De ontwikkeling van heatpipes heeft ervoor gezorgd dat waterkoeling minder populair is geworden: de prestaties van innovatieve chipkoelers zoals de Thermaltake Big Typhoon en de Gigabyte G-Power zijn dermate goed dat menigeen tegenwoordig afziet van een waterleiding in zijn pc. Het Belgische Madshrimps wist echter de hand te leggen op een nPowerTek TTIC NPH WB, die de beide technieken combineert. De koeler is in twee versies leverbaar; naast de geteste NPH WB K8-1/P4-1, die geschikt is voor AMD-sockets 939 en 940 en Intels 478-voetjes, is er ook een versie die voor LGA 755-Pentiums geschikt is. De Belgen testten de K8-1/P4-1 en merkten dat installatie nog wel wat voeten in de aarde had, maar wie een watergekoeld systeem kan bouwen, zou geen problemen met de nPowerTek moeten hebben.
In een kleine test werd uitgezocht of de combinatie van oude en nieuwe technologie ook daadwerkelijk een meerwaarde biedt, en de onderzoekers raakten flink onder de indruk. Afgezet tegen een Zalman WBII Gold en een Swiftech MCP-6000 bleek de nPowerTek onder normale omstandigheden net zo goed of zelfs iets beter te presteren dan de concurrentie. Een AMD Athlon 64 3700+ die op fabriekssnelheid draaide, bleef onder volle belasting twee of drie graden koeler dan met de Zalman en de Swiftech. Ook met een overklok naar 2,5GHz en iets verhoogde Vcore werden de andere waterblokjes op een kleine achterstand gehouden. Op 2,75GHz en met een Vcore van 1,44V - respectievelijk 25% en 15% hoger dan de specificaties van de fabrikant - liet de koeler pas echt zijn spierballen zien: onder belasting werd de processor op een aangename 39 graden gehouden, waar de concurrentie 48 tot 50 graden liet aantekenen. Het flink overklokken van de cpu had bij de nPowerTek een temperatuurstijging van slechts vier graden tot gevolg, terwijl de andere twee de thermometer tien tot dertien graden verder lieten stijgen.
Er zijn wel wat kanttekeningen bij het blok te maken. Zo zou een krachtige pomp nodig zijn om ondanks de relatief dunne leidinkjes voldoende water te laten circuleren. Volgens een andere test zou dat overigens wel meevallen. Verder was de base plate bepaald niet glanzend afgewerkt, dus voor optimale prestaties is een stukje schuurpapier vereist. Desalniettemin levert het blok nu al 'verbluffende' resultaten, en wie het uiterste uit zijn rekentuig wil halen zal niet snel door deze koeler in zijn mogelijkheden beperkt worden. Als daarbij het opvallende gouden uiterlijk, de complete uitrusting en de goede kwaliteit van de gebruikte onderdelen in ogenschouw worden genomen, kan Madshrimps niet anders concluderen dan dat nPowerTek een grote stap voorwaarts heeft gezet.
