar op een media centers zit ik altijd te klooien met de bediening. Hopelijk komen er wel divx/wmv plugins voor dit kastje en niet alleen maar mp4 en h.264.

/reactie op verkeerde post excuus
Windows NT en zijn opvolgers (Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 Server) hebben als filesysteem NTFS. (of als keuze FAT32)

Op NTFS kun je prima bestanden groter dan 4GB kwijt.
Het punt is hem nou juist dat je met OS X niet op NTFS kan schrijven.
Helaas wordt NTFS niet door Linux en OS X als zodanig ondersteund :)
NTFS lezen kunnen Linux en OSX beide. Schrijftoegang zou toch niet nodig moeten zijn bij afspelen?
kun je net zo goed ext3 pakken is ook te lezen door unix en windows. onder windows hoef je alleen maar een driver te laden en jah kan ext3 gebruiken, en btw waarschijnlijk spreek je het apparaat tog niet direct aan dus maakt op zich niet uit
Ik denk dat het wel een goede keuze is:
Een kleine harde schijf kan (in theorie) goedkoper, stiller en koeler zijn dan grotere harde schijven.
Daarnaast zal er wel een 2,5" schijf inzitten en die zijn zowieso al redelijk prijzig. De XBOX360 heeft ook niet voor niets zo'n klein schijfje.
Dan is ook nog eens de bedoeling dat er vooral gestreamd wordt met dat ding, dus kan je de data ergens anders opslaan.
lelijk zo'n wit ding op/onder m'n zwarte tv.
ehh, volgens mij is ie grijs/silver
Moet je 'm kopen? Moet je 'm persé op c.q onder je tv zetten? Zinloze opmerking...

€299 is in mijn ogen niet duur, maar ik zou wel graag de moeglijkheid zien om het dnig te kiezen met een grotere schijf (40GB is nou niet echt overweldigend) en de mogelijkheid om van de tv op te nemen (die zie ik namelijk niet staan, of lees ik er nou overheen??)
Ik zie nergens een video danwel audio ingang dus opnemen van je tv kun je vergeten.
Ik denk dat het idee was om er helemaal geen hd in te stoppen, maar omdat ze zich beseften dat draadloze verbindingen vaak niet betrouwbaar genoeg zijn om video te streamen hebben ze er maar een harddisk in gebouwd. Het idee is en blijft dat je media-library op je pc of mac staat.
Kijk nu maar eerst naar de Keynote. AppleTV moet alles streamen vanaf een PC/Mac of van het Internet. Je hebt dus geen grote disk nodig.
Je hebt de keus: streamen of bufferen, werkt in veel opzichten net als een iPod. Stream komt van buiten of binnen je eigen wifi net en bufferen gaat zoals vullen van je iPod, dus via iTunes. Je buffert dus alleen wat je wilt kijken en dan wis je het weer...

Ik vind 'm leuk. Nu eerst maar een tv met hdmi gaan zien te verdienen :s
Anoniem: 116213
@JeffreyT11 januari 2007 20:23
Of eerst deze kopen, via componenten Y/Pb/Pr aansluiten (wat bijna elke moderne TV wel heeft tegenwoordig) en dan voor een HDMI TV sparen :+
Dus je PC moet nog steeds 24/7 aanstaan? ... pfff.
Doe dan maar die PC met MythTV/MediaCenter/etc naast je TV.
Neen. Hierboven wordt gewoon gezegd dat de Apple TV werkt zoals een MP3-spelertje van 512Mb. Je vult hem met films, en als je die films bent beugekeken, kegel je er weer andere op.
Omdat meer dan 40GB veel meer geld gaat kosten, en misschien de rest van dit systeempje niet goed draait op meer dan 40GB of omdat er niet meer nodig is... (als je toch media kan streamen...)
Ben zelf niet zo op de hoogte van alternatieve oplossingen, maar dit is wel een lekker apparaatje. De aansluiten zijn heel erg up to date zoals je het mag verwachten. 2 soorten HDTV uitgangen, en een optische uitgang voor het geluid. Wel erg prijzig uiteraard, maar je moet wat voor je woonkamer overhebben...en een mediacenter is nog altijd duurder, en al helemaal als je een mooie wil.
Anoniem: 116947
@B-Bandit12 januari 2007 09:02
http://www.pinnaclesys.co...ayer/ShowCenter+1000g.htm


Ik heb de pinnacle Showcenter 1000g al 2 à 3 jaar en heb hem toen 275€ betald INCL TV tuner kaart voor het opnemen, je geeft dan eigenlijk signaal aan het mediacenter die het dan op zijn beurt doorgeeft aan de TV tuner kaart.

Het toestel ondersteund zowat alle formaten én ondertitels zoals srt.

Vind dit product van Apple dan ook niet zo innoverend eigenlijk.
Qua harde specs is Apple meestal ook niet zo innoverend. De iPod was ook niet de eerste MP3-speler. Wat zij handig doen is design, en gebruiksgemak. Ik ken dat Showcenter van jou niet, maar ik heb wel een TV-kaart van Pinnacle, en daarvan ben ik absoluut niet onder de indruk op het gebied van gebruiksgemak (dat ding is wel een paar aar oud, dus misschien is Pinnacle wel veel beter geworden op dat gebied, maar misschien ook niet).
Ik heb er alvast 1 besteld, maar heb er wel een nachtje over geslapen.

Grootste probleem voor mij was dat ik allemaal Southpark, Curb Your Enthusiasm, Simpsons, etc... episodes heb gedownload en ik wil ze allemaal kunnen streamen naar mijn TV. Probleem met de AppleTV is echter dat het maar een zeer beperkt aantal video formaten ondersteund, eigenlijk alleen H.264 en MPEG-4. Bijna alle gedownloade content is in DivX, Xvid, WMV en dergelijke formaten. Nu kan je echter met VLC (al?) deze formaten transcoden naar MPEG-4 of H.264. Ik heb het gisteren geprobeert en transcoden zelf lijkt geen problemen op te leveren. Ongetwijfeld is er sprake van kwaliteitsverlies, maar ik vind het verwaarloosbaar. Per slot van rekening is al deze content toch in een resolutie van 240 x 360 e.d.

Belangrijkste reden dat ik hem toch heb aangeschaft is dat dit kastje ook muziek kan streamen. Daarnaast heeft het apparaatje ook Apple's GUI, wat naar mijn mening ook een groot pluspunt is. Als laatste werkt het perfect samen met mijn MacBook, iMac G5 en Airport Extreme, totaal geen configuratiewerk. Trouwens: als ik echt een film op hoge kwaliteit wil zien koop ik hem wel op DVD.

Edit: Transcoden met VLC is overigens een stuk sneller als encoden, gebeurt min of meer in realtime. Encoden van films en dergelijk gaat vaak uren over heen. Daarnaast hoop ik uiteraard dat de AppleTV over enkele maanden gehacked is.
Ik had er wel een paar weken over geslapen :S Ik zie tot nu toe niet pluspunt in t.o.v. andere oplossingen. Het enige wat je kan is vanuit iTunes streamen. Wil ik zelf video oversturen moet ik het eerst gaan converteren (bah!). Verder kan je er ook geen tv mee kijken of opnemen of whatever....

Ik ben zelf groot liefhebber van Apple en heb ook zitten kwijlen bij de nieuwe iPhone... maarrem met AppleTV slaan ze in mijn ogen toch echt de plank mis!
AppleTV kon toch 'maar' 720p aan? Vind ik wel een misser eigenlijk. Ze voegen wel netjes 802.11-n toe, maar geen 1080i/p ondersteuning. Als je dan toch high-end bezig bent, kunnen ze net zo goed die laatste stap ook doen IMHO.

@Stewie/ eendje. Stom, helemaal overheengekeken. |:(
@Burne. Het niet toevoegen van 1080i zou misser zijn geweest. Over 2 jaar zul je hem immers nog steeds gebruiken, met wellicht een 1080i/p scherm en is er wellicht wel veel content in dat formaat.
En hoeveel 1080i content is er op de markt? Veel van de demo's zijn 'gewoon' opgeschaald 720p en dus de moeite niet waard.
Tsja, als je een 1080p scherm hebt wil je gewoon ook 1080p content kunnen weergeven. Dat geldt voor TV, Film maar ook voor hardware als de Xbox 360 en deze Apple TV.

Persoonlijk vind ik het toch een nadeel. Tel daarbij op dat je geen content kan opnemen, en voor mij is het een net niet product geworden. Maar misschien laat ik mij wel overtuigen als het in de winkel ligt.

Als je het echter vergelijkt met soortgelijke producten van concurenten is het natuurlijk wel een heel interessant product. HDMI, een leuk uiterlijk en een redelijke prijs. Dus in zijn markt is het wel degelijk een toppertje. Maar dus niet voor iedereen
hij kan wel aangesloten worden aan een 1080i scherm ;)
http://www.apple.com/appletv/specs.html
Mijn VHS recorder kan ook aangesloten worden op een 1080i scherm...
Dat zegt dus niks.
Dat dit +4 Informatief gemod wordt en Xenan weggemod is wel hoogst verbazend hier op Tweakers.
Ik zou toch denken dat de meerderheid van de Tweakers hier doorheeft dat compatibiliteit met 1080i gewoon zinloos is als je geen bronnen van 1080 lijnen kunt afspelen. De opmerking van Xenan is dan ook volkomen terecht, mijn Nintendo 64 is ook compatible met mijn 1080i LCD TV.
Enhanced-definition of high-definition breedbeeld-tv's die geschikt zijn voor de volgende resoluties: 1080i, 60/50 Hz; 720p, 60/50 Hz; 576p, 50 Hz (PAL-structuur); 480p, 60 Hz
Hij ondersteund toch echt niet hoger dan 720p hoor. Ik heb de keynote gekeken en daar werd het vermeld.
De Philips kan wel opschalen naar 1080 (1080i denk ik).
Breedbeeld tv's zijn er ook al eeuwen. Het heb behoorlijk lang geduurd voor er voldoende content was (DVD's, tv pas sinds de laatste twee jaar of zo), ik zie 1080i niet snel doorbreken hier...
HDTV broadcast-signaal is 720p of 1080i (geen 1080p dus). Zenders in Nederland:
Film 1 HD, Discovery HD, Canal + HD, National Geographic, een aantal halfbakken HDTV-acties van UPC en Casema (iets met voetbal of zooi).
Grootste nadeel vind ik dat je idd nog steeds een volwaardig systeem nodig hebt om de content vandaan te streamen. Daarnaast kun je geen divx/xvid afspelen en andere formaten moeten eerst geconverteerd worden om ze door Itunes weer te laten geven.

Ik moet zeggen dat ik reikhalzend naar dit apparaat heb uitgekeken maar dat ik wat dat betreft wel een beetje teleurgesteld ben. Design en aansluitingen is top maar de mogelijkheden toch iets te beperkt.. Het wordt voor mij toch een MiniMac, met als bijkomend voordeel dat ik daar ook nog wat op kan browsen etc..
Anoniem: 139871
@KrL12 januari 2007 08:24
uit de specs van de pagina van de apple tv:
# 40GB hard drive2 for storing content locally
# Up to 50 hours of movies and TV shows3
# Up to 9,000 songs4
# Up to 25,000 pictures

wat nou streamen?!
Anoniem: 200045
11 januari 2007 21:21
Netjes hoor, is toch bijna net zo leuk als een hele HTPC onder je TV voor veel meer centen
Daar heb je deels een punt, maar de prijs van de hardware zakt terwijl de systemeisen van MCE-achtige software hetzelfde blijft. Dit ding kost 300 €, voor een paar 100 € meer heb je een volwaardige PC.

Mensen kiezen dan misschien altijd voor een klein doosje maar dan kan je dan ook niks in kwijt. Ik heb een fullsize silverstone staan waar ik een echte geluidskaart, tv kaart en dvb-s kaart in kwijt kan. En nog eens 3 HDD's als dat nodig zou zijn. Probeer dat is met een Mac Mini...
Ja als jij grote apparaten fijn vindt, ik heb al een hekel aan een versterker!
Al zou ik niet zo gauw zo'n boxje kopen, toch liever zelf bouwen (mini-ITX of ergens de pc verstoppen en een externe dvd-speler kopen), ook een tv kaartje lijkt me wel belangrijk voor een mediacenter. Dit kan je gewoon geen appleTV noemen, het is meer een soort media-afspeeldevice met video-outputs. En hoe zit het met de compatibiliteit met Divx, xvid en subs?
edit: te laat :Y)
Ik kan een geluidskaart, dubbele tuner en een fatsoenlijke HD kwijt in een kastje voor een mini-ITX bordje. Waarom zoveel groter doen? Ik snap die lui met tig harde schijven toch niet nu er schijven van 500-750GB zijn. Heb zelf ook een schoenendoos pc omdat die grote towers redelijk nutteloos zijn...
- Tig schijven zijn sneller dan één schijf.
- Tig schijven zijn goedkoper dan één grote.
- Tig schijven zijn redundanter dan één schijf.
- Tig schijven maken meer lawaai
- Tig schijven nemen meer plaats
- Tig schijven kunnen redundanter-sneller zijn, dan kan er ook minder op.

Het hangt dus gewoon van de voorkeur af.
Snelheid voor Muziek/Films??? Waar heb je dat voor nodig. 't Is niet dat je film sneller afspelen je veel meer kijkplezier gaat opleveren (Enig voordeel in het doorzoeken van je database on the other hand, maar aangezien het over een netwerk is is dat nu ook weer niet de bottle neck).
Voor zo'n dingen KAN 1 grote harde schijf beter zijn dan tig harde schijven (mits je het in een deftig bestandsindeling formatteert (Ext3 bvb voor de stabiliteit, binnenkort Ext4).
Zolang je OS maar niet op die data schijf staat.
Mij best, gooi ik er twee schijven in raid 1 in, mocht er eentje poef zeggen, heb ik de ander nog.

Goedkoper, momenteel heb je 320 GB voor minder dan 100 euro. Zoveel heb ik niet nodig op een mediacenter, rest van me content staat toch op me pc, kwestie van benaderen via netwerk. Tel daarbij op dat die twee schijfjes stukken minder stroom verbruiken dan tig, vind ik die twee in raid 1 nog best meevallen...
iets wat ook werkt als 802.11n station, vind ik het eigenlijk best goedkoop.
http://www.apple.com/appletv/specs.html
Anoniem: 48534
@stewie12 januari 2007 09:08
Het is zelf geen station waarmee je een 802.11n netwerk kunt opzetten hoor. Het is alleen een cliënt voor zo'n netwerk.

Hiervoor moet je volgens Apple ook nog een nieuwe airport extreme kopen. Kijk hier maar

Overigens is het mij nog niet duidelijk of die twee doosjes precies even groot zijn.
Anoniem: 116213
11 januari 2007 20:17
Een al betaand alternatief is bijvoorbeeld de Al Tech Mediagate serie (heb zelf de MG-35).

http://www.ewaggle.com/category_s/21.htm

Er is zelfs een draadloze 802.11g versie verkrijgbaar, waarbij je de keuze hebt om hem inclusief hardeschijf te kopen, of je eigen schijf erin te plaatsen (en hij kan ook zonder HDD functioneren).

Het duurste model (de draadloze) heeft de volgende mogelijkheden:

  - USB 2.0 poort voor verbinding met PC/Mac
  - USB 2.0 host poort voor directe verbinding met bijvoorbeeld externe hardeschijf, digitale camera, etc
  - RJ-45 10/100Mbps netwerk poort
  - 54Mbps 802.11g
  - 3.5" PATA hardeschijf aansluiting (optioneel, want je kan ook direct streamen vanaf netwerk)

Video formaat ondersteuning:
  - MPEG-4 codecs, zoals MS-MPEG4v3, DivX,   - XviD en WMV9 (alleen geen GMC ondersteuning)
  - MPEG1, MPEG2
  - HD-MPEG2/SD-MPEG2

Geluid formaat ondersteuning:
  - MP3, OGG, WAV, WMA, AC3, DTS, DTS-ES

Video aansluitingen:
  - Composite (RCA), S-Video
  - HD Component Y/Pb/Pr (480p, 720p, 1080i)
  - HD DVI (480p, 720p, 1080i, 1080p)

Geluid aansluitingen:
  - Stereo L-R (RCA)
  - S/PDIF Digital Output Coaxial
  - S/PDIF Digital Output Optical


Het mist echter het Apple design.
Dergelijke kastjes bestaan inderdaad al. Dat er nu net wordt gedaan alsof er totaal iets nieuws op de markt is verbaast mij lichtelijk.

Enigste "toegevoegde" waarde is Itunes, maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Mensen die aan het zeuren zijn over tv opnemen vergeten even de ondersteuning van de online apple store...

In de visie van Apple wordt tv straks overbodig, en kijk je je favoriete serie wanneer jij het uitkomt, oftewel tv on demand. Dat ze hier nog wel eens gelijk in kunnen hebben blijkt wel uit het feit hoeveel series er tegenwoordig al wel niet illegaal/legaal worden gedownload en verkocht op DVD.

Een aflevering Prison Break kost bijv nu $1,99. Dit kan nog goedkoper, zeker wanneer meer mensen het via deze weg gaan kijken. dus waarom zou ik dan nog via rtl5 prison break kijken wanneer zij het een keer uit willen zenden, met een toevoeging van 20 minuten reclame, wanneer een aflevering me straks misschien een euro of nog minder kost?

In principe is de appleTV dus gewoon de volgende stap richting het plaatsen van de Itunes store naar de woonkamer. Apple verdient er nu al heel veel geld aan, en ze willen meer..

Ow en het divx verhaal is volgens mij ook niet zo'n probleem. Frontrow ondersteunt ook geen divx, maar quicktime kan a la minute een film met verwijzingen opslaan. Dit werkt voor frontrow prima, dus verwacht dat het voor appleTV ook wel zal werken..
Jij hebt dat er blijkbaar voor over. Ik lap echter liever mijn 15 euro per maand aan Essent voor onbeperkt tv kijken, dan wel met reclames en de tijdstippen die de zenders bepalen. Ik kijk toch alleen 's avonds tv, en dan is het van tevoren inplannen van een uurtje of twee kijken niet zo'n groot obstacel. Om nou voor elke aflevering van serie X apart geld te lappen en deze dan te streamen / downloaden vind ik ook nog een flinke drempel en vervelende handeling.
300 ballen voor een streamkastje met front row. Ben ik de enige die dat erg veel geld vind?
tjah je kan ook je p2 miditower naast je tv zetten, werkt ook, maar ziet er niet uit. als je 2-3k hebt uitgegeven aan een fatsoenlijke tv is 300 euro voor een mooie, stijlvole mediacenter helemaal nixs
Wat zijn de alternatieven?
Ik denk dat de grootste concurrent Philips is met z'n streamium producten, en dat is nou ook niet bepaald een grote speler en kunnen alleen audio streamen. Streamkastjes gaan verder volgens mij niet echt hard over de toonbank en zijn over het algemeen duurder.
Volgens mij is dat apparaat van Philips zelfs duurder als deze Apple. (ook wel mooi spul trouwens!)
De Streamium apparaten van Philips zijn er in verschillende smaken.

SLA5520 (of voorloper SLA5500) kunnen alleen audio, en hebben een geintegreerd scherm.

SLM5500 kan audio, video en plaatjes. Hieronder zeg ik al wat ie kost. ;)
Mooi ding, maar die heeft voor z'n 199 Euro geen harde schijf , wel een HD aansluiting overigens geloof ik.
Ik kan dat ding niet terugvinden op de Philips site, is die niet uitlopend?
Inderdaad, doe mij maar de Philips SLM5500.

Bij Dixons voor €199

Heb 'm, love it! Stream alle series vanaf m'n PC draadloos naar m'n TV.

Op de harde schijf na, die ik in zo'n apparaat alleen interessant zou vinden als het apparaat zelf ook kan downloaden zonder PC/Mac, biedt de SLM5500 voor mij voldoende !
Inderdaad, doe mij maar de Philips SLM5500.
Waardeloos ding, ondersteunt alleen maar SD video en geen h.264 en zover ik weet ook geen ondersteuning voor vob.

Ik koop pas zo'n ding als ie ook DVD iso's, HD-DivX en HD-Xvid's kan afspelen vanaf een (smb,nfs) NAS
HDMI en een 1080p upscaler zou mooi zijn, maar 720p via component is ook goed.

De HD Mediabox van Pixel Magic komt nog het dichtst in de buurt.
wat dacht je van
http://www.tvix.co.kr/Eng/Products/HDM4000P.aspx

Is gebaseerd op de zelfde sigma chip als de PixelMagic media box en is 130 euro goedkoper.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee