Skype sluit overeenkomst met Xandros en BenQ

Skype logo (kleiner)Skype heeft afgelopen woensdag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met Xandros, de ontwikkelaars van de Xandros Linux-desktop. Skype zal voortaan meegeleverd worden als VoIP-software in deze Linux-distributie. Verder zal er het een en ander aan marketing gedaan gaan worden door beide bedrijven. Xandros zal SkypeOut-vouchers toevoegen aan zijn nieuwe SurfSide Linux-suite, evenals aan alle Xandros-desktops en -laptops die via Walmart.com, Amazon.com en andere kanalen verkocht zullen worden. Verder heeft Skype ook een contract gesloten met BenQ voor de levering van de Skype-software bij de BenQ P50 Pocket PC. Via deze software kunnen gebruikers van de P50-smartphone via WiFi-netwerken telefoontjes gaan plegen naar andere Skype-gebruikers. Het gecombineerde product zal in april beschikbaar komen in Taiwan en later dit jaar ook voor de Amerikaanse en Europese markt.

Door Harm Hilvers

Freelance nieuwsposter

17-02-2005 • 19:58

53 Linkedin

Bron: DigiTimes

Lees meer

Ebay in gesprek met Skype over overname Nieuws van 9 september 2005

Reacties (53)

53
53
32
15
4
12
Wijzig sortering
Al dat gebabbel over of het veel cpu cycles in beslag neemt of niet... Is het niet gewoon zo dat iedereen ook een node is voor anderen? Dus als jij een "druk bezochte" relay node bent ben je toch gewoon het spreekwoordelijke haasje? :+ Dan heeft je pc gewoon wat meer te verwerken. Ik weet niet of het aan de provider ligt of aan je firewall settings, maar ik kan me voorstellen dat een vast IP adres op de kabel zonder firewall een flink aantal gelijktijdige verbindingen niet in de weg staat.
waarom zou je een node voor een ander moeten zijn? ik bedoel je zet toch een rechtstreekse connectie op naar de andere persoon (die je wil spreken) je gaat niet via andere nodes.

dat werkt averechts, aangezien het internet zelf al het beste kan bepalen hoe een packet het snelste aan kan komen op een locatie.

Het heet p2p telephony omdat je direct je voice packets naar de andere persoon (die je wil spreken) stuurt, en niet via een server. Het betekent dus niet dat je een node wordt voor een ander.
Ik heb het even voor je opgezocht, want ik houd er niet van als iemand "interessant" wordt gemod als het onzin is wat ze zeggen. Skype is een overlay P2P netwerk. Je hebt gewone nodes en supernodes. Ben je een supernode, dan ben je het haasje. (met :+)

En dit heeft als gevolg dat de limiet zo opgebruikt is en dat er veel lag op de verbinding kan zitten.
Anoniem: 137085
17 februari 2005 20:02
Skype een heel mooi programma, maar het vergt wel veel van je computer, ik zelf heb een 1400 mhz en ik kan het niet lekker draaien met een spelletje er bij.

Voor Skype als game communicatie.. NEE! of je moet een dikke bak hebben :)
Ik denk dat het probleem zich binnen jouw systeem bevind.
Ik heb hier een athlon 1200MHz waar skype perfect op draait.
ik heb hetzelfde.
Als ik skype draai op mn athlon XP 1800+ gebruikt het tijdens een gesprek ongv. 30% van mn cpu rekenkracht.
En ja, dat is echt merkbaar bij de meeste games.

het probleem is dat je niet én weinig lag én hoge kwaliteit met encryptie kan hebben zonder veel van je cpu te gebruiken.
de makers hebben blijkbaar gekozen voor hogere cpu load ipv meer lag of lagere geluidskwaliteit.
Met één call maakt het bij mij niet zoveel uit. Met 2,3 of zelfs 4 calls is het CPU gebruik toch wel excessief te noemen. Een P3 1Ghz loopt simpelweg niet meer, tot je de gesprekken afsluit. Ik vermoed dat dit met die 256-bit encryptie te maken heeft die eroverheen wort gegooid.
Het draait hier op een pII-450 met 256MB (100MHz) geheugen en Windows 2000. En het draait prima! cpu-gebruik rond de 50%. Op een Celeron 733 met 384MB (66MHz) en XP kan ik hier goed skypen, maar valt er dan absoluut niets anders met de PC te doen.
Elke beetje gamer van nu heeft och wel een defitige bak. Die van jou is al ietsje ouder. De stardaard pc licht al een tijdje boven 2Ghz dus.
Een tweaker is niet automatisch een gamer...
iBook 600 MHz G3, draait ook zonder problemen. Skype gebruikt juist weinig cpu%.
Dat heeft puur te maken met de processor zelf, bij een P4 3,8Ghz bak gebruikt Skype welliswaar minder CPU% dan op een P2 233Mhz.
Misschien bedoelde hij het ook wel relatief met andere voip pakketten :7
Heb liever goeie geluidskwaliteit zonder 30 seconden te moeten wachten tot de andere kant het ook gehoord heeft, dan laag cpu gebruik.

Bellen en gamen tegelijk? Dat leid toch alleen maar af :)
Skype is fantastisch voor gamen, als je doom 3 aan het spelen bent en je kunt tegen je slachtover zegen: Hey kijk eens achter je. En dan een shotgun shell op hem loslaten. }>
Sja, de minimale eisen voor skype zijn dan ook 400Mhz...
en laat ik hier nu nog een oud 400MHz AMD k6-2 systeempje hebben...
Het leuke is, als ik daar skype op draai, dat hij ook echt meer dan 90% cpu power vergt :*)...
En ik kan ook echt NIETS anders meer doen...

Gelukkig heb ik ook nog een P4 3,2 staan, waarbij ik vrolijk Halflife 2 op 1600x1200 draai, terwijl ik aant babbelen ben over skype... Dus ja, in weze heb je gelijk, het vereist best wat cpu kracht, maar met een hedendaagse pc (mijn 3,2 staat al anderhalf jaar onder mijn bureau) vormt dat dus geen probleem....
Iedereen springt maar op Skype alsof dit het beste VoIP programma is. Het is vast en zeker niet het enige programma.
Er zijn diverse andere programma's én providers.

Sleutelwoord is SIP.
Zoek op SIP en VOIP en je vindt info genoeg.

SIP software is oa:
X-Lite
SJPhone

En de meest bekende is wellicht de Pulver.Communicator
that combines the best elements of IP Communications - Instant Messaging, Voice (person-to-person and conference calling), Presence, and Social Networking - in one intuitive client application

New Stuff!
Skype users are now 'regular' IM buddies
Note: Prior to using Skype IM in pulver.Communicator, go to File / Options/ Instant Messaging Alerts and disable first 3 options of the first 2 groups.
Offers Instant Messaging communication with Skype contacts, via Pulver.Communicator user interface
Initiation of audio communication with Skype contacts (calls are handled via the Skype user interface)
Launches Skype automatically (for users who are also users of Skype, and who have installed Skype software on their PC), and configures it to work with pulver.Communicator
Automatic importing of Skype contacts into Skype Buddies group
Skype contact presence displayed using native Skype icons
Dynamic behavior of Skype buddies (shown when Communicator user is signed into Skype, hidden when signed out)
New Ease-of-First-Installation features, including an automatic Account Creation dialog and IM Proxy Account Wizard
Display name now employed in Conference/Group IM windows (instead of FWD number)
Improved Buddy List refresh functionality
Video Instant Messaging
RSS Reader enhancements
Many refinements....

Daarnaast zijn er ook enkele versies te downloaden voor pda's met wifi.

Laten we als echte "Tweakers" asjeblieft stoppen met het promoten van een "besloten" voip netwerk. |:(

Ofschoon "" Skype users are now 'regular' IM buddies" voor mij ook nieuw is.

Verder is het wellicht interessant gratissip.nl te bezoeken en eventueel voipplanet.nl
Je ziet alleen 1 ding over het hoofd: Skype werkt door zijn opzet (en al is het 'closed') in 99,999% van de gevallen "out of the box", zonder verdere configuratie.
En daar laten alle SIP implementaties een steekje liggen.Elke n00b kan Skype-en, n00b+SIP heeft een aanzienlijk lager succespercentage. }:O
Werk aan de winkel voor de SIP-adepten, dus!
Je moet natuurlijk alleen maar zeggen dat er betere zijn... Noem er dan ook eens een paar? :)
Anoniem: 71649
@ironx17 februari 2005 21:08
op netphonedirectory.com staan er een aantal.

Een ander leuk feit om weten is dat het Skype-netwerk draait op bandbreedte en cpu van de gebruikers zelf. Als 2 mensen een gesprek willen voeren, en 1 van hen (of allebei) bevinden zich achter een router, dan wordt het verkeer rondgestuurd via een andere pc die wel rechtstreeks op het net hangt. Die pc is een gewone pc bij een andere gewone Skype-gebruiker. Dit is allemaal wel leuk om elkaar zo te helpen, alleen wordt het nergens duidelijk aangegeven als je Skype gebruikt en wat gebeurt er als Skype ooit geld zou vragen voor zijn diensten?
Je verhaal ziet er op zich wel interessant uit, maar ik snap echt helemaal niet waar je het over hebt. Zou je het misschien iets duidelijker kunnen uitleggen?
Sorry hoor Zleeper , maar kun je even uitleggen wat je hier probeert duidelijk te maken want hetslaat echt nergens op , je zegt hier dat als je achter een router zit , skype de data via een andere pc omleid die niet achter de router zit ? dit slaat echt nergens op , hoe communiceer je dan met die pc die rechtstreeks op het i-net zit ??? je bent geen tweaker maar een prutser :+
Nah... dit is onzin.

Skype werkt volgens hetzelfde geniale principe als kazaa.

Je maakt verbinding met een zgn. supernode, dit is een gewone client die dient als UDP poorten verdeler. Een gesprek is peer-to-peer. Zelfs als iedereen achter een router zit, zonder port forwarding. "Hoe kan dit?" denk je. Heel eenvoudig, dit heeft te maken met de aard van UDP. als een PC een bericht naar een andere PC stuurt via een (NAT) router, dan gaat een router er bij het ontvangen van een antwoord van die poort vanuit dat het bericht bestemd is voor de verzender. Op deze manier is er dus bidirectioneel verkeer mogelijk zonder port-forwarding. De supernodes zijn niet meer dan telefoonboeken die IP's met UDP poorten teruggeeft.

En ja, op dit moment is Skype het beste wat je kunt vinden op VOIP gebied (Dit voornamelijk vanwege de compressie en vanwege het feit dat het geen hinder ondervindt van NAT). Je kan zelfs beter skype gebruiken dan een asterisk structuur.

-R-
@ Avocado
Man, heb jij wel eens poorten moeten forwarden (en ook uitgezocht waarom dat nodig was) bij bijvoorbeeld emule of een een of andere bittorrent client? Dan weet je waar hij over praat.
de dialer in windows... |:(

(vanaf win2k zijn naast gewone nummers ook IP'z mogelijk...)
Skype draaid prima samen met UT 2004 en tijdens onslaught ben ik samen met een maat van me errug dodelijk dankzij onze voortreffelijke communicatie :)

JR
Skype heeft bij mij een prominente rol gekregen op mijn pc.
Vrienden waarmee ik vaak zit te gamen heb ik op skype online voor teamspeak.
Desnoods activeer ik het via mijn linuxpc zodat ik normaal kan gamen op mijn gamepc en alsnog kan kleppen.
Verder is het net als msn dat alle bekenden erin staan scheelt mij weer in de belkosten via KPN omdat mijn internetabbo toch wel betaald word.
Ik vind het een reuzehandig programma en hij slokt volgens ISP monitor niet meer dan 5kb per seconde up en downstream(wie er praat of luisterd natuurlijk)
maat van me zit zowel met skype als met het gamen nog op een athlon XP van de eerste lichting en die heeft geen last van lag in het online gamen.
Op dit moment is skype net als msn en icq gewoon gemeengoed geworden op de gemiddelde pc.
Ik vind het knap dat dit in zon korte tijd gerealiseerd is dus de formule slaat wel aan merk ik.
Wat zou skype waard zijn als het nu naar de beurs zou gaan? Iemand een idee?
Nog niet veel. Maar het zou wel een erg goede investering zijn om er nu in te stappen.
Ventrilo en Teamspeak zijn de beste programma's voor gaming. Enige nadeel is dat je er een server voor nodig hebt, maar voor teamspeak zijn er zat public teamspeak servers.
Klopt, TS kan een hoop aantal mensen herbergen, iets wat skype volgens mij niet kan (max 4 toch?). Verder kost TS niet veel resources, heb ik het idee...

Een TS server opzetten is echt een koud kunstje, je moet er alleen een poort voor open gooien op je router.Zet hem op een oude bak, en je bent continu online.
Ik draai zelf een TS server, een DC hub en een coduo server voor 16 man, no problem op een athlon 900.
Hmmm, niet helemaal eens met je. Ook ik gebruik TS voor communicatie met > 4 personen. Het grote nadeel van TS is de vertraging. Dit kan oplopen tot meer dan een seconde en dat is soms redelijk funest tijdens een match!

Skype doet het wat dat betreft beter.... alleen heeft het geen mogelijkheid om met meer dan 4 man tegelijkertijd een gesprek te beginnen.
IK gebruik voor internet telefonie vrijwel altijd een ander programma: picophone ( http://www.vitez.it/picophone/index.html )
Dit is echt een super licht programma. Ik weet alleen niet hoe/of dat ding meerdere verbindingen toestaat. Maar verder: ideaal.

Skype gebruik ik alleen als ik moet bellen naar vaste nummers (skypeout). Kost me dan maar 2 cent per minuut. Daar kan geen mobiele aanbieder tegenop. Zeker niet als je een vriendin in het buitenland hebt wonen.

edit:
babyxl: Is dat dan ook naar het buitenland voor die prijs?

mrwaterdeep:
Die prijzen zijn duurder dan wat Skype doet, plus dat je bij Skype naar veel meer landen kan bellen. Amerika, heel Europa en ook nog Australië voor maar 2 cent per minuut....
edit: Ik had het in mijn post dus over vaste verbindingen ja. Maar in dat geval zou sipphone idd wel goedkoper kunnen zijn.
Telfort: 1 cent p/minuut naar vaste nummers, 24 uur p/dag...
Anoniem: 135484
@Bubbles18 februari 2005 08:52
www.sipphone.com -> kijk daar maar eens naar de tarieven, voor sommige landen is dit veel goedkoper! (btw.. tarieven zijn in dollar.. moet je wel even converteren)

edit:
@Bravoman80 : hangt er sterk van af hoor.. een vb: NL Mobile: skype: .301eur/min ; sipphone: .204eur/min ... BE Mobile: skype: .243eur/min ; sipphone: .216eur/min
Zoals ik al zij, voor sommige landen en afhankelijk van fixed line/mobile line is sipphone goedkoper! (alle prijzen in het vb zijn btw incl)
Skype wordt wel een beetje overtrokken..
Zo spannend is het net wat ze doen.. als je een lichtere sip-client wilt neem dan Windows Messenger 5.0 (4.7 zit default in XP) of de grote variatie aan *nix sip clients..
klopt die messenger die standaart op windows staat vind ik een veel betere geluidskwaliteit hebben dan skype en ook gebruikt hij minder cpu. Daarbij gebruikt die een _open_ protecol waardoor iedereen er een programma voor kan schijven en er dus ook een mooie client voor linux beschikbaar is (gnomemeeting)
pff.. skype doet t prachtig samen met spelletjes.. en ik vind t ff prettiger werken dan teamspeak waarbij je eerst eens een gratiz server mot vinden voor je eindelijk eens kan praten.
Dan draai je toch gewoon zelf een teamspeak server!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee