Sony kondigt WH-1000XM5-koptelefoon vermoedelijk volgende week aan

Sony kondigt op 12 mei misschien de WH-1000XM5-koptelefoon aan. Het bedrijf doet op die dag een aankondiging en in een teaserafbeelding is een koptelefoon te zien. Eerder verschenen vergelijkbare renders van de WH-1000XM5.

Sony doet zijn aankondiging op 12 mei om 18.00 uur Nederlandse tijd. Het deelt daarbij de hashtag 'Your World Starts Here' en publiceert een teaserafbeelding in het kader van de aankondiging. Deze toont de zijkant van een koptelefoon, waarop ook vernieuwde 'scharnieren' boven de oorschelp te zien zijn. Dat komt overeen met eerder uitgelekte renders van de WH-1000XM5.

Eerder deze week verschenen ook foto's van de WH-1000XM5-retailverpakking. Dat deed al vermoeden dat de aankondiging van de koptelefoon aanstaande is. Uit die foto's bleek ook dat de koptelefoon een accuduur van 30 uur krijgt. Dat is minder lang dan verwacht: eerdere geruchten wezen op een accuduur tot 40 uur. De koptelefoon krijgt daarbij wel een sterk vernieuwd ontwerp ten opzichte van zijn voorgangers. Naast de vernieuwde scharnieren krijgt de hoofdtelefoon een minimalistischer ontwerp met een dunnere hoofdband.

Eerder uitgelekte renders van de Sony WH-1000XM5. Afbeeldingen via TechnikNews

Door Daan van Monsjou

Redacteur

06-05-2022 • 11:11

81 Linkedin

Submitter: Doll

Reacties (81)

81
75
33
0
0
31
Wijzig sortering
Hopelijk verbeteren ze ook het geluid, de noise cancelling van mijn XM3 is best goed maar het geluid is vergeleken met goedkopere Beyerdynamics echt ruk.
Ik gebruik die XM3 dus alleen onderweg, thuis of op kantoor pak ik mijn DT700 Pro X of DT770 Pro.
De "4" is op dat vlak al een behoorlijke verbetering tov de "3", maar je blijft tegen de krappe bandbreedte van het bluetooth signaal aanlopen. Met die bitrates ga je gewoon nooit in de buurt komen van die bedrade Beyerdynamics. Je kan een WH-1000XM3/4/5 dan wel weer bedraad aansluiten, maar daarvoor heeft Sony wel andere modellen. Deze serie is toch echt meer gericht op mobiel gebruik, met zeg smartphones zonder 3,5mm jack.
De 3 ondersteunt all LDAC, wat genoeg bandbreedte heeft om CD-kwaliteit (16/44) te streamen, onder de juiste omstandigheden kan zelfs hogere frequenties.
Bandbreedte van Bluetooth is dus niet per se het probleem (al zijn er flink wat haken en ogen om deze bandbreedtes ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken).
CD kwaliteit is een rekbaar begrip, met MP3 encoders wordt met "CD quality" ook 16 bits 44 kHz bedoelt, maar wanneer je het terug luistert, is het ver van CD kwaliteit.
Met "CD kwaliteit" bedoelt-ie natuurlijk uncompressed (of lossless). Er is geen MP3 "CD quality", want MP3 is lossy compressie by design.

Niet dat je het verschil zal horen tussen 1411 lossless en 320 lossy
Hij misschien, maar een hoop fabrikanten van zowel hardware als software gebruiken het al decennia enkel alleen om aan te geven dat het 16 bits / 44 kHz is. MP3 is zeker niet lossy by design, kijk maar naar MP3 Pro, waarmee het wel door elke MP3 speler kan worden afgespeeld.

Het verschil tussen wat jij noemt is niet hoorbaar, maar tussen 128 of 192 kbps vs 256 of 320 zeer zeker!
Zo ver ik weet is mp3 zeer zeker lossy by design.
Om alles uit een CD te halen heb je weer een set nodig van een paar ton.
CD kwaliteit is maar relatief.
CD-kwaliteit (16/44) te streamen, onder de juiste omstandigheden
Dat is het probleem. Met LDAC zijn er vaak omstandigheden die niet optimaal zijn. Denk aan het OV met een te hoge signaal/ruis verhouding, of een te grote afstand tussen zender en ontvanger. Dat zal je hebben met alle codecs, maar aptX Adaptive is een betere oplossing voor dit probleem, omdat aptX Adaptive zich beter dynamisch aanpast aan de slechtere (of betere) omstandigheden. Jammer dat Sony aptX niet ondersteund, omdat Sony MediaTek chips gebruikt... althans voor de XM4 lijn... en tenminste voor die chips is er geen aptX licentie (aptX is een Qualcomm dingetje).

Er goed dat Sony dan tenminst een bedrade verbinding biedt als optie.

[Reactie gewijzigd door Z100 op 6 mei 2022 12:22]

In het OV ga je dat ook echt horen...
Dit vat de crux echt samen:
In het OV ga je dat ook echt horen...
Het hele punt van Bluetooth + NC is mobiliteit. Ze zijn gemaakt om met een laptop of telefoon te verbinden. 9 van 10x een telefoon met streaming die waarschijnlijk ook niet lossless is.

Hoe is de geluidskwaliteit dan? Uitstekend. Kan het beter? Is er beter? Nou niet in een bus /trein /auto /rumoerige straat /kantoor. In die omstandigheden helpt de NC je 100x beter dan welke andere verbetering dan ook.
In theorie ja, maar als ik mijn "3" op high quality audio instel, wat 'm forceert om LDAC te gebruiken, wordt dat al snel een drama qua verbinding als er meerdere Bluetooth zenders/ontvangers in de buurt zijn, of als er meer dan 3m tussen mij en mijn zendende telefoon zit. Als ik dat wil voorkomen en 'm op auto laat staan, gaattie jojoën met bitrates en dus geluidskwaliteit, om een stabiele verbinding te behouden.

Een mooie technische tour-de-force? Zeker wel wat mij betreft, en ik ben ook al ~30 jaar groot fan van Sony en hun draagbare audio electronica, maar een koptelefoon als deze, komt niet in de buurt van een bedraadde DT700 Pro X qua geluidskwaliteit.
Ik snap eigenlijk je punt niet. Je vergelijkt appels met peren hier.

Een closed back, studio koptelefoon, bedraad, zonder noise canceling, met dezelfde prijs (dat zegt in zekere zin iets over de kwaliteit van de koptelefoon, daar er niks actief in zit) vergelijken met een draadloze, bluetooth koptelefoon met active NC die niet bedoeld is als studio koptelefoon (en wel al die extra functionaliteit omhelst voor dezelfde prijs) is echt dom.

"Ik rijd wel in een Suzuki Alto, maar is niet te vergelijken met mijn BMW 325i..." Ja gast.....

[Reactie gewijzigd door IKON op 6 mei 2022 20:34]

Ik heb m'n WH1000MX4 en WF1000MX4 allebei op high quality en gebruik LDAC op Android en Linux (middels PipeWire), en ik heb nergens last van in OV (Amsterdam ed.). Ik ben overigens geen fan van Sony, maar deze headsets werken fijn. Zeker de NC en ambient sound (de fysieke bediening van de WH1000XM4 vind ik trouwens flut!). Mensen die beweren over geluidskwaliteit zou ik graag een dubbelblinde test willen zien doen. C't deed dat, en mensen horen het verschil niet tussen een MP3 van 192 kbit ('near CD quality') en lossy. Ze denken van wel, maar dat is niet het geval.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 6 mei 2022 17:06]

Fun fact de xm3 klinkt in de meeste situaties beter dan de xm4.
Dat komt door de bredere codec ondersteuning. Meestal zit je op AptX die prima is. Bij de xmr is het of LDAC (wat alleen op Android wordt ondersteund) of SBC. Oftewel je zit in de bulk van de situaties bij de xm4 op SBC IPV LDAC of AptX.

Disclaimer: in totaal ongeveer 10.000 uur ervaring met de xm3 en xm4 samen. Ik twijfel oprecht om terug een nieuwe xm3 als.upgrade voor de xm4.

Primaire voordeel van de xm4 is betere ANC en Multipoint (only SBC codec).

Mijn dt770 staat hier sinds de aanschaf van de xm's stof te happen. Ik vind de xm3 en xm4 in LDAC 999kb/s met goed bronmateriaal (tidal) nauwelijks onderdoen voor de dt770 al hebben ze ieder hun eigen sounds en ANC kost nu eenmaal wat fidelity.
De 3 is dan ook een koptelefoon met de bluetooth technologie van 2018. De 4 (release 2020) was een enorme verbetering wat dat betreft. Al is het wel bedroevend dat wanneer je 2 apparaten verbind de kwaliteit van de audio omlaag geschakeld wordt.

Draadloos en bedraad is echt niet met elkaar te vergelijken. 2 totaal verschillende technieken. De sony kan je overigens ook gewoon bedraad gebruiken.
Sterker nog, het 1e model (MDR-1000X) ondersteunde al LDAC
Nou het eerste model mdr-100abn omdersteund al ldac
Even een vraagje (als ik nog op tijd ben :P).

Ik heb de (toen) veel goedkopere Sony h.ear on 2 Wireless NC in mijn bezit, toentertijd zelfs gratis gekregen bij mijn telefoon. Als ik deze vergelijk met de WH-1000xm4 (die itt tot de 5 wel inklapbaar is) valt het me op dat er inderdaad veel minder codecs worden ondersteund.

Betekent dat ook dat het geluid van de xm4 slechter is dan de h.ear on 2? Dat zou me wel verwonderen eigenlijk.
Heb je een bron dat je 'tegen de krappe bandbreedte van Bluetooth signaal blijft aanlopen' ?

Ik zie dat soort claims wel vaker, niet zozeer over BT maar over fileformaten, versterkers, streamers etc etc. Zeker doordat de doelgroep (audiofielen) nogal van het subjectieve zijn, maar ik kan zo snel niet echt een studie vinden die dit aantoont.

Als ik dan vervolgens even doorzet naar 2022 - wat is de bron van de audio, d.w.z. vanaf CD of stream je van één van de populaire streamingsdiensten ? Heel eerlijk betwijfel ik nl. of er in een dubbel-blind test nl. verschil wordt opgemerkt. Het is een populaire claim, maar het is te vergelijken met MP3 dubbelblind-testen.

Maar misschien heb jij een bron en/of studie waaruit het tegendeel blijkt ?
weet niet of je het mag vergelijken
maar even wat info bij elkaar geraapt
via bluetooth bandwidth mbps en deezer (pick iets zeg maar)

Max data rate
ble 2.1 =1- 3 Mbit/s
ble4 le = 1 Mbit/s
ble5 le = 2 Mbit/s (burstmode)


Basic 64 Kbps - 128 Kbps => 0.13 Mbps
Standard 128 Kbps - 256 Kbps => 0.26 Mbps
High Quality 320 Kbps 640 Kbps => 0.64 Mbps
HiFi 1,141 Kbps 2,282 Kbps=> 2.28 Mbps

dus limiet is ergens tussen 320 kpbs en 1,141 Kbps aan bitrate
dat is ble....
Bluetooth 1.1 - 1 Mbit/s 125 kB/s 2002
Bluetooth 2.0+EDR - 3 Mbit/s 375 kB/s 2004
IrDA-FIR - 4 Mbit/s 500 kB/s
IrDA-VFIR - 16 Mbit/s 2 MB/s
Bluetooth 3.0 - 25 Mbit/s 3.125 MB/s 2009
Bluetooth 4.0 - 25 Mbit/s 3.125 MB/s 2010
Bluetooth 5.0 - 50 Mbit/s 6.25 MB/s 2016

en je kan op de mx3 volgens mij gewoon verbinden op de modus die jij wenst. Als ik mis ben, dat kan ook natuurlijk :), ik ben zelf harstikke tevreden van mijn mx3 en niet echt een Hifi goeroe :)

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 6 mei 2022 15:35]

Krappe bandbreedte van bluetooth? Er is helemaal niks mis met moderne bluetooth. De matige geluidskwaliteit van de Sony komt zeker niet door bluetooth, want er zijn genoeg bluetooth koptelefoons die wel beter klinken. Sterker nog, ik weet vrijwel zeker dat als ik je een Beyerdynamic geef met een versterker die zijn signaal ontvangt via de betere bluetooth codecs, dat je het verschil niet zou horen met dezelfde versterker over USB, en als je het verschil wel kan horen is het verschil zo klein dat het verwaarloosbaar is. Hetzelfde voor hoge kwaliteit MP3 of ander gangbare streaming compressie.

De blinde "compressie bad" gehalte is weer hoog hier.
Dit kun je idd moeilijk met elkaar vergelijken. De meeste mensen met een bluetooth headset luisteren dan ook mp3 / youtube etc wat dan toch al niet zo'n hoge kwaliteit heeft. De meeste horen het verschil overigens amper en vinden vaak een eerlijk geluid niet mooier dan een bluetooth headset. Misschien ook gewenning, of meer bass is beter |:(
De XM4 met draad aansluiten en aanzetten, maakt toch wel een hele goede indruk wat mij betreft. Goed met draad en excellente NC is er dan weer niet. De XM4 met minder zompige bass en meer uitgebalanceerd geluid maakt veel goed.
Die bandbreedte is echt niet het probleem. Vergelijk eens met Bowers&Wilkins of Dali. Die gebruiken dezelfde Bluetooth interface maar klinken aanzienlijk beter. Bij die dingen hoorntje geen verschil tussen bedraad of wireless.
De "4" is op dat vlak al een behoorlijke verbetering tov de "3", maar je blijft tegen de krappe bandbreedte van het bluetooth signaal aanlopen.
Enige kanttekening is dat de "4" geen AptX codecs ondersteunt, terwijl de "3" dat wel nog had.
Geluid en bouwkwaliteit was voor mij de reden om iets anders te kopen. Heb de XM3 en XM4 mogen proberen, de NC was in beide echt fantastisch maar ze voelen aan alsof ze van karton zijn gemaakt en de behuizing kraakt aan alle kanten. Ook is het geluid erg 'consumer' (bass heavy) dus een hoop muzieksoorten vallen af, dynamisch bereik begraaf je dan onder een lading lage tonen. Dat werkt voor mij niet.
Vreemd. Ik heb ook de XM3 en XM4. Je klachten herken ik niet. Misschien toch geen constante quality control?

Vergeleken met mijn (bedrade) Sennheiser HD 599 met hoge bitrate muziekbestanden hoor ik wel een verschil. Het dynamisch bereik is beter, net als het onderscheidend vermogen, stage, et cetera. Helaas kan ik deze hoofdtelefoon niet gemakkelijk meenemen, geen noise cancelling, en is het niet (goed) aan te sluiten op mijn telefoon. Als ik naar draadloze hoofdtelefoons kijk, zijn de Sony's toch voor mij de beste keuze geweest. Ben benieuwd of deze veel beter is.
Ik herken de klachten over de krakende behuizing. Mijn XM3 is al een keer gemaakt. Na 2 dagen kraakte de behuizing alweer. Ik draag hem praktisch alleen aan mijn bureau, dus dit kan niet van het vervoeren gekomen zijn, want hij was in die tijd slechts in 1 kamer.
Ik herken het ook bij mijn XM3, maar is dit zo'n groot probleem dan? Ik hoor het kraken alleen als ik de oorschelpen heen en weer beweeg, en dat is per definitie niet zo wanneer ik ergens naar luister. Ik heb de hoofdtelefoon nu dik 3 jaar, en het is volgens mij gewoon een ouderdomskwaal, smeermiddel op het scharnier dat is uitgedroogd oid. Ik reis er ook bijna elke dag mee, maar wel altijd in de bijbehorende draagtas.
Het is niet het scharnier dat kraakt. Het is de kunststof dat kraakt. Alsof er 2 delen niet goed op elkaar verbonden zijn. En dat gebeurt al als ik mijn hoofd een beetje beweeg. Dus ja, als ik in een rustiger stukje muziek zit, of de koptelefoon op heb vanwege de noisecancelling zodat ik rustiger kan werken, dan valt dat erg op.
Ik heb wat wd40 in de scharnieren gespoten.

Gekraak was direct verdwenen 👍🏻

Of dit verstandig was weet ik niet. Maar het werkt nog steeds perfect.
In plaats van gewone WD40 zou je een beetje contactspray kunnen gebruiken. Is wat minder vettig en elektronica kan er tegen (wordt gebruikt om slecht elektrisch contact door vuil of oxidatie te herstellen). Eerst even proberen op een onzichtbaar plaatsje, maar de meeste kunststoffen kunnen er ook tegen.
Mee eens. Gekraak van de hardware is echt ondeugdelijk en veel te bassy geluid. Leuk voor in het vliegtuig.
Leuk voor in het vliegtuig is een understatement. Fantastisch voor in het vliegtuig. Eén nadeel: eens je dit hebt geprobeerd is het niet uit te houden zonder.

Bassy: dit kan je tot zekere mate corrigeren in de equalizer settings. Het is eigenlijk gewoon een fabrieksinstelling die je verandert.
Hopelijk verbeteren ze ook het geluid, de noise cancelling van mijn XM3 is best goed maar het geluid is vergeleken met goedkopere Beyerdynamics echt ruk.
Ik gebruik die XM3 dus alleen onderweg, thuis of op kantoor pak ik mijn DT700 Pro X of DT770 Pro.
BlueTooth Beyerdynamics?
Wat ben ik blij dat de XM4 mijn duurste koptelefoon is. Voor mij klinkt het hemels, want ik kan het niet vergelijken met audiofiele producten.
… maar het geluid is vergeleken met goedkopere Beyerdynamics echt ruk.”
Je kunt natuurlijk ook gewoon enorm overdrijven. 99% van de kopers is geen audiofiel en merkt hier dus niets van. Als iets echt “ruk” is verkoopt het niet.
Hangt denk ik ook van je muzieksmaak af. Ik luister niet zo graag klassieke muziek op een beats koptelefoon (toegegeven, lang geleden wat ik het geprobeerd heb, misschien is het ondertussen beter) maar ik kan me voorstellen dat hiphop net heel goed klinkt (en je op een zeer neutrale koptelefoon net afknapt op het geluid).

Ik denk dat er meer mensen op de trein naar hiphop dan naar klassieke muziek luisteren (buikgevoel, geen cijfers).
Nou ja, Ruk is een persoonlijke mening. ;-)

Ligt denk ik ook aan de muzieksoort die je graag hoort.
Dat geluid blijven ze doorzetten, en ondanks dat ik daar persoonlijk een andere voorkeur voor heb, maakt Sony in commercieel opzicht de juist beslissing. De meeste mensen houden van het dynamische signatuur waar een platter signatuur saai klinkt. Met de huidige strategie kunnen ze besparen op de kwaliteit van de drivers en op basis van softwarematige tuning een signatuur bieden dat veel mensen prettig vinden klinken en derest van de resources besteden aan de ANC en overige features.

Wat wel een verkoopbare verbetering zou zijn, is de microfoon. En als het mogelijk is, dat de koptelefoon niet terugvalt in wat volgens mij A2DP is tijdens gesprekken. Tot nu toe heb ik dit alleen gezien met de Epos/Sennheiser 660, maar die gebruikt een aparte dongle. Maar met bluetooth 5.2 moet het toch mogelijk zijn om de kwaliteit in orde te houden?
Ik weet niet of iemand het al genoemd heeft hier, maar ik heb ooit gelezen dat bij het nieuwere model van een bepaalde (draadloze) Sony koptelefoon dat de driver in diameter kleiner is gemaakt, en als je dan toch de versie wou met een grotere driver dat je naar het duurdere model moest gaan. die iets van 59 euro meer kostte.
Dat hier een kleinere driver in zit heb ik ook gelezen. Ik kan me alleen niet voorstellen dat ze ook een model gaan aanbieden met een grotere driver. Zeker niet voor een schamele 59 euro. Dan kunnen ze beter gewoon meteen op een euro of 500 gaan zitten en daadwerkelijk de concurrentie aan proberen te gaan met de Apple Earpods en een serieuze driver gebruiken waarvan de output gebaseerd is op de kwaliteit van de driver en veel minder de softwarematige tuning en daarnaast wat extra elementen zoals meer premium materialen in de bouw.
Losse vraag maar waarom zou je 3 sets koptelefoons willen hebben? Wat mis ik?
mooie koptelefoon, maar de manier van opvouwen voor het opbergen is naar mijn mening geen verbetering, de opbergmap is veel groter...
Helemaal eens. Ik heb juist de XM3 afgelopen vakantie gewoon in een bovenvak van een fotorugzak kunnen stoppen door hem op te vouwen. Zonder op te vouwen had deze nooit gepast in de tas.
Is die "veel groter"? Groter wel, maar het is uiteindelijk 1 oorschelp die naar binnen vouwt. Misschien is de opbergtas totaal dunner, omdat de koptelefoon wat slanker is gemaakt.
Dus ik verwacht dat in de praktijk het niet veel uitmaakt, kan de oude makkelijk in je tas of backpak, dan ook de nieuwe.
Jon Prosser poste gister ook de datum 12-05. Samen met deze aankondiging vanuit Sony zelf kan het dus bijna niet fout zitten ;-)
Ik hoop vooral dat de oorschelpen ruimer zijn. Ik heb niet eens grote oren, maar na een paar uur dragen doen mijn oren zeer. Volgens mij is dat gedeelte in de afgelopen revisies nooit aangepast, dus ik vrees het ergste.
Hopelijk klinkt deze beter dan het bass profiel van de vorige modellen. Met EQ aan de gang geweest voor minder bass voor de xm3. Uiteindelijk heeft de app Wavelet mij geholpen. Een app waarbij voor vele koptelefoons een EQ beschikbaar is, zodat ze ongeacht het merk soort van dezelfde geluidsprofiel hebben.
Interessant. Dus een kwestie van de fabrieksinstelling te veranderen. Ik begrijp dat de ingebouwde equalizer naar jouw mening onvoldoende was, maar die Wavelet app dat wel kan? Wil dat zeggen dat het nadien een veel neutraler (beter) geluidsprofiel heeft, als je dat verkiest, nagenoeg op hoogte met de beste?
Nooit geweten, maar wil dat proberen.
Ik snap dat de prefix 'Gerucht' hier niet echt van toepassing is, maar het is ook niet echt 'nieuws'.

We hebben al bevestiging dat dit model er komt. Tot er meer info bekend is over de presentatiedatum en release date, is er eigenlijk toch niks interessant te melden...?
't Is absoluut klein bier - ik zag dit zelf vooral als een soort 'officiële' bevestiging van de eerdere informatie (hoewel de term 'XM5' natuurlijk nog niet is gevallen bij deze teaser). De eerdere berichten waren uiteindelijk toch geruchten. Sowieso is dit afaik de eerste concrete informatie over een aankondigingsdatum. Ik twijfelde ook of dit voldoende nieuwswaardig is, maar vond het daarom uiteindelijk toch wel een kort berichtje waard :)

[Reactie gewijzigd door AverageNL op 6 mei 2022 11:26]

offtopic:
Je kunt natuurlijk ook gaan muggenziften omtrent alle nieuwsberichten op Tweakers.net. Als je het niet wilt lezen, lees je het toch lekker niet :)

Ben benieuwd hoe stevig de constructie is van dit nieuwe model. Als de renders kloppen, lijkt de constructie "fragieler" dan die van de XM4 (welke ik op werkdagen toch al gauw 8 uur draag). De scharnieren lijken wel echt klein, maar goed, tijd zal het leren uiteraard :)
Ik hoop op een multi-BT profielen setup, te gebruiken met meerdere devices dus. Dat zou echt leuk zijn.
Dat kan de XM4 ook al, maar toegegeven best buggy en laggy.

Heb na een aantal Bose QC's versleten te hebben de XM4 gekocht, maar de usability/UX/UI van de koptelefoon, van de alleen-maar-touch controls, de redelijk waardeloze app, buggy Bluetooth multi-device en niet uit te schakelen voiceprompts zijn allemaal nadelen. Ik ben na de XM4 afgetaaid op de Sony's, dus tenzij deze aankondiging al deze punten aanpakt, ga ik toch weer op zoek naar een andere. Mss toch maar weer terug naar de QC's
Is dat van via de App? Ik wil gewoon een switch op het device zoals bij Logitech :(

Ik deel je mening dat die sony app waardeloos is
De enige Sony headset die ik heb ( Sony MDR-7506 ) gebruik ik puur voor studio monitoring. Ben best wel benieuwd naar het geluid van deze. Gebruik voor onderweg en thuis al een paar jaar de Bose 700 serie. Subliem geluid.(kostte ook wel wat)
Hopelijk kraakt het niet als noice canceling aanstaat en je kom bij piepende/btommende geluiden in de buurt, zo als een schuurmachine, dat vind ik erg hinderlijk, de wf-1000xm4 hebben daar geenlast van alleen wh-1000xm4
Hoe goed deze ook zal worden, hij zal niet voor mij zijn. Ik heb met veel headsets last van de hoofdband, na10/15 minuten voelt het alsof er een hele zware harde rand op mijn hoofd ligt. Een dunnere hoofdband is voor mij dus een absolute no-go.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee