Webshop Game Mania is failliet verklaard, bestellingen worden niet afgehandeld

De webshop van Game Mania is in staat van faillissement verklaard. De eigenaar, GM Webstore BV, exploiteerde de webshop van de gamewinkelketen in België en Nederland. Eerder sloten al de fysieke winkels van Game Mania.

Op de website van Game Mania is een melding te zien over het faillissement van GM Webstore BV, met de nadrukkelijke vermelding dat de fysieke winkels van de keten niet onder dit faillissement vallen; de onderneming die de winkels exploiteerde, is overigens ook failliet verklaard. Er wordt mogelijk later meer informatie gedeeld over een eventuele uitverkoop.

De curator K. Swartelé laat op de website weten dat klanten met een voorschot, cadeaubon of digitaal tegoed een vordering kunnen indienen, met de kanttekening dat het vermelde krediet via de Game Mania-webshop verkregen moet zijn. Klanten kunnen de schuldvordering bij het Centraal Register Solvabiliteit indienen. "De kans dat daarop een uitkering kan plaatsvinden is vooralsnog erg klein", aldus de curator.

De fysieke winkels van Game Mania werden vorige week al gesloten. Toen werd echter vermeld dat de webwinkel geopend zou blijven. Uit de melding op de website blijkt dat het faillissement van de webshop een dag na het nieuws over het sluiten van de fysieke winkels werd ingediend. Het was sinds het sluiten van de fysieke winkels al niet meer mogelijk om nieuwe aankopen bij de winkelketen te doen of eventueel tegoed fysiek in te wisselen. Bestaande bestellingen worden ook niet meer afgehandeld.

game mania failliet

Door Yannick Spinner

Redacteur

11-09-2024 • 17:36

155

Submitter: CyberDonky

Reacties (155)

155
155
101
7
0
33
Wijzig sortering
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod 11 september 2024 17:42
Game mania was vooral vaak gewoon te duur in vergelijking met andere winkels. Het 2e hands aanbod lag wat betreft prijs ook vaak behoorlijk boven de Marktplaats prijs. Toch jammer dat het concern verdwijnt.
Game Mania heeft een paar jaar geleden het roer omgegooid.

1. Alles van vóór previous gen werd niet meer ingenomen. Dus dit jaar kon je bijvoorbeeld nog wel PS4 en Xbox One-games inleveren, maar niet meer games voor PS3, Xbox360, Super Nintendo etc. Echte retrofans konden daardoor niet meer bij Game Mania slagen, want die games werden er dus ook niet meer verkocht.

2. De games hadden een vaste inruilwaarde, die alleen maar omlaag kon als de staat van het doosje en disc niet voldoende was. Maar omhoog kon niet, ook niet als de game in kwestie zeldzaam was, of een special edition die toevallig niet in het systeem van Game Mania stond. De prijs stond vast en werd bepaald door platform en leeftijd van de game.

3. De focus werd in de meeste filialen verschoven naar merchandise, speelkaarten en speelgoed. Dus wel meters Funkopop en LEGO-dozen, maar relatief weinig games in de filialen.

De filialen hier in de omgeving barsten van de FIFA's en Call of Duty's van verschillende jaargangen, maar hadden weinig andere tweedehands titels. Andere gameshops hier in de omgeving (CEX en Nedgame) doen dat veel beter.

De nieuwe titels waren veel duurder dan (bijvoorbeeld) bij Nedgame (die om de hoek zit hier in Nijmegen).

De merch was veel te duur (soms 20-25% duurder dan omliggende winkels) en de verpakkingen werden ontsiert door lastig verwijderbare prijsstickers. Merch werd ook uit de verpakking gehaald en in de vitrine opgesteld, terwijl de meeste merchkopers een gesealde verpakking willen (en bij andere shops probleemloos kunnen kopen).

Het speelgoed was te duur. De LEGO-dozen bijvoorbeeld kon je voor minder kopen bij de LEGO-speciaalzaak hier in de stad (Blokkenpiloot), en Funkopop kon je goedkoper krijgen bij Gator, evenals de meeste merch.

Het management snapte er blijkbaar niks van en stopte de filialen vol met troep die niemand kocht. Legpuzzels en broodtrommeltjes bijvoorbeeld. Nou, surprised-Pikachu-face, dan loopt men je winkel gewoon voorbij.

Ik zie veel gelijkenis met de ondergang van de gameshopketen waar ik 23 jaar geleden werkte. Ook daar werd de winkel steeds meer een speelgoedzaak en verdwenen de games bijna uit beeld. En ook die keten ging daardoor failliet.

[Reactie gewijzigd door Heroic_Nonsense op 11 september 2024 19:30]

Nog een aanvulling was de wisselende kwaliteit van de support.

Een PS5 die ik gekocht had kon geen games opstarten zonder automatisch te rebooten. Belletje naar de lokale winkel en ze hebben tot na sluitings gewacht om het direct om te wisselen. Echt top.

13 maanden later kwam ik er achter dat het hevige gekraak wat ik hoorde in m'n games niet van m'n goedkope koptelefoon kwam, maar van de audio chip zelf. Het heeft bijna 8 uur heen en weer bellen, meerdere klachten en zelfs advies bij andere winkels gekost om ze ook maar een beetje in beweging krijgen. Uiteindelijk wilde ze dat ik een reparateur opzocht om diegene een verslag te laten maken over of mijn HDMI poort kapot was door eigen fout (terwijl het geluid ook problemen had via de controller). Pas daarna heb ik ze over de streep kunnen trekken om eindelijk de Playstation om te ruilen.

Wettelijk gezien hebben ze ook wel gelijk, maar de absolute onwil om ook maar iets bij te dragen aan een oplossing was voor mij genoeg om voortaan gewoon bij de Amazon's en Bol.com's van deze wereld m'n spullen te halen.
Wettelijk gezien hebben ze geen gelijk...
Zij moeten de ps innemen en dan mogen zij controleren en bepalen/onderzoeken of het defect door verkeerd gebruik komt. Niet de klant een reparateur laten zoeken etc. Dat zou ik als overlast zien.
Is dat zo? Van wat ik begrepen had moet de verkoper het eerste jaar bewijzen dat een defect komt door de klant. Na dat eerste jaar moet de klant bewijzen dat de schade niet is gekomen door henzelf, maar door een productie of kwaliteitsfout.
Nee onjuist. Sterker nog, de eerste 5 jaar mag de verkopende partij onderzoeken dat het geen fabrieksdefect betreft. Na 5 jaar is het de verantwoordelijkelijkheid van de klant om te bewijzen dat het een fabrieksdefect betreft.

Consumentenrecht is daarbij in Nederland ook niet maar 2 jaar zoals de meeste verkopers beweren, maar voor hardware conformiteit naar de redelijke levensverwachting van het apparaat, dat jij er aan stelt. Dus als jij stelt dat deze levensverwachting 3 jaar mag zijn, dan moet bovenop het bewijzen van het defect, er ook nog een rapport komen vanuit de verkopende partij waarom de levensverwachting geen 3 jaar is, maar 2 jaar.

We leven kwa consumentenrecht in het beste land van Europa.

België heeft het helaas een stuk minder fijn. Daar is het zelfs wettelijk bepaalt dat het maximaal 2 jaar mag zijn binnen het consumentenrecht.

-edit: typevout

[Reactie gewijzigd door Woodsnaps op 11 september 2024 21:51]

Totaal onjuist. Binnen een jaar ligt de bewijslast bij de verkoper en na een jaar bij de koper. Kan zijn dat de fabrieksgarantie andere voorwaarden heeft maar dat is geen recht. In Nederland is er sprake van non-conformiteit principe en mag je ervanuit gaan dat een product een bepaalde levensduur meegaat. Is per product en gebruik verschillend.

https://www.rijksoverheid...ies-heb-ik-op-een-product
Nou dan stel ik voor dat u zich even inleest op Artikel 5, 6, 7 en 8 behorende tot Directive (EU) 2019/771 op de volgende link:

https://eur-lex.europa.eu...%3A32019L0771#d1e879-28-1

Verder kan je dan ook nog even Artikel 21, burgerlijk wetboek boek 7 erbij pakken.

Dan mag je mij daarna er nog eens even er op wijzen wat er “totaal onjuist” is aan de informatie die ik gaf in mijn bovenstaande reactie.

Veel plezier met lezen alvast.

-edit: check ook even 7:18a(2) BW

[Reactie gewijzigd door Woodsnaps op 12 september 2024 01:38]

Nee onjuist. Sterker nog, de eerste 5 jaar mag de verkopende partij onderzoeken dat het geen fabrieksdefect betreft. Na 5 jaar is het de verantwoordelijkelijkheid van de klant om te bewijzen dat het een fabrieksdefect betreft.
Sorry, maar die artikelen zeggen helemaal niet over dat er een 5-jaar termijn van toepassing is waarbij de bewijslast bij de verkoper ligt. Hetgeen wat je daarna vertelt klopt overigens wel.

De regels per 22 april 2022 zijn redelijk eenvoudig in aanleg
- Het eerste jaar na aankoop geldt er wettelijke garantie met bewijslast bij de verkoper als hij hiervan wil afwijken
- Na het eerste jaar geldt nog steeds wettelijke garantie, maar dan met bewijslast bij de koper afhankelijk van de verwachte levensduur

Na het eerste jaar hoeft de verkoper niets te bewijzen, dus als je wasmachine na 2 jaar stuk gaat, kun je garantie nog steeds claimen, want het is binnen de verwachte levensduur van een wasmachine, maar ligt de bewijslast bij jou.

Bronnen:
https://www.consumentenbo...ie-buiten-garantietermijn
https://www.rijksoverheid...ies-heb-ik-op-een-product
De EU wetgeving op garantie is een suggestie, geen verplichting. Lidstaten mogen deze overnemen, maar zijn vrij om hun eigen wetgeving te hebben.
Het is sterker dan een suggestie. Het is een minimum wat geïmplementeerd moet worden in de nationale wetgeving. Je mag meer doen, maar absoluut niet minder!
Ben geen expert, maar een EU directive is volgens mij nog steeds bindend. Wel kan in het directive worden opgenomen welke vrijheden lidstaten hebben in de implementatie ervan. Zo ook in deze
Member States shall not maintain or introduce, in their national law, provisions diverging from those laid down in this Directive, including more, or less, stringent provisions to ensure a different level of consumer protection, unless otherwise provided for in this Directive.
Met betrekking tot garantie staat er dit:
Member States may maintain or introduce longer time limits than those referred to in paragraphs 1 and 2.
In paragraaf 1/2 staat dat de verkopende partij gedurende 2 jaar verantwoordelijk is voor non-conformiteit vanaf het moment dat goederen zijn overhandigd. En nationale wetgeving mag die periode dus uitbreiden, zoals in Nederland. Inkorten mag niet, dat staat weer vermeld in een eerdere paragraaf.
Als het de audio chip is, en de garantiezegel van de console is niet verbroken, dan is die zegel genoeg bewijs dat het niet de schuld is van de gebruiker ;)
Nee je mag er alleen het eerste jaar direct vanuit gaan dat het fabrieksdefect betreft. Na 1 jaar is dat iets lastiger maar als jij kan aantonen dat er bv geen schade is bv sta je al aardig sterk. En moet de winkel wel echt wel iets komen behalve zoek het lekker uit. Dat willen ze je wel graag laten geloven
Wettelijk gezien hebben ze ook wel gelijk
Kan niet meteen opmaken van waar je bent, maar in België ligt de bewijslast rond schade veroorzaakt door de koper als oorzaak van het defect sinds 2022 bij de verkoper, dit tijdens de gehele wettelijke garantietermijn van 2 jaar.
hier ook gezeik met game mania. Een vriend van mij was een paar maanden geleden voor de 4e keer teruggegaan met een dualsense ivm stick drift. Kreeg te horen dat hij geen garantie meer had want na 3 keer hoeven ze geen garantie meer te verlenen bij game mania tilburg. Had zelf ook een soortgelijke ervaring met een joy-con in een ander filiaal een aantal jaar terug toen werd mij verteld dat het niet onder de garantie viel en toen was het ook de 1e keer. Nintendo had mij zelfs toen opgebeld en excuses aangeboden en kreeg een nieuwe joy-con vanuit nintendo zelf nadat ik al mijn oude joy-con teruggekregen had.
Helaas raakten ze mij als trouwe gamemania klant volledig kwijt toen ze zich gingen focussen op al die randzaken als Funko Pops en bordspellen. Ik kwam er een paar maanden geleden om te kijken of ik nog een nieuw spel kon kopen, maar stond binnen 5 minuten weer buiten. 80 % van de winkel bestond uit funko pops en merchandise, terwijl ze voor de games drie kleine stellages hadden ingeruimd. Uiteraard voornamelijk consolegames. Ik voelde me als "PC-gamer" al jaren niet echt meer welkom daar, maar nu was het zo erg dat ik me ook als "gamer" niet meer welkom voelde. Hetzelfde ging zich ook afspelen op de webshop; het aanbod verslechterde en een aantal jaar geleden gooiden ze het puntenspaar-systeem op de schop (minder punten, minder geld aan tegoed en kortere geldigheidsduur van waardebonnen).
Jammer dat ze failliet gaan maar ook weer niet verrassend.
Ik vind dit zo'n vreemd argument. Een fysiek spel inruilen dat je hebt uitgespeeld voor 30 euro korting op een nieuw spel wordt als te duur gezien, maar tegelijkertijd betalen mensen massaal 120 euro voor een digitale Gold Edition of FIFA met Early Access, die je vervolgens meer nooit kunt inruilen en op elk moment offline gehaald kan worden. Je koopt eigenlijk alleen het recht om het spel te spelen zolang de uitgever dat toestaat. Dat wordt blijkbaar prima geaccepteerd, terwijl fysieke winkels met personeel, die daadwerkelijk bijdragen aan de economie, worden afgestraft.

[Reactie gewijzigd door r_brus op 11 september 2024 23:05]

Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @r_brus11 september 2024 23:45
Ik heb het helemaal niet over de korting die je krijgt wanneer je een spel inruilt maar over de prijs waarvoor 2e hands games in de winkel liggen. Wat Game Mania voor een 2e hands spel bij inruil bood was overigens ook vrijwel altijd (ver) onder de marktwaarde. Zo kreeg ik een keer 10 euro geboden voor een spel dan minimaal 40 euro doet 2e hands. Natuurlijk moet er winst gemaakt worden maar dit soort marge is echt te hoog gezien je het vrijwel even makkelijk via V&A kwijt kan en daarmee zelf die 40 euro ophaalt.
Ik denk dat de meeste mensen die geld willen verdienen aan het verkopen van hun games al weten dat ze het beter zelf kunnen verkopen; je loopt naar de game mania als het je niet zoveel boeit wat je ervoor krijgt. Zelfde als wanneer je een auto ofzo wilt verkopen, bij de garage ben je er snel vanaf maar krijg je niet wat het waard is.
Het 2e hands aanbod lag wat betreft prijs ook vaak behoorlijk boven de Marktplaats prijs.
Maar dat is toch logisch? Bj MP (of Ebay, Tweakers V&A etc.) moet je zelf een advertentie maken, contact onderhouden/onderhandelen met potentiële kopers en vervolgens wegsturen of thuis zijn.

Een Game Mania zit er tussen als middelman en regelt dat allemaal voor je waardoor het inleveren en klaar is, alleen daar betaal je dus wel voor. Ze moeten immers die 2de hands games uitstallen, administratie bijhouden en willen er zelf uiteraard ook wel aan verdienen als bedrijf.
Dus je zegt dat beide partijen overhead hebben cq. tijd moeten investeren in de verkoop van 2e hands produkten...?

Dat Game Mania meer overhead toevoegt is misschien waar (zeker een fysieke winkel kost veel geld).
Maar ze hebben ook lagere inkoopsprijzen. Punt is: je verkoopt 2e hands materiaal dus zul je moeten concurreren met andere 2e hands verkoopunten.
Bij auto's wordt derhalve vaak extra garantie geboden dus dat kan men de prijs verhogen zonder meteen achtergesteld te zijn qua verkoopvoorkeur.
Dat ze administratie moeten bijhouden is typisch iets wat elk bedrijf moet doen maar daar krijg je dus voor terug dat je vaker verkoopt (volume voordeel dus).

En verder zouden ze voordeel moeten bieden voor de koper in de vorm van meer keuze, meer tegelijkertijd kunnen kopen [bij 1 verkoper] en derhavle goedkoper zijn qua verzendkosten dan wel de trip naar de fysieke winkel maar 1 keer hoeven doen.
Maar dan moet je wel een goed aanbod hebben en niet allerlei andere produkten gaan verkopen die eigenlijk buiten de core-business vallen (...Lego dozen :? )

En dan nog het probleem dat fysieke media al enige tijd heeft, daarbovenop [veel media is nu digital-only of mainly-digital]. Zonder specialistisch aanbod gaat het dan niet goed komen denk ik.
Ben er wel eens geweest met een game voor de Switch, ze wilden t dan wel voor 12,50 inkopen terwijl in de tweede hands verkoop ze er 35 voor vragen. Dat ze winst willen maken, helemaal prima maar voor zoveel verschil zet ik t zelf wel op Marktplaats 8)7
Ja dat is idd een tikkie absurd maar zie je wel vaker - geldt ook voor auto's bijv.
Niet alleen boven de marktplaats prijs. Vaak kon je de games zelfs nieuw goedkoper krijgen elders, vond dat echt bizar.
Tweedehands besloeg geen retro meer. Rip
Goede winkel als je ultra obscure Japanse spellen wou ze hadden er altijd wel een paar besteld maar voor de prijs moest je er niet zijn.

Maar die webshop was natuurlijk niks er is zovéél concurrentie op het internet. Praktisch alles was te krijgen bij Nedgame, bol of Amazon.
Sterker nog, ik heb tweedehands prijzen gezien die soms boven de nieuwprijs zaten |:(
RIP maar tegelijkertijd begrijpelijk. Ander tijdperk.
Vind een faliesement niet bepaald netjes.

Negeer niet hoe asso het is van de eigenaar om de shop failliet te verklaren met opstaande orders.

Dit had ook netjes beëindigd kunnen wordenz anticiperend op dit andere tijdperk... waar ze al jaren inzitten.

[Reactie gewijzigd door 2green op 11 september 2024 17:47]

Je mag prima een bedrijf beëindigen, zolang je geen openstaande schulden hebt is er niemand die je tegenhoudt.

Het wordt een ander verhaal wanneer die schulden er wel zijn, dan moet je er tot de laatste seconde alles aan gedaan hebben om faillissement te voorkomen. Het actief niet aannemen van orders en daarmee de geldstroom laten opdrogen is strafbaar als dat aangetoond kan worden.

[Reactie gewijzigd door sus op 11 september 2024 19:06]

Openstaande orders zijn openstaande schulden.
In de praktijk kun je met schulden en een goed verhaal nog steeds zonder kleerscheuren failliet verklaard worden.
Ik heb ooit meegemaakt dat een curator de webshop van een zaak gewoon liet draaien zonder melding en orders aannemen met betaling. Gelukkig geld terug gekregen via paypal.

[Reactie gewijzigd door Koja78 op 12 september 2024 08:36]

Ik heb ooit meegemaakt dat een curator de webshop van een zaak gewoon liet draaien zonder melding en orders aannemingen met betaling. Gelukkig geld terug gekregen via paypal.
Als de curator een webshop open houdt, dan kan ie maar beter zorgen dat hij de produkten die hij verkoopt ook kan leveren. Als een curator wel geld aanneemt, maar niet levert, en ook het geld niet teruggeeft, dan geldt dat waarschijnlijk als bedrog of zo, en in dat geval is ie persoonlijk aansprakelijk. Het is in ieder geval niet zo, dat als een curator geld aanneemt, en niet levert, dat je bij de faillissementsschuldeisers moet aanschuiven om het misschien niet terug te krijgen. Alles wat ná een faillissement gebeurt staat namelijk los van wat ervoor gebeurt.

Dus ik vermoed dat (als jouw verhaal klopt, en de webshop was inderdaad nog open ná het faillissement), dat je het produkt gewoon zou hebben gekregen, of anders het geld terug.
Er kwam alvast niets... daarom die procedure via paypal laten lopen.
Ik heb 2 astrobot ps5 controlers ge preorderd op 9 augustus die zijn vorige week uitgekomen maar heb nog niks van hun ontvangen dat het verstuurd werd etc helaas heb ik dit via iDEAL gekocht maar als ik dit zo hoor komen ze ook niet binnen he?
Asap aanmelden als schuld eiser bij zie vorige posts.
Zeer weing kans op restitutie.
Als betaald met creditcard heb je meer kans gehad.
Suk6 man.
Curatoren moeten proberen de bestaande voorraad te verkopen, en voor winkels is het compleet normaal dat ze daarbij de bestaande (fysieke en online) kanalen gebruiken. Waarom iets nieuws optuigen voor een week of twee?
Met personeel is dat vaak lastig, ook wordt er vaak tot vrij laat gehoopt dat het nog te redden is of dat er een gelukje is.
Snap ik, maar ook dat kan netjes geregeld worden zonder openstaande orders en andere schulden.

Het is momenteel te makkelijk met schulden failliet te gaan zonder persoonlijke kleerscheuren.
Ik denk dat de meest voor de hand liggende manier zou zijn om het wettelijk op te lossen in hoe er met betalingen wordt omgegaan. In bijv. de VS wordt doorgaans met creditcards betaald. Daar worden reserveringen ingehouden maar mag een bedrijf niet daadwerkelijk een 'charge' doen tot er verzonden wordt. Daarnaast kan een transactie worden teruggedraaid.

Door in Nederland met een creditcard te betalen heb je ook een hoop van die bescherming.

Cadeaukaarten zou ik eerlijk gezegd ofwel uitbannen of strikte regulering over maken dat ze minstens vijf jaar geldig zijn en dat niet uitgegeven cadeaukaarten vijf jaar lang een volledige reservering gemaakt moet worden op een derdengeldregeling. Hoeveel gezeik er al niet is geweest met cadeaukaarten...
Dat mag meestal niet (dan kan hij persoonlijk verantwoordelijk gehouden worden voor een failissement)
En hoe wil je dit beeindigen? Je kan openstaande orders niet afhandellen na het faillisement, en totdat het faillisement is uitgesproken kan je de handel niet stilleggen want dan ben je als bestuur ineens aansprakelijk worden gehouden voor het faillisement van je onderneming omdat je er niet alles aan gedaan hebt om het te voorkomen.
Soms laat een ander dit voor je verklaren en dan kan jij zelf weinig meer doen.

Soms is er hoop op betere omstandigheden die lijken aan te komen en wil je doorgaan.
Je bedoelt vast niet dat gaming nog nooit zo populair is geweest als nu. Ik heb er geen cijfers bij, maar volgens mij is de industrie booming vergeleken met 20 jaar geleden. Komt het volgens jou dan door digitale verkopen die rechtstreeks via de stores gaan van Sony, Microsoft en Nintendo? Ik ben vooral heel benieuwd. Wat ik vaak zie: spellen zijn in (online) winkels vaak net wat goedkoper dan in de stores van de fabrikanten (maar misschien verschilt dit per platform?). Daarnaast heb ik graag nog een kopie ipv een download. Benieuwd hoe jij dit ziet, en ook hoe dit bij andere Tweakers leeft.

[Reactie gewijzigd door RICCTWK op 11 september 2024 17:46]

Komt het volgens jou dan door digitale verkopen die rechtstreeks via de stores gaan van Sony, Microsoft en Nintendo? Ik ben vooral heel benieuwd. Wat ik vaak zie: spellen zijn in (online) winkels vaak net wat goedkoper dan in de stores van de fabrikanten (maar misschien verschilt dit per platform?). Daarnaast heb ik graag nog een kopie ipv een download.
Het ding is dat een fysieke kopie helemaal geen fysieke kopie meer is. Het is eigenlijk gewoon een schijfje met een licentie.
Ja, die kan je doorverkopen, maar dat doen volgens mij toch niet heel veel mensen. Ik heb in ieder geval al mijn games nog.

En als je bijvoorbeeld kijkt naar Call of Duty, dan zit de base game alleen al op meer dan 60GB. Dat past niet op 1 DVD/Blu-Ray. Daar heb je een hele toren voor nodig.
Dus wat er gebeurt is dat je de schijf in de console doet, en vervolgens mag je nog eens een paar uur wachten tot de hele game is geïnstalleerd.
En het duurt ook nog eens een paar dagen voordat je de schijf überhaupt in huis hebt nadat je deze bij een webshop bestelt. En anders moet je naar de winkel lopen.

Als je een digitale versie koopt kan je de game meteen downloaden, en als je online preordert kan je de game zelfs al voor de lancering installeren zodat je vanaf het eerste moment kan spelen.
Er past 100GB op een PS5 disc. En daar zie je dus ook dat nagenoeg alle games volledig op de disc staan. (Op patches na uiteraard).
Dus nee, het is niet enkel een licentie op een schijfje.
Ja, die kan je doorverkopen, maar dat doen volgens mij toch niet heel veel mensen. Ik heb in ieder geval al mijn games nog.
Kijk een keer eens op Marktplaats en dan zie je dat heel veel mensen het toch wel doen.
Het ding is dat een fysieke kopie helemaal geen fysieke kopie meer is. Het is eigenlijk gewoon een schijfje met een licentie.
Meeste singleplayer games kan je gewoon volledig installeren zonder downloads.
En het duurt ook nog eens een paar dagen voordat je de schijf überhaupt in huis hebt nadat je deze bij een webshop bestelt. En anders moet je naar de winkel lopen.
Ik krijg ze gewoon op launch date thuis geleverd, soms zelfs een dag eerder.
A disc with a 25GB capacity is the equivalent of 23.28 gibibytes, depending on whether you’re using a base-2 system (binary) or a base-10 system (decimal). Also, some of that space is reserved as overhead for the file system, as well as error-correction information. So really, you’re getting a true recordable capacity of 23.28 gibibytes instead of the 25GB stated on the package for a single layer disc.

It is the same for dual layer discs. Normally rated at 50GB, in practice they can record about 46.57GB of data. Again, this is due to the differences in the way capacity is measured and the small percentage of space reserved for file system and error correction information. A Blu-ray XL, which is normally rated for 100GB, 128GB write-once discs, or 100GB rewritable discs will translate to 93.13 gibibytes (for a 100GB disc), plus a little less for file system overhead and error correction.
dus 1 disc is wel genoeg voor 60 GB.... :Y)
Ik vind het juist heerlijk dat ik geen games uit een doosje hoef te halen en alles direct kan spelen. Ook het gemak dat schijfjes niet beschadigd raken is een pluspunt van digitaal.

Persoonlijk had ik ook best wel heil gezien in het verkopen van vouchers in winkels. Niks anders dan een klein doosje voor de tastbaarheid met een voucher erin ipv een schijfje.
Maar je moet ook maar hopen dat de game ook later nog werkt en dat de stekker er niet wordt uitgetrokken omdat er te weinig mensen nog spelen om de servers draaiend te houden.

Ik vond het zelf ook erg teleurstellend toen ik Cyberpunk bij Game Mania kocht en dat er alleen een papiertje met een download code in het doosje zat.
Geef dan bij de fysieke versies een USB stick waar het spel al voorgedownload op staat, evt alleen nog updates downloaden.
Die stick kan je dan ook voor andere dingen gebruiken.
Dat vind ik nog altijd beter dan het idee dat ik met schijfjes moet klooien en dat al mijn games ook fysieke ruimte innemen. Natuurlijk hebben de doosjes en schijfjes van games van voor ca. 2014 waarvan ik het de fysieke variant nog heb wat sentimentele waarde, maar ik ben eigenlijk wel erg blij dat ik geen ruimte kwijt ben aan alle spellen die ik er sindsdien bij heb gekregen. En ik denk dat ik ook maar eens moet gaan uitdunnen, net als dat er ergens nog CDs, DVDs en Blurays liggen te verstoffen.

Natuurlijk moet er aandacht zijn voor het behouden van en speelbaar blijven van oudere games, maar ik ben echt enorm blij dat het fysieke tijdperk en alle ellende eromheen in het vorige decennium achterblijft(voor de PC in elk geval).
Tegenwoordig zie je natuurlijk ook steeds minder DVD spelers in PC's zitten en blu-ray is voor de PC nooit echt populair geworden door de hoge prijs.
Dus ik snap wel dat er geen DVD's of blurays worden toegevoegd bij de fysieke versie.
Maar een USB stiick zou best tof kunnen zijn, zeker als men er een leuk item van maakt, zeker voor een spel waarbij je eigenlijk een USB stick in je kop stopt met regelmaat.
Ik heb al meer dan 10 jaar geen speler meer in mijn PC. :) En natuurlijk is het fijn dat fysieke media beschikbaar blijven voor mensen die dat graag willlen, ik wil ze alleen juist niet meer. Ik zie dat als een luxe(een ander zal het andersom zien ;) ).
Ik heb tegenwoordig een harddrive bay.. erg handig.
Ook handig als vrienden met computer problemen bij mij aankloppen, kan ik makkelijk de ahrde schijf controleren zonder dat mijn eigen systeem open moet.

Moet je overigens wel plek hebben in je kast, veel kasten hebben geen drivebays meer.
Ik heb nu een Dark Base pro 900, die heeft nog maar 2 drive bays terwijl het en full tower is.
M'n vorige kast (Cooler Master CM stacker) had 12 drive bays :D
Een schijfje is natuurlijk absoluut geen garantie dat de stekker van de server er niet uit wordt getrokken. Je bent dan evengoed de klos.
Voor spellen die always online eisen kan er een patch voor gemaakt worden waardoor het ook offline gespeeld kan worden.
Voor MMO's is het wel lastiger, al kan men ook toestaan dat mensen zelf gameservers voor dat spel kunnen draaien.
Hmm ja, ik vind het ook wel makkelijk met steam, epic, etc.
Geen dvd drive, geen schijfjes...

Maar nu ik sinds een tijdje super famicon games heb geimporteerd moet ik zeggen dat ik de doosjes, fysieke handleiding, en de media ook wel mis.
Spotify vind ik mega handig en luister ik vaak via mijn stereo versterker of tv, maar een cd of nog beter een plaat uit een hoes halen en de naald erop zetten. Iets hebben waar iemand niet de stekker uit kan halen en bij games (oude consoles) cartridge erin en niks installeren. Ook dat is wel lekker :).
Volledig mee eens, ik heb sinds 3 maanden een (toen duur) Sony Cassettedeck gekocht, voor 35,- via Marktplaats, het geluid van een cassette erin doen, de auto-reversal van het cassettedeck en dan nog even een minuut doorspoelen om even te horen wat daar staat wat > 30 jaar geleden is opgenomen….
Tot nu toe doen al mijn tapes het nog, had dit niet gedacht/verwacht. Lekker de op vrijdagavond opgenomen Curry & van Inkel luisteren… #sorry beetje offtopic.. :9
Wat nog leuker is om die cassettes te digitaliseren. Heb zo zelf een verzameling van 100 cassettes gedigitaliseerd, leuk om ze met een muisklik te kunnen luisteren.
Ik vind de schijfjes nog steeds wel fijn. Ik heb laatst Fallout New Vegas op mijn Series X gespeeld, supersnel en met alle uitbreidingen, door louter mijn Xbox 360 Ultimate Edition schijfjes in de console te stoppen.
Ik bedoel, ik ben het met je eens dat digitale games makkelijker zijn... maar je mist toch iets, een binding met het spel. Prima voor gewoon consumptie, net als streaming TV, maar d'r zit zeker wel meerwaarde bij een fysieke kopie. Ik krijg nog steeds nostalgie als ik bijvoorbeeld naar mijn 20 jaar oude PC games kijk.
Digitale verkopen zal veel invloed hebben gehad inderdaad. De laatste kwartaalcijfers van Sony gaven aan dat 80% van de PS4/PS5 games verkopen digitaal was.

nieuws: Sony heeft in totaal 61 miljoen PS5-consoles geleverd
Meerderheid van Sony first party games verkopen nog voornamelijk physical.

https://tech4gamers.com/playstation-physical-discs/

Bij Nintendo is dat zelfs nog hoger
https://www.tweaktown.com...latest-results/index.html (in hun thuisland zelfs 70%)
Een deel zal inderdaad door Sony, Microsoft en Nintendo opgeslokt worden, maar vooral dat Game Mania niet kon concurreren met online-only retailers. Even ter snelle vergelijking: EA FC 25 en Black Ops 6 waren beide 80 euro bij Gamemania, terwijl de goedkoopste prijs op Budgetgaming 63 euro is. Voor dat verschil moet je wel heel loyaal aan het merk Gamemania zijn om je games daar te kopen.
De komst van digitale distributie is absoluut de dooddoener van veel van deze game shops.

Voor steam was er practisch geen digitale distributie. Sommige spellen/uitgevers hadden een eigen launcher, maar steam was (een van de) eerste waar ook andere spellen/uitgevers op publiceerde. Steam is 'maar' 21 jaar oud. Als je daar voor aan legitieme games wou komen, moest je wel naar een games shop of speelgoed winkel (Ik heb mijn kopie van C&C the first decade gekocht bij intertoys). Er was gewonweg geen andere plek met een breed aanbod aan spellen dan een fysieke winkel. De games shop was dus DE plek om computerspellen te kopen voor de 'doorsnee' consument. Als je toch al naar een fysieke winkel moest om je game te kopen, kan je net zo goed naar de game shop gaan, daar heb je het meeste kans dat ze hebben wat jij wilt t.o.v. een willekeurige speelgoedwinkel.

Niet alleen de prijs, maar ook gemak spelen mee voor het feit dat digitale storefronts zo populair geworden zijn. Als je al weet, "Ik wil spel X spelen", niets meer en niets minder, en dat die gewoon op steam/EGS/GOG whatever te koop is, waarom zou je dan op de auto/fiets/bus stappen en naar een winkel gaan, als jet nog geen 5 minuten klikken op de PC kost om het te kopen en meten te downloaden/spelen?

Met de trend van day-1 patches, updates, en zelfs 'cases' met enkel een activatie code verkopen fysiek in de winkel, heeft de fysieke winkel naast minder gemak ook geen meerwaarde meer t.o.v. digital storefront om een spel te kopen: het werkt toch niet zonder registratie en actieve internet verbinding om updates te downloaden.

Het enige waar fysieke game stores nog meerwaarde kan leveren t.o.v. digitale storefronts is dus in fysieke producten:
  • Cases/controllers en andere assecoires voor je consoles
  • Nintendo games die nog wel voornamelijk op cartridges uit komen en niet een digital storefront.
  • Figuurtjes/collectibles/merch
Maar de mensen die hier interesse in hebben zijn meer een 'hard core gamer' variant t.o.v. de doorsnee consumenten/casual gamer, absoluut een kleinere subset van de markt. Dus hoewel de volledige markt voor games wel gegroeid is, verwacht ik dat de 'hard core gamer' subset die daadwerkelijk naar de winkel gaat kleiner is dan de volledige markt 20 jaar terug.

Fysieke game winkels hebben een kleinere afzetmarkt nu dan 20 jaar terug, ja dan blijven ze ook niet allemaal in leven. IMHO, als ze willen overleven, moeten ze een shift maken in hun afzet markt, juist naar de meer kleinschalige, lokale specialist worden, de dingen aanbieden die een digitale storefront niet kan bieden. Voor een standaard aankoop van een spel gaat de doorsnee consument gaat toch naar de digitale storefront, je moet die markt als fysieke winkel eigenlijk niet willen bedienen. En dan nog is het niet zeker of ze het wel redden.

[Reactie gewijzigd door wild_dog op 11 september 2024 18:20]

Het winkelgedrag is ook gigantisch veranderd vergeleken met vroeger. Men loopt nu vaak een winkel binnen om de prijs te bekijken, om binnen een paar vingerbewegingen op hun telefoon te zien dat het veel goedkoper elders te halen is.

Daarnaast was de service die vroeger werd aangeboden ook veel uitgebreider. Je kon echt discussies voeren met een medewerker over bepaalde zaken, nu staan er vooral goedkope krachten die alleen maar de winkel bewaken. En die discussie die je voorheen in de winkel voerde kan nu ook prime op platformen als Tweakers of Reddit.
De pubers hier downloaden alles via de store op PS of XB. Die weten volgens mij niet eens wat een fysiek medium is.

Zelf heb ik ook al 15 jaar geen cd/dvd in huis, dus misschien is het hun opvoeding.😉
Jammer genoeg, fysieke medium is nog altijd belangrijk in mijn mening omdat de storefronts niet blijven bestaan
Ik heb een voorkeur voor online (en gebruik vooral steam, maar heb ook epic, gamepass en misschien nog iets waar ik niet aan denk). Ik kan de dvd niet eens meer ergens in stoppen.
Omdat ik het niet zie zitten om mij te verplaatsen naar steden met absurde circulatie plannen en torenhoge parkeer tarieven. Daarbij als het online ergens goedkoper bestel ik daar wel.
Bij mij draait het vooral om de mogelijkheid om je game tweedehands te verkopen en de prijsconcurrentie tussen verschillende webshops.

Digitaal betekent vooral dat je vasthangt aan Sony, Microsoft en Nintendo. Zij bepalen de prijs en meestal betaal je de volle pot (toch voor first-party). Bevalt het spel je niet, pech, geld volledig kwijt.
Ook fysieke aankopen gaan vaak online en / of direct vanuit de uitgever, het is ook in hun belang om namelijk game shops te ontwijken. 60 euro direct bij een uitgever z'n shop versus 60 euro bij de game shop om de hoek is een groot verschil qua omzet.

Dat gezegd hebbende, ik vind het vreemd / jammer dat er niet meer speciale edities van games te koop staan bij fysieke winkels. Maar ja, dat kost ruimte.
Waar ik dan nog steeds me enorm over verbaas, is dat -zelfs in een land waar consumenten redelijk tot goed beschermd worden- in dit soort gevallen helemaal achteraan de rij mogen aansluiten. Banken staan zo'n beetje vooraan terwijl zij juist als business model de financiering van bedrijven en de daarbij behorende risico's hebben (lusten en lasten as part of the deal).
Leveranciers staan eerste in lijn dan banken.
De rangorde voor schuldeisers is als volgt:
  • Boedelvorderingen. Schulden die zijn ontstaan in de periode van het faillisement. Loon van de curator, huurkosten vanaf het uitspreken van het faillisement, enz
  • Preferente vorderingen. Belastingdienst, UWV en achterstallig loon medewerkers.
  • Concurrente vorderingen. Hier staan de leveranciers en klanten met een vordering die voorkomt uit geleverde goederen en/of diensten of bijv. uit een aanbetaling bij bestelling.
  • Postconcurrente schuldeisers. Investeerders anders dan bijzondere schuldeisers
Apart staan de separatisten. Dat zijn bijzondere schuldeisers, met hypotheekrecht, pandrecht of borgtocht. Vaak zijn dat banken. Zij mogen zonder tussenkomst van de curator direct hun schuld opeisen. Deze groep staat los van bovenstaande rangorde! In de praktijk staan ze dus direct achter het loon van de curator en heel ver vòòr op leveranciers.

[Reactie gewijzigd door mischaatje2 op 11 september 2024 19:16]

In de praktijk staan ze dus direct achter het loon van de curator
Dat lijkt me niet. De separatisten hebben een onderpand. Dat onderpand kunnen ze exclusief opeisen. Daar kan de curator niets aan doen (behalve vragen / eisen (?)) dat ze naar redelijkheid wachten met opeisen totdat het goed uitkomt voor het faillissement. De hypotheekhouder mag dus niet 1 dag na het faillissement het gebouw verkopen, en over doen aan de nieuwe eigenaar, terwijl de curator nog geen gelegenheid heeft gehad om de bezittingen die in het gebouw aanwezig zijn te verkopen, en er uit te (laten) halen.
Maar dat is ook niet zo gek wanneer je uittekent wat dat in de praktijk betekent. Je wil niet dat een bank zijn hypothecaire eigendomsclaim op een pand kwijtraakt aan een leverancier ofzo. (Uiteindelijk komt deze rekening gewoon op het bordje van de spaarders bij een bank).
Waaruit concludeer je dat de banken vooraan staan?
In Belgie heb je preferente schuldeisers en gewone schuldeisers. Die eerste categorie krijgt eerst betaald en bestaat uit de fiscus (want belastingen horen nu eenmaal betaald te worden) banken (want leningen) het personeel (graag ja) en de curator die het faillisement afhandelt.

Als na het betalen van hun schulden er nog geld overblijft, dan komen de andere schuldeisers aan bod zoals leveranciers, maar ook klanten met openstaande bestellingen.
Die eerste categorie krijgt eerst betaald en bestaat uit de fiscus (want belastingen horen nu eenmaal betaald te worden) banken (want leningen)
Het lijkt me sterk dat in België banken met leningen in de eerste categorie vallen. Dat is niet logisch, en dat is in NL ook niet zo. Dan zou iedereen met een lening voorrang moeten krijgen. Echt niet.

Het zal in België net zo zijn als in NL: schuldeisers met een vorm van onderpand hebben voorrrang op iedereen, tot maximaal de waarde van dat onderpand. In de praktijk zijn dat vaak banken, maar dat betekent dus niet dat banken in het algemeen een bijzondere behandeling krijgen.
Ze lopen ook nog steeds dat risico.
Stel dat ze een paar miljoen geleend hebben, maar er zit nog maar 1 miljoen in kas, na verkoop van alle inboedel etc. Dan lopen ze toch serieus geld mis.

[Reactie gewijzigd door PdeBie op 11 september 2024 18:21]

En jan met de pet heeft betaald en niks gekregen. Die liep ook dat risico. Voor hem waarschijnlijk relatief meer geld dan voor de bank.
Ik snap het faillisement wel. Ben daar wel eens binnen geweest, de winkel was op zich best OK en zag er goed uiit. Personeel ook geen klachten over gehad, ook dat was in orde.

Maar man oh man, die prijzen die ze rekenden! Die waren echt absurd. Dan hebben we het niet over 1 euro meer dan de concurrentie, maar wel 10 euro meer. Dat is een flink percentage op het bedrag van de game.

Ik snap dat de winkel ergens van betaald moet worden, en het personeel enzo, maar met zo'n enorm prijsverschil ga je het gewoon niet redden.

Ze hebben in feite op die manier hun eigen graf gegraven. Ze hadden de prijzen lager moeten houden.
Alleen gaat dit faillissement over de webwinkel. Lagen de prijzen daar dan ook hoger vergeleken met andere webwinkeliers?
Ja, zowel in de webshop als in de fysieke winkel lagen de prijzen best fors boven de concurrentie.

Zowel voor de nieuwe produkten als voor het tweedehands aanbod. Sommige tweedehands produkten waren bijna net zo duur als, de adviesprijs van een nieuw produkt.
Prijzen lager houden had ze niet gered, probleem zit hem er in dat mensen die de game mania runnen gewoon niets begrepen van games of gaming. Dingen zoals oude games niet inkopen of verkopen (ze kochten niet eens ps3 games in) terwijl juist daar de prijzen omhoog gaan en je ze voor heel weinig kunt inkopen, laat zien dat ze niet begrijpen of wouden begrijpen hoe de industrie waarin ze zaten werkte. Retro game fans zijn ook veel grotere kopers van fysieke games dus die wil je gewoon je winkel in krijgen! Het zijn gewoon clueless investeerders geweest die dachten een graantje mee te pikken van de game industrie maar faliekant faalden door te denken dat er geld te verdienen was aan moderne games in fysieke vorm te verkopen, terwijl nieuw spul fysiek kopen altijd goedkoper(en makkelijker) is online waar marges flinterdun zijn.
Dus een ieder die assassin's creed shadows gepreorderd heeft is en zijn 300 euro kwijt, en moet dat waarschijnlijk nog een keer aftikken bij een andere winkel. Lekker dan
300 euro voor een spel?
Bovendien zat dit er allang aan te komen.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @JOZILIAN11 september 2024 23:47
Dit faillissement is niet uit de lucht komen vallen. Er werd al langer geschreven over de slechte financiële situatie bij Game Mania. Full price 300 euro aanbetalen is verder sowieso niet slim. Het risico dat je je geld kwijt raakt speelt in elke branche.
Weer een goede waarschuwing om betalingsmethoden als Ideal links te laten liggen en een goede creditcard te gebruiken. Ja, het kost iets meer voor de verkopers (en die verrekenen dat indirect wel in de prijzen), maar je krijgt er wel betere bescherming voor terug als consument.
Helaas, ik heb dit geprobeerd met mijn Creditcard verzekering en de bank. Failissement valt niet onder deze bescherming dus ik ben mijn webshop pre-order bedrag van €279,98 voor de CE Assassins Creed shadows kwijt. Ze proberen het nog te doen onder het mom van frauduleuze betaling maar het is helemaal niet zeker of ze dit voor elkaar krijgen.

Heb dus maar geprobeerd om Ubisoft lief aan te kijken of zij wat kunnen betekenen voor levering van de set gezien die het vast niet meer gaan leveren aan GM. Al zijn ze dit echt totaal niet verplicht natuurlijk.

Voortaan maar achteraf betalen gebruiken…

[Reactie gewijzigd door Cine35maker op 12 september 2024 07:28]

Ok dat kan dat je jou geld dan terugkrijgt bij een failli als je met credit card betaald...maar hoevaak gebeurt dit... e

Ik gebruik in mijn ogen liever mijn iDeal zodat ik weet of ik wel of niet een product kan kopen ipv lenen om een product te kopen met enorme rente die erbij komt kijken. Maar dat ben ik.
Mijn creditcard van de Rabo is gewoon gekoppeld aan mijn lopende rekening. Elke maand wordt deze netjes afgetopt en betaal 0% rente, maar geniet wel van de voordelen van een creditcard.
Ah hiervan was ik niet op de hoogte en alleen het visa spul.

Thanks voor de tip!
Vergeet de kosten van de creditkaart niet, als je veel doet ermee dan is oke, maar 4x per/jaar kost het vet veel meer dan de rente oplevert.
Dan begrijp je dus niets van credit- of chargecards. Vrijwel alle 'creditcards' zijn in feite charge cards, die het openstaande bedrag aan het einde van de maand (verplicht) afschrijven van je betaalrekening.

Je betaalt hier géén rente over, maar ontvangt in de tussentijd wél rente over het geld op je betaalrekening. Als jij dus op de eerste van de maand een betaling via iDeal doet, zou ik op de 30e nog rente ontvangen over dat bedrag. Daarnaast ontvang je per uitgegeven euro punten (bij Amex in elk geval) die je vervolgens kunt omruilen voor gratis producten, etentjes, etc.

Online géén credit- of chargecard gebruiken is eigenlijk de domste keuze die je kunt maken.
Ik had The Legend of Zelda, Echoes of Wisom nog in de preorder bij hun staan en al betaald. Vandaag toch maar opnieuw besteld bij Nintendo.nl zelf...

Gelukkig nog een €7,50 kortingsbon bij de GameMania webshop gebruikt, maar uiteindelijk kan ik nog steeds naar de (ongeveer) €50 fluiten natuurlijk.... had niet gedacht zoiets ooit mee te maken, maar gelukkig was het bedrag relatief laag. Het had erger kunnen uitpakken. (Wel een dure game zo xD)
Je hebt ook wel gespeeld met vuur. Geen hond durft meer bij zo’n webshop te bestellen na het faillissement van de fysieke winkels, omdat je geen flauw idee hebt of en hoe lang die zogenaamde “onafhankelijke” webwinkel nog in de lucht blijft.
Dapper dat je het die preorder hebt gedaan daar, of een bestaande preorder hebt laten staan. Die 5 tientjes is het leergeld wat je soms in het leven moet betalen om iets te leren.
Precies. Ik had sinds maart/april een pre-order staan voor de CE van Metaphor: ReFantazio die in oktober uitkomt.

Toen in juni in de media kwam dat Game Mania 3 maanden bescherming kreeg van zijn schuldeiders om op zoek te gaan naar een overnemer wist ik onmiddellijk dat dit niet goed ging komen. Ik heb dan ook onmiddellijk mijn CE voor Metaphor: ReFantazio geannuleerd en mijn geld (150 euro) teruggekregen. Ik wou het risico niet lopen om mijn geld kwijt te spelen en dit is de correcte beslissing gebleken. Ik heb ook sinds juni niets meer gekocht/besteld bij Game Mania omdat ik het boeltje niet meer vertrouwde.
Die game heb ik besteld, zodra deze was aangekodigd. Maanden voordat het faillissement een ding was...
Mooi altijd om van die wereldvreemde Tweakers de verhalen te lezen ''hoe ze het hadden moeten doen'.

Fysieke gameverkopen zijn klaar. Punt.
Blikbaar hebben de boomers aan de top dat gewoon niet willen snappen, en verder geen enkele moeite gedaan om ook maar iets van innovatie te doen.

Wen er maar aan dat fysieke games alleen nog maar online zullen worden aangeboden binnen 5 jaar, ALS uberhaubt de volgende generatie consoles nog fysieke games ondersteunen that is.

Ga er maar vanuit dat Sony en MS ALLES zullen aangrijpen om er een politiek correct BS verhaal van te maken dat fysieke games het klimaat bechadigen bla bla, en ze daardoor even ineens 100% monopoly hebben in hun store. Dan is de lol ineens helemaal verdwenen.
Gedeeltelijk mee eens, collector editions met statues en andere collector onderdelen zal je altijd in een fysiek pakket krijgen. Helaas stoppen sommige producenten met het zelf leveren zoals Ubisoft. Deze leveren sinds dit jaar hun CE versies niet meer zelf, dus moet je het wel bij de GM’s, Nedgame’s, Mediamarkten, etc. bestellen.
Best jammer, heb toch wel leuke herrieneringen aan de winkel in Landgraaf gehad, ik meen wel dat er nog 2 winkels steeds open zijn omdat om een franchise is, het gaat de Game Mania-filialen in Leiden en Katwijk, deze blijven gewoon open en zullen onder een andere naam verder gaan. Vind het erg voor de mensen die er jaren met veel passie gewerkt hebben, hoop dat ze snel elders een leuke baan vinden.
Ik heb aan Rotterdam en Haarlem Game Mania veel leuke herinneringen aan overgehouden. Ik ga al decennia's niet meer naar hen, omdat ik kocht bij Dynabyte mijn games daarna. Sommige dingen komen en gaan, en Game Mania is ook een ervan.

Jammer dat mensen alleen zeuren over de negatieve dingen.

Dank voor je positieve input.
Ga het zeker missen.
In de tijd dat de PS5 schaars was, deden ze aan first come first served (geen reserveringen). Toen nog gebeld want kreeg seintje dat ze voorraad hadden. Uitgelegd dat ik uit een dorpje verderop kwam en ze hielden hem toch apart.
Zulke dingen ga je dan toch wel missen

[Reactie gewijzigd door fluxsystem op 11 september 2024 17:44]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.