Zijn er feitelijke onderzoeken? Moet dat? Kan je niet logisch nadenken?
Ja, uiteraard zijn er onderzoeken over vrouwelijke participatie in de arbeidsmarkt en parttime werken. Wat jij logisch nadenken noemt noem ik onderbuik gevoelens. Dus ik zal je even van die gevoelens afhelpen.
In heel Europa is één land met een bizar hoge parttime werkende vrouwen. Van de vrouwen die werken in dat land werken 74% parttime. De mannen 21%. Dat is pas een land die vrouwen verplicht om parttime te werken volgens jouw redenatie. Dat land moet jou wel bekend zijn, dat is Nederland. Ter vergelijking, in Spanje, van de vrouwen die werken zijn er maar 23% die parttime werken, de rest fulltime. De mannen dat parttime werkt in Nederland is 21%, in Spanje is dat rond
23 9%. Het verschil van werkende vrouwen tussen Nederland en Spanje is 7 op de 10 Nederland en 6 op de 10 Spanje, er zit verschil, maar niks schokkends.
Hiermee is je hele onderbuik gevoel en logisch nadenken dus ontkracht, want de cijfers liegen niet.
BronFrankrijk is enorm strict met de handhaving
Wederom een foutieve aanname. Frankrijk is vergeleken met Nederland en Spanje juist soepel bij het naleven van privacy wetgeving. Italië en Duitsland streng.
Privacy International heeft daar wellicht wat verouderde data over, maar
hier heb je een onderzoek waarin naar voren komt dat Frankrijk soepel is wat betreft privacy wetgeving
Met andere woorden, met logisch nadenken (of onderbuik gevoel) kom je er niet en doe je aannames die helemaal niet kloppen.
Je mag wat mij betreft een mening hebben, maar dat is dan een mening, die zoals je ziet niet strookt met de realiteit. Jij noemt het feit en logisch nadenken, daar heb ik veel moeite mee. Ik hecht meer waarde aan degelijk onderzoek en statistische gegevens.
En wat betreft siesta, jij hebt een mening gebaseerd op verhalen van eerste hand, ik ben half Spaans (geboren en getogen) en ben daar opgegroeid, meer dan 20 jaar daar gewoond. Ik heb het voorrecht om zowel de Nederlandse als de Spaanse cultuur te hebben meegemaakt en goed te kennen. Zowel in Spanje als in Nederland moet ik continu de rare aannames van elkaars culturen ontkrachten. Geen enkele Spanjaard gaat je vertellen dat de scholen rekening houden met de siesta, dat is totale onzin. Er wordt rekening gehouden met de tijd waarop ze in Spanje de hoofdmaaltijd hebben, dat is ergens rond 14:30. Jouw stelling was ook dat hierdoor vrouwen gedwongen werden om parttime te werken. Alsof in Nederland de scholen niet om 12:30 of om 14:30 klaar zijn. Worden vrouwen ook gedwongen parttime te werken in Nederland? Want uit de cijfers is juist Nederland het ergste binnen Europa.
Als je overigens denkt dat handhaving van privacy samenhangt met IT dan moet ik je wel uit je droom helpen. Als ITer kan ik je verzekeren dat privacy juist niet in de IT zit maar in de processen er om heen. Handhaving van privacy doe je niet met een computer maar met audits naar je processen.
Ik heb geen nieuwere data van privacy index helaas. Daar moet je voor betalen, maar in 2007 stond Nederland bijvoorbeeld nog onder Spanje wat
privacy index betreft (Frankrijk nog lager dan Nederland). Misschien is dat veranderd de laatste tijd, maar jouw "logisch" nadenken dat Spanje hopeloos achterloopt en maar soepel omgaat met privacy is dus niet terecht.
[Reactie gewijzigd door david-v op 14 december 2024 19:36]