Delta verdubbelt snelheid Flexpakket Basis voor bestaande klanten - update

Delta heeft nieuwe prijzen aangekondigd voor zijn kabelnetwerk in Zeeland. Het Flexpakket Basis kost straks 47,50 euro per maand voor nieuwe klanten en bestaande klanten krijgen een verdubbelde downloadsnelheid. Een abonnement met tv-en-bellen wordt enkele euro's per maand duurder.

De nieuwe tarieven gaan op 1 juli in. Dan wordt Delta's goedkoopste coax-internetabonnement, het Flexpakket Basis 150Mbit/s, 2,50 euro per maand goedkoper. De downloadsnelheid wordt dan ook verdubbeld tot 300Mbit/s. Upload stijgt nog meer en wordt 50Mbit/s, tegenover 15Mbit/s nu.

Bovenop dit Basis-abonnement kunnen klanten twee 'Extra snelheid'-pakketten nemen. Het goedkoopste pakket geeft klanten straks 400Mbit/s download en 100Mbit/s upload. Dit abonnement gaat wel 10 euro per maand kosten, een halve euro meer dan nu. De 1000Mbit/s-aanvuller blijft 12,50 euro kosten.

Hoewel internet voor klanten goedkoper wordt, gaan alle tv-pakketten vanaf 1 juli juist extra geld kosten. Het gaat om een toename van 1 tot 3 euro, afhankelijk van het pakket. Ook vast bellen wordt een euro duurder, evenals ESPN Compleet.

Update, woensdag 18 mei, 07.40: In het oorspronkelijke bericht stond dat Delta de snelheid van Flexpakket Basis verdubbelt en de prijs verlaagt. Dit klopte niet en was onvolledig. Nieuwe klanten voor Flexpakket Basis krijgen nog steeds de downloadsnelheid van 150Mbit/s down en 15Mbit/s up, voor de lagere prijs van 47,50 euro per maand. Bestaande klanten blijven 50 euro per maand betalen, maar krijgen de snelheidsverdubbeling naar 300Mbit/s down en 50Mbit/s up.

Product of dienst Prijs en snelheid tot 1 juli 2022 Prijs en snelheid na 1 juli 2022
Flexpakket Basis, nieuwe klanten 50,00 euro (150 Mbit/s down, 15Mbit/s up) 47,50 euro (150 Mbit/s down, 15Mbit/s up)
Flexpakket Basis, bestaande klanten 50,00 euro (150 Mbit/s down, 15Mbit/s up) 50,00 euro (300 Mbit/s down, 50Mbit/s up)
Extra snelheid 400 Mbit/s* 9,50 euro 10,00 euro
Extra snelheid 1000 Mbit/s* 12,50 euro 12,50 euro
50+ zenders 6,00 euro 8,00 euro
Interactief 90+ zenders 10,00 euro 13,00 euro
Interactief 120+ zenders 21,00 euro 23,00 euro
TV Basis (standaardpakket televisie) 25,00 euro 26,00 euro
TV & Internet Instap 56,00 euro 58,00 euro
TV & Internet Premium 67,50 euro 70,50 euro
ESPN Compleet 11,00 euro 12,00 euro
Bellen basis 1,00 euro 2,00 euro
Onbeperkt onderling 4,00 euro 5,00 euro

*De prijzen van de Extra snelheid-pakketten zijn aanvullend op het Flexpakket Basis.

Door Hayte Hugo

Redacteur

17-05-2022 • 16:58

86 Linkedin

Submitter: Mapje

Reacties (86)

86
86
32
4
0
37
Wijzig sortering
Waarom zou je nog voor coax kiezen bij Delta? Glasvezel is goedkoper.
Omdat je in een wijk woont waar je kan kiezen tussen coax van delta of DSL met een snelheid van 10 Mbits/s
Misschien omdat veel mensen coax kabels in huis hebben liggen en geen vaste netwerkkabel. Bij glasvezel ben je dan toch aangewezen op powerline of wifi.
Nee hoor, je hebt prima werkende Gigabit-over-coax adapters waarmee je stabiel de volle snelheid (940Mbit) haalt. Je kunt er ook gewoon nog steeds radio- en TV-signalen overheen sturen.
Eensch, wordt alleen een duur grapje als je 3 tv's hebt. Maar het kan wel ja.
Het kost wat ja, maar net zo snel en betrouwbaar als Gigabit Ethernet. Powerline is veel instabieler qua performance, dus als je de kabels hebt liggen een perfecte oplossing.
Bij onze kabel leverancier blijft coax voor de TV. Glasvezel in de meterkast met max internetsnelheid, daarna TV via coax. Standaard nu 2 4k zenders, via de coax kabel dus. Geen extra kastjes bij de TV.
Er is technisch zoveel meer mogelijk dan jullie denken. Ik dacht dat tweakers daar wel achter aan zouden gaan maar daar heb ik me blijkbaar in vergist.
Omdat die modems die ze erbij leveren niet in bridge kunnen.
Je kan tegenwoordig onder het mom van "vrije modemkeuze" ook de Genexis Titanium vragen. Dat modem is standaard een bridge. Of je sluit je eigen modem aan.
Klopt, ik heb ook zo'n Titanium modem (zo noemen ze het bij delta, maar feitelijk een 'slimme' media converter van glas naar RJ45 met telefoon aansluiting) Het voordeel ervan is dat je alsnog telefoon er op aan kunt sluiten, terwijl je eigen RJ45 router gewoon rechtstreeks op internet zit en je op je eigen router/firewall je externe IP hebt.

Zelf heb ik ondervonden dat als je eigen router rechtstreeks aansluit op glas, het wel werkt, of met een 3rd party mediaconverter, maar het niet ondersteund word door delta bij het troubleshooten als je problemen hebt. Op deze manier blijf je telefoon functionaliteit hebben, kan je zelf je eigen router gebruiken en is het fully supported.
Dan moet je wel glas als optie hebben… :Y)
Dacht van waar Delta is. Is glas. Dus dat is niet altijd zo.
Was het maar waar :D
Gelukkig zijn ze wel bezig met de uitrol van glas maar dat zal nog wel een aantal jaar duren voor ze dat overal kunnen aanbieden (als dat überhaupt ooit al zal gebeuren).

Zie https://www.delta.nl/internet/glasvezel/zeeland/
Ach bij mij hebben ze het voor het huis langs gelegd maar weigeren ze het naar het huis te trekken omdat ze alleen het achtergelegen bedrijventerrein aansluiten... Mijn buren in een gewoon woonhuis als het mijne hebben ze wel aangesloten 8)7 8)7

Oh, ze willen wel een offerte maken voor me. :( En nee, mijn buren hebben het zonder offerte gekregen
Delta is druk bezig met glas tot achter de voordeur aanleggen, dat klopt. Maar ik zie het komende jaar nog geen glas in de straat verschijnen bij mij... En zodra het er wel ligt ben ik ook over (uiteraard).
Kijk, zo kan het ook. Daar kan Ziggo nog eens een voorbeeld aan nemen, ipv elk jaar maar de prijzen structureel verhogen... Het hoeft niet altijd per se duurder.

[Reactie gewijzigd door Microkid op 17 mei 2022 17:03]

Ehm, Delta verhoogt hun prijzen toch ook? Alleen het allergoedkoopste pakket gaat licht omlaag, maar volgens de tabel gooien ze vrijwel alle andere prijzen gewoon omhoog, net als Ziggo doet.
Het is dan ook het goedkoopste abonnement waar je scheel voor betaald tegenwoordig, dus ja dit is een goede move.

Als je iemand bent die alleen af en toe de email checked dan mag je ook gewoon 40-50 euro per maand betalen. Als je groot gebruiker bent dan betaal je 60 euro. Dat vind ik ronduit belachelijk. Waar zijn die abbo'tjes van 15-20 euro per maand voor de mens die weinig nodig heeft?
Ik denk dat voor velen hun internetgebruik zo minimaal is, dat ze eigenlijk gewoon genoeg hebben aan hun mobiele data abonnement. Maak het eenvoudig dat je pc via je mobiel het internet op gaat en je bent klaar.

Dan kun je in principe je abonnement bij kabel/glasvezel opzeggen.

Maar... Dan heb je ook geen tv meer en komen de streaming diensten om de hoek kijken, die weer internet vereisen en aanzienlijk meer verbruik vragen dan enkel wat browsen en e-mail.

Dus enerzijds kun je geen tv afnemen, zonder ook internet af te nemen en anderzijds kun je geen alternatieve tv afnemen, zonder internetverbinding te hebben.
Het kan niet anders dan dat er een grote markt is voor een absoluut basispakket van zeg eens 20-30 Mbit/s voor een euro of 20-25. Senioren die alleen een beetje surfen, alleenstaanden, studenten met een beperkt budget etc.

Ik zou er ook ruim voldoende aan hebben.
Edpnet heeft 30Mb voor €25, excl €50 aansluitkosten en zelf modem regelen.
Wil je elk jaar switchen en welkomstkortingen opstrijken enzo, dan zal t elders vast goedkoper zijn.
Heb je daar juist geen zin in, dan is deze wel het goedkoopst vziw.
Edpnet heeft 30Mb voor €25, excl €50 aansluitkosten en zelf modem regelen.
Wil je elk jaar switchen en welkomstkortingen opstrijken enzo, dan zal t elders vast goedkoper zijn.
Heb je daar juist geen zin in, dan is deze wel het goedkoopst vziw.
Dat is geen glasvezel. KPNnetwerk gaat hier de koperkabel uitfaseren.
Ik heb nu nog zo'n €25 ADSLabo van Tele2, en vrees de toekomst.
Jouw edpnet zou voor glasvezel ook ~€40/mnd willen plus zo'n €100 aan installatiekosten.
Cheapconnect is 28,45 bij jaarbetaling voor 100 Mb vdsl. Dus epd is net niet de de goedkoopste :Y)
Ik neem aan dat je doelt op wat ik al zei, dat Edp duurder is dan CC als je elk jaar switcht, ivm de aansluitkosten?
Wil je iets voor langere tijd, dan is Edp €3,50/maand goedkoper. De €50 aansluitkosten heb je er zo na 14 maanden uit.
Bij beide moet je zelf n modem betalen dacht ik, dus dat kan je tegen elkaar wegstrepen.

@Bruin Poeper, ja daar heb je een punt, al is dat voor mij nog jarenlang niet aan de orde.
Ik stel me zo voor dat ze nu ook geld nodig hebben voor de glas aanleg, en koper schijnt ook veel te kosten aan onderhoud (meer dan glas). Dus hebben ze nu extra veel inkomen nodig, ws is mijn DSL daarom ook letterlijk >50% duurder geworden in 7 jaar.
Als die transitie naar 100% glas eenmaal klaar is, is er juist weer meer financiele ruimte om goedkopere abo's te kunnen aanbieden lijkt mij.
Oh nee, ik was mis. Ik vergeleek 100mbit
Uiteraard is daar een markt voor, dat het niet aangeboden wordt, is een keuze van de providers.

Psychologische spelletjes als het tweede abonnement slechts een paar euro duurder maken als het goedkoopste, maar wel veel sneller internet (wat de doelgroep niet nodig heeft, maar wel wil hebben, want "voordeliger") worden ook niet geschroomd. De providers zijn er alleen voor maximale €€€, niet voor maatwerk.
Je moet gewoon een abonnement samen met een of meerdere buren nemen en de wifi delen. Desnoods met QoS de bandbreedte beetje throttelen.

Misschien moet ik die dienst gaan leveren, gat in de markt.
Ja daar heb ik ook wel eens over nagedacht. Maar nooit het lef gehad om te vragen. Toen hebben een we tijdelijk een maandelijks opzegbaar 40mbit abonnement afgenomen bij ziggo voor €32,50 (dus kan nog goedkoper?). Het rare is dat ze deze niet vermelden op een website. Enkel per telefoon bieden ze deze aan.

Maar goed idee. Eventueel kun je een kabeltje trekken via het raam.

Voorheen trouwens wel via antikraak gedaan. Dan betaal je super weinig, ook al neem je het duurste abonnement. Iedereen zijn eigen accespoint en klaar.
Wel te hopen dat je buren dan geen hoogst illegale dingen gaan doen. Het is wel het op jouw adres/naam gestelde IP adres dat de buren dan gebruiken. Moeilijk(er) je onschuld te bewijzen in zo’n geval.
Lekker met z'n allen aan meerdere abonnementen zoals de grote bedrijven maar al te graag willen :+
De grootste kosten zitten in überhaupt het hele netwerk operationeel houden, helpdesk, financiële afdeling, marketing, website/portal etc. Dan maakt het niet zoveel uit of een klant een 50Mbps of een 300Mbps verbinding heeft.

Verder wordt er wel goed verdient aan een onderling gratis bellen pakket want die kosten zijn bijna nul voor Delta.
helpdesk 1x/5 jaar nodig. , financiële afdeling poeh lastig hoor. marketing zit al onder dezelfe paraplu website/portal kijkt iemand daar überhaupt op???
Het gaat erom dat al die kosten voor elke klant ongeveer gelijk zijn en daarom in de basis een upgrade niet zoveel kost.
Het is niet zo dat iemand met een 1Gb abonnement 5 keer zoveel de helpdesk belt of zijn rekening vaker bekijkt ook de portal.
Wat zeur je, vroeger hadden wij telefoonrekening van 500 gulden per maand toen we nog in moesten bellen. En wat denk je met die smsjes :p
Maar voor dat bedrag kon je dan wel 3 hele MP3tjes downloaden en een stuk of 10 die op 90% bleven hangen in Napster... :)
Haha idd dat was dure muziek. Maar dat was nog voor de Napster tijd denk ik. Ik was nog sites als Easywarez aan het afstruinen en mezelf door tientallen popups en vote pagina's aan het werken om vervolgens een broken link te krijgen :)

Moraal van het verhaal, mensen zijn ook wel erg verwend tegenwoordig wat betreft internet en telefonie.

Wist je nog PTT Greenpoint dan kon je alleen zelf bellen en moest je bij zo'n greenpoint bord gaan staan :)
Werd je "opgepiept" en kon je bij een Greenpoint met je Kermit telefoon terugbellen. _/-\o_
Stukje is helaas ook waar je woont. Wij betalen hier 37,50 voor 1gbit up en down.
Maar wel een basispakket met 300mbit voor 47 euro per maand. Bij Ziggo is 300mbit met alleen internet 53 euro. Toch weer bijna 13% duurder. Bij Ziggo heb je dan wel nog de optie voor 75mbit voor 43 euro.
Ziggo wordt dan weer 350Mbit, en is het ongecodeerde TV kanalenpakket twee keer groter (en meer in HD). Bij beide neem je altijd ‘verplicht’ TV af, wanneer je via de kabel internet afneemt. Die 75Mbits a €42,50 wordt bij Ziggo per 1 juli 100Mbit/s voor €43,-. Uiteindelijk ontloopt het elkaar niet zoveel.
Hoezo neem je bij ziggo verplicht tv af,

Nee hoor kun je gewoon uit laten zetten voor 5 euro per maand korting op je abbonement.
Je neemt toch echt altijd TV af bij Ziggo, ook wanneer je kiest voor die 5 euro per maand korting. Die 5 euro korting zorgt ervoor dat je geen toegang meer hebt tot ZiggoGO en Ziggo bijvoorbeeld geen versterker voor TV zal leveren.

Op de kabel zijn nu eenmaal ongecodeerde kanalen (kijken zonder smartcard/decoder), en iedere Ziggo klant, ongeacht welk particulier abonnement je afneemt, kan gewoon zijn/haar TV aansluiten op de kabel. Ook al zit het officieel niet in je abonnement, zo lang je op de wijkkast bent aangesloten kan je TV kijken via DVB-C. Voor Delta (kabel) geldt overigens hetzelfde.

Bij Ziggo zijn dat iets meer dan 50 vaste kanalen (exclusief lokale kanalen), waarvan bijna alles in HD, op Talpa en RTL zenders na. Bij Delta zijn dat c.a. 30 kanalen en enkel de NPO in HD. Ongecodeerde digitale TV is de vervanging van analoge TV.

En omdat Ziggo je de toegang tot TV niet kan blokkeren, wordt het meegerekend in de abonnementskosten.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 18 mei 2022 00:50]

Dat weet ik maar dat gaat wel tegen contract breuk in ,internet only is internet only

Jij bent akkoord gegaan met geen tv abbonement, dus moet je ook niet illegaal gaan kijken, dat ze het niet kunnen afsluiten omdat het een soort multicast is betekend niet dat je het dan mag gebruiken.

Jij gaat toch ook niet tanken bij een pomp station en dan niet betalen en dan zeggen moeten ze het maar afsluiten.
Er is helemaal niets illegaals aan het kijken, er is enkel een extra gradatie bedacht om zo een goedkoper alternatief aan te bieden, Ziggo geeft zelf ook aan dat Kabel TV nodig is om een dienst bij ze af te nemen. ‘Geen TV’ betekent dat je geen enkele ondersteuning voor TV van Ziggo kan verwachten, daar zit die 5 euro. Dus geen externe tuner, geen versterker, geen probleemoplossing, geen toegang tot de streamingdienst. Dit zijn de standaard gradaties van TV bij Ziggo:

-‘Geen TV’ = enkel toegang tot ongecodeerde kanalen via DVB-C, geen ondersteuning bij problemen
-Kabel TV = nu met ZiggoGO, ondersteuning en eventueel Humax 5500c
-TV Start = Meer digitale kanalen, replay TV 2 dagen (via ZiggoGO of Next Mini), CI+, Next Mini of Humax 5300c
-TV Complete = Opnemen, replay TV 7 dagen, toegang tot Movies & Series on demand, Mediabox Next
-TV Max = Nog meer digitale kanalen, en nog meer on demand content, Mediabox Next.
Oma betaald bij Ziggo 30 (inmiddels iets meer ivm inflatie) per maand voor 40 of 50mbit met tv en bellen
Internet basic +tv standaard kost 43.50 en daar komt straks geloof ik 2,50 bij. Volgens mij hebben ze niks goedkopers bij Ziggo.
Toch kan het kloppen wat @TWeaKLeGeND zegt, ik ken ook iemand die nog tv, internet en bellen heeft voor net onder de 30 per maand bij Ziggo, dat kan ook wel uit als je al 30 jaar klant bent zonder ooit overstappen xD
Het is een speciaal abbo voor mensen die nauwelijks internet nodig hebben niet een abbo dat 'nog van vroeger' is. Het was 'een tientje voor internet bovenop de tv aansluiting'. Destijds dus 28,70pm. Ze heeft het nu al wel een jaar of 5 en ze zijn er bij Ziggo mee gestopt het via de site aan te bieden wat sowieso al via een aparte aanbiedingspagina ging (alhoewel het telefonisch wellicht nog te krijgen valt) maar het is best lang beschikbaar geweest.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 18 mei 2022 14:25]

Ah ja, ook die ken ik

Hoewel dat nu ook een abonnement van vroeger is, ik kon hem laatst niet meer afsluiten via de telefoon.
Anoniem: 159816
@wildhagen17 mei 2022 18:00
Flexpakket basis betaald iedereen, dus voor de 400mbit mensen is het 2 euro goedkoper en voor de 1000mbit mensen 2,50. De extra meuk zoals TV is wel duurder geworden en dat staat ook netjes in het artikel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 17 mei 2022 18:01]

Bij ziggo gaat juist de prijs van de duurste abonnement wat omlaag, meen ik me te herinneren. Maar het principe is hetzelfde uiteraard.
En het duurste Ziggo abonnement wordt zelfs verlaagd.
Alleen de prijs voor het basispakket van het internet is verlaagt, de rest is in prijs gestegen. Verder is het ook niet zo gek dat Ziggo en de andere providers hun prijzen verhogen met de absurde inflatie van de laatste jaren.

[Reactie gewijzigd door marc574 op 17 mei 2022 17:06]

Verder is het ook niet zo gek dat Ziggo en de andere providers hun prijzen verhogen met de absurde inflatie van de laatste jaren.
Als de lonen nu mee zouden stijgen met die inflatie... Maar dat is dus niet het geval. De lonen zijn voor veel mensen grotendeels gelijk gelijk gebleven. En als je wel loonsverhoging hebt gekregen, dan valt die vaak in het niet tegen de (soms) absurde prijsstijgingen.
Bij heel veel CAO's zijn de lonen gestegen. Probleem is dat voor niet iedereen de inflatie even hoog is en je dus moeilijk iedereen kunt compenseren.
Ze verdienen er nog dik aan hoor. Gewoon geldklopperij .
Nah, ik zie toch maar 1 pakket goedkoper worden. De rest wordt per 01-07-2022 tot 30% duurder en één blijft gelijk. Goede sier maken, maar per saldo zijn het ook gewoon riante verhogingen in prijs
Anoniem: 159816
@NoahAmber17 mei 2022 18:02
Alles met TV enzo erin is duurder geworden, als je alleen internet afneemt ben je goedkoper uit.
Inderdaad mensen met alleen internet zijn goedkoper uit, en ik ben er blij mee. Alle kleine beetjes helpen tenslotte 8-)
Verwijderd

[Reactie gewijzigd door JKP op 17 mei 2022 17:28]

Edit de post even. Deze lijkt mij niet als een reactie op mijn bijdrage...
Vaag, ik reageerde inderdaad op een andere reactie.
No problemo.. :)
Ik ga dit jaar zelfs wat minder betalen. Maar bij Delta hier zijn er toch ook abbo's die in prijs omhoog gaan? Alsof Ziggo de enige is?
Interessanter is waarom ze dit doen. Echt niet om een voorbeeld te geven. Het lijkt me eerder dat de prijs gewoon te hoog was een dat klanten meer opties hebben dan voorheen: concurrentie met glas of 5G bijvoorbeeld, of zelfs koper? Concurrentie kan ik alleen maar toejuichen, want de onzin dat er maar één kabelaar per gebied kan leveren komt de kabelaars wel erg goed uit, lijkt me zo. En concurrentie drukt de prijs omlaag.

Wel fraai dat ze de snelheid verhogen. Of dat technisch nodig is, is de vraag, maar het lijkt mij meer een stunt om klanten bij kabel te houden of te krijgen, ipv bij de concurrent.
Mja, als ik hier kijk naar de prijs voor TV & Internet Premium 67,50 euro (nu) wat 70,50 euro wordt, dan scheelt dat toch niet zo veel met Ziggo. Ik betaal daar voor TV & Internet Complet 68 euro, wat straks 71 euro wordt. Daar zit dan wel een opnemen pakket bij en wat sportzenders, ik weet niet of dat bij Delta ook zo is.

[Reactie gewijzigd door stefanass op 17 mei 2022 17:12]

Dat dacht ik bij de titel ook, mooi een stukje verlichting voor de minder kapitaalkrachtigen, ben je alsnog 47,50 kwijt, voor enkel internet...
Ziggo heeft ook 1 pakket goedkoper gemaakt, net zoals hun. Alleen bij Ziggo is het de 1000mbit die €1,50 goedkoper is geworden, hier is het de 150mbit die €2,50 goedkoper is geworden.
De meeste mensen hebben een combinatiepakket met TV en internet. Daarvan gaat de prijs wel omhoog met minimaal € 2,-.
Delta is overigens in een groot deel van hun gebied monopolist op gebied van TV en vast internet. Overstappen naar een goedkopere aanbieder is er voor velen dus niet bij.
Zo makkelijk dat Ziggo Bashen.
Waarom benoem je KPN niet. Recent ook prijzen omhoog.
T-Mobile in januari al.

En alle andere providers.

Iedereen verhoogt de prijzen. Maar.goed. Ziggo-haat is zo 2001
Ja... eh hoelang zit Ziggo al op 50 upload waar Delta nog op 15 zat tot nu? Geen wonder dat de prijzen zo "laag" zijn. Je krijgt nog geen derde.
Wij nemen momenteel 400 Mbit coax bij Delta af - de 100 + extra snelheid, maar als ik nu 10 euro voor een verhoging van 100 Mbit moet gaan betalen ipv 9,50 voor de 300 Mbit die we nu extra krijgen, dan ga ik overwegen om die extra snelheid dan terug te geven aan Delta. Dit vind ik een onderbelicht puntje in dit nieuwsartikel.
tja voor €3 extra krijg je er nog eens 600mbit bij, maar die 400mbit wordt zo wel erg onaantrekkelijk (wellicht dus ook om meer mensen op gigabit te krijgen?)
Zolang de hardware fout in de glas modem/router niet is opgelost, krijgen ze mij niet over naar glas. Heb het vorig jaar geprobeerd, maar je kon toen (en ik heb nog geen update van Delta gehad dat dit is opgelost) alleen apparaten via een extra switch aansluiten: apparaten die je rechtstreeks aansloot werkten niet. Bovendien was de snelheid die ik mede door die problemen haalde absurd laag (50 Mbit was nog hoog).
Ik heb hier glas van Caiway (gehad) en nu Delta (1 Gbit) Glasvezel. Zowel met mijn eigen apparatuur rechtspreeks op het glas (Ubiquiti UDM-Pro) of een switch achter de router van Delta/Caiway was ook geen probleem, ook gebruikte ik alle poorten van De standaard router zonder problemen.
Delta en Caiway zijn van dezelfde eigenaar (EQT), dus gevalletje vestzak/broekzak.. het is tenslotte niet voor niets dan Delta overal zomaar op de kabel mag naast Caiway..
Verkeerde gequote? :D

[Reactie gewijzigd door nexhil op 18 mei 2022 09:26]

Dat vind ik nou een interessante ontwikkeling. Jammer voor de mensen die nog TV kijken, maar snelheidsverlagingen voor het basisabonnement op de kabel kan ik alleen maar toejuichen.
47.50 euro voor het goedkoopste abbonnement, dat is gewoon veel geld voor iemand die geen ultra snelle verbinding nodig heeft zoals ik, ben er dan ook weg gegaan, een simpel 100mbit adsl lijntje doet hetzelfde voor 30 euro per maand.
Verhogingen denk ik? ;)
Clickbait titel.

Beter zou zijn "Delta verhoogt alle prijzen behalve basis pakket" of iets in die richting. Ben je nog eerlijk ook.
Bel naar je provider en zeg dat je korting wilt. Er is altijd wat mogelijk. Je kan gewoon eerlijk zijn:
Alles is naar wens;
Maar de prijs is erg hoog;
Ik wil verlengen met jaar;
Maar aub korting.
Prima, dan zouden we kosteloos ons abonnement dat nog 1,5 jaar loopt kunnen opzeggen. Dat geeft weer wat meer vrijheid.
Dat hangt ervan af. Providers mogen een inflatie correctie doorvoeren zonder dat het jou het recht geeft om op te zeggen.
Meer snelheid is leuk maar voegt op een bepaald moment niks toe. Ik zat bij Delta maar ben enkele maanden geleden al weer terug gegaan naar KPN. Snelheid is lager, maar het netwerk is veel stabieler en vooral de interactieve TV en ontvangers vele malen beter. Zo werkt KPN bijvoorbeeld met een bluetooth afstandbediening zodat de ontvanger uit het zicht te plaatsen is en werkt de software van die ontvanger veel sneller dan die van Delta.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee