ASN, SNS en RegioBank hebben storing met website en app

De banken onder de Volksbank, waaronder de SNS Bank, ASN Bank en RegioBank, hebben momenteel last van een storing. De websites van deze banken zijn niet bereikbaar en gebruikers kunnen niet inloggen in de app.

Uit gegevens van Allestoringen.nl blijkt dat de problemen rond 9.45 uur zijn begonnen. Op moment van schrijven zijn er op deze website meer dan 5300 meldingen geregistreerd in het geval van SNS Bank. Die bevestigt op X dat er problemen zijn, maar deelt nog geen informatie over de oorzaak of een oplossing.

Aantal storingen gemeld bij SNS Bank in de afgelopen 24 uur. Bron: Allestoringen.nl
Aantal storingen gemeld bij SNS Bank in de afgelopen 24 uur. Bron: Allestoringen.nl

Door Idriz Velghe

Redacteur

22-04-2025 • 11:30

98

Submitter: StannemanNL

Reacties (98)

98
97
32
2
0
52
Wijzig sortering
Het is inmiddels iedere maand rond de salarisbetalingen van mensen en lijkt daarmee gewoon een standaard overbelasting te zijn die ze iedere maand aan kunnen zien komen. Dat begint wel wat irritant te worden.

Overigens noemt de website van ASN geen enkele storing wat knetterirritant is, https://www.asnbank.nl/se...derhoud-en-storingen.html

[Reactie gewijzigd door MikeN op 22 april 2025 12:54]

Het komt omdat heel veel mensen tegelijkertijd de app openen, de servers waar de transacties en saldo wordt bijgehouden zijn gewoon online, die hebben bijna nooit storing. Kon zo net bij de benzinepomp zien dat mijn zorgtoeslag gewoon bijgeschreven is ondanks de storing en betalen kan ook gewoon. Internetbankieren via de site werkt meestal ook dan gewoon, in dit geval is de API server van de app waarschijnlijk overbelast.
Eigenlijk voeren de klanten dus een onbedoelde DDOS aanval uit.
Precies. Gelukkig gaat het daadwerkelijke betalingsverkeer (saldo bijhouden, transacties en pinnen) via aparte servers. Als daar al wat mee gebeurd ligt het bijna altijd aan een probleem met het internet of een betalingsverwerker van het pinverkeer.

Ook logisch want die app werkt via een API en ja die is natuurlijk kwetsbaarder voor aanvallen.
Niet alleen irritant, ook compleet te voorkomen omdat je nu onderhand wel moet weten wat de load is.

Al kan ik mij ook voorstellen dat er een groepje zure scriptkiddies is die dit expres elke maand rond deze tijd doen.
Dat maakt het ook zo irritant, dit is een probleem waar makkelijk te voorkomen is als je goede in-house ICT hebt. Zowel de website als het inloggen op de bank zelf is overbelast als dit inderdaad iets is wat een maandelijks terugkeren genomen is, dan is de RegioBank en alles wat er onder valt erg slecht bezig.
en lijkt daarmee gewoon een standaard overbelasting te zijn die ze iedere maand aan kunnen zien komen.
ehhh. autoscaling?

Dit is nou niet echt bepaald rocketscience en laten we eerlijk zijn, een bank zoals de Volksbank heeft dit al lang en breed geïmplementeerd op hun platform. Dit lijkt mij niet een load vraagstuk te zijn, maar eerder een release issue.

De 20e is namelijk helemaal geen Salarisdag voor het overgrote deel van Nederland. Alleen in de ambtenaarderij is het soms een optie, maar meestal is het de 23e of 25e, In detailhandel en horeca vaak zelfs laatste werkdag van de maand.


En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga niet rond payday iedere keer de app zitten openen of het al gestort is ofzo. doe ik echt alleen als ik even wat over moet boeken of saldo wil checken, maar dat is dan meestal al eerder in de maand.
Misschien eens kijken bij KPN op allestoringen. Is zeker niet een probleempje van alleen de banken vandaag.
Zal geen toeval zijn. Er zijn een hoop transacties rond die datum. Kinderbijslag, - opvang, creditcard, salaris. En met dit lange "bankholiday" weekend, komen die allemaal samen.
Misschien dat ze toch eens kijken naar de capaciteit..?
Dat zijn allemaal transacties in de backend in de systemen van het betaalverkeer. Het probleem lijkt nu meer aan de frontend te zijn aan de klant kant.
dat komt omdat iedereen inlogt om het saldo te checken denk ik
Ja, maar allemaal teansacties waar men de waarde van wil zien/bijhouden. Dus daarmee ook veel load op de frontend.
Vraag me wel af hoeveel storing ik als klant mag accepteren voordat ik mijn geld deels kan terugvragen. Tegenwoordig is bankieren een betaalde dienst en ik krijg nu dus niet waar ik voor betaal.
Dat is wel een reëele vraag, vooral omdat de kosten stijgen en het service niveau vaak afneemt door het sluiten van kantoren etc. Als dan een van de kanalen een website of app is mag je volgens mij verwachten dat dat werkt...
Dat is meestal in de SLA terug te vinden. Al denk ik niet dat een bank een SLA gaat afspreken met zijn gebruikers. De ING laat de beschikbaarheid per maand zien. In Maart was dat bijvoorbeeld 99,94%, ofwel in maart hadden ze 37 minuten downtime. Of daar ook geplande onderhoudsmomenten erbij zitten is maar de vraag.

Je kan niet verwachten dat een dienst 100% beschikbaarheid heeft. Maar wat is wel acceptabel? ik denk dat vooral de klant bepaald wat acceptabel is. Een App die de hele tijd eruit ligt en waar je daadwerkelijk elke week wel een probleem mee hebt is niet fijn. Maar of je daar geld voor terugkrijgt? ik denk het niet.
De app geeft de melding dat je geen internet hebt. Je ziet dus niet eens het inlogscherm/pincode/biometrie scherm.
We kunnen speculeren over wat de rede is dat alles van SNS niet bereikbaar is, maar dat heeft niet veel zin uiteraard.
Dat is de standaard melding in de SNS app inderdaad, "je hebt geen internet". Ik vind dat erg kwalijk. Zeg dan gewoon dat er een storing is in de app, anders gaan mensen het bij hunzelf zoeken.
Dat is moelijker voor elkaar te krijgen dan je denkt. Als de server niet bereikbaar is dan kan het volgende aan de hand zijn:
  • Je telefoon heeft geen verbinding meer met het internet
  • Je provider heeft geen verbinding meer met het internet
  • De verbinding naar de server vanuit het internet ligt eruit
  • De server reageert niet meer
  • De server reageert wel maar de backend ligt eruit
  • Iets anders waar ik nu niet op kan komen :D
In de meeste gevallen moet de App dan iets op het scherm laten zien. Je weet vanuit de App niet wat er precies gaande is. Je hebt geen internet is meestal de plausibele oorzaak bij mobiele devices. Maar ik ben het met je eens dat je niet alleen moet zeggen dat je geen internet hebt, maar dat er mogelijk andere oorzaken zijn:

"Er gaat iets fout. Je hebt geen internet of er is een storing. Controleer je internet verbinding en probeer het opnieuw. Indien onze dienst het probleem is, we proberen het zo snel mogelijk op te lossen."
Klopt, maar ze kunnen het alsnog wel beter aanpakken door gebruik te maken van een statuspagina en een soort van zelf-hulp die automatisch gaat kijken waar de fout ligt. De huidige melding is te generiek, dat ben ik wel met ze eens. Al vind ik eigenlijk wel dat Android/iOS hier ook hulp kunnen bieden door te zorgen dat er een vaste "werkt de verbinding" is om te checken en wellicht een manier dat gebruikers op een andere manier geïnformeerd kunnen worden over problemen indien een applicatie geen verbinding kan maken. Want nu moet je dat zelf bouwen terwijl dat gewoon iets generieks kan zijn op het netwerk van Apple of Google.
alsnog wel beter aanpakken door gebruik te maken van een statuspagina
Daar kan je niet bij in het geval van de eerste 2 of 3 bullets ;) . Je hebt immers geen internet verbinding. Kip en ei verhaal. Het lijkt simpel, maar dat is het niet helaas. Welke oplossing je ook bedenkt, het is heel lastig om het 100% goed te hebben en je gebruikers goed/juist te informeren
Dat klopt, maar als zowel de app als de statuspagina niet werkt, is de kans groter dat het aan het internet ligt. Bovendien hoeft die statuspagina ook niet in de app te zitten, dat kan naar de browser gaan waardoor de gebruiker beter kan zien dat het aan zijn verbinding ligt. Dan laat je dat gewoon daarbuiten liggen.
Als het aan de verbinding van de gebruiker ligt kan je niet naar de browser gaan ;). Bovendien is het voor de gebruikerservaring niet heel fraai om van een App naar een browser te gaan, maar dat staat hier los van.

Wij maken gebruik van een soort healthcheck API die aangeeft of alles goed is, of je kan een storings of onderhouds tekst tonen. Alles heeft een fallback in het geval er helemaal of tijdelijk geen internet verbinding meer is. Dan nog gaat het soms fout omdat we een bepaalde situatie niet gedekt hebben en je een foutieve melding te zien krijgt. Wat er bij deze banken gebeurd is weet ik niet, maar dat zal vast wel een dergelijke combinatie van factoren zijn, of ze hebben het niet goed gebouwd, dat kan altijd ;)
Je kunt vanuit elke app toch gewoon een linkje plaatsen die in de browser wordt geopend? Of is dat tegenwoordig niet meer mogelijk?

En verder lijkt het mij niet heel raar om alle connectie-problemen niet in de app op te lossen. Juist het verwijzen naar de browser geeft meer gebruikers het idee dat er iets met hun verbinding is, ipv dat het aan de app ligt. Scheelt je ook weer support tickets. Het enige wat je nodig hebt in de app is een knop om het opnieuw te proberen (ook al doe je in de achtergrond al pogingen).
Je kunt vanuit elke app toch gewoon een linkje plaatsen die in de browser wordt geopend?
Ik snap echt niet wat je bedoeld. Je App kan blijkbaar geen verbinding maken met internet en je gaat een browser openen vanuit je app met een link? Hoe helpt dat een gebruiker?

Als je app geen verbinding kan maken is een bericht tonen dat het op dit moment niet lukt om de app te gebruiken is toch veel duidelijker? Ik snap echt niet wat het openen van een browser duidelijker niet maken voor een gebruiker
Als je je backend niet kunt bereiken én een statuspagina kan geen verbinding leggen (wat 2 verschillende domeinen en servers zouden zijn), dan is het niet raar als je ervoor kiest om de gebruiker buiten je app te brengen om het probleem daar op te lossen, want de kans dat het probleem niet aan je app ligt is groot. Bij veel gebruikers valt het kwartje over de verbinding pas als ze zien dat het in de browser ook niet werkt. En je plaatst ze dan buiten je applicatie omdat het niet jouw schuld is dat deze niet werkt. Maar dat doe je niet automatisch, daar is uiteraard wel een actie voor nodig, maar je hoeft dan niet veel logica in je app of statuspagina te zetten, want dat moet daar eigenlijk zo dom mogelijk zijn met zo min mogelijk afhankelijkheden.

Het beste zou zijn als iOS/Android al met een overlay komen zodra ze detecteren dat er geen verbinding is en een applicatie aangeeft dat deze nodig is, maar dat is nu ook niet zo, dus dan moet je dat op een andere manier oplossen. Ik vind echter niet dat elke applicatie zijn eigen implementatie moet gaan bouwen hiervoor en doorverwijzen naar de browser is gewoon veel handiger want daar heb je die detectie al wel zitten. En een gebruiker zal daar veel vertrouwder mee zijn, plus je krijgt vaak veel meer detail dan dat je met je eigen applicatie zou kunnen bereiken.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 april 2025 10:25]

Ok, stel dat al je apps dit doen. Ofwel je hebt per abuis je toestel op plane mode staan en elke app die je opent gaat een browser openen. Denk je dat dat voor de niet technische mensen een oplossing is om er achter te komen dat je internet het niet doet? of zou het voor deze mensen beter zijn om in de app zelf de volgende melding te krijgen:

"Op dit moment lukt het niet om de App te starten. Controleer dat er een werkende internet verbinding aanwezig is of probeer het later nog eens"

Met deze melding heb je 95% van de problemen te pakken. Met het openen van een browser maak je het voor de niet technische gebruiker alleen maar ingewikkelder. Als technische gebruiker zou ik het echt niet waarderen dat een app een browser opent waar vervolgens afhankelijk van je standaard browser een andere melding verschijnt.

Geef mij maar de generieke foutmelding in de App.

Ik ben het voorkomen met je eens dat niet elke App de oplossing moet gaan bouwen om alle problemen te onderzoeken en meteen de oorzaak en oplossing moet tonen aan de gebruiker. Dat is echt complex. Vandaar dat ik liever ga voor een generieke foutmelding die de meest voorkomende problemen dekt.
Ik vind de melding niet alleen te generiek, het impliceert toch ook wel een beetje alsof het probleem gewoon alleen bij mij als gebruiker kan liggen en ik het op kan lossen door te zorgen dat ik wel inernet heb.
Wat is dan de definitie van "werkt de verbinding"? Kan ik een server bij mijn provider pingen? Kan ik de/een statusserver van Apple/Google bereiken? Kan ik tweakers.net openen?
Firewalls bij de gebruiker, bij de server, VPN verbindingen die geblokkeerd worden, zelfs virus/malware scanners die de verbinding vanuit de mobiele device tegengaan (false positive). Zoals ik al zei, het lijkt simpel, maar je hebt teveel oorzaken en factoren om daar een duidelijke foutmelding voor te tonen. "Je hebt geen internet" is wel te kort door de bocht, maar ik snap de technische uitdaging wel.
Ik denk dat je te veel als een tweaker denkt. Ik denk dat de meerderheid van de normale mensen geen extra firewall of vpn hebben. 1 ping naar de dns van Google en dan de website (om je dns te testen) en je weet het want zover heeft Google dit nog nooit geblokkeerd (of mensen blij zijn dat het google is dat is een ander verhaal).

Daarnaast verwacht niemand 100% perfecte oplossing. Mocht het een keer fout gaan of bij bepaalde gebruikers altijd verkeerd zijn is prima. Ze kunnen inderdaad moeilijk elke scenario uitsluiten. Maar dus gewoon helemaal niets erin dat klinkt als slecht en lui ontwerp.
Ik denk dat je te veel als een tweaker denkt
Nee, eerder als iemand die al jaren werkt aan een mobiele app ;) . Van alles wat we in al die jaren geprobeerd hebben, de simpelste oplossing met een generieke foutmelding is het beste als je je servers niet kan benaderen. Een simpele het gaat fout, probeer het (later) nog eens dekt vrijwel altijd het probleem, zonder moeilijk te doen.
Dat is toch irrelevant voor of een app werkt? Als er geen verbinding is, kan het liggen aan de verbinding naar de server of de servers zelf. Met een statuspagina kun je verwijzen naar de status van de servers. Kun je die niet vinden, dan ligt het aan de verbinding. Open je de statuspagina in een browser ipv de app zelf, dan kan het systeem daar zelf mee verder gaan en is het niet langer meer het probleem van de applicatie. Daarom bedoel ik ook dat het dan het probleem is van het OS.
Gewoon een test connectie maken naar bv www.nu.nl en de app weet of er Internet verbinding is. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.
Tuurlijk, dat zal nu.nl leuk vinden als een App "even" gaat checken of de verbinding het doet.

Leuk ook als nu.nl eruit ligt, dan werkt je app ineens niet. Leuk ook als je aan het controleren bent welke verbinding een app gebruikt: Ik open de SNS bank app en er gaat een connectie naar www.nu.nl...wtf???

Leuk, maar dit is niet hoe je het oplost haha
Je begrijpt het niet. Je hoeft de connectie naar nu.nl alleen te testen als de SNS app geen verbinding kan maken.
En jij begrijpt niet dat als mijn service eruit ligt en ik een miljoen gebruikers heb dat je dan nu.nl plat krijgt door al die "test" verbindingen. En je hebt nog steeds wat uit te leggen als mensen erachter komen dat je een totaal willekeurige website benaderd, al helemaal nu.nl.

Dus nee, je gaat niet zomaar een willekeurige website pollen om te kijken of je verbinding het doet. Bovendien los je hiermee het probleem niet op. nu.nl en jouw dienst kunnen toevallig in dezelfde datacenter staan waar het netwerk eruit ligt. Dan kan je wel zeggen dat internet eruit ligt, maar op je device kan je prima internetten.

Helaas geen oplossing en not done om een willekeurige website te pollen, dat levert alleen meer problemen op.
Tja nu.nl werd vroeger al gebruikt door KPN om hun Internet te testen.

Maar een test request naar 8.8.8.8 werkt ook en Google kan dat kleine beetje extra verkeer wel aan.

Zelfde data center is onzin, je test de verbinding naar het Internet van je device. Dan ligt het niet aan de gebruiker maar gewoon aan SNS.
Tja nu.nl werd vroeger al gebruikt door KPN om hun Internet te testen.
Dat lijkt me een sterk verhaal, maar als het ergens staat dan wil ik het wel lezen. KPN en internet is nogal een ruim begrip :D
Kan je in android niet gewoon de verbindingsstatus van je apparaat ophalen? Dan weet je gelijk of het aan de internetverbinding ligt, of aan de service van de app.

Als die verbinding er is, kan je vervolgens checken of je API te bereiken is en reageert zoals je verwacht.

Zo kan je in ieder geval al twee verschillende berichten laten zien: je internet ligt er uit of onze service ligt er uit.
Kan je in android niet gewoon de verbindingsstatus van je apparaat ophalen?
Heb je wel eens in de trein je mobiel gebruikt? ;) . Het ene moment heb je wel verbinding, de volgende weer niet. Het is echt lastig om vanuit de device van de gebruiker en de connectiviteit te bepalen wat wel en niet een probleem is. Zo heb je ook gebruikers die een firewall ingesteld of aangepast hebben waardoor thuis met wifi de specifieke verbinding niet meer werkt terwijl de rest het wel doet.

Je kan het absoluut beter afhandelen, maar je lost niet alle mogelijke problemen op. Ik ben zelf geneigd om de "simpele" oplossing te kiezen. Dus niet moeilijk doen maar een generieke fout tonen met de mogelijke oorzaken, doorverwijzen naar een FAQ pagina en de welbekende "probeer het (later) nog eens". :D
Android lijkt gewoon een API te hebben om status van je verbinding te monitoren https://developer.android.../connectivity-status-type

Er zijn volgens mij ook wel apps die bij het wegvallen van de verbinding naar een tijdelijke "offline" status gaan, waar je nog wel gegevens in kan zien maar geen nieuwe dingen meer kan doen.

Het lijkt mij logisch dat je niet te veel van je internetbankieren app moet verwachten als je internetverbinding slecht is.

Je hoeft niet alle mogelijke problemen op te lossen, je kan wel met de tools die android geeft al een scheiding maken tussen "jouw internet is stuk" en "onze service is stuk". Dat is een stuk gebruiksvriendelijker.

Hoe dan ook is wat ze nu doen een bericht weergeven wat gewoon niet klopt

[Reactie gewijzigd door jaapzb op 22 april 2025 16:22]

Klopt, maar daar los je alleen de problemen op van de device zelf. Als je mobiele provider geen connectie kan maken naar het internet, of naar delen van het internet door een peering probleem, of je IP adres wordt gedurende x seconden geblokkeerd om welke reden dan ook enz, dan heb je alsnog een uitdaging. Je internet status kan ook binnen een paar secondes veranderen, bijvoorbeeld omdat je net wel, net niet een mast kan benaderen. Elke oplossing dekt maar een deel van het probleem.

Je kan allerlei code schrijven om de meeste situaties te kunnen herkennen en af te handelen. Veel goedkoper en simpeler is om een generieke fout te tonen: "Het lukt nu even niet, probeer het (later) nog eens" zou mijn oplossing zijn. Tenzij je de API kan benaderen die de status van je dienst teruggeeft, dan kan je wel heel concreet een foutmelding tonen met de juiste oorzaak.
Jouw laatste oplossing is toch precies de mijne? Al die andere cases kan je niet of heel moeilijk detecteren dus ja hoe relevant is dat dan

Gebruik gewoon de API die android hiervoor bied, en kijk of je eigen API iets teruggeeft waar je wat mee kan. Dan heb je grootste deel van de cases afgehandeld en de rest kan je toch vrij weinig aan doen
Al zeiden ze maar dat de service van <bank> zelf niet bereikt kan worden via de app. Dat is toch gewoon letterlijk het probleem.

Daarna zouden ze kunnen wijzen op verschillende oorzaken, om te beginnen hunzelf (lijkt het meeste voor te komen) en daarna pas mijn internet (waar het nog nooit aan gelegen heeft).

Maar nu kiezen ze er voor om het vingertje al direct naar de klant (of het internet in zijn geheel) te wijzen, terwijl ze ( zoals je zelf zegt), helemaal niet weten waar het aan ligt als de app niet kan verbinden :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 april 2025 12:19]

Dat is ook mijn voorstel, om de foutmelding die je in de App toont "neutraal" te houden wat betreft oorzaak. Maar ik herken ook dat de "wens" is om de gebruiker de juiste en concrete informatie te tonen. Daar moet je keuzes in maken.
Aangezien ze geen verbinding kunnen maken met de server van SNS is dat de conclusie die zij dan trekken in de app. "Er kan geen verbinding gemaakt worden met SNS" is bijv ook een verwarrende melding, want dan weet de gebruiker ook niet wat er aan de hand is en moet die nog steeds zelf onderzoeken of deze wel internet heeft. Ik ben het er mee eens dat het niet de juiste melding is, maar ik denk ook dat het lastig is om hier één duidelijke alomvattende melding voor de maken.
Mwah, denk dat er wel manieren zijn om een betere melding te geven. Volgens mij kan zowel i(Pad)OS als Android middels APIs de connectiviteitstatus doorgeven aan apps. Als de SNS Bank app geen verbinding met het thuisfront kan maken, zouden de devs dan gewoon de status kunnen uitlezen in de app vanuit het OS, en op basis daarvan een geschiktere foutmelding tonen.

[Reactie gewijzigd door VDV op 22 april 2025 11:46]

ping -> sns.nl faalt -> kan geen verbinding maken met de bank
ping -> 1.1.1.1, 1.0.0.1 faalt -> kan geen verbinding maken met het internet.
Toch kun je denk ik beter het probleem omschrijven (bijv. "er kan geen verbinding worden gemaakt") dan maar gewoon een willekeurige oorzaak melden. Nu zet je mensen op het verkeerde spoor. Dan kun je mijn inziens juist beter mensen laten uitzoeken wat het daadwerkelijke probleem is. Het is helemaal niet de taak van je bank app om je op de hoogte te brengen van of jij wel of geen internet hebt.

Ik denk dat veel mensen wel snel doorhebben als hun internet niet werkt. Websites en e-mail werken dan ook niet meer. Daarnaast melden veel apparaten uit zichzelf al als internet niet werkt (mijn iPhone en laptop wel in elk geval).
Dat de app zegt dat je geen internet verbinding hebt, komt omdat de IP's van de Volksbank ondernemingen momenteel nergens op reageren, en de app er dan vanuit gaat dat het dan aan de verbinding van de klant ligt. Wellicht een puntje waar de Volksbank devs wat mee kunnen doen, na het verhelpen van de storing :-)
De DigID app gaf ook aan dat ik geen internet had terwijl dat niet klopte, is er niet ergens een DNS storing ofzo?
Dit was voor mij toch wel echt de druppel, ik stap over naar een andere bank :) Iemand suggesties?
SNS bank heeft heel weinig storingen.
Optie = contant geld.
Mag ik vragen waar je dit op baseert? Mijn subjectieve ervaring met SNS en het aantal artikelen over storingen bij banken op Tweakers is precies het tegenovergestelde :'(
Voor een gefundeerde mening over de uptime van de bank zie: slaay in 'ASN, SNS en RegioBank hebben storing met website en app'

Op die pagina kun je ook de uptime per maand zien, jammer genoeg zijn die gegevens (nog) niet bekend van 2025.
Ah thanks!

Het is inmiddels ABN geworden :) Tevens €100 welkomstbonus daar voor wie ook overweegt SNS uit te zwaaien: https://www.abnamro.nl/nl...voor-jezelf-campagne.html
Ik ook zeker niet. Gaat mij vooral om dat ik te veel problemen heb met SNS, zie eerste bericht. Een welkomstbonus is altijd leuk meegenomen bij een bank die ik toch al een tijdje op het oog had ;)
Als ik die scores zie kan ie maar beter blijven. :+
Subjectief inderdaad. Ik ben iets van 30 jaar bij de volksbank/sns, loop eigenlijk zelden of nooit tegen storingen aan.
Wellicht omdat ik alleen online wat boekingen doe naar en van spaarrekeningen.
Af en toe pinnen en de rest cash.
Ik ben destijds juist van ING naar ASN gegaan omdat het een de meest duurzame bank is: https://eerlijkegeldwijze...zer/hoe-scoort-jouw-bank/

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 22 april 2025 13:10]

Het gras bij de buren is niet altijd groener. Overstappen zou ik niet doen om storingen, maar om andere redenen (kosten, mogelijkheden etc)
Ik zou niet overstappen, maar een tweede bank nemen. Vertrouwen op 1 bank is niet handig. Zelfs al zijn er minder storingen, als er net een storing is terwijl je het nodig hebt, is het lastig.

Pak evt. gewoon een gratis Revolut account en zet er een beetje geld op als reserve. Is soms nog kostenbesparend ook, want bij Revolut mag je tot 200 euro/maand kosteloos geld opnemen bij geldautomaten, terwijl dat bij veel andere banken tegenwoordig alleen nog gratis bij Geldmaat mag. Ter volledigheid: dit geldt alleen voor de geldautomaat kosten die je bank rekent, dus de geldautomaat kan los ook nog kosten rekenen (zoals veel in het buitenland gebeurt).
Yariva Moderator internet & netwerken 22 april 2025 11:40
En weer een storing... Als lange vaste klant begint dit nu wel echt een probleem te worden.

Ik acht de kans groot dat het ook te maken heeft met het samenvoegen van verschillende diensten / systemen onder de ASN vlag van SNS en RegioBank.

Edit: hoofddomein van de site lijkt in ieder geval weer in de lucht, app nog niet. Jammer dat ze tegenwoordig niet meer informatie geven bij dit soort incidenten, altijd leuk om van te leren :)

[Reactie gewijzigd door Yariva op 22 april 2025 11:45]

Zie: https://www.asnbank.nl/se...derhoud-en-storingen.html

Heel wat storingen in maart. In april tot nu toe nog geen storingen behalve die van vandaag.
Interessant om te zien dat ze sinds december 2024 gestopt zijn met het bijhouden van de beschikbaarheid van het online en mobiel bankieren

Gestopt of ze publiceren het niet meer
Wel interessant dat ook exact deze 3 banken onderhoud gepland hebben staan voor komende nacht ~3 uur. Wellicht de deploy knop iets te snel ingedrukt? :+
Net de duw in rug die ik nodig had om over te stappen naar Bunq. Vooral de pin kosten in Azië doen mij de nek om, vorig jaar bijna €400 aan pin kosten moeten betalen en begrijp dat dit gratis is bij Bunq voor een aantal keer per maand/jaar.
Nee die is goed in het nieuws geweest ;)

nieuws: Bunq ontkent bij overheid NL te dreigen met opzeggen van kritische kl...
nieuws: FD: Bunq spoort klant achter anoniem Wikipedia-account op na kritiek ...
nieuws: NRC: bunq-werknemers konden meekijken in klantrekeningen - Update

Maar irritant zijn die storingen wel ja bij ASN, moest net met de app betalen.. helaas. Maar kon gelukkig wel met m'n Mastercard betalen.
Vreemde is dat zij in het begin nagenoeg nooit storingen hadden en de laatste 2 jaar is het echt meermaals raak per jaar.
Ja goed punt, waren zij ook niet gehackt ofzo? Maar dat alles terzijde, gaat mij om de opname kosten in het buitenland zoals eerder vermeld.
Dat was bij mij een reden om bij Bunq weg te gaan. Vroegah hadden ze de Travel Card, die was daar ideaal voor... Inmiddels heb ik daarvoor een account by TradeRepublic. TR heeft zo z'n eigen problemen, maar is qua kosten voor buitenlandgebruik niet te verslaan geloof ik.
De app zal geen verbinding met de server van de bank kunnen maken. Vandaar "geen internet".
Je pas zegt dan bij betaling "geen saldo"... sta je dan weer bij de kassa...
De Volksbank websites zijn weer bereikbaar. App reageert nog niet.
Ik kan wel op de site van ASN, niet op die van SNS.
Wel vervelend als je net je belastingaangifte wilt doen en het jaaroverzicht nodig hebt...
(edit: ik kan inmiddels wel in de site, wel met digipas want de app werkt nog niet).

[Reactie gewijzigd door janbrede op 22 april 2025 11:53]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn