Suprnova en andere torrentsites stoppen definitief

Zonder een duidelijke reden te noemen heeft SuprNova.org op zijn site aangekondigd definitief te stoppen met het aanbieden van torrent-links. De site indexeerde tot vandaag bestanden die via zogenoemde trackers gedownload konden worden. Daarbij ging het vooral om recente films, muziekstukken en applicaties. Ook andere torrentsites als Torrentbits en Torrentmania lijken hun deuren voor goed te hebben gesloten, terwijl sommige andere torrentsites onbereikbaar zijn. In een bericht op zijn site stelt SuprNova dat het moeilijk was de site in de lucht te houden en dat er in de toekomst in ieder geval geen sprake meer zal zijn van het verschaffen van torrent-links.

SuprNova.orgWel wordt er nog expliciet de mogelijkheid opengehouden voor iets nieuws van de kant van SuprNova. Mogelijk wordt gedoeld op de applicatie eXeem waarmee de verspreiding van torrents verder gedecentraliseerd wordt. Ondertussen ondervinden andere sites een toestroom van bezoekers van de gesloten sites, waardoor sommige sites met verplichte registratie zijn overgegaan tot een ledenstop. Het is nog niet duidelijk of de sluitingen verband houden met acties van de Amerikaanse filmindustrie tegen serverbeheerders die meewerken aan de uitwisseling van illegale bestanden. Eerder deze week waren er onder andere in Nederland invallen bij enkele serverbeheerders.

Door Harold van der Wal

Nieuwsposter

19-12-2004 • 22:48

172 Linkedin

Bron: SuprNova.org

Reacties (172)

Wijzig sortering
ik mis torrentbits vooral, was redelijk actief met tv series kijken (films kijk ik toch wel in de bios). heb helaas voor niets een share ratio van 3,5 opgebouwd.

t was leuk voor zolang t duurde. RIP torrentbits
<div class="b4" style="position: relative; color: black; border: #C6C1B4 1px solid; width: 80%; padding: 5px; font-size: 12px;"><span style="color: C00042;">FP Admin-edit:</span>
Links naar Warez-site's zijn niet toegestaan. Check je mail. Het verwijderen van een FP-Admin is zeker niet toegestaan.</div>

Anderen kunnen wel beginnen over illegaal downloaden van tv-series, maar:
1. downloaden is in Nederland legaal! (uploaden daarentegen...)
2. Zolang de publieke en commerciële omroepen series a) midden in een seizoen afbreken [o.a. Buffy, Angel], b) veranderen van uitzendtijdstip [o.a. ER, X-Files, South Park], c) pas maanden of zelfs jaren later uitzenden [Sopranos, Friends, Sex and the City] of d) series gewoonweg stopzetten (Futurama).
En dan heb ik niet eens over de series die hier niet worden uitgezonden [LOST, Regenesis, Drawn Together of HEX].

Sorry, maar het respect voor de huidige aanbieders heb ik echt verloren.

Overigens ik mijn kabelgeld echt wel willen inruilen voor een legaal tv-aanbod via internet!
De commerciele omroepen veranderen spontaan van uitzendtijd en lopen te rotzooien met de programmering. De publieke omroepen beginnen een serie een maken hem ook af. En geen reclames en zowaar nog een aftiteling aan het eind. De commerciele omroepen zenden puur uit om geld te verdienen dus aftitelingen is weggegooide zendtijd. En het draaien van oude series (die halverwege worden afgekapt, Miami Vice aaaaargh) is puur opvulling van tijd.
Goh, ben blij niet de enige te zijn die nog legaal muziek koopt.

Wel in de US, uiteraard.

Offtopic: Amazon begint steeds meer vanuit Frankfurt te verzenden. Geen import heffing meer, althans voor de laaste twee boeken/muziek leveringen niet meer bijbetaald; die verzonden waren uit Frankfurt.
Hoewel het al drie keer hierboven vermeld is, geef ik de samenvatting van de wet in nederland nog even in 4 woorden:

"Downloaden legaal, uploaden illegaal."

Probeer nu nog een uit te leggen hoe ik aan illegaal materiaal kom?
En op het moment dat je het download, share je het met anderen en laat nou net dat verboden zijn :)
En dat geeft jou geen enkel recht om op illegale wijze aan materiaal te komen.

Ik heb alle Buffy series op DVD net als Angel en 24, die had ik al in huis voordat de laatste serie zelfs maar op de NL tv te zien waren dus je argument slaat nergens op, je had ze namelijk ook gewoon kunnen kopen.
@LolitaLapin:
Het feit dat downloaden "legaal" is, wil niet ineens zeggen dat het materiaal niet illegaal is! Iemand heeft er een kopie van gemaakt en illegaal geupload.
Best grappig, die belabberde nederlandse commerciele omroepen.

Gisteren Vanilla Sky gezien op een noorse commerciele zender (TV2)
Twee en een half uur op de bank gelegen, niet eens tijd gehad om ff wat cola te pakken zonder iets van de film te missen, want films afbreken voor reclame? daar doen ze hier niet aan.
En dan hoe ze het uitzenden: je krijgt aankondiging, evt verontschuldiging als ze 5 minuten te laat zijn, vervolgens het hele voorstuk inclusief het logo van paramount en aan het eind de complete aftiteling iets verklein, aangezien ze vervolgens in 1/4 van het beeld de rest van de programmering aankondigen.

Nee, ik ga de noorse TV missen als ik over 3 weken weer terugga naar Nederland. Blijkbaar kan het dus toch zonder al die rotzooi die de Nederlandse commerciele omroepen ervan maken.
@ Bartware

Dit is gewoon hetzelfde idee als je aflevering opnemen op VHS. Als je die laat zien aan iemand anders of gewoon opneemt wordt je toch ook niet aangeklaagd ofwel dan??
NL1 t/m NL3 worden ook films uitgezonden zonder reclames tussendoor, jammer alleen dat dit erg sporadisch is.....

Het probleem met de commerciele zenders is dat ze commercieel moeten blijven en dus reclame MOETEN uitzenden om hun kosten te storneren ;)

om even ontopic te gaan, bittorrent is misschien makkelijk mbt downloaden en sharen van films/games/apps/muziek etc.. maar het blijft illegaal.

Als je dan zonodig iets niet wil kopen in de winkel, waarom steel je het dan niet gewoon?

Idd, omdat je daarvoor opgepakt wordt en een boete krijgt...

Snap out of it, als ze je pakken met sharen is de boete zelfs hoger dan als je je muziekcd'tje steelt in de winkel.....

(do not try this @ home ;) )
@Tijger

<quote> Ik heb alle Buffy series op DVD net als Angel en 24, die had ik al in huis voordat de laatste serie zelfs maar op de NL tv te zien waren dus je argument slaat nergens op, je had ze namelijk ook gewoon kunnen kopen. </quote>

Dan heb je ze waarschijnlijk in de US gekocht. Volgens de regels van de distributeurs ben je dan ook illegaal bezig, want je mag ze niet naar Europa importeren... Dus waar hebben we het over. Ik ben van mening dat iets wat vrij op TV wordt uitgezonden ook gewoon gedownload mag worden. Laten we het video op afstand noemen.
Maar wat is er anders dan opnemen van een videoband of een dvd?

Dat is toch niet illegaal bevonden? Wat is er dan mis met een aflevering downloaden?
@feuniks: helaas en sorry, maar de wet wordt niet door de distributeurs van films opgesteld. Het is dus wel degelijk toegestaan om films uit de US te importeren.
Links naar Warez-site's zijn niet toegestaan.
En dat terwijl nog moet blijken of linken naar warez illegaal is of niet (gezien de huidige situatie erg on-topic).. [sarcasme]Doe er nog een schepje bovenop en verbied linken naar sites die linken naar illegaal spul.[/sarcasme]
nofi: Er wordt hier wel heel erg heilig boontje gespeeld (zo komt het iig op mij over), eXeem wordt in de nieuwspost zelfs min of meer gepromoot.

Ik ga er vanuit dat de genoemde site wel heel erg fout was, maar toch.. Als Brein nou verklaart dat (volgens hen) Supernova onrechtmatig bezig is... had t.net dan wel olie op het vuur moeten gooien door supernova maar eens onder de aandacht te brengen?

Sorry hoor, maar Supernova had ik wel al eens van gehoord, maar dat het supernova.ORG is, lees ik hier nu en Torrentbits, Torrantmania en eXeem kende ik niet eens.
Heel bittorrent heb ik nog nooit bekeken, maar dankzij deze nieuws-items krijg ik meer en meer de neiging het eens te gaan bekijken. Bedankt voor de tips t.net!
Ik vind dit nogal raar geblaat. Fijn dat je nog niet van suprnova.org had gehoord en torrentbits etc. had gehoord en dat je ze nu hebt gevonden door tweakers.net. Dat is nu juist waarom ze het nu laten weten; ze zijn gestopt, en door tweakers.net word dus niet illegale acties gepromoot. EXeem is niet bedoeld voor illegale content, net als bittorrent, dus wat is je punt?

(over eXeem valt te twisten aangezien het door de makers van een site van warez is, maar officieel zal het niet om die reden ontwikkeld zijn. Net zoals het bij het bittorrent netwerk is.)
Anoniem: 13443
@panni20 december 2004 03:02
ik zie toch echt niks verkeerds in het downloaden van series hoor. Die zijn toch gemaakt voor televisie? Dat is gewoon een gratis medium. En daar betaal je voor door naar de reklames te kijken die er tussendoor zitten. Of is het ook al illegaal om tijdens de reklame weg te lopen?
En om dat dan later op dvd te zetten voor de 'fans' vind ik puur geldklopperij. Het is toch ook niet strafbaar om het op te nemen?

Ik kijk graag naar Farscape,... weet je hoe lang dat geduurd heeft voor het op NL tv kwam? Voorheen keek ik het op Sat 1, tot het door UPC uit het pakket verwijderd werd :(
Enterprise, toevallig wel op tv, alleen wanneer het verdergaat? Niet in de winkel te koop hoor. En als het op tv komt kijk ik toch wel, of ik nou al op de HD heb ja of nee.

op de FP admin edit...
Wat betitel jij als een warezsite? Een site waar ze torrents van televisieseries hebben staan? Wat is daar dan illegaal aan? Af en toe zijn jullie roomser dan de paus, om niet te zeggen schijnheilig, want o, o; je zou toch eens een rechtszaak aan je broek kunnen krijgen... Dat zijn geen principes, dat is pure lafheid.

Ja mod me maar omlaag, maar af en toe word ik een beetje zat van dat schijnheilige gedoe. En kabelboeren die je wel vertellen wat je wel of niet leuke zenders vind.

@tijger: als jij die series op dvd koopt voor (heel veel) geld, dan is dat nog geen reden om een ander voor crimineel uit te maken. Wat een gek ervoor geeft zeggen ze dan...
1. downloaden is in Nederland legaal! (uploaden daarentegen...)
Juistem, dus als jij bittorrent gebruikt ben je illegaal bezig aangezien je automatisch shared (en dus upload).
Sharen (zonder er reclame voor te maken) en uploaden is een wereld van verschil. Het gaat er om wie opdracht geeft voor de kopie. Als jij download, heb ik uitgaand dataverkeer, maar dat houdt niet in dat ik upload, ik heb nl geen opdracht gegeven voor de kopie.
Op dezelfde manier mag jij een cd lenen van je buurjongen en daar voor jezelf een kopie van maken, maar je buurjongen mag niet ongevraagd een kopie voor jou maken. Het resultaat is hetzelfde; jij hebt een kopie, maar juridisch is het een wereld van verschil.
over je puntje 1:
1. Downloaden van audio is legaal ook al is het copyrighted, de rest wat door het copyright beschermd is, mag niet gedownload worden op deze manier.
2. Om bittorrent normaal te kunnen gebruiken moet je ook uploaden. Er is maar een heel klein percentage wat niet upload. Bij de meeste releases op bittorrent die op dit soort sites staan kan je niet downloaden zonder te uploaden. Oftewel, op deze sites word aangemoedigd om te uploaden en er word een manier aangereikd om dit te doen.

over je puntje 2:
Dit is helemaal niet interessant voor de discussie. Dat je je respect hebt verloren voor de zenders die het uitzenden legitimeerd niet het downloaden van illegale content.
Dude,
je hebt zoooo gelijk. De Nederlandse TV-aanbieders hebben echt geen enkel respect voor de kijker. RTL zend CSI Vegas uit en begint vorige week met de herhaling van een vorig seizoen alsof we dat niet in de gaten zouden hebben. De publieke omroep heeft ER al op alle drie de zenders gehad en op elke mogelijke tijd. Op de volgende reeks Sopranos wachten we ook nog steeds.
Tijd voor een schotel...
Een shareratio bouw je nooit zomaar op. Je weet tenminste dat je geen leecher bent! Dus dat is altijd goed! Je hebt geholpen aan het opbouwen van BT, dus das ook goed!!

Als je even op Google kijkt vind je zo een alternatief op TB....
Nou, goed..... Ga me nu niet wijs maken dat het delen en meewerken aan verspreiding van copyrighted materiaal goed is. Laten we het er op houden dat het binnen de scene sociaal gedrag aantoont.
Wat ik vaak daar vandaan haalde waren vooral de afleveringen van veel series die ik volg.

Loop je tenminste gelijk met de US, geen irritante ondertitles en reclame. (Als ze dat legaal aanboden via internet in betere beeld en geluidskwaliteit zou ik er eventueel nog wel wat voor neerwillen leggen).

Maar ja, dat is er niet dus gaat men opzoek naar alternatieven.
Welke ellende? Dat suprnova plat gaat? Dat komt door illegale downloaders?

Interessante visie :P

Ze zijn zeker begonnen als site voor legale content?
Dat komt door illegale downloaders?
Illegaal downloaden bestaat niet in Nederland (in de hele EU niet volgens mij).
Leuk dat het illegaal is, maar er is ook gewoon geen legaal alternatief voor TV-series.
Jammer, want een hoop leuke series draaien hier niet eens (omdat het gros van Nederland naar de Tokkies :r wil zitten kijken).

Internet is dan een ideaal medium om ze toch te volgen. En om heel eerlijk te zijn zou ik er ook best nog wel geld voor neer willen leggen, mits het redelijk blijft. Zegge een halve euro per aflevering zou ik er best voor overhebben. En dan verdienen ze meer aan me dan aan een Canal+ abbo.
MPAA to serve lawsuits on BitTorrent servers
Artikeltje is 5 dagen oud maar wel gerelateerd denk ik.
-Edit- Zie ook Stierenoog's link naar The Inquirer.

TorrentReactor is denk ik een alternatief voor velen. Persoonlijk ben ik niet zo'n bittorrent fan, omdat met mijn connectie ik altijd sneller upload dan download (30/20 of zoiets) maar met echt goede torrents is het ideaal. Jammer en niet slim, ze proberen de kudde uit elkaar te drijven door de herder te elimineren maar hierdoor doen veel andere herders (sites) een stap naar voren uit woede.

<div class="b4" style="position: relative; color: black; border: #C6C1B4 1px solid; width: 80%; padding: 5px; font-size: 12px;"><span style="color: C00042;">FP Admin-edit:</span>
Links naar Warez-site's zijn niet toegestaan. Check je mail.</div>
hee ik ben geen schaap :Y)
Het is ook gewoon duur om zulke sites met veel bezoekers te onderhouden. En zolang er nog geen uitspraken gedaan zijn door rechters zijn deze sites gewoon legaal.
Niet met een arsenaal aan mirrors. (Mirrors is het spinnenweb principe, je krijgt meestal een willekeurige "vertakking" toegewezen op een andere host en lokatie om zo te zorgen dat er geen overbelasting plaatsvindt.) Met de advertentie-inkomsten zullen de meeste mirrors ook wel een klein zakcentje verdienen.

Ik denk wel dat er een interne "root" server is, maar als alleen die mirrors hier data van opvragen, dan moet dat prima te doen zijn.
ach google is altijd nog een goede zoekmachine en er is nog genoeg online, de mensen die bittorrent gebruiken zijn toch de "meer dan gemiddelde" computergebruikers :)

dus ik neem aan dat het wel goed blijft :)
Grijp in FP-Admin. Verwijzingen naar een warez-zoekmachine en een site vol links naar sites met warez.
Waar trek je de grens?
ja en startpagina is een leuke startpagina
ja als suprnova er niet meer is, dan hebben veel andere sites ook geen torrents meer omdat ze meestal gelinkt zijn met suprnova.

ik had de laatste tijd zowiezo al wel veel gebug met mirrors en links die het niet deden maar dat is dus de oorzaak van dat ze stoppen.. :'( ;(
suprnova was een verzamelsite meer niet
niet meer niet minder

de torrents zelf kun je nog ophalen bij de sites die de trackers hosten, waaronder zeker een aantal hele grote zijn maar die zijn allemaal closed wat wel erg goed is (lekker hoge snelheid)

Om de torrent te krijgen zijn er nog genoeg searchengines als torrentspy enzo, zelf met google kan je torrents vinden
Vreemde gang van zake vandaag.

FileList lijkst ook problemen te hebben ... of server te traag.
TvTorrents is ook verdwenen, lijkt gesquad te zijn ...
ISOhunt is overloaded ...

Op die laatste staat overigens het volgende:
We've been emailed a cease & desist letter from them, with a "sample" of infringing links.
.Dit zal de anderen ongetwijfeld ook zijn overkomen.

edit:
En THEM is is MPAA @ http://www.mpaa.org/
Geheimzinnigheid rond die sluitingen zeg..

irc topic van TB:
(Site is down and will not be up for some time. It has not been raided as many think but rather closed for reasons we dont wanna discuss. Accept it. //Staff)
(14:32:04) —› set by: (Helshad!staff@torrentbits.org) on (Friday December 17 2004 14:24:45)

SN forum:

Why has SuprNova.org closed?
The truth is, the only people that know are Sloncek and the SuprNova.org team. An official statement hasn't been released yet, although there are rumours one is coming later today from Sloncek. We don't know whether the MPAA is responsible or not. There are several rumours floating around, and I can't confirm ANY of them, I have no more information than is freely avaliable, but the difference here is that I am not going to put a reason down that isn't 100% confirmed. I don't want to fuel rumours. This reason will now not be modified until I get an OFFICIAL reason from one of the SuprNova.org team.
Volgens mij zijn ze gewoon letterlijk bedreigd... En dan niet alleen digitaal.
Ach ja leuk zo lang het duurde, bittorrent is natuurlijk nooit bedoeld als warez / leech netwerk. Maar juist als slimme oplossing om legale content efficient te verspreiden, hopen dat dit wat bekender wordt zodat het echt goed gaat werken want mijn ervaring is dat juist veel minder populaire content als Linux iso's nog altijd het snelst binnenkomen via een lokale mirror.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee