De 100 meestbelovende games van 2006 op een rij gezet

Oud en nieuw is niet alleen een periode om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Onze collega’s van Gamer.nl hebben de glazen bol opgepoetst en de honderd meestbelovende games voor 2006 op een rij gezet. In de top honderd komen een groot scala aan games aan bod voor de huidige generatie consoles, de nieuwe generatie en de pc. De top honderd start met misdaadgame Taxi Driver op de laagste positie om vervolgens door te stomen met uiteindelijk de pc-games Supreme Commander op nummer drie en The Elder Scrolls IV op de tweede plaats. Hoewel 2006 het jaar van de nieuwe generatie consoles wordt, staat er op plaats één nog een game voor de enigszins bejaarde GameCube-console. Zelda: Twilight Princess zal de topper van 2006 worden, aldus Gamer.nl.

Zelda: Twilight Princess screenshot

Door Hielko van der Hoorn

01-01-2006 • 21:13

75 Linkedin

Bron: Gamer.nl

Reacties (75)

75
74
40
18
4
28
Wijzig sortering
Een top 100 gebaseerd op wat? Een mening van een paar schrijvers? Ik mis in het lijstje een "spel"dat met zekerheid weer veel geld op gaat leveren voor Microsoft: Flightsimulator 2006 (FS10) al meer dan 20 jaar is Flightsimulator een (steeds groter wordend) kassucces. Een spel en een simultatie. FS2004 zal een weer opnieuw verassend vervolg krijgen, nog meer "As real as it gets" De paar millioen fans zullen een origineel aanschaffen (de echte FS-fans kopiëren het spel namelijk niet maar MOETEN een origineel hebben) zij bewijzen daarmee enpassent dat alle lawaai over het maken van kopiën bullshit is wanneer het product ECHT goed is. (hebbie dat Brein?) :+
FS is gewoon geen game, het is een sim, en eentje die dat in het verre doortrekt. Begrijp me niet verkeerd, het is groots in wat het doet, dat absoluut maar het is geen game.
Dus 'The Sims' is ook geen game? Wat is dan een 'game' ?iets met een winnaar?
Anoniem: 119987
@EfBe2 januari 2006 10:21
Of de sims een game is zullen ook nog veel mensen twijfelen maar ik bedoelde meer dat FS gewoon teveel een sim is om echt een game te zijn, die pak je niet ff op om een kwartiertje te kunnen spelen. Als je FS als game ziet kan je net zo goed de nieuwste F16 simulator ook mee gaan tellen in mijn ogen.
het zal best zo wezen dat fs goed verkoopt, maar hoeft nog niet te zeggen dat een casual gamer daar op zit te wachten. Zeker qua vernieuwing stelt fs bar weinig voor, qua gameplay dan. Misschien wat nieuwe vliegtuigen en wat uitgebreidere omgevingen etc. Maar goed je kan je voorstellen dat fs in het niets valt in vergelijking met andere "echte" spellen
Oh, het was een top100 voor casual gamers?

Wanneer komt dan de top100 voor hardcore gamers?

En afgezien van Spore zie ik in die top100 verder ook geen vernieuwende games.
the fanboyism is great in this one.

imho is de zoveelste FS al even vernieuwend als de nieuwste FIFA, NFL, NHL, PGA, ... namelijk meer van hetzelfde alleen dan met iets betere graphics.

maw een patch/add-on die als full version wordt verkocht, jaar na jaar
Een top 100 gebaseerd op wat? Een mening van een paar schrijvers?
een top 100 is altijd een mening natuurlijk.. maar behalve dat zijn er enkele games die laag staan omdat er zeer weinig over bekent is, en zonder info kan er weinig over worden gezegd natuurkijk...

gebruik die top 100 liever gewoon om te kijken welke games je komend jaar naar gaat uitkijken :Y)
een top 100 is altijd een mening natuurlijk
Wat een onzin! :? Een goede 'top xxx' is gebaseerd op statistieken; bijvoorbeeld: aan het eind van het jaar maak je een top 100 van meest verkochte games... Deze top 100 zegt echter totaal niets :z
Anoniem: 49546
1 januari 2006 21:50
Zelda is altijd records waard en is altijd populair gebleven.

Er zijn genoeg mensen die een bepaalde console of handheld speciaal gekocht hebben zodat ze Zelda konden spelen (zoals ik de Nintendo 64).

Ik kijk al jaren uit naar de nieuwe Zelda, het gaat de beste tot nu toe worden. Ik heb alle Zelda's tot nu toe gespeeld en hoewel ze allemaal anders zijn zijn ze allemaal geweldig.
Ik ben ook zo'n Zelda fanboy. Heerlijke spellen waar ik echt helemaal verslaafd aan ben geraakt. Een van de weinige redenen dat ik een console bezit naast mn pc. Kijk ook al met smart uit naar een nieuwe release!
Hier nog een fanman :)
Ik heb zelf een GBA Zelda MC collectors edition gekocht.

Zelda is tot nu toe nog altijd leuk gebleken.
De 1 en 2 kloppen voor mij in ieder geval, al zou ik ze omdraaien, ik overweeg serieus om een revolution voor die zelda aan te schaffen als ze allebei uit zijn (revo kan toch gamecube dingen draaien?)

Maar kijk het meest uit naar TES IV: Oblivion, heb Morrowind kapotgespeeld (en nog heb ik het gevoel maar ongeveer 25% van alles te hebben ontdekt :P) Is zelfs een van de redenen vaarvoor ik mijn X800 GT toch maar heb omgeruild voor een 6800 GS :)

[edit]
P.S. ben ik nou gek of is het gezicht van zelda getekend ipv gerenderd? :P
Sterker nog, de nieuwe Zelda voor de Gamecube maakt op de Rev gebruik van de nieuwe controller. Dat was de reden voor het recentste uitstel van de game. Je kunt hem dus eigelijk twee keer spelen. Één keer op de Gamecube en vervolgens nog een keer op de Rev maar dan met de nieuwe controller (lijkt mij totaal anders)! :)
Dat is echter slechts een gerucht dat nog steeds niet bevestigd is door Nintendo zelf. Het wordt alleen door sommige sites verspreid als echt nieuws, zonder dat vermeld wordt dat het hoogstwaarschijnlijk niet zo is.
voor de RPg pc fans is er weinig koek.
maar degene die er zijn, staan toch wel allemaal in de top 20.!
Er is één spel dat ik mis in de lijst: Divinity2, een spel dat wordt ontwikkeld door Larian studios, een belgisch ontwikkelingshuis. (www.larian.com)
Dat spel gaat potten breken volgens mij

Over Zelda gesproken, ik ben ook een grote fan . maar helaas ben ik na de SNES afgehaalt met de consoles. Zodat ik de andere zelda games niet meer heb kunen spelen.
nu wacht ik nog eventjes en mischien koop^ik nogwel een revolution , zodat ik de oude zeldfa games ook nog kan spelen (via emulatie).
Wat dat betreft kijk ik nog het meeste uit naar Neverwinter Nights 2. Waarom die slechts op 20 staat (nog ná spelen zoals Heroes of Might And Magic V en Dark Messiah of Might And Magic) begrijp ik niet. Het 'Waarom niet' commentaar bij NWN2 is érg flauw, en getuigt van een absoluut gebrek aan vooronderzoek naar deze titel - kijk maar eens naar alle info op nwvault.ign.com de afgelopen weken.

Ook opvallend vind ik trouwens dat Dragon Age, de nieuwe RPG van Bioware die dit jaar uit gaat komen (tweede of derde kwartaal), in de hele top 100 niet voorkomt!!! Dat wordt gegarandeerd weer een hit.
Beide bovenstaande punten geven me de indruk dat de schrijvers van dat artikel niet zo'n RPG fans zijn...

Verder zullen Oblivion (#2) en The Witcher (#38) vast ook erg interessant worden.
Nog een interessant iets voor jou dan: met de Revolution zal je deze game (Legend of Zelda: Twilight Princess) ook kunnen spelen aangezien de Revolution backwards compatible is met de Gamecube.

En dan nog een leuk extra'tje: Zelda zal tevens gebruik kunnen maken van de nieuwe controller van de Revolution.

Dus een gamecube game die er gebruik van kan maken dat is ook erg bijzonder. :)
Dit lijstje ziet er mij zo op het eerste gezicht toch wel vrij accuraat uit. Als ik hier mijn eigen verlanglijstje tegenover leg, met bovenaan Oblivion en Splinter Cell, dan zie ik deze spellen in deze top 10 ook naar voor komen.

Uiteraard kan je zo een top 100 nooit opstellen zodat iedereen er zijn ding in terugvind, maar ik vind het toch knap dat ze met zo een mooi overzihct komen, en een overzicht dat dan nog eens vrij accuraat is ook!

Nu wordt het afwachten of al die "big shot" games het ook gaan waarmaken. Zo zit er meer dan één game in die lijst die met een voleldige ommezwaai afkomt, denk hierbij bijvoorbeeld maar aan Splinter Cell waar je night vision en infrarood vision verliest (voor een deel van het spel?)...
Anoniem: 21486
@kvaruni2 januari 2006 00:44
Uiteraard kan je zo een top 100 nooit opstellen zodat iedereen er zijn ding in terugvind
Je kan toch gewoon een poll doen onder de bezoekers van je site of weet ik veel welke site? Best accuraat als het aantal stemmers groot is.
Ik zit nog wel het meest te wachten op Spore. Naar wat ik gelezen heb, lijkt het een leuke vernieuwende game. Ik hoop alleen dat het wat meer diepgang biedt dan de flash-demo op de site doet geloven...

En natuurlijk een goeie FPS gebaseerd op Unreal 3 engine (Unreal 3 bijvoorbeeld), maar ook Black Mesa: Source (remake van Half-Life op de Source engine, vervanger van Half-Life: Source) komt er aan.
Het is Unreal Engine 3 POTJANDIKKIE :( ! Niet Unreal 3 Engine! Weten mensen dat nog steeds niet??? ;( |:(
Een groot deel van de top 25 zal ik denk wel spelen, maar niet allemaal, de enige die me eerst wel leuk leek maar waar ik ondertusseng geen vertrouwen meer in heb is Starcraft: Ghost...

Nummer 1 is zekerweten 200% goed gekozen :P
Ik heb het niet zo op de top huppeldepup. De meeste games zullen het qua populariteit niet redden en de dingen die het wel redden zijn meestal gehypte niemanddalletjes(bv. Fable)
Unreal Tournament 2007 :D
Die vind ik nogal laag staan, "het is niet vernieuwend"...

Was quake4 dan wel vernieuwend? Was toch één van de meest veelbelovende games van 2005.

Daarnaast komt nog de vraag of het "hardcore" publiek wel iets vernieuwends wilt. Het enigste wat die namelijk willen is een goede weapon balance, en goede maps om wedstrijden op te doen, en dan allemaal in een leuk jasje.

Overigens vind ik ook de nieuwe TombRaider laag staan, ik verwacht toch best veel van deze game, juist doordat ze terug gaan naar de basis van de reeks, waardoor Tomb Raider ook zo succesvol geworden is.
q4 was daarom ook geen ruk aan.. blamage voor de quake serie. Ik zie mijzelf toch redelijk als een hardcore gamer, die niet altijd nieuwe grafics hoeft, maar dit was gewoon 3x nixs
Inderdaad! Het spel komt ook niet op de Xbox360, alleen PC en misschien PS3. Het zullen niet zo van die FPS liefhebbers zijn die gasten van Gamer.nl als ik naar hun keuzes kijk (Zelda op 1).
Waar ze wel of geen liefhebbers van zijn heeft er toch niks mee te maken? Vind 't een beetje te gemakkelijk om zo commentaar te geven, je kunt net zo goed zeggen "Goh, het zullen wel geen echte race-game fans zijn, want er staat geen race-game op nr. 1"...

Blijkbaar zijn naar de mening van Gamer.nl de FPS games die in 2006 verschijnen simpelweg minder veelbelovend (waarbij ik aanneem dat ze hebben gekeken naar allerlei aspecten zoals spelconcept, gameplay/bediening, graphics, verhaallijn, technologische hoogstandjes, uniekheid, etc. etc.) als de games die hoger genoteerd staan in de lijst...

't is gewoon een algemene lijst die men geprobeerd heeft objectief samen te stellen, niet een lijst van de 10 beste FPS of de 25 beste PS2 games ofzo.
al hoewel ik denk ik weinig van unrealtournament 2007 zelf zal spelen kan ik niet wachten op alle fantastische mod's die deze engine ongetwijfeld gaat opleveren. (en natuurlijk alle gewone retail games die gebruik maken van deze engine)

de unreal series heeft altijd al de beste en meeste modes gehad gewoon door de enorme vrijheid de script taal bied.
Mwa beetje slap lijstje vindk, khebm dan niet supergedetailleerd doorgenomen maar niet veel spannende games. Alleen ET:QW daar kijk ik wel naar uit :9~:)
Anoniem: 22738
@FeareX1 januari 2006 23:37
Logisch, gamer.nl is nou niet bepaald een site om serieus te nemen. Ga voor het serieuzere werk naar The Magic Box, Gamespot of IGN. Zelfs de reacties op gamer.nl zijn doorgaans niets anders dan een verzameling scheldwoorden.
Eerlijk gezegd vind ik het nieuws op gnl wel degelijk informatief. Dat de reacties nergens op slaan doet voor mij niets af van de nieuwsberichten, ik lees de reacties dan ook niet. Maar over het nieuws zelf is er niets mis, en ik denk dat je daarom best gnl serieus kan nemen, het gaat immers niet op de reacties, maar om het nieuws, is het niet?
het gaat immers niet op de reacties, maar om het nieuws, is het niet?
hmm, vind ik juist niet. Ik moet zeggen dat ik een heleboel geleerd heb van de reacties op Tweakers.net, omdat er vaak ook veel aanvullende informatie of links in staan.

Voor de nieuwsberichten zelf zou je eigenlijk net zo goed slashdot of zelfs webwereld etc. kunnen lezen, vaak zelfs sneller.
Helemaal mee eens en ben het ook met Levo eens, als je op gamer.nl gewoon echt een serieus vraag stelt omdat je iets wilt weten dan wordt je eerst door 10 van die gastjes daar uitgescholden, en dan mag je ook nog van geluk spreken als iemand hem Beantwoord, als dat dan gebeurt.
Nee geef mij tweakers maar, als hier iemand denkt te gaan flamen en schelden dan maken de modjes daar korte metten mee, en ik leer ook VEEL en VEEL meer van de reacties hier op tweakers, gewoon omdat het hier beter geregeld is.
Ik weet dat het offtopic is, maar ik wou het even kwijt, sorry voor offtopic.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee