ING Direct trekt ruim 4300 nieuwe klanten per dag aan

Zoals we al eerder hebben gemeld heeft ING Direct een uitstekend jaar achter de rug. Had het bedrijf eind september nog 'maar' 8,1 miljoen klanten, momenteel kan de bank rekenen op 8,5 miljoen elektronische rekeninghouders. In de laatste drie maanden van 2003 heeft het bedrijf namelijk vierhonderdduizend nieuwe klanten aangetrokken, wat neer komt op gemiddeld 4347 per dag. Een resultaat wat ook terug valt te zien in de jaarcijfers; er werd namelijk een winst van 151 miljoen euro geboekt, exclusief belastingaftrek, tegenover een verlies van bijna vijftig miljoen euro in 2002.

ING DirectHet succes kan onder meer verklaard door de hoge rentes - in vergelijking met de concurrenten - die door ING Direct worden aangeboden. Verder lijkt het concept van thuisbankieren van de Postbank ook een steentje mee te dragen. Momenteel beheert het bedrijf bijna honderd miljard euro, een stijging van maar liefst tachtig procent ten opzichte van 2002.

Door Jeroen P Hira

20-02-2004 • 12:08

30

Bron: Emerce

Reacties (30)

30
30
27
13
2
0
Wijzig sortering
Eind 2002 had de ING nog maar vijf miljoen online klanten, sinds die tijd is het klantenbestand gestegen met ruim zestig procent. Deze klanten zijn vooral binnengekomen door overname van de Duitse e-banken DiBa en Entrium
Meer klanten dus door overnamens in het buitenland, niet door het actief werven ofzo. dit is dus ook niet 4300 per dag maar waarschijnlijk in 1 of twee keer 400.000 klanten. Beetje misleidend misschien...
Beetje misleidend? Dit valt te categoriseren als "lies, damn lies and statistics". Daarnaast hoort dit bericht helemaal niet op tweakers.net thuis. De groeicijfers van een bank zijn interessant voor economen, niet voor ICT'ers.
Juist de nieuwste versie van de Postbank online vind ik een stuk beter en veiliger als die van de concurenten.

Veiligheid staat en valt met je eigen gedrag (geen codes opschrijven, de computer niet de inloggegevens laten opslaan etc.

Ben zeer tevreden over de nieuwste manier van internet-bankieren.
Verder lijkt het concept van thuisbankieren van de Postbank ook een steentje mee te dragen.
Volgens mij is dat wat breder: ING Direct is het complete postbank-concept geimplementeerd voor de buitenlandse markt
Ik heb de sites van ing-direct bekeken en het valt me behoorlijk tegen. van de 8 sites moet je overal inloggen met alleen cijfers die altijd hetzelfde zijn, 2 sites waren op dat moment niet bereikbaar, en ze voldoen geen van allen aan de w3c normen.
Blijkbaar zijn de klanten van ING erg snel tevreden?
Juist de nieuwste versie van de Postbank online vind ik een stuk beter en veiliger als die van de concurenten.



Zou je misschien ook nog even kunnen onderbouwen waarom je de concurenten (waarvan er iig 1 tussenzit die de 3e veiligste bank ter wereld genoemd word) minder veilig en beter zou noemen?
Ik ben bekend met RABO, ABN en ING / Postbank on-line bankieren.

Veiligheid ligt hem niet alleen in mooie fancy beveiligingen die toegepast worden maar ook in de manier waarop deze moeten worden gebruikt.

(Tussen haakjes de nieuwste Postbank site, komt overeen met ING, encrypt login gegevens niet alleen via de standaard internet methoden, TP/SSL, maar gebruikt ook nog eens een eigen applet ter voorkoming van het mogelijk kunnen kraken van deze zogenaamde standaarden, door schade en schande geleerd denk ik).

Verder kom ik regelmatig "bij de mensen thuis" maar je wilt niet weten hoe gemakkelijk zij hun gegevens naast de PC hebben liggen. Login naam, pin code en de random reader/ digipas, TAN codes of weet ik veel wat. Mijn vriendin maakt zich ook schuldig aan; wil ze wat op het werk doen dan gaan alle gegevens in 1 tas mee. Als deze gejat wordt, alle mooie beveiligingen ten spijt, is onze bankrekening leeg. Hier ligt het grootste probleem.

Waarom ik specifiek de Postbank, op dit moment, beter vind is omdat zij de mogelijkheid hebben bevestigingscodes via de mobiele telefoon te ontvangen in de vorm van een SMS. De inloggegevens ken ik uit mijn hoofd en ik heb niet een speciaal kastje nodig om iets te bevestigen. De aangeboren luiheid van mensen om alle bankgegevens bij elkaar te leggen, zijn door het gebruik van zo'n mobiel wat uit elkaar getrokken want een mobiel wordt ook nog voor andere doeleinden gebruikt. (maar lees hier wel uit dat ik het maar een iets betere beveiliging vind)

Is dit ideaal? Nee, maar een betere protocolaire beveiliging zal maar een marginale winst zijn in criminaliteit. Voor alle banken geldt dat er te grote afhankelijkheid is in de te gebruiken tooling en hardware en worden hier de meeste fouten gemaakt door de eindgebruikers zelf (juist door deze beveiligingen via reader/TAN/digipas ben je anoniem).
edit:
Het gebruik van de mobiele telefoon maakt dit iets minder anoniem.


Grt.
Het gebruik van de mobiele telefoon maakt dit iets minder anoniem.
Nauwelijks, het barst van de gestolen mobieltjes en als iemand jouw inloggegevens kent wijzigen ze gewoon het telefoonnummer op My Postbank naar het nummer van zo'n mobieltje en ze kunnen aan de gang. Hoeven ze niet meer bij jou thuis langs om de TAN codes op te halen.
Werkt ook niet direct, je ontvangt op het "oude nr" een TAN code, die je dan moet invoeren. Je kan dus niet zomaar het telefoonnummer wijzigen met alleen de inloggegevens
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod 20 februari 2004 12:26
Verder lijkt het concept van thuisbankieren van de Postbank ook een steentje mee te dragen.
Ik hoor nou juist veel negatieve dingen over het internetbankieren van de postbank, zowel van gebruikers als in de media. Het was voor mij reden om toch maar naar de ABN te stappen in ieder geval en ik hoor meerdere mensen die dit overwegen.
Ik ben juist tevreden over internetbankieren van de postbank (MijnPostbank.nl). Natuurlijk is een lijstje TAN-codes niet erg technisch hoogstaand, maar het werkt prima en is ook makkelijk.
Daarnaast werkt het overmaken van geld tussen je girorekening en je (internet)spaarrekening erg handig, zie je de opgespaarde rente enz enz.

Enige nadeel is dat het geld niet direct overgeschreven wordt, maar dat er een nacht overheen gaat van giro -> spaarrekening. Ook de vertraging bij overmaken naar andere banken blijft natuurlijk lastig, maar dat heeft niet met thuisbankieren te maken.
Dat principe werkt op zich redelijke goed, maar staat in de kinderschoenen wat betreft de Rabobank. Die heeft nog steeds de beste mogelijkheden blijkt uit verschillende onderzoeken. Idem voor SNS, en dan pas de Postbank.
Welke op zijn beurt weer ABN-AMRO en ING achter zich laten.. (In die volgorde in NL althans)

Het principe van rentedagen wat de postbank lekker vol blijft houden, is voor mij al genoeg reden om niet over te stappen + dat ik niet naar een postkantoor wil voor sommige zaken. Helaas kan nog steeds niet alles online.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Loft20 februari 2004 13:15
Dat principe werkt op zich redelijke goed, maar staat in de kinderschoenen wat betreft de Rabobank. Die heeft nog steeds de beste mogelijkheden blijkt uit verschillende onderzoeken. Idem voor SNS, en dan pas de Postbank.
Welke op zijn beurt weer ABN-AMRO en ING achter zich laten.. (In die volgorde in NL althans)
Heb je daar objectieve informatie over? Daar ben ik zeker in geinteresseerd. Nou moet ik zeggen dat ik de online mogelijkheden belangrijk vind, maar belangrijker nog is de rente die ik ontvang. Daarnaast of je voor het online gebeuren moet betalen (wat bij ABN niet hoeft) en de voorwaarden mbt misbruik van de rekening. De laatste keer dat ik informeerde was de Postbank hier erg ontwijkend over (het bleek dat de voorwaarden niet zo gunstig zijn in dit geval).
Dat is dus niet meer het geval. Het wordt nu direct verwerkt via MijnPostbank
Het is een keuze. Rabobank is sneller; namelijk direct je transactie verwerkt. Postbank gebruikt hiervoor een dagelijkse Batch. Dit laatste is een stuk goedkoper, maar veel trager. Resultaat: Rabobank is sneller, maar rekend ongeveer het viervoudige voor je bankpas en voor de betaaldiensten. Je moet dus zelf de afweging tussen snelheid en kosten maken.

Ikzelf zit nu vanwege de kosten bij de postbank. Wellicht als ik zakelijk actiever ga worden ga ik met Rabobank werken.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Loft20 februari 2004 15:18
Dat is dus niet meer het geval. Het wordt nu direct verwerkt via MijnPostbank
Tenzij je overschrijvingen doet naar andere banken. De PB verwerkt alleen de overschrijvingen binnen de eigen bank direct.
Natuurlijk is een lijstje TAN-codes niet erg technisch hoogstaand, maar het werkt prima en is ook makkelijk.
Het is tegenwoordig mogelijk om in plaats van een lijst met TAN-codes op papier je TAN-codes op de mobiele telefoon te krijgen.
Wil je een overschrijving doen, dan krijg je een SMS toegestuurd met een TAN-code. Die type je in en voila.. klaar.
Wat me daarbij het meest verbaasde is dat de SMS-jes gratis zijn.
Ik zit ook bij de postbank en voorlopig is het enige nadeel dat Mijn Postbank niet goed werkt onder Linux.

Teken de petitie op www.postbank4all.tk
Ik vind dat ING/Postbank het goed begrepen heeft en de producten worden beter met de dag... ja je hebt altijd mensen die echt niks snappen van computers.

Die moeten gewoon lekker hun overschrijfkaarten aanvragen !!!
Alleen jammer dat je het zelf ook niet helemaal snapt. Voor zover er al digitale bankiermogelijkheden waren worden die wat service betreft wel wat aangepast, maar dat is niet hetzelfde als een goed product waar iedereen die verstand heeft van computers mee kan bankieren. Dezelfde denkfout maakt ING/Postbank en bijna elke bank. In de meeste gevallen bouwen ze een site voor slechts een merk browser ipv dat die te gebruiken is door de grootst mogelijke groep klanten. Zo moeten dus ook de mensen die verstand van computers hebben maar een andere merk browser gebruiken dus van de bank eigenlijk maar weer aan de papieren overschrijvingen of overstappen op dat ene merk en bijbehorende besturingssystemen. Maar dus ook de mensen met een handycap die aangewezen zijn op andere digitale browsers. Dat je van geluk mag spreken dat je soms nog met een ander merk wel kan browsen is niet te danken aan de banken.

Wat dat papierwerk betreft: langzamerhand zijn de banken wel bezig om dat zo veel mogelijk onaantrekkelijk en bijna onmogelijk te maken. Mijn oma heeft geen behoefte aan zo´n apparaat, net als overigens wel meer mensen en hele huishoudens, maar moet behoorlijk veel moeite doen om op een andere wijze bij de banken nog wat gedaan te krijgen. Dat is nu niet bepaald wat ik noem goed voor je klanten zorgen. Als het aan de banken ligt stoppen ze langzamerhand iedereen in een bepaald hokje en als je dan niet aan de wensen voldoet zijn ze je liever kwijt dan rijk.
Laten ze er eerst maar eens voor zorgen dat ze met het elektronisch bankieren daadwerkelijk de grootste groep klanten van dienst zijn voordat we gaan roepen dat je anders maar aan de papierweg moet geloven.
Het toeval wil dat ik gisteren probeerde on-line te solliciteren voor een vacature bij de ING groep. Na het invullen van 11 pagina's aan CV-gegevens (een klein uurtje werk toch) gaf de laatste pagina te kennen dat er iets was misgelopen bij het oversturen/opslaan van de gegevens en werd ik vriendelijk verzocht opnieuw te beginnen...

Hallo ?!?

Van mij horen ze *nooit* meer.
mwja, ze hadden je toch niet aangenomen: geen doorzettingsvermogen. :+

maar verder heb je helemaal gelijk; hoevaak komt het niet voor dat je een ellenlange sessie hebt, die dan door brakke implementaties, aan het einde misgaat ... gebrekkige dienstverlening.
8,5 miljoen klanten die digitaal bankieren?? Sorry, maar dit geloof ik echt niet. Er zijn 16 miljoen Nederlanders. Laat daar eens 80% (8 t/m 75 jaar) van in staat zijn om uberhaupt te kunnen internetten. Laat van die 80% (dat is dus 12.8 miljoen) eens 75% werkelijk internet gebruiken om te kunnen bankieren. Dan hou je nog 9.6 miljoen mensen over die internetbankieren. Dat zou dus zeggen dat ING ruim 88% marktaandeel bezit van de internetbankierders? Lijkt me sterk. HEEL erg sterk. Sterker nog: het is bullshit.
ING startte in 1997 in Canada met ING Direct. Daarna volgde uitbreiding naar Spanje, Australië, Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Engeland
Je bent nog een aantal mensen vergeten mee te tellen.... een kleine 200 miljoen (gokje?)

:z
Wat is de nieuws waarde van dit bericht voor tweakers.net?? Dit hoort thuis op dft.nl of debeurs.nl ofzo, het interreseerd me nu werkelijk niets hoeveel nieuwe klanten ing direct aantrekt of wat de omzet daar van is. Wat is er zo speciaal aan het internetbankieren van de ing om dit te melden, de rabobank en de abn hebben ook prima internetbankier faciliteiten.
De grap van Direct is dat ze het zo goed doen in het buitenland. Dit maakt het het vermelden waard boven bijvoorbeeld rabo of abn. Daarnaast heb je wat mij betreft wel gelijk dat dit meer een bericht is voor een financiele site.
Het gaat over internetbankieren. Internet is een van de hoofd nieuwsgroepen op T.net. Ik vind het heel logisch dat het wordt gepost.

Kijk maar eens naar de legenda op http://www.tweakers.net/nieuws/links

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.