Leg mij eens uit waarom slechte tijden beter zijn voor directeuren
Als het goed gaat en dus de banen voor het oprapen liggen dienen er goeie salarissen geboden te worden.
Er volgt dan een soort concurrentiestrijd tussen bedrijven om aan goed personeel te komen.
Als het slecht gaat of liever gezegd als men denkt dat het slecht gaat, dan zijn sollicitanten eerder geneigd akkoord te gaan met voorwaarden waarmee ze als het goed ging(dus meer te kiezen hadden) niet akkoord zouden zijn gegaan, en veel directeuren(die hierdoor hogere eisen kunnen stellen voor minder geld) maken hier dankbaar misbruik van.
Ook kun je dan tegenover de rechter makkelijker verantwoorden dat je je mensen eruit wil gooien.
Dat het resterende personeel zich te pletter moet werken omdat er nog steeds een personeels tekort is, ach die werken wel over want ze zijn allang blij dat ze nog een baan hebben.
En even over je lening: jij sluit een lening af op basis van wat je nu verdient? Ook jij gaat er dus blijkbaar vanuit dat je nooit minder gaat verdienen. Je maakt dus dezelfde fout waarvan je een ander beschuldigd.
Niet helemaal want ik zal nooit of te nimmer het maximale bedrag opnemen wat ik van de bank kan lenen en zorg ervoor dat er altijd speling is mocht het inkomen achteruit gaan in het geval van ontslag of arbeidsongeschiktheid..
Natuurlijk kunnen er grote tegenslagen zijn waar niemand op had gerekend.
Maar de meeste bedrijven die nu hun personeel zonder pardon de straat op gooien.
Zijn dezelfde die een paar jaar terug geld met bakken tegelijk uitgaven alsof het niet op kon.
UPC, KPN, Getronics, CMG, NS(die met het huidige personeelsbestand niet eens een normale service kan leveren laat staan na de ontslag golven)