NBMiner omzeilt Lite Hash Rate-beperking van RTX 30-gpu's op Linux en Windows

NebuMiner heeft NBMiner v41.0 uitgebracht. De nieuwe versie van de software voor cryptomining omzeilt de LHR-beperking van Nvidia RTX 30-videokaarten. Onlangs omzeilde NiceHash die beperking al in zijn QuickMiner, maar NBMiner is ook beschikbaar voor Linux.

Volgens de makers van NBMiner is de werking getest op driverversie 512.15 voor Windows en 510.60 voor Linux. Met andere driverversies zouden er compatibiliteitsproblemen kunnen optreden. Voorgaande LHR-modi, die de beperking deels ongedaan maakten, zijn uit de software verdwenen.

Het is niet bekend hoe NebuMiner de LHR-beperking heeft kunnen omzeilen. NiceHash, dat dit in het afgelopen weekend als eerste deed bij zijn QuickMiner-software, heeft ook niet bekendgemaakt hoe het dat heeft gedaan. Of de twee makers van crytpominingsoftware hebben samengewerkt, is evenmin bekend.

Een Twitter-gebruiker bevestigt dat het opheffen van de beperking werkt op HiveOS. Dat is een Linux-distributie die voor miningrigs is bedoeld. De QuickMiner van NiceHash heeft alleen een Windows-client.

Nvidia voerde de LHR-beperking begin vorig jaar in bij nieuwe RTX-gpu's. Door die beperking zijn videokaarten minder efficiënt bij het minen van ethereum, terwijl de gamingprestaties gelijk blijven. De fabrikant wilde daarmee de beschikbaarheid van videokaarten voor gamers verbeteren.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-05-2022 • 16:33

97 Linkedin

Reacties (97)

97
82
26
2
0
27
Wijzig sortering
Hmm.. net nu de prijzen van de GPUs weer een beetje de normale kant op lijken te gaan dit nieuws...

...ik wacht echt inmiddels al jaren op iets wat een betaalbare kaart is om te upgraden voor 3D productie en gamen en had de stille hoop..

in ieder egval.. het hele mining fenomeen wat energie en grondstoffen opslokt voor zelfverrijking vind ik echt tot nu de verschikking van deze eeuw.. ..was er nu maar zo iets wat goed zou zijn voor onze planeet, in plaats van hem verder op te eten..

..hiernaast ben ik gewoon gefrustreerd dat technologie bedoeld om mooie beelden te renderen gekaapt wordt en buiten het bereik wordt gebracht van de 'gewone' mens.
Zelfs met 100% lhr unlock is de profitability van minen flink omlaag gegaan. Ik heb het even uitgerekend en er is op het moment geen enkele nieuwe gpu die je nog dit jaar gaat afbetalen met minen, zelfs met gratis stroom.
Half jaar geleden gestopt met minen van Ethereum, het begon rooskleurig met ongeveer 200-230 euro per maand winst. Tijdens het minen daalde dit al snel, waarschijnlijk door moeilijker worden van het minen en daarna een drop in prijs.

Ondanks zonnenpanelen er toch mee gestopt, zeker nu met de hitte is het niet goed te doen om het vRAM koel te houden van de 3000 series.
Geloof mij koop gewoon je kaart en geniet er van. Zelf 1 2e hands op de kop getikt voor schapelijke prijs maar nog wel meer dan MSRP maar na maanden nog steeds geen spijt.
Nah. In plaats van een nieuwe kaart voor te veel geld (ten opzichte van de adviesprijs) bestellen, heb ik een Steam Deck gekocht. Voor minder geld een hele PC. Iets minder grafisch geweld, iets meer spelen onderweg of lekker lui op de bank. Het is niet alsof ik niet voldoende spellen op mijn backlog heb om mij voorlopig mee te vermaken.

Over een paar jaar kijk ik wel weer hoe de markt ervoor staat. :P

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 9 mei 2022 18:26]

Maar ik ben het er helemaal niet mee eens dat jij energie en productiemiddelen gebruikt om mooie beelden te renderen. Daar heb ik namelijk niks aan. /s
de"jaren" van wat je implied slechte performance had het prijsverschil van de kaarten al lang terugverdiend, en natuurlijk het plezier van gamen, vooral voor iets op bedrijfsniveau is het prijsverschil van de "MSRP" wat onderhand iets van 800 euro is voor een RTX3080 en de daadwerkelijke verkoopprijs tussen de 1000-1400 afgelopen tijd bijna te verwaardelozen.
Hmm.. net nu de prijzen van de GPUs weer een beetje de normale kant op lijken te gaan dit nieuws...
De prijzen gaan nog steeds omlaag en dat zal wel zo blijven, zeker in Nederland. Energie is erg veel geld op het moment, je nieuwe videokaart terugverdienen is niet te doen (3+ jaar en de hasrate gaat steeds verder omhoog), daarnaast blijft de waarde niet behouden van de videokaart zoals dat de afgelopen twee jaar het geval was, want eind dit jaar, begin volgend jaar komt de Gerforce RTX 40 serie uit (en het equivalent van AMD)... Daarnaast begint in Nederland ook weer de warme periode, dan ga je echt niet in huis 24/7 een kacheltje draaien waarvan je de warmte niet fatsoenlijk kwijt kan, tenzij je een airco gebruikt (en dan verdampt je winst aan de stroomkosten van de airco).

Natuurlijk komen er dan meteen mensen aandragen dat mensen met zonnepanelen... Niet voldoende stroom overhouden om tig kaarten van stroom te voorzien 24/7... Dus daar zit het issue ook veel beperkter.

ALS er weer een periode aankomt van minder beschikbaar zijn, dan zal dat zijn wanneer de kachel weer stevig aan moet en mensen creatief hun huis gaan verwarmen met GPUs die niet alleen als straalkachel fungeren, maar ook als miner. Ik heb overwogen dat te doen afgelopen winter...
in ieder egval.. het hele mining fenomeen wat energie en grondstoffen opslokt voor zelfverrijking vind ik echt tot nu de verschikking van deze eeuw.. ..
Dat vind ik heel kort door de bocht, hoeveel energie en vervuiling produceer jij met naar je werk gaan en op je werk je ding doen, hoeveel energie is daar voor nodig? Daarnaast je eigen consumptie... Ik mine niet en verhandel het niet, maar iedereen die er geen geld mee verdient loopt er op af te zijken en begint over milieu en verspilling...
Zolang mensen niet weten wat en hoe je moet minen krijg je situaties zoals jij het omschijft.

Dit nieuwsartikel, na circa 2 maanden van het uitkomen van de low hashrate kaarten waren er al unlocks.

Als mensen niet beter weten dan bijvoorbeeld het minen van eth, dan is het zonde om hier videokaarten voor te kopen. Koop dan de munt ipv de situatie wat jij omschrijft.

Dit verhaal lees ik dan ook al 10+ jaar, jammer toch wel voor tweakers.
Dit nieuwsartikel, na circa 2 maanden van het uitkomen van de low hashrate kaarten waren er al unlocks.
Ho-ho, dat waren beperkte unlocks op bepaalde kaarten, niet de gehele capaciteit was unlocked, dat werd wel steeds beter. Wellicht dat het tussentijds is wel al beschikbaar was voor iedereen (ik heb hier al maanden niet meer naar gekeken), met een 100% unlock, maar dat betwijfel ik. Niet voor niets dat nicehash claimde de enige te zijn voordat nbminer er ook mee op de proppen kwam...

En als je maar nee schuddend in je stoeltje zit zonder toe te voegen van hoe het daadwerkelijk zit, schiet het ook niet echt op. Als je geen ETH moet minen, wat dan wel en waarom. Toch wel weer jammer van een tweaker van 10+ jaar...
Hey :)
Qua unlocks kan je bepaalde devs op github volgen, bijv nbminer. Veel pushes zijn al gemaakt voordat de release/master uitgebracht wordt. Dit is uiteraard bij veel software van toepassing.

Qua minen volg(de) ik veelal bitcointalk, sommige projecten die alleen pow(/pos) zijn kan je nog niet verhandelen bij release. Zo ook eth, ik kon die minen, circa 0.5 per dag met een 7970 joker editie. Maar hij was nog niet verhandelbaar.
Uiteraard blijft dit een gok.
Dit kan juist zorgen voor lagere prijzen voor videokaarten, omdat dit ervoor kan zorgen dat de kaarten die bij al miners staan opeens veel meer gaan produceren, waardoor de moeilijkheidsfactor van Ethereum omhoog gaat.

Al hoor ik van de miners dat deze software extreem instabiel is en daardoor er eerder voor zorgt dat de opbrengst omlaag gaat, omdat de kaarten crashen. Dus veel zijn teruggegaan naar de 80% unlock.

[Reactie gewijzigd door Ludewig op 9 mei 2022 19:01]

Nog even volhouden. Straks (eind vh jaar? Hopium) is $ETH proof of stake ipv proof of work. Dat gaat een hoop kaarten schelen gok ik. Zullen er nog zat zijn die $BTC minen natuurlijk, maar het gaat wel flink wat veranderen op de markt gok ik.
BTC mijn je uiteraard niet met videokaarten.
Huh, dat kan toch wel? Of ben ik nou zo in de war? Is dat alleen met cpu? 🤨
BTC wordt alleen nog maar gemijnd met ASICs.

En er zijn wel CPU only coins, of beter gezegd, coins die het best werken op CPUs.
De hitachi massage staaf was ook voor iets anders bedoeld. Jammer joh. Zo lopen die dingen.

Als je er echt een had gewild dan had je hem al kunnen kopen. Zelfs als "gewoon mens"

Overdrijven is ook een kunst.
in ieder egval.. het hele mining fenomeen wat energie en grondstoffen opslokt voor zelfverrijking vind ik echt tot nu de verschikking van deze eeuw.
.ik wacht echt inmiddels al jaren op iets wat een betaalbare kaart is om te upgraden voor 3D productie en gamen
Dus dat andere energie slurpen voor inkomsten, is een probleem, maar als u energie slurpt voor inkomsten(3D productie) of alleen vermaak(gamen) is dat geen probleem?
Haha, sorry. Moest even lachen om je opslokken voor zelfverrijking :D
Opslokken om te gamen is dan wel een goede besteding?

Al moet ik dan wel weer zeggen:
Minen van shitcoins is (in mijn ogen) inderdaad een verspilling van resources.

Zorg dan dat je bitcoin gaat minen, dan versterk je het netwerk (en dat is GEEN verspilling van resources!). Dan heb je soeverein geld, in eigen beheer. Dus geen centrale overheid, ECB, etc die zich er direct mee kan bemoeien. Dat is (vind ik) een hele goede besteding van resources!

Je zou voor de grap eens moeten uitzoeken hoeveel resources gebruikt worden om fiat te kunnen gebruiken... :+
Helemaal mee eens, hoe eerder dat crypto ponzispelletje dood en begraven is hoe beter.

Overigens gaat het al aardig hard omlaag de laatste tijd dus dat is goed nieuws.
Een Ponzi scheme is waar de winst volledig wordt uitgekeerd door de kosten van nieuwe instappers.

Cryptovaluta hebben daar helemaal niets mee te maken, het gaat daar juist andersom, wie ingestapt is heeft er baat bij om niet uit te stappen als de koers daalt, want door het beperkte aanbod + de wetenschap dat Bitcoin al 10+ jaar een trend van ca. 9% rendement per maand vertoont, blijven die erin zitten.

Het kenmerkende aan een Ponzi scheme is dat early adopters er vandoor gaan met de inleg van latere instappers, en het is dus het omgekeerde.
Een Ponzi scheme is waar de winst volledig wordt uitgekeerd door de kosten van nieuwe instappers.

Cryptovaluta hebben daar helemaal niets mee te maken,
Als niemand instapt, zou cryptovaluta geen waarde hebben.
Het kenmerkende aan een Ponzi scheme is dat early adopters er vandoor gaan met de inleg van latere instappers, en het is dus het omgekeerde.
Je noemt enkel Bitcoin. Zie bijvoorbeeld NFT voor een tegenvoorbeeld. Iemand lacht er, en het zijn niet de degenen die erin gestonken zijn. :+
Als niemand instapt, zou cryptovaluta geen waarde hebben.
Als niemand je euro's wil ruilen voor producten, zou de euro geen waarde hebben. Als niemand de Mona Lisa wil kopen, zou die geen waarde hebben. etc.
NFT's zijn dan ook geen cryptovaluta maar een andere toepassing van blockchain-technologie.
Als niemand euro's zou gebruiken zou het ook geen waarde hebben? Zijn euro's/ dan ook een ponzi scheme?
Je moet euro's hebben om te overleven (voedsel kopen) en dat is weer een deel van de onderliggende waarde. Daarbij: bij geld wordt een waarde daling vaak ingezet een daling van de economie of geld bijdrukken (meer geld per economische hoeveelheid). Maakt dus duidelijk dat de onderliggende waarde de economie van het land is. En als bonus chartaal geld heeft nog een intrinsieke waarde. Je kunt het bv. gebruiken als toiletpapier (probeer dat eens met een crypto :+ )
Crypto's zijn absoluut niet nodig om te overleven en ook niet gebonden aan een economie. Stappen mensen in: stijgt de waarde. Stappen mensen uit: daalt de waarde. Maw het rendement wordt puur behaald door mensen die in stappen. Dus wordt het rendement van de bestaande deelnemers betaald door de nieuwe deelnemers. Dat is weldegelijk een Ponzi scheme.
Als niemand instapt, zou cryptovaluta geen waarde hebben.
Hetzelfde geldt voor goud, aandelen, obligaties en zelfs het geld op uw bankrekening.
Bij een gebruikelijk Ponzi scheme doet degene die het heeft opgezet nog net alsof dat waarin je belegt een 'echte' waarde heeft (aandelen, huizen, etc). Crypto is een Ponzi scheme waarbij iedereen weet dat er geen 'echte' waarde is. Behalve aan een ander doorverkopen, kan je er immers niets mee.
Dat is dus pertinent niet waar. Punt 1 omdat een Ponzi scheme letterlijk gewoon een piramidespel is (ik heb al uitgelegd waarom dat niet het geval is bij cryptovaluta) en punt 2 omdat, net als bij een fiat currency, de waarde van crypto samenhangt met het gegeven dat je het als betaalmiddel kunt gebruiken. Tevens zit er zoveel geld in, dat grotendeels in de fysieke economie is verdiend, dat de incentive om de complete markt te doen instorten, simpelweg niet bestaat, de grote beleggers hebben veel teveel te verliezen door in 1 keer allemaal uit te stappen. Hierdoor zal de waarde nooit verdwijnen en de geschiedenis leert dat de volatiliteit alleen maar afneemt en de lange termijn-vooruitzichten winstgevend zijn, en dat na enkele jaren ook altijd zijn geweest zelfs wanneer je op de top van 1 van de vele boom-cycles besloot in te stappen als koper zijnde)

Er zijn honderden miljarden in uit de fysieke economie afkomstige gelden in geparkeerd, en er zijn inmiddels 2 landen die Bitcoin als legal tender beschouwen, en het wordt op vrijwillige basis ook door gebruikers onderling als betaalmiddel gebruikt, en is makkelijk in echt geld om te zetten. Het is geen piramidespel. Het heeft ook geen frauduleus karakter: de promoters ervan geloven er oprécht in, en hebben tevens tal van solide argumenten waarom zij achter hun investeringen staan, en ze zitten er ook voor de lange termijn in. Bij een frauduleus beleggingsproduct zie je het omgekeerde: ze weten zelf dat het onzin is en cashen zo snel mogelijk.

Een Ponzi-scheme/piramidespel is een heel specifiek soort frauduleus beleggingsproduct waarbij verlies van late instappers gegarandeerd is. Het is geen synoniem voor 'beleggingsproducten die je waardeloos acht'.

Crypto voldoet aan geen van die vereisten. Bij BTC is, gezien de reeds 10+ jaar zichtbare langetermijntrends, niet verlies, maar juist rendement, (nagenoeg) gegarandeerd bij nieuwe instappers, mits ze geduld hebben.

[Reactie gewijzigd door HTPeter op 10 mei 2022 17:54]

Het had al lang veel lager moeten staan als je de vorige cyclussen bekijkt, lijkt dat deze langer heeft geduurd, ben benieuwd of er nu eindelijk binnen korte tijd een bear market komt waarbij de prijzen echt weer eens -90% gaan zoals in de vorige bear markets, dan komen de 5700xt en 1080ti's 2e hands te koop te staan voor 300 euro.
Ik had dit al eerder verwacht, maar het duurt langer dan verwacht.
Ik denk dat je beter eerst even de definitie van 'ponzi scheme' opzoekt voordat je zulke uitspraken doet. Je mag best een probleem hebben met het concept van crypto, maar 'ponzi scheme' is het zeker niet...
Concept van Crypto? Was mooi en veelbelovend. Nu is het money grab.
zie, daar heb je het dus mis: "that pays existing investors with funds collected from new investors"

er is niemand die nieuwe coins krijgt omdat andere er kopen. Het is niet zo je mensen 'ronselt' om dan zelf een deel van hun inleg te vangen. DAT is een ponzi scheme (en ook wat in jouw definitie staat).

Dat iets aan populariteit wint, en daardoor meer waard wordt, is geen ponzi scheme. Moest jouw redenering kloppen, dan is elk aandeel / aandelentransactie / beurs / belegging / kunst / vastgoed / grondstof een ponzi scheme...
Bitcoin is lucht en koop je met de hoop dat de ander meer betaald en jij kunt verkopen dankzij de inleg van een ander
zoals het opgraven van diamanten bedoel je. En metalen. Handel in valuta. en een huis kopen ... kom op zeg :-)
De intrinsieke waarde van alles is per definitie 'nul'. Zo'n diamant is ook maar een berg samengedruk koolstof natuurlijk. Je kan het niet eten, niet drinken, alleen maar wat naar kijken. (op enkele technologische toepassingen daargelaten dan, maar dat is vaak industriëel diamant.)
Alles is waard wat iemand er voor geeft. En wie wat koopt / ergens in investeert, doet dat vaak in de hoop dat het achteraf meer waard wordt, omdat het populairder wordt. (verwissel voor alle duidelijkheid 'inflatie' niet met 'waarde').

Crypto zijn geen ponzi scheme. Ze zijn een hype, die het mogelijks maakt tot wereldmunt, maar mogelijks ook ooit volledige verdwenen zal zijn. Er zijn er die overtuigd zijn van het eerste, en andere van het tweede. Nogmaals, je mag best een probleem hebben met 'crypto', maar het is geen ponzi. Beetje goedkoop dan ook om je frustraties tov crypto vorm te geven door onwaarheden te vertellen - in de hoop dat zij die er nog minder van kennen, 'aan jouw kant' komen te staan (want ponzi is bad...!)
Inderdaad, uiteindelijk, als de apocalypse ooit komt is enkel eten en onderdak veel waard.

Maar aandelen en goud bijv zijn wel stabieler. Het is een meer zekere belegging dan bitcoin, inderdaad zolang er nog wereldorde is.

Bitcoin werd vooral gestuwd door de centrale banken. Nu die stoppen met gratis geld ben ik benieuwd wat er nog van over blijft.
Maar aandelen en goud bijv zijn wel stabieler. Het is een meer zekere belegging dan bitcoin, inderdaad zolang er nog wereldorde is.
dat lijkt vooralsnog te kloppen (hoewel, vandaag de markte gevolgd? ;-))
Maar om van 'lagere stabiliteit' dan meteen 'ponzi scheme' te maken... wel...
En hopelijk blijft het nog jaren duren.
Mijn zonnepanelen zijn 100% betaald door crypto en nu zijn we aan het minen voor een nieuwe badkamer met zonneboiler 😬
Het leuke is dat de electriciteit gratis is ook dankzij het minen
Dus zeggen dat minen niet eco is? BS
Ik ben met het minen meer eco geworden dan de meeste onder ons.

[Reactie gewijzigd door Tr1pke op 9 mei 2022 17:32]

Tja Tripke, zo zullen er nog wel een paar zijn zoals jij, maar denk je dat jij representatief bent voor de crypto-mining industrie?

Het leuke is natuurlijk dat jij ook helemaal niet zo 'eco' bezig bent als dat je zelf wellicht denkt. Je had namelijk met je zonnepanelen een hoop stroom terug kunnen leveren aan het net, maar in plaats daarvan heb je de stroom gehouden en ben je 's nachts waarschijnlijk een stuk meer gaan verbruiken.

Als op grote schaal de opbrengst van zonnepanelen niet wordt teruggeleverd, maar lokaal voor mining wordt verbruikt, dan levert dat voor de stroomcapaciteit niks op en creëer je geen ruimte om meer vervuilende bronnen van energie opwekking (bijv. Biomassa centrales) 'uit te zetten'.
1.
Als ik in de zomer niet genoeg elektriciteit verbruik slaan de zonnepanelen uit want het net kan het niet aan, en dan moet ik betalen voor electriciteit. Dus ja dan verbruik ik liever wat meer via de zon ipv te betalen
2.
Voor electriciteit op het net te plaatsen moet ik betalen, en als ik elektriciteit te kort heb moet ik ook betalen.

Laat maar lekker draaien.
En de helft van deze eco boys hier rijden met naft/diesel en eten vollebak koeien.
Wel bijzonder dat je vrij snel van "eco bezig zijn" naar modder gooien naar eco boys gaat.
Anoniem: 30722
@Tr1pke9 mei 2022 18:04
Hoezo? Zonder die stroomvoerende crypto onzin heb ik ook een dak vol zonnepanelen, een zonneboiler en een elektrische auto op de oprit... 🤷🏻‍♂️
Minen is gewoon onnodig stroom verbruiken om een klein beetje winst, deed je het niet zou de stroom gebruikt worden voor normale dingen en de wereld dus een klein stukje groener worden, want als je het niet gebruikt, doen je buren zonder zonnepanelen dat wel en staat er dus toch een centrale minder uit te stoten.
Lol das een vrij creatieve goedpraterij voor het verspillen van energie die wellicht ook gebruikt kon worden voor de oplossing van kanker / wereldwijde honger of het schoonmaken van oceanen

Het feit dat je groene sroom verspilt maag het niet niet geen verspilling
Zo kun je natuurlijk alles wel downplayen. Wie weet had je met de energie die het schrijven van jouw berichten gekost heeft wel de oplossing van kanker/wereldwijde honger of het schoonmaken van oceanen op kunnen leveren.
zolang de saldering regel bestaat reken jij je rijk dat de energie die je gebruikt garatis is. met de salderings regeling gebruik je namelijk het netwerk als een accu. dus je zult meer zonne-energie moeten opwekken dan je over een jaar verbruit in huis, auto, etc anders betaal je gewoon je mining energie
Saldering geld enkel op terugdraaiende tellers
nee want voor die tellers heb je geen saldering nodig, want de energie maatschappij kan niet zien dat je terug levert totdat je over een jaar meer terug levert dan dat je gebruikt hebt

begin nu te geloven dat je er niks van snapt en je je echt rijk rekent

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 9 mei 2022 19:27]

Eerlijk gezegd lig ik er niet echt wakker van. Het minen is een mooi extraatje dat veel goedmaakt in het renoveren van men huis en ik kan eco materiaal aankopen

PS.
Het opwarmen van de aarde begon al voor er sprake was van crypto ;-)
Maar iemand moet de schuld krijgen. Vandaag is dat crypto, volgend jaar Rusland , de boeren, koeien en Amerika hebben we al eens gehad in het verleden. Als de mensen maar iets hebben om te klagen dan moeten ze niet naar hun eigen kijken.

En dan ivm elektrische wagens. Iedereen zegt dat het beter is maar ze nemen de wagen voor naar de bakker te gaan terwijl er amper fietsen worden gebruikt en de bussen meer leeg dan vol rijden. Maar het zijn de miners die het ergste zijn

[Reactie gewijzigd door Tr1pke op 9 mei 2022 21:07]

In Nederland misschien. Eens je een digitale teller hebt draait er niets meer terug hoor. Daarom dat er batterijen zijn voor energie te bewaren. Waarom zouden ze anders batterijen verkopen |:(
Even los van het feit dat ook jouw voorbeeld niet hét voorbeeld van eco is, is het grotere plaatje al helemaal niet eco te noemen.
Je komt er tenminste voor uit.
Veel mensen lopen te vloeken en tieren op de miners en als ze dan zelf eindelijk toch een dure gpu hebben gekocht wordt nicehash geinstalleerd, als je ze er dan mee confronteerd krijg je antwoorden als: '' Ja maar bij mij draait die toch niet 24/7, of '' Ik heb er toch maar 1''.
Het is weer bijna 10 mei dus:

Dat zei de man/vrouw die de familie Frank heeft verraden ook.

Zo dat was de jaarlijkse Godwin.
That escalated quickly.
Los van je standpunt over cryptocurrencies... het 'tweaken' van een kaart om weggestopte features weer terug te halen moet menig Tweaker toch wel aanspreken ;)
En de oplossing is ook nog cross-platform gemaakt :)
Hoe lang voordat de trojan/malware er in ontdekt wordt?

Maar zonder gekheid, ik vind het een goede zaak, niet alleen technisch maar ook principieel.

Ik heb toevallig net een bijzonder goed energiecontract afgesloten (18 cent per kWh) maar zelf dan denk ik dat het niet de moeite waard is met mijn 3060 Ti, nog afgezien dat het hier zomer wordt en de zolder al aardig op begint te warmen.

(PS ik denk gewoon hardop, zelfs als het uit zou kunnen, die paar tientjes per maand kan ik ook verdienen door 5 minuten per dag langer te werken, of 1 comment minder tijdens werktijd te typen ipv tientallen kWhs te verspillen aan virtuele onzin)

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 9 mei 2022 17:42]

De 3060 Ti is 1 van de beste kaarten om mee te minen en het is zeker rendabel met die energieprijzen, maar de moeite die je moet doen is het al snel niet waard als je maar met 1 kaart mined. Er zijn echter mensen die tientallen kaarten laten draaien en hier een inkomen uit halen, al zitten die meestal op plekken waar de energieprijzen nog een stuk lager zijn.

[Reactie gewijzigd door Ludewig op 9 mei 2022 19:04]

De 3060 Ti is 1 van de beste kaarten om mee te minen
is dat zo? leuk om te weten, maar wat ik ff op zo'n online calculator invulde kwam ik rond de 100 winst per maand uit. Lage energie prijs of niet, het wordt idd pas leuk als je 20+ kaarten hebt, maarja, dan moet je wel eerst ook even (veel) meer dan €10K investeren. Ik pas ;)
100 euro winst per maand is behoorlijk goed. Dan heb je de aanschafwaarde er in een half jaar uit en de rest is puur winst. Plus je hebt de restwaarde van de videokaart.

De vraag is wel hoe snel Ethereum naar Proof of Stake gaat, want dan neemt de winstgevendheid van minen gigantisch af.

De beste tijd om snel veel geld te verdienen met minen is sowieso geweest.
En de crypto scalpers lachen zich kapot. En de crypto miners lachen de legitieme kopers gewoon uit en verkopen hun kaarten op v&a met "in nieuwstaat! 2x gebruikt".


Jammer dat de gpu markt verziekt is door een vergankelijke hype als crypto mining. Iets wat ecologisch ook zeer onhandig is.
Goede ontwikkeling.

Een stuk hardware waarvan door de fabrikant een deel van de mogelijkheden is uitgeschakeld is een kat in de zak
Darvoor heb je de non-LHR versies. Je kiest zelf wat je koopt.
Darvoor heb je de non-LHR versies. Je kiest zelf wat je koopt.
Behalve dat die versies niet bestaan voor bepaalde modellen (bijv de 3080ti).

Goede ontwikkeling dus dat de functionaliteit weer ingeschakeld kan worden.
Ik ben er vrij zeker van dat je gewoon krijgt wat op de doos staat. Dat de HW wellicht onderhuids meer kan, is een hele andere discussie...
En dat is na kopen dus jouw eigendom en daar zou je mee mogen doen wat je zelf wilt.
The GPU is mine - and i want to mine mine mine (en dan komt de electriciteitsfactuur - met meerprijs volgens de piek dankzij de slimme meter - ajuuuu). :o
Dankzij Poetler wordt cryptomining onbetaalbaar duur en verlieslatend - toch één iemand die om het millieu geeft 8)7 .
"Toevallig" gebeurt dit allemaal wanneer alle markten crashen?

nGreedia op hun best...

Ze weten hun moment wel te kiezen de "groene" boys :)

[Reactie gewijzigd door Eliovp op 9 mei 2022 23:54]

Wat eens begon als een technisch hoogstandje, met mooie idealen is uitgegroeid tot een klimaatbedreigend pyramidespel. Wat mij betreft mag alle cryptovaluta verboden worden, behalve als aangetoond kan worden dat het stroomverbruik minimaal is, aangaande het minen. De mooiste benchmark hiervoor is dat hiervoor geen GPU's benodigd zullen zijn. Maar dan blijft het alsnog een gigantisch pyramidespel...
v41.3(2022-05-10)

fix: ethash Improve stability of LHR unlocker.
fix: ethash Fix crash on AMD GPUs
fix: ethash Improve compatibility on rigs with small system memory.
note: Recommend driver versions: 512.15 for Windows, 510.60 for Linux.
Zit je nou scalping aan te moedigen?
Nee ik was sarcastisch, het is niet voor niks 'the way it's meant to be played' ipv the way it's meant to be mined. :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee