'Foto's in restaurant achtergelaten Pixel Watch verschijnen online'

Enkele dagen geleden vroeg Google een handelsmerk aan voor de 'Pixel Watch' en dit weekend kreeg Android Central foto's in handen van een vermeende Pixel Watch die iemand in een Amerikaans restaurant heeft achtergelaten.

De foto's tonen sterke gelijkenissen met renders van de smartwatch die eerder online zijn gezet. Het horloge heeft een rond ontwerp en is vrij bol aan zowel de boven- als onderkant. De draaiende kroon uit de renders is aanwezig en daarnaast heeft hij een enkele aanvullende knop, conform conceptbeelden van Google I/O 2021.

Hoe dik de bezel is, valt niet te zien, omdat er geen foto's zijn waarop de display aan staat met alle pixels verlicht. Er is alleen een foto met het Google-logo; vermoedelijk is de smartwatch daar aan het opstarten. Het zwarte 'schermgedeelte' loopt in ieder geval krom langs de behuizing naar beneden.

Verder lijkt er een poort voor diagnostiek te zitten aan de bovenkant, waar ook de horlogeband aan het apparaat gehecht is. Wellicht is die niet aanwezig in het uiteindelijke model voor consumenten. Ook is een gaatje te zien in de zijkant, waar een microfoon of hoogtemeter achter kan zitten. Aan de achterzijde zit, volgens speculatie van onder andere 9to5Google, de hardware voor een hartslagmeter, een elektrocardiogram en wellicht nog andere gezondheidsfunctionaliteiten.

De handelsmerkaanvraag van afgelopen week bevat weinig informatie. Het betreft een handelsmerk voor 'smartwatches en smartwatch-accessoires' en betreft de naam Pixel Watch. Dat lijkt dus te zijn hoe Google het apparaat gaat noemen. Eerdere geruchten, afkomstig van bronnen van YouTuber Jon Prosser, stelden dat het slimme horloge op 26 mei uit moet komen. Google zelf heeft nog niets onthuld of bekendgemaakt.

Het horloge draait ongetwijfeld op Wear OS 3, de nieuwe versie van het os die een product is van de samenwerking tussen Samsung en Google. Vooralsnog is de Samsung Galaxy Watch4 de enige smartwatch die op dat besturingssysteem draait.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

24-04-2022 • 11:27

114 Linkedin

Reacties (114)

114
112
61
5
0
33
Wijzig sortering
Noem me sceptisch, maar zo'n ding laat je echt niet 'per ongeluk' liggen lijkt me?
:?

Overigens ziet ie er wel vrij dik uit en zo te zien ook geen optie om je eigen bandjes (van je lokale horlogewinkel) te installeren.
Het is niet de eerste keer dat een prototype in een bar is achtergelaten, en zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. Wat me zo direct bij staat is een iPhone 4 prototype in 2010. Als ik me goed herinner ook nog een hele rechtszaak over geweest.
Dit is het eerste wat me te binnen schoot, de dag dat het internet ontplofte met eerste real life foto’s van de iPhone 4.
Wel dat een watch wat lastiger is om te laten liggen dan een telefoon
Dat is waar maar ik doe de mijne ook wel vaak af. Onder andere denkt mijn smartwatch vaak dat ik aan het rennen ben als ik aan het typen ben, dus op kantoor doe ik hem altijd af. Anders is mijn stappenteller waardeloos.
Klopt, daarom zei ik ook 'wat lastiger', aangezien een telefoon bij definitie niet aan je lichaam vast hoort.

Maar zag later op de afbeeldingen dat het gaat om een nieuwe watch, inclusief verpakking.
Kan best een meeting zijn geweest, maar wel vreemd dat je dit zo kan 'vergeten'.
Het verliezen van een toestel/watch die in gebruik is kan ik mij nog meer bij voorstellen.

Anyway blijft gissen, wellicht komen we er nog een keer achter of het een bewuste actie is geweest.
Minder hard op je toetsenbord rammen 😉
Minder hard op je reageren rammen ;)
Oei, ik weet niet wat er hier gebeurd is :+ (geen debounce?)
Ik kreeg het op mijn extra pogingen hieronder, maar werden wel gepost..

Is het dan toeval dat er twee verschillende emoties werden gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Tim Lamein op 26 april 2022 16:16]

Minder hard op je toetsenbord rammen ;)
Minder hard op je toetsenbord rammen 😉
Blijkbaar kan ik er ook niks van
Excuses voor de spam

[Reactie gewijzigd door Tim Lamein op 26 april 2022 10:32]

Nexus 5 of 3 ook. Weet het niet meer precies.
Ja en Apple heeft samen met hun contacten bij de politie een inval gedaan bij een van de medewerkers van Gizmodo.

Ik vind Apple soms erg ver gaan met hun "Gestapo" (de term uit het gelinkte artikel, niet zelf verzonnen).

Als je zelf een telefoon in een cafe laat liggen, gaat de politie echt geen deuren voor je instampen, laat staan dat je er zelf bij mag zijn. Maar als je op Apple hun tenen trapt, is de politie opeens hun priveleger geworden.

Apple heeft me wel eens gecontacteerd voor een baan maar mede door dit soort dingen had ik geen interesse.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 april 2022 17:00]

En toevallig dat degene die het vindt weet dat het een prototype is en het gaat delen dat hij een smartwatch heeft gevonden.
Nieuwe vorm van marketing en kan je gelijk zien hoe het design word ontvangen
Je staat mogelijks op enkele weken, hoogestens enkele maanden van product release. Veel aanpassingen kan je niet meer doen hoor.
Maar je kan wel je productie aantallen aanpassen.
Lijkt me stug, nogal wanhopige vorm van marktonderzoek...
Want marktonderzoek geeft altijd 100% duidelijkheid...
Dit zal niet de primaire methode zijn om volumes te bepalen. Echter, als je hiermee een mega half-dode voorraad kan voorkomen scheelt dat al snel miljoenen.
Het zal niet de eerste keer zijn dat marktonderzoek aantoont dat ontwerp A het beste scoort, maar omdat de vrouw van de marketingdirecteur B mooier vindt, het toch B wordt (ik spreek uit ervaring bij een commercieel marktonderzoeksbureau) 8)7

Zal bij Samsung wel meevallen, maar er zijn grote (Nederlandse) merken die zo hun keuze gemaakt hebben.
Dit is hetzelfde principe als het lekken van aan te kondigen corona maatregelen. De kern zal niet meer veranderen, maar hier en daar nuances aanbrengen op basis van de reacties natuurlijk wel. Plus de communicatie kan worden aangepast worden op hetgeen wat "men" heeft geuit na de gelekte info. Maar het belangrijkste zal zijn wat "gratis" marketing en eventueel hype creëren op deze manier.

Maatregelen zijn iets ingrijpender, dus is het ook beter voor de (on)rust in de samenleving om mensen te laten "wennen" aan hetgeen er wordt aangekondigd, dat is met een telefoon of smartwatch natuurlijk wel een stukje minder :)

[Reactie gewijzigd door Kevv1990 op 25 april 2022 07:56]

Dat design was een jaar geleden al gelekt
Anoniem: 715452
@BruceLee24 april 2022 14:43
Dit “design” bestaal al sinds het eind van de 19e eeuw :)
Noem me ouderwets, maar ik vind dat design het enige juiste design: rond (en niet te dik). Ik bezit veel Apple spul en wil nog meer Apple spul, maar de vierkante Apple Watch staat zeker niet op mijn verlanglijst.
Vorm over functie, genoeg mensen met een android horloge in mijn directe kringen en ronde schermen zijn gewoon niet praktisch in gebruik. Content valt er vaak aan de zijkanten af (behalve bij de meegeleverde apps) en persoonlijk stoor ik me daar enorm aan. Al ‘onze’ content is gemaakt op rechte hoeken en dat zijn we al gewend sinds het papier of de eerste tv.

Het is een mening maar de apple watch was mogelijk ook rond mooier maar content ziet er gewoon zoveel beter/prettiger uit om te consumeren en daar draag je een smartwatch voor toch? (Als het alleen ging om een klokje koop je een gewone horloge)
Al ‘onze’ content is gemaakt op rechte hoeken en dat zijn we al gewend sinds het papier of de eerste tv.
De eerste tv's waren rond :)
Ga ik eens opzoeken, leuk om te weten. Maar goed we zijn toch om een reden* daar vanaf gestapt want de allereerste tv is niet per definitie het definitieve product dat we in onze woonkamer hadden staan denk ik zo :)

* waarschijnlijk omdat het medium, de film rol, ook vierkant was :)
https://pbs.twimg.com/media/EEYNqooXUAAapup.jpg

Het was gewoon makkelijker om een ronde beeldbuis te maken denk ik. Met de tijd werden tv's steeds vierkanter maar nog lang hadden schermen afgeronde hoeken. In de jaren 90 zag je dat nog wel hoor. Met de komst van de flatscreen was het eindelijk echt haaks en plat.
Daar zit het verschil dus: content consumeren. Daarvoor hoef ik gern smartwatch. Mijn (rechthoekige) iPhone, iPad, laptop en tv heb ik voor het consumeren van content. Qua usecase voor de smartwatch volstaan voor mij de vele sensoren en korte, eenvoudige notificaties én de koppeling met de iPhone. Dát moet prima kunnen met een rond design.
Ik blijf idd vooralsnog bij mijn chique Citizen Ecodrive en mijn oude lompe Garmin met zootje sensoren voor het sporten.
Een vierkant/rechthoek al veeele jaren een normale vorm voor horloges. De Cartier Santos stamt bijvoorbeeld al uit 1901. Het is vooral je eigen visie over hoe een horloge eruit moet zien.
Anoniem: 715452
@Rembert25 april 2022 09:55
Ik vind rond ook mooier dan vierkant, maar zal nooit een smartwatch kopen. Ik heb er niks mee en blijf lekker bij een mechanisch uurwerk.
Die afgeronde hoeken hebben ze niet van zichzelf. :+
Dit is al zou oud dat ik mij verbaas dat er nog zo over geschreven wordt.
En je vind iets,
en je weet wat het is,
en de juiste mediakanalen worden ingeschakeld 🤔


Normale situatie,
•je vind iets en gooit het weg omdat je de waarde er niet van kent
•je vind iets en geeft het aan de balie
•je vind iets en houd het zelf
•je vind iets en verkoopt het


Dit soort georganiseerde leaks zijn redelijk kansloos. Om een of andere reden is er een groep die het allemaal serieus neemt.
Echter, er zijn ook mensen die big brother/bachelor island/programma’s op discovery serieus nemen.
Je vind iets en laat het liggen totdat iemand het vind die wel weet wat het is
Gelukkig komt die persoon altijd langs voordat de eigenaar terug is gekomen om het op te halen.
Zal een grote teleurstelling zijn geweest als het er nog lag omdat niemand het wilde hebben.
Dat weten we niet want dat lekt niet uit ;)
Noem me sceptisch, maar zo'n ding laat je echt niet 'per ongeluk' liggen lijkt me?
:?
Ik twijfel ook. Aan de ene kant voelt het als een marketingstunt; aan de andere kant is een prototype vaak niet erg goedkoop. En bovendien moet je dan ook maar nét iemand in dat restaurant hebben die er iets van weet en het daarom gaat delen; menig persoon zal niet zo bij stilstaan bij de nieuwswaarde van deze smartwatch.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 24 april 2022 11:40]

Lijkt mij daarom veel logischer dat een "toevallige" medewerker van Google dit prototype in een "restaurant" heeft "gevonden". En daarna direct weer heeft ingeleverd.
Dus een onbekend persoon claimt dat hij/zij een watch heeft gevonden in een restaurant.

Kan dus net zo goed een Google medewerker zijn die thuis wat foto’s heeft genomen en ze ff gemaild heeft met een leuk verhaal over een restaurant waar hij/zij normaal nooit komt natuurlijk, en dus ook door niemand herkent zal worden :X
Nah, die google medewerker kreeg een grote smak geld voor een interview over het werken bij google (locatie restaurant), heeft daarbij 'per ongeluk' zijn horloge laten liggen. De journalist 'vind' hem dan in een restaurant.
Was de iPhone 4 niet ooit eens in een restaurant per ongeluk achter gelaten?

https://appleinsider.com/...y_apple_software_engineer
Prototypes werden vaker achtergelaten.
In 2010 werd het concept van de iPhone 4 in een bar gevonden. In 2011 het prototype voor de iPhone 4s in een bar. In 2021 het prototype van de Google nexus 4 in een bar. Dat zijn dan de gevallen die het nieuws gehaald hebben.

Of het opzet is? Het zou kunnen, maar onaangekondigd iets achterlaten alsof het verloren is gaat er niet spontaan voor zorgen dat iemand het zal vinden en dan ook nog door heeft dat het een prototype is en dat men dan ook nog publiek daarover aandacht zoekt. Aan de andere kant, als een prototype je als bedrijf veel waard is en ook nog schaars in omloop dan lijkt me de kans niet groot dat ze er zo slordig mee om gaan. Mogelijk zijn dit soort prototypes dus net zo goed bedoeld om te mogen verliezen
Of het opzet is? Het zou kunnen, maar onaangekondigd iets achterlaten alsof het verloren is gaat er niet spontaan voor zorgen dat iemand het zal vinden en dan ook nog door heeft dat het een prototype is en dat men dan ook nog publiek daarover aandacht zoekt.
In alle gevallen hoogstwaarschijnlijk opzet.
Zo'n gadget valt t/m de release onder bedrijfsgeheim. Dus is niet waarschijnlijk dat het buiten het terrein van het bedrijf mag komen. Releases zijn niet frequent. Dingen vergeten gebeurt ook niet heel frequent.
Dat de vinder de gadget aan een reviewer geeft is ook niet erg waarschijnlijk.

Niet erg aannemelijk dus.
Per ongeluk, en inclusief doos zelfs :/
Van een smartphone kan ik mij nog voorstellen, dat je die na een paar biertjes vergeet. Maar een smartwatch?!? En ik vind het altijd wel heel toevallig dat degene die hem vind dan ook gelijk de juiste techsites weet te benaderen. Maar goed, afgezien van dat het niet echt een spannende smartwatch is, dan vind ik wat dat betreft Samsung & Garmin de mooiste smartwatches maken.
Ook alleen een foto van het Google logo. Want even wachten tot hij opgestart was kon natuurlijk niet. Maw de UI mocht nog niet gelekt worden. De bezel is ook wel aanwezig aan de backlight te zien.

[Reactie gewijzigd door jip_86 op 24 april 2022 16:01]

Apple ook ooit overkomen. Gizmodo werd daarna geweerd van events. https://gizmodo.com/how-apple-lost-the-iphone-4-5520438. Blijft mensen werk :).
Misschien komen er nog mooie metalen verloopjes naar normale aansluitingen?
Kun je eindeloos over speculeren, maar het lijkt met niet erg waarschijnlijk. Wanneer je iets met opzet achter zou laten voor hype en "marketing", dan kan het net zo goed ingepikt worden door iemand die het voor zichzelf houd en geen foto's deelt.

Maar goed, een "met opzet" verhaal is veel spannender en dus geven veel mensen daar de voorkeur aan.
Draaidje op Reddit van de persoon die het heeft gevonden/openbaard. Met uitleg waarom alleen het logo in beeld etc.

Lhttps://www.reddit.com/r/...e_pixel_watch_to_android/
Dat lullige chromekleurige draaiknopje gaat hopelijk nog een designbeurt krijgen. Waarom zou je op je moderne smartwatch zo'n ielig prutsdingetje willen hebben?
Zodat je kan scrollen zonder dat je vinger voor het scherm zit. Het scherm is zo klein dat scrollen eigenlijk niet te doen is (je ziet immers niet zo goed wat je doet) dat een oplossing als een crown (net zoals de Apple Watch) heel fijn werkt.
Dat probleem heeft Samsung jaren terug al opgelost, en durf zeker niet beweren dat zij de eerste waren om het te doen. Zet er een draaiende bezel overheen.
Nee, ik vind een kroontje veel fijner werken. Heb het ook op de Apple Watch.vind het er ook veel mooier uitzien, dan zo'n grote draaibare bezel.
Zo'n draaibare bezel zie je niet eens :D
Het is lelijk. Dus als jij daar wel de behoefte in hebt kun je bij Samsung daarvoor aankloppen. Google heeft andere keuzes gemaakt.
u vind het lelijk, ik vind het stijlvol.
Maar aan de bezel draaien in veel gemakkelijker dan aan een kroontje.

Helaas met Wear OS werkt het draaien aan de bezel niet altijd meer :( en moet je toch verplicht met je vinders op het scherm.
Daar kan ik over meepraten. Door een bug op mijn PineTime moet ik de tijd af en toe opnieuw instellen, maar echt lekker gaat dat niet, zo op het scherm zelf. En dan heb ik nota bene vrij smalle vingers. Zo'n kroontje is dus zeker een nuttige toevoeging. :)
Krijg ook een beetje fisherprice gevoel bij dit ding maar dat geldt net zo goed voor Apple watch. Ik vind eigenlijk enkel de Garmins goed. Stoer en solide. Dit is echt speelgoed. En waarschijnlijk weer elke nacht laden :')
nog los van het knopje, het bolle scherm lijkt mij ook heel kras gevoelig. Oftewel alleen te gebruiken als je nooit iets met je handen doet.
Dat lullige chromekleurige draaiknopje gaat hopelijk nog een designbeurt krijgen. Waarom zou je op je moderne smartwatch zo'n ielig prutsdingetje willen hebben?
Dat duidt er op dat het een horloge is waar een ketting aan hoort.
Betekent dat je een vestje moet gaan dragen waar de ketting aan hoort en met vestzak waar je het kleinood in moet laten glijden.
En de ketting moet van goud zijn.
Dat 'prutsdingetje' vraagt dus nog wat extra investeringen wil je mee kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 24 april 2022 19:23]

Jammer dat er geen gebruik gemaakt wordt van gewone 20mm of 22mm bevestiging voor horlogebandjes.
Dan kan je geen geld verdienen aan de verkoop van bandjes
Maar je kan de horloge wel blijven gebruiken als Google nogmaals beslist om dit project te schrappen. 🙈
Waar willen ze nou geld aan verdienen, de verkoop van horloges, de verkoop van advertenties dankzij de data die ze met die horloges binnenharken, of de verkoop van bandjes?
Al die mensen die het horloge niet kopen vanwege niet-standaard bandjes, of hem om die reden eerder afschrijven, kosten meer dan wat ze met verkoop van bandjes goedmaken. En de Chinese kopieermachine zorgt er uiteindelijk toch wel voor dat bandjes voor weinig te krijgen zijn.
Slimme manier van de marcom afdeling om veel buzz te genereren.
Dat zou dan een zeer slechte zet zijn van je marcom afdeling omdat je niet weet wat er mee gaat gebeuren. Iemand kan het gewoon bij de verloren voorwerpen leggen, of erger, gewoon in de vuilbak gooien als achtergelaten afval. Iemand kan het mee naar huis nemen en het ziet nooit nog daglicht. Het kan verkocht worden op ebay of een andere koopjessite, ... . Er is geen enkele garantie dat dit ook maar enige buzz gaat genereren als je dat doet, maar ondertussen verlies je wel de controle over een prototype.
Je trapt er met boter en suiker in.

Het is niet 'achtergelaten door iemand'.
Dat is een naïeve gedachten. Je laat achter wat heel wat lijkt. Je hebt de controle over de specs die je achterlaat.
Stap 1: bel een nieuwsoutlet en spreek af met een journalist bij een bar, en overleg wat je van plan bent.

Stap 2: laat “per ongeluk” je horloge achter

Stap 3: buzz
Waarom denken bedrijven dat het 'per ongeluk' gaat werken? Ik heb dan altijd zoiets; als je zo met je producten omgaat, hoe ga je dan om met gebruikersdata.. log je dan ook alles 'per ongeluk'?

Als ze zo slordig om gaan mogelijk nieuwe producten, dan wil ik niet weten hoe het er verder achter de schermen gaat.

Het is een marketing truc, ik weet het.. maar vind dit zo slecht

[Reactie gewijzigd door moonlander op 24 april 2022 12:15]

Waarom denken bedrijven dat het 'per ongeluk' gaat werken? Ik heb dan altijd zoiets; als je zo met je producten omgaat, hoe ga je dan om met gebruikersdata.. log je dan ook alles 'per ongeluk'?
Dit gaat om Google he, daar hoef je jezelf dat niet af te vragen :P
Je bepaalt zelf welke specs je deelt. Dit is niet het horloge zoals het door de R&D afdeling is ontwikkeld. Dit is het marcom afdeling exemplaar. Geheel gecontroleerd dus. Inclusief misleidende specs en proefballontjes.
Maar ze delen helemaal niks, de hebben iets verloren schijnt.. Super slecht dat het elke keer zo gaat. Wees gewoon eerlijk en deel het zelf ipv net doen alsof je iets bent verloren. Het lijken wel kinderen.
Dat ding lijkt me onnodig dik. Ik hoop niet dat dit echt het uiteindelijke ontwerp is. Ik zie een pixel watch best zitten maar dit is toch wel een fatty.
En dat afzichtelijke chroom aan alle kanten. Fijn om op een zonnige dag je stuurwiel vasthouden tijdens het rijden. Dacht dat de schittering van de Apple watch al vervelend was maar het kan dus duidelijk nog erger. Ook dat ronde ontwerp is overbodig, vorm over functie. Ik vind de Apple Watch ook niet bijzonder mooi ontworpen maar al die ronde smartwatches zijn nog een stap vreemder.
Ook dat ronde ontwerp is overbodig, vorm over functie.
Vaak vind ik inderdaad functie belangrijker dan vorm. Maar bij iets wat je de hele dag op je lichaam draagt, wat toch ook vaak als soort van sierraad wordt gezien, vind ik dat vorm ook wel wat mag zijn. En zelf heeft het mij altijd verbaasd dat nou juist Apple, die toch wel regelmatig vooral voor de fancy vormen gaat, voor een vierkante blokje met een bandje eraan is gegaan. Uiteraard is smaak persoonlijk, maar ik vind Apple Watches er echt uit zien als wat ik verwacht op Aliexpress te kopen.
Heb totaal geen last van mijn Apple Watch tijdens het fietsen, ik heb de afgelopen 2 jaar dagelijks naar werk gefietst dus ook in de zomer met zonnig weer.
Stuurwiel slaat op auto. Een fiets heeft geen rond stuur ;)
Ik draag al sinds de eerste Watch een stalen versie (die dus meer glimt) en ken dit probleem in de auto ook niet. Ook niet meer stalen analoge horloges overigens, dat lijkt mij daarom dan ook geen serieus issue.
Persoonlijk vind ik rond dan wel weer fijn. Ik heb nu een Amazfit en deze is een heel stuk dunner schijnbaar. Raar dat een groot bedrijf als Google mee wilt spelen maar dan niet een smartwatch kan maken die er aantrekkelijk uitziet. Krijg er een beetje Microsoft Zune vibes bij. Iets met een klok en een klepel.
Ten eerste : dat chroom zit aan de onderkant, heb je dus relatief weinig last van. Ten tweede : het glas van het scherm weerkaatst zonlicht net zo goed dus ik zie het probleem van glimmend 'metaal' niet zo. En ten derde: tientallen jaren moest je verdomd goed zoeken naar een horloge dat geen volledig verchroomde kast had, en ik kan me niet heugen dat ik ooit iemand heb horen klagen over schitteringen. Daar is namelijk een oplossing voor, dat heet zonnebril.

Bij analoge horloges is een ronde kast functioneel, en een rechthoekige 'form over function'. Bij Smartwatches is dat min of meer omgedraaid. Maar dat is niet erg, horloges (al dan niet smart) zijn per definitie modieuze luxe-artikelen die sterk aan smaak onderhevig zijn.
Misschien een manier om de sensoren aan de onderkant dichter op de huid te drukken zonder zo'n vierkant eilandje nodig te hebben?

En Google zal ook wel op zoek zijn naar een uniek ontwerp tov. alle andere Android watches.
Het doet mij dan weer denken aan een zeker document over Pieter Omtzigt, dat eigenlijk een jaar lang het nieuws heeft bepaald.
Anoniem: 562971
@hooibergje24 april 2022 12:21
Klopt, maar dat document was niet vergeten maar slordig terug gestopt in de stapel ;)
Ik vind vooral de maximalisering van de verkrasbare oppervlakte leuk 8)7
Ik hoop echt op een volwaardige concurent voor de Apple Watch, mijn geliefde apple watch is eigenlijk een van de hoofdredenen dat ik weer een Iphone heb gekocht. (die ik eigenlijk veelste duur vind)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee