SanDisk kondigt zijn eerste 1,5TB-microSD-kaart aan

SanDisk kondigt verschillende compacte SanDisk-opslagmedia aan, waaronder zijn eerste 1,5TB-microSD-kaartje. Ook onthult het bedrijf nieuwe 1TB-varianten van de USB-stick, die aangesloten kan worden op zowel USB-A- als USB-C-poorten.

SanDisk 1,5TB MicroSDDe SanDisk 1,5TB Ultra microSD-UHS-I-kaart heeft de hoogste opslagcapaciteit van het merk tot dusver en moederbedrijf Western Digital noemt het de snelste UHS-I-kaart ter wereld met een overdrachtssnelheid tot 150MB/s. Dit werkt daarentegen alleen in combinatie met een SanDisk MobileMate USB 3.0-microSD-kaartlezer. Bij regulier gebruik van het kaartje zijn UHS-I-snelheden tot 104MB/s mogelijk. De microSD-kaart is nu beschikbaar voor 174 euro en heeft standaard tien jaar garantie. Afgezien van enkele zeer dure 2TB-uitvoeringen zijn er nog maar weinig geheugenfabrikanten die microSD-kaartjes met meer dan 1TB opslagruimte aanbieden.

Daarnaast kondigt het merk nieuwe varianten aan van de twee vergelijkbare USB-sticks onder de namen Ultra Dual Drive Luxe en Ultra Dual Drive Go. De Luxe-versie was tot dusver alleen in zilverkleur beschikbaar en komt deze winter in goudkleur uit. Het gaat om een 1TB-stick met ondersteuning voor USB 3.2 Gen 1 en zowel USB-A als USB-C. De zilveren variant van 1TB kost 150 euro, wat vermoedelijk ook de prijs van de gouden versie gaat zijn. In de bestaande Ultra Dual Drive Go-serie brengt WD binnenkort een 1TB-variant uit in het zwart. Tot dusver waren er alleen versies van de hybride USB-stick tot 512GB opslagruimte. Er is nog geen prijs bekend van de 1TB-versie. In alle gevallen belooft het merk een leessnelheid van tot 400MB/s.

Door Yannick Spinner

Redacteur

18-10-2023 • 16:40

112

Reacties (112)

112
112
75
7
0
6
Wijzig sortering
1,1 miljoen 3,5" floppy disks op een vingernagel....
Aanvullend daarop:
Met 150MB/sec op de vingernagel -> 104 3.5" floppy disks/sec doorvoersnelheid :+

Aan de andere kant:
- De 3.5" floppy is in ~23 sec klaar met zichzelf te lezen (1 bestand van precies 1.44MB)
- Deze SanDisk is bijna 3 uur bezig, dus daar wordt je niet vrolijk van als je hem 100% wilt backuppen :z
Je kunt er vast 2 in RAID 10 configureren, dan hoef je m niet te back-uppen :+

Edit: oops, ik bedoel natuurlijk RAID 1

Edit 2: Er wordt niks zo snel beantwoord als iemand die iets post op het internet wat fout is. Het was een grapje.

[Reactie gewijzigd door StackMySwitchUp op 22 juli 2024 16:43]

Hold my beer !

https://usb.brando.com/10...rter_p13939c0046d015.html

Acht Stuks vol in Raid-0, en vervolgens al die 8 Raid-0 volumes acht in een stripped Raid-0 LVM gooien als Raid-0 volume.

(You might want to make backups.)
Voor giggles, ooit voor een POC een DL380p gen10 met Dual Epyc voorzien van 2 SSD7540 controllers

Beide met 8x SABRENT 8TB Rocket 4+ nvme's voor een data intensieve workload.
Let wel, server mocht in brand vliegen, de data was altijd een kopie van de bron.
A scratch box if you will. Dual Epyc, beide controllers eigen numa domain, geen cross talk, 4T Ram, ding verstookte 50+GB/a sec, limiet was waren altijd de 128 cores :)

Even de NetApp boys op hun plaats gezet. Ghetto tech ? Sure, works though.
POC liet test voor 3 maanden, server draait nog altijd 24x7, was 3 jaar geleden ;) Immidels 6
Dat zijn de leuke POCs, ik zeg al jaren dat je betaalt voor de support, en als je zelf iets bouwt, het misschien (heel misschien) eerder kapotgaat, maar dat je voor dezelfde prijs nog een server (if not aan onderdelen) hot spare kunt hebben.
Ik doe nu alleen maar dingen op IAAS platforms, dat is wel jammer :)

Doe mij maar Ghetto tech (R). veel interessanter!
Bij google gaan honderden drives per dag stuk, hoort erbij, sure kun je uitbesteden. Maar NetApp schijven (lees Seagate SSD's met custom firmware zodat je 6x over de kop gaat per disk) gaan ook stuk.

Wil je redundancy ? Kan die 2 controllers prima als raid 1 draaien. Alles is mogelijk, maar gaat ten koste van de performance/prijs. Wat Azure verkoop als 'Ultra fast storage' is in de volksmond gewoon een gen3 nvme die niet geshared is met andere klanten. `sow hey` En sure, als je er 20 afneemt van 2.8 TB heb je ook hele knappe IOPS. Dan komt de rekening :).... Elke maand dus.

Zelfde met een render farm, 8x A100's een weekend laten blazen & je kunt ze net zo goed zelf kopen. Binnen een jaar terug verdiend :P Keuzes Keuzes Keuzes. Love it.
Volgens mij bestaat er geen raid-tien. Wel bestaan raid-nul (striped) en raid-één (mirror). En de combi van beide wordt raid-één-nul of raid-nul-één genoemd. Daarbij is 'raid-10' dus heel goed mogelijk (en praktisch het zelfde als 'raid-01'.

En in de regel wil je die combinatie, een striped-mirror. Dan schrijf je altijd naar beide (gebruikelijk bij een mirror) en lees je ook altijd van beide, maar dan in striped-mode, om en om een blok zodat de lees snelheid in theorie kan verdubbelen. Zie ook https://nl.wikipedia.org/...rray_of_independent_disks .
Raid 10 is een vrij gangbare (if archaic) setup, en niemand die ermee werkt noemt het "één-nul"
Raid-10 zou ik niet zomaar als archaic beschouwen. Het wordt inderdaad nog steeds op heel veel plaatsen heel bewust gebruikt. En hoe je het uitspreekt is om het even. Mijn bericht was vooral om aan te geven wat het betekend en waar de naam vandaan komt.
Nee, voor RAID 10 heb je er 4 nodig

Je bedoeld RAID 0

[Reactie gewijzigd door dabronsg op 22 juli 2024 16:43]

Je bedoelt bedoelt :)
? Voor RAID-10 heb d'r vier nodig. Mirror is wel twee stuks ja. Maar alsnog kun je beter een parity gebaseerde oplossing gebruiken, is veel efficienter én biedt betere fouttolerantie (bijvoorbeeld drie bij RAIDZ3)

Maar dan nog: RAID is geen back-up
Raid is geen backup maar met raid 10 kun je wel vanaf 4 disks tegelijk lezen, en is de backup 45 minuten bezig ipv 3 uur :+ Maar ik denk dat dit het punt voorbij schiet :9
RAID is geen backup. De fout mee overnemen zonder controlemechanisme is geen backup.
Een tweede kopie hebben voor het uitlezen van je data als je er zeker van bent dat alle data zoals deze er staat, mag worden overgenomen, is een prima reden voor RAID. (Maar ik denk dat u er mee aan het lachen was)
De backup die hier met de mirror wordt bedoeld is de backup tegen lees en/of schrijf fouten van de hardware. Het is dus ook puur een hardware backup, geen gegevens backup.

Sterker, als je zo'n mirror gebruikt als onderdeel van je backup strategie dan heb je in 1 keer 2 kopieën van je gegevens. De betere mirror kan je immers splitten en beide helften kan je gebruiken.
Het bestandsstructuur neemt ook wat ruimte in. Gelukkig heb je daar nog 24000 bytes voor over. Een floppy heeft namelijk nooit 1.44 MB bevat, dus zo precies is het niet.
De floppies die in msDos pc-s effectief 1.44 MB hadden, waren rauw zo'n 2 MB groot. Er staat mij bij dat die floppies echt een bestand van zo'n 1.44 MB konden bevatten.
Incorrect. Roest heeft niet echt een bit-density van zichzelf. Ze konden worden geformatteerd naar 2 MB bij bijvoorbeeld Apple (of als je je disk aansturing kon aanpassen). Je kon ook een gat extra toevoegen om naar double-density te gaan. Volgens ChatGPT was er dan ook een andere fout-correctie voor 2 MB disks.

Waar ik het over had was dat de MB die aangegeven worden een MB definitie van 1000 x 1024 hadden. Oftewel, ze zijn zowel niet MB (miljoenen bytes) of MiB (1024 x 1024 bytes). Dat is omdat wij niet binair rekenen en base 1024 dus nogal dom is.

[Reactie gewijzigd door uiltje op 22 juli 2024 16:43]

Of het bij floppies om MiBytes of MBytes of jou genoemde tussenvorm zie ik niet helemaal als relevant daar zeurden we toen ook niet over. Ga uit van de kleinste en gebruik het voordeel van de grotere als het blijkt te passen. Wel heb ik met unix-gebaseerde systemen zoals minix de diskettes vaak rauw gebruik en daarmee bestanden tot 2 MB kunnen overzetten. Grotere bestanden werden dan in blokken van 2MB opgehakt.

Dat je verwijst naar roest is misschien een verwijzing naar het materiaal dat voor de 3,5 inch dd schijven werd gebruikt. Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Floppy_disk hebben de hd schijven een ander materiaal en daarmee een andere dichtheid.
Het ligt aan de dichtheid die het medium kan hebben. Bij een floppy is het geen 1,44 MB aan adresseerbare bytes/cellen zoals bij een USB-stick. Dat was een standaard die het meest ideaal was voor de produktiekosten t.o.v. betrouwbaarheid.
Ooit heb ik 1,7MB geprobeerd. Daar was een of andere DOS-tool voor maar dat maakte alles instabiel. Kun je wel bestanden naar een schijfje schrijven maar daarna niet meer lezen en dat soort dingen. Ook 2 verschillende diskdrives gebruiken met dezelfde diskette gaat snel verkeerd vanwege afwijkende kop-uitlijning.
Ja, die kopuitlijning was belangrijk. Je kan tegenwoordig zat filmpjes vinden hoe je de uitllijning voor elkaar kan krijgen. Met gewoon roest (film van ijzeroxide) kwamen ze later tot 2880 kiB. Daarna werd er o.a. kobalt toegevoegd aan de disks dus had je een andere film.
Daar kwam ik achter bij mijn 1e PC, Toshiba XT met 2 5,25" drives en geen harde schijf. Ik had gerommeld aan 1 van die drives waardoor ze elkaars diskettes niet meer konden lezen. Tot de volgende PC had ik 2 aparte bakken met diskette's. :)
Ter vergelijking: een Samsung 980 Pro doet 6.4GB/s.
250GB / 6.4GBps = ~39 seconden.
Of 383 vrachtwagens met trailers gevuld met 12.500.000.000 ponskaarten... dat leek mij wat weinig maar het lezen van die 1,5 TB van de ponskaart duurt nog langer want met de machine van 1956 ging dat met wel honderd ponskaarten per minuut! Dus als er in 1956 al gestart was met lezen van die 1,5 TB aan ponskaarten moeten we nog 170 jaar wachten voor die machine alles gelezen heeft. Misschien nog een paar jaar erbij voor de redundantie ponskaartjes...

Dit alles ALS ik het goed uitreken... corrigeer mij gerust als ik ernaast zit :-)
https://www.reddit.com/r/..._62500_punched_cards_usa/
Helaas is de transfersnelheid wel wat achtergebleven, naar verhouding dan.
Valt opzich wel mee: een Samsung 980 Pro doet 6.4GB/s.
250GB / 6.4GBps = ~39 seconden.
hoe kan je dat "meevallen" vinden?

1.5TB transferren aan 104MB/s duurt minstens 14423s of net iets meer dan 4 uur aan zijn theoretisch maximum en we weten allemaal dat die snelheden onrealistsich zijn in échte werkomstandigheden.
PC's hadden ook 640 KB geheugen ipv 16 GB.
DOS=HIGH,UMB nostalgie, iemand?
Found the guy who played falcon 3 with a mouse & soundblaster in DOS :)

DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS /NUMHANDLES=128
DEVICEHIGH=C:\DOS\EMM386.EXE AUTO RAM M3 A=64 H=128 D=256 HIGHSCAN X=B800-C7FF I=C800-EFFF I=B000-B7FF NOTR
Het blijft bizar, als je de begintijd hebt meegemaakt. We zijn van ver gekomen.. en dan moeten we nog even.
4.5 miljoen DS 5.25 floppy of zelfs meer dan het dubbele van de originele 160KB SS floppy. De eerste 8" floppy kon zelf minder aan...

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_floppy_disk

de CBM 64 floppy kon 170KB aan... Mijn eerste.
https://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_1541
Nadeel als dit SD kaartje fubar is dat je dan wel even baalt door de r/w slijtage. In vergelijking met een m.2 is het een prijzige opslag als je boven de 512 komt. Bizar dat ssd/m2 van hetzelfde format voor nog geen 100 verkrijgbaar is.

Ik geloof niet dat die 10 jaar ook lezen en schrijf slijtage dekt. Wel mooi dat de techniek er is - benieuwd hoe het over 30 jaar eruit zit.
De evolutie is voltooid
In neem even aan dat er nog geen apparaten zijn waar zo'n sd kaartje in kan. (Misschien alleen een enkele fotocamera)
De SDXC standaard bestaat al best wel lang en ondersteund gewoon tot 2TB.

Ik denk al wel 15 jaar.
Betekent wel dat de max daarvan nu echt in zicht komt. Is er al een opvolger?
Jazeker. Sinds 2018 is er de SDUC standaard die tot 128TB gaat:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/SD_card#SDUC
Jawel hoor. Mijn Dap kan een 2 Tb aan en ook veel telefoons/tablets.
Ik heb 2* 1 TB kaartjes in zowel een android dap als in een android telefoon. Beiden hebben een deel van mijn muziek collectie.
Ow, dat wist ik dus niet. Nou bij deze ben ik weer wat wijzer.
Met microSD reken ik het soms even om naar hoeveel velletjes A4 met tekst er dan eigenlijk op zo'n dingetje staat (ter grootte van je pinknagel...). Iets meer dan een miljard gevulde a4tjes met tekst. Toch te bizar eigenlijk?
Ik heb het ook eens uitgerekend.

Een A4-pagina bevat gemiddeld ongeveer 2000 woorden als deze volledig gevuld is met tekst.
Als we uitgaan van een gemiddelde van 6 letters per woord incl 1 spatie, dan zijn dat 6 tekens per woord.
Dus, een volledig gevulde A4-pagina zou ongeveer 2000×6=12,000 tekens of bytes bevatten.
1,5TB / 12.000 bytes = 750 miljoen A4 bladen tekst = 1,5 biljoen woorden.

Ter vergelijking de Engelstalige Wikipedia bevat 4.3 miljard woorden. Dus zover mijn berekening klopt kan een ruwe text-copy van wikipedia er ruimshoots op.

Of ongeveer 400 minuten aan 4K RAW-videomateriaal opslaan, uitgaande van een bitrate van 500 Mbps. Dat is al minder spectaculair ;-)
Wat betreft die video, daar heb je toch niks aan want die batterijen houden het niet zolang uit.
Dat is wel Ascii dan. Wikipedia met de verschillende talen ga je niet halen zonder UTF-8/16.
Ik kan me nog herinneren dat het heel wat was om een USB stick te hebben van 1GB. Was toendertijd €100 en dan had ik een koopje.

Nu passen er gewoon 200 speelfilms op een kaartje van 15x11x1mm.
Ik heb destijds fl.300,- betaald voor een 128 MB stick.
Tegen die prijs per GB zou deze SD nu zo'n €1.600.000,- kosten.
Ga mij steeds ouder voelen hier. De dozen diskettes liggen nog op zolder hier die ik vroeger op de zwarte markt gekocht had. Als ik die prijs eens per GB zou gaan terugrekenen...
En dan te bedenken dat een commodore 64 30 minuten tape 100 Kb per kant kon opslaan (totaal dus 200 kb):

https://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_Datasette
Ff denken... een Kelvin bit... ik weet even niet wat ik me daar moet bij voorstellen... ;)
Je kan dan met pensioen :))
Ik heb nog een doos fonkelnieuwe in de plastic witte merk "Computer Tapes" in der tijd gekocht voor de C64.
Tijd om de zolder op te ruimen? Misschien kun je er zelfs geld voor krijgen, langzaam zijn tapes denk ik moeilijk te krijgen.
In delen van Africa, zuid amerika en azie wordt het gewoon nog verkocht en gebruikt. Net als videotapes.
commodore 64 en cassettes!? Waarom dan?
lol, nee. magnetische band opslag.
C64 zijn gewoon cassette bandjes net als audio bandjes.
Ja oke ze gebruiken nog VHS en audio bandjes bedoel je? Daar kan ik nog wel inkomen. Ik stel me zo voor dat ze wel smartphones hebben maar internet te traag is om (al dan niet "illegaal") te downloaden?
128 MB was men eerste usb stickje die ik indertijd cadeau kreeg van Belgacom !
Vandaag mijn username die ik sindsdien gebruik samen met TNG van een of ander lang vervlogen belgisch game forum ...
Bestaat nog altijd al is het van naam en eigenaar veranderd. 9lives.be nu Beyondgaming.
Ik weet nog hoe ik in 2003 een USB stick kocht van 32 mb. Wat voelde ik mij ontzettend modern.
Nou, 121Mb , dat was toen wel een grote harddisk hoor :)
Ik had m'n A590 van 20Mb in 1988 gekocht voor 36.000Bfr, dit is 900 €, maar omgerekend met inflatie zal dit nu eerder een 2 à 3000 eur zijn !
Ik had eens een MFM harddisk van 5 MB. Een jaar of 13 geleden. Ik googlen wat men daar toen voor vroeg op Ebay... volgens mij was dat toen in de orde van honderden euro's.
Ze werden nog gebruikt in bepaalde oude specialistische apparatuur. En blijkbaar niet meer nieuw te krijgen, gezien de prijs.
Ik heb er nog 1. :)
Heb ik nog eens een 210Mb scsii HDD print in opgeblazen.
1000 gulden op die leeftijd .. OUCH!
Absoluut mijn meest kostbare fout in computing. Nog steeds!

@hcd320
Je redt me.. ik had al Gb staan :)
1gb usb stick? Ik had een externe hdd van 800mb wat al echt een ding was! Natuurlijk met externe voeding en al :)
Heb een 16mb USB Stick van Check Point liggen hier, it won't die...
Van de andere kant, 1.5 TB is nog steeds niet genoeg om alle foto's op te slaan die ik sinds ~2005 gemaakt heb.
Maar is dat dan niet vooral omdat het kan? In de tijd van de filmrolletjes (waar we eigenlijk mee vergelijken), had je ook geen 100.000 geprinte foto's, net zoals je waarschijnlijk niet voor een miljard pagina's boeken in huis had. In die tijd zetten we ook geen filmpjes op internet, want dat kreeg je niet door die bliepende modem. We huurden toen een VHS cassette om aan onze trekken te komen.
Die hoek van de videotheek ja? :+
Als je het aantal pixels wat op 1.5 TB past pakt en deelt door de oppervlakte van deze geheugenkaart heb je wel een mooie DPI.
Je kunt de helft weggooien. Kijk je waarschijnlijk toch nooit meer naar.
AliExpress geeft ze al langer :+
Grapje natuurlijk, zijn neppers :P

Mooi!
Ooit in China, hele tijd geleden denk 2006, kwam ik in een winkelcentrum in Beijing. Superstrak, net Amsterdam zeg maar. Ga ik grote store in, een verdieping of 7. Soort Bijenkorf de luxe die van alles hebben.
Bij de electronica afdeling wordt ik vriendelijk te woord gestaan door paar leuke meisjes in companykleding.
Ik wilde een 1Gb SD kaartje voor mijn camera. Die waren in Nederland over de € 100 en daar te koop voor denk ik iets van € 65,-. Mooie deal.

Stop die in mijn camera en werkt en geeft ook aan 1Gb / hoeveelheid foto's. Dus betaald en meegenomen.
's avonds aan het afscheidsdiner, we moesten vliegen de volgende ochtend, wat foto's genomen. Na een stuk of 20 werkte kaartje niet meer. Bleek ook zo'n nepper te zijn. Was wel balen. Maar dat kan dus daar in China, toendertijd. Wel meer vreemde dingen gezien toen. Maar waanzinnige belevenis.
Zijn er dan nog van SANSUMG
SANSUMG je weet toch :)
Eigenlijk verbazingwekkend dat dit nog steeds kan, of mag het zolang het maar niet in China zelf zo wordt verkocht. Ik dacht dat Chinese overheid best streng is tegenwoordig op de eigen markt.
Exact. Wat ze uitvoeren maakt minder uit, brengt gewoon geld op voor de natie. En zolang niemand ze er op aanspreekt of een sanctie in voert blijven ze dat doen.
Met uitzondering de Sony Flash Memory Card Micro SD Card 1 TB High Capacity TF SD Card Class10 High Speed ​​Memory Card for Camera Smartphone PC
€1.10
Jzzz dat daar niet ingegrepen wordt. dan nog maar zwijgen over de 12 TB Categorie HDD. SSD-2TB X 2PCS=4TB €60.39 heb je wel je er wel 2 :)
€65,07 2x2TB
Subtotal
€73,07
Saved- €8,00
Total
€65,07
Whoowwwwwwww
Draagbare Ssd Externe Harde Schijf 16TB Hoge Snelheid Solid State Drive M.2 Usb 3.1/Type-C Interface Harddisk Voor Laptop/Telefoon Ps4
16TB
Voor wel €14,35 :+

[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 22 juli 2024 16:43]

Bij amazon moet je wat dieper in de buidel tasten voor de 2 TB, maar ze zijn daar zeker wel: :+
https://www.amazon.nl/Geh...ements=p_36%3A17170622031
Heb er 1 gekocht en idd 2TB voor 30 euro.
Dat zijn vaak kaartjes die idd 2TB aangeven, ook in Windows/android etc. Maar in feite een stuk kleiner zijn. Schrijf er eens 2TB naartoe en probeer eens wat bestanden etc te openen.. want ik geloof niet dat die echt is.
Als je die gekocht hebt uit de link zou ik er geen belangrijke bestanden op zetten.
Is dit niet te rapporteren bij Amazon?
Dit kan, de vraag is A of ze hier wat aan doen, en dit is zeker niet de enige die er is, zoek maar op 2tb micro sd op Amazon
Het blijft toch fantastisch om te zien. 30 jaar geleden ging ik vrij regelmatig diskettes kopen waar je 1.44MB op kwijt kon.

Ondertussen kun je op een sd kaartje ter grootte van je duimnagel een miljoen keer zoveel informatie opslaan.
Man man man, wat een evolutie. En de geluidjes dat de diskettes maakte tijdens het kopieeren.. en toen kwam dat diskette met 100MB opslag, maar cdr maakte snel een einde.
Die ZIP drives. Waanzinnig vond ik die ;). Ja, sommige vooruitgang is wel een verbetering.
Ik heb er nog een paar, met zo’n inbouw drive. Ook dat blauwe externe ding nog gehad

[Reactie gewijzigd door divvid op 22 juli 2024 16:43]

Heb ik gelukkig nooit last van gehad ;)
Ik heb er toen in hun begintijd een paar gekocht en ze zeer intensief gebruikt. 2 ervan zijn nog steeds in regelmatig gebruik in mijn nostalgie-hoekje. Click of death kwam wel voor, maar het is niet zo dat elke drive daar uiteindelijk last van krijgt. De exemplaren die er wel last van krijgen, doen/deden dat al vrij snel nadat ze in gebruik zijn genomen.
Dacht precies hetzelfde net!
Maar doen we nou echt veel meer met al die data? Nu verspillen we vele uren aan websites bouwen, waar we 22 jaar geleden in een uurtje een hele interface konden opzetten, inclusief actieve dropdowns e.d (4D).
Een TB kopieëren duurt nog steeds lang
@YannickSpinner Ik snap het even niet.
USB 3.1 USB-C kan 10 Gbit/s (= 1.250MB/s) aan (en nieuwere zelfs 40Gbit/s = 5GB/s).
NVMe drives kunnen 5GB/s aan.

Dus waarom is het zo bijzonder dat een USB-stick 400MB/s haalt?

Waarom zijn er niet gewoon 2Gb/s USB3.2 sticks van 1TB voor zo'n €95,- (rekenen we €18,- voor een PCI-e 4.0 x4 naar usb3.2 interface)? Een NVMe met heatsink ziet er al bijna als USB stick uit..

[Reactie gewijzigd door djwice op 22 juli 2024 16:43]

Dat is niet bijzonder, maar simpelweg nuttig voor de lezer om te weten. Waarom er geen betere producten beschikbaar zijn, is denk ik niet een vraag die voor mij bedoeld zou moeten zijn ;)
Waarom er geen betere producten beschikbaar zijn, is denk ik niet een vraag die voor mij bedoeld zou moeten zijn ;)
Misschien wel, als tech journalist spreek je wellicht meer diskbouwers waar je zulke vragen aan kunt stellen dan ik 😉
Die zijn er zeker wel: https://www.dataio.nl/tra...0c-usb-a-en-usb-c-10gbps/ (kon hem niet vinden in de pricewatch daarentegen)
Op zich nog een nette introductieprijs, 512GB begint bij een 30-35 euro 1 TB kost net geen 100.

Als deze over een tijdje wellicht wat goedkoper wordt het overwegen waard, hoef ik nooit meer een geheugenkaartje te wisselen… (als mijn fototoestel het tenminste ondersteund…)
Is vaker heel makkelijk op te zoeken. Gewoon even "<<Naam camera>> max sd card size" en je bent er zo achter. :)
Daarom is het ook jammer dat compact flash niet meer echt in de schijnwerpers staat.
een 2 TB past waarschijnlijk ook in een appraat uit 1985.
in mijn roland drumpad zit een compact flash van 2Gig terwijl de drumcomputer zelf hooguit 20 mb ondersteunt. Zo fantastisch!!! Een 20mb kaartje is gewoon niet meer te kopen. Maar omdat de geheugen controller op het kaartje zelf zit blijft het backwards compatible. En kan ik drumcomputer van nieuw geheugen voorzien en dan kan dat ding gewoon blijven werken!

Zo kan het dus ook!
Dan zou ik maximaal 128gb kunnen gebruiken volgens Canon terwijl ik er nu een 512gb in heb zitten en dat werkt prima.
Ik schat zo'n 3 PB, als je dit in een 3.5" drive zou kunnen gieten.
Handig voor de steam deck. Zal het zeker overwegen
tja Sandisk, ik hoop dat de uithoudingsvermogen het ook uit hou voor die 1.5 tb, SanDisk zijn erg zwak, heb er vele gehad en die gingen spontaan kapot, dat zou je niet willen op 1.5tb, en vooral niet voor games op steam deck / asus ally, 1.5gb download je niet zo maar terug,

ben toen over gegaan naar Samsung evo micro sds, tot heden 0 kapot van de 5 die ik heb, en de snelheid is 98MB/s schrijven,

SanDisk van de 10 is er nog maar 3 werkend, dat is echt weinig, ik heb geen vertrouwen in SanDisk micro sds, dit betreft verschillende formaten van sandisk, ik wens jullie veel geluk met de 1.5tb sandisk lol

[Reactie gewijzigd door KuroHana op 22 juli 2024 16:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.