TikTok komt met onzichtbare 'vind ik niet leuk'-knop voor reacties

TikTok komt met een 'vind ik niet leuk'-knop voor individuele reacties op het platform. Als een gebruiker de functie gebruikt, is het alleen zichtbaar voor TikTok en voor hem of haar, maar niet voor makers of andere gebruikers.

Gebruikers kunnen de knop gebruiken om te zeggen dat ze een reactie irrelevant of ongepast vinden, zegt TikTok. Dat de 'vind ik niet leuks' onzichtbaar zijn voor andere gebruikers of makers, is om te voorkomen dat makers gedemoraliseerd raken of dat gebruikers het andere gebruikers kwalijk nemen dat ze op de knop hebben gedrukt.

TikTok gebruikt de input over 'vind ik niet leuks' vervolgens om te bepalen hoe hoog de reactie komt te staan. Er is al langer een openbare manier om een reactie te liken. TikTok zet gelikete reacties hoger en waardeert een like van de maker van de video het hoogst.

De knop komt naast de optie om een reactie te rapporteren. Er was al langer een manier om een gebrek aan interesse in de video aan te geven in de app, om zo als gebruiker te voorkomen dat het algoritme soortgelijke video's aanraadt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

14-04-2022 • 06:54

69

Reacties (69)

69
69
31
3
1
30
Wijzig sortering
Wordt ik nou zo oud...

Ik snap echt niks van platformen die hun dislikes verstoppen, de dislike is juist ongelofelijk handig.

Laten we eens naar youtube kijken, de dislikes waren zo ongelofelijk handig, slechte tutotrial? -> veel dislikes. Foute informatie? -> veel dislikes. Je snapt het ondertussen wel, het helpt je om meteen een video te kunnen skippen, of op z'n minst kritisch te kijken naar de video die je kijkt, blijkbaar is dit niet meer gewenst in het huidige sociale media klimaat.

Want het draait natuurlijk tegenwoordig om die "watch time" op alle platforms, zo lang mogelijk je audience op je platform houden kosten wat kost, als er ook maar iets is wat er voor zorgt dat iemand een video niet zou kijken, doordat deze veel dislikes heeft is dat natuurlijjk zonde.

Maar laten we niet vergeten wat altijd de hoofd-reden is voor het niet zichtbaar hebben van dislikes, adverteerders en de giga bedrijven, want vrijwel iedereen weet dat de youtube dislikes weggehaald zijn, ondanks wat youtube claimt natuurlijk, om "dislike bombing" tegentegaan. Bedrijven vonden het niet zo leuk dat men niet mee ging in de koek die zij verkochten.

Ik heb geen goed woord over voor platforms die hun dislikes verstoppen.
Dislike is negatief. Negativiteit zorgt voor minder 'watch time' of 'engagement'. Vooral als een negatieve spiraal gecreëerd wordt. Puur psychologisch spelletje om te zorgen voor meer winst.

Het draait bij Youtube, Facebook, TikTok en whatever om de centen. Het levert ze geld op door te zorgen dat gebruikers in een positieve sfeer blijven zitten. Of dit nou terecht is of niet, doet er niet toe.

Loopt samen met waarom o.a. Youtube en Facebook niet willen dat je feeds op basis van datum zichtbaar zijn. maar dat ze dit voor je in willen vullen.

In principe maken ze maximaal misbruik van de menselijke psyche. Boven op de enorme hoeveelheid misbruik die ze er al van maken met hun datamining en manipulatie d.m.v. ads en 'recommended'.

De negatieve aspecten van ons kapitalistisch systeem. Het moet altijd meer geld blijven opleveren tot het helemaal uitgeknepen is. De winst moet elk jaar blijven groeien, ten koste van al het andere.
Ik snap het ook niet, al die redenen die je hier opnoemt en het speelt "fake news" ook nog in de hand.

Hoe kun je groeien van je fouten als niemand je dat zegt.

Het is zo bizar je ziet het op steeds meer digitale vlakken. (goede) Features verwijderen in software oplossingen/services i.p.v. toevoegen of behouden. Kijken de nieuwe generatie developers/aandeelhouders alleen maar naar wat er op dit moment "woke" is?

Super cool dat "woke" zijn maar om mij heen zie ik mensen steeds ongelukkiger worden. Ik vraag mij af hoe dit komt. Ik heb wel een idee "de perfecte wereld waar alleen positieve prikkels en vibes zijn toegestaan"

Ander voorbeeld: Games. Tegenwoordig zijn op een enkele grote AAA publishers na het de Indie ontwikkelaars die goede games maken met weinig middelen. (Teardown? Hell let Loose? Foxhole? ect)
Helemaal met je eens! Dislikes zijn handig voor de gebruiker, maar de gebruikservaring staat lager in prio dan winst. Kijk naar het businessmodel: je wil dat mensen engaged blijven op je platform, zoveel mogelijk tijd doorbrengen. Graag in inferieure maar winst-gevende content.
Er zitten veel meer aspecten aan dan alleen dit. Het is ook een manier om trollen minder ruimte te geven namelijk. En dat vind ik persoonlijk wel heel waardevol.
Voor Youtube heb je helemaal gelijk, maar voor tiktok maakt het weinig uit. Je zoekt niet echt naar specifieke videos, je kijkt meer naar wat er langs komt van de mensen die je volgt. Liken is en disliken is eigenlijk alleen relevant voor tiktok's algoritme voor hoe vaak de video getoond moet worden en voor de maker van de video zelf.
Mee eens op Youtube was het wel fijn om te zien of een video de moeite waard is.
Wat is dat toch met de handjesvasthoucultuur van tegenwoordig?
Waarom mag niemand zien dat er ook mensen zijn die iets niet leuk vinden?

Doet me een beetje denken aan Idols van vroeger. Ja, mijn moeder zegt dat ik zo goed kan zingen…
Ik snap het ook niet. Bij de KNVB wilden ze in de jeugd geen winnaars of verliezers meer doen na een wedstrijd, want verliezer zijn is zo zielig. Dat soort fratsen, het is echt te zielig voor woorden. Bij pokemon go pvp kan ik mijn rating niet meer zien.

Je hebt al zoveel mensen in de wereld die volledig immuun zijn voor kritiek en denken dat ze zelf altijd gelijk hebben. Zo kweek je er nog meer. Want goh wat is het zielig als je een keer op je bek gaat. Dat zijn geen leermomenten ofzo.
Op je bek gaan? Wat is dat?
De nieuwe generaties gaan daar echt niet mee om kunnen gaan.. Als het je niet geleerd wordt komen klappen 10x harder aan.
Depressie generatie incoming..
Man man man, ik weet niet hoe oud je bent maar deze reactie laat je echt niet jong klinken.

Mijn generatie krijgt genoeg klappen, meer dan genoeg als je het mij vragen mag. Dat we geen dislikes kunnen zien maakt ons echt niet zwakker, het is niet alsof dit de pilaar is die onze samenleving omhoog houd 8)7

Ben zelf niet echt een fan dat ik dislikes niet kan zien, maar ik waardeer het wel dat ik evt. gewoon naar een platform kan gaan en niet geconfronteerd hoef te worden met negativiteit. Zie daar al genoeg van als ik het nieuws aanzet
Je krijgt voor deze reactie een participatie trophee! Mijn echte mening mag ik niet meer geven want dat kan iemand pijn doen.
Dus hou ik stilletjes mijn mond en rot alles langzaam door.
Einde sarcasme :+ .

Ik begrijp je punt, en een dislike button is ook geen vervanging van constructieve feedback. Je leert er vrij weinig van.
Aan de andere kant zie je dat op het internet dat iedereen zich direct op zijn teentjes voelt getrapt en direct wil censureren (want haatspraak) en dat is echt niet alleen de jonge generatie. Het gaat een open discussie tegen.

Iedere generatie heeft zo zijn ding; denk ook dat door de komst van het internet alles veel zichtbaarder is; met name de extremen.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 22 juli 2024 17:32]

Aan de andere kant zie je dat op het internet dat iedereen zich direct op zijn teentjes voelt getrapt en direct wil censureren (want haatspraak) en dat is echt niet alleen de jonge generatie. Het gaat een open discussie tegen.
Het probleem is dat als je constant in die discussie gegooid word dat je het ook wel eens zat bent.

Ik doe gewoon lekker mijn ding, en ineens heb ik iemand in mijn replies die me even komt vertellen hoe vreselijk het is dat ik transgender ben of dat ze er op tegen zijn. Heel leuk, maar dat is geen discussie meer voor me. De eerste paar keer had ik nog wel de energie om mezelf te verdedigen maar inmiddels is het gewoon block, report & ignore. Een discussie is wanneer beide partijen dit gesprek aan willen gaan met elkaar.

Veel mensen die beweren dat de generatie gevoelig is zit niet diep genoeg in social media platformen om te ervaren wat je allemaal voor je bakkes krijgt. (Of behoort zich niet tot een minderheid die onder aanval ligt)
Daarom vind ik het prima dat een platform soms gewoon geen discussies wil, het hele reactie systeem van tiktok bevorderd dit bijvoorbeeld ook niet en zo zie ik het daar graag.

EDIT: Om terug te komen op het missen van een downvote count, op tiktok vind ik dit dus prima. Op YouTube vind ik dit cruciale functionaliteit op videos en zou het daar graag ook wel terug zien.

[Reactie gewijzigd door smiba op 22 juli 2024 17:32]

Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor het deelnemen aan een discussie.
Negeren is te leren.
“Ja ik heb niet geleerd met tegenslagen om te gaan, want op TikTok kon ik mijn dislikes niet zien.”
Je bedoelt: "Ja ik heb niet geleerd met tegenslagen om te gaan want iedereen heeft me altijd de hand boven het hoofd gehouden."
+2 = informatief. Dit is gewoon een 0, hoogstens een +1.
Niet dat het iets gaat helpen dat ik deze reply maak. De -1 wordt ook al jaren gebruikt als "ik vind dit niet leuk :( "

[Reactie gewijzigd door voxl_ op 22 juli 2024 17:32]

Mijn reactie is zeker niet informatief, maar ik zie ook niet waarom die offtopic zou zijn. Ik probeer juist de discussie weer terug naar het onderwerp dislikes op TikTok te brengen, vanaf het "rubbertegelgeneratie" gesprek.
Sure, was ook meer voor Dooxed bedoeld. "+2 hilarisch" had ten eerste niet eens een comment hoeven zijn, en ten tweede een verkeerde interpretatie van het puntensysteem.
Anoniem: 562971 @Meliscool14 april 2022 09:44
Op je bek gaan? Wat is dat?
Zoals Hans Kazàn eens (vrij vertaald) zei...

"Het leven bestaat uit vallen en opstaan, ik stop pas als opstaan niet meer gaat..."

PRACHTIG!! _/-\o_
En zó krijg je doorzetters. Mooie quote!
Misschien moeten ze Henny Huisman laten zingen bij de KNVB: 'Maar zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn... Want wie niet tegen z`n verlies kan die is maar zielig hoor'.

[Reactie gewijzigd door Marzman op 22 juli 2024 17:32]

volledig mee eens maar waarom zou je in godsnaam tiktok gebruiken? Het probleem is niet likes en dislikes, en wat dat met ons gedrag doet, het probleem is dat wij alles wat we doen met anderen aan het delen zijn en dus geen intrinsieke gevoel meer hebben bij eigenwaarde. Het gaat allemaal om wat die ander denkt, gemeten met plaatsjes van je katten of van je baby of een dansje. We zijn sociale dieren maar dat betekent niet dat je 100% van jezelf bloot stelt. We hebben een volledig extroverte samenleving waarin waarde gemeten wordt aan likes en dislikes, wat een bizarre ontwikkeling. De neppe selfie smile van mensen die zich er bewust van zijn dat ze op de foto gezet worden.

sorry, dat moest er even uit ...
O.b.v je rant is het duidelijk dat je geen idee hebt wat tiktok is.
Want Tiktok zit vol met introverte mensen die niet de hele dag dansjes willen laten zien of hun oninteressante mening delen?
Los van die paar 'civic journalistst' die nieuws uit oorlogsgebied delen?
Want Tiktok zit vol met introverte mensen die niet de hele dag dansjes willen laten zien of hun oninteressante mening delen?
Volgens mij heeft Tiktok rond de 1 miljard gebruikers. Denk je dat ze allemaal dansjes doen of bekijken?
Het gaat er mij om dat ik niet begrijp waarom je alles wil delen op een platform met 1 miljard gebruikers (bij wijze van spreken)! Ik zie zelf de aantrekkingskracht van dat soort platforms niet. Ik deel dingen met familie en vrienden via whatsapp omdat ik al een sociale band heb met die mensen en het delen die band versterkt. En ik zit in een paar reddit groepen om informatie te delen (maar dus niet persoonlijke info) over waterkoeling of een spel. Persoonlijke dingen delen met een anonieme groep is voor mij helemaal niet interessant.
Sowieso is een op de drie posts reclame voor een product of een filmpje van een influencer.

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 22 juli 2024 17:32]

Ik snap wat je bedoeld, maar in de basis is dit natuurlijk gewoon puur 'leuk gevonden willen worden'. Als je dit reflecteert naar de jeugd (12-25), dan zie je dat men graag 'leuk/goed/interessant/apart' gevonden wil worden. (disclaimer: niet iedereen in deze leeftijdscategorie vindt het allemaal even belangrijk, en ook groepen buiten die leeftijdscategorie kunnen het juist heel belangrijk vinden, maar even voor z'n algemeen)

Kijk naar specifieke merken die geuit moeten worden bij bijvoorbeeld kleding. Je zag (ziet?) een hele periode kinderen lopen met Björn Borg onderbroeken van veel te veel geld (geen waardeoordeel naar wie dan ook die het gewoon fijne onderbroeken vinden), en dat je dan de band van het merk moet kunnen zien. Logootjes op kleding, enz. enz. enz.
Het maakt onder aan de streep niet uit of het echt is of niet. Als het logootje er maar op staat.

Toen ik op de basisschool (eind jaren 80, begin jaren 90) zat was je helemaal de bom als je je Nike Air (Max/360) schoenen had die je had lek gestoken.

Je ziet het nog sterker met bepaalde subculturen (emos, skaters, hippies, gothics, gabbers, enz. enz. enz.). De 'leden' van die groepen willen vaak 'anders/apart' zijn dan 'mainstream' en willen dat vaak graag heel erg hard uitstralen.

Er is domweg een bepaalde behoefte om leuk/goed/apart gevonden te worden bij (ik denk iedereen, maar sterker bij) bepaalde groepen.

Bovenstaande is er nu natuurlijk al sinds jaar en dag. Echter: Sinds de komst van sociale media die je creativiteit aansporen (Zoals vroeger Instagram met leuke fotootjes (nu meer een reclameplatform voor bedrijven met wat losse creatieve fotootjes ertussen), en nu dus Tik Tok) , zie je dat vooral diezelfde groep graag 'leuk/stroer/cool/gek' doet voor diezelfde bevestiging. Het voordeel is, is dat in principe iedereen dezelfde kansen krijgen om er aan mee te doen. Om bepaalde schoenen te kopen, heb je een bepaalde hoeveelheid geld nodig. Om een mallotig filmpje te maken, heb je alleen maar een telefoon nodig.

Het verschil met zaken als TikTok/Instagram en bijvoorbeeld WhatsApp/Reddit is dat die laatste meer bedoeld zijn voor inhoudelijke tweewegcommunicatie. (Beide op een andere manier nauturlijk). Platformen als TikTok/Instagram hebben als doel dat je een schreeuw de wereld in doet en dat men daar op reageert.

Ik voorspel/verwacht overigens dat wanneer (niet als, maar wanneer) TikTok straks meer bedrijfs-filmpjes gaat krijgen dan 'sociale filmpjes', dat het platform dan ook zal afzwakken, net zoals is gebeurd met Facebook en Instagram, die in de praktijk meer reclame/bedrijf-posts bevatten (de like en deel troep zegmaar) dan 'echte sociale content'. Dit zal nog harder gaan, wanneer het volgende platform ook iets gaat aanbieden.

Als voetnoot: Ik heb persoonlijk ook helemaal niks met TikTok. Heb er ooit is een beetje op rondgekeken, maar na een kwartiertje had ik het wel gezien :) (Ben er denk ik te oud voor)
TikTok is gewoon een leuk platform voor kort tot middellange videos, soort van Vine maar dan met een minder sterk tijdslimiet op de videos.

Vind het zelf leuk om daar doorheen te gaan, ik zie leuke verhalen van mensen, comedy en andere interessante content. Zit ook genoeg troep op, maar als je deze content door-swiped (of zelfs aangeeft "vind ik niet leuk") dan weet het algoritme vrij snel wat je wel en niet wil zien.
Kun je die toelichten? Want op zich is het best raak. Aan de hand van een aantal 'likes' op internet wordt zelfwaarde gemeten. Dat is op tiktok niet anders. Het is zelfs zo dat tiktok juist hiervoor ontwikkeld is. Als men niet meer kan reageren is de lol er af en is het platform dood.
Aan de hand van een aantal 'likes' op internet wordt zelfwaarde gemeten.
Als jij bijvoorbeeld instructie videos maakt op youtube zal je ook letten op het aantal views en likes die je krijgt. Het is een graadmeter voor de kwaliteit van je content dus die metrics zijn altijd interessant ja.

De OP begint de rant met "waarom zou je tiktok gebruiken" en gaat vervolgens verder met de aanname dat iedereen content plaatst met als doel hun eigenwaarde te vergroten. Maar dit fenomeen kan je overal op internet tegen komen of het nou om tiktok likes gaat of upvotes op je tweakers comment.

[Reactie gewijzigd door sucramabu op 22 juli 2024 17:32]

Views en likes heeft helemaal niks te maken met de kwaliteit van de content, maar alles met de populariteit van je channel. Ik heb ook een instructie video op youtube hoe je een lamp verwisseld in een Ioniq (auto). Vrijwel elk commentaar is dat het hun zeer geholpen heeft. Het is slechst 14K keer bekeken en 120 likes. Het is wel de best bekeken clip op mijn channel :)
O.b.v. je commentaar is het duidelijk dat je het bericht niet goed hebt gelezen.
Dat is letterlijk waar heel TikTok om draait.
Vrij simpel, likes leveren geld op door populariteit en daarbijhorend advertenties. Dislikes leveren niks op. Het is voor de platforms erg belangrijk dat er zoveel mogelijk "viral" gaat en alles positief is voor maximaal advertentie inkomsten.
Waarschijnlijk omdat het nergens op slaat. Het is een beetje zoals dat mensen bepaalde films een 1.0 geven op IMDB, puur omdat die persoon niet de doelgroep zijn. Die 1.0 slaat werkelijk nergens op. Werkelijk geen enkele film is slechter dan Trolls 2 (die uit 1990, niet de tekenfilm). Wat ik wil zeggen; mensen die iets niet leuk vinden zijn vaker geneigd om hun ongenoegen te uiten en die extreem te uiten. K3 is niet mijn muziek, maar het slaat nergens op als ik hun muziek een 1 zou geven of een duimpje omlaag. Ik ben immers niet de doelgroep.
Maar het geeft wel aan dat de muziek niet voor iedereen is...

Ik bedoel, in dit soort gevallen zal een groot deel een like geven en een groot deel een dislike. Daar kan je conclusies uit trekken, namelijk dat het niet voor iedereen is. Op basis van comments oid kun je gaan inschatten of het iets voor jou kan zijn of je kan het gewoo proberen.

Als iets alleen maar dislikes heeft heeft dat vaak een reden, dan is het gewoon ruk. Dekt de lading compleet niet, is compleet nutteloos, etc. Dan kan je die 99 vd 100 keer skippen omdat het echt niks is.

Maar nu heb je helemaal geen referentie meer... Je ziet alleen nog maar likes en als het er niet veel zijn weet je niet of het is omdat het slecht is of omdat het gewoon niet zoveel bekeken is.

Dat iets verkeerd gebruikt wordt door een deel van de mensen wil niet zeggen dat het dan maar weer afgeschaft moet worden.

Maar uiteindelijk is het waarschijnlijk allemaal vooral geen negatieve publiciteit hebben, alles moet maar goed en positief zijn, kritiek is moeilijk en levert dit weer meer inkomsten op.
Wat jij nu indirect beweert is dat content die slechts voor een beperkte doelgroep is, maar zoveel mogelijk afgestraft moet worden. Ik denk dat een hoop volwassenen K3 maar niks vinden. Als iedere volwassene K3 een dislike zou geven, zouden ze veel meer dislikes dan likes krijgen en is het dus in jouw definitie gelijk aan "troep", vanwege hun like:dislike ratio. Terwijl het voor kinderen best leuk zou kunnen zijn. Ik erger me ook groen en geel aan die suffe liedjes van Cocomelon, waar m'n dochter vaak naar kijkt, maar zij vind het geweldig. En, welke muziek is nou wel voor iedereen? Er zullen best mensen van opera houden (anders bestond het niet), terwijl ik er moordneigingen van krijg.

Wat je dan dus krijgt is dat niemand meer content voor een beperkte doelgroep zal willen maken, omdat het toch afgestraft gaat worden met dislikes. Wat je dan overhoudt is eenheidsworst. Zitten we daarop te wachten?

Maar eigenlijk vind ik al die social media rommel en het verzamelen van likes maar niks. Ik zal er wel te oud voor zijn. Misschien moeten ze de likes ook weghalen? :+
Hmmm, zo kwam het misschien over maar zo bedoelde ik het niet :)

Ik ga er, enorm naief als ik ben, vanuit dat de meeste mensen logisch zullen handelen... En dat de meeste volwassenen in dit geval geen actieve dislike zullen geven omdat die ook beseffen dat de content niet absoluut slecht is, maar gewoon niet hun ding. Dat er een (te groot) deel van de mensen totaal niet logisch kan nadenken en al kwijlend op alle dislike knoppen ramt is een ander verhaal.

Als iets heel veel dislikes, maar ook genoeg likes, heeft dan heb ik al in mijn hoofd dat het niet zo zwart/wit is. Net als de meeste 1-sterren reviews, 9 van de 10 keer is het echt een onzin argument en die negeer ik dan ook... als er maar genoeg positieve tegenover staan.

Bedoelde meer te zeggen dat je verder moet kijken dan alleen het aantal dislikes, maar dat dislikes zeker een indicatie en waardevolle toevoegen (kunnen) zijn.

In mijn geval 'oplossings' filmpjes op youtube, als iets 100 likes heeft en 1000 dislikes dan is dat eigenlijk altijd omdat het alleen clickbait is en er geen enkele oplossing wordt aangedragen.

Als iets 100 likes heeft maar 0 dislikes, mjah... trek ik ook nog geen conclusies. De aantallen zijn dan nog laag

Als iets 1000 likes heeft maar 100 dislikes dan is het waarschijnlijk goede content.

Maar het is wel waar dat de klagende trolls over het algemeen een issue zijn, het weghalen van de mogelijkheid om de klagen lijkt me alleen niet de oplossing.
@HerrPino je duid hier naar een beoordeling vanuit eigen beweging. Dit is hier niet van toepassing. Er zit een groot verschil tussen een platform die iemand content voorschuift omdat het platform denkt dat diegene het leuk zal vinden. Ik krijg van Spotify verschillende artiesten in Release Radar en Discover Weekly, ik dislike "meteen en hard" wanneer iets mij niet bevalt. En ik heb plug-ins (icm Spicetify) die ervoor zorgen dat ik dan ook echt niet meer dergelijke soort muziek krijg, ongeacht wat Spotify probeert aan te smeren. Dat is hetzelfde als een 1.0/10.0 geven.

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 22 juli 2024 17:32]

Waarschijnlijk omdat het nergens op slaat. Het is een beetje zoals dat mensen bepaalde films een 1.0 geven op IMDB, puur omdat die persoon niet de doelgroep zijn. Die 1.0 slaat werkelijk nergens op. Werkelijk geen enkele film is slechter dan Trolls 2 (die uit 1990, niet de tekenfilm). Wat ik wil zeggen; mensen die iets niet leuk vinden zijn vaker geneigd om hun ongenoegen te uiten en die extreem te uiten. K3 is niet mijn muziek, maar het slaat nergens op als ik hun muziek een 1 zou geven of een duimpje omlaag. Ik ben immers niet de doelgroep.
Dat gedrag zie je overigens ook terug komen in de "-1" moderaties hier op de frontpage. Het is feitelijk niks anders dan keihard 'BOEEE!' roepen door op een duimpje omlaag of een rood minnetje te klikken.
Tja, cancel culture komt uiteraard uit Amerika overwaaien. Politiek correct zijn in alles!
Omdat op ieder potje wel een deksel past. En mensen kunnen groeien.

En als jij die wat jij bagger vind daarna niet meer ziet is het toch prima?

En dit gaat om reacties. Waardoor mensen niet meer beïnvloed worden door like/dislike ratio en dus zelf moeten gaan nadenken of ze een reactie leuk of niet leuk vinden.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 22 juli 2024 17:32]

Maak dan ook de likes onzichtbaar.
Daar ben ik ook zeker een voorstander van. En dat TikTok een notificatie krijgt als de like/dislike ratio uit de hand loopt. Zodat ze eventueel bepaalde reacties kunnen verwijderen(die extreem kwetsend zijn bv).
En dat TikTok een notificatie krijgt als de like/dislike ratio uit de hand loopt.
Dat gebeurt nu al hoor, dat zijn simpelweg de filmpjes die bovenaan staan.

Niets is in social media land zo goed als ruzie in de likes, dat genereert tegenvideos die weer andere voorvideos genereren etc.

Iets met 100% likes dat staat wellicht een uurtje bovenaan oid, maar dat is al heel snel saai en wordt verdreven door het volgende nieuwe.
Iets met een extreme like/dislike ratio kan weken bovenaan staan.
Ik doelde meer op reacties die extreem haatdragend zijn. En die je als platform überhaupt niet wil hebben.
Anoniem: 562971 @tilburgs8214 april 2022 09:40
Wat is dat toch met de handjesvasthoucultuur van tegenwoordig?
Bij horror/survival games zie ik al waarschuwingen staan..

Bevat beelden van verontrustende aard.
Het gaat mij niet eens zozeer daarom, maar ik wil ook gewoon leuke video's aanbevolen krijgen. Niets ten nadele van die content creator, maar zelfs de best geproduceerde reality show bijvoorbeeld interesseert mij niet. Ik wil graag een manier hebben om aan te geven dat ik dat niet meer hoef te zien. Youtube gaf eerder aan dat ze de dislike button verborgen voor de mentale gezondheid van de uploader en ik kan me niet voorstellen dat TikTok radicaal anders is in hoe ze video's aanbevelen t.o.v. Youtube Shorts.
Vermoedelijk omdat wanneer de dislikes zichtbaar zijn, het algoritme deze voor iedereen als "niet wenselijk" weg zet. Wanneer je deze persoonlijk kan inzetten zodat zaken binnen je eigen algoritme feed gefilterd worden maar niet die van anderen kun je bepaalde content wellicht effectiever inzetten.
Ik vind dat er bij wet moet worden vastgesteld dat je op elk platform het recht moet hebben om iets niet leuk te vinden, of te verbergen als je het niet boeit. Social media, streaming diensten, fora etc.

Een keuze is er nu niet, je kan mag iets alleen maar leuk vinden.
Ja laten we daar een wet voor gaan maken want dat is echt belangrijk.

Je hebt het recht al om gewoon geen aandacht te besteden aan dingen die je niet leuk of oninteressant vindt.

Waarom zou je het recht moeten hebben om andere mensen te laten weten wat je niet leuk vindt? Waarom moet een bedrijf dat per se mogelijk maken?

Ga gewoon iets anders doen als social media je niet zint, daar wordt niemand slechter van ;)
Ow nee alstublieft, laten we dit niet ook nog opnemen in wetgeving.

Volwassen mensen moeten leren hun gezond verstand te gebruiken en ouders moeten dit aan hun kinderen leren.
ja want je MOET ook echt naar Tiktok of andere social media kijken.... 8)7

Simpele oplossing, je kijkt gewoon niet. Echte aanrader, je mist helemaal niks. Ik doe niet aan FB, TikTok, Insta en Twitter... en ik mis echt niks. Probleem is, de meeste mensen denken dat ze wat missen. Fear of missing out, en gecombineerd met het idee dat je je zelfwaardering moet halen van onbekende mensen, snap ik gewoonweg niet.
lol how about no.
Dit vind ik leuk
Mensen moeten doorklikken en daarom zijn de dislikes weg. Je moet niet zelf filteren, dat doet Social Media al voor je. Plus TikTok vind ik een eng platform. ByteDance AI plus dat al je informatie doorstuurt naar China. Uberhaupt een hard pass op Social Media, maar extra op TikTok.
Even wat humor op de donderdagochtend; Maar als de knop onzichtbaar is, hoe kan je die dan vinden? :+

Fijne dag iedereen!
Het aantal kliks op de knop is onzichtbaar. Dus als gebruiker A op de knop heeft geklikt, kan gebruiker B dat niet zien.
Zo staat het er niet. ;-)
Was dus niet de enige die het zo las.
Zo staat het er ook gewoon.

Voor het geval dat het gefixt wordt:
TikTok komt met onzichtbare 'vind ik niet leuk'-knop voor reacties
Helemaal waar. Maar goed, denk dat er dan maar een topic titel report oid gemaakt moet worden.
Je leert het meest en krijgt karakter van je verliezen, veel meer dan van je winsten... waarom er in hemelsnaam tegenwoordig een trend is in de media en daarbuiten om mensen en vooral jonge mensen te beschermen tegen allerlei vormen van teleurstellingen e.d. is een HEEL slechte ontwikkeling als je het mij vraagt. Er valt uiteraard wat te zeggen voor pesten, persoonlijke aanvallen etc... maar een kind moet leren verliezen, moet leren dat het leven niet alleen maar rozegeur en maneschijn is, dat de wereld helaas voor een deel uit klootzakken bestaat en dat die niet weggaan als je doet alsof ze niet bestaan.
Het internet en de samenleving wordt ondertussen 1 grote beschermde bubbel. China en Rusland lachen ons vierkant uit. Het is niet alleen slecht voor de ontwikkeling van personen of onze maatschappij. Maar hoe gaan we op de lange termijn in godsnaam er voor zorgen dat we niet overlopen worden. Hoe gaan we een oorlog winnen met een leger tere zieltjes.

De wereld is hard. Mensen zijn verschrikkelijk en de natuur is ook bruut. Het is belangrijk dat mensen hier van op de hoogte staan. De realiteit is dat de vrede en stabiliteit die we al een jaar of 70 kennen, heel snel kan verdwijnen. Wat ook gaat gebeuren, vraag is wanneer. Ik mag hopen dat ik het niet mee ga maken.
Je leert het meest en krijgt karakter van je verliezen, veel meer dan van je winsten... waarom er in hemelsnaam tegenwoordig een trend is in de media en daarbuiten om mensen en vooral jonge mensen te beschermen tegen allerlei vormen van teleurstellingen e.d. is een HEEL slechte ontwikkeling als je het mij vraagt. Er valt uiteraard wat te zeggen voor pesten, persoonlijke aanvallen etc... maar een kind moet leren verliezen, moet leren dat het leven niet alleen maar rozegeur en maneschijn is, dat de wereld helaas voor een deel uit klootzakken bestaat en dat die niet weggaan als je doet alsof ze niet bestaan.
Ik denk ook dat die verwende-prins(es)jes cultuur één van de oorzaken is dat kinderen na de puberteit ineens helemaal doorslaan. Dan moeten ze als jong volwassene ineens zichzelf overeind houden in de grotemensenwereld, waar niet iedere keer iemand klaar staat om ze op te vangen -- dan heb je dus een stukje zelfredzaamheid nodig. En als je altijd bent aangeleerd dat "wanneer je een goed hart hebt" dat alles je maar in de schoot geworpen wordt, dan ontwikkel je die zelfredzaamheid nooit.

Een heel tekenend voorbeeld daarvan vind ik de hele beweging rond incels die vinden dat ze gewoon recht hebben op relaties of seks, en zich totaal niet realiseren dat je daar soms ook keihard voor (en aan) moet werken. Maar dat is te veel moeite, in plaats daarvan kruipen ze in een zichzelf aangemeten slachtofferrol.
TikTok is toch een kinder ding of zitten hier ook veel volwassenen op?
Dislikes op youtube kan je gewoon weer zichtbaar maken met een extension in je browser...
Voor Android zijn er ook mogelijkheden

Extension: Return YouTube Dislike

Uiteraard draait deze bij mij

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.