ING komt met online betaaldienst Way2Pay

De ING bank introduceert een nieuwe online betaalservice, zo meldt Webwereld. De betaalservice heet Way2Pay, en lijkt als twee druppels water op het bekende PayPal. Om via deze service een bedrag over te boeken, moet je online een rekening openen. Het is niet van belang op welke bank je gewone rekening staat. Je e-mailadres fungeert als rekeningnummer. Degene naar wie jouw geld onderweg is, moet een zelfde online rekening hebben. Hij of zij ontvangt een e-mail met de melding dat er een betaling onderweg is, en moet dan op een link klikken om het bedrag te ontvangen.

Hierbij moet er natuurlijk op worden gelet dat het e-mailadres van de ontvanger correct is gespeld, anders heb je kans dat jouw geld de compleet verkeerde kant opvliegt. Voor het gebruik van Way2Pay hoeft door de particulier geen geld te worden betaald. Webshops die de service willen gebruiken, moeten ongeveer twee tot drie procent van het overgemaakte bedrag afgeven aan de bank. De betalingsmethode wordt onder andere gebruikt door Marktplaats, Dynabyte en Freeler:

GeldVolgens ING-woordvoerder Michel Peekel was er tot nu toe geen adequate methode voor online betalen. "We denken dat de meeste betalingen via Way2Pay om bedragen tussen de 5 en 500 euro gaan." Voor de betalingen wordt aan de particulier geen vergoeding gevraagd.

Webwinkels die Way2Pay willen gebruiken, staan ongeveer 2 tot 3 procent van het aankoopbedrag af aan de ING. Enkele webwinkels die de methode gebruiken zijn onder meer Marktplaats, Dynabyte, Freeler, TakeitNow en Ouders Online.

Door Tamara van Hal

Nieuwsposter

06-05-2003 • 18:05

40

Bron: WebWereld

Reacties (40)

40
40
37
1
1
0
Wijzig sortering
Als de ING geen vergoeding gaat vragen doen de shops dat waarschijnlijk zelf wel. 2 tot 3 % van 500 euro is toch 10-15 euro. Dit bedrag komt nog bovenop de verzendkosten, dus het lijkt me dat dat ergens door gecompenseerd moet worden.
Op zich is het wel een mooi systeem natuurlijk, zeker bij Marktplaats, waar je nu meestal met contant geld loopt te klooien omdat je niets weet over de ontvanger behalve zijn naam.
Anoniem: 32678 @gwystyl6 mei 2003 18:45
Andere betaalmethode zijn ook niet gratis voor de winkels.
dit lijkt mij ideaal als het tenminste ook werkt zonder een creditcard. Paypal kan je alleen gebruiken als je een credit card hebt.
Daarom verstuur ik nu nog regelmatig geld aangetekend op...

en die aardige mensen bij de bank willen je alleen een credit card geven als je hbo doet (amro/rabo)

edit:
Het nut voor marktplaats zie ik hier niet echt van in, zo lang marktplaats alleen maar binnen nederland handelt kan je toch net zo goed gewoon geld over maken?
PayPal.com kan ook zonder creditkaart.
helaas niet, je kan je wel registreren zonder creditcard, maar zodra je een transactie wil doen zal je je creditcardnummer moeten geven
Dit is tegenwoordig opgelost, het is nu idd mogelijk om zonder CC transacties te kunnen doen :)
Bij marktplaats moet je hen betalen (€ 6,--) als je vraagprijs groter of gelijk is aan € 200,-- vandaar
Ik geloof dat ING een licentie heeft voor PayPal in Europa.

"Paypal kan je alleen gebruiken als je een credit card hebt."
Weet je dat wel zeker?
Anoniem: 29047 @bigoldie6 mei 2003 18:33
Ja..maar nu nog even PayPal volledig beschikbaar maken zonder het gebruik van een creditcard A.U.B.

Je kunt nu al direct terugboeken naar een NL bankrekening.. waarom dan nog de 'creditcard eis' beste PayPal?!?

Ik heb veel liever dat ze zoiets regelen dan dat ze er WEER een nieuwe vorm van transacties verzinnen...

Of beter: koppel Way2Pay AAN PayPal..zodat je er buiten Nederland (vandaar INTERnet ;) ) ook iets mee kunt :)
Ah dan heb ik toch echt iets raars gedaan, heb namelijk wel PayPal (en ook meerdere malen gebruikt) en geen creditcard.
Inderdaad erg vreemd dat ze nu met hun eigen dienst komen, want ze hebben 2 jaar geleden ingekocht in PayPal door miljoenen aandelen aan te schaffen.
Ik ben sinds kort een tevreden gebruiker van MoneyBookers.com. Echt super, je hebt geen creditcard nodig en kunt gewoon je eigen bankrekening gebruiken, geld naar je rekening kost niets, en van je moneybookers account naar je eigenrekening (dus de terugweg) is iets van 1 EURO en 80 cent.

Het is een Engels bedrijf, dus niet Nederlands, maar toch wel echt een aanrader

http://www.moneybookers.com
Anoniem: 54307 @Snikker6 mei 2003 20:11
Moneybookers heeft een limiet van 15000 euro per kwartaal. Daar zit je snel aan.
Moneybookers is ook niet opgezet zoals bijvoorbeeld Paypal. Moneybookers is opgezet na het succes van Gamebookers.com (sports betting) zodat mensen makkelijk geld kunnen transferreren tussen bank, e-gold en gamebookers. Vandaar de lage fees en de limiet.
15.000 per kwartaal niet genoeg? Lijkt me sterk!

Je hebt wel gezien dat winkeliers hier d.m.v. een extra verificatie geheel van de ontvangst limiet ontheven kunnen worden? (En bij Moneybookers hoef je geen bedrijf te zijn om jezelf 'merchant' te mogen noemen, dus in feite kan iedereen die het nodig heeft omhoog -in elk geval voor ontvangen-, zolang hij maar de verificaties tegen witwassen doorloopt.)

Dat het niet als Paypal is opgezet vind ik een voordeel: Moneybookers werkt veel meer op 'Europese leest': geld goedkoop van bankrekening naar bankrekening verplaatsen zonder gezeur over credit cards and charge back risks.

Wanneer een klant buiten de V.S. me met Paypal betaalt is het toch altijd maar afwachten of 't geld niet (met succes) teruggeclaimd wordt, want ik kan niet zien of 't van een credit card komt en of het opgegeven adres wel echt het credit card billing address is. (Alleen voor U.S.A. gebruikers wordt dit gecontroleerd en de bescherming van Paypal uit geld zelfs alleen voor USA naar USA.)
En ook hiervoor moet je 18 jaar oud zijn...

Waarom doen ze dat? Kost ze toch alleen maar rekeninghouders?
Waarom doen ze dat? Kost ze toch alleen maar rekeninghouders?
Omdat je als je geen 18 bent je niet volwassen bent voor de wet, en dit heeft allerlei gevolgen m.b.t. het afsluiten van contracten (dat mag je dus niet)
Iets nauwkeuriger: tot een persoon de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt zijn zijn/haar ouders of voogd verantwoordelijk voor de daden. Je kan gerust als 17 jarige een brommer aanschaffen, maar als je ouders dat dan niet willen moet de verkoper onherroepelijk het product terugnemen en het volledige bedrag teruggeven.
En voor diensten is dit teruggeven ook van toepassing, alleen wordt het terugnemen van de dienst vaak erg lastig tot onmogelijk waarmee de verkoper dus met een verlies komt te zitten.
De risico's voor de verkoper zijn daarom veel te groot om in dit systeem personen onder de 18 op te nemen.
Anoniem: 77853 6 mei 2003 18:33
werd hoog tijd ook. dit loopt de internet community nu al vijf jaar te roepen. en eindelijk dan komt er zo'n systeem voor de nederlandse markt.
ondertussen heeft het zo lang geduurd dat ik me afvraag of het nog wel een succes wordt, mede omdat paypal al erg populair is, en mede omdat ik nergens lees dat het met andere systemen (zoals paypal) overweg kan.
dat het zonder creditkaart kan werken is nog wel een argument, maar ondertussen heb ik van de postbank ook al een creditkaart gekregen die ik toch al meerdere malen voor internet transacties gebruikt heb...
kortom, ze zijn gewoon te laat.
Goede argumenten, en ondertussen hebben de mensen die graag met online geld willen betalen allang een paypal account.
En wat dacht je hiervan :
Degene naar wie jouw geld onderweg is, moet een zelfde online rekening hebben.
Lekker handig. Voor internationaal betalen is het zo natuurlijk niet te gebruiken. Straks heb je drie online geld accounts die niet uitwisselbaar zijn.. pfff..
Integratie met paypal lijkt me wel nodig om dit levensvatbaar te laten zijn. Voor alleen nederlandse betalingen zijn er immers ook de normale alternatieven.
Anoniem: 62000 6 mei 2003 18:54
:7 Ik kon met VISA ook altijd al betalen, en dit kost de ondernemer ook zoiets.
Maar ja, VISA is van Fortis en niet van ING.
Visa is niet van Fortis.... Fortis heeft blijkbaar voor Visa gekozen als CC maatschappij. De meeste andere banken in NL kiezen voor Eurocard/Mastercard. Aansluiten bij een internationale CC maatschappij moet wel anders kan je nooit in het buitenland betalen met je kaart.

Fortis mocht willen dat Visa van hun was ;-)
Anoniem: 4671 6 mei 2003 19:26
Voor paypal een creditcard nodig??

Ik heb vorige maand voor, zeg 150 dollar, uit America besteld, zonder creditcard.
Als je te weinig geld op je account hebt, dan krijg je het creditcard venster voorgeschoteld idd.
De verificatie bij Paypal werkt via de credietkaart waar een 5dollar afgaat de eerste keer bij inschrijven. deze transactie staat dan op je volgende rekeningbuttetin van visa bv met een codenummer bij. Die code moet je dan terug bij paypal gaan invullen ter verificatie en vanaf dan ben je herkend als rechtmatige gebruiker. frauderen is niet mogelijk in dit geval. Dus JA je moet een creditkaart hebben om te kunnen bestellen via PayPal.
Klopt, ING heeft de PayPal licentie voor Europa. Maar ze hebben eigenlijk haast niks mee gedaan omdat ze niet willen dat PayPal gaat concurreren met het systeem van ING.
Way2Pay is eigenlijk niet meer en niet minder dan een online portemonnee waar je "credits" op hebt staan. Je hebt (voorzover ik me nog kan herinneren van het implementeren ervan) wel een creditcard nodig, maar dat is voor het online "uppen" van credits. Weet alleen niet zeker of dit ook zonder Credit card kon.

Zodra je een betaling van een aangesloten partner hebt gedaan, worden deze credits uiteraard afgeschreven.

Een mooi voordeel van Way2Pay is dat je je credit card gegevens niet meer vrij hoeft te geven. Alleen je gegevens van Way2Pay.

Kortom: een nederlandse variant van PayPal :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.