Microsoft koopt RAV antivirussoftware van GeCAD

In de virtuele persruimte van Microsoft lezen wij dat het Amerikaanse bedrijf technologiëen en intellectueel eigendom van het Roemeense GeCAD Software heeft opgekocht. Dit bedrijf is voornamelijk bekend van zijn antivirusprogramma RAV Antivirus. Volgens Mike Nash van Microsoft is deze overeenkomst er op gericht om de door GeCAD opgedane kennis over onder andere hoe netwerken aangevallen worden te gebruiken om de verschillende Windows-platformen beter te beveiligen. Ook zal er verder onderzoek gedaan worden naar modellen die virusdreigingen mogelijk kunnen simuleren.

MicrosoftDe programmeurs van GeCAD zullen zich daarnaast bezighouden met het voor andere antivirusmakers beter toegankelijk maken van de verschillende Windows-versies, iets waar vorige maand al de eerste stappen voor werden gezet door het ondertekenen van een Virus Information Alliance-overeenkomst tussen Microsoft en verschillende antivirusmakers. Details over deze overeenkomst zijn (net als bij de overeenkomst tussen GeCAD en Microsoft) echter nog niet bekend.

Door Mark Oosterveen

Nieuwsposter / reviewer

11-06-2003 • 21:31

56

Submitter: Longbeard

Bron: Microsoft

Reacties (56)

56
54
44
27
12
0
Wijzig sortering
Zelfde verhaal; objectievere bron: http://www.vnunet.com/News/1141533
Microsoft has bought Romanian antivirus company GeCAD Software and will be embedding an antivirus engine in a future version of Windows.

The software giant will also start a subscription service for users to receive antivirus updates. Microsoft said it would introduce the service as soon as possible but could not set a date.
Dus:
Een virusscanner geintegreerd in het OS.
En betaalde updates.
En de Linux onderdelen worden gestopt.
Dit WAS een van de grotere Linux anti-virus oplossingen. Het mocht niet zo zijn.
Dag support, dag ontwikkelingen ..... thank you MS.

Maarja, straks dus integratie, eik weer een vorm van koppelverkoop waardoor andere anti-virus bedrijven wellicht uit de markt gedrukt gaan worden.

Tja, ze hebben de politie nog niet in eigen handen.

Het is echter wel een van de volgende logische stappen.
De firewall hebben ze al.
Net zoals een VM in het OS, wat dat betreft is het voor de meeste consumenten een mooie oplossing.
Probleem is dat virusscanners vaak niet geweldig met elkaar overweg kunnen en concurrentie wellicht lastig wordt.

Maar het is verder nog niet bekend wat MS er mee gaat doen.
Enige wat bekend is dat de Linux lijn gestopt wordt.
Anoniem: 58360 @Mr.Aargh11 juni 2003 22:43
Hi,

je kan ook eens naar NAI kijken, die hebben een goeie scanner voor linux, command line scanner heet het.
Anoniem: 56887 @Mr.Aargh11 juni 2003 22:16
Je hebt idd gelijk. Maar ze gaan niet elke antivirus suite kunnen opkopen. misschien is dit een goed alternatief : http://www.f-prot.com/download/download_fplinux.html

ik ga het in ieder geval installeren.

Voor de rest vind ik het best ok dat ze antivirus en firewall willen integreren in Windows. Dan gaat je systeem niet flippen over dingen die zonder gevaar zijn. bv een system dat probeert een verbinding te maken en vervolgens je fire-wall doet tilt slaan. Van de andere kant opent het voor sommige mensen deuren als het op een onvoldoende doordachte manier sommige apps toelating geven voor allerhande dingen.
En je zorgt ervoor dat mensen standaard een virusscanner hebben. Nu zijn er velen die er geen draaien en zo "ongewild" virussen helpen verspreiden
Fprot is een hele goede Scanneer inderdaad
voor zowel WIndows als Linux.

Desondanks ik maar 2 virussen ken voor Linux die nie schadelijk zijn heb ik hem getest en bevald goed
Desondanks ik maar 2 virussen ken voor Linux die nie schadelijk zijn heb ik hem getest en bevald goed
Ik gebruik Exim/Exiscan/RAV om mijn mail op virussen te controleren, een toepassing waarvoor virusscanners op Linux vaak gebruikt worden. RAV was zo ongeveer de grootste fabrikant van standalone en totaal oplossingen (plugins voor sendmail, exim, postfix etc.) en deze zullen nu "verdwijnen". Bedankt Microsoft, nu mag ik op zoek naar een andere scanner.
Hm! Wij gebruiken RAV al een aantal jaar op onze (linux) servers als mail scanner. Werkt erg goed, heel stabiel, snel en snel met updates..

Ik hoop dat nu Microsoft de intellectuele eigendomsrechten heeft, dat het die puur gaat gebruiken voor vebeteren van eigen technologie en dat de RAV Scanner gewoon blijft bestaan, wordt vebeterd en dat virusupdates beschikbaar blijven.

Een Microsoftplatform-only scanner zit ik uiteraard ook niet op te wachten :).
Ik heb ook altijd RAV gebruikt sinds ik mijn eigen mailserver (linux) draai.
Heeft toch een hoop virussen gevonden en ik zou het jammer vinden als die updates maar uitblijven.

Ik ben er bang voor dat het idd. een MS-Only scanner zal worden.

zie ook post hierboven van 'pven'
However, a Microsoft spokesperson said the company will discontinue cross-platform support.
Jammer dat op WinInformant het onderstaande wordt gemeld:
GeCAD's line of antivirus software is well-rounded and supports most popular platforms in use today, including Windows and Microsoft Exchange Server. GeCAD antivirus software also runs on servers such as Groupwise; Linux-based mail servers; file servers such as Samba and Novell Netware, and Instant Messaging (IM) clients including ICQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger, AOL IM, and Trillian. However, a Microsoft spokesperson said the company will discontinue cross-platform support.
Ah, weer een technologie die binnenkort in Windows geïntegreerd kan worden. Dat zullen de verkopers van stand alone antivirus pakketten net zo leuk vinden als de voormalige leveranciers van browsers, defragmenters, terminal programma's en dergelijke.

Overigens is RAV geen bijzonder bekende scanner, maar wel een goede en betrouwbare. Hij scant snel en wordt voorbeeldig up to date gehouden. Ik ben al meer dan een jaar tevreden klant. Daarom hoop ik dan ook dat deze overeenkomst geen gevolgen zal hebben voor de RAV producten voor Unix werkstations en Sendmail, Postfix en andere mail transfer agents. Mits dat wel het geval is zou ik dat een uitermate kwalijke zaak vinden.
Volgens Mike Nash van Microsoft is deze overeenkomst er op gericht om de door GeCAD opgedane kennis over onder andere hoe netwerken aangevallen worden te gebruiken om de verschillende Windows-platformen beter te beveiligen.
right :D, er bestaat altijd nog een samenwerkingsverband als je gebruik wilt maken van elkaar betere kanten, btw was er al een anti-virus in windows :P (zo ging het met de firewall ook)
Ik kan deze acquisitie ook alleen maar betreuren, en vraag me af wat de achterliggende bedoeling is ...

In zowel de pressreleases van Microsoft als van GeCAD kan ik niet direct iets terugvinden dat duidt op een stopzetten van de updates voor de linux producten, maar als dat wel zo zou zijn maakt Microsoft zich ineens héél onpopulair bij mij.

GeCAD is/was één van de weinige producenten die een volledige en betaalbare antivirus oplossing voor linux op de markt had. Met volledig bedoel ik Desktops, Mail Servers (bijna alle courante mail servers worden ondersteund), File Servers (samba).

Als de ondersteuning voor deze producten wegvalt, twijfelt geen haar op mijn hoofd dat de enige bedoeling was van Microsoft om de linux community een steek in de rug te geven.
Nog even en Windows wordt één grote softwaresuite die niet bestaat uit enkel een besturingssysteem, maar ook compressiesoftware, anti-virussoftware,
internet-browsapplicaties, burnapplicaties, mailprogramma's, noem maar op :r

Op zich is dat niet zo erg, maar Microsoft heeft zoveel kapitaal dat het iig lijkt alsof ze alleen maar bedrijven opkopen voor 'de heb' en om concurrentie uit te schakelen. McAfee en Norton zullen hier bijvoorbeeld niet zo blij mee zijn :'(
Anoniem: 3128 @hwschuur11 juni 2003 22:13
Kun jij aangeven waar een besturingssysteem ophoudt en de applicaties beginnen? Daar zullen de meningen verdeeld over zijn. Hoort een besturingssysteem zo kaal mogelijk te zijn of moet het opgetuigd worden met alle toeters en bellen, zodat je er alles mee kan doen?
Besturingsyssteem hoeft alleen maar te besturen.
Laat ze gewoon een OS uitbrengen. Echt kaal.
En daar bovenop verkopen ze bijvoorbeeld de 'Windows Desktop System'. En daarna de 'Windows Office System'.
Om maar even in de toekomstige namen trant te blijven zitten.
Kaal OS voor 70euro
Desktop system vanwaar je IE, WMP, Messenger, Virusscanner, Firewall etc kan installeren. Integreerd vast naadloos en dat dan voor slechts 100 euro erbij.

Klinkt als een redelijke deal voor consumenten.
en als een prima oplossing voor de andere users.
Maar semi-koppelverkoop verdient natuurlijk beter.
En zolang ze het kunnen gaan ze ermee door.
Dat klinkt helemaal niet redelijk. Je hebt een XP licentie al voor 80 Euro en dat is met alles er op en er aan...met jouw idee wordt dat dus 90 Euro duurder dan wat de consument nu betaalt. Dat zal MS wel op prijs stellen denk ik. De meeste mensen hebben werkelijk geen idee van hoe goedkoop XP in het echt is.
[reactie op Ortep]
Windows XP Home, NL is €290,- ....
aan de ene kant spijtig voor de concurrentie, maar slecht voor de consument is het zeker niet hoor
meeste virussen worden verspreid door mensen die gewoon geen virusscanner kennen/gebruiken, hiermee bewijst ms de hele industrie eigenlijk een dienst
hotmail wordt bv standaard gescant, zal wel niet 100% zijn of zo, maar het zal wel al veel tegenhouden, de overheid zou het beter verplichten aan providers om alle mailboxen zelf te scannen, dat in combinatie met een standaard (hier ook liefst verplichte) scanner op je OS en de hele wereld is direct een stuk leuker :)
Anoniem: 1788 @catfish11 juni 2003 23:28
aan de ene kant spijtig voor de concurrentie, maar slecht voor de consument is het zeker niet hoor
Duh. Wel slecht voor de consument. Concurrentievervalsing is zo ongeveer het slechtste dat je kunt bedenken voor de consument.

En bleef het daar maar bij. Deze werkwijze van microsoft is niet alleen slecht voor de consument, het is ook nog eens fnuikend voor een gezonde economie.
Dat moet je dan toch eens uitleggen.
Het enige wat ik zie is een bedrijf dat groot geworden is door goede kwaliteit software en een uitgekiende marketing.

Ik zie niet in hoe het de consument zal benadelen als een virusscanner in het systeem geintegreerd wordt.

Geintegreerde scanner goed = consument is blij
Niet goed = consument installeeert een ander en is alnog blij (de reden dat programma's als Winamp, Quicktime, Realplayer, Winzip e.d. het nog zo goed doen)
Het enige wat ik zie is een bedrijf dat groot geworden is door goede kwaliteit software en een uitgekiende marketing.
|:( |:( |:( |:( |:( |:(
Sorry hoor ik weet niet of jij pas since 2 jaar achter de computer zit maat MS is zeker niet groot geworden van kwalitatief goede software !!
het enige wat MS goed heeft gedaan is timing en contracten af weten te sluiten met OEM's en leveranciers waar de honden nog geen brood van lusten.
Voorbeeld:
Je hebt MS dos en DR dos.
DR dos is technisch suprieur aan MS dos.
win 3.0 komt uit MS maakt zich zorgen en schrijft een schript If detect DR dos print "system is not capeble to load windows, please update to MS dos"

Als dat leveren van kwaliteit is dan weet ik het niet.

nog een voorbeeld. Ons bedrijf levent industiele PC voor het bedienen van processen hierop staat win 95 geinstalleerd.
50% van alle code die geschreven is, is nodig geweest om win aan de praat te houden en evtueel gecrashte prog weer opnieuw op te starten en systeem schoon en snel te houden!!
Dan komt er een update die dingen moet verbeteren en dan moet je daar het volle pond voor betalen :?
Daar snap ik dan geen hol van dat mensen dat normaal vinden!!
En bovendien zal microsoft nu ook wel virusscanners gaan verkopen :Y)
Anoniem: 65544 @MahRain11 juni 2003 21:38
Je bedoelt antivirussoftware opdringen aan de consument door het hardcoded in de Windows-versies-to-come gaat integreren. :r
Microsoft maakt zelf een besturingssysteem. Als zij beslist om antivirussoftware mee te leveren, is dat voor veel mensen makkelijk. Wat Microsoft in Windows stopt bepaalt Microsoft zelf. En dat sommigen dat vervelend en oneerlijk vinden is dan jammer, maar totaal niet relevant.
Microsoft probeert alle software die crossplatvorm is een halt toe te roepen. Walgelijke maar effectieve strategie, waar de overheid veel te weinig aan doet.
Je vindt het walgelijk maar mij is eerlijk gezegd niet zo goed duidelijk waarom. Een bedrijf biedt een product aan en biedt daar bij elke volgende versie meer opties aan de consument voor misschien ietsje meer geld. De consument (Jan Modaal) is daar blij mee, want die hoeft niet meer apart op zoek naar een ander product voor de desbreffende extra functie en hoeft daar dus ook niet een extra softwarelicentie bij te kopen. De consument blij, Microsoft blij, want ze hebben weer een product verkocht. Wat is hier nou zo walgelijk aan?

Ik ben het met je eens dat op het moment dat een groot bedrijf kleine concurrenten moedwillig kapot probeert te maken (nVidia vs. Futuremark) dat verwerpelijk is. En dat dan een overheid op zulke momenten de kleine ondernemer die niet de financiele mogelijkheden heeft om zich daadkrachtig te verweren te hulp moet schieten. Zeker als dat een nationale onederneming betreft die tegenover een buitenlands bedriijf staat en de werkgelegenheid onder druk komt te staan.

Maar ik durf te stellen dat het gros van de mensen blij is wanneer de volgende Windows versie is uitgerust met een virusscanner. Lekker makkelijk, goedkoop en als je echte kwaliteit wil dan koop je additionele software. En dan is het aan de markt om ervoor te zorgen dat er voldoende keuzemogelijkheid is.

Misschien een heel liberale gedachtengang, maar miijns inziens wel zo eerlijk. En om bij elk mogeliijk nieuwe feature van Windows meteen over walgelijk te spreken gaat naar mijn mening nogal ver. Het komet eerlijk gezegd nogal gerustreerd over. ;)
Je vindt het walgelijk maar mij is eerlijk gezegd niet zo goed duidelijk waarom. Een bedrijf biedt een product aan en biedt daar bij elke volgende versie meer opties aan de consument voor misschien ietsje meer geld.
Jammer dat er elke keer weer mensen zijn die opkomen voor monopoloisten, met argumenten als "ze zijn toch op eigen krachten zo hoog gekomen" en "het is toch alleen maar makkelijker voor de consument" , of dat waar is is totaal NIET relevant.

De wetgeving heeft monopolisten gedragsregel in zich opgenomen om JOU en MIJ te beschermen voor te machtige bedrijven, ongeacht hoe ze monopolist geworden zijn en ongeacht hoe 'fijn' in de praktijk de situatie voor de consument NU is. Het gaat erom dat in de toekomst een monopolist kan doen wat zij wil, daar zijn nu al voorbeelden genoeg van.

Op elk gebied waar MS straks de enige leverancier kan zijn, van browsers, mediaplayers enz. is dat een onwenselijke situatie omdat ze daarna geld kunnen vragen wat ze willen. Zoals laatst bekend gemaakt door MS willen ze de nieuwe Internet Eplorer versie alleen beschikbaar maken voor Longhorn en daarmee de consument dwingen een nieuw OS aan te schaffen met daarin bovendien een voorproefje van Palladium (=totale controle).

Dat is een onwenselijke situatie, en kan alleen maar bestaan als er geen noemenswaardige concurrentie is.
Daar denken verschillende rechters toch anders over, en noemen het misbruik van monopolie.
Om Microsoft de schuld te geven van zijn eigen groei waardoor het ook gelijk een monopolist werd vind in niet terecht.
Microsoft wordt de groei echt niet kwalijk genomen. Het wordt microsoft kwalijk genomen dat ze monopolisatie als strategie hanteren, dat ze concurrentievervalsing nastreven e.d. Net als deze actie van MS.

Microsoft probeert alle software die crossplatvorm is een halt toe te roepen. Walgelijke maar effectieve strategie, waar de overheid veel te weinig aan doet.
Nee, dat heet koppelverkoop en is verboden.
Je vindt het walgelijk maar mij is eerlijk gezegd niet zo goed duidelijk waarom
Toch geef je het zelf al aan.
Ik ben het met je eens dat op het moment dat een groot bedrijf kleine concurrenten moedwillig kapot probeert te maken dat verwerpelijk is.
The bottomline is dat een bedrijf mag concurreren zoveel het wel, mits het eerlijk concurreren is. Er moet marktwerking zijn.

En daar zit het 'm nu juist. Microsoft heeft zoveel macht dat het de marktwerking kan aantasten en dat ook doet.

Dat is geen concurrentie meer maar een aanslag op de vrije markt, op de keuzevrijheid van de consument, en dus op datgene dat de westerse economie zo groot heeft gemaakt.

Ik ben het met Flips eens dat dat walgelijk te noemen is omdat microsoft geld gebruikt van de consument die nauwelijks keuze heeft, en die veel te veel betaalt aan microsoft, om diezelfde consument nog meer keuzevrijheid te ontnemen.

In plaats van dat de consument baten ontvangt voor z'n geld, wordt hem door microsoft via omwegen vrijheden ontnomen. Microsoft gebruikt bij het monopoliseren bovendien het gebrek aan kennis en inzicht van de gemiddelde consument.
Hmmm.... zeker nog nooit een complete PC gekocht :?

MS heeft al sinds de DOS tijdperk gepushed dat met elke PC die verkocht werd verplicht een MS licentie meegeleverd moest worden. Dit is eindelijk net voor de komst van Win95 ongedaan gemaakt. Maar ja... door de huidige "agressieve" verkooptechnieken van MS en de weinige populariteit van andere OSsen worden de huidige PC's nog steeds met een MS licentie verkocht.

Maar ontopic:
MS heeft in het (DOS)verleden ook al geprobeert een virusscanner in hun OS te stoppen maar die heeft ook geen lang leven gehad. Als ze met het updaten van de scanner net zo snel zijn als het fixen van een aantal security issues vrees ik ook dat dit gedoemd is.

De programmeurs van GeCAD zullen zich daarnaast bezighouden met het voor andere antivirusmakers beter toegankelijk maken van de verschillende Windows-versies
Open source voor een closed group :?
[off topic]
Dus uit bovenstaande onvrede proef ik dat iedereen nu overstapt op andere bestuurings systemen. :)

Want iedereen viind de positie van MS allemaal even erg,
Maar ondertussen blijven deze zelfde lui het wel gebruiken.
De enige manier om MS te laten luisteren is door de marktwerking zelf een kans te geven en over te stappen op een ander OS.
Voorlopig doen om een hele reeks van redenen echter bitter weinig mensen deze overstap.
Dus houd iedereen zelf de monopolie positie van MS in stand.
Schijnbaarr vind bijna niemand de monopolist dus een akelige verschijning.
[/off topic]

Ik vind de bovenstaande discuusie redelijk off topic.
Persoonlijk ben ik wel blij dat MS nou eindelijk eens de
beveiliging van zijn OS serieus neemt.
En ook andere virus bestrijders gaat helpen met het maken van betere virus scanners.
Dus uit bovenstaande onvrede proef ik dat iedereen nu overstapt op andere bestuurings systemen.Want iedereen viind de positie van MS allemaal even erg,
Dat zijn twee verschillende dingen. Je moet namelijk wel kunnenoverstappen. Een overstap naar een ander besturingssysteem betekend namelijk dat al je programma's niet meer draaien. En die wil je waarschijnlijk wel houden.
Maar ondertussen blijven deze zelfde lui het wel gebruiken. De enige manier om MS te laten luisteren is door de marktwerking zelf een kans te geven en over te stappen op een ander OS.
Klopt. De enige manier om MS te laten luisteren is als er weer een gezonde markt is. Daarvan is pas enigzins sprake als microsoft voor geen enkel product meer dan 70% marktaandeel heeft. Zover is het nog lang niet helaas.
Voorlopig doen om een hele reeks van redenen echter bitter weinig mensen deze overstap.
Veelal omdat ze niet kunnen overstappen of uit gemakzucht. Sommigen zien het ook de taak van de politiek. Gelukkig doet de politiek er ook wat aan.
Dus houd iedereen zelf de monopolie positie van MS in stand.
Nee, niet iedereen. Maar je hebt veel kennis en inzicht nodig om te kunnen overstappen zolang er nog zo weinig mensen zijn die het gedaan hebben. Het wordt gelukkig makkelijker dankzij onder andere de duitse overheid.
Schijnbaarr vind bijna niemand de monopolist dus een akelige verschijning.
Dat is weer iets heel anders. Maar minstens 95% van de mensen doorziet de vervelende situatie van het monopolie van microsoft niet eens. Je moet tamelijk veel kennis hebben.

Vaak zie je dan ook dat de jeugd ( < 16 jr.) aanvankelijk redelijk pro-ms is, we kunnen spreken over de MSN-jeugd en pas na enige jaren over voldoende kennis en inzicht beschikt om de strategie van MS enigzins te doorzien. Bij sommigen duurt dat erg lang, if ever.

Wat je hier op T.Net ziet is soms best grappig. Veel tweakers snappen het nog niet helemaal, hebben nog niet helemaal door waarom dat wat microsoft doet nogal vernietigend is voor de economie en keuzevrijheid van de consument, maar hebben al wel door dat microsoft not cool is.

Er zijn ook tweakers die wel goed doorhebben waarom de situatie met al die monopolies van microsoft onwenselijk is , maar kunnen het niet (goed/voldoende) uitleggen.

* 786562 Flipz
En dan zijn er nog mensen die het nooit kunnen of willen snappen. Die sluiten hun ogen voor het machtsmisbruik van microsoft. Zo heel erg is het niet, maar op z'n minst storend. Daden van machtsmisbruik en concurrentievervalsing zijn imho te ernstig om te ontkennen, dat is niet goed. Anderzijds zijn de "ontkenners c.q. de MS-fans" veelal niet in management of politieke posities, veelal zijn het systeembeheerders die weinig andere dingen zien dan de propaganda van MS.

Ernstiger vind ik het gebrek aan kennis en inzicht bij management en in de politiek over de kwestie van machtsmisbruik van microsoft en het over mogelijkheden en onmogelijkheden in het belopen van alternatieve wegen.
En hoe komen ze aan dat monopoly… Dat is toch de “Schuld” van de consument die massaal Windows 95 insloeg. Microsoft is gewoon een bedrijf dat toen goed is insprong op de vraag. Nu kan (bijna) niemand er meer omheen. Om Microsoft de schuld te geven van zijn eigen groei waardoor het ook gelijk een monopolist werd vind in niet terecht.
Dus uit bovenstaande onvrede proef ik dat iedereen nu overstapt op andere bestuurings systemen.
Al jaren geleden gedaan.
Want iedereen viind de positie van MS allemaal even erg,
Maar ondertussen blijven deze zelfde lui het wel gebruiken.
Nee, er stapt idd niemand over op een ander OS, terwijl zoveel mensen klagen (ook gewone gebruikers) Vraag jij je dan niet af waarom dat niet zo is?

Precies het bewijs hoe ver hun macht en monopliepositie nu reikt: Het is op dit moment NIET realistisch mogelijk over te stappen op een nieuw OS omdat voor veel applicaties die men gebruikt geen versie voor een ander OS beschikbaar is, noch heeft men zin om dat allemaal opnieuw aan te schaffen.
Nee, dat heet koppelverkoop en is verboden.
Aha, vandaar al die processen tegen MS? Daar gaan ze juist bijna allemaal over, zal dan ook wel een kern van waarheid in zitten toch?

MS is in al die processen aan het beargumenteren dat zo'n programma 'onlosmakelijk verweven' is met het OS, waarvan al een paar keer bewezen is dat dat onzin is. Toch beweren ze dat nu weer van Longhorn + IE nieuwe versie.
Denk niet dat microsoft AV compleet integreert. Na de rechtszaken is het al zo (dmv SP1) dat je in XP afzonderlijke onderdelen nu wel kan uninstalle. Dus waarschijnlijk ook die virussoftware.
Haha als ze dat doen, zonder uninstall optie, dan krijg je van die situaties dat Nav / Mcafee tijdens de installatie aangeeft dan je de Microsoft virusscanner moet uninstalleren.
De enige vraag die dan overblijft... Hoe |:(
Logische stap. Heb me altijd afgevraagd waarom Microsoft dit deel van de markt nog niet bestreek.

Ben benieuwd of het geintergreerd gaat worden in toekomstige OS'sen, of dat een los produkt wordt in bijv een home/proOS versie, een Exchange versie etc etc.
In MS-DOS 6 altijd al een anti-virus programma voor zowel windows (3.1x) als DOS zelf geintegreerd.

Het is dus niet voor het eerst dat Microsoft een antivirus programma uitbrengt.
Anoniem: 3128 @Koen_R11 juni 2003 22:10
Alleen was de kwaliteit daarvan zo slecht dat zelfs Microsoft tot de conclusie kwam, dat je dit niet aan mensen kunt leveren. Die virusscanner was een belediging voor de harde schijf.
Die virusscanner heeft me toch ooit gewaarschuwd dat op een diskette die ik uitgeleend had aan een vriend een virusje zat :Y)
Dat was inderdaad zo, CPAV oftewel Central Point Anti Virus was op den duur ook door microsoft opgekocht om Microsoft Antivirus te worden.

Daar zijn ze later dus ook mee gestopt :?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.